Marczibányi Téri Művelődési Központ programok 2023 / 2024 Budapest. Események, rendezvények
Téli Varázs az 55 éves Siófokon, hisz Siófok télen is varázslatos!
Téli Varázs az 55 éves Siófokon, hisz Siófok télen is varázslatos!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Wellness pihenés Hévíz felnőttbarát szállodájában - BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Wellness pihenés Hévíz felnőttbarát szállodájában - BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Marczibányi Téri Művelődési Központ programok 2023 / 2024 Budapest. Események, rendezvények

Népszerűség
Jegyvásárlás
2023. december 3. (Vasárnap) - 2023. december 4. (Hétfő)

Marczibányi Téri Művelődési Központ programajánló 2023 / 2024-ben online jegyvásárlási lehetőséggel. Az intézmény programjait közművelődési szakemberek, rendezvényszervezők, pedagógusok és művészek alakítják, a háttértevékenységek kiemelkedő színvonalú megvalósítása mellett. Programjainkat a kor művészi elvárásainak szellemében szervezzük, a kerületi igények figyelembe vételével.

Marczibányi Téri Művelődési Központ programajánló 2023 / 2024

NAGY EMMA QUINTETT KONCERT

2023. DECEMBER 2. SZOMBAT, 19:00

Az Artisjus-díjas Nagy Emma Quintett a modern, kortárs jazz új generációjának képviselője. Az idén ötödik születésnapját ünneplő zenekar rövid idő alatt járt be hosszú utat. A rengeteg hazai koncert mellett, versenyek és fesztiválfellépések alkalmával jártak Olaszországban, Lengyelországban, Spanyolországban, és Szlovákiában.

Ugyan az öt tag sok mindenben különbözik, már a kezdetektől fogva érződött, hogy sikeresen képesek egységként működni. A hangzásuk formálásában fontos tényező a kísérletező szellem, a szerzeményekben egyenlő hangsúllyal kapnak helyet kemény dob groove-ok, szabad improvizációk, dalformájú, kortárs kompozíciók, és egyéb különleges megoldások. Ez a sokszínűség igyekszik nem öncélú lenni, hanem annak érdekét szolgálni, hogy a színpadon a kamarazenélés minél mélyebb rétegeibe jusson el a zenekar. Kontrasztok és disszonancia, improvizáció és sokszínűség, öröm és spleen, kortárs életérzés és groteszk, nyers fogalmazásmód, amely mögül átsejlik valamiféle álomszerű báj.

A bemutatkozó Set to face (2018, szerzői kiadás), és a Low frequency oscillator (2020,Sinistra) után harmadik, Synced című lemezük 2022 tavaszán jelent meg a rangos svájci Nagy Emma Quintett kiadó, a Unit Records gondozásában. A lemez anyaga a frissen nyílt Magyar Zene Házában került bemutatásra, ahol Fenyvesi Márton – aki producerként is részt vett a munkálatokban – és Fekete Kovács Kornél voltak a zenekar vendégei.

Legújabb Return című anyaguk 2023-ban jelent meg a Morotva Records gondozásában:
“Van rajta öt dal, amik pont annyira különbözőek, és pont annyira hasonlítanak, mint amennyire mi. Hosszú utat jártunk be velük, a Hűvösvölgyi utat és Olaszországot is érintve, de ebbe a huszonöt és fél percbe szívünket, lelkünket beleadtuk.”

 • Nagy Emma – ének
 • Cseh Péter – gitár
 • Dénes Ábel – nagybőgő
 • Oláh Krisztián – zongora
 • Klausz Ádám – dob

RUTKAI BORI BANDA – HELLÓ TÉLAPÓ!

2023. DECEMBER 3. VASÁRNAP, 11:00

Rutkai Bori meseszép festményeiből készült vetítés és horgolt bábjai színesítik a zenés előadást, melynek végén a gyerekek találkozhatnak a várva várt Télapóval.

Boriék vidám, táncos téli dalokkal idézik meg az ünnepváró napok hangulatát.
Mintha csak a Mikulás puttonyából kerülnének elő a varázslatos
mesefigurák: Hópapa családjával szánkózunk a csillagfényes éjszakában,
Jégkristálypalotában keringőzünk, a Mesevárban Manó apóval korcsolyázunk
és csizmacsacsacsával táncoltatjuk meg a Mikulást.
Rutkai Bori meseszép festményeiből készült vetítés és horgolt bábjai
színesítik a zenés előadást, melynek végén a gyerekek találkozhatnak a
várva várt Télapóval.
A koncert után Bori az új, 2020-as festményes kalendáriumát dedikálja.

Rutkai Bori Banda:

 • Rutkai Bori – ének
 • Darvas Kristóf – zongora
 • Szerető Dániel – basszusgitár
 • Dudás Zsombor – dob

Vendég:
Nemes Janó – szaxofon, basszusklarinét
Lukács Gábor - szaxofon

Közreműködik: Rónai Róbert


CALCUTTA - INDIAI ZENEKLUB

2023. DECEMBER 4. HÉTFŐ, 19:30
2024. JANUÁR 8. HÉTFŐ, 19:30

A koncerteket az indiai kultúráról, emberekről szóló film színesíti.

A Calcutta Trió Európában, Indiában valamint a világ számos pontján lép  fel évtizedek óta. A klasszikus indiai zene mestereivé váltak, annak szülőhazájában is számos elismerést szerezve. A trió fő célja a 3500 éves indiai klasszikus zene tradíciójának, csodálatos rágáinak, a világ legfejlettebb élő zenei ritmus rendszerének a lehető legtöbb hallgatóval való megismertetése. Az előadásokon a Trió betekintést nyújt az indiai klasszikus zene rendszerébe, történetébe, szigorúan követve indiai mestereiket. A hangversenyt gyakran egészíti ki indiai film vetítése is, amely az indiai zene hangszereit, legnagyobb előadóit és népeinek kultúráját mutatja be.

Kozma András – szitár
Szalai Péter – tabla
Dr. Molnár András – tanpura


FÜLEKY PINCÉSZET – BORKÓSTOLÓ

2023. DECEMBER 7. CSÜTÖRTÖK, 18:00

A bodrogkeresztúri Füleky pincészet egy közepes méretű tokaji birtok, a Tokaj-hegy lábánál, közel a Bodrog partjához. Bodrogkeresztúr nem csak kiváló tokaji borairól nevezetes, hanem arról is, hogy a fehér gólyák kedvelt fészkelőhelye. Egyik bormárkájukat egy létező helyi gólyáról, Fülöpről nevezték el.

A bor értékesítésének bevételéből a környék gólyafészkeinek karbantartását, gólyafészek állványok készítését és madárvédő elektromos szigetelések felhelyezését támogatják.

A gyönyörűen felújított és restaurált,  XVIII. századi, barokk stílusú Füleky-kúria és a borászat Bodrogkeresztúr központjában található. A falut világszerte híres zarándokhellyé teszi az itt található Reb Steiner Saje csodarabbi sírja. A történelmi környezetbe harmonikusan illeszkedik a környékbeli kőből épült modern borászati feldolgozó, mely az ArchDaily com, a világ legnépszerűbb építészeti honlapjának szavazásán megnyerte az „Év Ipari Épülete 2011” címet. A pincészet Füleky Györgyről, az Első Tokaji Bormívelő Egyesület alapító tagjáról kapta a nevét.

Az 1998-ban alapított birtok területe 25 hektár a legjobb tokaji dűlőkben, tizenegy különböző helyen (Teleki, Vinnai, Bakonyi, Dobai, Mestervölgy, Úrágya, Király, Veresek, Somos, Sajgó, Palandor).

A Füleky Tokaj Pincészet birtokbora, dűlőszelektált, késői szüretelésű és aszúboraik közös jellemzője az egyensúly és az elegancia. FÜLÖP a Különc, Bodrogkeresztúr fehér gólyájáról elnevezett márkájuk egy száraz és egy késői szüretelésű bort tartalmaz.


FELEJTHETETLEN

2023. DECEMBER 8. PÉNTEK, 19:00

A Kerekasztal Színházi Nevelési Központ komplex színházi nevelési előadása.

Az előadással hidat szeretnénk képezni a fiatalok és az idősek között. Fontosnak tartjuk, hogy a generációs ütközésekkel foglalkozzunk, és hogy a résztvevőkkel együtt gondolkozzunk azon, vajon az öregeknek mi dolguk a fiatalokkal, és fordítva.

“Nekem is ilyen a nagymamám, de a szüleim teljesen kihagynak ezekből a problémákból, ami jó is, meg rossz is. Főleg, hogy egyszer talán ők is ilyenek lesznek, és akkor mi lesz…?” (17 éves diák, résztvevő)


FÉNY ÉS HANG – HANUKA KONCERT

2023. DECEBMER 9. SZOMBAT, 19:00

A Fény és hang koncertek a decemberi ünnepkörök kultúráját, hagyományait, zenéit mutatják be. Együtt várjuk a fényt, megünnepeljük az Adventet és a Hanukát két felejthetetlen koncerttel.

A Hanuka koncert varázslatos zenei élményeket ígér, amelyekkel ünneplőbe öltöztetheted a szíved, s lelked egyaránt. Erre biztosíték a NIGUN, akik a közép-kelet európai zsidó zenei hagyományt hatalmas energiákkal értelmezik újra, a modern jazz nyelvén. Ízelítőt kapunk GRYLLUS VILMOS, GRYLLUS DÁNIEL és SZALÓKI ÁGI 'volt egyszer volt egy kis zsidó' című lemezének jiddis népdalaiból Kányádi Sándor fordításában.

Fellép BOB COHEN (az egykori Di Naye Kapelye vezetője) és MOSER ÁDÁM, akik évtizedek óta gyűjtik a kelet európai zsidó népzenei hagyatékot, bejárva szinte egész Kelet -Európát. Nekik köszönhetően a zenén keresztül tárul fel a sokszínű zsidó folklór emléke.

Az est záró attrakciójaként zsidó egyházzenét, a kántorok rendhagyó nagykoncertjét élvezhetjük. Ezen fellépnek a DOHÁNY UTCAI ZSINAGÓGA KÓRUSA LÁZÁR ZSIGMOND vezetésével, és lenyűgöző hangú szólisták: NÓGRÁDI GERGELY főkántor (Frankel Zsinagóga), operaénekes, „a Zsidó Pavarotti”; FEKETE LÁSZLÓ, a Dohány utcai Zsinagóga, ZUCKER IMMÁNUEL, a Bethlen téri Zsinagóga főkántorai és DÉSI TAMÁS, a Bét Sálom Zsinagóga kántorjelöltje. A műsorban zsidó liturgikus kántorénekek hangzanak el a Messiás-várásról, kórus- és szólódalok hanuka ünnepére.

I. felvonás

 • Nigun (klez-jazz)
 • Gryllus Vilmos, Gryllus Dániel és Szalóki Ági (Volt egyszer egy kis zsidó)
 • Bob Cohen, Moser Ádám (K-Eu yiddish népzene)

II. felvonás
Kántorkoncert:

 • Dohány utcai Zsinagóga kórusa (karnagy: Lázár Zsigmond)
 • Fekete László főkántor (Dohány utcai Zsinagóga)
 • Nógrádi Gergely főkántor (Frankel Zsinagóga)
 • Zucker Immánuel főkántor (Bethlen téri zsinagóga)
 • Dési Tamás kántorjelölt (Bét Sálom Zsinagóga)
 • Zongorán közreműködik: Teszter Nelli

EGY KUPAC KUFLI

2023. DECEMBER 10. VASÁRNAP, 11:00

A Kövér Béla Bábszínház előadása

Bábszínházunkban van egy rét. Azon van egy kupac. Ebben a kupacban lakik hét kufli. Fityirc, Pofánka, Bélabá, Hilda, Zödön, Titusz és Valér.
Dániel András meséi alapján készült bábelőadásunkkal várjuk a gyerekeket, családokat, kuflirajongókat egyaránt a Kövér Bélabá Bábszínházban!
Garantált öröm! Garantált szórakozás!

Játsszák: Spergel Anna, Kalocsányi Gábor és Rácz Mihály

A Kövér Béla Bábszínház bábszínpadára Schneider Jankó alkalmazta.

Dániel András rajzai alapján Grosschmid Erik tervezte és szcenizálta.

A zenéjét Ágoston Béla szerezte.

Készítették: Tóth Andrea, Tóth Eszter, Kiss Attila Etele, Jernei János

Hang, fény: Bőhm Balázs, Patkós Péter

Rendezte: Schneider Jankó


GRADUS AD PUBLICUM - A JÖVŐ ZENÉJE

2023. DECEMBER 10. VASÁRNAP, 19:00
2024. JANUÁR 21. VASÁRNAP, 19:00

Sorozatszerkesztő és műsorvezető: Eckhardt Gábor zongoraművész

Mi az előadóművész vágya? A publikum meghódítása. Ám hiába a tehetség, a gyakorlás, az otthoni felkészülés, ha nincs pódium, ahol ezt valóra lehet váltani. A Gradus ad Publicum sorozat ezt a célt szolgálja: pályakezdő, kiemelkedő tehetségű fiatal muzsikusok számára nyújt bemutatkozási lehetőséget. A házigazda, Eckhardt Gábor a maga könnyed, humoros stílusában, képekkel, szavakkal járul hozzá az élmény teljességéhez.


NONSTOP IMPRO

2023. DECEMBER 10. VASÁRNAP, 19:30
2024. JANUÁR 21. VASÁRNAP, 19:30

NONSTOP IMPRO a SZINDRA TÁRSULATTAL

Szórakoztató, interaktív, színházi este minden korosztálynak!

Minden a pillanat műve, a közönség instruálhatja a szereplőket, megadhatja a szituációkat, kipróbálhatja a játékainkat!

Gyere velünk játszani!

Műsorvezető: Földessy Margit


A SZERETET ARCAI ÉS KUDARCAI – DR. BÁNKI GYÖRGY PSZICHIÁTER ELŐADÁSA

2023. DECEMBER 13. SZERDA, 18:00

Vágyunk rá, hogy szeressenek minket és hogy szerethessünk másokat. Vajon mitől függ, hogy ez az összekapcsolódási kísérlet sikeres lesz vagy zátonyra fut? Mik azok a mélyen beágyazódott szemléleti és működésbeli akadályok, amik ellehetetlenítik a meghitt kapcsolatainkat? Erre keresi a választ az előadás.


ISTENEK, DÉMONOK, MÁGUSOK

Történelmi stand up előadássorozat
Előadó: ANTALFFY PÉTER történész

Szent titkok és természetfölötti rejtélyek a történelemben

Ki volt valójában Ré és Odin? Volt-e köze Thornak Zeuszhoz? Kik voltak a kelták istenei és mennyire értették őket a rómaiak? Kinek áldoztak embereket a maják és aztékok? Valóban sumer istenektől jött az igazi Özönvíz? Milyen istenek segítették a sámánokat? Hogyan lehetett démonokat elűzni és az isteneket kényszeríteni? Miért volt Amon „elrejtett”, és milyen tudást őrzött Hermész Triszmegisztosz? Gonosz volt-e Hádész és Orfeusz valóban tudta a kiutat az alvilágból? Mit tudhatunk ma Ízisz misztériumairól és hogyan lett a spanyolokból Viracocha? Mi volt Faust igazi bűne? Az előadássorozat a történettudomány segítségével ered a vallás és varázslat sokszínű formáinak nyomába.

2023. DECEMBER 14. CSÜTÖRTÖK 18.00
A FÉNY ÉS A CSILLAGOK TITKAI – MITHRAS ÉS SOL A KERESZTÉNYSÉG ÁRNYÉKÁBAN

Milyen pogány ünnepeket tartottak decemberben a kereszténység előtt? Honnan ered a karácsony, mint a fény ünnepe? Kikkel versenyeztek az első keresztény közösségek, és mennyire volt veszélyesen népszerű a titokzatos eredetű Mithras? Hogyan működött egy igazi misztériumvallás? Kiknek voltos ennyire a csillagok állása vagy a Nap újjászületése, és el tudta-e téríteni egyetlen császár a történelmet? Az előadás után talán még titokzatosabbnak látjuk a decemberi ünnepeket.

2024. JANUÁR 4. CSÜTÖRTÖK, 18:00
JÉZUS ÉS A MÁGUSOK – AZ EVANGÉLIUM KELETI ÁRNYÉKAI

Kik azok a "háromkirályok", és miért látogatták meg Jézust? Miért hivatkoznak rájuk mágusokként, és honnan jöttek? Valóban ismerjük-e a neveiket, és hogyan lettek hárman? Miért volt ismerős Jézus alakja és története az ókori hívőknek, és hogy lett belőle vallás? Milyen versenytársai voltak a korai kereszténységnek és milyen akkori kultuszok titkait ismerhetjük meg ma? Miért jelenik meg Jézus is mágusként, és mennyit vehetünk komolyan az újonnan terjedő átértelmezésekből? Az előadás a karácsony főszereplőinek történetiségét eleveníti fel.

2024. JANUÁR 18. CSÜTÖRTÖK, 18:00
CHAVÍN – A VICSORGÓ ISTEN TEMPLOMA

Miért ölti magára egy istenség, rémisztő állatok kinézetét? Miért építenek neki templomot megközelíthetetlen magasságokban? Miért látogatták a messzi óceánparti lakók is, és képes volt-e uralni egy birodalmat? Mit tudott nyújtani az isten és milyen ajándékokat kért? Hogyan kellett a rítusokat bemutatni, és miért olyan óriásiak a szörnyek szemei? Valóban itt született az ősi Andok civilizációja, vagy ez csak a reklámról szól? Az előadás a legújabb régészeti eredmények segítségével mutatja be Chavin de Huántar rejtélyeit.


CSÁNGÓ KARÁCSONY

2023. DECEMBER 14. CSÜTÖRTÖK, 19:00

Műsorokkal ékesített karácsonyi bál a Somos, Szigony, Fanfara Complexa és a Borsa együttessel.

A Borsa együttes adventi koncertjében a Kezdettyitől végzettyéig című, az egyházi évet körüljáró albumának anyagából válogat. Összeállításaikkal egyensúlyt teremtenek az egyházi témájú moldvai népénekek és a világi zene, a talán kevésbé ismert szakrális tematikájú énekek és a táncházas közönség által kedvelt hangszeres dallamok között.


BÉLAMŰHELY KARMESTERJÁTÉK

2023. DECEMBER 16. SZOMBAT, 10:00

Interaktív zenei társasjáték – Családi program, ahol a felnőttek egyenlő eséllyel vehetnek részt, ahol az ő gyermeki énjük is megkapja a kellő figyelmet.

Mi lehet a titka ennek a minden korosztály által játszható és élvezhető játéknak? Az egyszerűség, hogy valóban csak meg kell mozdulnia a karmesternek és a zenészek azonnal megszólaltatják a hangszereiket?

Vagy az egyedülálló hangszerek, mint a biciklidob, gettomarimbula, bikeofon, slagszax, hangburgerek, teknóteknő, hangszeríj? A különleges hangok, amin ezek a hangkeltő eszközök megszólalnak? Vagy talán a zenészek virtuozitása? Ha szeretnél te is karmester lenni, akkor gyere el és győződj meg róla te magad.

Gyertek és legyetek igazi karmesterek!


SZINDRA GÁLA

2023. DECEMBER 17. VASÁRNAP, 18:00

ÜNNEPELJÜNK EGYÜTT IS!

Tied a színpad, mint minden évben!
Kicsik és nagyok szórakoztató színes előadása családoknak, barátoknak, érdeklődőknek.
Közreműködnek a „margitosok”.


KETTEN VAGY HÁRMAN - NEIL YOUNG SÉTÁNY

2023. DECEMBER 17. VASÁRNAP, 19:00
2024. JANUÁR 28. VASÁRNAP, 19:00

A Neil Young Sétány együttes dalai TÓTH ISTVÁN és HUZELLA PÉTER előadásában.

Neil Young, a Crosby, Stills, Nash & Young szupercsapat talán leghíresebbike, a mai napig termékeny dalszerző, világjáró művész. Neve mára már fogalom. A woodstocki nagy nemzedék egyik utolsó nagysága. A Neil Young Sétány koncerten a kezdetektől a legújabb dalokig Sülyi Péter magyar fordításában éneklik Young és a többiek híres és álomszép slágereit.


KALÁKA KARÁCSONYI KONCERT

2023. DECEMBER 25. HÉTFŐ, 19:00

KARÁCSONYI KALÁKA
Akusztikus koncert felnőtteknek
Vendég: Sebestyén Márta és Andrejszki Judit

BECZE GÁBOR, GRYLLUS DÁNIEL, GRYLLUS VILMOS, MAJOR GÁBOR, RADVÁNYI BALÁZS


L'ART POUR L'ART LÉGITÁRSASÁG

2023. DECEMBER 27. SZERDA, 19:00

Kedves Utazóközönség!

Szeretettel köszönti önöket a L’art pour l’art Légitársaság legelső járatának legénysége!

Felemelkedésüket és felhőtlen szárnyalásukat garantálja a már jól bevált személyzet, DOLÁK-SALY RÓBERT, PETHŐ ZSOLT és SZÁSZI MÓNI, valamint a sok más járaton már bizonyított, Jászai Mari-díjas stewardess, STEFANOVICS ANGÉLA.

A biztonságos utazást magasan kvalifikált földi személyzet segíti, többek között Naftalin Ernő, Hőzőngné Váltig Arabella és kebelbarátnője, valamint Margit és Zigóta, Boborján, Anti bácsi, egy szigorú ornitológus, továbbá a násznép. Repülőgépünk boldogan repíti önöket oda, ahová a végén megérkeznek.


A PADLÁS

2023. DECEMBER 29. PÉNTEK, 19:00

A SZINDRA TÁRSULAT előadása

Ezen a Padláson "Ég és Föld között" minden megtörténhet, akárcsak a mesékben. Egy fiú megszállottan dolgozik szuperintelligens számítógépén, de nyugalmát titokzatos vendégek zavarják meg, különféle halandó és halhatatlan lények ...

Félig mese – félig musical 9-99 éves korig.

Szereplők:

Szereplők:

 • Rádiós: Takács András / Garamvári Ádám
 • Süni: Czirják Janka / Mayer Szonja / Pintér Luca
 • Mamóka: Hunyadkürti Éva / Vén Evelin
 • Barrabás, Révész: Boros Bence / Rajnai Lázár / Dávid Gáspár
 • Herceg: Újvári Mátyás
 • Kölyök: Zavaros Anna / Léderer Lia / Baráth Nóra / Nagy Júlia
 • Lámpás, Törpe: Benesovits Áron / Trautman Máté
 • Meglökő: Rajnai Lázár / Mitnyik László
 • Témüller: Langó Ádám / Muraközi Vince / Boros Bence
 • Detektív: Forgács Róbert / Kosynus Tamás
 • Üteg: Eszéky Ármin / Kovács Kende Hunor
 • Robinson, a gép: Oláh Dániel

A rendező munkatársai:

 • Asszisztens: Czukor Kinga, Jeney Márton
 • Korrepetitor: Hunyadkürti Éva
 • Koreográfus: Szabados Tímea
 • Díszlet: Langó Ádám
 • Fény: Németh Barnabás
 • Hang: Forgács Péter, Papp Szabolcs

Rendező: FÖLDESSY MARGIT


ÚJÉVI GÁLAKONCERT - DUNA SZIMFONIKUS ZENEKAR

2024. JANUÁR 6. SZOMBAT, 18:00

Ünnepelje velünk az újév kezdetét egy vidám hangulatú, klasszikuszenei koncerttel! A nagy múltra visszatekintő Duna Szimfonikus Zenekar már számos alkalommal adott újévi koncertet. Most egy kicsit másként, a hagyományos Strauss művek mellett vidám, főként amerikai dallamokkal is várja Önöket, hogy biztosan jól induljon a 2024-es év!

Vezényel: Horváth Gábor – a Duna Szimfonikus Zenekar Állandó Karmestere

A zenekar 60+2 éve van a zene szolgálatában. Az azóta eltelt időszakban számos rangos belföldi és külföldi hangversenyen lépett fel. Az együttes repertoárja a barokk zenétől a 20. századi és a kortárs kompozíciókig felöleli az európai zenetörténet valamennyi stíluskorszakát. 2022-ben a zenekar elnyerte a minősített kamaraszimfonikus zenekar címet.

Műsor:

 • ifj. J. Strauss: Művészélet – keringő
 • ifj. J. Strauss: Kirándulóvonat – polka
 • ifj. J. Strauss: Tik-tak – polka
 • ifj. J. Strauss: Egyiptomi induló
 • A. Dvorák: Amerikai szvit – részletek
 • ifj. J. Strauss: Kék Duna – keringő
 • - szünet-
 • D. B. Kabalevszkij: Komédiások – szvit
 • A. Copland - J. Green: Mexikói fantázia
 • A. Márquez: Danzón No 2.
 • L. Anderson: Szánkózás
 • L. Anderson: Az írógép
 • L. Anderson: Nonszensz

UTAZÁS A KÉPZELET ŰRHAJÓJÁN

2024. JANUÁR 18. CSÜTÖRTÖK, 18:00
2024. FEBRUÁR 15. CSÜTÖRTÖK, 18:00
2024. MÁRCIUS 21. CSÜTÖRTÖK, 18:00
2024. ÁPRILIS 18. CSÜTÖRTÖK, 18:00
2024. MÁJUS 16. CSÜTÖRTÖK, 18:00
2024. JÚNIUS 20. CSÜTÖRTÖK, 18:00

Kiss László Széchenyi-díjas csillagász előadássorozata

Újabb tudomány-kommunikációs kísérlet, újszerű, játékos, magával ragadó, gondolkodásra sarkalló tudomány-kommunikációs aktivitás. Több, mint előadás! Interaktív, intellektuális, szórakoztató!

JANUÁR 18. CSÜTÖRTÖK 18.00
FÖLD-HOLD-NAP

FEBRUÁR 15. CSÜTÖRTÖK 18.00
BOLYGÓK A NAPRENDSZERBEN

MÁRCIUS 21. CSÜTÖRTÖK 18.00
BOLYGÓK MÁS CSILLAGOK KÖRÜL

ÁPRILIS 18. CSÜTÖRTÖK 18.00
A FÖLDÖNKÍVÜLI ÉLET LEHETŐSÉGEI

MÁJUS 16. CSÜTÖRTÖK 18.00
EXTRÉM CSILLAGOK ÉS A TEJÚTRENDSZER SZERKEZETE

JÚNIUS 20. CSÜTÖRTÖK 18.00
GALAXISOK ÉS GALAXISHALMAZOK A TÁGULÓ VILÁGEGYETEMBEN

Az előadássorozat a csillagászati kutatás új horizontjaiba és kulisszatitkaiba nyújt bepillantást, és személyes beszélgetésre kínál lehetőséget a csillagásszal a tudományterület jelenéről és jövőjéről. A sorozat célja a legújabb felfedezések és új felismerések bemutatása a nagyközönség számára is érthető és szórakoztató formában. Az utazás során kalauzunk Kiss László Széchenyi-díjas csillagász, az Élő csillagászat c. online műsorfolyam házigazdája, aki erre a különleges hat alkalomra személyesen várja a kozmosz titkai iránt érdeklődőket. Az előadásokról nem készül videofelvétel – legyen ez unikális és megismételhetetlen élmény minden résztvevőnek!

A hatrészes előadássorozat tematikáját tekintve felöleli a teljes Naprendszerünket, más csillagok körüli bolygókat, és a földönkívüli élet lehetőségeit. A bolygórendszerektől tovább haladva megismerhetjük az extrém csillagok világát, a Tejút szerkezetét, majd a tudós képzeletbeli űrhajóján a táguló Világegyetem galaxishalmazainak útvesztőjében kalandozhatunk el. Egy előadássorozatban tehát megtudhatunk szinte mindent az Univerzumról, az előadás végén pedig egy mobilapplikáción keresztüli kvíz garantálja, hogy a vendégek választ kapjanak kérdéseikre is!


BARANGOLÁS AZ ELHAGYATOTT RÉTEN

2024. JANUÁR 20. SZOMBAT, 10:00

Találkozás, beszélgetés, dedikálás Dániel Andrással, a kufli könyvek szerzőjével.

Ismerkedés furcsa lényekkel és különös történetekkel a Rét Közepétől az Utolsó Bokorig. Tudj meg mindent első kézből, amit a kuflikról tudni érdemes!
- Hozd el kedvenc könyved dedikáltatni!
- Kézműves program az UPSZ csapatával – Készíts kuflit!

Szeretettel várunk mindenkit szörppel és igazi mese forgataggal!


AUTÓS MESE

2024. JANUÁR 28. VASÁRNAP, 10:30

A Griff Bábszínház előadása

Ki ne álmodna egy csodaautóról, ami, bár pont úgy néz ki, mint egy matchbox, gombnyomásra igazi kocsivá válik? Amivel lehet jogosítvány nélkül is utazni, sőt, az se baj, ha még csak óvodás méretű vagy, és nem látsz ki a szélvédőn, mert egy csodaautó az, kérem, csodaautó, megold minden problémát, legyen szó akár rablóüldözésről. Berg Judit meséje az utóbbiról szól, itt bizony rablókat üldöz a kis Dani az ő titkos és csodálatos autójával! Aki mindezt elmeséli, az pedig nem más, mint Ragacs mester, a már felnőtt, de lélekben örök gyermek maradt mókás szaki.

Mese a csodákról, és a csodák őrzőiről.

Berg Judit Hová tűnt a kistigris? c. meséjét megbuherálta: Szabó Attila
Játssza: Matola Norbert
Zene: Pilári Áron
Sufnituning: Mátravölgyi Ákos Blattner-díjas
Rendező: Csató Kata

Az intézménybe történő belépésre és tartózkodásra az aktuális kormányrendelet szerinti szabályok érvényesek.


2023.12.03. - 2023.12.04.
2023.12.07. - 2023.12.08.
2023.12.09. - 2023.12.10.
2023.12.13. - 2023.12.14.
2023.12.16. - 2023.12.17.
2023.12.25.
2023.12.27.
2023.12.29.
2024.01.04.
2024.01.06.
2024.01.08.
2024.01.18.
2024.01.20. - 2024.01.21.
2024.01.28.
2024.02.15.
2024.03.21.
2024.04.18.
2024.05.16.
2024.06.20.
További ajánlataink

2023.12.04. - 2023.12.10. Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2023
2023.12.07. Foglalkozás iskolásoknak, madarász suli ismeretterjesztő program 7-14 éves gyerekeknek
2023.12.11. - 2023.12.17. Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2023
2023.12.14. Történelmi előadások, Antalffy Péter történelmi stand up ismeretterjesztő sorozata
2023.12.14. Csángó Karácsony Budapest 2023. Online jegyvásárlás
2023.12.18. - 2023.12.24. Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2023
2023.12.25. Kaláka karácsonyi koncert 2023. Online jegyvásárlás
2023.12.25. Kaláka felnőtteknek, akusztikus koncertek sztárvendégekkel
2023.12.25. - 2023.12.31. Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2023
2024.01.04. Történelmi előadások, Antalffy Péter történelmi stand up ismeretterjesztő sorozata
2024.01.06. Duna Szimfonikus Zenekar újévi koncertek 2024. Online jegyvásárlás
2024.01.07. Duna Szimfonikus Zenekar újévi koncertek 2024. Online jegyvásárlás
2024.01.16. Ki nyer ma? Játék és muzsika 70 percben, Czigány Györggyel
2024.01.18. Történelmi előadások, Antalffy Péter történelmi stand up ismeretterjesztő sorozata
2024.11.09. Budapesti koncert programok 2023 / 2024. Helyszínek, műsor, online jegyvásárlási lehetőség
2023.01.01. - 2023.12.31. Budapesti koncert programok 2023 / 2024. Helyszínek, műsor, online jegyvásárlási lehetőség
2023.01.01. - 2023.12.31. Budapesti színházi előadások 2023. Műsor és online jegyvásárlás
Találatok száma: 11

Budapest Hotel**** Budapest - Körszálló

Budapest Hotel**** Budapest - Körszálló

Budapest Hotel**** Budapest - Az 1970-es években épült szálloda különleges a maga nemében: kör alakjával 15 emelet magasan emelkedik a város fölé, így páratlan panorámát biztosít valamennyi szobájából. Szálljon meg az emblematikus Hotel Budapest-ben és a főváros látnivalói elérhető közelségbe kerülnek: a ... Bővebben


Szállásfoglalási lehetőség
Kiemelt partner
Haris Park

Haris Park

A Haris Park Buda új találkozóhelye, ahol egy kertvendéglő mellett sokoldalú rendezvénytermek kapnak helyet. Egy igazi közösségi tér, amely történetéhez hűen a budai értelmiség és polgárság törzshelye, a környékbeliek kedvelt étterme, elegáns esküvők, kiállítások, koncertek, rendezvények otthona. Bővebben


Hírlevél feliratkozás
Ajándékutalvány
Asztalfoglalás
Kiemelt partner
Beatrix Hotel*** Budapest

Beatrix Hotel*** Budapest

A Beatrix Hotel 16 szobája 40 vendég számára biztosít kényelmes és nyugodt pihenést Budapest zöldövezeti részén a centrumtól mindössze 10 percre. A szálloda ízlésesen berendezett szobáiban a kényelemről a saját fürdőszoba, minibár és telefon gondoskodik. Bővebben


Felvinci Hostel Budapest

Felvinci Hostel Budapest

A Hostel Felvinci Buda központjában, a Budai Várhoz és a Normafához is közel fekvő, barátságos középiskolai kollégium. 12, 10, 8 és 6 fős, emeletes ágyas, tágas és világos szobákkal várja vendégeit, ideális iskolai és egyéb csoportok részére. Minden folyosón zuhanyzós, folyamatos meleg vízzel ... Bővebben


Gárdonyi Vendégház Budapest

Gárdonyi Vendégház Budapest

Egész évben várjuk kedves vendégeinket családias vendégházunkban, a Rózsadomb kellemes kertvárosi környezetében, kiváló közlekedési adottságokkal. Erkélyes szobáinkból csodás kilátás nyílik Budapestre. Bővebben


Hotel Papillon*** Budapest

Hotel Papillon*** Budapest

Zuhanyzós fürdőszobával, az ágyakon biomatraccal, televízióval, telefonnal, hajszárítóval, széffel és minibárral felszerelt színvonalas szobáink mind az üzletemberek, mind a kikapcsolódni vágyó utazók kényelmét szolgálják. A szálloda tetején lévő teraszunkról, és panoráma apartmanunk balkonjáról csodálatos ... Bővebben


Petneházy Club Hotel***superior Budapest

Petneházy Club Hotel***superior Budapest

A Petneházy Club Hotel Budapesttől mindössze néhány perc autóútnyi távolságra, és mégis a természet lágy ölén, a nyugalom szigetét biztosítva várja feltöltődésre vágyó vendégeit. Faházaink, melyek akár négy, -illetve hat személy elszállásolására is alkalmasak; a fürdőszobából nyíló saját szaunával, ... Bővebben


Regnum Residence Hotel****Budapest

Regnum Residence Hotel****Budapest

A Hotel Regnum Residence Budapest belvárosában, a Budai Várnegyed, a Lánchíd, a Parlament és a Margitsziget közelében várja vendégeit. Vendégeinek 50 modern technikával felszerelt, egyszerű és letisztult stílusú szobát, illetve lakosztályt kínál. Bővebben


Mohácsi Vendégház Budapest

Mohácsi Vendégház Budapest

A Mohácsi Panzió Budapesten, a Rózsadombon, zöldövezetben helyezkedik el. Az épületet nagy kert övezi, amelynek csendjét különösen szeretik a vendégek. Minden szobához fürdőszoba tartozik. Konyhaigény esetén vendégeink felszerelt konyhát használhatnak. Az étkezőben büféreggelit szolgálunk fel. Bővebben


Novotel Budapest Danube Hotel****

Novotel Budapest Danube Hotel****

A négycsillagos Novotel Budapest Danube Közép-Európa egyik leggyönyörűbb épületének, a magyar Parlamentnek látványával, a budai Duna-parton, a belvárosi látványosságok, valamint a Budai vár közelében várja vendégeit. Bővebben


1 2   
Találatok száma: 61

Budapest Hotel Étterem

Budapest Hotel Étterem

A Hotel Budapest étterme bőséges büféreggelivel és igény esetén vacsorával várja kedves vendégeit. A lobbyban található Budapest Presso egy ideális hely, hogy lazítson egy ital mellett. Bővebben


Kiemelt partner
Bobo Restaurant Budapest

Bobo Restaurant Budapest

A Bobo Restaurant Buda elegáns törzshelye a Haris Parkban, ahol a a klasszikus magyar fogások és a nemzetközi konyha izgalmas ízei találkoznak modern köntösben. A tavaszi-nyári hónapokban a csodálatos park övezte teraszon tálalunk, ősszel-télen pedig az étterem impozáns belső tereiben várjuk ... Bővebben


Hírlevél feliratkozás
Ajándékutalvány
Asztalfoglalás
Kiemelt partner
Auguszt 1870 - Auguszt József cukrászdája Budapest

Auguszt 1870 - Auguszt József cukrászdája Budapest

Auguszt Cukrászda Fény utca - Hagyomány és minőség 1870 óta. Térjetek be hozzánk! Hiszünk a süteménykultúra fenntartásában. A Fény utcából belépve a földszinti eladótérben várjuk elvitelre vásárló vendégeinket. Tortáinkon és süteményeinken kívül vásárolhatnak nálunk bonbonokat, marcipánfigurákat, ... Bővebben


Cafe 57 Restaurant Budapest

Cafe 57 Restaurant Budapest

Budapest első minimalista éttermeként, különleges fúziós menüt és egyedülálló alkotásokat kínálunk gyönyörű környezetben, a Rózsadomb szívében. A ’la carte menünk mellett három hetente megújuló „Séf ajánlattal” várjuk látogatóinkat. Étlapunkat rendkívüli és dinamikus ... Bővebben


Fuji Japán Étterem Budapest

Fuji Japán Étterem Budapest

A Fuji Magyarország első tradicionális japán étterme. Az autentikus Japán konyha kizárólag különleges minőségű alapanyagokra épül, melynek természetes izét, zamatát nem csak megőrizzük hanem ki is emeljük az elkészítés során. Az ételek elkészítéséhez kiváló élelmiszereket, alapanyagokat használunk. Bővebben


La PeTite Bistro

La PeTite Bistro

A La PeTite Bistro Nektek született! Reggeli kínálatunkban kávék, smoothie-k, friss gyümölcs és zöldséglevek (elvitelre is) hideg – meleg reggelik, elviteles pékáruk, szendvicsek, házi kencék, Szegás termékeket és mindig friss süteményeket találtok. A’la carte étlapunkon a mediterrán konyhától a ... Bővebben


Porcellino Grasso Olasz Étterem Budapest

Porcellino Grasso Olasz Étterem Budapest

A Porcellino Grasso a lenyűgöző olasz vidéki stílust képviseli és az olasz konyha elkötelezettje frissen előállított tésztákkal, melyek ősi olasz receptet követve készülnek. Bővebben


Szépilona Bisztró

Szépilona Bisztró

A Szépilona konyhája a budai családok hagyományairól szól: a vasárnapi ebédekről, a közös ünnepekről, a gyermekkor legkedvesebb ételeiről. Valljuk, hogy nem lehet kertvendéglő aranyló húsleves, házias főzelék és nagymama palacsintája nélkül. Bővebben


Trófea Grill Étterem Margit körút

Trófea Grill Étterem Margit körút

Az étterem a Trófea Grilltől már megszokott magas színvonalon, rögzített árakkal nyújtja svédasztalos hatalmas étel és italválasztékát, amit csak emel a nemrég nyílt étterem elegáns, letisztult belső kialakítása. A Trófea Grill Étterem (Buda) a város egyik legfrekventáltabb helyén, a Margit híd budai ... Bővebben


Émile Budapest

Émile Budapest

Émile – Buda új kulináris központja. Nálunk nyáron a cabanak árnyékában hűsölhetsz, télen pedig kényelmes fotelekkel és egy jó húslevessel melegítünk fel. Étterem - Kávézó - Pékség – Cukrászda egy helyen. Bővebben


1 2 3 4 ... 7   

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Ár: 1 500 Ft -tól 12 500 Ft -ig Online jegyvásárlás
Szeretne nálunk megjelenni ajánlatával? ÚJ PROGRAMOK HIRDETÉSE

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt ajánlatok

Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2023
Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2023
 • Budapest
 • Több kerületben
2023. december 4. (Hétfő) - 2023. december 10. (Vasárnap)
Budapesti színházi előadások 2023. Műsor és online jegyvásárlás
Budapesti színházi előadások 2023. Műsor és online jegyvásárlás
 • Budapest
 • Több kerületben
2023.01.01. (Vasárnap) - 2023.12.31. (Vasárnap)

Közeli ajánlatok

Figurina Bábszínház műsora 2023 Budapest
Figurina Bábszínház műsora 2023 Budapest
 • Budapest
 • II. kerület
2023. december 9. (Szombat)
Bábelőadás Budapesten, Hol vagy Mikulás bábjáték a Figurina Bábszínházban
Bábelőadás Budapesten, Hol vagy Mikulás bábjáték a Figurina Bábszínházban
 • Budapest
 • II. kerület
2023. december 9. (Szombat) 11:00

Hasonló ajánlatok

Ismerős Arcok koncertek 2023 / 2024
Ismerős Arcok koncertek 2023 / 2024
2023. december 7. (Csütörtök)
Illényi Katica koncertek 2023 / 2024
Illényi Katica koncertek 2023 / 2024
 • Budapest
 • I. kerület
2023. december 8. (Péntek)

Figyelmébe ajánljuk!

Érdemes felkeresni!

Budapest Hotel Étterem
Budapest Hotel Étterem
 • Budapest
 • II. kerület
Figurina Bábszínház Budapest
Figurina Bábszínház Budapest
 • Budapest
 • II. kerület

Foglaljon szállást!

Foglaljon asztalt!


Jegyet online? Gyorsan és egyszerűen!
Ár: 1 500 Ft -tól 12 500 Ft -ig Online jegyvásárlás
Kapcsolat, elérhetőség

Foglaljon szállást!

Foglaljon asztalt!

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Kiemelt ajánlatok