Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Tisza-tavi tavaszi kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tisza-tavi tavaszi kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Húsvéti ünnepi programokra hívjuk és várjuk!
Húsvéti ünnepi programokra hívjuk és várjuk!

Bencs Villa programok 2019. Online jegyvásárlás

2019. március 26.

Megnyílt újra a villa. Kulturális programok a Bencs Villában online jegyvásárlási lehetőséggel.

Bencs Villa programok 2019. Online jegyvásárlás

Programok

2019. március 19., kedd, 17:30
Többszemközt: Gáspár Tibor

A Jászai Mari-díjjal és Érdemes művész címmel is kitüntetett Gáspár Tibor 2003. és 2012. között szabadúszóként volt színházunk tagja, de később is visszatért ide különböző szerepekre. 2010-ben ő kapta a Móricz-gyűrűt. A színházrajongók láthatták őt például a Tizenkét dühös ember, a My Fair Lady, a Móricz szerelmei, a Lear király, a Csárdáskirálynő, az Aranycsapat, A hazug, a Biedermann és a gyújtogatók és a Sirály című színdarabokban.

Mozi és tv-filmekben, -sorozatokban  is rendszeresen szerepel (például: Másnap, Intim fejlövés, Veszettek, Anyám és más futóbolondok a családból, Kincsem, Budapest Noir, Aurora Borealis -  Északi fény, illetve A főügyész felesége, Bányató,  Munkaügyek, A mi kis falunk, A tanár, stb.). Rendez és szinkronizál is.

Jelenleg a Miskolci Nemzeti Színház tagja.

Pályájáról, a színész lét örömeiről és nehézségeiről, érdekes hobbijairól is szó lesz majd. Talán nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, érdekes beszélgetés várja Önöket a Bencs Villában március 19-én, 17.30-tól.

2019. március 26., kedd, 17:30–19:00
Dallamot a daraboknak - Nyitrai László zeneszerző estje

Nyitrai László zenei vezetőként és komponistaként is segédkezett a Móricz Zsigmond Színház Meseautó, Oscar vagy A kis hableány című előadásainak létrejöttében.

2019. április 2., kedd, 17:30–19:00
Többszemközt Rudolf Gergellyel

A magyar válogatott tagjaként 28 mérkőzésen 10 gólt szerző nyíregyházi labdarúgó, Rudolf Gergely lesz a Bencs Villa Többszemközt sorozatának vendége április 2-án, kedden 17.30-tól.
A „Rudi”-nak becézett játékos tavaly nyáron fejezte be profi pályafutását. Akkor egy interjúban elmondta: a vállalkozására akar koncentrálni, befejezni tanulmányait a Nyíregyházi Egyetemen, illetve minél több időt szeretne tölteni családjával, ikerfiaival.

A nyíregyházi sportiskolában nevelkedett Rudolf Gergely 14 évesen jutott el Franciaországba, a Nancy labdarúgó akadémiájára, nyolc évvel később Debrecenbe vezetett az útja, játszott és gólokat szerzett a Bajnokok Ligája selejtezőiben és csoportkörében. Kipróbálta magát külföldön is, majd több hazai csapat tagja volt, pályafutását Balmazújvárosban fejezte be.

A Többszemközt című beszélgetős esteken Kováts Dénes élő mélyinterjúi részesei lehetnek az érdeklődők, melyek során nem kerülik ki a nehéz és a humoros helyzeteket, az életpálya csúcsait és mélységeit sem. Így lesz ez április 2-án is, amikor szót ejtenek Rudolf Gergely sportpályafutásának sikereiről és kudarcairól, és arról is, hogyan képzeli jövőjét, visszatér-e valamilyen formában kedvelt sportágához.

2019. április 9., kedd, 17:30
Sem emlék, sem varázslat: Oberfrank Pál - Radnóti est

A költészet napja alkalmából Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas színművész a magyar költészet egyik legnagyobb alakja, Radnóti Miklós műveit adja elő.

"Radnóti Miklós  élete és költészete elválaszthatatlan. Születésének tragikus körülményeitől egész életében nem szakadt el, s egyre erősödő mértékben jelentek meg verseiben a bűntudatnak, a szenvedés jogosságának motívumai. Származása pedig sorsának történelmi tragikumát adja. Mintha természet és társadalom azon vetélkedett volna, melyikük pusztítsa el előbb.”

2019. április 16., kedd, 17:30–19:00
Többszemközt Márton Andrással

Ismert színművész, a nyíregyházi születésű Márton András lesz a Bencs Villa Többszemközt sorozatának vendége április 16-án, kedden 17.30-tól.
A Többszemközt című beszélgetős esteken Kováts Dénes élő mélyinterjúi részesei lehetnek az érdeklődők, melyek során a házigazda érdekes és érdemes vendégeket faggat életükről, munkásságukról, nem kerülve ki a nehéz és a humoros helyzeteket, az életpálya csúcsait és mélységeit sem. Így lesz ez április 16-án is.

Márton András ugyanis nemcsak Jászai Mari-díjas színművész, hanem rendező és diplomata is, bátran kijelenthetjük, kalandos életút áll mögötte. Szerepel színpadon, tv- és mozifilmekben, szinkronizál, konzul volt Los Angelesben, New Yorkban pedig a magyar kulturális missziót vezette. A 90-es években a Calypso Rádióban vasárnap délutánonként „Az én gyerekszobám” címmel illemről, kulturált magatartásról beszélgetett lebilincselően. Hatvan évesen DLA fokozatot szerzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. 2016-ban jelent meg sikeres önéletrajzi könyve, a: Karakterből. Fordulatos élete során rengeteg bizarr helyzetbe keveredett, így biztos még több könyvre való anekdotája van raktáron.

Pályájáról és diplomata éveiről is szó lesz majd április 16-án a Bencs Villában, de nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, számos sztorit is elmesél majd a közönségnek. Például azt, hogy miért és milyen vicceket meséltek egymásnak az ugyancsak színész Ronald Reagannel, az Amerikai Egyesült Államok 40. elnökével…

2019. április 23., kedd, 17:30
Pezel Rézfúvós Kamaraegyüttes

500 év zenéje
a Pezel rézfúvós kamaraegyüttes koncertje

A Pezel rézfúvós kamaraegyüttes Nyíregyházán alakult 2015-ben. Tagjai a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium tanulói. Trombitán Szántó Bálint, Roth Előd, kürtön Cseke Szabolcs, tubán Péterszegi Balázs és Miló Martin játszik. A 4 éve együtt zenélő fiatalok rendszeres résztvevői Nyíregyháza kulturális eseményeinek. Több alkalommal adtak színvonalas hangversenyeket a városházán, a megyeházán és templomokban, egyházi rendezvényeken egyaránt. 2018 novemberében az együttes lehetőséget kapott a Filharmónia Magyarország előadásain közreműködni Szabolcs-Szatmár-Bereg megye több településén, több ezer diák előtt. A közelmúltban rézfúvós játékukkal örvendeztették meg a nyíregyházi lakosságot és az ide látogató vendégeket, mint az Adventi Forgatag egyik legkedveltebb fellépőjeként. Az együttes legfőbb céljának tartja a rézfúvós kamarazene népszerűsítését és sokoldalúságának bemutatását.

Művészeti vezetőjük Zsupos Gábor.

2019. április 30., kedd, 17:30
Többszemközt: Csutkai Csaba

Csutkai Csaba fotóművész lesz április 30-án 17.30-tól a Bencs Villa vendége, akivel a Többszemközt estek házigazdája, Kováts Dénes beszélget.

A közismert és kedvelt nyíregyházi fotóművész középiskolás korától foglalkozik fényképezéssel és filmezéssel. Alkalmazott fotográfusként - a „tűtől a repülőig” - szinte mindent fényképez.
Aktívan részt vett Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye új vizuális marketing tervének építésében. 25 éven keresztül a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház előadásait dokumentálta, 30 éven keresztül a Sóstói Nemzetközi Érem- és Kisplasztikai Alkotótelep életét. 1975-ben a Szabolcs Filmstúdió vezetője. Itt feladata volt Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kulturális és társadalmi eseményeinek dokumentálása, valamint az amatőr fotós és filmes mozgalom újraindítása. 1978 óta önálló vállalkozóként dolgozik alkalmazott fotográfusként. A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének tagja. A Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola alkalmazott fotográfiai szakon fényképészeti gyakorlatot oktatott.

Nevéhez önállóan vagy társszerzőként számos kötet, fotóalbum és más kiadvány fűződik. A házadba lépek c. kötetben a szatmári középkori templomokat mutatja be, az Egy falat Tündérmező megyénkbeli tájakra kalauzol, emellett fényképpel illusztrált tájjellegű étel recepteket tartalmaz, de például a tiszadobi Andrássy kastélyt is csodálatos fotókkal mutatja be egy albumban.

Pályájáról, szakmájáról, kudarcairól és élményeiről egyaránt beszél majd a képeivel gazdagon illusztrált esten.


Bencs Villa

Nyitva tartás:

Hétfő - zárva
Kedd – 10.00-22.00
Szerda- 10.00-17.00
Csütörtök- zárva
Péntek- 10.00-17.000
Szombat- 10.00-17.00
Vasárnap- 10.00-17.00

Jegyárak:

Felnőtt: 700,- Ft/fő
Kedvezményes (gyerek 14 év alatt, diák, nyugdíjas): 500,- Ft/fő
Családi jegy (2 felnőtt, 2 gyerek) 2000,- Ft/család
Felnőtt csoportos jegy (min. 15 fő): 600,- Ft/fő
Fotójegy (max . 3 óra): 30 000,- Ft
Tárlatvezetés: 1500,- Ft
Kedvezmények a helyi lakosságnak – 50 %

Állandó programok:

Villa Túra - nyitva tartott napokon 13.00 és 15.00 órakor
Bencs-estek - minden kedden 19.00-órakor

Forrás: Színház honlapja


2019.03.26.
2019.04.02.
2019.04.09.
2019.04.16.
2019.04.23.
2019.04.30.
Találatok száma: 3

Hotel Dzsungel**

Hotel Dzsungel**

Páratlan, semmihez sem hasonlítható körülmények közé kerül az a vendégünk, aki a Nyíregyházához közeli Sóstógyógyfürdőn álló Hotel Dzsungelt választja pihenő-helyéül. Szállodánk a Nyíregyházi Állatparkban áll, ötezer kisebb-nagyobb lakótárs él a hotel közvetlen szomszédságában, így korántsem ... Bővebben


Hotel Pangea

Hotel Pangea

Különleges környezetben, a 35 hektáron elterülő Nyíregyházi Állatpark területén elhelyezkedő 38 szobás szálloda várja a pihenni vágyókat. Kiváló helyszín családoknak, pároknak, akik szeretik az állatok közelségét, ugyanis a szoba ára tartalmazza még a korlátlan belépést is a SóstóZoo-ba. Nem ... Bővebben


Ózoon Hotel

Ózoon Hotel

A festői szépségű sóstói erdő szélén, egy buszmegállónyira a Nyíregyházi Állatparktól, mely 2015-ben Európa legjobb állatkertje lett, egy erdei tisztás közepén található az Ózoon Hotel. A Nyíregyházi Állatpark működtetésében lévő három csillagos szálloda parkjában állatsimogató, és gyermek ... Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Közeli ajánlatok

FŐHE Fesztivál 2019 Nyíregyháza
FŐHE Fesztivál 2019 Nyíregyháza
  • Nyíregyháza
2019. május 15 - 19.
Biopiac Nyíregyháza
Biopiac Nyíregyháza
  • Nyíregyháza
2019. március 30.

Hasonló ajánlatok

Érdemes felkeresni!

Ózoon Hotel
Ózoon Hotel
  • Nyíregyháza
Bencs Villa
Bencs Villa
  • Nyíregyháza
Eperjes Étterem
Eperjes Étterem
  • Nyíregyháza

Jegyet online? Gyorsan és egyszerűen!
Ár: 600 Ft -tól 2 200 Ft -ig Online jegyvásárlás
Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Fedezze fel a világot, utazzon el velünk!
Nyíregyházi Állatpark - 5000 állat - 500 faj - 300.000 négyzetméter!
Fedezd fel az aranykincseket rejtő múzeumot!
Érdekes kiállításokkal várjuk a Nyírvíz Palotában!
12.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket