Esztergomi Művelődési Ház programok 2019

2019. január 25.

Az igényes szórakozás és művelődés lehetőségét biztosítja a város és környéke polgárainak az Esztergomi Művelődési Ház. Olyan kulturális központ, mely értéket teremt és közvetít, közösséget formál és közösséget szolgál. A programok között megtalálhatók színházi előadások, koncertek, kiállítások, tanfolyamok, ismeretterjesztő előadások, táncos produkciók, vetítések, klubfoglalkozások közösségi összejövetelek.

Esztergomi Művelődési Ház programok 2019

Színházi előadások 2019

Január 17-én, csütörtökön 10 órakor – APRÓK SZÍNHÁZA
Bábkoffer Társulat
Picirkusz – babaszínházi előadás (20 per+20 perc játék, 0-4 éves korig)

Varázslatos cirkusz - kicsiben, a legkisebbeknek, ahogy két bohóc elképzeli.
Fellép a kendőfülű elefánt és a félelmetes esernyő-oroszlán, de látható itt a különleges erőművész-szám és a táncoló törpe is.
Két bőröndből életre kel a Picirkusz - világszám!
Az előadás végén a színes porond játszótérré alakul át, ahol együtt játszhatnak a szülők és a gyerekek.
Dramaturg: Sőregi Melinda, Bohóc-tanácsadó Laczkó Vladimir
Belépőjegy: 1.200 Ft (1 felnőtt + 1 gyerek)

Január 18-án, pénteken 15 órakor – GYERMEKSZÍNHÁZ-BÉRLET 3. előadása

Shakespeare - Körúti Színház
A vihar (60 perc)

A Shakespeare-mesék sorozat második előadása. A Körúti Színház – a tőle megszokott módon – a mai gyerekeket megszólító színpadképpel, technikával (lézer, füst, meg minden, ami kell), zenei hangzással állította színpadra Shakespeare utolsó önálló művét. Hiszen a gyerekek minél előbb találkoznak a nagy íróval, annál előbb megszeretik. Bizony Shakespeare! És kisgyerekeknek! És már a második! És nem, a szereplők nem beszélnek rímekben …
Volt egy sziget a tengeren, nem volt más lakója, csak egy öreg ember, varázsló, a neve Prospero, és a lánya, egy igen szép ifjú hölgy: Miranda.
Na de hogy kerültek a szigetre? Kik ők? Nos, egyszer a varázsló hatalmas vihart csinált …
A 3 előadásra szóló bérlet ára: 4.200 Ft
Belépőjegy (amennyiben marad hely): 2.000 Ft

Január 26-án, szombaton 16 órakor
Janik László: Sárkányölő Krisztián – báb-mesejáték (55 perc, 4 éves kortól)

Regős János mesemondó a kocsiját húzva járja a világot, hogy mindenkivel megismertesse Sárkányölő Krisztián legendáját. A történet szerint III. avagy Zokogó Zsigmond lányát, Mufurcka királykisasszonyt elrabolta egy sárkány. A király nyomban lovagi tornát hirdet, hogy kiválassza a bajnokot, aki útra kelhet a sárkány legyőzésére és a királykisasszony megmentésére. Az interaktív báb-mesejáték során a közönség soraiból kikerülő „bátor lovagok” megtapasztalhatják, hogy bár jó tett helyébe jó jár, de a sárkány nem mindig gonosz és a királylány nem mindig szorul segítségre.

Belépőjegy: 1.200 Ft

Február 9-én, szombaton 16 órakor
Babits Mihály Kamaraszínház
Bagossy László: A sötétben látó tündér – mesebeszéd (45 perc, 5 éves kortól)

Játssza: Kéner Gabriella

„Én, a legkisebb, a Pirinyó Minyó, semmiben, de semmiben se tudtam a legügyesebb lenni a testvéreim között. Ezért suttogva kértem anyámat, hogy most lesz szíves csak engem szeretni, lesz szíves csak rám figyelni, és lesz szíves csak nekem mondani egy mesét, olyat, amiből megtudhatom a tündérnevemet, és hogy miben lehetnék a testvéreim között a legügyesebb. Mert a bánatom már akkora, hogy ilyen kicsi létemre, nem is tudom, hogyan fér belém…” Tündéranyám ekkor azt mondta nekem: „Olyan mesét mondok neked, ami a kimondott szavak által a Fekete-tenger hetvenhetedik szigetének a legsötétebb csücskébe vezet.”
Belépőjegy: 1.200 Ft

KULTURHÁZAK ÉJJEL NAPPAL – február 15-16-17.
Február 15-én, pénteken 10 órakor – APRÓK SZÍNHÁZA
VSG Táncszínház

A varázsszekrény meséi – babaszínház (20 perc+20 perc játék, 0-4 éves korig)
„Fedezzétek fel mit rejt a varázsszekrény! Találkozhattok egy virgonc kiscicával, egy kedves és játékos kutyussal, egy félénk egérkével és egy mulatságos és felettébb hajlékony levelibékával! Az előadás különlegessége, hogy egy szépséges tüllruhás balerina és egy ifjú herceg is megjelenik a színen, így talán már nem is titok, hogy minden szereplőt valódi táncművészek keltenek életre!
A jelenetek aláfestése mind-mind klasszikus zene, amelyben Mozart, Chaikovsky, Bach és Dvorák művei csendülnek fel.
Az előadást teljes mértékben a legkisebbekre hangoltuk, sem hangos zene, sem hirtelen mozdulat vagy fényváltás nem zavarhatja meg kis nézőinket. Az esetleges ölből való „elmászkálást” is bekalkuláltuk, így lett igazán családbarát az előadás.”
Belépőjegy: 1.200 Ft (1 felnőtt + 1 gyerek)

Február 16-án, szombaton 16 órakor
H.C. Andersen-VSG Kamarabalett:
Pöttöm Panna - interaktív táncmese (50 perc, 3 éves kortól)

...Egy kíváncsi kislány elindul megismerni a világot. A sok izgalmas kaland során megannyi különös lényt megismer, és, hogy megtalálja e a hozzáillő társat és így az igazi boldogságot? Az csak az út végén derül ki!...
Színes díszletek és jelmezek, klasszikus zene és változatos vidám jelenetek színesítik az előadást, amelyben a nézőtéren ülő kisfiúknak és kislányoknak is tartogatunk izgalmas helyzeteket, meglepetéseket!
A mulatságos, látványos táncjelenetek közben narráció segíti a kisebbeknek a megértést!
Az előadás után beszélgetéssel, díszlet és kellék "simogatással" egybekötött interaktív fél óra a szereplőkkel és az alkotókkal!

Előadják a VSG Kamarabalett táncművészei:
Vincze Renáta, Annus Beáta, Kerekes Patrik, Vass Sándor Gergely
Belépőjegy: 1.200 Ft

Február 23-án, szombaton 16 órakor
Bűvész-show + Varázslóiskola (2x40 perc, 4 éves kortól)

Kiss Balázs bűvész 2016-ban az Országos Corodini Bűvészbajnokságon 1. helyezést ért el produkciójával, ezzel kategóriája bajnoka lett, emellett pedig további 5 hazai és nemzetközi szakmai díj büszke tulajdonosa!
Egy műsor, mely nem csak a gyerekeket, de a felnőtt közönséget is szórakoztatja! Az előadásban látványos és humoros számok váltják egymást, melyek magukkal ragadják a legkisebbeket és legnagyobbakat egyaránt is. A műsorban fő szempontot kap az interakció, így a gyerekek nem pusztán szemlélői, hanem aktív résztvevői is lehetnek a műsornak. Ezáltal a műsor sokkal emlékezetesebb és személyes élmény lehet mindenki számára!
Egy bűvészműsor után minden gyerek nagy varázsló szeretne lenni! Erre kapnak lehetőséget a varázslóiskolában. A foglalkozás keretein belül a gyerekek (és akár szüleik) kisebb bűvészmutatványokat tanulhatnak, melyekkel elkápráztathatják barátaikat. Így ők is igazi nagy varázslókká válhatnak!
A varázslóiskola műsor alatt a gyerkőcök a legegyszerűbbtől az egyre érdekesebb és különlegesebb mutatványokig haladva sajátíthatják el trükkjeiket. Ezáltal a kisebbek és az idősebbek is találnak számukra megfelelő mutatványt.
Belépőjegy: 1.200 Ft

Március 6-án, szerdán 10 órakor – APRÓK SZÍNHÁZA
Bábrakadabra Bábszínház
Miaú - élő zenés bábelőadás babaszínházi előadás (0-4 éves korig, 20 perc+20 perc játék)

"Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer barna fülű kiskutya, aki kedvenc párnáján pihent. Csodaszép dolgokról álmodott: finom csontocskáról és labdáról, mellyel jó nagyokat lehet játszani. Ám egyszer csak valami furcsa hang zavarta meg álmát..."
A foltos fülű kiskutyus, mialatt a rejtélyes nyávogót kutatja, megismerkedik a kakassal, az egérrel és a méhecskével, meglesi a halat, találkozik a békával és végül rátalál álmának megzavarójára, az éhesen nyávogó pepita-cicára is. A mese végén együtt megvacsoráznak és közös álomra hajtják fejüket.
Az előadást követő 20 percben további cicákat és egyéb érdekes állatokat keresünk a gyerekekkel. Megnézhetik a bábokat, kipróbálhatják a nekik való hangszereket, megfoghatják az előadás során használt kellékeket, érdekes és puha tárgyakat. 
Az előadás során felcsendülő zenéket és dalokat Sólyom Tamás írta.
Belépőjegy: 1.200 Ft (1 felnőtt + 1 gyerek)

Március 9-én, szombaton 16 órakor
Hatszín Teátrum
Móka Miki és barátai - játék gyerekeknek, retro felnőtteknek (50 perc, 3 éves kortól)

„Jóska, Tercsi, Fercsi, Kata, Klára és valahány név a naptárba: tárul Miki mókatára.”

A Zsebtévé szereplőivel most egy múltidéző, retro előadásban újra találkozhatnak a nézők. A szereplők a kornak megfelelően lakmározzák a Boci csokit és a Piros Mogyoróst, isszák a Meggy Márkát és a Traubi szódát, miközben a régmúlt zenéi teszik igazán nosztalgikussá az előadást. Ameddig a gyerekek felhőtlenül szórakoznak, a szülők visszakapnak egy kicsit a gyerekkorból, ha csak egy órára is. A Zsebtévé kedvelt szereplői most a Hatszín Teátrum színpadán. Hakapeszi Maki, Furfangos Frigyes, Takács Bálint, a Versmondó Lány, Móka Mikivel együtt mindenkit várnak szeretettel.
Belépőjegy: 1.500 Ft

Március 23-án, szombaton 16 órakor
A Színház- és Filmművészeti Egyetem és a MaNNa produkciója
Pálfi Kata: Borka mumusföldön

Zenés-bábos kaland 6-100 éves gyerekeknek (65 perc, 6-10 éves gyerekeknek)

Hajnal Boróka focicsatár és csapatkapitány-helyettes nem éppen jó kislány. Pimasz, rendetlen, utálja a főzeléket, és olykor verekszik a nagyszünetben. Nem csoda hát, hogy mindezek után Mumusföldön találja magát, a rossz gyerekek új lakhelyén. Ám hősünket nem olyan fából faragták, hogy holmi Kacat-hegy, Főzelék-tenger, vagy akár egy tomboló Hiszti-hurrikán megakadályozza abban, hogy hazatérjen.
Belépőjegy: 1.500 Ft

Március 27-én, szerdán 10 órakor – APRÓK SZÍNHÁZA
Kezeslábas Társulat
Játszótér - Babaszínházi előadás (20 perc + 20 perc játék)

Fedezzük fel együtt az utcát, ugorjunk együtt a pocsolyába, pattanjunk a zebra hátára, legyünk feltalálók és akkor talán eljutunk a csodák földjére, a nagy Játszótérre. Gyere velünk Te is!
Ebben az előadásban egy kisgyerek szemével ismerjük meg a körülöttünk lévő világot olyannak, amilyennek egykor mi is láttuk.
Belépőjegy: 1.200 FT (1 felnőtt + 1 gyerek)

Március 28-án, csütörtökön 19 órakor
M/ÁMOR, VAGY AMIT AKARTOK - zenés vígnépszínművelet –
(1 óra 45 perc szünet nélkül)

Makkoshotyka polgármesterének egyetlen lánya holnap, Szent András napján tartja esküvőjét a falu volt TSZ-elnökének fiával. Az egész község lázasan készül, ám - ahogy az már lenni szokott - a dolgok nem mennek simán. Az esküvő előtti éjjelen a falu új kocsmárosa és az ősi családi recept alapján készült pálinka jól megkavarja a szerelmesek életét. Előbukkannak a legféltettebb titkok, meg a sámándob, meg a kisgömböc és minden szál összegabalyodik.

Shakespeare Szentivánéji álma egy magyar falusi környezetbe ágyazva. A tündérek lakta erdőt falusi kocsmára, Puck varázsnedűjét pedig egy jófajta kisüsti pálinkára cseréljük... Mert minek a varázslat, ha a valóság is meghökkentő dolgokra képes?
A Terminal Workhouse és a Manna Kulturális Egyesület közös előadása.

Belépő: 2500,-

Április 6-án, szombaton 16 órakor
Vaskakas Bábszínház
Ilók és Mihók – (45 perc, 4 éves kortól)

Elvenné, de nem adja. Adná, de nem kéri. Kérné, de nem hallgat rá. Hallgatna rá, de nem mond semmit. Mondaná, hogy elvenné, de nem adja. És így tovább. Amikor végleg úgy fest, hogy a szerelmes ifjak sosem lesznek egymáséi, nem segíthet, csak az anyai furfang. Ilók és Mihók. Egy furcsa szerelem mulatságos beteljesülése.
Belépőjegy: 1.200 Ft

Április 11-én, csütörtökön  KÖLTÉSZET NAPI ELŐADÁS

Június 15-én, szombaton 10-13 órakor
(Még mindig) GYEREKNAP
A részvétel díjtalan!

Online jegyvásárlás

Szállásfoglalás


2019.01.25.
2019.01.26.
2019.02.09.
2019.02.15. - 2019.02.17.
2019.02.23.
2019.03.06.
2019.03.09.
2019.03.23.
2019.03.27. - 2019.03.28.
2019.04.06.
2019.04.11.
2019.06.15.
Kapcsolódó időpontok

2019.01.25. 19:00 Esztergomi programok 2019. Fesztiválok, rendezvények, események
HÁZTARTÁSI SZEX - Párkapcsolat 40-ig és túl // Szobácsi Gergő és Szupkay Viktor közös estje - Dumaszínház, Esztergom - A Művelődés Háza - JEGYVÁSÁRLÁS
2019.02.01. Esztergomi programok 2019. Fesztiválok, rendezvények, események
Első pénteki szentmise a Bazilikában
2019.02.02. Esztergomi programok 2019. Fesztiválok, rendezvények, események
Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén Mohos Gábor segédpüspök celebrál szentmisét az Esztergomi Bazilikában
2019.03.08. 14:00 Esztergomi programok 2019. Fesztiválok, rendezvények, események
Szabó Gyuri bácsi előadása Esztergomban - Szent Adalbert Központ - JEGYVÁSÁRLÁS

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Programajánlat


Jegyet online? Gyorsan és egyszerűen!
Ár: 3 300 Ft Online jegyvásárlás
Szállást online? Gyorsan és egyszerűen!
KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK
Gyors választ szeretne? Telefonáljon!
További információt kér? Írjon levelet!
Pontos cím, geokód, térkép
További információra lenne szüksége?
Szívesen segítünk, forduljon szerkesztőségünkhöz!
Információkérés a szerkesztőségtől itt
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Lélegzetelállító élmény! Az óriáskerékről Budapest összes nevezetessége látható teljes panorámában.
Várjuk a kultúra fellegvárában Budapesten. Irány a Várkert Bazár!
Élményvacsora sztárséfekkel Hévízen
Egész évben, minden évszakban szeretettel várjuk tófürdőzésre Hévízen.
Hajókirándulások Budapesten minden napszakban minden korosztálynak!
Corvinák - Szenzációs kiállítás a Budai Várban
12.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket