Mai Manó Ház kiállítások, programok 2020
ID.3 1ST modell - A jövő megérkezett. Szálljon be!
ID.3 1ST modell - A jövő megérkezett. Szálljon be!
Ismerje meg Ön is az új Golfot! Már 5 990 000 Ft-tól megvásárolható!
Ismerje meg Ön is az új Golfot! Már 5 990 000 Ft-tól megvásárolható!
Wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Őszi wellness kikapcsolódás - kedvező árakon ajándék fürdőbelépővel Gyopárosfürdőn!
Őszi wellness kikapcsolódás - kedvező árakon ajándék fürdőbelépővel Gyopárosfürdőn!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!

Mai Manó Ház kiállítások, programok 2020

2020.10.16. - 2021.01.10.

Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház fotóművészeti kiállításai, programjai Budapesten. Kortárs és történeti, hazai és nemzetközi trendeket bemutató, egyéni és csoportos fotográfiai kiállítások várják a látogatókat.

Program

2020. október 16., péntek, 18:00
BAW20 | Tárlatvezetés Kopeczky Rónával a Robert Doisneau: Párizstól Palm Springsig c. kiállításon

A Robert Doisneau: Párizstól Palm Springsig című kiállításon Kopeczky Róna művészettörténész, kurátor kalauzolja végig az érdeklődőket.

A 143 fotográfiából álló kiállítást Robert Doisneau lányai, Francine Deroudille és Anette Doisneau válogatták ki a hatalmas, 450 000 negatívból álló életműből, amelyet apjuk több mint 60 év alatt, 1932 és 1984 között alkotott. Doisneau-t – akinek munkásságára André Kertész és Brassaï is nagy hatással volt – fotográfiai stílusa, képeinek érzelmi telítettsége és humora miatt az utcai fényképezés „költőjének” is szokták nevezni. Párizs és a város lakói voltak képeinek legfőbb inspirációi, emberközpontú, szubjektív látásmódja miatt a humanista fotográfia képviselői közé soroljuk. Leghíresebb képeinek egyike A csók a városháza előtt – melyet 1950 júniusában hozott le elsőként a Life magazin –, Párizs ikonikus fényképévé vált.

2020. október 20., kedd, 18:00
BAW20 | Tárlatvezetés Pfisztner Gáborral a Robert Doisneau: Párizstól Palm Springsig c. kiállításon

A Robert Doisneau: Párizstól Palm Springsig című kiállításon Pfisztner Gábor esztéta tart tárlatvezetést az érdeklődőknek. A programon résztvevők a világhírű francia fotós képeit egy különleges szemléletmód felől közelítve ismerhetik meg, betekintést nyerve az adott korszak társadalmi és művészeti kontextusába is.

Aktuális kiállításaink a Mai Manó Házban

ROBERT DOISNEAU: PÁRIZSTÓL PALM SPRINGSIG
2020. október 13. – 2021. január 10.

A kiállítás megtekinthető: Kedd – vasárnap 12 és 19 óra között.
Hétfőn és ünnepnapokon zárva.
Kurátor: Baki Péter
Robert Doisneau Párizsban született 1912-ben és voltaképpen soha nem szakadt el szülővárosától. Ez volt a vadászterülete, amelyet képekkel és érzelmekkel látott el, és amely mindig rendelkezésére állt. Párizs volt az ő világa, a fényképészet az alibije, a kíváncsiság a hajtóereje, a könnyedség a stílusa.

Robert Doisneau a humanista fotográfia egyik legfontosabb képviselője volt. Sokáig elsősorban a festői Párizs csodálójának tekintették, aki szerető szemmel és egyedülálló érzékenységgel fényképezte a várost. Ennek eredményeként a „tiszta” pillanat költőjeként ünnepelték. Doisneau munkássága azonban sokkal mélyebb és bonyolultabb annál, mint amit hírneve alapján gondolhatnánk. A párizsi utcákon kívül, ahol szerelmespárokat és gyerekeket örökített meg, Doisneau figyelemre méltó, meglepő színes fotókat is készített.

1960-ban a Fortune magazin arra kérte fel a francia fotográfust, hogy egy egyedülálló város, a kaliforniai sivatagban található Palm Springs életéről számoljon be. Doisneau elfogadta a kihívást, és a sivatag, a pálmafák és a kobaltkék ég hátterével, a lármás lakosok csiricsáré ruháival, koktélpartijaival és golfpályáival, megalkotta a maga személyes amerikai álmát, ezúttal nem fekete-fehérben, hanem kirobbanóan színesben. Ezek, a Palm Springs 1960 című albumból származó képek e nagyszerű fotográfus kevéssé ismert oldalát mutatják meg.

A Párizstól Palm Springsig című kiállítás mintegy száz eredeti nagyítást vonultat fel. A jobbára Doisneau műterméből és jelentős francia magángyűjteményekből származó fotók közt híresek ugyanúgy vannak, mint korábban soha nem látott képek. Az átfogó válogatás, amelyet a fotográfus lánya által gondosan összegyűjtött dokumentumok és vallomások egészítenek ki, az életmű friss kritikai olvasatával is szolgál.


Kurt Tong: Combing For Ice And Jade
2020. augusztus 19 – október 25.

A kiállítás megtekinthető: Kedd – vasárnap 12 és 19 óra között.
Hétfőn és ünnepnapokon zárva.
Kurátor: Schuller Judit Flóra és Kiss Imre

A 19. század végére a selyemkereskedelem révén Dél-Kínában számos nő vált anyagilag függetlenné. Sok leány viselte ekkoriban hosszú fonatban a haját jövőbeli házasságáig, az asszonyi elköteleződés hiányának jelképeként. Midőn a császárkori Kína omladozni kezdett, és az országban eluralkodott a bizonytalanság, néhány fiatal nő úgy döntött, véglegesen megtartja függetlenségét. Ők lettek a fésülködő hajadonok. Választott életformájuk felvételekor beavatási szertartáson vettek részt, amelynek során eperfaleveles fürdőt vettek, és egy nőtársuk megfésülte őket. Fogadalmat tettek, amely a tisztaság megtartása mellett az is kimondta, hogy a fésülködő hajadon ettől kezdve szülei iránt sem tartozik kötelességekkel. A beavatott hajadonok hosszú varkocsban hordták a hajukat, világos, bő felsőt és sötét pantallót viseltek.
A férfiaktól független életnek azonban voltak árnyoldalai. A fésülködő hajadon hajlott korában, meghalni sem költözhetett haza a családjához, ezért az egymást nővérként tisztelő sorstársak otthonokat alapítottak, ahol halálukig gondját viselték egymásnak.
A 20. század elején, a császárság bukása után a selyem kereskedelme drasztikusan visszaesett, és a fésülködők többsége munka nélkül maradt. Sokan keltek útra, hogy Délkelet-Ázsia különböző részeiben dajkaként vagy háztartási alkalmazottként vállaljanak munkát.

Ez a projekt a dajkámnak, a 87 éves Maknak íródott szerelmeslevél, aki közel 40 éven át dolgozott a családunknak. Neme miatt választási lehetőségek nélkül indult az életben, és már nyolcéves korában ő lett testvérei első számú gondozója. Húszas évei elején a számára elrendezett kényszerházasság elől menekülve „megfésülködött”, és családját hátrahagyva Hongkongba ment.
Az elkövetkező 55 évben összesen két családnál szolgált. Mindeközben életben tartotta a családját az ötvenes évek nagy kínai éhínsége alatt, kitaníttatta unokaöccseit, anyagilag segítette házaik felépítését, valamint vállalkozásaikat. Maga azonban mindvégig igen szerényen élt.
Ez a multimédiás projekt egy rendkívüli életút feltérképezésére indított expedíció, amely Mak önmagáról megőrzött nyolc fotójából indul ki, és hét év alatt, vele szoros együttműködésben jött létre. Története lassanként rajzolódott ki, míg családi archívumunkat és Mak rokonságának fényképeit böngésztük. A hat évtizedet átívelő vizuális krónikát mai felvételek, kínai tusrajzok és női magazinoldalak teszik teljessé.

Kurt Tong

Forrás: Mai Manó honlapja


2020.10.16. - 2021.01.10.
Találatok száma: 5

Hotel Memories Budapest**** Rumbachspace Event & Conference

Hotel Memories Budapest**** Rumbachspace Event & Conference

A Hotel Memories Budapest**** 2018 októberében nyitotta meg kapuit, később 2019-ben pedig 4 rendezvényhelyszínnel bővült. A hotel a VII. kerület szívében, a Dohány utcai Zsinagógától 30 méterre, a Deák Ferenc téri metrómegállótól pedig 100 méterre található a Wesselényi utcában található. Bővebben

Kiemelt partner

Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST**** SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és business ... Bővebben

Kiemelt partner

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben

Kiemelt partner

Anna Hotel**** Budapest

Anna Hotel**** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben

Kiemelt partner

Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő jótékony ... Bővebben

Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Instant - Fogasház Budapest programok 2020 / 2021
Instant - Fogasház Budapest programok 2020 / 2021
  • Budapest
  • VII. kerület
2020. október 22.
Nagy Budapesti Kultúrzsibi - Gozsdu Weekend Market 2020
Nagy Budapesti Kultúrzsibi - Gozsdu Weekend Market 2020
  • Budapest
  • VII. kerület
2020. október 24.

Figyelmébe ajánljuk!

Érdemes felkeresni!

Instant-Fogas Komplexum
Instant-Fogas Komplexum
  • Budapest
  • VII. kerület
1000 Út Utazási Iroda
1000 Út Utazási Iroda
  • Budapest
  • V. kerület
12 Revay Hotel Budapest
12 Revay Hotel Budapest
  • Budapest
  • VI. kerület

Ez is érdekelheti!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események