A Művelődés Háza Esztergom programok 2020
Mindenkit vár az egészséges életmód és a magyar sport fesztiválja!
Mindenkit vár az egészséges életmód és a magyar sport fesztiválja!
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

A Művelődés Háza Esztergom programok 2020

Jegyvásárlás
2020. szeptember 29.

A programok között megtalálhatók színházi előadások, koncertek, kiállítások, tanfolyamok, ismeretterjesztő előadások, táncos produkciók, vetítések, klubfoglalkozások közösségi összejövetelek.

A Budapesti Fesztiválzenekar koncertje

2020. szeptember 29. 18:00

A koncertre a belépés ingyenes, előzetes regisztráció javasolt

Az aranyhal meséje

2020. október 3.  16:00

a Trambulin Színház mesejátéka

Malek Andi Soulistic

2020. október 22. 18:00

A "Malek Andi Soulistic projekt" a neves énekesnő és a Jáger Bandi együttműködéséből jött létre 2016-ban. Egy nagyon különleges projekt, amely a Jazz, R&b stílusokat keveri a magyar népzenével. A "Soulistic" név a lélek-zenére, valamint a lélek és a zene közötti szoros kapcsolatra utal.

Ingyenes rendezvény, de regisztráció javasolt-

Hajdu You Do?

2020. október 17.  19:00

A Hajdu You Do? című est most vett részt egy Török turnén. Helyszínek: Törökbálint, Törökszentmiklós, Törökugrató.

A műsor szándékosan használ állandó elemeket, úgy mint zenés betétek, de nagy hangsúly van az improvizáláson, ami a stand up sajátja.

Az előadás direkt módon használja az interaktivitást, minek következtében a nézők nincsenek biztonságban, ezért elképzelhető, hogy néhányuk a színpadi szereplés élményével távozik.

Az biztos, hogy a szünetben senki sem fog hazamenni, mivel szünet nem lesz!

60-70 perc szórakozást tudok ígérni annak, aki tényleg nevetni akar, de aki nem erre vágyik, annak elviselhetetlen 8 és 1/2 órának fog tűnni.

Ha házastársával érkezik, csak még jobban elmélyül szerelmük, az egyedül élők pedig tartós kapcsolatra találhatnak az előadás alatt.

Megígérhetném a világbéke eljövetelét is, de akkor valószínű, hogy szépségversenyen lennénk. J

Hajdu István (Steve)

Hajómese: A Kapitány meséje

2020. október 24. 16:00

Családi előadás kis és nagyobbacska matrózoknak

Prof. Dr. Bagdy Emőke előadása Esztergomban
2020. október 28. 19:00

Média szereplései, ismeretterjesztő könyvei tették a hazai klinikai pszichológia királynőjévé. Bagdy Emőke mint ember titka a munka, a szorgalom. Nem ismeri a körülményeket, nem igényel feltételeket. Kedvenc tárgyai a kedves és fontos könyvei. Pozitív, és mindent azzá formál. Nem mereng az akadályokon, a megoldást keresi. Folyton mozgásban van, előre néz. Múltja a művei, a számtalan betű, szó és mondat. Jelene az alkotás, és a jövője minden, ami megalkotható, felépíthető, elindítható szellemi, szakmai áramlat, kutatás vagy eszmei hatás. Prof. Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, szupervízor, a pszichológiatudomány kandidátusa, professor emeritus.

Dr. Csernus Imre előadása Esztergomban
2020. december 1. 19:00

Csernus Imre nevét szinte mindenki ismeri, hiszen ő volt az egyetlen pszichológus, aki média személyiséggé vált.

Folyamatosan jelennek meg sikerlistás könyvei, azonban az olvasók számára sok kérdés marad nyitottan. Ezekre a kérdésekre próbál választ adni Csernus Imre az előadásain országszerte.

Egyik rajongója írja:

"Én azért imádom Csernus dokit, mert éppen a nyers-őszinteségével nagyon sok hibámra ráébresztett, sok hiányosságomat felismertem általa, és egyben az erősségeimet is....
Ezért még jó darabig el fogok járni az előadásaira, hogy minél több önismeretet, tudást magamba szívjak, és tanuljak akár mások hibáiból is...."


A művelődési ház június 23-tól újra látogatható a következő nyitva tartással:
hétfőtől péntekig 8-tól 16 óráig,
szombaton és vasárnap zárva.


Szakkörök, klubok, közösségek

Art Fotóstúdió
keddenként 18 órától
vezeti: Radócz Balázs
Az első amatőr csoportosulás a Szent Imre bencés gimnázium fotóköre volt, amely 1941-43-ig működött. A II. világháborút követő években aztán egy nagyobb igényű városi fotókör kezdte meg működését, zömmel felnőtt tagokkal. Jórész ebből a körből került ki aztán az a fotósgárda, mely immár több mint negyedszázaddal ezelőtt megalakította az azóta méltán elhíresült Esztergomi Fotóklubot, mai nevén ART Fotóstúdiót.
Az esztergomi fotósok kezdeményezésének köszönhetően indult útjára az Esztergomi Fotográfiai Biennále, mely mindmáig a legjelentősebb magyarországi konceptuális fotóbemutató. Talán nem túlzás azt mondani, hogy a fotó és a képzőművészet összebékítésében az Esztergomi Fotográfiai Biennále tette a legtöbbet Magyarországon.
A stúdió tagjai ma már sajátos stílusukat és életművüket építő szuverén művészegyéniségek, kiket korántsem valamiféle szemléleti azonosság, sokkal inkább a szakmai igényesség azonos szintje köt össze. Keddi összejöveteleik mindenki előtt nyitottak, a szakmai beszélgetéseken, előadásokon túl szívesen adnak tanácsot minden fotográfiával kapcsolatos kérdésekben.

Azul társasjáték-klub
hétfőnként 17 órától, 10-től 100 éves korig
Azul társasjáték lett 2018-ban az év társasjátéka! Elnyerte a legnevesebb "Spiel des Jahres" nemzetközi díjat.
Akinek fontos egy jó játék során a stratégia, a taktika, az előre gondolkodás és az esztétikai élmény is, azt biztosan elvarázsolja az Azul társasjáték a gyönyörű színes Portugál csempéivel. Absztrakt családi társasjáték.
Ebben a gyönyörű játékban csempekockák lerakásával szerezhetünk pontokat. A játék taktikai- stratégiai feladata mellett az esztétikai élmény is pozitív, amelyet a játékélmény is még megemel.

Balettiskola
óvodások és kisiskolások számára
Vezeti: Holubné Kogler Katalin balettmester
indul szeptember 5-én, csütörtökön 17 órakor, ekkor történik a csoportbeosztás

Bridzsklub
hétfőnként 16.30-tól 20 óráig
A bridzs szellemi sport, versenyszerűen is űzhető kártyajáték, melyet a NOB 1999-ben olimpiai sportágnak minősített. Egy-egy egymással szemben ülő pár 52 lapos francia kártyával játssza. Igen sokrétű szellemi képességet vesz igénybe, így fejleszt is ezeket a képességeket. Szükség van logikus gondolkodásra, memóriára, stratégiára, taktikára.
Mindezek a készségfejlesztő tulajdonságai indokolják, hogy ma már Észak-Amerika és Nyugat-Európa legtöbb matematikai, gazdasági és jogi egyetemén tantárgyként tanítják. Skandinávia legtöbb országában már a középiskolák matematikai fakultációin is előkerül, s tapasztalatok bizonyítják, hogy a bridzsórák csodálatosan megnövelték a hallgatók befogadási képességét, döntésképességét és logikáját.
Bár ma már az Internet segítségével mindenki találhat játszótársakat a világ bármely pontjáról, a nap bármely szakában, az élő játék hangulatát semmi sem pótolja.
A játékot ismerő, illetve a szabályokat megtanulni kívánó játékosokat egyaránt várjuk

Carmen Showtánc-iskola
Hétfőnként 16:30-20 óráig
Keddenként 16-18 óráig

Cukorbetegek klubja
minden hó utolsó csütörtökén 15 órától
vezető: Koller Ferencné

Éremgyűjtők – hobbiklub
csütörtökönként 18 órától
vezető: Csóka Ferenc
Évente öt nagyobb cserenapot tartunk, minden második hónap harmadik vasárnapján reggel 8 órától 12 óráig. Csütörtöki összejöveteleinkre pedig szeretettel várjuk nem csak az éremgyűjtőket, hanem mindennemű régiség - képeslap, könyv, festmény, kitüntetés, stb.- iránt érdeklődőket és leendő gyűjtőket. Nagyszámú katalógussal, szakirodalommal rendelkezünk, önzetlenül segítünk minden érdeklődőt, aki megkeres bennünket.

Esztergomi Diákszínkör
péntekenként 17 órától
„A játék mindig remek lehetőséget nyújt elszakadni a szürke hétköznapokból, és mindig jó érzés látni, hogy az őskáoszként induló próbafolyamat végére összeáll a darab – fogalmazták meg a választ az Esztergomi Diákszínkör tagjai arra a kérdésre, hogy miért is jó dolog az amatőr színjátszás.”
Erősné Vörös Viktória magyar és történelem szakos tanár vezetésével 2006 óta foglalkoznak irodalommal, színházzal, versekkel és drámákkal. Számtalan versműsor, szavalóverseny, színházi előadás alkalmával léptek színpadra Esztergomban és környékén. Tagjaik nagyrészt esztergomi középiskolások, illetve egyetemisták.
2016 januárjában civil szervezetté váltak annak érdekében, hogy önálló szereplőként képviselhessék érdekeiket. Az utánpótlás toborzása folyamatos, bárkit szívesen látnak körükben. Általában péntekenként próbálnak, de szinte mindennap kapcsolatban vannak egymással – azt vallják, hogy talán ebben rejlik a titkuk.

„Fals hang” zenei klub
Foglalkozások egyeztetés szerint
A „FALS-HANG” zenei kör azok számára alakult, akik nem hivatásos előadóművészek, zenei képzésben talán nem is részesültek, de szeretnének önmaguk örömére, vagy talán egy szűk baráti kör számára muzsikálni, kedvenc zenéiket eljátszani. Korra és nemre való tekintet nélkül együtt próbálkozhatnak barátok, szülők, gyerekek, kicsik és nagyok. Az „én csak ennyit tudok belőle!” - felvetésre válaszunk mindannyiszor az, hogy: „itt most megtanuljuk az egészet úgy, ahogy illik. Megkeressük hozzá, ami hiányzik - közösen. Ha nem megy saját tudásunkból, akkor hívunk szakavatottabb segítséget. A lényeg, hogy merjünk az elakadt szintről újra elindulni! Merjük folytatni megkezdett hangszeres zenetanulásunkat, az éneklést, akár egyénileg, akár csoportosan. A sok kezdeti gyakorlás, próbálkozás természetes kínlódásait hivatott jelezni a „FALS-HANG” elnevezés. De aki közénk jön és felvállalja kristályosodás előtti állapotunkat, nagy kincset kap cserébe: a gigászi sebességgel rohanó, hamis képzeletekkel teli világ helyett valódi értékeket, fals hangok helyett igaz, szépen csengő, mindannyiunknak örömet nyújtó, tiszta dallamokat. Amelyeket – a sok-sok gyakorlás és próbálkozás után – mi magunk szólaltatunk meg. Immáron tisztán.
vezető: Pintér János

Jóga
hatha jóga, szerdánként 16:30 órától
vezető: Antalné Récsey Valéria

Kerekítő
hétfőnként
9:30-10:30 Mondókás Móka a kicsiknek (0-3 éves korig)
10:30-11:30 Bábos Torna a nagyobbacskáknak (1-3 éves korig)
Információ, jelentkezés: Renner Andrea
Játékos baba-mama foglalkozás népi mondókákkal, élő hangszeres zenével (gitár, fuvola, furulya), gyermekdalokkal és sok nevetéssel.

Küllőszaggatók

Musical Akadémia JP
A MUSICAL AKADÉMIA JP-t Esztergomban 2014 szeptemberében hoztuk létre azzal a céllal, hogy lehetőséget kínáljunk a színház világa iránt érdeklődő fiataloknak kipróbálni magukat, és hogy magas szintű képzést nyújtsunk számukra. Ösztönözni szeretnénk az Esztergomban és  környékén élőket, hogy fiatalságukat eszmei értékeik bővítésével  és hasznos, tanulságos dolgok megismerésével, gyakorlásával töltsék. Minden korosztályból várunk jelentkezőket egészen 4 éves kortól!
Nálunk egy helyen tanulhatnak a gyerekek: ÉNEKET, DRÁMÁT, SZÍNÉSZETET, TÁNCOT, BALETTOT és SZOLFÉZST, mindent, ami a MUSICAL-SZÍNÉSZETHEZ szükséges feltétel.
Felvételi: 2019. szeptember 28-án, szombaton 14 órakor
Csatlakozni folyamatosan lehet!

Nyugdíjas-klub
hétfőn 15.30 órától
vezető: dr. Kovács József

Regiomontanus Csillagászati Klub
keddenként 18 órától
Évente hagyományosan megrendezzük igen kedvelt előadás sorozatunkat, a CSILLAGÁSZATI HÓNAPot, ahol országosan, sőt nemzetközileg is ismert és elismert előadók tartanak előadást. Rendszeresen tartunk távcsöves bemutatókat, és igény szerint klubokban, iskolákban és intézményeknél is szívesen tartunk előadást.
Csatlakozva az országos akciókhoz évről évre megrendezzük a CSILLAGÁSZAT NAPJA és a KÖZELEBB A CSILLAGOKHOZ című komplex csillagászati rendezvényeket. Ezek egyben tagtoborzó akcióink is.
Örömmel fogadunk minden érdeklődőt a klubban. Azokat is várjuk, akik nem akarnak rendszeresen eljárni foglalkozásainkra, de valamilyen kérdésükre választ várnak tőlünk. Célunk a szabadidő hasznos eltöltése, a helyes természettudományos világkép kialakítása és a téveszmék eloszlatása.
vezető: Zsombok Gábor

Rovásírás szakkör
keddenként 17-19 óráig
Ródd fel Te, ha nem akarod, hogy más rója fel Neked...
Titkos jelzések, ismeretlen szimbólumok, amiket csak kevesen ismernek. Kódold át magad Te is, tanulj meg róni! Legyél Te az ország legjobb rovója!
vezető: Hum Attiláné Angerer Lídia

Társastánc-klub
pénteken 18-20 óráig
vasárnap 17-19 óráig
vezető: Praszinosz Györgyi

Törzsi fúziós tánc
csütörtökön 18-tól 20 óráig
vezető: Debreceni Nelli
A törzsi fúziós tánc nem hagyományőrző rendszer, hanem egy folyamatosan alakulóban lévő táncforma, ami a világ minden táján létező és szintén folyamatosan alakuló táncokból, modern táncokból és az utcai táncokból is merít.

ZÖLD KLUB – Életmód- és háztartás-zöldítő klub
Az összejövetelek alkalmával a z ismeretterjesztés mellett pénztárca- és környezetbarát gyakorlati trükköket sajátíthatnak el a résztvevők.
Megismerkedünk a helyi és globális környezeti és társadalmi kihívásokkal, rövid filmeket nézünk, beszélgetünk. E családias összejöveteleken megoldásokat keresünk, megosztunk egymással jól bevált trükköket, alternatívákat, közösen gondolkozunk, kísérletezünk.
A résztvevők egyszerű lépésekkel tehetik fenntarthatóbbá fogyasztási és életmódbeli szokásaikat, ami már néhány hónap alatt mérhető  változást eredményez. Adott témák átbeszélése után lehetőség lesz gyakorlati foglalkozásokon kipróbálni néhány trükköt, receptet (pl. környezetbarát tiszttószerek,  natúrkozmetikumok készítése, bevásárlózsák varrása).
A klubbal párhuzamosan kis csoportos (5-10 fő) önképző kör, úgynevezett ökokör is indul majd, ahol 9 héten át megvizsgáljuk szokásainkat és új, zöldebb szokásokat vezetünk be a mindennapokba (témák: étel, vegyszermentes otthon, energia- és vízfogyasztás, hulladékmegelőzés és csökkentés, egészséges életmód, közlekedés). Később a résztvevők saját ökokört indíthatnak majd. Mivel ez kis csoportban működik, már most várjuk a jelentkezéseket, megjelölve az ideális napszakot.
vezető: Rendes Niki

56-osok szövetsége
minden hó 2. csütörtökén 16 órától
vezető: Weldin József


2020.09.29.
2020.10.03.
2020.10.22.
2020.10.24.
2020.10.28.
2020.12.01.
További ajánlataink

2020.09.29. Esztergomi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
A Budapesti Fesztiválzenekar koncertje
2020.10.03. Esztergomi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Magyarország ősszel is vár - Ingyenes tárlatvezetés a templomtérben és a kincstárban
2020.10.04. Esztergomi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Hamlet
2020.10.04. 19:00 Esztergomi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Búcsú az orgonától - Lakner-Bognár András koncertje
2020.10.10. Esztergomi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Magyarország ősszel is vár - Ingyenes tárlatvezetés gyerekek részére a templomtérben
2020.10.11. 19:00 Esztergomi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Búcsú az orgonától - Kováts Péter orgonakoncertje
2020.10.16. Esztergomi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Egy vagyok
2020.10.17. Esztergomi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Hajdu you do? Hajdu Steve stand up estje
2020.10.25. 15:00 Esztergomi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Ingyenes tárlatvezetés a Főszékesegyházi Kincstárban
2020.10.27. Esztergomi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Hruscsov pincére voltam
2020.10.28. Esztergomi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Prof. Dr. Bagdy Emőke előadása Esztergomban
2020.11.02. Esztergomi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Főpásztori szentmisék (Halottak napja) - Főcelebráns: Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, érsek
2020.11.29. 15:00 Esztergomi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Ingyenes tárlatvezetés a Főszékesegyházi Kincstárban
2020.12.01. Esztergomi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Dr. Csernus Imre előadása Esztergomban

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Lap tetejére
Ár: 2 800 Ft -tól 3 200 Ft -ig Online jegyvásárlás

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Hasonló ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!

Ez is érdekelheti!

Gyógyvizek Völgye TDM Egyesület
Gyógyvizek Völgye
  • Egerszalók
KMO Művelődési Központ
KMO Művelődési Központ
  • Budapest
  • XIX. kerület

Jegyet online? Gyorsan és egyszerűen!
Ár: 2 800 Ft -tól 3 200 Ft -ig Online jegyvásárlás
Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Kapcsolat, elérhetőség
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Online jegyvásárlás