Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér programok 2021 Győr
Irány Székesfehérvár! Kedvezménykártya szállóvendégeknek.
Irány Székesfehérvár! Kedvezménykártya szállóvendégeknek.
Új autó nagycsaládos támogatássa?  Touran már 5 915 000 Ft-tól Porsche Bónusz finanszírozással!
Új autó nagycsaládos támogatássa?  Touran már 5 915 000 Ft-tól Porsche Bónusz finanszírozással!
Új autó jó áron! SUV modellek már 5 912 000 Ft-tól!
Új autó jó áron! SUV modellek már 5 912 000 Ft-tól!
Újra vár Hévíz felnőttbarát szállodája a BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Újra vár Hévíz felnőttbarát szállodája a BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Gyulai pünködi wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai pünködi wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!

Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér programok 2021 Győr

2021. május 4 - 27.

A győri Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér programkínálata.

ONLINE program

ONLINE MESESAROK
Békés Márta: Imbolygó iskolabolygó 1-4. rész

A mesékből sosem elég! Május hónapban az online MESESAROKBAN kisiskolásoknak szóló történeteket láthatnak-hallhatnak az érdeklődők. Május 4-én, 11-én, 18-án és 25-én (keddenként) Békés Márta olvas fel suliról szóló életképeket Imbolygó iskolabolygó című verseskötetéből.

„Háromszor jártam ki az általános iskolát. No nem azért, mert megbuktam, hanem mert diákéletem után tanítóként tértem vissza gyermekkorom színhelyére.  De a legfurcsább az volt, amikor szülőként léptem be az iskolába. Egészen más szemmel láttam mindent.
Az Iskolabolygó és az Imbolygó Iskolabolygó című verseskötetem az általános iskola hétköznapi jeleneteit villantja fel. Az órák, a szünetek, az iskolai ünnepélyek néha vicces, néha gyötrelmes pillanatait találjátok a könyvekben.”

A videók premierjére minden alkalommal a Dr Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér hivatalos Facebook oldalán, 17 órakor kerül sor.


Levéltári délutánok 19. előadás. 2. rész
Giorgio Basta naplója Győr 1597. évi ostromáról

Egyelőre még online formában hallhatják a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Levéltári délutánok címmel szervezett előadás-sorozatát. A Facebook-oldalunkon 2021. május 5-én (szerdán) 17 órakor kezdődő video-premier során Dr. Bagi Zoltán főlevéltáros folytatja Giorgio Basta naplójának győri vonatkozásairól szóló előadását.

Giorgio Bastát (1550-1607) a magyar történetírás a lehető legnegatívabb színben tüntette fel, hiszen erdélyi ténykedései (fiskális perek, vagyonelkobzások) és legfőképpen fizetetlen hadainak garázdálkodásai igen mély nyomot hagytak mind a kortársakban, mind a későbbi korok történetíróiban is. Dr. Bagi Zoltán előadásában nem a Bastáról kialakult képet szeretné árnyalni, hanem ismerteti azt a naplórészletet, ami Győr 1597. évi ostromáról szól. Kevéssé ismert ugyanis, hogy Basta első magyarországi évében részt vett Pápa visszafoglalásában, valamint városunk sikertelen ostromában.

A téma terjedelme miatt az előadást két részletben adjuk közre. A videókat a későbbiekben a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér hivatalos Facebook-oldalán és YouTube csatornáján is megtekinthetik díjfizetés nélkül.


ZENESAROK
Krisztus urunk és a furulya (1-4.rész)

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Zenesarok című online műsor-sorozatában május hónapban csütörtökönként - 6-án, 13-án, 20-án, 27-én- 17 órai kezdettel bábtáncoltatást nézhetnek élő zeneszó mellett. A hangszereket, bábokat és a szavakat forgatja: Keresztes Nagy Árpád. A filmek premierjét hivatalos Facebook-oldalunkon láthatják.

Hogyan, s kitől kapta a magyar juhász a furulyát? S a kanásznak mért nincs? S ha a juhásznak van, mi haszna belőle? No, ezt biztosan megtudják, s még egyebeket is, ha végignézik a műsort. Furulyaszó, kobozpengés, ördögi dudanóták biztosan lesznek. S ha mindezek táncos kedvüket előcsalogatják, magukat vissza ne fogják! Előadásunkat elsősorban óvodás és kisiskolás közönségünknek ajánljuk... bár a felnőttek sem csukták be még eddig sem szemüket, sem fülüket…
A videót a későbbiekben a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér hivatalos Facebook-oldalán és YouTube csatornáján is díjtalanul megtekinthetik.


Mihályi Réka: Masni és Pocó
Online gyermekkoncert
2021. május 7-én (pénteken) 17 órakor
a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér hivatalos Facebook-oldalán Mihályi Réka Masni és Pocó című gyermekműsorát nézhetik meg. Zongorán kísér: Romhányi Áron. Az előadás megtekintése díjtalan.

Mihályi Rékát, a Fonogram díjas énekesnőt a Group’n’Swing zenekar tagjaként, a Barátok Közt sorozat Váradi Jankájaként ismerhette meg a közönség. “Masni és Pocó” nevű produkciója minőségi szórakozást kínál kisgyermekek és családok számára. A dalok szórakoztató szövegei és profi zenei aláfestése mellett az előadást két bábművész közjátéka kíséri.

A videót a későbbiekben is megtekinthetik intézményünk Facebook-oldalán és YouTube csatornáján.

Forrás: Szervezők


2021.05.04. - 2021.05.27.
További ajánlataink

2021.11.01. - 2021.11.30. Győri Könyvszalon 2021

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt ajánlatok

Győri Könyvszalon 2021
  • Győr
2021. november 1 - 30.

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
9023 Győr , Herman Ottó u. 22.
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események