Budapest SWING JAZZ FUNK Szilveszter
Budapest SWING JAZZ FUNK Szilveszter
Corvina kiállítás - A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Corvina kiállítás - A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Decemberi nyereményjáték
Decemberi nyereményjáték

MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ programok 2018

2018.12.05. - 2019.01.31.

Debrecen belvárosában nehéz elkerülni a már monumentális külseje miatt is feltűnő MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ épületét. A 2006-ban megnyitott képzőművészeti központ a régió legnagyobb és legmodernebb művészeti galériáját is magába foglalja. A MODEM időszaki kiállításai mellett rendszeresen kerülnek megrendezésre itt különféle kulturális programok, mint irodalmi estek, a kiállításokhoz kapcsolódó társművészeti programok és múzeumpedagógiai foglalkozások.

MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ programok 2018

Programok

Man Ray fotográfiái – Exkluzív tárlatvezetés pedagógusoknak
2018. december 6. 15:00

Hagyományainkhoz hűen ezen kiállításunk alkalmával is szervezünk exkluzív tárlatvezetést a pedagógusoknak. Ám most a tanítók és tanárok a hivatalos megnyitó előtt, már december 6-án kaphatnak bővebb tájékoztatást Man Rayről és a készülő tárlatról. 15 órától a kiállítás épülő terében Petrányi Zsolt kurátor tart tárlatvezetést, ahol plusz információkat szerezhetnek az alkotóról, a műveiről és a különböző szekciókról, ezzel is segítve az oktatókat, hogy a tárlatunk témáját az iskolai tananyagba tudják implementálni, valamit Szabics Ágnes múzeumpedagógus bemutatja a kiállításhoz kapcsolódó és diákoknak szóló elsősorban drámapedagógiai programot.

IEAS Film Club: Brazils / Brazilok
2018. december 7. 16:00

A vetítést követő beszélgetést Szilágyi Eszter kulturális antropológus moderálja.
Vendég: M. Kiss Csaba, a film rendezője.
A filmet magyar nyelven vetítjük angol felirattal.
A belépés ingyenes.

Kísérlettől a művészetig: Man Ray fotográfiái – kiállításmegnyitó
2018. december 8. 16:00

Kísérlettől a művészetig: Man Ray fotográfiái címmel újabb nagyszabású kiállításra készülünk a Marconi Alapítvánnyal együttműködésben. December 8-án a modern fotográfiai nyelvezet egyik legnagyobb alakjának és alakítójának tartott Man Ray (eredeti nevén Emmanuel Radnitzky) képeiből nyílik izgalmas tárlat a földszinti kiállítóterünkben.

Kurátor: Petrányi Zsolt művészettörténész
A kiállítást megnyitja: Kincses Károly muzeológus, fotótörténész, a Magyar Fotográfiai Múzeum alapítója.
Közreműködik: Horváth Marcell zongoraművész

Man Ray fotográfiái – tárlatvezetés Petrányi Zsolttal
2018. 12.08 18:00

Kísérlettől a művészetig: Man Ray fotográfiái kiállításunk megnyitóján Petrányi Zsolt, tárlatunk kurátora tart tárlatvezetést 18 órától.
A részvétel 1000 Ft
A tárlattal bepillantást engedünk a művész korai munkáitól a második világháború után készült alkotásaiig, megismerhetjük önarcképeit és nőkről készített portréit is, melyek sokszor olyan szituációkat mutatnak, amelyek elrugaszkodnak a valóságtól, humorosak, a korabeli művészeti világ inspirációinak elemeit mutatják. A kiállításon a néző nemcsak egy rendkívüli művész gondolkodásmódját és képi vízióját ismerheti meg több mint száz alkotáson keresztül, hanem bepillantást nyerhet a huszadik század első felének játékos, kísérletező művészi attitűdjébe is, ami mindent megengedett, ami a kép megújításához járulhatott hozzá.

Man Ray fotográfiái – tárlatvezetés Gerhes Gáborral
2018. december 9. 14:00

Kísérlettől a művészetig: Man Ray fotográfiái kiállításunkon Gerhes Gábor Munkácsy Mihály-díjas képzőművész, az MTA Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia rendes tagja kalauzolja végig az érdeklődőket december 9-én, vasárnap 14 órától.
Belépő: 1000 Ft.
Jegyek korlátozott számban már kaphatók a MODEM jegypénztárában.

Design FAIR hosszabbított nyitvatartással
2018. december 9., vasárnap, 10:00–18:00

Ha egyedi ajándékot szeretnél, ami különleges, ráadásul budapesti és debreceni tervezők terméke, akkor várunk a 3. Design Vásáron!
Vásárolj egyedi, limitált darabban készült terméket és ismerd meg a tervezőket, hiszen minden alkotás az ő kezük munkája, és minden nézelődővel és vásárlóval, így veled is, személyesen foglalkoznak.

A debreceni Design Fair-nek már harmadik alkalommal ad otthont a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ, és minden alkalommal új helyi és budapesti tervezőkkel ismerkedhet meg a közönség.

Igyekszünk a felhozatalt továbbra is színesen tartani: ruhák, táskák, ékszerek, kiegészítők és printek is megtalálhatóak a kínálatban.
A cél az, hogy Debrecen is megismerje a magyar tervezőket és termékeiket, továbbá a design iránt érdeklődő közönség felismerje a kis szériás, kézzel készült alkotásokban rejlő egyediséget és minőséget.

A belépés ingyenes
Ezen a napon a MODEM hosszabbított nyitvatartással várja az érdeklődőket!

Designrezisztencia – Tárlatvezetés Süli-Zakar Szabolccsal
2018. december 9. 20:00

A 2018-as Debreceni Nemzetközi Művésztelep kiállításán december 9-én 20 órától Süli-Zakar Szabolcs, a DNM művészeti vezetője tart tárlatvezetést az érdeklődőknek.
Ezen a napon hosszabbított nyitvatartással egészen 22 óráig várjuk vendégeinket!

Aktuális kiállításaink

GLOBAL CONTROL AND CENSORSHIP
2018. november 25. – 2019. január 20.


Európa több városát megjárt tárlat a megfigyelésről, az ebből fakadó félelmekről és annak hatásairól. A MODEM és a Goethe Intézet bemutatja a "GLOBAL CONTROL AND CENSORSHIP" című kiállítását, ami először a ZKM | Karlsruheben volt látható.

A tudás hatalom. A legnagyobb hatalom viszont azé, aki az információáramlás fölött rendelkezik. Az élet valamennyi területének digitalizálása és hálózatba kapcsolódásuk az infoszférában világszerte összekötötte egymással az embereket. Milliárd szám generáljuk nap mint nap a legkülönfélébb tartalmakat és adatokat, melyek pillanatok alatt járják körül a Földet. Ezeket az adatokat az állami és magánszolgáltatók már keletkezésük közben lehalásszák, – még mielőtt odaérnének a fogadóhoz – hogy aztán saját céljaikra használják fel azokat.

A megnyitóra ingyenes buszjárat indul Budapestről a Műcsarnok parkolójából délelőtt 10 órakor. Aznap vissza Debrecenből pedig 18 órakor a MODEM melletti parkolóból.

Tisztelt Németh Lajos professzor! Az Antal-Lusztig-gyűjtemény 50 éves!
2018. december 01. – 2019. február 17.

E párbeszédes cím a kiállítás kettős koncepcióját hivatott kifejezni. A debreceni Antal−Lusztig-gyűjtemény tulajdonosa, Antal Péter 1968-ban szerezte meg az első festményt, melyet aztán az elmúlt 50 esztendőben több ezer kép, szobor, grafika, installáció, iparművészeti és régészeti tárgy követett. Ugyanebben az évben, 1968-ban jelent meg Németh Lajos művészettörténész Modern magyar művészet című könyve, melyhez hasonló elemző, értékelő és összefoglaló mű a XX. századi magyar művészetről, azóta sem született. A kiállítás kurátora, Nagy T. Katalin, e könyv mondatait idézve, a gyűjtemény anyagából válogatva mutatja be a látogatónak a magyar művészet egy-egy jelentős fejezetét, egy-egy kiemelkedő alkotóját.

Kísérlettől a művészetig: Man Ray fotográfiái
2018. december 09. – 2019. február 24.

A kiállítás áttekintést nyújt a huszadik század fotográfiai nyelvezetét megújító művész fényképészeti munkásságáról a kísérleti művektől a szürrealizmust idéző divatfotóiig. A Philadelphiában született Man Ray (1890-1976) művészetében a dadaizmus és az avantgárd festészet mellett pályájának korai szakaszától foglalkozott az akkor még újnak számító médium kísérleteivel és kifejezésmódjaival. Nevéhez kötődnek az úgynevezett „Rayogrammok” – Man Ray a nagyítógép alatt a papíron árnyékot vető tárgyak és anyagok alkotta kompozíciók mellett beavatkozott a nagyítás folyamatába, hogy egyedi hatású nyomatokat készítsen, hogy a kamerát nem mint a világot dokumentáló, hanem mint műalkotásokat előállító eszközt értelmezze. Művei a későbbi generációk számára mintát és kiinduló pontot jelentettek.

A megnyitóra busz indul december 8-án 12 órakor a Műcsarnok mellől

Designrezisztencia
2018. november 10. - 2019. január 27.

Kiállítás a 2018-as Debreceni Nemzetközi Művésztelep koncepciója alapján. Jelszó: designrezisztencia

E kifejezésben egyszerre van jelen a design mint a rezisztencia, az ellenállás eszköze; és a rezisztencia mint ellenállás a design mindenhatóságával szemben. Lehet-e a globális társadalmi folyamatok kritikai terepe a design, és ha igen, miként?
E kifejezésben egyszerre van jelen a design mint a rezisztencia, az ellenállás eszköze; és a rezisztencia mint ellenállás a design mindenhatóságával szemben. Lehet-e a globális társadalmi folyamatok kritikai terepe a design, és ha igen, miként?  Lehetséges-e érvényesülni szembeszegülve a designszemlélettel, ellenállva a design totálissá válásának?

Kiállító művészek:
Albert Ádám, Borbás Marci, Gábor Imre, Gróf Ferenc, Gryllus Ábris, Lőrincz Réka, Mátrai Erik, Molnár Dóra, Molnár Judit Lilla, Bartosz Mucha, Szigeti G. Csongor, Sztojánovits Andrea
Művészeti vezetők:
Csontó Lajos, Horányi Attila, Süli-Zakar Szabolcs

A kiállításhoz kapcsolódva 2018. november 24-én országos konferenciát is szervezünk.

Forrás: Szervezők

Online jegyvásárlás


2018.12.05. - 2019.01.31.
Találatok száma: 2

Hotel Lycium****

Hotel Lycium****

A Hotel Lycium**** Debrecen igazi belvárosi szálloda, amely a Kölcsey Központ épületegyüttesében található Debrecen főtere és a Református Nagytemplom szomszédságában. A város kiemelt múzeumai, a főtéri korzó, a hangulatos belvárosi teraszok szállodánktól karnyújtásnyira helyezkednek el. Bővebben


Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****. Debrecentől alig 6 kilométerre, vadregényes fenyőerdő közepén, festői szépségű természeti környezetben fekszik. A club hotel és annak környezete a passzív és az aktív pihenésre egyaránt alkalmas. A város zajától távol, mégis a látnivalóktól és a színes programoktól alig ... Bővebben
Találatok száma: 3

Hotel Lycium****

Hotel Lycium****

A Hotel Lycium**** Debrecen igazi belvárosi szálloda, amely a Kölcsey Központ épületegyüttesében található Debrecen főtere és a Református Nagytemplom szomszédságában. A város kiemelt múzeumai, a főtéri korzó, a hangulatos belvárosi teraszok szállodánktól karnyújtásnyira helyezkednek el. Bővebben


Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****. Debrecentől alig 6 kilométerre, vadregényes fenyőerdő közepén, festői szépségű természeti környezetben fekszik. A club hotel és annak környezete a passzív és az aktív pihenésre egyaránt alkalmas. A város zajától távol, mégis a látnivalóktól és a színes programoktól alig ... Bővebben


Hotel Aqua Blue Hajdúszoboszló

Hotel Aqua Blue Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló turisztikai központjában, a Városi Gyógy-és Strandfürdőtől 200 méterre található található az elegáns, mediterrán hangulatú a Aqua Blue Hotel. A családias hangulatú szállodánkban 36 kétágyas szoba és 22 apartman található. A kertben grill- és napozóterasz, sörkert várja ... Bővebben
Találatok száma: 2

Barabás Étterem Debrecen

Barabás Étterem Debrecen

A Barabás Étteremben a magyar vendéglátás és az angol kultúra jegyében, exkluzív környezetben várjuk vendégeinket. Az étteremben egyszerre van otthon a hagyomány és az újítás. A tradíciók megtartásán túl, a húsimádók mellett a zöldségimádók, a liszt a tej és a tojásra érzékenyek is választhatnak az ... Bővebben


Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Az Erdőspuszta Club Hotel**** 100 férőhelyes a`la carte Fenyves Vendéglőjének étlapján elsősorban a hagyományos, magyaros ízek dominálnak, de a kínálatban szép számban megtalálhatóak az európai konyha remekei is. A palettánkon szereplő ételeket az esetek túlnyomó többségében a szálloda tanyáján ... Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Lap tetejére
Ár: 200 Ft -tól 2 000 Ft -ig Online jegyvásárlás

EZ IS ÉRDEKELHETI!

Radics Gigi Álomutazó dala, amiért 18 ezer kilométert utazott Radics Gigi Álomutazó dala, amiért 18 ezer kilométert utazott

A dal, amiért Radics Gigi 18 ezer kilométert utazott. Éld át újra Magyarország legnagyszabásúbb mesemusicaljét Radics Gigi és Varga Viktor vadonatúj zenéjével. A fülbemászó slágerhez egy olyan videóklipet készítettek az alkotók, amelyben a tavalyi előadás varázslatos pillanatait mutatják be. A csoda ...

Budapesti Nyári Fesztivál Ajándékkártya -  Ajándék Önnek! Élmény a családnak! Budapesti Nyári Fesztivál Ajándékkártya - Ajándék Önnek! Élmény a családnak!

Varázsos nyári esték a BNYF ajándékkártyáján - Szerezze meg már most a jövő nyár kulturális csemegéit! A legjobb karácsonyi ajándék kultúrakedvelőknek! Ajándékozzon kihagyhatatlan nyári élményeket karácsonyra a Budapesti Nyári Fesztivál levásárolható Ajándékkártyájával, mi pedig egy élő fenyőfával ...


Jegyet online? Gyorsan és egyszerűen!
Ár: 200 Ft -tól 2 000 Ft -ig Online jegyvásárlás
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG
MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ programok 2018

Legjobb élmények

Különleges esküvő helyszín - Debrecen
Erdőspuszta Club Hotel - Élmények egy fenyőerdő közepén!
Dumaszínház ALL STARS előadás a Főnix Csarnokban! Online jegyek!
Budapesti Operettszínház Újévi Gálakoncertje! Online jegyek!
12.000 felett
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
17.000 felett
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 felett
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket