Turizmus Program

TOP 100 úticél

A titkok hercege – Gesualdo rejtélyes élete
Mézesvölgyi Nyár - Szabadtéri színházi fesztivál 2025 Veresegyház
Gyulai wellness kikapcsolódás - kedvező árakon teljes panziós akcióval!
A titkok hercege – Gesualdo rejtélyes élete
Mézesvölgyi Nyár - Szabadtéri színházi fesztivál 2025 Veresegyház
Gyulai wellness kikapcsolódás - kedvező árakon teljes panziós akcióval!
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Ecseri Böllérfesztivál 2025

2025. január 11-én, szombaton BÖLLÉRFESZT Ecseren! Várjuk a húsok szerelmeseit, a böllér-mesterség szakértőit az Ecseri Tájházba. A disznóvágás egyben hagyományőrzés is. Annak a hagyománynak a továbbvitele, amely évszázadok óta jelentős eseménye volt a vidéki életnek.
Ecseri Böllérfesztivál 2025

A fotó illusztráció. Forrás: Pixabay.com

Kedves Látogató!

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Kapcsolat, elérhetőség

Szeretné aktiválni elérhetőségeit az oldalon?

Partner információ

XIII. ECSERI BÖLLÉRFESZTIVÁL ÉS VERSENY

2025. január 11.

Az Ecseri Böllérfesztivál 2025. január 11-én, szombaton kerül megrendezésre az Ecseri Tájházban, ahol a program 6:30-kor kezdődik, és a hagyományos disznóvágás mellett különféle versenyekkel várja a látogatókat. Díjazzák többek között a legjobb böllért, toros levest, hagymás vért, hurkát, toroskáposztát, kolbászt, forgópálinkát, forralt bort, pecsenyét és süteményt. A rendezvény célja a hagyományőrzés, a látogatók betekintést nyerhetnek a disznóvágás folyamatába és megkóstolhatják a frissen készült finomságokat. A helyszínen kóstolójegyek vásárolhatók 1000 Ft/db áron.

Kezdés: 6.30

Díjazzák a legjobb:

  • Böllért
  • Toros levest
  • Hagymás vért
  • Hurkát
  • Toroskáposztát
  • Kolbászt
  • Forgópálinkát
  • Forralt bort
  • Pecsenyét
  • Süteményt

Forrás: esemény  oldala


A böllér az a személy, aki a hagyományos disznóvágás során felelős a sertés levágásáért, feldolgozásáért és az abból készülő ételek előkészítéséért. A böllér mestersége nagy tapasztalatot, szakértelmet és ügyességet igényel, mivel ő végzi a legfontosabb műveleteket, például:

  •     A disznó levágása – ez a folyamat hagyományosan gyors és kíméletes, hogy biztosítsák az állat húsának minőségét.
  •     A sertés pörzsölése és tisztítása – a bőr felületének tisztítása, amit gyakran szalmával vagy modern eszközökkel végeznek.
  •     A húsok és belsőségek szakszerű feldolgozása – ide tartozik a kolbász, hurka, szalonna, sonka és egyéb hagyományos termékek előkészítése.
  •     Fűszerezés és főzés – a böllér gyakran felel a hurka, kolbász vagy más ételek ízesítéséért, ami a családi vagy helyi hagyományok szerint történik.

A böllér nemcsak szakember, hanem a disznóvágás közösségi eseményének egyik központi alakja is, akit gyakran tisztelet övez, mivel munkája meghatározza a nap sikerét és a készítmények minőségét.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Megosztás

Kapcsolódó témák:

Kapcsolat, elérhetőség

Szeretné aktiválni elérhetőségeit az oldalon?

Partner információ

Ecseri Programturizmus

érdekelnek a hirdetési lehetőségeink?

Kérlek, küldj e-mailt az info@programturizmus.hu címre!

Legjobb élmények

A titkok hercege – Gesualdo rejtélyes élete