Erdőspuszta Club Hotel - Élmények egy fenyőerdő közepén!
Erdőspuszta Club Hotel - Élmények egy fenyőerdő közepén!
Kerekerdő Élménypark - szórakozás minden korosztálynak!
Kerekerdő Élménypark - szórakozás minden korosztálynak!
Hotel Lycium - a sokoldalú rendezvényközpont Debrecen szívében!
Hotel Lycium - a sokoldalú rendezvényközpont Debrecen szívében!

Debrecen belvárosában nehéz elkerülni a már monumentális külseje miatt is feltűnő MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ épületét. A 2006-ban megnyitott képzőművészeti központ a régió legnagyobb és legmodernebb művészeti galériáját is magába foglalja. A MODEM időszaki kiállításai mellett rendszeresen kerülnek megrendezésre itt különféle kulturális programok, mint irodalmi estek, a kiállításokhoz kapcsolódó társművészeti programok és múzeumpedagógiai foglalkozások.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Programok

MODEM SZÜLETÉSNAP 2018. szeptember 22. 10:00

Maratoni tárlatvezetés-sorozattal ünnepli idén a MODEM 12. születésnapját: szeptember 22-én, szombaton délelőtt 10-től minden órában más és más kalauzolja végig a közönséget az Impressziók című kiállításon. A rendhagyó napon minden tárlatvezetésre más színű karszalagot kapnak a jegyet váltók - összesen 12 színész, művészettörténész, zenész, író, költő vagy táncos kíséri az érdeklődőket az ezer négyzetméteres térben, Dante Gabriel Rossetti festményétől indulva Van Gogh és Picasso munkáin át Monet-ig, Degas-tól Andy Warhol triptichonjáig.

A vezetésekre már kaphatók a jegyek elővételben online és a helyszínen is, korlátozott számban. A belépő egy-egy vezetésre ezúttal is 2000 Ft (diákoknak, nyugdíjasoknak 1000 Ft). Az éves bérletek a programokra természetesen érvényesek.

A tárlatvezetésekkel párhuzamosan 16 órától 23 óráig koncertekre várjuk az érdeklődőket a belső kertben. A koncertekre a belépő 1000 forint, ez a jegy valamennyi zenei programra szól.

Tárlatvezetések:
10.00 Scherer Péter színész (betelt)
11.00 Mélyi József művészettörténész
12.00 Süli-Zakar Szabolcs kurátor
13.00 Sturcz János művészettörténész
14.00 Turi Tímea költő, a Magvető főszerkesztője
15.00 Krusovszky Dénes József Attila-díjas költő, műfordító
16.00 Nemes Z. Márió esztéta, költő
17.00 Lanczkor Gábor József Attila-díjas író, költő
18.00 Gergye Krisztián koreográfus, táncos
19.00 Nagy T. Katalin művészettörténész
20.00 Karafiáth Orsolya költő
21.00 Szkárosi Endre irodalomtörténész, József Attila-díjas költő

Koncertek:

Szeder koncert
2018.09.22. 16:00


Szeder, a Junior Artisjus díjas énekes, dalszerző, 2014-ben Hab a tetején című debütáló albumával tűnt fel először meghatározó szereplőként a hazai könnyűzenei palettán, a Reggeli dallal pedig rögtön az érdeklődés homlokterébe került. A mai napig érdekes, izgalmas, és szerethető szereplője a fesztiválok világának. Sajátos humora, szókimondó, őszinte szövegei, egy szórakoztató belső utazás Szeder világába, egy izgalmas Univerzumba, ahol croissantból van a félhold, és a kávéscsészében rajzolódik a tejút.

Belépő: ingyenes

Dresch Quartet koncert
2018.09.22. 18:00

A MODEM 12. születésnapján 18 órától a művészeti központ igen kedvelt vendégei, a Dresch Quartet tagjai zenélnek a belső kertben.

Belépő: 1000 Ft – a jegy az este valamennyi koncertjére érvényes

Jónás Vera-duó koncert
2018.09.22 20:00

Az Artisjus és Fonogram díjas énekes, dalszerző, gitáros ázsiai turnéjáról visszaérve első hazai koncertjét a debreceni MODEM-ben tartja. Vera karizmatikus egyénisége a dalokban, valamint a színpadi jelenlétében is sugárzik a közönség felé, akik nem is tudják kivonni magukat bűvköréből. Dalai hol táncba hívják, hol elringatják a hallgatókat.

Belépő: 1000 Ft - a jegy az este valamennyi koncertjére érvényes

Harcsa Veronika-Razvaljajeva Anasztázia koncert
2018.09.22. 22:00

A sokoldalú zenei érdeklődésű énekesnő a koncerten legújabb partnerével, a hárfaművész Razvaljajeva Anasztáziával lép színpadra. A hárfa-ének duó a 2018-ban éppen száz éve elhunyt Claude Debussy legszebb dalait öltözteti új köntösbe. A formákkal folyton merészen kísérletező Debussy-nek Paul Verlaine és más költők verseire írt műveit a zeneszerzőhöz méltó bátorsággal és újító szándékkal hangszerelte át a két fiatal zenész. A hárfa légiessége és a sotto voce, vagyis a klasszikusnál halkabb énektechnika új oldalát mutatja meg a jól ismert daloknak.
Belépő: 1000 Ft - a jegy az este valamennyi koncertjére érvényes

Razvaljajeva Anasztázia 1986-ban született Oroszországban, 1993 óta Magyarországon él. Hét évesen kezdett el hárfázni, édesanyja, Gorbunova Natalia volt az első tanára, majd nyolc éves korától Felletár Melindánál tanult a Szegedi Liszt Ferenc Konzervatóriumban. 2011-ben szerzett diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, ahol Vigh Andrea irányításával végezte tanulmányait. 2010-ben bekerült a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem nagyszabású tehetséggondozó programjának és 2014-ben a Zeneakadémia karrierirodájának négy kiemelt támogatottja közé. 2011-ben Junior Prima Díjat kapott. 2011 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Doktori Iskolájának (DLA) hallgatója, 2012 szeptemberétől hárfa tanársegédként dolgozik a Zeneakadémián. 2015-ben Fischer Annie ösztöndíjban részesült. Anasztázia rendszeresen ad szóló- és kamaraesteket. Jelenleg két állandó kamaraegyüttese van két kiváló klasszikus zenésszel: a SeRa (szaxofon és hárfa) duó Seleljo Erzsébettel, illetve a Musiciens Libres (hárfa és gitár) duó Környei Miklóssal. Szaxofon­hárfa felállásban főként magyar kortárs zeneszerzőkkel dolgoznak, gitár­hárfa duója pedig inkább a hangszerelésre specializálódott ­ Bachtól Bartokig terjedő időintervallumban született művek saját átiratait szólaltatják meg hangszereinken. Széleskörű repertoárja a barokk zenétől a kortárs zenéig terjed. 2013-ban bemutatta Solti Árpád Hárfaversenyét a Budapesti Vonósokkal, 2014-ben Terényi Ede Jazz Hárfaversenyét a Pannon Filharmónikusok kíséretével a pécsi Kodály Központban és a MÜPA Bartók Béla hangversenytermében, 2015-ben Karosi Bálint Hármasverseny gitárra, hárfára és cimbalomra c. művét mutatta be az Anima Musicae Kamarazenekar kíséretével a Zeneakadémia Solti termében, 2016-ban pedig ugyanott a Liszt Ferenc Kamarazenekarral adta elő Parish-Alvars e-moll Concertinoját.

Kiállítások

Impressziók - Monet-tól Van Goghig Mitissa-tól Warholig című kiállítás meghosszabbítva 2018. október 7-ig

Csaknem harmincezren látták eddig a 2018 júniusában nyílt Impressziók. Monet-tól Van Goghig, Matisse-tól Warholig című kiállítást a MODEM-ben. Az évtized tárlatának és a művészeti központ eddigi egyik legjelentősebb programjának tartott kiállítás eredetileg 2018. szeptember 23-án zárt volna. A rendkívüli érdeklődésre tekintettel azonban a több mint 10 milliárd forint biztosítási összértékű anyagot kölcsönző Johannesburgi Művészeti Galéria és a MODEM, illetve a két intézményt fenntartó két város, Johannesburg és Debrecen együttműködésének köszönhetően a páratlan kollekció két héttel tovább, október 7-ig tekinthető meg a cívisvárosban.

Az évtized tárlatának és a művészeti központ eddigi egyik legjelentősebb programjának tartott kiállítás eredetileg 2018. szeptember 23-án zárt volna. A rendkívüli érdeklődésre tekintettel azonban a több mint 10 milliárd forint biztosítási összértékű anyagot kölcsönző Johannesburgi Művészeti Galéria és a MODEM, illetve a két intézményt fenntartó két város, Johannesburg és Debrecen együttműködésének köszönhetően a páratlan kollekció két héttel tovább, október 7-ig tekinthető meg a cívisvárosban.

Mivel a tárlat nyáron nyílt meg, a diákoknak csak mostantól van lehetőségük szervezetten megnézni azt. A kiállításon olyan alkotók munkáival találkozhatnak, akiknek nevét a tankönyvekből, iskolai órákról vagy olvasmányaikból már ismerhetik, ezért szeretnénk, ha minél többen „élőben” is láthatnák Van Gogh, Picasso, Monet, Cézanne, Matisse, Courbet, Degas, Rodin, Andy Warhol és további neves 19., 20. századi festők képeit. Ennek érdekében szeptemberben rendkívüli nyitvatartással üzemel a MODEM: szeptember 10-től külön az iskolák, iskolások kedvéért hétfőnként is nyitva tartunk (8-tól 14 óráig), a többi hétköznap pedig már reggel 8-tól várjuk a diákokat a művészeti központban.

Nyitott víziók
2018 szeptember 14 - október 27.

A Nyitott víziók egy izgalmas utazásra invitál Ráskai Szabolcs szürreális világába, ahol minden eltér a hétköznapi valóságtól, mégis minden ismerős, hogy fél mosollyal az arcunkon önmagunknak emeljünk kalapot az út során. Végigkövetve művészi pályájának motívumait, túlhaladva a körülöttünk lévő világon, annak groteszk másának pereméről pedig belépünk a művészi önértelmezés és társadalmi, emberi viszonyrendszerek, kapcsolódási pontok felfejtésének kísérleteibe is.
Kurátor: Iberhalt Zsuzsa
A kiállítást megnyitotta: Weiner Sennyey Tibor költő, író
A kiállítás 2018 szeptember 14-től október 27-ig tekinthető meg

2018. augusztus 11. -  2018. október 14.
Az ígéret földje – Videóművészet Izraelből, Izraelről című kiállítás

A kiállítás címe egy bibliai kifejezés, ami már önmagában különböző értelmezésekkel bír. Az ígéret földje az egymást kizáró értelmezéseken túl jelentheti a közös múltat, jelent és jövőt egyaránt.
Idén 70 éves Izrael állama. Sokan sokféleképpen közelítik meg az évfordulót. Jelen kiállítás arra törekszik, hogy bemutassa Izrael kulturális, társadalmi és politikai komplexitását az országban alkotó kortárs művészek videóművein keresztül. A videó médiumának használata látványosan felülreprezentált a helyi művészeti közegen belül. Ennek okai között szerepelhet, hogy sűrítetten képes összetett üzeneteket megfogalmazni, különböző dinamikákat egyszerre megmutatni. Így alkalmas többszempontú, akár kritikus vélemények megfogalmazására is, amelyekre sok példát találni az Izrael jelenéhez és történelméhez nyúló művek esetében. Ezekből a munkákból láthatnak válogatást a látogatók. A kurátor felkérte a résztvevő művészeket, hogy a bemutatott videókon túl egy-egy térképet is hozzanak magukkal. Ezek a térképek szimbolizálják az egyes művészek viszonyát Izraelhez.

Kiállított művészek:
Alona Harpaz
Dor Guez
Joseph Dadoune
Nir Evron
Roy Menachem Markovich
Sahahar Marcus
Tamir Zadok

A részlet Shahar Marcus – Seeds című munkájából van.
Kurátor: Don Tamás


2018. június 19. - 2018. október 7.
IMPRESSZIÓK – Monet-tól Van Goghig, Matisse-tól Warholig

Monet, Degas, Cézanne, Van Gogh, Modigliani, Matisse, Picasso, Warhol, Lichtenstein és Francis Bacon művei június közepétől a MODEM-ben. A debreceni Modern és Kortárs Művészeti Központ idei kiemelt tárlata több mint egy évszázad művészetén vezeti végig a látogatókat, bemutatva a korszak legkiemelkedőbb alkotóit a preraffaelitáktól a posztimpresszionistákig, Monet-tól Van Goghig, Matisse-tól Andy Warholig.
A mintegy 10 milliárd forint biztosítási összértékű anyag a Johannesburgi Művészeti Galéria gyűjteményéből érkezik és szeptember 23-ig látható a MODEM-ben. Az Impressziók. Monet-tól Van Goghig, Matisse-tól Warholig című tárlat kurátora Simona Bartelona és Süli-Zakar Szabolcs.

Figyelem! Az Impressziók kiállítóterében nemzetközi előírásoknak megfelelően 20-22 Celsius-fok közötti a hőmérséklet. Megértésüket köszönjük!

Forrás: Szervezők

Online jegyvásárlás


2018.09.11. - 2018.10.14.
Találatok száma: 2

Hotel Lycium****

Hotel Lycium****

A Hotel Lycium**** Debrecen igazi belvárosi szálloda, amely a Kölcsey Központ épületegyüttesében található Debrecen főtere és a Református Nagytemplom szomszédságában. A város kiemelt múzeumai, a ...


Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****. Debrecentől alig 6 kilométerre, vadregényes fenyőerdő közepén, festői szépségű természeti környezetben fekszik. A club hotel és annak környezete a passzív és az aktív ...
Találatok száma: 2

Barabás Étterem Debrecen

Barabás Étterem Debrecen

A Barabás Étteremben a magyar vendéglátás és az angol kultúra jegyében, exkluzív környezetben várjuk vendégeinket. Az étteremben egyszerre van otthon a hagyomány és az újítás. A tradíciók megtartásán ...


Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Az Erdőspuszta Club Hotel**** 100 férőhelyes a`la carte Fenyves Vendéglőjének étlapján elsősorban a hagyományos, magyaros ízek dominálnak, de a kínálatban szép számban megtalálhatóak az európai konyha ...
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL
-IG
MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ programok 2018

Legjobb élmények

Egész évben, minden évszakban szeretettel várjuk tófürdőzésre Hévízen.
Hívjuk és várjuk Velembe az őszi gesztenye napokra.
Bivalyrezervátum a Kis-Balatonnál! Hívjuk, várjuk!
Behajtási ünnep a Hortobágyon
Hajókirándulások Budapesten minden napszakban minden korosztálynak!
Nézze meg Budapestet az Óriáskerékről! Felejthetetlen látvány, kihagyhatatlan élmény!
Darufesztivál a Hortobágyon
Ki korán kel, halat lel! Horgászat a Tisza-tónál
11012
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
7798
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1009
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket