Aktív hétvége a Hungexpón! Ha március, akkor Utazás Kiállítás!
Aktív hétvége a Hungexpón! Ha március, akkor Utazás Kiállítás!
Panorámautazás, libegjen velünk a város felett!
Panorámautazás, libegjen velünk a város felett!
Budapesti Nyári Fesztivál 2018. Margitsziget - Városmajor
Budapesti Nyári Fesztivál 2018. Margitsziget - Városmajor
Játékbirodalom nem csak gyerekeknek!
Játékbirodalom nem csak gyerekeknek!
Panorámautazás a Dunától a Budai Várig.
Panorámautazás a Dunától a Budai Várig.

Tisztelt Látogatóink! Az Iparművészeti Múzeum az épület rekonstrukciós munkálatai miatt zárva tart, ezért 2017. szeptember 4-től nem látogatható! A zárvatartás időpontja: 2017. szeptember 4 - 2021. január 31.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Programok

Zárvatartás idejére - előadások nem csak múzeumi kollégáknak

2017. december 18.

"A tárgyak hatása alól senki sem vonhatja ki magát. Lehet nem olvasni, nem járni színházba, múzeumba, kiállításra, de tárgyak és építmények nélkül nem lehet élni. Ha ezt végiggondoljuk, egy furcsa ellentmondásra bukkanunk: a kivétel nélkül mindenkit, az egész társadalmat hatásába vonó tárgyakkal esztétikai vonatkozásban kevesebbet törődünk, mint a lényegesen kisebb körben ható, nagy eszmei értékű műalkotásokkal." / Miklós Pál /

Hétfőnként a kiállítások zárva vannak, az épület csak a múzeum munkatársaié. Ekkorra hívjuk a műtárgyak és a múzeumi kulisszatitkok iránt érdeklődőket – ezért lett sorozatunk címe Zárvatartás idejére. Az iparművészet, a design és a divat kedvelőivel olyan információkat szeretnénk megosztani, amelyekhez más forrásból nem juthatnak hozzá. Tapasztalataink szerint a múzeumlátogatók sok olyan kérdést tesznek fel, amelyeket csak a tárgyak kutatói, restaurátorai tudnak megválaszolni. Külföldön egyre több intézmény nyújt „kérdezd a kurátort!” címmel lehetőséget arra, hogy a közönség közvetlenül kommunikálhasson a szakemberekkel. Sorozatunk is ezzel a céllal jött létre.

Az Iparművészeti Múzeum nemcsak a magyar építészettörténet egyik legjelentősebb épülete és nemcsak egy nemzetközi szinten jegyzett műtárgygyűjtemény, hanem egy szakmai közösség is, amely hivatását a műemlék épületben, a gyűjtemény gondozása révén gyakorolja. Számos szakterület egyetlen hazai specialistája dolgozik itt, ezért okkal gondolhatjuk, hogy munkájuk sokakat érdekel.
Az ország egyetlen iparművészeti múzeumának egyik fontos feladata, hogy a tárlatvezetéseken, gyerekfoglalkozásokon és egyéb hagyományos programokon túl közvetlen módon is megismertesse az érdeklődőket a múzeum falai között zajló munka eredményeivel, beszámoljon a legújabb kutatásokról, restaurálásokról és egyéb, műtárgyakkal kapcsolatos aktualitásokról.
Az Iparművészeti Múzeum először 1900-ban indított ingyenes ismeretterjesztő előadásokat a „művelt közönség számára”. Most ezt a hagyományt felelevenítve havi egy alkalommal, hétfői napokon a könyvtár olvasótermében rendezünk ingyenes előadásokat az érdeklődők számára.

A sorozat előadásai minden hónap harmadik hétfőjén három órakor kezdődnek. 

2017. december 18., 15 óra:
Dénesi Tamás – Nagy Rebeka – Semsey Réka: Szent Imre palástja. Módszertani kísérletek egy szövettöredék meghatározására

A Pannonhalmi Főapátság ereklyéi között egy apró szövettöredék – amelyet a hagyomány Szent Imre herceg palást-darabjának tart – pontos meghatározásához több féle szakember, levéltáros, restaurátor, művészettörténész közös munkája szükséges. Az interdiszciplináris kutatás egyben kísérletek sorát, a különböző szempontok egyértelmű és világos összehangolását és egy közös nyelv kialakításának lehetőségét is magában foglalja.


Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

Kapcsolódó időpontok

2018.01.01. - 2018.12.31. Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2018
KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
Iparművészeti Múzeum programok 2017

Budapest

Információ

Váltson jegyet a Budapesti Operettszínház márciusi, áprilisi előadásaira! Váltson jegyet a Budapesti Operettszínház márciusi, áprilisi előadásaira!

Tartson velünk tavasszal is! Megkezdtük a jegyértékesítést márciusi és áprilisi programjainkra. Egy izgalmas bemutatóval, az ünnepi időszakban itthon és külföldön egyaránt óriási sikert aratott ...