A Művelődés Háza Esztergom programok 2019

TOP 10-es ajánlat TOP 10-es ajánlat
Kiemelt ajánlat Kiemelt ajánlat
2019. október 16.

A programok között megtalálhatók színházi előadások, koncertek, kiállítások, tanfolyamok, ismeretterjesztő előadások, táncos produkciók, vetítések, klubfoglalkozások közösségi összejövetelek.

Programok

2019. október 16-án 19 órakor:

Neil Simon: KÜLÖNTEREM, avagy vágytól asztalig

Az elegáns párizsi LA Casette Hotel különtermébe vacsorameghívást kap hat vendég.
Először három férfi érkezik, akik nem ismerik egymást.
Aztán megérkezik három nő és itt kezdődik a meglepetések sorozata...
Gabrielle: Csepregi Éva                                   
André: Szalma Tamás
Mariette: Hegyi Barbara                              
Claude: Kerekes József/Pusztaszeri Kornél
Yvonne: Pikali Gerda/Tornyi Ildikó             
Albert: Bozsó Péter

Fordította: Debreczeni Júlia
Rendezte: Tallós Rita

A Blue Dragonfly (Kék Szitakötő) Produkciója
A színdarabot Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség képviseli
Belépő: 3.900,-Ft

2019. október 19-én, szombaton 16 órakor

Szép Ernő Színház: Grimm - Szinovál: HOLLE ANYÓ  - zenés mesejáték 

Holle anyó - Dóka Andrea
Lotti - Kereki Anna
Berta - Boldizsár Tünde
Alma - Simó Krisztián
Cipó – Simó Krisztián
Mostoha - Lipcsey Colini Bori
Tél Hercege - Simó Krisztián
Apa - Szinovál Gyula

rendezte: Szinovál Gyula

Miután szegény Lotti árván marad, gonosz mostohája és annak leánya, Berta szolgasorban tartják őt. Egy alkalommal, mikor vizet húz testvérének, beleesik a kútba. Egy másik világba csöppen, Holle anyó birodalmába. Itt többször is tanúbizonyságot tesz jó szívéről, szorgalmáról, amiért is a szolgálat végén megkapja megérdemelt jutalmát Holle anyótól. Mikor hazatér, gonosz testvére, Berta és mostohája elirigylik tőle a kincseket. Berta maga is leszáll Holle anyó világába, és a szolgálat végén ő is megkapja, amit megérdemel. Hogy melyik lány mit kap, az kiderül a meséből.
60 perc, 5-10 éveseknek ajánlott
Belépőjegy: 1.000 Ft

2019. október 23-án 18 órakor

JÁVOR „PALI” UTOLSÓ MULATÁSA

Jávor Pál – Benkő Péter
Harmonikás – Rusz Milán
Prímás - Mikó István/Suki István/Lakatos Mihály

Előtte: Esztergom város megemlékező tisztelgése az 1956-os forradalom előtt

1959. augusztus
A Városmajori Kórház udvarában, egy kórterem ablaka alatt muzsikus cigányok zenéjükkel gyógyítgatják beteg társukat. Váratlanul megjelenik Jávor Pál, a színészlegenda, a magyar film korabeli királya, aki szintén a kórház ápoltja. Mulatni szeretne, még egyszer… És szeretné elmondani mindenkori „bizalmasainak”, a cigányzenészeknek mi történt vele eddigi élete során: kik voltak a szülei, miként lett színész, hogyan ismerte meg a feleségét, mi történt vele a koncentrációs táborban és hogyan fogadták a hollywoodi álomgyárban. Mondandójába belesűríti véleményét és végigvezet minket a magyar film és színjátszás hőskorán.
Mindeközben szeret, imádkozik és mulat, mulat, mulat….
Turay Ida Színház

(Az előadás ingyenes, a helyfoglaláshoz szükséges jegyeket a Művelődés Házában lehet igényelni!)

2019. október 24. csütörtök 10 óra – Babaszínház

Vaskakas Bábszínház: CINI-CINI MUZSIKA

Cini-cini muzsika, táncol a kis Zsuzsika, meg a tücsök koma, meg a katica. Csörögnek a kishalak, csattognak a kiskacsák, lovacska nyerít, patkója dalol. Minden, minden muzsikál ebben az apróknak szóló játékban!
Tervező: Wunder Judit
Zeneszerző: Rab Viki
Dramaturg, rendező: Kocsis Rozi Blattner Géza-díjas
Játssza: Rab Viki és Szúkenyik Tamás
Az Aprók Színházáról:
Akármilyen hihetetlen, a csecsemők, a három éves kor alatti aprócska gyerekek is fogékonyak a színházi előadásra. Persze nem akármilyenre, hanem a kifejezetten nekik készülő játékokra. Tudós csoportok: pszichológusok, pedagógusok és művészek hosszú évek óta tartó vizsgálatai alapján ismert, hogy a művészi élmények már a méhen belüli életben is befolyásolják a fejlődést. A kínai császárnékról mesélték, hogy amikor állapotosak lettek, csak szép dolgokat volt szabad nézniük, hallgatniuk és szagolniuk, hogy a magzat is szép és kiegyensúlyozott legyen. Kínában már akkor tudták, amit a mai pszichológia tanít, hogy életünk első kilenc hónapja – még az anyaméhben – és az azt követő három év egész életünkre kihat. Irányt szab személyiségünknek, kreativitásunknak, lelki egészségünknek, egyszóval mindennek, ami bennünk később igazán fontos lesz.

Ezt felismerve csatlakozott a győri Vaskakas Bábszínház a norvég szakemberek által elindított „Művészet a legkisebbeknek” elnevezésű programhoz. Az esztétikai élmény, annak közös megélése, otthoni felidézése, s újraélése a csecsemő-szülő kapcsolat erősítésén, elmélyítésén túl, új tapasztalatokkal, ismeretekkel gazdagítja a kisgyermeket. Hatékonyabban, mint bármikor későbbi élete során. A művészet ebben az életkorban segíthet talán a legtöbbet.
20 perc előadás, 20 perc játék, 0-3 éves korig ajánlott
Belépőjegy: 1.000 Ft (mama+baba)

2019. október 25., péntek, 19:00 órakor

Bűvész Színház - Mental & Magic Show - Esztergom

A Bűvész Színház két alapítója - Damien és Fanny White -, már több, mint 6 éve varázsolja el hétről hétre a közönséget Budapesten az első és egyetlen Bűvész Színházban. Most úgy gondolták, hogy eljött az ideje, hogy még többek számára hozzák el a csodát és varázslatot, így egy vadi új műsorral országos turnéra indulnak. Ez a Mental and Magic Show, egy egész estés bűvész és mentál műsor, ahol a lehetetlen valósággá válik, ahol semmi sem véletlen és ahol nem lehetsz biztos abban, hogy amit látsz, az a valóság, vagy pusztán illúzió.

Meghívhatunk egy varázslatos utazásra? Éld át a saját bőrödön a leghihetetlenebb trükköket és mentál kísérleteket, akár a színpadon is, hiszen interaktív műsorunkban nem egyszer a közönség tagjai próbálhatják meg befolyásolni a jövőt. Vajon valóban léteznek véletlenek, vagy ez is csupán illúzió?

Tarts velünk, és derítsük ki együtt! A Mental and Magic Show egyedi, humoros és egyben megdöbbentő szórakozás az egész család számára.
Ne maradj le, vedd meg a jegyedet még ma!

A műsor időtartama 2 x 50 perc közöttük egy kb. negyed órás szünettel.
A műsort 6 éves kor felett ajánljuk!

2019. október 30-án 18 órakor  (Kamaraszínpad)

SZIDDHÁRTA - Erdélyi Lili Ada monodráma előadása

Hermann Hesse hindu regéjének színpadi változatát rendezte és zenéjét szerezte Németh Márton
Az egyfelvonásos mű 105 perc.
Belépő: 2.000,- Ft

2019. november 9. szombat 16 óra - Bábkuckó

Babits Mihály Kamaraszínház:

Bagossy László - A SÖTÉTBEN LÁTÓ TÜNDÉR – mesebeszéd
Játssza: Kéner Gabriella
Rendező: Pénzes Csaba m.v.
„Én, a legkisebb, a Pirinyó Minyó, semmiben, de semmiben sem tudtam a legügyesebb lenni a testvéreim között. Ezért suttogva kértem anyámat, hogy most lesz szíves csak engem szeretni, lesz szíves csak rám figyelni, és lesz szíves csak nekem mondani egy mesét, olyat, amiből megtudhatom a tündérnevemet, és hogy miben lehetnék a testvéreim között a legügyesebb. Mert a bánatom már akkora, hogy ilyen kicsi létemre nem is tudom, hogyan fér belém…” Tündéranyám ekkor azt mondta nekem: „Olyan mesét mondok neked, ami a kimondott szavak által a Fekete-tenger hetvenhetedik szigetének a legsötétebb csücskébe vezet.”
45 perc, 5 éves kortól ajánlott
Kamaratermi előadás max. 50 főnek.
Belépőjegy: 1.000 Ft

2019. november 11-én 19 órakor

Marc Camoletti: BOEING BOEING – Leszállás Párizsban

bohózat két felvonásban
Szereplők:
Bernard: Bozsó Péter
Robert: Baronits Gábor
Bertha: Mézes Violetta
Judith: Köllö Babett
Janet: Deutsch Anita
Jaqueline: Mádi Piroska/Gregor Bernadett

Bernard, a sztárépítész elegáns loft-lakásában éli gondtalan életét. Ha kinéz az ablakon, Párizsra lát. Ha vacsorázna, a házvezetőnő viszi otthon a nemzetközi konyhát. Ha menyasszonya megérkezik, mámorosan szeretik egymást. Ha másik menyasszonya érkezik meg, vele is mámorosan szeretik egymást. Ha a harmadik, vele is. Mert minden normális, modern férfinak három menyasszony az ideális, csak légiutas-kísérők legyenek, és menetrend szerint elkerüljék egymást.
Amikor beállít a régi iskolatárs, hogy apró szívességet kérjen, ő is elámul az irigylésre méltó és tökéletes rendszeren. Persze egyetlen apró hiba is végzetes. Kettő még rosszabb, vicces. Ez az este a harmadik hibával kezdődik...

Belépőjegy: 3.000,- Ft

2019. november 16. 18 órától

VI. Esztergomi Törzsi Tánctalálkozó Idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre az Esztergomi Törzsi Tánctalálkozó. Az eseményen a házigazda Sweet Ginger /esztergomi törzsi tánccsoport/ éves bemutatóján kívül az ország egész területéről meghívott vendégek is fellépnek. Helyet kapnak törzsi és törzsi fúziós táncosok, csoportok, hogy megmutassák különleges táncaikat. Mindenkit szeretettel vár: Debreceni Nelli és a Sweet Ginger

2019. november 21-én, csütörtökön 10 órakor - Babaszínház

Délibáb Társulat: SÜSS FEL NAP!

Előadják: Revuczky Nóra és Sólyom Tamás
Előadásunk során a különböző időjárási jelenségeket figyelhetik meg és élhetik át a gyerekek játékos formában, melyeket látványos, színes és ötletes tárgyakkal és hangokkal jelenítünk meg.
Felkel a Napocska, de a szél felhőket, esőt, majd a hideg havat és ködöt hoz. Az előadás végén azonban egy közös éneklés során ismét előbújik a Napocska, és meleg sugarai szivárványt csalnak a tájra.
Az időjárási jelenségeket dalokkal és mondókákkal kísérjük. Az ismerős furulya és xilofon mellett számos különleges hangszert is láthatunk és hallhatunk, mint a harangjáték, a kalimba, vagy az udu drum.
Az előadást követő 20 percben a gyerekek átbújhatnak a szivárvány alatt, kergetőzhetnek a széllel, bebújhatnak a hótakaró alá, megnézhetik a díszletet, kipróbálhatják a nekik való hangszereket, érdekes és puha tárgyakat.
20 perc előadás, 20 perc játék, 0-4 éves korig ajánlott
Belépőjegy: 1.000 Ft (mama+baba)

2019. november 22., péntek, 15:00 órakor

Hetedhét varázslat

Gyermekszínházi bérlet 1. előadása
HADART Színház: HETEDHÉT VARÁZSLAT - zenés mesejáték
Szereplők:
Bimbi – ILLÉS-NAGY Maja
Tündér – FÁBIÁN Nikolett
Anya / Hajasbaba – NYÁRI Bernadett
Bohóc – PILLE Tamá;
Herceg – KALMÁR Gergely
Boszorkány – LÓRÁNT Krisztina
Robot – KASZÁNYI Roland

Írta és Rendezte: Pille Tamás
Bimbi pont olyan, mint a többi kislány, mégis amikor elalszik, csodálatos dolgok történnek vele. Kedvenc játékai egy jóságos Tündér segítségével megelevenednek és ki sem fogynak a mesékből. Amikor felébred, már ő is tudja: “Ha felnőttként is megőrizzük gyermeki lelkünket, akkor mindig nyitva áll előttünk az álmok és a mesék varázslatos világa.”
70 perc, 5-9 éveseknek ajánlott
A 3 előadásra szóló bérletek ára 4.000 Ft.
Belépőjegy (ha marad hely) 1.500 Ft

2019. november 23-án, szombaton 16 órakor

VSG Táncszínház: SZÉPSÉG ÉS A SZÖRNYETEG

Apa/Gyertyatartó/herceg: Kerekes Patrik
Gaston/Szörnyeteg: Vass Sándor Gergely
Teáskanna: Levacsics Adél
Stylist: Kovács Tímea

Díszlet: Szabó Csaba
Háttéranimáció és világításterv: Kiss Imre
A rendező/koreográfus asszisztense: Annus Beáta
Rendezte és koreografálta: Vass Sándor Gergely
A 2019-ben 10 éves VSG Táncszínház a Szépség és a Szörnyeteg színpadra állításával nem szakít az együttestől már jól megszokott tradíciókkal. Ezen tradíciók közül kiemelendő az eredeti mese sok humorral tűzdelt feldolgozása, a klasszikus zenei aláfestés, a megértést támogató narráció és a nagyszínházi minőségű színpadi megjelenítés. Ezúttal a már hagyományosan szép jelmezek mellett egy izgalmasan átalakuló díszlet, különleges látványvilág, többek között speciális vetítéses animáció teszi feledhetetlenné az előadást.
5-12 éveseknek (és ettől följebb is mindenkinek) ajánlott, 55 perc
Belépőjegy: 1.000 Ft

2019. december 13., péntek, 15:00 órakor

Pinokkió

Gyermekszínházi bérlet 2. előadása
HADART Színház: PINOKKIÓ – mesejáték 2 részben
Szereplők:
Dzsepettó – Háda János
Pinokkió – KALMÁR Gergely;
Tücsök, Kékhajú tündér – FÁBIÁN Nikolett;
Bábjátékos, Prospero, Francesco a róka – PILLE Tamás;
Pulcinella, Maddelena a macska – LÓRÁNT Krisztina;
Kisfiú – CSONTOS Péter;

Írta: Collodi-Pille–Katarzyna Marczak
Rendező: Pille Tamás
“Egy társra lenne szükséged, Dzsepetto, aki gondoskodik rólad akkor, amikor már annyira öreg leszel, hogy valaki segítségére szorulsz, akivel beszélgethetsz, akinek elmondhatod örömödet és bánatodat. Valaki, akit szeretsz és aki viszontszeret!” – így biztatja a Tündér Dzsepetto mestert aki megfogadja a jótanácsot és farag magának egy fabábot. Pinokkiónak nevezi el. Nem is sejti, hogy csupa jószándékból mennyi borsot tör majd az orra alá. Pinokkió kalandos csavargásáról és a szeretet erejéről szól a mindenki számára jól ismert történet klasszikus feldolgozásban.
90 perc 10 perc szünettel, 5-9 éveseknek ajánlott
A 3 előadásra szóló bérletek ára 4.000 Ft.
Belépőjegy (ha marad hely) 1.500 Ft

2020. január 17., péntek, 15:00 órakor

Pumukli

Gyermekszínházi bérlet 3. előadása
HADART Színház: PUMUKLI
Szereplők:
Éder mester: DOMBÓVÁRI István
Pumukli: KALMÁR Gergely
Steinhausenné – LÓRÁNT Krisztina
Deinhingerné – SÁFÁR Anikó
Bauerné – TÓTH Rita
Hans, a gázóraleolvasó – PILLE Tamás
Erika – DRAHOS Nina
Udo – CSONTOS Péter

Írta: Ellis Kaut, Pille Tamás
Rendező: Pille Tamás

Pumukli, a virgonc kobold váratlanul felbukkan egy asztalosműhelyben. Csak az ott dolgozó mogorva, de kedves Éder mester számára látható. Pumukli csínytevései óriási galibákat okoznak a környéken… A 80-as évek népszerű televíziós mesesorozatának színpadi változata.
70 perc, 5-9 éveseknek ajánlott
A 3 előadásra szóló bérletek ára 4.000 Ft.
Belépőjegy (ha marad hely) 1.500 Ft

2020. február 6., csütörtök, 17:00 órakor

János Vitéz

(Kötelezők – színpadon! Diákbérlet 2.)
Sziget Színház
Petőfi Sándor: JÁNOS VITÉZ - daljáték
Petőfi Sándor remekműve, a János vitéz a magyar irodalom legbecsesebb értékei közé tartozik. Számtalan földolgozást ért meg, színpadon, játék-és rajzfilmen egyaránt látható. Ezek közül kiemelkedik az a változat, amelyet Heltai Jenő és Kacsóh Pongrác neve fémjelez.
A János vitéz mindig megdobogtatja és melegséggel tölti el szívünket. Pedig a multikultúra önmagukat felkenő apostolai egyfolytában fanyalognak rajta, ódivatúnak, idejétmúltnak tartják. Hogy mennyire nincs igazuk, erre ez az előadás a fényes bizonyíték, mert mindenhol vastapsot aratva, táblás házak előtt játsszák.

Szereposztás:
János vitéz......................... Pintér Tibor/ Mohácsi Márk
Iluska.................................. Békefi Viktória/ Halasi Bianka
Mostoha............................. Papadimitriu Athina/ Lőrincz Andrea
Bagó................................... Buch Tibor/ Dancs János
Strázsamester.................... Bencze Sándor
Francia király...................... Várfi Sándor
Francia királylány............... Szabó Dorottya/ Újhelyi Andrea
Csősz................................. Kohautek Csaba
Bartolo................................ Mohácsi Márk

Író: Petőfi Sándor
Zeneszerző: Kacsóh Pongrác
Koreográfus: Nádasdy András
Rendező: Pintér Tibor
A bérlet ára: 6.000 Ft
Belépőjegy (csak amennyiben nem fogy el minden bérlet): 2.500,- Ft

2020. március 26., csütörtök, 17:00 órakor

Valahol Európában...

(Kötelezők – színpadon! Diákbérlet 3.)
Sziget Színház
Dés László – Böhm György – Horváth Péter:
VALAHOL EURÓPÁBAN - musical

„Felnőtt. Ellenség. Könyörgöm, akasszuk fel” – visítja a filmben egy szeplős kis csibész, mikor a rongyos, árva gyerekek egy csapata megtalálja a neves karmestert rejtekhelyén, egy romba dőlt kastélyban. A zene és a személyiség varázsa és jósága azonban minden korlátot ledöntve bizonyítja, a halál és a gyermek csak a háborúban jelenthet egyet. A téma örök, ugyanakkor tanulságos is. Nem csak azért, mert megmutatja, mit tud rombolni a háború.
Hanem mert azt is megmutatja, hogy talpra lehet állni – ha áldozatok árán is – a reménytelennek tűnő helyzetekből.
Főbb szerepekben: Bencze Sándor, Mohácsi Márk, Becz Bernadett, Bakos Attila, Biró Bálint, Kecskeméti Kristóf, Sipos Balázs, Dancs János, Lőrincz Andrea valamint a Szigetszentmiklósi Sziget Színház tánckara.

A bérlet ára: 6.000 Ft
Belépőjegy (csak amennyiben nem fogy el minden bérlet): 2.500,- Ft

Szakkörök, klubok, közösségek

Art Fotóstúdió

keddenként 18 órától
vezeti: Radócz Balázs
Az első amatőr csoportosulás a Szent Imre bencés gimnázium fotóköre volt, amely 1941-43-ig működött. A II. világháborút követő években aztán egy nagyobb igényű városi fotókör kezdte meg működését, zömmel felnőtt tagokkal. Jórészt ebből a körből került ki aztán az a fotósgárda, mely immár több mint negyedszázaddal ezelőtt megalakította az azóta méltán elhíresült Esztergomi Fotóklubot, mai nevén ART Fotóstúdiót.
Az esztergomi fotósok kezdeményezésének köszönhetően indult útjára az Esztergomi Fotográfiai Biennále, mely mindmáig a legjelentősebb magyarországi konceptuális fotóbemutató. Talán nem túlzás azt mondani, hogy a fotó és a képzőművészet összebékítésében az Esztergomi Fotográfiai Biennále tette a legtöbbet Magyarországon.
A stúdió tagjai ma már sajátos stílusukat és életművüket építő szuverén művészegyéniségek, kiket korántsem valamiféle szemléleti azonosság, sokkal inkább a szakmai igényesség azonos szintje köt össze. Keddi összejöveteleik mindenki előtt nyitottak, a szakmai beszélgetéseken, előadásokon túl szívesen adnak tanácsot minden fotográfiával kapcsolatos kérdésekben.

Balettiskola

óvodások és kisiskolások számára
Vezeti: Holubné Kogler Katalin balettmester
indul szeptember 5-én, csütörtökön 17 órakor, ekkor történik a csoportbeosztás

Bridzsklub

hétfőnként 16.30-tól 20 óráig
A bridzs szellemi sport, versenyszerűen is űzhető kártyajáték, melyet a NOB 1999-ben olimpiai sportágnak minősített. Egy-egy egymással szemben ülő pár 52 lapos francia kártyával játssza. Igen sokrétű szellemi képességet vesz igénybe, így fejleszt is ezeket a képességeket. Szükség van logikus gondolkodásra, memóriára, stratégiára, taktikára.
Mindezek a készségfejlesztő tulajdonságai indokolják, hogy ma már Észak-Amerika és Nyugat-Európa legtöbb matematikai, gazdasági és jogi egyetemén tantárgyként tanítják. Skandinávia legtöbb országában már a középiskolák matematikai fakultációin is előkerül, s tapasztalatok bizonyítják, hogy a bridzsórák csodálatosan megnövelték a hallgatók befogadási képességét, döntésképességét és logikáját.
Bár ma már az Internet segítségével mindenki találhat játszótársakat a világ bármely pontjáról, a nap bármely szakában, az élő játék hangulatát semmi sem pótolja.
A játékot ismerő, illetve a szabályokat megtanulni kívánó játékosokat egyaránt várjuk

Carmen Showtánc-iskola

Hétfőnként 16:30-20 óráig
Keddenként 16-18 óráig

Cukorbetegek klubja

minden hó utolsó csütörtökén 15 órától
vezető: Koller Ferencné

Éremgyűjtők – hobbiklub

csütörtökönként 18 órától
vezető: Csóka Ferenc
Évente öt nagyobb cserenapot tartunk, minden második hónap harmadik vasárnapján reggel 8 órától 12 óráig. Csütörtöki összejöveteleinkre pedig szeretettel várjuk nem csak az éremgyűjtőket, hanem mindennemű régiség - képeslap, könyv, festmény, kitüntetés, stb.- iránt érdeklődőket és leendő gyűjtőket. Nagyszámú katalógussal, szakirodalommal rendelkezünk, önzetlenül segítünk minden érdeklődőt, aki megkeres bennünket.

Esztergomi Diákszínkör

péntekenként 17 órától
„A játék mindig remek lehetőséget nyújt elszakadni a szürke hétköznapokból, és mindig jó érzés látni, hogy az őskáoszként induló próbafolyamat végére összeáll a darab – fogalmazták meg a választ az Esztergomi Diákszínkör tagjai arra a kérdésre, hogy miért is jó dolog az amatőr színjátszás.”
Erősné Vörös Viktória magyar és történelem szakos tanár vezetésével 2006 óta foglalkoznak irodalommal, színházzal, versekkel és drámákkal. Számtalan versműsor, szavalóverseny, színházi előadás alkalmával léptek színpadra Esztergomban és környékén. Tagjaik nagyrészt esztergomi középiskolások, illetve egyetemisták.
2016 januárjában civil szervezetté váltak annak érdekében, hogy önálló szereplőként képviselhessék érdekeiket. Az utánpótlás toborzása folyamatos, bárkit szívesen látnak körükben. Általában péntekenként próbálnak, de szinte mindennap kapcsolatban vannak egymással – azt vallják, hogy talán ebben rejlik a titkuk.

„Fals hang” zenei klub

Foglalkozások egyeztetés szerint
A „FALS-HANG” zenei kör azok számára alakult, akik nem hivatásos előadóművészek, zenei képzésben talán nem is részesültek, de szeretnének önmaguk örömére, vagy talán egy szűk baráti kör számára muzsikálni, kedvenc zenéiket eljátszani. Korra és nemre való tekintet nélkül együtt próbálkozhatnak barátok, szülők, gyerekek, kicsik és nagyok. Az „én csak ennyit tudok belőle!” - felvetésre válaszunk mindannyiszor az, hogy: „itt most megtanuljuk az egészet úgy, ahogy illik. Megkeressük hozzá, ami hiányzik - közösen. Ha nem megy saját tudásunkból, akkor hívunk szakavatottabb segítséget. A lényeg, hogy merjünk az elakadt szintről újra elindulni! Merjük folytatni megkezdett hangszeres zenetanulásunkat, az éneklést, akár egyénileg, akár csoportosan. A sok kezdeti gyakorlás, próbálkozás természetes kínlódásait hivatott jelezni a „FALS-HANG” elnevezés. De aki közénk jön és felvállalja kristályosodás előtti állapotunkat, nagy kincset kap cserébe: a gigászi sebességgel rohanó, hamis képzeletekkel teli világ helyett valódi értékeket, fals hangok helyett igaz, szépen csengő, mindannyiunknak örömet nyújtó, tiszta dallamokat. Amelyeket – a sok-sok gyakorlás és próbálkozás után – mi magunk szólaltatunk meg. Immáron tisztán.
vezető: Pintér János

Jóga

hatha jóga, szerdánként 16:30 órától
vezető: Antalné Récsey Valéria

Kerekítő

hétfőnként
9:30-10:30 Mondókás Móka a kicsiknek (0-3 éves korig)
10:30-11:30 Bábos Torna a nagyobbacskáknak (1-3 éves korig)
Információ, jelentkezés: Renner Andrea
Játékos baba-mama foglalkozás népi mondókákkal, élő hangszeres zenével (gitár, fuvola, furulya), gyermekdalokkal és sok nevetéssel.

Küllőszaggatók

Musical Akadémia JP
A MUSICAL AKADÉMIA JP-t Esztergomban 2014 szeptemberében hoztuk létre azzal a céllal, hogy lehetőséget kínáljunk a színház világa iránt érdeklődő fiataloknak kipróbálni magukat, és hogy magas szintű képzést nyújtsunk számukra. Ösztönözni szeretnénk az Esztergomban és  környékén élőket, hogy fiatalságukat eszmei értékeik bővítésével  és hasznos, tanulságos dolgok megismerésével, gyakorlásával töltsék. Minden korosztályból várunk jelentkezőket egészen 4 éves kortól!
Nálunk egy helyen tanulhatnak a gyerekek: ÉNEKET, DRÁMÁT, SZÍNÉSZETET, TÁNCOT, BALETTOT és SZOLFÉZST, mindent, ami a MUSICAL-SZÍNÉSZETHEZ szükséges feltétel.
Felvételi: 2019. szeptember 28-án, szombaton 14 órakor
Csatlakozni folyamatosan lehet!

Nyugdíjas-klub

hétfőn 15.30 órától
vezető: dr. Kovács József

Regiomontanus Csillagászati Klub

keddenként 18 órától
Évente hagyományosan megrendezzük igen kedvelt előadás sorozatunkat, a CSILLAGÁSZATI HÓNAPot, ahol országosan, sőt nemzetközileg is ismert és elismert előadók tartanak előadást. Rendszeresen tartunk távcsöves bemutatókat, és igény szerint klubokban, iskolákban és intézményeknél is szívesen tartunk előadást.
Csatlakozva az országos akciókhoz évről évre megrendezzük a CSILLAGÁSZAT NAPJA és a KÖZELEBB A CSILLAGOKHOZ című komplex csillagászati rendezvényeket. Ezek egyben tagtoborzó akcióink is.
Örömmel fogadunk minden érdeklődőt a klubban. Azokat is várjuk, akik nem akarnak rendszeresen eljárni foglalkozásainkra, de valamilyen kérdésükre választ várnak tőlünk. Célunk a szabadidő hasznos eltöltése, a helyes természettudományos világkép kialakítása és a téveszmék eloszlatása.
vezető: Zsombok Gábor

Rovásírás szakkör

keddenként 17-19 óráig
Ródd fel Te, ha nem akarod, hogy más rója fel Neked...
Titkos jelzések, ismeretlen szimbólumok, amiket csak kevesen ismernek. Kódold át magad Te is, tanulj meg róni! Legyél Te az ország legjobb rovója!
vezető: Hum Attiláné Angerer Lídia

Társastánc-klub

pénteken 18-20 óráig
vasárnap 17-19 óráig
vezető: Praszinosz Györgyi

Törzsi fúziós tánc

csütörtökön 18-tól 20 óráig
vezető: Debreceni Nelli
A törzsi fúziós tánc nem hagyományőrző rendszer, hanem egy folyamatosan alakulóban lévő táncforma, ami a világ minden táján létező és szintén folyamatosan alakuló táncokból, modern táncokból és az utcai táncokból is merít.

ZÖLD KLUB – Életmód- és háztartás-zöldítő klub

Ősztől havi rendszerességgel Zöld Klubot tartunk, ahol az ismeretterjesztés mellett pénztárca- és környezetbarát gyakorlati trükköket sajátíthatnak el a résztvevők.
Megismerkedünk a helyi és globális környezeti és társadalmi kihívásokkal, rövid filmeket nézünk, beszélgetünk. E családias összejöveteleken megoldásokat keresünk, megosztunk egymással jól bevált trükköket, alternatívákat, közösen gondolkozunk, kísérletezünk.
A résztvevők egyszerű lépésekkel tehetik fenntarthatóbbá fogyasztási és életmódbeli szokásaikat, ami már néhány hónap alatt mérhető  változást eredményez. Adott témák átbeszélése után lehetőség lesz gyakorlati foglalkozásokon kipróbálni néhány trükköt, receptet (pl. környezetbarát tiszttószerek,  natúrkozmetikumok készítése, bevásárlózsák varrása).
A klubbal párhuzamosan kis csoportos (5-10 fő) önképző kör, úgynevezett ökokör is indul majd, ahol 9 héten át megvizsgáljuk szokásainkat és új, zöldebb szokásokat vezetünk be a mindennapokba (témák: étel, vegyszermentes otthon, energia- és vízfogyasztás, hulladékmegelőzés és csökkentés, egészséges életmód, közlekedés). Később a résztvevők saját ökokört indíthatnak majd. Mivel ez kis csoportban működik, már most várjuk a jelentkezéseket, megjelölve az ideális napszakot.
vezető: Rendes Niki

56-osok szövetsége

minden hó 2. csütörtökén 16 órától
vezető: Weldin József


2019.10.16.
2019.10.19.
2019.10.23. - 2019.10.24.
2019.10.25.
2019.10.30.
2019.11.09.
2019.11.11.
2019.11.16.
2019.11.21.
2019.11.22. - 2019.11.23.
2019.12.13.
2020.01.17.
2020.02.06.
2020.03.26.
További ajánlataink

2019.10.16. Esztergomi programok 2019. Fesztiválok, rendezvények, események
Térzene a Bazilika előtt
2019.10.16. Esztergomi programok 2019. Fesztiválok, rendezvények, események
Neil Simon: KÜLÖNTEREM, avagy vágytól asztalig
2019.10.19. Esztergomi programok 2019. Fesztiválok, rendezvények, események
Szép Ernő Színház: Grimm - Szinovál: HOLLE ANYÓ - zenés mesejáték
2019.10.23. Esztergomi programok 2019. Fesztiválok, rendezvények, események
JÁVOR „PALI” UTOLSÓ MULATÁSA
2019.10.24. Esztergomi programok 2019. Fesztiválok, rendezvények, események
Vaskakas Bábszínház: CINI-CINI MUZSIKA
2019.10.25. Esztergomi programok 2019. Fesztiválok, rendezvények, események
Bűvész Színház - Mental & Magic Show
2019.10.25. 19:00 Esztergomi programok 2019. Fesztiválok, rendezvények, események
Bűvész Színház: Mental & Magic Show - A Művelődés Háza - JEGYVÁSÁRLÁS
2019.10.30. Esztergomi programok 2019. Fesztiválok, rendezvények, események
SZIDDHÁRTA - Erdélyi Lili Ada monodráma előadása
2019.10.31. Esztergomi programok 2019. Fesztiválok, rendezvények, események
Magic Tökök Éjszakája
2019.11.01. Esztergomi programok 2019. Fesztiválok, rendezvények, események
Mindenszentek ünnepe - a szentmisét Dr. Erdő Péter bíboros, prímás celebrálja
2019.11.02. Esztergomi programok 2019. Fesztiválok, rendezvények, események
Dr. Erdő Péter bíboros, prímás az elhunyt főpásztorokért mutat be szentmisét az altemplomban
2019.11.09. Esztergomi programok 2019. Fesztiválok, rendezvények, események
Babits Mihály Kamaraszínház: Bagossy László - A SÖTÉTBEN LÁTÓ TÜNDÉR – mesebeszéd
2019.11.11. Esztergomi programok 2019. Fesztiválok, rendezvények, események
Marc Camoletti: BOEING BOEING – Leszállás Párizsban - bohózat két felvonásban
2019.11.16. Esztergomi programok 2019. Fesztiválok, rendezvények, események
VI. Esztergomi Törzsi Tánctalálkozó
2019.11.22. Esztergomi programok 2019. Fesztiválok, rendezvények, események
HADART Színház: HETEDHÉT VARÁZSLAT - zenés mesejáték
2019.11.23. Esztergomi programok 2019. Fesztiválok, rendezvények, események
VSG Táncszínház: SZÉPSÉG ÉS A SZÖRNYETEG
2019.11.24. Esztergomi programok 2019. Fesztiválok, rendezvények, események
Krisztus Király Ünnepe - a szentmise keretében a másodéves kispapok megkapják reverendájukat
2019.11.30. - 2020.01.01. Esztergomi programok 2019. Fesztiválok, rendezvények, események
IV. Adventus Domini
2019.12.13. Esztergomi programok 2019. Fesztiválok, rendezvények, események
HADART Színház: PINOKKIÓ – mesejáték 2 részben
2019.12.29. Esztergomi programok 2019. Fesztiválok, rendezvények, események
Ingyenes tárlatvezetés a Kincstárban
2019.12.31. Esztergomi programok 2019. Fesztiválok, rendezvények, események
Szilveszter
2020.01.17. Esztergomi programok 2019. Fesztiválok, rendezvények, események
HADART Színház: PUMUKLI
2020.02.06. Esztergomi programok 2019. Fesztiválok, rendezvények, események
Petőfi Sándor: JÁNOS VITÉZ - daljáték
2020.03.26. Esztergomi programok 2019. Fesztiválok, rendezvények, események
Dés László – Böhm György – Horváth Péter: VALAHOL EURÓPÁBAN - musical

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kiemelt ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG