Mauríciusz Monostor programok 2022 Bakonybél
FeHoVa, a Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek legnagyobb találkozója
FeHoVa, a Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek legnagyobb találkozója
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Ne maradj le MAGYARORSZÁG első nyári legnagyobb, legigényesebb szabadtéri fesztiváljáról!
Ne maradj le MAGYARORSZÁG első nyári legnagyobb, legigényesebb szabadtéri fesztiváljáról!
Téli programajánló
Téli programajánló
KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Programajánló

2022. DECEMBER 3., SZOMBAT 18:00
Recercare Régizenei Műhely
Adventi koncertek a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorban!
Műsoron: Labyrinthe de la Mort et l’Amour

A 15. századi líra középpontjában az imádott, eszményi nő alakja áll, az ő szépségének rajza s az utána való reménytelen vágyódás. A szeretett nő iránti szerelem és a Szent Szűz iránt érzett áhítat hőfoka egy.
A gyötrő vágy s a beteljesületlenség fájdalma az élet mohó akarása helyett az elengedés felé hajlít, de a halálvágy istenkáromlás. Ebben a felismerésben a lélek megtisztul és átlép a profánból a szent világába. A visszatérés a létezőbe misztikus újjászületés a lélek labirintusán keresztül.
A labirintus az önmagát megismerni képes ember szimbóluma, nem az útvesztő próbája, hanem a bátorságé. A zene labirintusai: Ockeghem és a korabeli zeneszerzők dalai emberi sorsunkat, végzetünket tárják elénk. Vajon be merünk-e lépni, végig merjük-e járni az élet, a halál és a szerelem labirintusát? Ebben lesz kalauzunk a Recercare Régizenei Műhely, a Kultháló bázisán, a Szent Mauríciusz Monostorban!

Suda Magdolna – ének
Reményi Árpád – reneszánsz lant
Sipos Csaba – dobok, ütők, csengettyű
Lachegyi Imre – reneszánsz furulyák
Szabó Zsolt – viola da gamba
Kovács Előd – narráció

A műhelyről:
A Recercare Régizenei Műhely több mint tíz évvel ezelőtt alakult. A lant-ének duó 2013-ban szerveződött nyitott műhellyé, amely kezdetben a Veszprém közeli régizenészek számára nyújtott lehetőséget kísérletezésre, együtt gondolkodásra, koncertezésre. Ma már az ország minden részéből érkeznek hozzájuk meghívott előadók.
A műhely elköteleződése a középkori és reneszánsz meditatív, szakrális és csendes, világi zenéje iránt töretlen.
A korhű előadásmódot idéző koncerteken finom hangzású pengetős és vonós hangszerek, lant, theorba, viola da gamba, valamint reneszánsz furulyák, bőrdob, csengettyű, esetenként orgona is megszólal. A Recercare narrált előadásainak védjegye a gyönyörű kivitelű koncert-kiskönyv, amelyben az aktuális műsor és az előadók feltüntetése mellett az eredeti nyelven énekelt darabok legszebb szövegei saját fordításban szerepelnek.
Az együttes régizenei fesztiválokon, egyházi és világi alkalmakon éppúgy megfordul, mint csöndes megemlékezéseken, szűk körű kiállítás megnyitókon vagy írói-költői estek vendégeként. A Recercare Régizenei Műhely 2016-ban, Veszprémben, magyar zeneművészet kategóriában megyei Príma díjat vehetett át.

2022. DECEMBER 5.., HÉTFŐ, 14:00
Megérkezett! Betlehemi történet

A Megérkezett! Betlehemi történet valójában tíz monológ, tíz önvallomás, amely Jézus születésének történetét fogalmazza újra a zene és az ének nyelvén. A furulya, a doromb, a szájharmonika, a fütty ugyanolyan főszereplő ebben a hol lírai, hol ironikus, hol szívhez szóló, hol groteszk monológ-sorozatban, mint a megszokott szólóhangszerek: a gitár, a hegedű, a szólóének, vagy épp a kórus. A „társulat” tagjai arra is képesek, hogy az ismert történet valamennyi fontos szereplője, Heródes, Mária, József mellett a Betlehem felé poroszkáló szamár patáinak kopogását megidézzék. Ebben az „egyfelvonásos drámában” benne van az egész világegyetem. Mi, 21. századi emberek, felnőttek, gyerekek egyszerre járunk a júdeai Betlehem földjén, látjuk a föléje boruló csillagos égboltot, és közben újra átéljük a kereszténység legszebb mítoszát.
A program a Bakonybéli Szent Mauríciusz Alapítvány ajándéka Szent Miklós ünnepének előestéjén a bakonybéli családoknak, és minden érdeklődőnek.
Közreműködők: Heinczinger Miklós, Iványi Márta, Apáti Ádám, Orosz Mihály, Pintér Zsolt; Dienes Ádám, Ikhart Milán, Kirschner Péter, Szert Zsigmond, Szőke Mátyás; Balogh Eszter, Szente Nikolett, Szrapkó Katalin, Turi Barnabás és Turi Botond.

 

2022. DECEMBER 10., SZOMBAT, 18:00
Várakozás Bach-hal

Az adventi koncertsorozat részeként Johann Sebastian Bach érkezik a Szent Mauríciusz Monostor falai közé, az Orlando Énekegyüttes és a Budapest Bach Consort előadásában. Vezényel: Szokos Augustin
Műsoron:
Nach dir, Herr, verlanget mich, BWV 150
Nun komm, der Heiden Heiland, BWV 61
Der Herr denket an uns, BWV 196
Christ lag in Todes Banden, BWV 4
Előadják:
Szutrély Katalin, Acsai Zita – szoprán
Nagy Anna Sára – alt
Megyesi Zoltán – tenor
Najbauer Lóránt – basszus
Orlando Énekegyüttes
Művészeti vezető: Vikman Pál
Budapest Bach Consort:
Revóczky Ottília, Molnár Enikő, Paulik Lídia, Hervai-d'Elhoungne Klára, Draskóczy Eszter, Kecskés Aranka – hegedű
Draskóczy Eszter, Kecskés Aranka – brácsa
Nagy Réka – gordonka
Szabó Zsolt – violone
Farkas Gergő – fagott
Vashegyi György – orgona
Vezényel: Szokos Augustin

Orlando Énekegyüttes
Az Orlando Énekegyüttes több mint húsz éve alakult Veszprémben. Repertoárjuk gerincét XIV-XVII. századi zeneszerzők egyházi művei alkotják. A nyolcfős együttes néhány évvel ezelőtt kibővült, alkalmanként hangszeres zenészekkel kiegészülve, immár későbbi, elsősorban barokk, de akár kortárs szerzők műveit is gyakran műsorára tűzi. Önálló hangversenyeiken a zeneművek előadásán túl, értő kommentár segít a hallgatónak, eligazítást nyújtva a stílus, a kor és a zene történéseinek folyamatában. Az együttes 2019 óta megyei Príma Díjas.
Budapest Bach Consort
A Budapest Bach Consort egy kiváló fiatal muzsikusokból álló, korabeli hangszereken játszó zenekar, melyet Szokos Augustin 17 évesen, akkoriban a magyar zenei élet legfiatalabb, régizenére specializálódott karmestereként alapított. Az együttes repertoárjának alapját a XVII—XVIII. századi barokk zene adja, de alkalmanként későbbi kompozíciókat is megszólaltatnak. Tevékenységükben a zenekari művek mellett fontos szerepet tölt be a kamarazene művelése.

2022. DECEMBER 11., VASÁRNAP, 17:30
A bakonybéli Szent Mauríciusz Kórus Karácsonyi koncertje

A bakonybéli Szent Mauríciusz bencés monostor köré szerveződött kórus ad karácsonyi koncertet.
A műsort középkori kanciók, reneszánsz és barokk motetták és kortárs szerzők művei alkotják.
Karnagy: dr. Baán Izsák OSB
A belépés ingyenes.

2022. DECEMBER 17., SZOMBAT, 18:00
Szent Mauríciusz Kórus 20 éves jubileumi koncert

Adventi koncertek a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorban!
Az idén 20 éves Szent Mauríciusz Kórus 2002-ben alakult Bakonybélben, monostorunk szerzeteseinek kezdeményezésére. A helyi plébánia híveiből álló kórus elsődleges célja, hogy az istentiszteleti alkalmakat énekével szebbé, gazdagabbá tegye. Műsorunkon főként középkori kanciók, reneszánsz és barokk motetták és kortárs szerzők művei
szerepelnek.
Az alig 1200 lelkes község szinte egyetlen felnőtt művészeti együtteseként fellép a község különböző ünnepségein, megyei és országos kórustalálkozókon. 2011-ben a KÓTA-
tól ezüst minősítést kapott, 2017-ben a Mária Rádió kórusverenyén vegyeskari kategóriában ezüst minősítést és különdíjat kapott.
Több hazai és külföldi kórussal ápol baráti kapcsolatokat, fennállása óta fellépett Németországban, Ausztriában, Szerbiában, Csehországban és Horvátországban. A kórus karnagya dr. Baán Izsák bencés szerzetes.

Forrás: Szervezők
Találatok száma: 23

Gerence Fogadó Bakonybél

Gerence Fogadó Bakonybél

Fedezzék fel a Magas Bakony vadregényes tájainak szépségeit, geológiai értékeit! Családias hangulatú fogadónk a páratlan mikroklímájú Bakonybél tájvédelmi körzetében, erdővel övezett környezetben, a Gerence-patak partján helyezkedik el. A házhoz tartozó parkosított kert közösségi játékokra és egyéb ... Bővebben

TOP 10-es programgazda
Kiemelt partner

Artemisz Vendégház Bakonybél

Artemisz Vendégház Bakonybél

Szálláshelyünk apartmanként, illetve szobánként is igénybe vehető. Zárt udvarunkban parkolási lehetőség, füvesített kertünkben bográcsozóhely, kerti hinta. Egész évben várjuk vendégeinket. Bővebben


Bakony Hotel Bakonybél

Bakony Hotel Bakonybél

A Magas-bakonyi Tájvédelmi Körzet buja erdőiben épült Bakony Hotel a hallban ingyenes wifivel és díjmentes magánparkolóval várja vendégeit. A helyszínen masszázs is igénybe vehető. Bővebben


Bakonybél Somhegy Vendégház

Bakonybél Somhegy Vendégház

Vendégházunk a Bakonybélhez tartozó Somhegy településen található Bakonybéltхl 1,5 km-re. Somhegypuszta apró házai szinte mesébe illően bújnak meg a Bakony második legmagasabb hegye, a Nagy-Somhegy (649 m) lábánál. Egész éves nyitvatartással, Bakonybél egyik legigényesebb vendégházába szeretettel várjuk kedves ... Bővebben


Bakonybél Vadszőlő Szálló és Étterem

Bakonybél Vadszőlő Szálló és Étterem

Panziónk és éttermünk a Bakonyban, Bakonybélben, Bakonyváriéknál az erdő szélén,a Gerence patak partján fogadja vendégeit. Szállásunk egyéni vendégek, és csoportok részére is ideális. Szállás, étterem, wellness, masszázs, sétavonat, kerékpárkölcsönző, trófeakiállítás tartozik szolgáltatásaink közé. Bővebben


Bakonybéli Hubertus Vendégház

Bakonybéli Hubertus Vendégház

A bakonybéli friss, tiszta levegő, gazdag állat és növényvilág, az itt élő emberek vendégszeretete felejthetetlen élményt nyújt. Szeretettel várjuk vadászok, családok, baráti társaságok, minden természetkedvelő, túrázni és pihenni vágyó jelentkezését! Jöjjön el, legyen a vendégünk! A Bakonybéli ... Bővebben


Bakonyi Csillag Vendégház

Bakonyi Csillag Vendégház

A Bakonybélen található Bakonyi Csillag Vendégház ingyenes Wi-Fi-vel rendelkező, önellátó szállást, valamint ingyenes grillezési lehetőséggel és közös terasszal ellátott kertet kínál. A helyszínen ingyenes parkolóhelyek vehetők igénybe, egy buszmegálló pedig 500 méterre helyezkedik el. Bővebben


Bakonyi Kemencésház

Bakonyi Kemencésház

A Veszprém megyei Bakonybélben található Bakonyi Kemencésház közös konyhával és grillezési lehetőséggel várja vendégeit a Bakonytól 3,4 km-re. Ingyenes wifi és magánparkoló biztosított. A szobákban TV és saját, zuhanyzós fürdőszoba található. Néhányban ülősarok is rendelkezésre áll. A szobák ... Bővebben


Bakonyi Kisbetyár Erdészeti Erdei Iskola

Bakonyi Kisbetyár Erdészeti Erdei Iskola

A Dunántúl egyik legszebb, természeti és kultúrtörténeti értékekben gazdag vidéke a Bakony térsége. A hegység lábánál húzódó, a hajdani betyárok búvóhelyeként elhíresült Gerence-patak völgyében fekvő Huszárokelőpuszta, ad otthont a környezettudatos gondolkodás és magatartás kialakítását célzó, ... Bővebben


Bakonyi Mandala Ház Bakonybél

Bakonyi Mandala Ház Bakonybél

Egész évben szeretettel várjuk a négy különálló apartmant magába foglaló vendégházunkban. A négy közül kettő akár össze is nyitható, ha erre igény mutatkozik. Ezért vendégházunk kiválóan alkalmas családok, párok és baráti társaságok itt tartózkodására. Az önellátó lakosztályok mindegyikében jól ... Bővebben


1 2 3   


Találatok száma: 2

Bakonybél Vadszőlő Szálló és Étterem

Bakonybél Vadszőlő Szálló és Étterem

Panziónk és éttermünk a Bakonyban, Bakonybélben, Bakonyváriéknál az erdő szélén,a Gerence patak partján fogadja vendégeit. Szállásunk egyéni vendégek, és csoportok részére is ideális. Szállás, étterem, wellness, masszázs, sétavonat, kerékpárkölcsönző, trófeakiállítás tartozik szolgáltatásaink közé. Bővebben


Pikoló Vendéglő Bakonybél

Pikoló Vendéglő Bakonybél

Házias jellegű konyhával, szolid árakkal működő családias hangulatú étterem. Étlapunk választékában, hideg és meleg levesek, frissen sültek, vegetáriánus fogások, saláták, hamburgerek és desszertek is megtalálhatóak. Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kiemelt ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!

Érdemes felkeresni!

Foglaljon szállást!


Foglaljon szállást!

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt események