Panorámautazás, libegjen velünk a város felett!
Panorámautazás, libegjen velünk a város felett!
Budapesti Nyári Fesztivál 2018. Margitsziget - Városmajor
Budapesti Nyári Fesztivál 2018. Margitsziget - Városmajor
Zsidó Kulturális Fesztivál 2018. Jegyvásárlás!
Zsidó Kulturális Fesztivál 2018. Jegyvásárlás!
Mamma Mia musical előadások a Madách Színházban! Jegyvásárlás!
Mamma Mia musical előadások a Madách Színházban! Jegyvásárlás!
Bödőcs Tibor előadások a MOM Parkban 2018 őszén!
Bödőcs Tibor előadások a MOM Parkban 2018 őszén!
Zorán - Ti kértétek... koncert 2018 - JEGYEK!
Zorán - Ti kértétek... koncert 2018 - JEGYEK!
Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál koncertek és jegyvásárlás
Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál koncertek és jegyvásárlás
Presser Gábor 1507. és 1508. koncertjét tartja a Papp László Budapest Sportarénában
Presser Gábor 1507. és 1508. koncertjét tartja a Papp László Budapest Sportarénában
Panorámautazás a Dunától a Budai Várig.
Panorámautazás a Dunától a Budai Várig.
`ZENE-BOR` a 100 Tagú Cigányzenekar Ünnepi Koncertje
`ZENE-BOR` a 100 Tagú Cigányzenekar Ünnepi Koncertje

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ egy korszerű kortárs vizuális intézmény, mely 2013-ban jött létre. A fotográfiai központ létrehozása a magyar fotográfusok szakmai elismerése, és azt a több éves munkát teljesíti ki, aminek fontos állomása volt 2008-ban a Robert Capa-hagyaték megvásárlása, Magyarországra hozatala. A fotográfiai központ a fotográfus szakma és a fotográfia iránt érdeklődő nagyközönség érdekeit és igényeit hivatott szolgálni. A céljai szerint országos és európai hatókörű intézmény a jelenkor megközelítésében és eszközrendszerével népszerűsíti a fotográfia műfaját. Az új vizuális intézmény feladatrendszerébe tartozik hazai és nemzetközi kiállítások, szakmai rendezvények szervezése, rangos fotográfiai díj alapítása, a magyar és nemzetközi fotográfusok és fotográfiai műhelyek bemutatása.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Program kiállítás

Garry Winogrand: Women Are Beautiful
2018. július 17. – 2018. szeptember 30.

Kurátor: Csizek Gabriella

A kiállítás Lola Garrido gyűjteményéből válogat.
Garry Winogrand, „az utcai fényképészet úttörője” gyors és pontos időzítéssel, különleges látószögekből örökítette meg a 60-as és 70-es évek Amerikáját, s benne a Nőt. A feminizmus második hullámának idején és a szexuális forradalom korában Winogrand lencséjén keresztül a mindennapok világában – uszodában, partikon, az utcán – mutatkozik meg az élettel teli, magabiztos, boldog, szabad, lázadó és szép nő alakja.
Winogrand munkái megtalálhatók a legnagyobb múzeumok gyűjteményeiben, a MoMA-tól a Tate-en keresztül a Centre Pompidou-ig.


Pillantás a mába – Hemző-díj 2014-2017
2018. július 17- szeptember 30.

Kurátor: Szarka Klára. Társkurátor: Somosi Rita

A Pillantás a mába egy klasszikus mester és tizenhárom fiatal kortárs alkotó közös kiállítása. A 20. századi magyar fényképezés ikonikus alakja, Hemző Károly ebben az évben lenne kilencven éves. Munkái és a tiszteletére alapított díj nyerteseinek művei első ízben kerülnek egymás mellé. De a Hemző-díj első négy évének fotográfiai metszete is ez alkalommal látható először együtt.

A kurátorok a fiatal díjazottaktól igyekeztek kevésbé ismert sorozatokat, illetve válogatásokat a falra akasztani, azt remélve, hogy a különféle alkotói attitűdből egyfajta közös vizuális Pillantás a mába rajzolódik ki.

A fiatal fotográfusokat az élet színes sokfélesége érdekli: a Mátrai Erőmű hangulata, az ukrajnai magyar gyerekek sorsa, a pannonhalmi diákok vívóórái és a természet közelségébe menekülő családok erőfeszítései is megjelennek a képeken sok más izgalmas téma mellett.

A tárlaton Hemző Károly huszonöt ikonikus és kevésbé ismert, vintage fényképe mellett a díj legsikeresebb pályázóinak munkáit mutatják be. Hajdú D. András (2014), Móricz-Sabján Simon (2015), Mohai Balázs (2016), Pályi Zsófia (2017) és Bielik István (2018) Hemző-díjasokat; Forgács Zsuzsa, Hirling Bálint, Kaszás Tamás, Kállai Márton, Németh Sz. Péter, Sivák Zsófia, Stiller Ákos és Végh László finalistákat.


Átcsúszás
2018. július 17. – 2018. augusztus 19.

A kiállítás ingyenesen megtekinthető: mindennap 11 és 19 óra között. Ünnepnapokon zárva.

Kurátor: Gellér Judit
Alkotók: Barakonyi Szabolcs, Gyenis Tibor, Hirling Bálint, Koronczi Endre, Mohai Balázs, Pályi Zsófia, Szalontai Ábel & Fortepan / MHSZ
Drónvideó: Farkas Attila / LégiProjekt

Ritka jelenség, lenyűgöző látvány. Hideg van, megfagy a nagy víz, leszáll a köd. A horizont halványan kirajzolódik, felcsatoljuk a korcsolyát, és lassan a jégre merészkedünk…

A 2016-2017-es év telének szokatlanul hideg időjárása miatt a befagyott Balatonon jégkorcsolyás átcsúszást rendeztek. Az esemény idején számos fotográfus is a jégen tartózkodott, különböző helyszíneken és időpillanatokban készítettek fényképeket, melyeket a közösségi médiában is megosztottak. Amellett, hogy a kiállítást alapvetően egyfajta könnyedség járja át, mind a kortárs fotográfiával, mind a kurátori gyakorlatokkal kapcsolatos kritikai kérdésfelvetésekre is lehetőséget ad, hiszen ezúttal a képek a virtuális térből a kiállítótérbe csúsztak át.

Miközben a kiállítás komplex képelméleti problémafelvetésekre is alkalmas lehet, mégis fontosabb az élmény, a nyári hőségben kis időre felidézni a hószitálást, a talpunk alatt reccsenő, roppanó havas jég hangját, a hűvös tó látványának mámorát. (Gellér Judit)


Víztanulmányok – Klenyánszki Csilla kiállítása
2018. június 23. – 2018. augusztus 29.

A kiállítás ingyenesen megtekinthető: mindennap 14 és 22 óra között.
Külső helyszín: Valyo Kikötő – Capa Kikötő (1095 Budapest, Hajóállomás utca 1.)
Kurátor: Mucsi Emese

Klenyánszki Csilla le sem tagadhatná, hogy Hollandiában tanulta a fotózást. Munkái többek között az egyik legerősebb németalföldi képalkotói gyakorlat, a csendéletábrázolás tizenhatodik században indult történetét folytatják a kortárs fotóművészetben. A műfaj több évszázados fennmaradásához minden bizonnyal hozzájárult, hogy a komponálás folyamata ebben az esetben műtermi körülmények között történik, egy olyan mikrokörnyezetben, amelyet teljes mértékben a művész ural és alakít. Ez a helyzet a portré- vagy a tájképkészítéshez, illetve a dokumentarista ábrázoláshoz képest nagyobb szabadságot biztosít az alkotónak. Klenyánszki fotóin éppen ezért nem is látunk arcokat, embereket, csak ismerős, egyszerű objekteket és tárgyként kezelt, elszemélytelenített testeket, testrészeket. Víztanulmányok című sorozatában ezekből a saját környezetéből kiemelt, mindennapi tárgyakból készít a kamera előtt tornyot, hidakat, szökőkutat, buborékot, kiemelve az egyes elemek szimbolikus tartalmait.

„A víz témában is benne van az idő és az egyensúlykeresés problémája, hogy hogy lehet a vizet kifeszíteni, a mozgását megállítani, formálni. […] Óriás buborékokat fújtam, amiről fotót és videót csináltam, hidakat építettem, jéggel is játszottam, tehát a víznek minden állapota érdekelt.” /Mucsi Emese: „hogy hol van a határ ember és tárgy között, ezzel játszok, ezt feszegetem” – Interjú Klenyánszki Csillával, In: Artmagazin Online/


Új kiállításunk nyílt a FotoLeggendo fesztivál keretében Rómában:
Sylvia Plachy - When Will It Be Tomorrow

A kiállítás megtekinthető:
2018. június 23. – 2018. szeptember 2.
keddtől vasárnapig 10 és 20 óra között (a pénztár 19 órakor zár)
Helyszín: Museo di Roma in Trastevere, Piazza di Sant'Egidio, 1b, Róma, Olaszország
Kurátor: Csizek Gabriella

„Kislánykoromban minden este feltettem egy kérdését az édesanyámnak: »Mikor lesz holnap?« Nem vártam választ és ő nem is válaszolt. Csak megpuszilt és lekapcsolta a villanyt.” (Sylvia Plachy)
Sylvia Plachy magyar származású fotográfus, aki André Kertész magyar származású fotográfus barátjaként, tanítványaként a XXI. században egyike azoknak, akik újrateremtették a humanista fotográfiát. A Mikor lesz holnap című kiállítás gyermekkorának esti kérdését felidézve vezet végig a hatvan évnyi életművet átfogó válogatáson. Az  1958 és 2018 között készült alkotások megmutatják Sylvia Plachy egyedülálló képteremtő stílusát,  ahogy képes megragadni az emberi lét esendőségét,  ahogy a pillanatok mögötti történetbe szinte észrevétlenül vezeti el képeinek nézőit. Érzi, ami történik, és ez a történés  válik általa képpé, a fényérzékeny papírra leképezett világgá. Fotói sugározzák az érzések esszenciáját. Képei sokkal inkább érzések lenyomatai, mint a tények megmutatásai,  úgy dokumentálnak, mintha álmok lennének. Szavak nélkül mondanak el történeteket. Sylvia Plachy lélek-tükröt tart kezében fényképezőgépként.
„Sosem láttam a pillanatot nagyobb intimitással és emberiességgel megtapasztalni és filmen rögzíteni” – mondta tanítványáról és annak képeiről André Kertész.

Forrás: Szervezők


2018.07.17. - 2018.09.30.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Capa Központ programok, kiállítások 2018

Programajánlat

Instant - Fogasház Budapest programok 2018
Instant - Fogasház Budapest programok 2018
 • Budapest
 • VII. kerület
2018. augusztus 3.
Nagy Budapesti Kultúrzsibi - Gozsdu Weekend Market 2018
Nagy Budapesti Kultúrzsibi - Gozsdu Weekend Market 2018
 • Budapest
 • VII. kerület
2018. július 20.
MINIVERSUM programok 2018
MINIVERSUM programok 2018
 • Budapest
 • VI. kerület
2018. július 18.

Szolgáltató

Szent István Bazilika
Szent István Bazilika
 • Budapest
 • V. kerület
City Tour Hop on Hop off Utazási Iroda
Városnézés Budapest
 • Budapest
 • VI. kerület
MINIVERSUM Élményközpont
Mini Világ & Óriási Élmények!
 • Budapest
 • VI. kerület
Miniversum Játszóház
Miniversum Játszóház
 • Budapest
 • VI. kerület
Miniversum Ajándékbolt
Miniversum Ajándékbolt
 • Budapest
 • VI. kerület