Debreceni rendezvényhelyszín: Hotel Lycium - Kölcsey Központ
Debreceni rendezvényhelyszín: Hotel Lycium - Kölcsey Központ
Különleges esküvői helyszín és ajánlat a debreceni Hotel Lycium**** - Kölcsey Központban
Különleges esküvői helyszín és ajánlat a debreceni Hotel Lycium**** - Kölcsey Központban
Melyek idén a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek idén a legnépszerűbb fesztiválok?

MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ programok 2019

2019.06.05. - 07.22.

Debrecen belvárosában nehéz elkerülni a már monumentális külseje miatt is feltűnő MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ épületét. A 2006-ban megnyitott képzőművészeti központ a régió legnagyobb és legmodernebb művészeti galériáját is magába foglalja. A MODEM időszaki kiállításai mellett rendszeresen kerülnek megrendezésre itt különféle kulturális programok, mint irodalmi estek, a kiállításokhoz kapcsolódó társművészeti programok és múzeumpedagógiai foglalkozások.

Programok

2019. június 7., péntek, 20:00
BanZaj #41 – N (GER) / Jeneses Ádám / Szakaszhatár

A 41. és egyben félévzáró BanZaj során három formáció érkezik ismételten hozzánk. A fellépők között egy visszatérő és két teljesen, vagy számunkra új alakulat, illetve előadó lesz látható és hallható.
A debreceni Szakaszhatár nemhogy az első BanZaj koncertjét készül abszolválni, hanem jelenlegi fennállásának az első performanszán esik majd túl. Gitárosukat, Katona Lórántot azonban már többször is hallhattuk itt. Őket a Budapestről érkező Jeneses Ádám követi, aki nem ma kezdte experimentális zenei útját, ám városunkban eddig még nem lépett fel szólóban. Utána a németországi Dortmund-ból ideröppenő N fog ismételten elvarázsolni minket egyedi gitárhangzásával. Őt a 2016-os V. Zajkert során már láthattuk a Modemben.

Menetrend:
20:00 – Szakaszhatár
21:00 – Jeneses Ádám
22:00 – N (GER)

Belépő: 600 / 300 Ft

2019. június 22.
Múzeumok Éjszakája

Esti koncert, improvizált színház, kortárs művészet, gyerekprogramok és rendhagyó tárlatvezetések – Vámos Miklós, Momentán társulat, Mystery Gang, Sokszínvirág zenekar és még sokan mások a MODEM-ben. 2019-ben is sokszínű és különleges programokkal várunk minden művészetkedvelőt június 22-én délutántól egészen másnap hajnalig a Múzeumok Éjszakáján.

Programok:

16:00: Debütál a PANEL sör – pályázat eredményhirdetés / Zöld kilincs kávézó

16:00: Múzeumpedagógiai foglalkozás kicsiknek és nagyoknak / 3. emeleti múzeumpedagógia terem

16:15: Ringató – családi művészeti nevelési program Horváth Zsuzsival / belső kert

16:30: Veiszer Alinda tárlatvezetése a MÁNIA kiállításon / földszinti kiállítótér

17:00: Sokszínvirág – gyerekkoncert / belső kert

17:00: Észt gyerekfilmek / multimédia-terem

17:30: Versmánia – Tárlatvezetés a Versműhely tagjaival / földszinti kiállítótér

18:00: Vámos Miklós önálló estje – Legközelebb majd sikerül / belső kert

18:00: PANEL Makettek – beszélgetés Süli- Zakar Szabolccsal / fogadótér

18:00: Múzeumpedagógiai foglalkozások kicsiknek és nagyoknak / 3. emeleti múzeumpedagógia terem

18:00: Ruben Brandt, a gyűjtő – filmvetítés / multimédia-terem

18:00: MOME rövidfilmek – Baltazár Dezső tér

19:00 – 22:00: Hozd a mániád a MODEM-be! Workshop Simon Andreával, Benczúr Emesével, Imre Mariannal, Szira Henriettával, Szij Kamillával és Tarr Hajnalkával / földszinti kiállítótér

19:00: Szolnoki József képzőművész tárlatvezetése az Újraírható történetek kiállításon / 2. emelet

19:30: Vámos Miklós dedikálás / Zöld kilincs kávézó

20:00: Rögvest – Momentán társulat előadása / belső kert

20:00: Egy nap – filmvetítés / multimédia-terem

20:30: Caos Camping – köztéri performansz Szeredi Csabával, Szilágyi Kornéllal, Szolnoki Józseffel és Vándor Csabával / Baltazár tér

21:30: The Rub – filmvetítés és közönségtalálkozó / fogadótér

22:00: “eLKápráztatók” – A Magyar Táncművészeti Egyetem volt és leendő hallgatóinak találkozása a térrel, a művel, a hanggal a Hangfegyverek című kiállításon / 3. emelet

23:00: Mystery Gang – koncert / belső kert

00:00: Barkóczi Noémi – koncert / 2. emeleti kiállítás

01:00: ModeMode – különkiadás / belső kert

Mániás kísérőprogramok:

  • Közös csigatészta-készítés Szira Henrietta receptje alapján
  • Ablakrajzolás Szíj Kamillával
  • Gyöngyfűzés és más csendes stratégiák Imre Mariannal és Tarr Hajnalkával
  • LEGYEN KÖZÖS A MÁNIA! – kollektív alkotás és beszélgetés a látogatók és a művészek mániáiról Simon Andreával és Benczúr Emesével

Belépők a Múzeumok Éjszakájára:
Teljes árú: 1.200 Ft.
Gyerek (7-14 éves korig): 600 Ft.
Családi: 2.800 Ft.
MODEM-bérlet: 10.000 Ft. (Debrecenieknek 6.000 Ft.); diák/nyugdíjas: 5.000 Ft. (Debrecenieknek 3.000 Ft.)

A karszalagok elővételben már kaphatóak a MODEM jegypénztárában. Az éves bérletünk a Múzeumok Éjszakájának minden MODEM-eseményére érvényes.

A MODEM jegypénztára mostantól SZÉP-kártyát is elfogad.

Művészeti táborok  a MODEM-ben

Legyünk hősök!
Összművészeti tábor Láposi Terka, a Vojtina Bábszínház művészeti vezetője irányításával

Akik hősiesen segítik: Magi Krisztina, Szabó Kártik Zsuzsa, Surányi Gergő. Amit használunk: hősöknek való UV testfesték, akrilfesték, orvosi géz, kartondobozok, skiccpausz és minden anyag, amitől a 7 és 12 év közötti hősök és hősnők az ötödik nap végére hősiesnek érzik magukat. Az anyagokat biztosítjuk.

Időpont: 2019. június 24. – 28., minden nap 8-tól 16 óráig

Lépjünk a mesébe!
Művészeti tábor Csőke Kitti művészetpedagógus és Mercs Máté bábszínész vezetésével

A résztvevők festenek, rajzolnak, zenélnek, sokat mozognak majd, s mindeközben egy történet részeseivé, sőt, szereplőivé válnak egy olyan térben, ahol maguk az alkotások is életre kelnek és mesélni kezdenek.

Időpont: 2019. július 15. – 19., minden nap 8-tól 16 óráig

Részvételi díj: 22 000 Ft táboronként, testvéreknek 38 000 Ft. Az ár tartalmazza az étkezés (tízórai, uzsonna, meleg ebéd) és minden anyag költségét. Mindkét táborba való jelentkezés esetén a részvételi díj 38 000 Ft, testvéreknek 60 000 Ft. A táborok 10 fővel indulnak és legfeljebb 25 főt fogadunk. A táborban részt vevő gyerekek múzeumok éjszakája karszalagot is kapnak.

Jelentkezési határidő mindkét táborra: június 21.

Aktuális kiállításaink

MÁNIA. Csendes stratégiák 
2019. április 6. - 2019. június 23.

A mánia egy általános belső válasz a külvilágra, a mai társadalmi, politikai történésekre és egyéni élethelyzetekre is reflektáló, meditatív öngyógyító folyamat.

A MÁNIA. Csendes stratégiák című kiállításban Benczúr Emese, Imre Mariann, Szíj Kamilla, Szira Henrietta és Tarr Hajnalka – régebbi és új munkáikat is bemutatva – a mánia újabb arcát és eszközkészletét tematizálják. Életükben és munkásságukban mára a mánia egy tudatos állásfoglalássá, alkotói stratégiává érett a világgal szembeni életben maradásért, mivel a mániával átszőtt cselekvés időt hagy az elemzésre és az önvédelmi reflexek kialakítására.

Több mint 500 000, összefűzött gémkapocs, 24 000 puzzle és 110 000 tűzőkapocs, 2000 órányi céltalan éjszakai autózás, 160 tojásos tésztaterítő 11 órányi csigatészta-készítés mellett, 15 000 felragasztott tűlevél, 8 évnyi hímzés napról napra, 40 méter gyöngysor, egy hónapon át gyűjtött levágott nadrágszárak, káosznak tűnő, de strukturált rajzok, napi aláírások - Benczúr Emese, Imre Mariann, Szíj Kamilla, Szira Henrietta és Tarr Hajnalka április 6-tól a MODEM-ben látható munkái mind azt tükrözik, hogy az öt művész életében és munkásságában az aprólékos, hosszadalmas, monoton és fizikailag igénybe vevő munkafolyamat egy tudatos alkotói stratégia. Ahogyan ők maguk fogalmaznak: a mánia a világgal szembeni stratégia az életben maradásért.

Újraírható történetek...
Roters & Szolnoki: Hackeld a múltat! és Keserue Zsolt: Nemzeti Tankönyv Projekt című kiállítása
2019. március 23. - július 7.

Kurátorok: Szíjártó Zsolt, Készman József

Roters & Szolnoki: Hackeld a múltat! című, módszeresen felépített projektjének középpontjában az a kérdés áll, mit jelent az egyén és a kollektív identitás létrehozása a XX. század sokszor viharos társadalmi-történeti körülményei között. A Keserue Zsolt által létrehozott és irányított Nemzeti Tankönyv Projekt a kritikai gondolkodás és reflexiós képesség fejlesztésére koncentrál a történelmi emlékezet nemzetenként eltérő és gyakran egymásnak ellentmondó narratíváinak összehasonlításával.

MÁNIA / Csendes stratégiák
2019. április 6. - június 23.
Benczúr Emese, Imre Mariann, Szíj Kamilla, Szira Henrietta, Tarr Hajnalka

Kurátor: Simon Andrea

A mánia a világgal szembeni stratégia az életben maradásért. A csoportban részt vevő művészeknél a mánia a műveik eszköztára és belső logikája: munkafolyamata aprólékos, lassú, elmélyült, monoton. Alkotásaik megjelenésükben és anyaghasználatukban nagyon különbözőek, mégis, saját alkotói belső nyelvezetük hasonló alapokra épül. Ez a mánia jegyeit hordozza magán. A kiállításhoz széleskörű közösségi projekt kapcsolódik, társadalmi párbeszédet kezdeményezve, hogy mások is osszák meg velük, velünk mániáikat.

A MODEM tervezett kiállításai 2019-ben

Hangfegyverek - Fiatal kurátori kiállítás
2019. május 25. - augusztus 4.

Kurátor: Lőrinczy Lia

A kiállítás a fiatal, pályakezdő kurátoroknak kiírt pályázat eredménye. A három pályakezdő hangművész – Krasz Ádám, Jeneses Ádám és Kophelyi Dániel – a MOME és a Képzőművészeti Egyetem egykori és aktív hallgatója. A tárlat missziója többek között, hogy fiatalos hangnemben, diszkurzív, interaktív módon és közérthetően mutassa be az itthoni kortárs képzőművészetben háttérbe szoruló médiumot. A koncepció a háborúkban, terrorcselekményeknél és fegyverkezésnél használt „szónikus fegyverek“ köré csoportosul – történelmi és fiktív példákból kiindulva. A térben megjelenik majd egy csoportosan elkészített interaktív központi installáció és egy-egy egyéni hanginstalláció. A tárlat kapcsán workshopokat, performanszokat, múzeumpedagógiai programokat, előadásokat szervezünk lehetőség szerint debreceni hangművészek, zenészek és iskolák bevonásával.

Család
2019. augusztus 17. - november 3.

Kurátor: Don Tamás

A kiállítás történelmi, társadalmi és személyes történetek felől közelít a témához, és három részből épül fel: az elsőben olyan képzőművészek készítenek új műveket, akik munkásságuk során már foglalkoztak a család témájával. Miután a kortárs irodalomban is hangsúlyosan jelen van a téma, így fontos, hogy az irodalom is megjelenjen a kiállításon. Nem csupán az egyes szövegeket mutatjuk be, hanem különböző művészeti ágban tevékenykedő művészek fogják feldolgozni az általuk kiválasztott verset egy másik médiumban. Az utolsó szakaszban a Pettendi-Szabó Péter által tartott féléves workshop eredményeit fogjuk bemutatni, amelynek résztvevői debreceni, illetve környékbeli személyek, akik érdeklődnek a családi fotók iránt.

PANEL
2019. augusztus 3. - november 17.

Kurátor: Süli-Zakar Szabolcs

A MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ 2019-es kiemelt kiállítása a PANEL, amely Debrecen és a régió elsősorban paneles technológiával épült lakótelepeit kutatja, interdiszciplináris módszerekkel, a tudomány, építészet és a művészet eszközeivel, Debrecen lakosságának aktív megszólításával. Legfőbb kérdésünk, hogy az egykori keleti blokk városképi arculatát mai napig jelentősen meghatározó bérházak (Magyarországon közel 788 ezer lakás található panelépületben, ezekben él a lakosság ötöde.) milyen hatással vannak társadalmunkra, közösségünkre s az egyénre, sőt érzékszerveinkre, gondolkodásmódunkra - milyen a panel színe, szaga, tapintása? Létezik-e lakótelepi/panel identitás, létezik-e olyan fogalom: PANELSÉG?

Csontváry: Látlat
2019. október 19. - 2020. február 9.

Kurátorok: Végváry Zsófia, Éliás István

A magyar művészettörténet egyik legismertebb és egyben legrejtélyesebb alakja Csontváry Kosztka Tivadar. Művészete különböző síkokon értelmezhető, s mivel önéletírása szűkszavú, titkait a festményei őrzik. A rafinált anyaghasználata, a meglepő kompozíciós megoldásai, a művészi másolatai és parafrázisai, valamint önábrázolásainak sora újabb ajtót nyitnak Csontváry megismeréséhez.
A kiállítás Csontváry halálának századik évfordulóján friss információkkal szolgál a művész életéről és festészetéről. A korszerű technológiai vizsgálatokra, eddig nem ismert Csontváry-alkotásokra és kortörténeti dokumentumokra épülő tárlat a legújabb kutatások nyilvánosságra hozásával emlékezik meg a festőről.
A tárlat kurátorai arra vállalkoznak, hogy Csontváry kompozíciós elvét alkalmazva, un. „látlatok” formájában mutatják be a művésztől látható és a művészről tudható anyagokat. A festmények személyes történetei és kordokumentumok által kiderül, hogy kiket tartott Csontváry példaképeinek, kiket szeretett volna túlszárnyalni, miből nyerte inspirációit, milyen hatásokra szervezte utazásait és ki volt a múzsája. Bemutatják az eddig ismert egyetlen oltárképét, az évtizedekig lappangó önarcképét, valamint művészi másolatai mellett az egyik önvallomásnak tekinthető cédrusos festményét. A látogatók számára egy különleges festményvizsgálati labor is készül, amely segítségével értelmezhetők és kipróbálhatók lesznek a kutatási módszerek, megvizsgálhatnak hamis festményeket és megismerhetnek restaurálási eljárásokat.

Forrás: Szervezők


2019.06.05. - 2019.07.22.
Találatok száma: 2

Hotel Lycium****

Hotel Lycium****

A Hotel Lycium**** Debrecen igazi belvárosi szálloda, amely a Kölcsey Központ épületegyüttesében található Debrecen főtere és a Református Nagytemplom szomszédságában. A város kiemelt múzeumai, a főtéri korzó, a hangulatos belvárosi teraszok szállodánktól karnyújtásnyira helyezkednek el. Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****. Debrecentől alig 6 kilométerre, vadregényes fenyőerdő közepén, festői szépségű természeti környezetben fekszik. A club hotel és annak környezete a passzív és az aktív pihenésre egyaránt alkalmas. A város zajától távol, mégis a látnivalóktól és a színes programoktól alig ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazdaTalálatok száma: 2

Barabás Étterem Debrecen

Barabás Étterem Debrecen

A Barabás Étteremben a magyar vendéglátás és az angol kultúra jegyében, exkluzív környezetben várjuk vendégeinket. Az étteremben egyszerre van otthon a hagyomány és az újítás. A tradíciók megtartásán túl, a húsimádók mellett a zöldségimádók, a liszt a tej és a tojásra érzékenyek is választhatnak az ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Az Erdőspuszta Club Hotel**** 100 férőhelyes a`la carte Fenyves Vendéglőjének étlapján elsősorban a hagyományos, magyaros ízek dominálnak, de a kínálatban szép számban megtalálhatóak az európai konyha remekei is. A palettánkon szereplő ételeket az esetek túlnyomó többségében a szálloda tanyáján ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazdaA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Hasonló ajánlatok

Alma Együttes koncertek 2019
Alma Együttes koncertek 2019
2019. június 18.
Jóga program a Várkert Bazárban
Jóga program a Várkert Bazárban
  • Budapest
  • I. kerület
2019. június 18.
VÁRkert mozi 2019
VÁRkert mozi 2019
  • Budapest
  • I. kerület
2019. június 19.

Figyelmébe ajánljuk!

Ez is érdekelheti!


Jegyet online? Gyorsan és egyszerűen!
Ár: 600 Ft -tól 5 000 Ft -ig Online jegyvásárlás
Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

BOLDOG TÁBOR® Mátrafüred 2019
Gyulai Várszínház Összművészeti Fesztivál - Ahol a művészet felszabadít!
Kamion felvonulás 2019. Civil kamionok látványos felvonulása a kamionkorzón
Levendula Napok 2019 Dörgicse
Akciós üdülés Gyopárosfürdőn, korlátlan fürdőzéssel  és kedvezményekkel a Hotel Corvus Aqua-ban
Léda - Ősbemutató a Kastélyszínházban, prózai előadás a Gödöllői Királyi Kastélyban
Hajókirándulások Budapesten minden napszakban minden korosztálynak!
13.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket