Céges rendezvényhelyszín Győrben: csapatépítés, konferencia, terembérlés, tréning, üzleti reggeli!
Céges rendezvényhelyszín Győrben: csapatépítés, konferencia, terembérlés, tréning, üzleti reggeli!
Fertő-tavi menetrendi és sétahajózás.
Fertő-tavi menetrendi és sétahajózás.

Vegyen részt Ön is több száz éves hagyományőrző farsangi felvonulásunkon a Sopron mellett elhelyezkedő Ágfalván, ahol találkozhat tréfás lakodalmas menetünkkel, a mátkapárral, az őket megeskető pappal, medvével és hajcsárával. Temesse el a koporsóban lévő telet, hideget és nélkülözést a maskarás menettel. Közben kóstolja meg a fogadó családok standjainak kínálatát. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk jelmezben!

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

A vidám társaság, akik az ágfalvi farsangon részt vesznek, mindig felettébb jókedvűek. Az Ágfalvi Foga-dó előtt maskarába öltözve gyülekezik a falu apraja – nagyja, a násznép, hogy az evangélikus templom felé, Hegy utca, Gyógy utca, Patak utca, Fő utca, Március 15 tér, útvonalán körbejárják a falut. A lányos házaknál ahol megállnak, finomabbnál finomabb süteményekkel, frissítőkkel, farsangi fánkkal, szendvi-csekkel kínálják meg a vidám társaságot.

A felvonulás elején négy fiú viszi a koporsót vállukon, a legvégén sorra kerülő téltemetési szertartás kel-lékét. Utánuk a menyasszonynak és a vőlegénynek beöltözött két fiatal fiú következik, őket a „pap” kíséri. Majd a láncon vezetett medvének maszkírozott legény jön, akit a hajtója vezet, s legvégül a maskarába öltözött násznép.

A lakodalmas menetben sorakozik fel az Ágfalvi Fúvószenekar, akik a vidám zenét szolgáltatják.
Az Egyesületek Háza udvarán kerül sor a farsangtemetésre, a téltemetésre.

Forrás: Szervezők

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Ágfalva Farsang 2018. Bolond lakodalmas felvonulás