MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ programok, kiállítások 2020
ID.3 1ST modell - A jövő megérkezett. Szálljon be!
ID.3 1ST modell - A jövő megérkezett. Szálljon be!
Ismerje meg Ön is az új Golfot! Már 5 990 000 Ft-tól megvásárolható!
Ismerje meg Ön is az új Golfot! Már 5 990 000 Ft-tól megvásárolható!
Wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Őszi wellness kikapcsolódás - kedvező árakon ajándék fürdőbelépővel Gyopárosfürdőn!
Őszi wellness kikapcsolódás - kedvező árakon ajándék fürdőbelépővel Gyopárosfürdőn!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!

MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ programok, kiállítások 2020

Jegyvásárlás
2020.10.06. - 11.08.

Debrecen belvárosában nehéz elkerülni a már monumentális külseje miatt is feltűnő MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ épületét. A 2006-ban megnyitott képzőművészeti központ a régió legnagyobb és legmodernebb művészeti galériáját is magába foglalja. A MODEM időszaki kiállításai mellett rendszeresen kerülnek megrendezésre itt különféle kulturális programok, mint irodalmi estek, a kiállításokhoz kapcsolódó társművészeti programok és múzeumpedagógiai foglalkozások.

Program

Palackba zárva - Firkalak
2020. 10.11. 10:00

Volt egyszer egy kastély, melyben egy gőgös király V.F. élt. Pontos nevét senkinek sem árulta el, ezért mindenki csak Varázsló Felségnek hívta. Magányát esti mulatságokkal próbálta feledni. Alattvalóinak megparancsolta, hogy különleges produkciókkal szórakoztassák őt. Viszont ha az nem nyeri el a tetszését, palackba zárja őket örökre. Az üvegek egyre csak gyűltek, míg egyszer az egyik szolgáló el nem ejtette az egyiket. A varázslények kiszabadultak, majd bosszúból bezárták a királyt egy sötét szobába. Azóta is ott raboskodik. Bár tettét már rég megbánta, könyörgését mégsem hallja senki. Maradék varázserejét arra használta, hogy segélykérő levelét megírja és eljuttassa az emberek világába, hátha valakinek megesne rajta a szíve.

Szeretettel várjuk minden második vasárnap a 6-10 éves gyerekeket a Firkalak című programra!

Az előírásoknak megfelelően a MODEM-ben biztosítunk kézfertőtlenítést és kérjük, a foglalkozásra a gyerekek hozzanak magukkal maszkot.

További információ: Csőke Kitti művészetpedagógusnál

Kiállítás

vonal mentén - A MODEM Modern és Kortárs Művészeti Centrum gyűjteményes kiállítása
2020. május 1 - 2020. november 8.

A tárlat a Modem gyűjteményének első bemutatkozása. Az eltelt 14 év tudatos gyűjtéseiből, műtárgyvásárlásaiból és a Debreceni Nemzetközi Művésztelep felajánlásaiból máig folyamatosan formálódó gyűjteményből kurátori válogatás nyomán létrejött kiállítás a rajz gesztusát és a kortárs vonalhasználatot kutatja különféle médiumokban.

A kiállítás tematikája a rajz, a vonal, a manuális gesztus mint kortárs gondolkodás, képzőművészeti forma, annak vizuális lenyomata. A rajznak, főként a tanulmánynak, a 20. század elejéig alárendelt szerepe volt a képzőművészetben, pusztán a vázlat funkcióját tölthette be, napjainkra azonban teljes értékű alkotásnak tekintjük. Mint átalakult médium egyszerre elfordulást is jelent annak hagyományos jellegétől. A rajz mint a képalkotás legközvetlenebb kifejezési formája egyszerre a művészi eszme hordozójává is vált: a valóság megértéséhez és ábrázolásához az egyszerűség, az összpontosítás és a könnyedség álcáját ügyesen használó médiummá.

A MODEM első rendkívüli, fizikailag megvalósult, jelenleg azonban kizárólag online felületen látható tárlatához rendhagyó művészinterjúkat és az alkotók által megfogalmazott izgalmas vizuális feladatokat társítunk. Ezzel szeretnénk segíteni a programhoz kapcsolódó diákok és hallgatók kreatív energiáinak megélését és a kortárs művészet otthonokba jutását.

Kiállító művészek:

Bartos Mucha, Szépfalvi Ágnes, Csontó Lajos, Gábor Imre, Anna Pelc, Soltész István, Katharina Roters & Szolnoki József, Madácsy István, Aknay János, Szabó Ádám, Szabó Károly, Nádler István, Andrew Young, Dóró Sándor, Csurka Eszter, Egyed Judit, Gyenis Tibor, drMáriás, Rácmolnár Sándor, Ludman Éva, Imreh Sándor, Burai István

Kurátor: Süli-Zakar Szabolcs

Debrecenért – Debrecenart
A Grafikusművészek Ajtósi Dürer Egyesületének jubileumi kiállítása
2020. október 22. – november 22.

A Dürer nevét viselő, 2000 őszén alakult művészeti egyesület már létrejötte idején jóval többre vállalkozott annál, mint hogy pusztán baráti és szakmai kapcsolatokat erősítő szervezetként működjön. A névválasztás szimbolikájában egyfelől azon klasszikus grafikai értékek tisztelete mutatkozik meg, amelyek évszázados hagyományokban gyökereznek Európában, hazánkban és a grafika műfaját a nyomdászattal és a felvilágosult oktatással a kezdetektől szorosan összekapcsoló Debrecenben. Másfelől szellemi folytonosságot teremt a 20. század 30-as éveiben a városban működő, grafikusokat és gyűjtőket összefogó Ajtósi Dürer Céh tevékenységével.

A folyamatos alkotómunka támogatásán túl a GADE küldetésének lényege a grafika művelésének népszerűsítése, a műfaj életben tartása és sokszínűségének megőrzése. Ebben a hagyományos technikai felosztás (magas-, mély- és síknyomás) minden eleme megjelenik – különös tekintettel a linómetszésre, a rézkarcra és a litográfiára. Üde színfolt a ma már ritkán használt technika, a mezzotinto megjelenése a tagság körében. Az európai grafika ötszáz éves történetében kanonizált sokszorosító technikák mellett az egyesület természetes módon fogadta be a modern kori törekvéseket a művészi igényű számítógépes grafikák formájában.

Két évtizedes jelenlétünk és munkánk alapján időszerűnek látjuk egy saját gyűjtemény létrehozását – utalva az egykori Ajtósi Dürer Céh működésének gyűjtői jellegére –, teljessé téve a szellemi folytonosságot. Ez a szándékunk példaértékű és egyben hiánypótló lehet, hiszen a kortárs grafika szervezett, közgyűjteményi formában való szakszerű gyűjtése országos szinten is sok kívánnivalót hagy maga után. Lokális szinten pedig figyelemfelhívásnak tekinthető az egyesületi keretek között létrejövő kollekció: az utóbbi évtizedek városhoz kötődő kortárs művészetének koncepciózus gyűjtése, feldolgozása és bemutatása stabil intézményi háttér hiányában.

A most látható kiállítás munkáinak túlnyomó része erre az alkalomra készült szabadon értelmezhető, csupán néhány megkötést tartalmazó koncepció mentén. Ezek formai, külsődleges jegyeket határoztak meg és nem tartalmiakat. A szabadon választható médiumok lehetővé tették korábbi darabok nagyméretű printekre váltását, amelyek így új megjelenést, ezzel új képi hatást nyertek. Az ily módon létrejött grafikai anyag igen változatos, számos (egyedi és sokszorosítható) eljárás szemlélhető egymás mellett, jól reprezentálva az egyesület tagjainak különböző művészi attitűdjét, szakmai irányultságát és elkötelezettségét. Az előbb vázolt grafikai gyűjtemény fontos részét jelenti majd az a válogatás, amely e kiállítás anyagából származik valamennyi kiállító művész felajánlásaként.

Tamus István – grafikusművész, GADE-elnök
Fátyol Zoltán – festő- és grafikusművész, GADE-alapító tag
Kónya Ábel – képzőművész, GADE-alelnök

Kicsiny Balázs: Időhúzás
2020. november 7. – 2021. április 11.

Az egyik legsokoldalúbb, nemzetközileg is elismert kortárs magyar képzőművész műveiből alakul nagyszabású kiállítást a második emeleti térben, ahol Magyarországon most első ízben lesz látható Kicsiny Balázs eddigi, több mint harminc évet felölelő életművének valamennyi korszakát bemutató tárlat. Kicsiny Balázs művészetének alapja a különféle foglalkozások és az ezekhez kapcsolódó emberi helyzetek allegorikus dimenziójának vizsgálata. Eltérő időrétegeket sűrít össze egy-egy műalkotásban, így mutatva rá az idő- és térbeli távolságok illékonyságára, a különböző korok egymásra épülésére és azok párbeszédére. A tárlat különlegessége, hogy a MODEM 2. emeleti csarnokszerű kiállítótermében most először láthatjuk majd fizikailag egymás mellett Kicsiny tizenkét ikonikus installációját, amelyek ezáltal szimbolikusan is első ízben kerülnek egymással párbeszédbe. A kiállításra számos hazai és nemzetközi köz-, illetve magángyűjteményekből érkeznek művek.

Kurátor: Bódi Kinga

Forrás: Szervezők


2020.10.06. - 2020.11.08.
További ajánlataink

2020.10.23. Déri Múzeum programok 2020 Debrecen
Ingyenes látogatható a Déri Múzeum
2020.10.25. Déri Múzeum programok 2020 Debrecen
Válságok a múltban, válságok a jelenben - a 20. század pénzei és gazdasági krízisek, avagy mit tanulhatunk a pengő hiperinflációjából
2020.10.27. - 2020.10.30. Déri Múzeum programok 2020 Debrecen
Múzeumi szünetelő – Távol és Kelet
2020.10.29. 16:30 Déri Múzeum programok 2020 Debrecen
A fáraók országa – Egyiptom ma II.
2020.10.30. 17:00 Déri Múzeum programok 2020 Debrecen
A CÍVISVÁROS RÉGÉSZETI ÖRÖKSÉGE - Az elmúlt évtizedek új kutatásait bemutató régészeti előadás-sorozat
2020.11.08. Déri Múzeum programok 2020 Debrecen
Botanica Historica - Tematikus nap
2020.09.28. - 2020.11.11. Múzeumok Őszi Fesztiválja 2020 Debrecen, Déri Múzeum és kiállítóhelyei
Találatok száma: 2

Hotel Lycium****

Hotel Lycium****

A Hotel Lycium**** Debrecen igazi belvárosi szálloda, amely a Kölcsey Központ épületegyüttesében található Debrecen főtere és a Református Nagytemplom szomszédságában. A város kiemelt múzeumai, a főtéri korzó, a hangulatos belvárosi teraszok szállodánktól karnyújtásnyira helyezkednek el. Bővebben

Kiemelt partner

Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****. Debrecentől alig 6 kilométerre, vadregényes fenyőerdő közepén, festői szépségű természeti környezetben fekszik. A club hotel és annak környezete a passzív és az aktív pihenésre egyaránt alkalmas. A város zajától távol, mégis a látnivalóktól és a színes programoktól alig ... Bővebben

Kiemelt partnerTalálatok száma: 1

Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Az Erdőspuszta Club Hotel**** 100 férőhelyes a`la carte Fenyves Vendéglőjének étlapján elsősorban a hagyományos, magyaros ízek dominálnak, de a kínálatban szép számban megtalálhatóak az európai konyha remekei is. A palettánkon szereplő ételeket az esetek túlnyomó többségében a szálloda tanyáján ... Bővebben

Asztalfoglalás
Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Lap tetejére
Ár: 2 000 Ft -tól 2 500 Ft -ig Online jegyvásárlás
Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt ajánlatok

Hasonló ajánlatok

Dumaszínház Gyula 2020
Dumaszínház Gyula 2020
  • Gyula
2020. október 28. 18:00
Kodály Központ koncertek 2020 / 2021
Kodály Központ koncertek 2020 / 2021
  • Pécs
2020. október 19 - 25.
Dumaszínház Orosháza 2020
Dumaszínház Orosháza 2020
  • Orosháza (Gyopárosfürdő)
2020. november 18.

Figyelmébe ajánljuk!

Érdemes felkeresni!

Ez is érdekelheti!


Jegyet online? Gyorsan és egyszerűen!
Ár: 2 000 Ft -tól 2 500 Ft -ig Online jegyvásárlás
Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Kapcsolat, elérhetőség
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események