Szaunáznál?
Szaunáznál?
Felhőtlen pihenés Zamárdiban: közvetlenül a magyar tenger partján
Felhőtlen pihenés Zamárdiban: közvetlenül a magyar tenger partján
Melyek idén a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek idén a legnépszerűbb fesztiválok?

Iparművészeti Múzeum programok 2019

2019.05.14. - 12.31.

Tisztelt Látogatóink! Az Iparművészeti Múzeum az épület rekonstrukciós munkálatai miatt előreláthatólag 2020. decemberig zárva tart. A Ráth György-villában állandó kiállítással és változatos programokkal várják az érdeklődőket!

Több éves zárvatartást követően 2018. szeptember 14-től ismét látogatható az Iparművészeti Múzeum Városligeti fasor 12-es szám alatt található Ráth György-villája, ahol a múzeum szecessziós gyűjteményének legszebb darabjait felvonultató A mi szecessziónk című állandó kiállításával várja a látogatókat.

Programjaink a Ráth György-villa időszaki kiállításában 2019

Tér/Időelválasztó. Milyen volt Varsó és Budapest presszóinak hangulata? Hogyan él tovább ez a világ a kortárs dizájnban?
Vendég: Jerger Krisztina művészettörténész, Zeke Gyula kávéháztörténész
A beszélgetést vezeti: dr. Horváth Judit, a Kortárs Dizájn Gyűjtemény vezetője
Időpont: május 16. csütörtök 18.00–19.00
Jegyet vásárolok

Apa és fia – építészet és design
Mikó Sándor fiával, Mikó László építésszel az Iparművészeti Múzeum Kortárs Dizájn Gyűjteményének munkatársai beszélgetnek
Időpont: május 23. csütörtök 18.00–19.00

Programok, kiállítások az Iparművészeti Múzeum Ráth-villájában 2019

2019. május 14. kedd, 18.00-19.00 és 19.30-20.30
Szubjektív tárlatvezetés a Ráth-villában Scherer Péterrel
Különleges tárlatvezetéseinket olyan közismert személyek, írók, költők, rendezők, színészek, zenészek vezetik, akik a megszokott művészettörténészi nézőpontból kilépve személyes történetekkel, saját életükből vett példákkal, vagy egy másik művészeti ág bekapcsolásával mutatják be a kiállítást. Május 14-én Scherer Péter színész kíséri a látogatókat A mi szecessziónk című kiállításban.
Scherer Péter felsőfokú tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetemen végezte 1981–1987 között, közben 1984–1994 között az Arvisura Színházi Társulat tagja volt. 1995–től 1997-ig szabadfoglalkozású volt. 1997 óta a Bárka Színház tagja. 2002-től a Krétakör Színház színésze.

Szecessziós Akadémia
Gondolatébresztő előadások, kötetlen beszélgetések művészettörténészekkel, történészekkel, restaurátorokkal, építészekkel, műgyűjtőkkel, galeristákkal, régészekkel, dizájnerekkel a szecesszióról.

Időpontok:

Május 30. 16.30-18.00 Nagy Sándor, a gödöllői művésztelep alapító mestere - Nagy Sándor születésének 150. évfordulója emlékére
dr. Gellér Katalin, művészettörténész

Jegyár:
A programon való részvétel ingyenes a kiállítás megtekintése nélkül. A kiállításban érvényes jegyárak ide kattintva érhetők el.

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött


Teázzon velünk! Senior program
Egy óra egy csésze kellemes tea, lenyűgöző műalkotások és hangulatos beszélgetések közepette. E keddi délutánokon szépkorú látogatóinkat nemcsak speciális témák mentén futó tárlatlátogatásra, de alkotó tevékenységre is szeretettel várjuk.

Időpontok:

 • 2019. május 14., kedd 15.00-17.00 Szecessziós bútorok a restaurátor szemével

Jegyár: 800 Ft/fő. További kedvezmény nem érvényesíthető.


Városi séta a szecesszió jegyében
Kapovits Réka építészmérnök vezetésével Budapest legszebb szecessziós épületeivel ismerkedhetnek meg a résztvevők. A séta során a Ráth György-villában és a Bedő-házban a békebeli magyar századfordulós hangulatú polgári élet enteriőrjeit, az ország első magyar magánmúzeumát és modern áruházát is felkeressük. Sétánkat a késő szecessziós egyházi építészet Európa-szerte is kiemelkedő alkotásával kezdjük, végül a Vidor Emil tervei alapján épült Bedő-háznál fejezzük be.
Találkozóhely: Fasori Református Templom (1071 Budapest, Városligeti fasor 5.)

Időpontok:

 • 2019. június 1., szombat 10.00–12.00

Jegyár: 2 500 Ft/fő. További kedvezmény nem érvényesíthető.


Családi alkotóműhely
Hétvégi programunk alkalmat teremt arra, hogy a tárgyak üzenetét játékosan fedezzük fel, és különböző iparművészeti technikákat is kipróbáljunk. A családi napon szakmai segítséggel mindenki elkészítheti a saját babaszobáját és az ehhez tartozó bútorokat, játékokat. A legkisebbek részére játszósarkot is biztosítunk.

Időpontok:

 • 2019. május 25., szombat 10.00 -16.00 Varázslatos családi zenés kerti piknik

Korosztály: Gyerekek és felnőttek
Jegyár: 4 000 Ft/család (2 felnőtt, 2-3 gyermek)
Jegyvásárlás: A  helyszínen vagy online váltott családi belépőjeggyel.


Nyári táborok a Ráth György-villában
2019. június 17 - 28.

Irány a századforduló! Drámás alkotótábor
Nyári tábor helyszíne: Ráth György-villa (1068 Budapest, Városligeti fasor 12.)
Turnus: 2019. június 17–21.

Tábor időtartama naponta: 9–16 óráig
Korosztály: 8–12 éves gyermekek
Tábor díja: 28 000 Ft
Jelentkezési határidő: 2019. június 10.

Gyertek el ti is a századfordulós villába, és lépjünk át együtt egy száz évvel ezelőtti világba! Hogyan öltözködtek, miket ettek, milyen volt az otthonuk? Miről beszélgettek? Milyen muzsikát hallgattak? Mindenre választ kapunk, miközben drámajátékot játszunk, beöltözünk egykori ruhákba, bútorokat és viseleti kiegészítőket készítünk. Megismerkedünk nemcsak a Ráth-villa kincseivel, hanem más hírességek otthonába is ellátogatunk. A tábor végére pedig elkészül a saját picinyke otthonod is!

Ismét rajzoló kerestetik! Múzeumi animációs tábor gyerekeknek
Nyári tábor helyszíne: Ráth György-villa (1068 Budapest, Városligeti fasor 12.)
Turnus: 2019. június 24–28.

Tábor időtartama naponta: 9–16 óráig
Korosztály: általános iskolás gyermekek
Tábor díja: 32.000 HUF
Jelentkezési határidő: 2019. június 10.

Művészi környezetben, egy századfordulós villában fedezzük fel a különböző animálási módokat. A kiállított tárgyak növényi és állati figuráiból animált múzeumi GIF-et kreálunk. Az összegyűjtött és átrajzolt szecessziós motívumokból stop-motion technikával egy olyan különleges varázserdőről készítünk filmet, ahol az állatok és a virágok még beszélni is tudnak. Rajzolunk, tervezünk, ötletelünk, egyedi mintákra vadászunk. Közben a tárgyalkotásról sem feledkezünk meg: kincses-dobozt dekorálunk, hullámos üvegeket festünk, színes homokképet készítünk, és óriási szecessziós szőnyeget rajzolunk az aszfaltra. Sőt még egy híres művész lakásába is ellátogatunk! A tábor utolsó napján az elkészült filmet levetítjük a szülőknek is.

KIÁLLÍTÁS

Körforgásban: Maria Jeglińska
2019. március 22 - június 9.

A Körforgásban című kiállítás-sorozatot az Iparművészeti Múzeum Kortárs Dizájn Főosztálya indította útjára.
A múzeum Üllői úti főépületének rekonstrukciója idején különösen fontos, hogy mozgásban tartsuk a gyűjteményt. A Körforgásban című sorozat keretében arra kérünk kortárs dizájnereket, hogy miután megismerkedtek a múzeum nemzetközi színtéren is páratlanul gazdag gyűjteményével, válasszanak ki egy tárgyat, tárgycsoportot, ami munkájukat inspirálja, és azokra reflektálva hozzanak létre saját dizájnt. A múzeumi gyűjtemény inspirációjára megszületett dizájn maga is a gyűjtemény részévé válik, mely további kiállítási relációkra nyújt lehetőséget.
A kiállításnak legalább olyan fontos része a dizájnt mint gondolkodási folyamatot bemutató film, mely a látogatók számára betekintést enged a kulisszák mögé is. A sorozatot 2018-ban az Artista Stúdió kiállításával indítottuk útjára, melynek eredményeként három egyedi öltözékkel és ehhez tervezett kiegészítőkkel bővült a múzeum gyűjteménye.
A sorozat második kiállítója Maria Jeglińska lengyel dizájner, aki egy 1969-ben Mikó Sándor által tervezett karosszéket választott inspirációs forrásként. A szék a budapesti Te+Én Eszpresszó berendezési darabja volt.

Maria Jeglińska

Maria Jeglińska 1983-ban született Fontainebleau-ban. 2010-ben megalapította Design & Research nevű irodáját Londonban. 2007-ben diplomázott az ECAL ipari formatervezés szakán. Az IKEA Foundation ösztöndíjának köszönhetően a párizsi Galerie kreo-nak, Konstantin Grcic-nek (München) és Alexander Taylornak (London) dolgozhatott.

Számos megrendelésnek tesz eleget az ipari formatervezéstől a kiállítás dizájnon át a kutatás alapú projektekig. Meggyőződése, hogy napjainkban a kutatómunka újfajta lehetőségeket és megoldásokat generálhat. Megrendelői közé tartozik a Ligne Roset, Kvadrat, Actus, Vitra, 1882ltd, a St Etienne Design Biennale, a varsói Modern Művészet Múzeuma.
Munkái rendszeresen szerepelnek külföldi helyszíneken, mint például Villa Noailles, Aram Gallery, Barbican Art Gallery, Centre Pompidou Metz, Triennale di Milano.
2012 októberében a “Ways Of Seeing/Sitting” kiállítás kurátora és dizájnere volt a lengyelországi Łódź Design Festival-on. 2016 szeptemberében a Lengyel Pavilon társkurátora és dizájnere volt az első London Design Biennale-n. 2018-ban kinevezték a lengyel Arena Design Fair kreatív igazgatójának.

Kurátorok: Horváth Judit PhD, az Iparművészeti Múzeum Kortárs Dizájn Főosztályának vezetője és Agnieszka Jacobson-Cielecka PhD, dizájn kurátor, program igazgató, School of Form, SWPS University, Lengyelország
Társkurátorok: Farkasdy Melinda és Komporday Rita, Kortárs Dizájn Főosztály, Iparművészeti Múzeum

A mi szecessziónk - Állandó kiállítás
2018. szeptember 14–

Több éves zárvatartást követően 2018. szeptember 14-től ismét látogatható a Városligeti fasor 12. alatt található Ráth György-villa, ahol az Iparművészeti Múzeum gyűjteményének legszebb darabjait felvonultató A mi szecessziónk című állandó kiállítás várja a látogatókat.

Ráth György egykori villájában enteriőrökben mutatjuk be a szecesszió három meghatározó (brit, osztrák, francia) irányát. Magyarországi otthonokba nyújt bepillantást a szecessziós ebédlő és a fogadószoba. Tárgyak sokaságát csodálhatjuk meg látványtári elrendezésben, köztük Zsolnay-kerámiákat, Gallé- és Tiffany-üvegeket, Lalique-ékszereket. Felvillantjuk a keleti művészet hatását, főként Bugatti exkluzív bútorai révén, de bemutatjuk a századforduló magyar művészetében az erdélyi gyökerek és a magyar nemzeti múlt inspiráló szerepét is.
Maga az épület, a Városligeti fasori Ráth-villa szecessziós belső terei korhű környezetet, hangulatot teremtenek a kiállítás számára. Az egykori tulajdonos, Ráth György (1828–1905), az Iparművészeti Múzeum első főigazgatója otthonában képtára és historizáló ebédlője rekonstrukciójával emlékezünk a 190 esztendeje született kitűnő polgári műgyűjtőre.
A kiállításon szereplő közel 600 műtárgy az iparművészet minden ágát képviseli, kiegészítve festményekkel és Ráth György gyűjteményének érdekes darabjaival. Több, most restaurált tárgy – állapota miatt – eddig nem szerepelt kiállításon. Közülük elsősorban a csillárok nyújtanak fenomenális élményt. Ráth szellemiségének megfelelően a villában a régmúlt és a jelen alkotásai együtt lesznek jelen, hiszen két kortárs üvegművész szecesszió-ihlette művei szintén helyet kaptak a kiállítótérben. Terveink szerint a soron következő időszaki kiállítások egyaránt bemutatnak majd történeti és kortárs műalkotásokat egyaránt.
A kiállítás programját szakmai és szubjektív tárlatvezetések, előadások, workshopok, műhelylátogatások és múzeumpedagógiai foglalkozások kísérik.

A kiállítás kurátora: Horváth Hilda
Társkurátor: Pandur Ildikó
Főmunkatárs: Balla Gabriella

RÁTH GYÖRGY-VILLA - Nyitvatartás:

kedd-vasárnap 10.00-18.00, hétfőn zárva

Forrás: Szervezők
 


2019.05.14. - 2019.12.31.
Kapcsolódó időpontok

2019.07.08. - 2019.07.12. Nagytétényi Kastélymúzeum programok 2019
2019.01.01. - 2019.12.31. Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2019
Találatok száma: 5

Jagelló Business Hotel***

Jagelló Business Hotel***

A kitűnő elhelyezkedésű Jagelló Business Hotel a budai üzleti negyedben található, az M1-es és M7-es autópályák és a Budapest Congress és World Trade Center közelében. Budapest budai oldalán, a 12. kerületben zöld környezetben várja vendégeit budapesti üzleti hotelünk 24 modern szobával. A szobák ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Anna Hotel*** Budapest

Anna Hotel*** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST****SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazdaA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Rejtélyes történelem

Kiemelt ajánlatok

Nagytétényi Kastélymúzeum programok 2019
Nagytétényi Kastélymúzeum programok 2019
 • Budapest
 • XXII. kerület
2019. július 8 - 12.
Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2019
Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2019
 • Budapest
 • Több kerületben
2019.01.01. - 12.31.

Közeli ajánlatok

Benczúr Ház koncertek Budapesten
Benczúr Ház koncertek Budapesten
 • Budapest
 • VI. kerület
2019. június 30. 20:00
Benczúr kert programok 2019. Benczúr Kerti Esték
Benczúr kert programok 2019. Benczúr Kerti Esték
 • Budapest
 • VI. kerület
2019. június 30.
Vámpírok bálja előadások Budapest 2019. Online jegyvásárlás
Vámpírok bálja előadások Budapest 2019. Online jegyvásárlás
 • Budapest
 • VII. kerület
2019. július 11 - 14.

Érdemes felkeresni!

Ádám Villa rendezvényközpont
Ádám Villa rendezvényközpont
 • Budapest
 • VII. kerület
Állatorvos-történeti Gyűjtemény
Állatorvos-történeti Gyűjtemény
 • Budapest
 • VII. kerület

Ez is érdekelheti!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
1068 Budapest VI. kerület, Városligeti fasor 12., Ráth György-villa
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Kirándulás a Budai Várnegyedbe a Budavári Siklóval
Magyar Nemzeti Múzeum - interaktív múzeum látogatás
Nézze meg Budapestet az Óriáskerékről! Felejthetetlen látvány, kihagyhatatlan élmény!
A Csodák Palotája élmény minden korosztálynak!
Libegjen velünk! Repülő székekkel Budapest felett.
Cápás állatkertünkben egy látványalagútban csodálhatják meg a tigris-, és barna cápákat.
Csobbanjon velünk a Dunába! Kétéltű buszos városnézés Budapesten.
13.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket