Élménymedence, pihenőmedence, jacuzzi, gyermekmedence, infraszauna és két csúszda várja vendégeit.
Élménymedence, pihenőmedence, jacuzzi, gyermekmedence, infraszauna és két csúszda várja vendégeit.
Lecsófesztivál Esztergomban! - Jelentkezz csapatoddal!
Lecsófesztivál Esztergomban! - Jelentkezz csapatoddal!
Esztergomi Művelődési Ház programok 2018

Az igényes szórakozás és művelődés lehetőségét biztosítja a város és környéke polgárainak az Esztergomi Művelődési Ház. Olyan kulturális központ, mely értéket teremt és közvetít, közösséget formál és közösséget szolgál. A programok között megtalálhatók színházi előadások, koncertek, kiállítások, tanfolyamok, ismeretterjesztő előadások, táncos produkciók, vetítések, klubfoglalkozások közösségi összejövetelek.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Színházi előadások 2018/19

Szeptember 22-én, szombaton ÉVADNYITÓ VIGADALOM – kicsiknek és nagyoknak

15 órakor
Magyar Népmese Színház:
Világszép Nádszálkisasszony – magyar népmese (50 perc, 4 éves kortól)
A királyfi elhatározza bátyja esküvőjén, hogy az ő felesége lesz a legszebb, kerek-e világon. Ilyen azonban csak egy leány van, aki nem más, mint Világszép nádszál kisasszony. Ahhoz, hogy kiszabadítsa a banya fogságából, táltos paripát kell szereznie....
Az út azonban így is töredelmes. Bizony meg kell járnia mennyet-poklot, de csudálatos segítőtársai továbbsegítik, míg a megpróbáltatások végén Világszép nádszál kisasszonnyal nászt ülhet.
Játszó személyek: Rádai Boglárka, Zanotta Veronika, Benedek Gyula, Illés Dániel, Balázsi István
Szcenika: Balla Gábor, Makhult Gabriella
Rendező: Rumi László

15:30 és 19 óra között óránként összesen 4 alkalommal
Tintaló Társulás:
Tintaló Cirkusz - bábos sátorcirkusz (3 éves kortól)
A Tintaló Cirkusz egy szokatlanul kicsi cirkusz, ahol 16-20 gyermek számára van férőhely. És csak gyerekek számára! Ide bizony a szülők nem léphetnek be! Ők a sátor oldalán elhelyezett lyukakon keresztül kukucskálhatnak, miközben csemetéik közvetlen közelről láthatják a mechanikus bábok 15 perces műsorát. A minivilágban mívesen faragott bábok kelnek életre, melyeket Grossmid Erik látványtervei alapján készítettek. Az aprócska porondon fából faragott elefánt, bohócok, légtornász, egyensúlyozó-művész ejti ámulatba a nagyérdeműt. Amikor vége az előadásnak, egy rövid szünet után újra megtekinthető a produkció, hiszen a Tintaló Cirkusz folyamatosan szórakoztatja a közönséget.

18 órától:
John Godberg: ÁPRILIS PÁRIZSBAN - romantikus vígjáték
„Bet és Al házasok. Szívből utálják egymást. Az állástalan férfi bizarr képeket fest, a boldogtalan nő különböző bulvár lapok nyereményjátékain indul. Egyszer csak nyernek egy romantikus hétvégét Párizsba. Muszáj lesz elmenni... Vajon hogy működik a szerelem fővárosa? Képes csodát tenni?" - ahogy a színlapon is olvasható.
Horgas Ádám, a darab rendezője így vélekedik a darabról: "Pompás, sokrétegű, szerethető kamaradarabnak tartom. Borús, fanyar humorú mű, mégis tele van optimizmussal. Drámai, mély szomorúsággal, ugyanakkor remek humorral beszél arról, hogy hogyan mennek tönkre az emberi kapcsolatok."
Szereplők: Botos Éva, Szirtes Balázs
Rendező: Horgas Ádám
A Mozsár Műhely előadása

20 órától:
A BLUES LIFE BAND KONCERTJE

Az előadások ingyenesek!

Október 6-án, szombaton 16 órakor
Nektár Színház
Mátyás király mézbora – mesejáték (60 perc, 5 éves kortól)
Mátyás Király 1479-ben csatájából hazatérve az övéi között hatalmas lakomával ünnepli győzelmét. Nagy a vigasság, örül mindenki és éljenzi a királyt. De Mátyás Király arca egyszer csak elkomorul: Nem leli az ünnepi asztalon kedvenc mézborát... Itt csatlakozunk be a történetbe és kísérjük végig útján a Királyt és hű bolondját Markalt, akik felkerekednek és – ahogy Mátyás Királytól már megszoktuk – álruhában járnak utána, miért nincs a királyi asztalon a mézbor. 
A Mindent Tudó Öregasszony segítségével megtalálják a méhészt, akinek száját eskü lakatja zárja. Mátyás Király kénytelen felfedni kilétét és így feloldani esküje alól Janónusz mestert. Így az elmondja hogyan pusztította el a három hordó mézbort az a katona, akit a palotából küldtek, hogy felszállítsa a nedűt. Mire a történet végére érünk az is kiderül miért követte el tettét Atitusz – és mi lesz az önként vállalt büntetése ezért.
Mesénket korhű középkori zenével és tánccal színesítjük, a látványt pedig a részben három dimenziós vetített háttér teszi még élvezetesebbé.
Belépőjegy: 1.200 Ft

Október 9-én, kedden 10 órakor – APRÓK SZÍNHÁZA
Vaskakas Bábszínház
Egyik kicsi, másik nagy – babaszínházi előadás  (20 perc+20 perc játék, 0-3 éves korig)
Rendező: Ujvári Janka Jászai Mari-díjas
Zene: Rab Viki
Tervező: Michac Gábor
Játsszák:
Gergely Rozália és Markó-Valenytik Anna
Az Egyik kicsi, másik nagy című előadás szövegét Ujvári Janka Jászai Mari-díjas állította össze Bartos Erika, Gryllus Vilmos, Kukorelly Endre, Lackfi János, Petőcz András, Szabó T. Anna és Varró Dániel kortárs költőink gyerekverseiből.
Az Aprók Színházáról:
„Akármilyen hihetetlen, a csecsemők, a három éves kor alatti aprócska gyerekek is fogékonyak a színházi előadásra. Persze nem akármilyenre, hanem kifejezetten nekik készülő játékokra. Tudós csoportok: pszichológusok, pedagógusok és művészek hosszú évek óta tartó vizsgálatai alapján ismert, hogy a művészi élmények már a méhen belüli életben is befolyásolják a fejlődést. A kínai császárnékról mesélték, hogy amikor állapotosak lettek, csak szép dolgokat volt szabad nézniük, hallgatniuk és szagolniuk, hogy a magzat is szép és kiegyensúlyozott legyen. Kínában már akkor tudták, amit a mai pszichológia tanít, hogy életünk első kilenc hónapja – még az anyaméhben – és az azt követő három év egész életünkre kihat. Irányt szab személyiségünknek, kreativitásunknak, lelki egészségünknek, egyszóval mindennek, ami bennünk később igazán fontos lesz. Ezt felismerve csatlakozott a győri Vaskakas Bábszínház a norvég szakemberek által elindított „Művészet a legkisebbeknek” elnevezésű programhoz az Egyik kicsi, másik nagy című előadásunkkal.”
Belépőjegy: 1.200 Ft (1 felnőtt+1 gyerek)

Október 12-én, pénteken 19 órakor ŐSBEMUTATÓ!
Balassi Bálint: SZÉP MAGYAR KOMÉDIA
   a Babits Mihály Kamaraszínház előadásában
Az előadással nem titkolt célunk, hogy Balassi Bálint alakját és életművét közelebb hozzuk a fiatalokhoz. Ugyanakkor szeretnénk, ha az előadás megerősítené Balassi Bálint esztergomi kultuszát, hogy a helyiek a magukénak érezzék a költőt, aki jóllehet nem a Városok Városában született, mégiscsak ott találta meg az örök csendességet, lelki békességet.
Balassi/Credulus: Szakács Tibor
Sylvanus: Viczián Ottó Jászai-díjas
Julia: Bacsa Ildikó
Licida/Dienes: Báhner Péter
Galathea: Kéner Gabriella
Briszeida/Echo: Maronka Csilla
Zenekar: Sic Transit Folk Műhely
Látvány: Gyarmathy Ágnes Munkácsy-díjas
Dramaturg: Szemes Péter
Rendező: Kaj Ádám
Belépő: 2.500 Ft

Október 20-án, szombaton 16 órakor
a Görbetükör Társulat és a Zenthe Ferenc Színház közös produkciója
A kiskakas gyémánt félkrajcárja – zenés mesejáték (50 perc, 4 éves kortól)
Szereplők: Kovács Róbert ("A világ legrosszabb gyereke")
Házi Anita mv. (A Zenthe Ferenc Színház színművésze)
Pintér Gábor, Korcsmáros András, Bartha György
Rendező: Kovács Róbert
A Szultán szereti a meséket. De azért nem mindegyiket! Egy kíváncsi török leány rá akarja venni a palota tömlöcéből frissen szabadult öregembert, hogy mondja el, milyen históriával bőszítette fel a császárt. Ha ti is hallani akarjátok a mesés Kelet tiltott történetét, kérjétek meg az öreget! Ha sikerül szóra bírnunk, együtt szoríthatunk a Kiskakasnak, hogy visszaszerezze a gyémánt fél krajcárját, s általa kinevethetjük a tohonya janicsárokat és végül talán megbűnhődik a kapzsi uralkodó is...
A tanulságos népmeséből színre vitt, országos sikerű produkciót a budapesti Görbe Tükör Színház és a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház varázsolja színpadra hatásos interaktivitással, sok-sok zenével, humorral, ötletes és látványos formában - többek között az isztambuli misztikus császári palota megelevenítésével.
Belépőjegy: 1.200 Ft

Október 23-án, kedden  19 órakor
SZÉP SZERELMEM, MAGYARORSZÁG!
Ünnepi díszeladás az 1956-os forradalom emlékére
Közreműködik: Nemcsák Károly és Tolcsvay Béla
A két neves művész 10 éve rendületlenül járja a Kárpát-medencét léleknemesítő műsorával, amelyben elhangzanak - a teljesség igénye nélkül - Csokonai Vitéz Mihály, Petőfi Sándor, Ady Endre, Juhász Gyula, József Attila, Wass Albert, Szép Ernő szebbnél szebb, haza- és emberszeretetről szóló költeményei, valamint - Tolcsvay Béla emblematikus dalai mellett - megzenésített versek és (nép)dalok is.
Az előadás ingyenes!

2018. október 24-én, szerdán 10 órakor – APRÓK SZÍNHÁZA
Kabóca Bábszínház
SZIRMOK- babaszínházi előadás (20 perc + 20 perc játék, 1 éves kortól)
Tervező: Mihály-Geresdi Zsófia
Zene: Szőke Kavinszki András
Koreográfia: Gyevi Bíró Eszter
Rendező: Szántó Viktória
Játsszák: Miller Patrik, Nagy Krisztina
Két kis kertész gondozza csodákat rejtő virágát. Közös céljuk, hogy a virág kinyíljon, és minél nagyobbra nőjön, mégis elkerülhetetlen, hogy néha civódjanak. Egy-egy apró, szeretetteljes mozdulat, vagy közösen megszólaltatott dallam segíthet abban, hogy a csoda beteljesüljön – de a nevelgetés, nevelés nem könnyű feladat. 
Az előadás létrejöttét a Karel Van Ransbeeck-kel való közös munka inspirálta.
Belépőjegy: 1.200 Ft (1 felnőtt+1 gyerek)

Október 26-án, pénteken 15 órakor – GYERMEKSZÍNHÁZ-BÉRLET 1. előadása
A budaőrsi Múzs-Art Társulat előadása
Keszekusza varázspálcája – öko-mesemusical két részben (szünettel 90 p., 5 éves kortól)
Keszekusza varázsló és Teszetosza manó barátaikkal – Pillangóval, Katicával, Szentjánosbogárral és a Hangyával együtt Kerekerdőben élnek. A biztonságot nyújtó varázslólak a tavaszi ébredés után felbolydul, ugyanis az erdőbe látogató emberek figyelmetlenségük miatt folyamatos galibát okoznak az ott lakóknak. A habókos erdei varázslóra vár a feladat, hogy visszaállítsa a békét Kerekerdőben, de ugyan mihez kezd egy mágus a pálcája nélkül?
Keszekusza varázsló: Balogh Bodor Attila/Gyurity István
Teszetosza: Berényi Dávid/ Endrédy Gábor
Pillangó/Giliszta 1. : Bánfi Kata
Katicabogár/ Giliszta 2. : Endrődi Ágnes
Szentjánosbogár: Jánosi Ferenc
Hangya: Tövispataki Beáta
Rendező: Tövispataki Beáta
Zenei vezető: Endrődi Ágnes
Koreográfus: Bóbis László
Díszlet: Tuza Zoltán
Látvány: Faltis Alexandra és a Szalézi Szakgimnázium hallgatói
Jelmez: Kolonics Kitti és Hajdu Bence
A 3 előadásra szóló bérlet ára: 4.200 Ft
Belépőjegy (amennyiben marad hely): 2.000 Ft

Október 26-án, pénteken 18 órakor – családi előadás
Múzs-Art Társulat Keszekusza varázspálcája (leírás a 15 órai előadásnál)
belépőjegy: 2.000 Ft

Október 30-án, kedden 19 órakor
   Szakonyi Károly: ADÁSHIBA - komédia
Szakonyi Károly legendás, elsöprő erejű komédiája, az Adáshiba meghódította a magyar és az európai színpadokat, s közel fél évszázada töretlen népszerűségnek örvend. Bódog és Bódogné gyerekeiket várják haza, hogy megünnepeljék legkisebb fiuk születésnapját. Megérkeznek a testvérek, rendre zajlik a családi vacsora, minden adott a meghitt összejövetelhez: puncstorta, krumplipüré, Holdra szállás. Ám mindez csak ránézésre felhőtlen és idilli, valójában látszatkapcsolatok lelketlen hálója, ami az örökkön jelenlévő, a bámulásig imádott tévéképernyő köré szőtte magát. Kusza fecsegések, locsogó mindentudás és lelki-szellemi közöny összjátéka csupán e családi ünnep. Itt nincs helye a mélyebb gondolatoknak, a váratlan bejelentéseknek, de még a csodáknak sem. Még a meghökkentő csodák sora is észrevétlen marad, s csak egyetlen dolog képes kizökkenteni megszállott figyelmüket: az adáshiba. Az elragadóan mulatságos történet kíméletlen aktualitással mutat rá a 21. század kortüneteire, a mindennapjaink sekélyességére, és arra, hogy a csodák ideje mára már jóvátehetetlenül elmúlt. Sokszínű humorral, bravúros nyelvezettel és parádés szereposztással kivételes színházi élményt ígér az előadás.
Szereplők:
Bódog: Kaszás Mihály
Bódogné: Vándor Éva
Vanda: Eke Angéla
Dönci: Smál-Szilaj Gábor
Saci: Tövispataki Beáta
Imrus: Georgita Máté Dezső
Emberfi: Havasi Péter
Szűcs úr: Ivaskovics Viktor
Rendező: Dicső Dániel
a Váci Dunakanyar Színház előadása
Belépő: 2500,-

November 3-án, szombaton 16 órakor
Salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház
Furfangos Péter, avagy az egér farkincája – zenés mesejáték (60 perc, 4 éves kortól)
Szereplők:
IV. Garasos Alajos király - Albert Péter
Csutorás Péter - Farkas Zoltán
Tőtöttgége - Máté Krisztián
Bendőci - Erdélyi Gábor
Csontirontó - Demus Péter
Melánia - Falati Hedvig
Gyémántszép királykisasszony - Házi Anita
Amália - Erki Gabriella
Zeneszerző- díszlettervező: Ráduly Csaba
Jelmeztervező: Alapi Katalin
Dramaturg: Sándor Zoltán
Rendezőasszisztens: Pünkösdi Mónika
Rendező: Molnár Ernő
Páskándi Géza népmesei motívumokból merítő mesejátékának hőse: Csavaró-Csutorás Péter vándor ezermester, aki "harcba száll" a királylány kegyeiért. Nem mindennapi furfanggal legyőzi a vele versengő előkelő hercegeket. A zenés mesejáték végén a nép egyszerű gyermeke elnyeri méltó jutalmát, Gyémántszép Királykisasszony kezét, no meg Garasos Király fele királyságát s vele a királyság fele kincstárát, mert hát a király fölöttébb takarékos uralkodó. Ezt a tulajdonságát atyai boldogsága sem feledteti el vele.
Belépőjegy: 1.500 Ft

November 9-én, pénteken 19 órakor ŐSBEMUTATÓ!
Vörös István: TALÁLKOZÁSOK ÖNMAGAMMAL
   Miért ne lehetne eljátszani egy belső találkozás történetét?
Miért ne épülhetne ilyen jelenetek sorából egy teljes önfeltárás, a személyiség élveboncolása.
A két színésznő ugyanazt az embert játssza, de nem ugyanazt az ént.
Korántsem a tudathasadás bemutatása a cél. Szó sincs itt ilyesmiről.
Egy normális, de talán az átlagosnál több problémával terhelt személyiség viviszekcjára teszünk kísérletet.
Nem tudathasadás, de a tudatalattiba besöpört, és feldolgozni nem tudott dolgok mégiscsak elkezdik élni a saját életüket.
Témánk tehát a tudatalatti, és az ahhoz való viszonyunk?
Igen is, nem is.
Meg kell tudnunk, mi van a tudatalattiban? Nem mindig.
A darabunk esetében azonban egy elhallgatott, elfelejtett történet titkai bontakoznak ki, és a nyomozás szinte egy krimi ritmusát veszi fel.
Bűncselekmény is van, és gyanúsan nincs gyanúsított.
De a józan én nyomozóvá lép elő, hogy föltárja saját múltjának sötét foltjait és így mind a kettőjüket eljuttassa a katartikus önmegértéshez,
vagyis az egymásra találáshoz, és az egymás árnyékába való beolvadáshoz.

Játsszák: Bacsa Ildikó, Kéner Gabriella
Rendező: Kaj Ádám
Belépő: 2500,-

November 15-én, csütörtökön 10 órakor – APRÓK SZÍNHÁZA
Vaskakas Bábszínház
Dödölle - (20 perc + 20 perc játék, 0-3 éves korig)
Zeneszerző: Rab Viki
Tervező: Sz. Nagy Mária
Dramaturg és rendező: Kocsis Rozi Blattner Géza-díjas
Játsszák:
Gergely Rozália és Horváth Márk
Enni jó! Enni majdnem olyan jó, mint játszani, de játszani és enni egyszerre, a világon a legjobb dolog. Főleg reggelizőst, ebédelőst, uzsonnázóst, és vacsorázóst: gombócokkal, akár a labdák, dödöllével, mint a kis csigák, vagy bármivel... Az apróknak szóló Dödölle című előadásban eszünk, iszunk, játszunk sokat!
Az esztétikai élmény, annak közös megélése, otthoni felidézése, s újraélése a csecsemő-szülő kapcsolat erősítésén, elmélyítésén túl, új tapasztalatokkal, ismeretekkel gazdagítja a kisgyermeket. Hatékonyabban, mint bármikor későbbi élete során. A művészet ebben az életkorban segíthet talán a legtöbbet.
Belépőjegy: 1.200 Ft (1 felnőtt+1 gyerek)

November 17-én, szombaton 16 órakor
Kiaspárna Mesezenekar
Kispárna-mese – színházi mesekoncert (60 perc, óvodás kortól)
A gyerekszoba nyitva felejtett ablakán egy mesekönyv lapjait sodorja be a szél. Mandula a színes oldalakon mesebeli figurákra lel, s amint téblábol ébredezve, lépten-nyomon zenészekbe botlik.... Sorra elevenedik meg a Fogtündér, a Kuka Detektív, a Szellőlány, a Plüss Maci, az Égkémlelő, a Hajnalka Virág, a Kósza szél, a Cifra esernyő története a Róluk szóló dalokkal tarkítva. A zenés mese alatt a gyerekeknek is akad feladatuk, nem is akármilyen!
Belépőjegy: 1.200 Ft

November 23-án, pénteken 15 órakor – GYERMEKSZÍNHÁZ-BÉRLET 2. előadása
Hókirálynő Meseszínpad
Mark Twain: Koldus és királyfi – Ifjúsági musical 2 részben (2x40 perc)
Színpadra alkalmazta:  Csemer Géza
Zeneszerző:   Daróczi Bárdos Tamás
Hangszerelte:   Sebestyén Gábor
Koreográfus:   G. Szabó Sándor,
Rendező:   Kövesdi László
SZEREPLŐK:
VIII. Henrik / Hendon lovag  Fekete István
Lady Elisabeth    Gerencsér Alexandra
Edward, királyfi   Benkő Bence
Lord Hertford / Koldus 2  Kövesdi László
Pálcás fiú     Ondrik János
Andrew atya / Vízhordó  Stubnya Béla
Tom, koldusfiú   Budai Márton
Canty     Dorner Gyula
Cantyné    Füzesi Klári
Orvos, Alabárdos / Koldus 1  Sáfár Kovács Zsolt

Történt egyszer Angliában, London városában, hogy egy időben született két fiúgyermek.
Az egyik a koldus tanyán, a másik a királyi palotában. A véletlen összehozza a két fiút, akik úgy hasonlítanak egymásra, mint két tojás. Ezt kihasználva ruhát cserélnek, s ekkor kezdődnek a bonyodalmak.
Mi lesz a királyi gyermekkel, aki belekerül az élet „sűrűjébe”? Hogyan tudja túlélni azt a közeget, ami számára eddig teljesen ismeretlen volt?
A palotában maradó koldusfiúnak szembe kell néznie „királyi apjával” és az intrikáló udvartartással, akik sejtik, hogy valami nincs rendben a „herceg” körül, csak nem tudják, hogy mi lehet a különös viselkedés oka.
A 3 előadásra szóló bérlet ára: 4.200 Ft
Belépőjegy (amennyiben marad hely): 2.000 Ft

November 27-én, kedden 10 órakor – APRÓK SZÍNHÁZA
Aranyszamár Bábszínház
Pihi-puhi varázs  – babaszínházi előadás (20 per+20 perc játék, 0-3 éves korig)
Játékszövő:: Aranyszamár Színház
Pihizők: Baranyai Anita és Érsek- Csanádi Gyöngyi
Puhizó: Szalai György
Egy fantáziavilágot keltünk életre, ahol semmi sem az ami, hanem minden egy picit más, és másképp viselkedik. Vannak egyezőségek a valósággal, de mégis reakcióiban eltér a megszokottól. A gyermeki környezet elemei elevenednek meg a párnákon a párnákkal. Kilépnek a textúrából és „önállóan” is megmutatkoznak. Az előadás közben hangok, effektek és néhány az álomhoz kapcsolódó vers és verses mese hangzik el. Szeretnénk a világ, kerek, puha oldalát megmutatni, párnák segítségével
Belépőjegy: 1.200 Ft (1 felnőtt+1 gyerek)

December 5-én, szerdán 17 órakor
Szép Ernő Színház
Panni és a Télapó manói - Mikulás-váró műsor  
Belépőjegy: 500 Ft  (Kérjük, hogy névvel ellátott csomagot hozzanak!)

December 8-án, szombaton 16 órakor
PR-Evolution Dance Company
Holle anyó - táncmese (40 perc, 3 éves kortól)
Mesénkben Holle anyó házába érkezünk, ahol nagy serényen kis manók tüsténkednek éppen, várják haza házigazdánkat, aki nemsokára be is toppan. Egy történetet mesél nekünk, ami valamikor vele esett meg. Annak idején ezt mondta tollba a Grimm fivéreknek is, hát az már jó néhány évvel ezelőtt volt, biza abból írták ők a meséjüket, és azt a címet adták neki: Holle anyó.
Egy kislányról szól, akit mostohaanyja az édeslányával ellentétben mindig mellőz, mindig dolgoztat, s amikor az orsója beleesik a kútba, a mostohát csak az érdekli, hogy hozza vissza azt. A leány a kút világában egy csodálatos, virágokkal teli mezőre kerül, és kalandos útja során – ahol még az almafa is megelevenedik - találkozik házigazdánkkal.
A mese végére a szorgos kislány kedvessége és segítőkészsége elnyeri megérdemelt jutalmát, ahogy mostoha testvére lustasága is.
Belépőjegy: 1.200 Ft

December 15-én, szombaton 15-18 óráig
Csillagszóró – hagyományos karácsonyi játszóház és színházi előadás
A részvétel díjtalan!

Január 12-én, szombaton 16 órakor
Szép Ernő Színház
A csodálatos tűzszerszám – mesejáték (60 perc, 5 éves kortól)
Hans Christian Andersen művéből írta: Szinovál Gyula
Obsitos Katona - Anga-Kakszi István
Boszorkány - Lipcsey Collini Bori
Fogadós - Rékai Nándor
Fogadósné - Dóka Andrea
Királylány - Bódi Beáta
Király - Garamszegi Gábor
Királyné - Lipcsey Collini Bori
Rendezte: Szinovál Gyula
Egy obsitos katonának - kis szerencsével - birtokába jut egy csodálatos tűzszerszám, melynek segítségével három varázslatos kutya siet azonnal a segítségére, ha szüksége van rá. A város fogadójában ugyan megpróbálják kisemmizni, de végül győz az igazság. Megtudja, hogy a királynak van egy gyönyörű lánya, de senki nem vetheti rá a szemét. Ez persze nem akadály neki, hisz a tűzszerszám, illetve a kutyák segítségével megnézheti a gyönyörű leányt. S ha már megnézi, szerelemre is lobban iránta. Persze a királynénak nincs ínyére, hogy egy egyszerű obsitos katona vegye el a lányát. Mindent meg is tesz, hogy a szerelmesek útjába álljon, de nem sok sikerrel. A mese végére, sok-sok kaland és izgalom után, mindenki elnyeri méltó jutalmát illetve büntetését. Az előadásban sok-sok népi ihletésű dal is felcsendül.
Belépőjegy: 1.200 Ft

Január 17-én, csütörtökön 10 órakor – APRÓK SZÍNHÁZA
Bábkoffer Társulat
Picirkusz – babaszínházi előadás (20 per+20 perc játék, 0-4 éves korig)
Varázslatos cirkusz - kicsiben, a legkisebbeknek, ahogy két bohóc elképzeli.
Fellép a kendőfülű elefánt és a félelmetes esernyő-oroszlán, de látható itt a különleges erőművész-szám és a táncoló törpe is.
Két bőröndből életre kel a Picirkusz - világszám!
Az előadás végén a színes porond játszótérré alakul át, ahol együtt játszhatnak a szülők és a gyerekek.
Játsszák: Karádi Borbála, Vesztl Zsófia
Dramaturg: Sőregi Melinda, Bohóc-tanácsadó Laczkó Vladimir
Belépőjegy: 1.200 Ft (1 felnőtt + 1 gyerek)
Január 18-án, pénteken 15 órakor – GYERMEKSZÍNHÁZ-BÉRLET 3. előadása
Shakespeare - Körúti Színház
A vihar (60 perc)
Prospero – Pecsenyiczki Balázs
Ariel – Placskó Emese
Miranda – Lehel Kata
Ferdinánd – Kaluczky Zsombor
Alonso – Lipták Péter
Sebastian – Kozel Dániel
Antonio – Oroszi Tamás
Bella – Karaivanov Lilla
A Shakespeare-mesék sorozat második előadása. A Körúti Színház – a tőle megszokott módon – a mai gyerekeket megszólító színpadképpel, technikával (lézer, füst, meg minden, ami kell), zenei hangzással állította színpadra Shakespeare utolsó önálló művét. Hiszen a gyerekek minél előbb találkoznak a nagy íróval, annál előbb megszeretik. Bizony Shakespeare! És kisgyerekeknek! És már a második! És nem, a szereplők nem beszélnek rímekben …
Volt egy sziget a tengeren, nem volt más lakója, csak egy öreg ember, varázsló, a neve Prospero, és a lánya, egy igen szép ifjú hölgy: Miranda.
Na de hogy kerültek a szigetre? Kik ők? Nos, egyszer a varázsló hatalmas vihart csinált …
A 3 előadásra szóló bérlet ára: 4.200 Ft
Belépőjegy (amennyiben marad hely): 2.000 Ft

Január 26-án, szombaton 16 órakor
Janik László: Sárkányölő Krisztián – báb-mesejáték (55 perc, 4 éves kortól)
Regős János mesemondó a kocsiját húzva járja a világot, hogy mindenkivel megismertesse Sárkányölő Krisztián legendáját. A történet szerint III. avagy Zokogó Zsigmond lányát, Mufurcka királykisasszonyt elrabolta egy sárkány. A király nyomban lovagi tornát hirdet, hogy kiválassza a bajnokot, aki útra kelhet a sárkány legyőzésére és a királykisasszony megmentésére. Az interaktív báb-mesejáték során a közönség soraiból kikerülő „bátor lovagok” megtapasztalhatják, hogy bár jó tett helyébe jó jár, de a sárkány nem mindig gonosz és a királylány nem mindig szorul segítségre.
Szereplők:
Haik Viktória, Janik László, Széll Attila
Díszlet, bábok: Opra Szabó Zsófia
Rendezte: Janik László
Belépőjegy: 1.200 Ft

Február 9-én, szombaton 16 órakor
Babits Mihály Kamaraszínház
Bagossy László: A sötétben látó tündér – mesebeszéd (45 perc, 5 éves kortól)
Játssza: Kéner Gabriella
Rendező: Pénzes Csaba m.v.
„Én, a legkisebb, a Pirinyó Minyó, semmiben, de semmiben se tudtam a legügyesebb lenni a testvéreim között. Ezért suttogva kértem anyámat, hogy most lesz szíves csak engem szeretni, lesz szíves csak rám figyelni, és lesz szíves csak nekem mondani egy mesét, olyat, amiből megtudhatom a tündérnevemet, és hogy miben lehetnék a testvéreim között a legügyesebb. Mert a bánatom már akkora, hogy ilyen kicsi létemre, nem is tudom, hogyan fér belém…” Tündéranyám ekkor azt mondta nekem: „Olyan mesét mondok neked, ami a kimondott szavak által a Fekete-tenger hetvenhetedik szigetének a legsötétebb csücskébe vezet.”
Belépőjegy: 1.200 Ft

KULTURHÁZAK ÉJJEL NAPPAL – február 15-16-17.
Február 15-én, pénteken 10 órakor – APRÓK SZÍNHÁZA
VSG Táncszínház
A varázsszekrény meséi – babaszínház (20 perc+20 perc játék, 0-4 éves korig)
„Fedezzétek fel mit rejt a varázsszekrény! Találkozhattok egy virgonc kiscicával, egy kedves és játékos kutyussal, egy félénk egérkével és egy mulatságos és felettébb hajlékony levelibékával! Az előadás különlegessége, hogy egy szépséges tüllruhás balerina és egy ifjú herceg is megjelenik a színen, így talán már nem is titok, hogy minden szereplőt valódi táncművészek keltenek életre!
A jelenetek aláfestése mind-mind klasszikus zene, amelyben Mozart, Chaikovsky, Bach és Dvorák művei csendülnek fel.
Az előadást teljes mértékben a legkisebbekre hangoltuk, sem hangos zene, sem hirtelen mozdulat vagy fényváltás nem zavarhatja meg kis nézőinket. Az esetleges ölből való „elmászkálást” is bekalkuláltuk, így lett igazán családbarát az előadás.”
Belépőjegy: 1.200 Ft (1 felnőtt + 1 gyerek)

Február 16-án, szombaton 16 órakor
H.C. Andersen-VSG Kamarabalett:
Pöttöm Panna - interaktív táncmese (50 perc, 3 éves kortól)
...Egy kíváncsi kislány elindul megismerni a világot. A sok izgalmas kaland során megannyi különös lényt megismer, és, hogy megtalálja e a hozzáillő társat és így az igazi boldogságot? Az csak az út végén derül ki!...
Színes díszletek és jelmezek, klasszikus zene és változatos vidám jelenetek színesítik az előadást, amelyben a nézőtéren ülő kisfiúknak és kislányoknak is tartogatunk izgalmas helyzeteket, meglepetéseket!
A mulatságos, látványos táncjelenetek közben narráció segíti a kisebbeknek a megértést!
Az előadás után beszélgetéssel, díszlet és kellék "simogatással" egybekötött interaktív fél óra a szereplőkkel és az alkotókkal!
Narrátor: Kautzky Armand
Rendező koreográfus: Vass Sándor Gergely
Koreográfus asszisztens: Annus Beáta
Díszlettervező: Szabó Csaba
Jelmeztervező: Kovács Tímea
Hang/fény: Kiss Imre
A mesebeli szereplők:
Anya, Béka, Bogarak, Gólya, Fecske, Mezei Egér Asszonyság, Vakond Úr, Egy tündér Király és persze Pöttöm Panna
Előadják a VSG Kamarabalett táncművészei:
Vincze Renáta, Annus Beáta, Kerekes Patrik, Vass Sándor Gergely
Belépőjegy: 1.200 Ft

Február 23-án, szombaton 16 órakor
Bűvész-show + Varázslóiskola (2x40 perc, 4 éves kortól)
Kiss Balázs bűvész 2016-ban az Országos Corodini Bűvészbajnokságon 1. helyezést ért el produkciójával, ezzel kategóriája bajnoka lett, emellett pedig további 5 hazai és nemzetközi szakmai díj büszke tulajdonosa!
Egy műsor, mely nem csak a gyerekeket, de a felnőtt közönséget is szórakoztatja! Az előadásban látványos és humoros számok váltják egymást, melyek magukkal ragadják a legkisebbeket és legnagyobbakat egyaránt is. A műsorban fő szempontot kap az interakció, így a gyerekek nem pusztán szemlélői, hanem aktív résztvevői is lehetnek a műsornak. Ezáltal a műsor sokkal emlékezetesebb és személyes élmény lehet mindenki számára!
Egy bűvészműsor után minden gyerek nagy varázsló szeretne lenni! Erre kapnak lehetőséget a varázslóiskolában. A foglalkozás keretein belül a gyerekek (és akár szüleik) kisebb bűvészmutatványokat tanulhatnak, melyekkel elkápráztathatják barátaikat. Így ők is igazi nagy varázslókká válhatnak!
A varázslóiskola műsor alatt a gyerkőcök a legegyszerűbbtől az egyre érdekesebb és különlegesebb mutatványokig haladva sajátíthatják el trükkjeiket. Ezáltal a kisebbek és az idősebbek is találnak számukra megfelelő mutatványt.
Belépőjegy: 1.200 Ft

Március 6-án, szerdán 10 órakor – APRÓK SZÍNHÁZA
Bábrakadabra Bábszínház
Miaú - élő zenés bábelőadás babaszínházi előadás (0-4 éves korig, 20 perc+20 perc játék)
Készült Szutyejev "Miaú" című közismert meséje nyomán.
Előadják: Revuczky Nóra és Sólyom Tamás
"Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer barna fülű kiskutya, aki kedvenc párnáján pihent. Csodaszép dolgokról álmodott: finom csontocskáról és labdáról, mellyel jó nagyokat lehet játszani. Ám egyszer csak valami furcsa hang zavarta meg álmát..."
A foltos fülű kiskutyus, mialatt a rejtélyes nyávogót kutatja, megismerkedik a kakassal, az egérrel és a méhecskével, meglesi a halat, találkozik a békával és végül rátalál álmának megzavarójára, az éhesen nyávogó pepita-cicára is. A mese végén együtt megvacsoráznak és közös álomra hajtják fejüket.
Az előadást követő 20 percben további cicákat és egyéb érdekes állatokat keresünk a gyerekekkel. Megnézhetik a bábokat, kipróbálhatják a nekik való hangszereket, megfoghatják az előadás során használt kellékeket, érdekes és puha tárgyakat. 
Az előadás során felcsendülő zenéket és dalokat Sólyom Tamás írta.
Belépőjegy: 1.200 Ft (1 felnőtt + 1 gyerek)

Március 9-én, szombaton 16 órakor
Hatszín Teátrum
Móka Miki és barátai - játék gyerekeknek, retro felnőtteknek (50 perc, 3 éves kortól)
„Jóska, Tercsi, Fercsi, Kata, Klára és valahány név a naptárba: tárul Miki mókatára.”
Díszlet: Szabó Gábor
Jelmez: Győre Gabi
Rendezte: Pille Tamás
Szereposztás
Móka Miki – Kalmár Gergely
Versmondó Lány, TV bemondó néni – Fábián Nikolett
Hiszékeny Úr – Dióssi Gábor
Hakapeszi Maki, Furfangos Frigyes, Takács Bálint – Pille Tamás
A Zsebtévé szereplőivel most egy múltidéző, retro előadásban újra találkozhatnak a nézők. A szereplők a kornak megfelelően lakmározzák a Boci csokit és a Piros Mogyoróst, isszák a Meggy Márkát és a Traubi szódát, miközben a régmúlt zenéi teszik igazán nosztalgikussá az előadást. Ameddig a gyerekek felhőtlenül szórakoznak, a szülők visszakapnak egy kicsit a gyerekkorból, ha csak egy órára is. A Zsebtévé kedvelt szereplői most a Hatszín Teátrum színpadán. Hakapeszi Maki, Furfangos Frigyes, Takács Bálint, a Versmondó Lány, Móka Mikivel együtt mindenkit várnak szeretettel.
Belépőjegy: 1.500 Ft

Március 23-án, szombaton 16 órakor
A Színház- és Filmművészeti Egyetem és a MaNNa produkciója
Pálfi Kata: Borka mumusföldön
Zenés-bábos kaland 6-100 éves gyerekeknek (65 perc, 6-10 éves gyerekeknek)
Szereplők:
Bohoczki Sára, Fehér Dániel, Ivanics Tamás / Barna Zsombor
Rendező: Fige Attila
Díszlet, jelmez és bábtervező: Miareczky Edit
A tervező munkatársai: Bodor Blanka, Szabó Tamás
Dramaturg: Vécsei Anna
Zenei vezető: Nyitrai László
Produkciós vezető: Gáspár Anna
Osztályvezető tanárok: Csizmadia Tibor, Meczner János
Hajnal Boróka focicsatár és csapatkapitány-helyettes nem éppen jó kislány. Pimasz, rendetlen, utálja a főzeléket, és olykor verekszik a nagyszünetben. Nem csoda hát, hogy mindezek után Mumusföldön találja magát, a rossz gyerekek új lakhelyén. Ám hősünket nem olyan fából faragták, hogy holmi Kacat-hegy, Főzelék-tenger, vagy akár egy tomboló Hiszti-hurrikán megakadályozza abban, hogy hazatérjen.
Belépőjegy: 1.500 Ft

Március 27-én, szerdán 10 órakor – APRÓK SZÍNHÁZA
Kezeslábas Társulat
Játszótér - Babaszínházi előadás (20 perc + 20 perc játék)
Fedezzük fel együtt az utcát, ugorjunk együtt a pocsolyába, pattanjunk a zebra hátára, legyünk feltalálók és akkor talán eljutunk a csodák földjére, a nagy Játszótérre. Gyere velünk Te is!
Ebben az előadásban egy kisgyerek szemével ismerjük meg a körülöttünk lévő világot olyannak, amilyennek egykor mi is láttuk.
Belépőjegy: 1.200 FT (1 felnőtt + 1 gyerek)

Március 28-án, csütörtökön 19 órakor
M/ÁMOR, VAGY AMIT AKARTOK - zenés vígnépszínművelet –
(1 óra 45 perc szünet nélkül)
Makkoshotyka polgármesterének egyetlen lánya holnap, Szent András napján tartja esküvőjét a falu volt TSZ-elnökének fiával. Az egész község lázasan készül, ám - ahogy az már lenni szokott - a dolgok nem mennek simán. Az esküvő előtti éjjelen a falu új kocsmárosa és az ősi családi recept alapján készült pálinka jól megkavarja a szerelmesek életét. Előbukkannak a legféltettebb titkok, meg a sámándob, meg a kisgömböc és minden szál összegabalyodik.

Shakespeare Szentivánéji álma egy magyar falusi környezetbe ágyazva. A tündérek lakta erdőt falusi kocsmára, Puck varázsnedűjét pedig egy jófajta kisüsti pálinkára cseréljük... Mert minek a varázslat, ha a valóság is meghökkentő dolgokra képes?
A Terminal Workhouse és a Manna Kulturális Egyesület közös előadása.
Szereplők: Gerlits Réka, Géczi Zoltán, Molnár Gusztáv, Kálóczi Orsolya/Bakonyi Alexa
Belépő: 2500,-

Április 6-án, szombaton 16 órakor
Vaskakas Bábszínház
Ilók és Mihók – (45 perc, 4 éves kortól)
Illyés Gyula nyomán írta: Kocsis Rozi Blattner Géza- díjas
Tervező: Nagy-Kovács Géza
Játsszák: Rab Viki és Szúkenyik Tamás
Elvenné, de nem adja. Adná, de nem kéri. Kérné, de nem hallgat rá. Hallgatna rá, de nem mond semmit. Mondaná, hogy elvenné, de nem adja. És így tovább. Amikor végleg úgy fest, hogy a szerelmes ifjak sosem lesznek egymáséi, nem segíthet, csak az anyai furfang. Ilók és Mihók. Egy furcsa szerelem mulatságos beteljesülése.
Belépőjegy: 1.200 Ft

Április 11-én, csütörtökön  KÖLTÉSZET NAPI ELŐADÁS

Június 15-én, szombaton 10-13 órakor
(Még mindig) GYEREKNAP
A részvétel díjtalan!


ANTI-MOTIVÁCIÓ - A Szomszédnéni Produkciós Iroda önálló estje

SZEPTEMBER 20. CSÜTÖRTÖK, 19:00

Egy egész estés műsor, azoknak, akik előtt, ha bezáródik egy ajtó, akkor nem egy ablak nyílik ki, hanem beázik a tető is. Azoknak, akik nem bánják, hogy vannak korlátaik, mert legalább van mibe támaszkodni.  Azoknak, akik nem akarják megváltoztatni a világot, főleg nem komolyabb erőfeszítés árán.

Ha szépséget látsz a semmittevésben, és a tökéletes világ számodra nem az, amiben mindent elérhetsz, hanem az, amelyik minden irányba lejt, akkor ez az est neked szól.

Legy részese az anti-motivációs tréningnek, tapasztald meg a semmittevés szépségeit, éld át milyen pro-passzívnak lenni.

Egy vicces előadás, a Szomszédnéni Produkciós Iroda Karinthy-gyűrűs humoristáitól, mindazoknak, akiknek az az álmuk, hogy ne kelljen folyton álmokat elérni.

Dr. Csernus Imre előadása Esztergomban

NOVEMBER 28. SZERDA, 19:00

Csernus Imre nevét szinte mindenki ismeri, hiszen ő volt az egyetlen pszichológus, aki média személyiséggé vált.

Folyamatosan jelennek meg sikerlistás könyvei, azonban az olvasók számára sok kérdés marad nyitottan. Ezekre a kérdésekre próbál választ adni Csernus Imre az előadásain országszerte.

Online jegyvásárlás


2018.09.20.
2018.09.22.
2018.10.06.
2018.10.09.
2018.10.12.
2018.10.20.
2018.10.23. - 2018.10.24.
2018.10.26.
2018.10.30.
2018.11.03.
2018.11.09.
2018.11.15.
2018.11.17.
2018.11.23.
2018.11.27.
2018.11.28.
2018.12.05.
2018.12.08.
2018.12.15.
2019.01.12.
2019.01.17.
2019.01.26.
2019.02.09.
2019.02.15. - 2019.02.17.
2019.02.23.
2019.03.06.
2019.03.09.
2019.03.23.
2019.03.27. - 2019.03.28.
2019.04.06.
2019.04.11.
2019.06.15.
Kapcsolódó időpontok

2018.09.20. 19:00 Esztergomi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
ANTI-MOTIVÁCIÓ - A Szomszédnéni Produkciós Iroda önálló estje - Dumaszínház, Esztergom - A Művelődés Háza - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.09.22. Esztergomi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Ars Sacra Fesztivál - `A magyarok piros almája` - A Bakócz-kápolna bemutatása: építésének története, Bakócz Tamás alakja
2018.09.22. Esztergomi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Gesangverein Harmonie Haitz e.V. (Németország) hangversenye
2018.09.22. Esztergomi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Esztergomi Lecsófesztivál
2018.09.22. Esztergomi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Évadnyitó Vigadalom – kicsiknek és nagyoknak a Művelődési Házban
2018.09.22. 20:00 Esztergomi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Születésnapi Nagy Omega Koncert - Esztergomi Királyvárosi Lovasliget - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.09.23. Esztergomi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Ars Sacra Fesztivál - Kováts Péter orgonaművész koncertje az Esztergomi Bazilikában

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL
-IG
Esztergomi Művelődési Ház programok 2018

Programajánlat

Legjobb élmények

Hogyan függ össze az önismereted az egészségeddel? Gyere el és megtudod!
Egész évben, minden évszakban szeretettel várjuk tófürdőzésre Hévízen.
Ló show Budapesten! Élmény és látvány együtt egy helyen!
Hívjuk és várjuk Velembe az őszi gesztenye napokra.
Bivalyrezervátum a Kis-Balatonnál! Hívjuk, várjuk!
Behajtási ünnep a Hortobágyon
Hajókirándulások Budapesten minden napszakban minden korosztálynak!
Fedezze fel Gyulát, Magyarország történelmi fürdővárosát!
Nézze meg Budapestet az Óriáskerékről! Felejthetetlen látvány, kihagyhatatlan élmény!
Darufesztivál a Hortobágyon
Ki korán kel, halat lel! Horgászat a Tisza-tónál
11012
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
7798
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1009
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket