Sisi szívügyei - Valentin-napi séta a Várkert Bazárban
Sisi szívügyei - Valentin-napi séta a Várkert Bazárban
Valódi kikapcsolódásra vágyik? Akkor irány Gyopárosfürdő! Kedvezményes ajánlat korlátlan fürdőbelépő
Valódi kikapcsolódásra vágyik? Akkor irány Gyopárosfürdő! Kedvezményes ajánlat korlátlan fürdőbelépő
Utazás kiállítás Budapest - Aktív hétvége van
Utazás kiállítás Budapest - Aktív hétvége van
Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplója - Irodalmi előadás a Várkert Bazárban
Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplója - Irodalmi előadás a Várkert Bazárban
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tavaszi feltöltődésre hívjuk, várjuk!
Tavaszi feltöltődésre hívjuk, várjuk!

Iparművészeti Múzeum programok 2019

2019.02.11. - 12.31.

Tisztelt Látogatóink! Az Iparművészeti Múzeum az épület rekonstrukciós munkálatai miatt előreláthatólag 2020. decemberig zárva tart. A Ráth György-villában állandó kiállítással és változatos programokkal várják az érdeklődőket!

Iparművészeti Múzeum programok 2019

Több éves zárvatartást követően 2018. szeptember 14-től ismét látogatható az Iparművészeti Múzeum Városligeti fasor 12-es szám alatt található Ráth György-villája, ahol a múzeum szecessziós gyűjteményének legszebb darabjait felvonultató A mi szecessziónk című állandó kiállításával várja a látogatókat.

Programok, kiállítások az Iparművészeti Múzeum Ráth-villájában

Szakmai tárlatvezetések A mi szecessziónk c. kiállításban
Múzeumi kollégák szakmai tárlatvezetése havi rendszerességgel a Ráth György-villa állandó kiállításában. Maximális létszám 15 fő.

2019. február 22., péntek 16.00–17.30 Balla Gabriella (A mi szecessziónk c. kiállítás főmunkatársa, főosztályvezető, művészettörténész)

További időpontok:

 • 2019. március 29., péntek 16.00-17.30
 • 2019. április 12., péntek 16.00-17.30
 • 2019. május 10., péntek 16.00-17.30

Jegyár: 2 000 Ft/fő. További kedvezmény nem érvényesíthető.
Jegyvásárlás: Hamarosan
(Kérjük, hogy jegyét online felületünkön, vagy a pénztárban személyesen, lehetőség szerint az eseményt megelőzően vásárolja meg. A megvásárolt jegyet kérjük hozza magával kinyomtatva, vagy telefonján mutassa azt be.)


Teázzon velünk! Senior program
Egy óra egy csésze kellemes tea, lenyűgöző műalkotások és hangulatos beszélgetések közepette. E keddi délutánokon szépkorú látogatóinkat nemcsak speciális témák mentén futó tárlatlátogatásra, de alkotó tevékenységre is szeretettel várjuk.

Időpontok:

 • 2019. február 12., kedd 15.00-17.00 00 A szecesszió csodái: Zsolnay-kerámiák, Tiffany és Gallé-üvegek
 • 2019. március 12., kedd 15.00-17.00 Roncscsillárok újjászületése
 • 2019. április 9., kedd 15.00-17.00 Divat a századfordulón
 • 2019. május 14., kedd 15.00-17.00 Szecessziós bútorok a restaurátor szemével

Jegyár: 800 Ft/fő. További kedvezmény nem érvényesíthető.


Városi séta a szecesszió jegyében
Kapovits Réka építészmérnök vezetésével Budapest legszebb szecessziós épületeivel ismerkedhetnek meg a résztvevők. A séta során a Ráth György-villában és a Bedő-házban a békebeli magyar századfordulós hangulatú polgári élet enteriőrjeit, az ország első magyar magánmúzeumát és modern áruházát is felkeressük. Sétánkat a késő szecessziós egyházi építészet Európa-szerte is kiemelkedő alkotásával kezdjük, végül a Vidor Emil tervei alapján épült Bedő-háznál fejezzük be.
Találkozóhely: Fasori Református Templom (1071 Budapest, Városligeti fasor 5.)

Időpontok:

 • 2019. március 9., szombat 10.00–12.00
 • 2019. április 6., szombat 10.00–12.00
 • 2019. május 11., szombat 10.00–12.00
 • 2019. június 1., szombat 10.00–12.00

Jegyár: 2 500 Ft/fő. További kedvezmény nem érvényesíthető.


Családi alkotóműhely
Hétvégi programunk alkalmat teremt arra, hogy a tárgyak üzenetét játékosan fedezzük fel, és különböző iparművészeti technikákat is kipróbáljunk. A családi napon szakmai segítséggel mindenki elkészítheti a saját babaszobáját és az ehhez tartozó bútorokat, játékokat. A legkisebbek részére játszósarkot is biztosítunk.

Időpontok:

 • 2019. március 30., szombat 10.00-16.00 Vannak-e nálatok állatok? - növények és állatok nyomában
 • 2019. április 27., szombat 10.00-16.00 Rejtély a villában –élőalakos nyomozójáték
 • 2019. május 18., szombat 10.00 -16.00 Varázslatos családi zenés kerti piknik

Korosztály: Gyerekek és felnőttek
Jegyár: 4 000 Ft/család (2 felnőtt, 2-3 gyermek)
Jegyvásárlás: A  helyszínen vagy online váltott családi belépőjeggyel.

KIÁLLÍTÁS

Francia-magyar éremművészeti kiállítás
2018. december 18 - 2019. március 17.

A modern európai éremművészet létrejöttében a 19. század végén és a 20. század elején alkotó francia művészek úttörő szerepet játszottak. Az akkoriban „éledező” magyar érmészet képviselői között többen a nagy francia éremművészek tanítványai voltak, mások huzamosabb ideig Párizsban alkottak. Hazatérve ők hozták létre azt, amit modern magyar éremművészetnek nevezünk.

Az Éremkedvelők Egyletének (ÉKE) tagjai között több gyűjtőtárs jelentősnek mondható francia éremkollekcióval rendelkezik, elsősorban olyan érmekkel, amelyek a szecesszió korában keletkeztek. A francia éremművészet legszebb darabjait már több éve szerettük volna bemutatni az érdeklődő közönségnek. Olyan éremkiállítás, amelyen a „klasszikus” francia alkotók és érmeik jelentős számban szerepeltek, legutoljára 1924-ben volt látható Magyarországon. Az Éremkedvelők Egyesülete ekkor rendezte meg nagyszabású kiállítását „Budapesti gyűjtők és művészek érem és plakettkiállítása” címmel az Országos Magyar Iparművészeti Múzeumban.

Ezen az impozáns tárlaton a görög-római érmektől a reneszánsz korban keletkezett alkotásoktól a modern érmekig és plakettekig mutatták be az európai éremművészet fejlődését. A kiállításon szerepeltek az akkor már nemzetközi mércével mérve is jelentős magyar alkotók munkái is.
A jelenlegi bemutatón mintegy 270 francia érmet és plakettet mutatunk be a 19. század közepétől a 20. század negyvenes éveiig. Külön tárlóban helyezzük el egyik gyűjtőtársunk a maga nemében egyedülálló, csillagászati témájú francia éremgyűjteményét. A tematikus csoportosítás már az 1924-es kiállításon is megjelent, külön csoportban voltak láthatók az orvosi érmek vagy a pápai érmek.

A francia éremművészek sorához azok a magyar művészek csatlakoznak, akiknek életművében kimutatható a francia éremművészet hatása, vagy akik a korszak legnevesebb francia éremművészeitől tanultak. Ilyen művész Beck Ö. Fülöp, aki Hubert Ponscarme tanítványaként vált a modern magyar éremművészet meghatározó alkotójává, vagy Szirmai Antal, aki Tony Szirmai néven 1892-től több évig élt és alkotott Franciaországban.
A bemutatott alkotásokat az ÉKE tagjainak magángyűjteményéből válogattuk, kiegészítve a Magyar Numizmatikai Társulattól és az Iparművészeti Múzeumtól kölcsönkapott tételekkel.

A kiállítás kurátora: Pandur Ildikó

A mi szecessziónk
2018. szeptember 14–

Több éves zárvatartást követően 2018. szeptember 14-től ismét látogatható a Városligeti fasor 12. alatt található Ráth György-villa, ahol az Iparművészeti Múzeum gyűjteményének legszebb darabjait felvonultató A mi szecessziónk című állandó kiállítás várja a látogatókat.

Ráth György egykori villájában enteriőrökben mutatjuk be a szecesszió három meghatározó (brit, osztrák, francia) irányát. Magyarországi otthonokba nyújt bepillantást a szecessziós ebédlő és a fogadószoba. Tárgyak sokaságát csodálhatjuk meg látványtári elrendezésben, köztük Zsolnay-kerámiákat, Gallé- és Tiffany-üvegeket, Lalique-ékszereket. Felvillantjuk a keleti művészet hatását, főként Bugatti exkluzív bútorai révén, de bemutatjuk a századforduló magyar művészetében az erdélyi gyökerek és a magyar nemzeti múlt inspiráló szerepét is.
Maga az épület, a Városligeti fasori Ráth-villa szecessziós belső terei korhű környezetet, hangulatot teremtenek a kiállítás számára. Az egykori tulajdonos, Ráth György (1828–1905), az Iparművészeti Múzeum első főigazgatója otthonában képtára és historizáló ebédlője rekonstrukciójával emlékezünk a 190 esztendeje született kitűnő polgári műgyűjtőre.
A kiállításon szereplő közel 600 műtárgy az iparművészet minden ágát képviseli, kiegészítve festményekkel és Ráth György gyűjteményének érdekes darabjaival. Több, most restaurált tárgy – állapota miatt – eddig nem szerepelt kiállításon. Közülük elsősorban a csillárok nyújtanak fenomenális élményt. Ráth szellemiségének megfelelően a villában a régmúlt és a jelen alkotásai együtt lesznek jelen, hiszen két kortárs üvegművész szecesszió-ihlette művei szintén helyet kaptak a kiállítótérben. Terveink szerint a soron következő időszaki kiállítások egyaránt bemutatnak majd történeti és kortárs műalkotásokat egyaránt.
A kiállítás programját szakmai és szubjektív tárlatvezetések, előadások, workshopok, műhelylátogatások és múzeumpedagógiai foglalkozások kísérik.

A kiállítás kurátora: Horváth Hilda
Társkurátor: Pandur Ildikó
Főmunkatárs: Balla Gabriella

RÁTH GYÖRGY-VILLA - Nyitvatartás:

kedd-vasárnap 10.00-18.00, hétfőn zárva

Forrás: Szervezők
 


2019.02.11. - 2019.12.31.
Kapcsolódó időpontok

2019.01.01. - 2019.12.31. Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2019
Találatok száma: 7

Jagelló Business Hotel***

Jagelló Business Hotel***

A kitűnő elhelyezkedésű Jagelló Business Hotel a budai üzleti negyedben található, az M1-es és M7-es autópályák és a Budapest Congress és World Trade Center közelében. Budapest budai oldalán, a 12. kerületben zöld környezetben várja vendégeit budapesti üzleti hotelünk 24 modern szobával. A szobák ... Bővebben


Anna Hotel*** Budapest

Anna Hotel*** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben


Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST****SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és ... Bővebben


Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő ... Bővebben


Szállás Budapest Belvárosban (V. kerület)

Szállás Budapest Belvárosban (V. kerület)

Luxus kényelem a belváros szívében, 50 méterre a Vörösmarty tértől! Budapest 5. kerületének közepén,a Dunától pár perc sétára 2, 4, 6 fős teljesen felszerelt apartmanokkal várjuk! Központi elhelyezkedésű, mégis csendes, ideális pihenőhely egy hosszú, városnézéssel töltött nap után. Egyedi design, ... Bővebben


Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben


Prestige Hotel**** Superior Budapest

Prestige Hotel**** Superior Budapest

A Budapest belvárosában 2015 áprilisában megnyílt Prestige Hotel Budapest visszaidézi a boldog békeidőket. A nagypolgári épület a 19. századból Hild József építész munkáját dicséri, aki a reformkor és a klasszicizmus legnagyobb alakjaként vonult be a történelembe. Csodálatos építészet és isteni ... Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kiemelt ajánlatok

Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2019
Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2019
 • Budapest
 • Több kerületben
2019.01.01. - 12.31.

Közeli ajánlatok

Hasonló ajánlatok

Érdemes felkeresni!

Ádám Villa rendezvényközpont
Ádám Villa rendezvényközpont
 • Budapest
 • VII. kerület
Állatorvos-történeti Gyűjtemény
Állatorvos-történeti Gyűjtemény
 • Budapest
 • VII. kerület
Aqua Dive Búváriskola
Aqua Dive Búváriskola
 • Budapest
 • VII. kerület
Barcsay Kiállítóterem
Barcsay Kiállítóterem
 • Budapest
 • VI. kerület

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
1068 Budapest VI. kerület, Városligeti fasor 12., Ráth György-villa
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Mars küldetés, Földön kívüli szórakozás
Kirándulás a Budai Várnegyedbe a Budavári Siklóval
Magyar Nemzeti Múzeum - interaktív múzeum látogatás
Nézze meg Budapestet az Óriáskerékről! Felejthetetlen látvány, kihagyhatatlan élmény!
Libegjen velünk! Repülő székekkel Budapest felett.
Cápás állatkertünkben egy látványalagútban csodálhatják meg a tigris-, és barna cápákat.
A vezetés élménye! Várjuk a Közép-Európában egyedülálló autóverseny szimulátor központunkban!
Csobbanjon velünk a Dunába! Kétéltű buszos városnézés Budapesten.
12.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket