Múzeumok Éjszakája Magyar Nemzeti Galéria 2022

Múzeumok Éjszakája Magyar Nemzeti Galéria 2022

Népszerűség

A múlt, az ahhoz kapcsolódó szokások és tárgyak ismerete nélkül nem lehet jövőt sem építeni és ezek őrzése, illetve továbbadása múzeumunk egyik legfőbb célkitűzése. Az idei, huszadik Múzeumok Éjszakáján a Magyar Nemzeti Galéria az “újragombolás” jegyében számos izgalmas programmal készül június 25-én, szombaton este.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA | Újragombolt hagyományok

2022. június 25. — 2022. június 26. 16:00 - 01:00

Grandiózus időszaki tárlatunk, az Art deco Budapest. Plakátok, tárgyak, terek (1925-1938) című kiállítás kapcsán nem nehéz párhuzamot vonni jelenkorunk kérdéseivel és egyúttal építkezni a múlt tanulságaiból. A Metropolitan Egyetem hallgatói által tervezett öltözékek alapinspirációja az art deco és két igazán színes divatbemutatón keresztül mutatjuk be az egyéni reflexiókat, párosulva a tervezők egyedi karakterével.

A Poket x MNG projekt keretében fellép Henri Gonzo, a Fran Palermo együttes énekes frontembere, illetve Juhász Anna irodalmár moderálásában bemutatásra kerül a zsebkönyvek legújabb, ötvenkettedik kiadása, amely Longosz: Daphnisz és Chloé című műve, Marc Chagall illusztrációival tarkítva.

Készülünk gyermekeknek és felnőtteknek szóló tárlatvezetésekkel, illetve exkluzív épületsétával és kreatív workshoppal is.

A zenei aláfestést egész este a Pataj György Trió szolgáltatja. Fél órás művészettörténeti előadásaink során szakavatott kollégáink mutatják be nagy alkotóinkat és alkotásainkat az újragombolás jegyében.

A Blup! jóvoltából a III. emeleti kupolatér egy lounge-sarokká alakul a Múzeumok Éjszakáján, ahol kényelmes babzsákokkal várjuk a megpihenni vágyókat. A térben az este folyamán megtekinthetők a Magyar Nemzeti Galéria művészettörténeti filmjei, amelyekben kollégáink mutatják be gyűjteményünk legszebb és legkülönlegesebb darabjait.

Gondoltunk azokra is, akik önállóan szeretnék felfedezni a Magyar Nemzeti Galéria műremekeit: okostelefonjukon könnyedén végigkövethetik a honlapunkon elérhető útvonaltippjeink állomásait.

És végül, de nem utolsó sorban a város alighanem legszebb kilátásával várjuk a Múzeumok Éjszakáján is! Ritka lehetőség, hogy a naplementét a Magyar Nemzeti Galéria kupolájából tekinthesse meg, ám ezúttal garantált, ráadásul az év egyik leghosszabb és legszebb napján.

Tartsanak velünk idén is a huszadik Múzeumok Éjszakáján!

17.45 és 21.00 Divatbemutató az art deco tükrében

Válogatás a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatóinak legújabb munkáiból, melyek a Textil és Divattervező Tanszéken készültek – art deco plakátkiállításunkhoz kapcsolódva.

Az egyetemi hallgatók által készített öltözékek alapinspirációja az art deco stílusirányzat: ennek a stílusnak a karakterét, stíluselemeit, jellegzetes színhasználatát vagy mintaelemeit használták fel. Emellett a tervezés során munkájukhoz esetenként hozzákapcsoltak erre a korszakra jellemző képzőművészeti, iparművészeti, építészeti, vagy akár irodalmi, zenei inspirációt is, s mindezeket a mai kortárs felvetésekkel ütköztették, ezeken szűrték át. A feladat zárásaként kollekciót terveztek, amelynek egy-egy darabját kivitelezték.

Ezért a divatbemutatón egy színes kollekció mutatja be a hallgatók egyéni reflektálását, elképzelését, véleményét az art deco irányzatról, mely párosul saját, egyedi karakterükkel. Az összképet gazdagítja a mai anyagfelhasználás, a mai stílusirányzatok, illetve a sajátos technológiák, kézműves technikák használata is. A ruhákat az egyetem hallgatói mutatják be a közönségnek.

A divatbemutató hangulata szintén a két korszak egymás melletti vagy vegyített prezentálására törekszik: kortárs mai zene mixelődik az art deco idejében jellemző zenék világával.

Helyszín: C épület, I. emelet, kupolatér
A divatbemutatók várható időtartama: 15 perc

18.30 Marc Chagall – Longosz: Daphnisz és Chloé // POKET x MNG

Az igazi értéket nem érinti az elsuhanó idő: a Daphnisz és Chloé több mint kétezer év elmúltával is a legnépszerűbb és legolvasottabb művek közé tartozik. Nemcsak a görög, de a világirodalomnak is egyik első regénye, ún. pásztoridill. Egy pásztorfiú és egy pásztorleány tiszta szerelmét meséli el számtalan akadályon és kalandon át a beteljesülésig. Sikerének titka az áttetsző, finom költőiség, a fordulatos meseszövés és a két fiatal szerelmének rajzában a romlatlan báj, a leheletnyi erotika. A Magyar Nemzeti Galéria festői termében, a Múzeumok Éjszakáján Marc Chagall csodálatos festményeivel jelenik meg Longosz szövege a POKET-ben.

A könyvbemutatón fellép Henri Gonzo, a Fran Palermo együttes énekes frontembere.

A könyvbemutató résztvevői: Juhász Anna irodalmár, Sidó Anna muzeológus és Bellák Gábor művészettörténész

Helyszín: C épület, III. emelet, kupolatér
A beszélgetés várható időtartama: 45–50 perc

18.30 Henri Gonzo, a Fran Palermo együttes énekesének fellépése

A Fran Palermo együttes mellett nehéz lenne ma elmenni. A zenekar stílusa sok különféle műfajt érint az indie-től a rock and rollon át az afropopig, mindez az ütősökkel, fúvósokkal és billentyűssel megdobott mediterrán hangulattal fűszerezve. Egyedi, összetett hangzásviláguk talán annak is köszönhető, hogy négy nemzet – magyar, spanyol, kubai, görög – gyermekei hozták magukkal és gyúrták egybe zenei kultúrájukat. Mostanra az együttes meghatározó budapesti koncertzenekarrá nőtte ki magát és hűséges rajongótábort tudhatnak maguk körül.

A POKET x MNG projekt keretében megrendezésre kerülő legújabb könyvkiadvány bemutatását Henri Gonzo fellépése színesíti 18.30-tól a III. emeleti kupolatérben!

POKET x MNG

A POKET nemcsak az irodalom, hanem egy egymásra figyelő közösség jelképe is, és ennek a közösségnek ma már bárki tagja lehet azáltal, hogy olvassa a forgalmas utcákon automatákból megvásárolható klasszikus irodalmi műveket – új köntösbe bújtatva. Biztosan sokan vannak olyanok, akik nap mint nap elmennek valamely POKET-automata mellett Budapest, vagy éppen Gödöllő, Veszprém, Eger, Esztergom, Debrecen, Miskolc, Kaposvár, Szentendre, Szeged, Pécs, Győr és Székesfehérvár forgalmas csomópontjain. Ma már országszerte 32 POKET-automatából többek között Frida Kahlo naplóját, A kis herceget, Bulgakov Mester és Margaritáját, Szerb Antal Utas és holdvilágját, Kosztolányi Dezső Édes Annáját, illetve Lackfi János verseit vehetjük meg néhány gombnyomással. A Múzeumok Éjszakáján egy ideiglenesen kihelyezett automatából a helyszíni vásárlásra is lesz lehetősége – csak győzzön a művek közt válogatni!

Az automata a főépület előtt található.

POKET x MNG nyereményjáték

Az est folyamán az érdeklődők részt vehetnek egy kvízen a POKET-zsebkönyvek szervezésében. A játékban összesen tíz nyertes választhat majd egy-egy POKET-zsebkönyvet. A kvízlapokat az Információs pultban kihelyezett dobozba helyezhetik el a játékosok. Az összesen tíz fő nyertest e-mailben értesítjük.

17.00 Kriptától a kupoláig – Exkluzív épületséta tárlatvezetéssel egybekötve

Gondolta volna, hogy a Magyar Nemzeti Galéria épületének egy titkos ajtaján keresztül lehet lejutni a Habsburg nádori kriptába? Jöjjön el az épületet bemutató exkluzív sétánkra és fedezze fel az egykori királyi palota különleges szépségeit! A vezetés lezárásaként az egyik legszebb budapesti panorámát kínáló kupolából is kitekinthet!

A program betelt!

Maximum létszám: 20 fő
Találkozási pont: C épület földszint, információs pult
A tárlatvezetés várható időtartama: 60 perc

Gyerekeknek szóló tárlatvezetések

17.00 Színkavalkád – Balla Enikő művészettörténész tárlatvezetése

Kalandozzunk együtt a színek és formák világában! Nézzük meg, hogy hogyan jelennek meg egy-egy festő ecsetje alatt a gömbölyű, éles, hullámos formák, és fedezzük fel azt a megannyi tündöklő színt, amit a festmények rejtenek.

Találkozási pont: C épület, földszint, Információs pult

17.00 Hangjáték – Király Zsuzsanna múzeumpedagógus tárlatvezetése

Le lehet festeni a zenét? Milyen dallamot játszik a Csellózó nő? Mit tudunk meg egy zenészről a portréja alapján? Hangok és hangulatok nyomán kalandozunk a képek között, és közben zenét hallgatunk.

Találkozási pont: C épület, földszint, Információs pult

Tárlatvezetések az Art deco Budapest című időszaki kiállításban

18.00 Art deco a divatban. Öltözködés a két világháború között – Szatmári Judit Anna divattörténész tárlatvezetése

A program előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrációjáról visszaigazolást kap.
Maximum létszám: 30 fő
Találkozási pont: C épület, földszint, az Art deco Budapest kiállítás bejárata

19.00 Merjünk álmodni! A szépségvezérelt és szeretni vágyó világ dekadens esztétikája – Balla Dóra grafikus tárlatvezetése

A program előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrációjáról visszaigazolást kap.
Maximum létszám: 30 fő
Találkozási pont: C épület, földszint, az Art deco Budapest kiállítás bejárata

A tárlatvezetések várható időtartama: 50–60 perc

Tárlatvezetések az állandó kiállításokban

18.15 InSpirál – tárlatvezetés az alkotásra ösztönző belső énről, múlt és jelen között mozgó spirális érzetek megjelenítéséről az 1945 utáni magyar képzőművészeti alkotásokon keresztül – Koós Nikolett múzeumpedagógus tárlatvezetése

Találkozási pont: C épület, III. emelet, Lépésváltás – frissítve! kiállítás

18.30 és 21.30 Hagyományok mentén – Sepsey Zsófia művészettörténész tárlatvezetése

Találkozási pont: D épület, I. emelet, Trónterem (Késő gótikus szárnyas oltárok kiállítás)

19.00 és 22.30 Irodalmi hősök és lebilincselő történetek a festővásznon – Király Zsuzsanna múzeumpedagógus tárlatvezetése

Találkozási pont: C épület, I. emelet, 19. századi állandó kiállítás

19.45 Tapints! – Balla Enikő művészettörténész több érzékre ható tárlatvezetése látássérült látogatóink számára

A Magyar Nemzeti Galéria olyan neves alkotóinak, mint Ferenczy István, Izsó Miklós, Ligeti Antal szobrai tapintható közelségbe kerülnek. Legújabb 3D nyomtatással készült szobormásolataink segítségével mindenki számára elérhetővé és átélhetőbbé válik a művészet.

Találkozási pont: D épület, I. emelet, családi pihenő

20.00 és 22.00 Le a kalappal! – Molnár Brigitta művészettörténész tárlatvezetése

A 20.00-kor kezdődő tárlatvezetéshez siket és nagyothalló érdeklődők is csatlakozhatnak jelnyelvi tolmácsunk segítségével.

Találkozási pont: C épület, I. emelet, 19. századi állandó kiállítás

21.30 Változó divat – Szépségtörténeti kalauz a leghíresebb magyar festmények mentén – Balla Enikő művészettörténész tárlatvezetése

Találkozási pont: C épület, I. emelet, 19. századi állandó kiállítás

A tárlatvezetések várható időtartama: 25–30 perc

20.00 A megújulás lehetőségei – Petrányi Zsolt kurátori tárlatvezetése a Lépésváltás – frissítve! kiállításban

Találkozási pont: C épület, III. emelet, Lépésváltás – frissítve! kiállítás
A tárlatvezetés várható időtartama: 50–60 perc

Tárlatvezetés a Dancing 1925 című időszaki kiállításban

20.00 Dancing 1925. Magyar művészek a párizsi éjszakában – Csizmadia Krisztina és Drienyovszki Zsófia kurátorok tárlatvezetése

Találkozási pont: B épület, I. emelet, a Dancing 1925 kiállítás bejárata
A tárlatvezetés várható időtartama: 50–60 perc

20.00–22.00 Pop-up tárlatvezetések az Art deco Budapest kiállításban

20.00 Törékeny tárgyak törékeny titkai – Art deco kerámia- és üvegtárgyak az Iparművészeti Múzeum gyűjteményéből – Novák Piroska, az Iparművészeti Múzeum Kerámia- és üveggyűjteménye munkatársának pop-up tárlatvezetése

20.45 Art deco viseletek és kiegészítők az Iparművészeti Múzeum gyűjteményéből – Semsey Réka, az Iparművészeti Múzeum Textil- és viseletgyűjteménye munkatársának pop-up tárlatvezetése

21.30 Üdvözlőlap és városépítészet? Az Art Deco megjelenése az Iparművészeti Múzeum grafikái által – Marosi Eszter, az Iparművészeti Múzeum adattári munkatársának pop-up tárlatvezetése

A pop-up tárlatvezetések várható időtartama: 15-20 perc

18.30–20.30 és 21.30–23.30 Pataj György Trió

A Pataj György Trió programja örökzöld jazzmelódiák feldolgozása – a dob nélküli játéknak és a zenészek nyitottságának köszönhetően – egy diszkrétebb hangzásvilágban. A zenekar szaxofonosa a kiváló Meleg Tamás, bőgőn a közismert Sárkány Sándor játszik a zongorista-zenekarvezető Pataj György mellett.

Helyszín: C épület, I. emelet, kupolatér

19.00–21.45 Előadások

Félórás előadásaink során szakavatott múzeumi kollégák mutatják be a művészettörténet nagy alkotóit és alkotásait az újragombolás jegyében. Érdemes a meghallgatásuk után személyesen is felfedezni a kiállított remekműveket!

Az előadások helyszíne: B épület, földszint, előadóterem

19.00–19.30 Prágai Adrienn művészettörténész előadása

Az vagy, amit felveszel! – A delnők és az uracsok öltözködésének szimbolikája

A 19. század társadalmi és történelmi változásai teret engedtek a szimbólumok világának: beszédessé váltak a mindennapi élet tárgyai, tettei, öltözékei. Szorosabb lett-e a női fűző a reformkorban? Mit jelentett atillában megjelenni Pest utcáin? Ezekre a kérdésekre választ adhatnak Barabás Miklós, Borsos József és a század más magyar festőinek csúcsművei.

19.45–20.15 Katona Anikó, az Art deco Budapest kiállítás kurátorának előadása

Húszas évek egykor és most. Rejtett áthallások és háttértörténetek az art deco plakátok „mögött”

Időszaki kiállításunkon az 1920–1930-as évek csillogó világa, az art deco plakátművészete került a fókuszba. A plakátokon keresztül felidéződnek a korabeli mindennapok, ugyanakkor – mivel a reklámok mindig a csillogó felszínt mutatják – sok minden a homályban marad. Az előadásban a korszak „másik arcáról”, ma is aktuális társadalmi kérdésekről és a művészek egyéni sorsáról is szó esik, tehát olyan témákról, amelyek a kiállításból kimaradtak. A kiállítás kurátora kulisszatitkokba is betekintést nyújt.

20.30–21.00 Gergely Mariann, az ősszel nyíló Vaszary-kiállítás kurátorának előadása

A huszadik század két „ragyogó” évtizede. Vaszary János munkássága a húszas–harmincas években

A Múzeumok Éjszakája kivételes ünneppé nőtte ki magát. Ilyenkor az intézmények örömmel büszkélkednek eredményeikkel: az aktuális rendezvényekkel, a gyarapodó gyűjteményekkel és a jövőbeli tervekkel. Vaszary János (1867–1939) festőművész esetében mindez egyszerre érvényesül. A látható kiállításaink tematikája – az art deco, a párizsi éjszakai élet – közvetlenül kapcsolódik művészi munkásságához az 1920–1930-as években. A múzeum számottevő Vaszary-gyűjteménye – eddig lappangó – remekművekkel gazdagodott, ezek válogatott darabjait szeptemberben tárjuk a közönség elé. A kiselőadás hallgatói remélhetően kedvet kapnak nyári tárlatainkhoz és az újdonságokat bemutató, őszi Vaszary-kiállításhoz.

21.15–21.45 Bellák Gábor művészettörténész előadása

Lehet-e csukott szemmel zenét hallgatni? Avagy a képek és a zene kapcsolata

A képpel illusztrált hanglemezborítók az 1940-es években jelentek meg az addigi csupasz vagy csak feliratokkal jelzett lemeztasakok helyett. A képpel díszített borítóval egyből nyolc–tízszeresére növekedett az eladott lemezek száma. Manapság, amikor a letöltött zenékhez nem tartozik semmilyen képi információ, érdemes átgondolni újra a képek szerepét. Bellák Gábor előadása a lemezborítók képi világába kalauzol el bennünket.

18.00–22.00 Workshop: Kollázskészítés a Galéria remekműveinek bűvöletében

Hagyja, hogy gyűjteményünk ékességei elvarázsolják, majd vezesse le kreatív energiáit a workshopunkon! A kollázskészítéshez remekműveink szolgáltatnak majd inspirációt; a látogatók reprodukciók felhasználásával hozhatják létre saját páratlan alkotásukat.

A workshopot tartja: Hegedűs Alexandra képzőművész

Helyszín: C épület, II. emelet, déli nyaktag

Éjszakai panoráma – kötetlen kupolalátogatás a város legszebb látképével

Mesterművek panorámával? A város alighanem legszebb kilátásával várjuk a Múzeumok Éjszakáján is! Ritka lehetőség, hogy a naplementét a Magyar Nemzeti Galéria kupolájából tekinthesse meg, ám ezúttal garantált, ráadásul az év egyik leghosszabb és legszebb napján!

Kupolazárás: június 25., szombat, 00.00

Útvonaltippek egy gombnyomásra

Gondoltunk azokra is, akik önállóan szeretnék felfedezni a Magyar Nemzeti Galéria műremekeit: okostelefonjukon könnyedén végigkövethetik a honlapunkon elérhető útvonaltippjeink állomásait! A szerelem témájában fogant alkotások vagy az állatok érdeklik? Bejárná Szinyei Merse Pál és Csontváry Kosztka Tivadar életének fő állomásait, esetleg Rippl-Rónai József, vagy Ferenczy Károly sokszínű festészete érdekli?

Lounge a kupolatérben

A Blup! jóvoltából a III. emeleti kupolatér egy lounge-sarokká alakul a Múzeumok Éjszakáján, ahol kényelmes babzsákokkal várjuk a megpihenni vágyókat! A térben az este folyamán megtekinthetők a Magyar Nemzeti Galéria művészettörténeti filmjei, amelyekben kollégáink mutatják be gyűjteményünk legszebb és legkülönlegesebb darabjait. A kupolatérből csupán néhány lépéssel elérhető a legfelső szinten található panorámaterasz, illetve a kortárs művészetet bemutató Lépésváltás – frissítve! című kiállítás is!

Büfé

A Múzeumok Éjszakáján is garantáljuk, hogy nem kell éhségre vagy szomjúságra hivatkozva idő előtt hazamennie, ugyanis ezúttal is mennyei falatokkal és borokkal várjuk önöket! Foglaljon helyet egy üdítő itallal első emeleti teraszaink egyikén is, és merüljön el a folyamatosan nyüzsgő Budapest látképében. Ígérjük, hogy nem bánja meg!

Időszaki kiállítások

A Múzeumok Éjszakáján – állandó tárlataink mellett – időszaki kiállításaink is várják Önt:

Art deco Budapest. Plakátok, tárgyak, terek (1925–1938)

Dancing 1925 – Magyar művészek a párizsi éjszakában

BELÉPÉS: Múzeumok Éjszakája karszalaggal 16.00-tól, a C épület (Savoyai terasz) jegypénztára felől. A karszalag megvásárolható online és a múzeum pénztárában. Teljes árú jegy: 2200 Ft, gyermekjegy (6-18 éves): 1000 Ft.

További ajánlataink

2023.06.10. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Mesebeli kalandok | Tárlatvezetés 5-8 éves gyerekeknek
2023.06.10. Múzeumi programok gyerekeknek 2023. Foglalkozások, tárlatvezetések, programok a Nemzeti Galériában
2023.06.10. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Mesebeli kalandok | Tárlatvezetés 9-12 éves gyerekeknek
2023.06.10. Tárlatvezetés diákoknak a Magyar Nemzeti Galériában 2023
2023.06.11. Vasárnapi kóruskoncertek a Magyar Nemzeti Galéria Kupolacsarnokában
2023.06.11. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Vasárnapi kórus
2023.06.15. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Előre meghirdetett tárlatvezetés: GULÁCSY. Na’Conxypan hercege
2023.06.15. Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetések 2023
2023.06.15. Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetés 2023. GULÁCSY. Na’Conxypan hercege
2023.06.17. Ingyenes múzeumlátogatás Budapesten a Szépművészeti Múzeumban és a Magyar Nemzeti Galériában
2023.06.17. - 2023.06.18. Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetések 2023
2023.06.17. - 2023.06.18. Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetés 2023. GULÁCSY. Na’Conxypan hercege
2023.06.17. - 2023.06.18. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Előre meghirdetett tárlatvezetés: GULÁCSY. Na’Conxypan hercege
2023.06.20. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Nyári szünetelő: Színpompás Galéria – Fedezd fel a színeket!
2023.06.22. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Nyári szünetelő: Képes labirintus – Fedezd fel a Galériát!
2023.06.22. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Előre meghirdetett tárlatvezetés: GULÁCSY. Na’Conxypan hercege
2023.06.22. Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetések 2023
2023.06.22. Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetés 2023. GULÁCSY. Na’Conxypan hercege
2023.06.24. Múzeumok Éjszakája Budapest 2023
Múzeumok Éjszakája Budapest 2023. Programajánló.
2023.06.25. Tárlatvezetések angolul a Magyar Nemzeti Galériában 2023
2023.06.25. Angol nyelvű előadások és tárlatvezetések a Magyar Nemzeti Galériában 2023
2023.06.25. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Guided Tour | Monet, Gauguin, Pissarro in the Gallery
2023.06.26. - 2023.06.30. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Alkoss! - Nyári tábor
2023.06.26. - 2023.06.30. Magyar Nemzeti Galéria tábor 2023
2023.06.27. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Nyári szünetelő: Izgő-mozgó – Képzőművészeti mozgató kicsiknek és nagyobbaknak
2023.06.29. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Előre meghirdetett tárlatvezetés: GULÁCSY. Na’Conxypan hercege
2023.06.29. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Nyári szünetelő: Gasztrotúra gyerekeknek
2023.06.29. Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetések 2023
2023.06.29. Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetés 2023. GULÁCSY. Na’Conxypan hercege
2023.07.01. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Előre meghirdetett tárlatvezetés: GULÁCSY. Na’Conxypan hercege
2023.07.01. Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetések 2023
2023.07.01. Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetés 2023. GULÁCSY. Na’Conxypan hercege
2023.07.04. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Nyári szünetelő: Színpompás Galéria – Fedezd fel a színeket!
2023.07.05. Borszerda 2023. Gasztrokulturális program a Magyar Nemzeti Galériában
2023.07.05. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Borszerda: FÉNY ÉS ÁRNYÉK
2023.07.06. Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetések 2023
2023.07.06. Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetés 2023. GULÁCSY. Na’Conxypan hercege
2023.07.06. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Chill out: Jóga a város felett
2023.07.06. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Előre meghirdetett tárlatvezetés: GULÁCSY. Na’Conxypan hercege
2023.07.06. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Chill out: Csobbanás – tárlatvezetés és jóga
2023.07.06. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Nyári szünetelő: Képes labirintus – Fedezd fel a Galériát!
2023.07.06. Jóga programok a Magyar Nemzeti Galéria Kupolaterében
2023.07.08. Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetések 2023
2023.07.08. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Séták a Galériában | Impresszionizmuson innen és túl
2023.07.10. - 2023.07.14. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Mesebeli kaland - Nyári tábor
2023.07.10. - 2023.07.14. Magyar Nemzeti Galéria tábor 2023
2023.07.11. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Nyári szünetelő: Izgő-mozgó – Képzőművészeti mozgató kicsiknek és nagyobbaknak
2023.07.12. Borszerda 2023. Gasztrokulturális program a Magyar Nemzeti Galériában
2023.07.12. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Borszerda: SZENT ÉS PROFÁN
2023.07.13. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Előre meghirdetett tárlatvezetés: GULÁCSY. Na’Conxypan hercege
2023.07.13. Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetések 2023
2023.07.13. Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetés 2023. GULÁCSY. Na’Conxypan hercege
2023.07.13. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Nyári szünetelő: Gasztrotúra gyerekeknek
2023.07.15. Ingyenes múzeumlátogatás Budapesten a Szépművészeti Múzeumban és a Magyar Nemzeti Galériában
2023.07.15. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Előre meghirdetett tárlatvezetés: GULÁCSY. Na’Conxypan hercege
2023.07.15. Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetés 2023. GULÁCSY. Na’Conxypan hercege
2023.07.15. Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetések 2023
2023.07.19. Borszerda 2023. Gasztrokulturális program a Magyar Nemzeti Galériában
2023.07.19. Tárlatvezetés diákoknak a Magyar Nemzeti Galériában 2023
2023.07.19. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Borszerda - KLASSZIKUS ÉS KORTÁRS
2023.07.19. Múzeumi programok gyerekeknek 2023. Foglalkozások, tárlatvezetések, programok a Nemzeti Galériában
2023.07.19. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Mesebeli kalandok | Tárlatvezetés 6-10 éves gyerekeknek
2023.07.20. Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetés 2023. GULÁCSY. Na’Conxypan hercege
2023.07.20. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Előre meghirdetett tárlatvezetés: GULÁCSY. Na’Conxypan hercege
2023.07.20. Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetések 2023
2023.07.22. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Séták a Galériában | Remekművek
2023.07.22. Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetések 2023
2023.07.23. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Guided Tour | Selected masterpieces
2023.07.23. Tárlatvezetések angolul a Magyar Nemzeti Galériában 2023
2023.07.23. Angol nyelvű előadások és tárlatvezetések a Magyar Nemzeti Galériában 2023
2023.07.25. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Nyári szünetelő: Színpompás Galéria – Fedezd fel a színeket!
2023.07.26. Borszerda 2023. Gasztrokulturális program a Magyar Nemzeti Galériában
2023.07.26. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Borszerda - ÖRÖM ÉS BÁNAT
2023.07.27. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Nyári szünetelő: Képes labirintus – Fedezd fel a Galériát!
2023.07.29. Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetés 2023. GULÁCSY. Na’Conxypan hercege
2023.07.29. Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetések 2023
2023.07.29. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Előre meghirdetett tárlatvezetés: GULÁCSY. Na’Conxypan hercege
2023.08.01. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Napsütötte tájakon – tárlatvezetés és jóga
2023.08.01. Jóga programok a Magyar Nemzeti Galéria Kupolaterében
2023.08.01. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Nyári szünetelő: Izgő-mozgó – Képzőművészeti mozgató kicsiknek és nagyobbaknak
2023.08.01. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Chill out: Jóga a város felett
2023.08.03. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Előre meghirdetett tárlatvezetés: GULÁCSY. Na’Conxypan hercege
2023.08.03. Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetés 2023. GULÁCSY. Na’Conxypan hercege
2023.08.03. Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetések 2023
2023.08.03. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Nyári szünetelő: Gasztrotúra gyerekeknek
2023.08.05. Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetések 2023
2023.08.05. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Séták a Galériában | Impresszionizmuson innen és túl
2023.08.07. - 2023.08.11. Magyar Nemzeti Galéria tábor 2023
2023.08.07. - 2023.08.11. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Állatok, növények, emberek - Nyári tábor
2023.08.09. Tárlatvezetés diákoknak a Magyar Nemzeti Galériában 2023
2023.08.09. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Mesebeli kalandok | Tárlatvezetés 6-10 éves gyerekeknek
2023.08.09. Múzeumi programok gyerekeknek 2023. Foglalkozások, tárlatvezetések, programok a Nemzeti Galériában
2023.08.13. Tárlatvezetések angolul a Magyar Nemzeti Galériában 2023
2023.08.13. Angol nyelvű előadások és tárlatvezetések a Magyar Nemzeti Galériában 2023
2023.08.13. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Guided Tour | Monet, Gauguin, Pissarro in the Gallery
2023.08.15. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Nyári szünetelő: Színpompás Galéria – Fedezd fel a színeket!
2023.08.17. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Előre meghirdetett tárlatvezetés: GULÁCSY. Na’Conxypan hercege
2023.08.17. Magyar Nemzeti Galéria programok 2023. Események, rendezvények, kiállítások
Nyári szünetelő: Képes labirintus – Fedezd fel a Galériát!
2023.08.17. Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetések 2023
2023.08.17. Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetés 2023. GULÁCSY. Na’Conxypan hercege
Találatok száma: 13

Boutique Hotel Victoria Budapest****

Boutique Hotel Victoria Budapest****

A Budai Vár lábánál, közvetlenül a Duna partján fekvő, 4 csillagos butikhotel 27 panorámás szobát kínál Budapest szívében. A szálloda mindössze 10 perces sétára található a Budai Vártól, a Mátyás-templomtól és a Halászbástyától, melyek nem csak a város legnépszerűbb látványosságai, hanem az UNESCO ... Bővebben


Buda Castle Hotel****

Buda Castle Hotel****

A Buda Castle Hotel a Duna budai oldalán található gyönyörű Várnegyedben helyezkedik el közel a turisztikai látnivalókhoz, egy mégis csendes mellékutcában. A csodálatos helyszín amellett, hogy a Világörökség része 1987 óta, számos érdekességgel, gasztronómiai különlegességgel, kulturális élménnyel és ... Bővebben


Budavár Panzió

Budavár Panzió

A Budavár Panzió Buda szívében, a történelmi Várnegyedben fekszik exkluzív, csendes, de központi helyen. Panziónkban Ön az UNESCO világörökség területén lakik a Halászbástya lábánál, csak néhány lépésre a Mátyás templomtól. Bővebben


Exe Carlton Budapest

Exe Carlton Budapest

A Budapest szívében helyet kapott Exe Carlton Budapest barátságos és békés szállást biztosít a vendégek számára – ideális választás kikapcsolódni vágyók és üzleti úton lévők számára egyaránt. Bővebben


Gold Hotel Budapest

Gold Hotel Budapest

Ha Ön kedvező ár-érték arányú szállás ajánlatot keres Budapest centrumában, akkor a legjobb helyen jár. A Gold Hotel Budapest otthonos, elegáns, minőségi szobái klímával, LCD TV-vel, minibárral, hajszárítóval és ingyenes WiFi internet kapcsolattal felszereltek. Bővebben


Hilton Budapest

Hilton Budapest

Az UNESCO Világörökség listáján szereplő Budai Várnegyed szerves részeként a romantikus Halászbástya és a Mátyás templom szomszédságában fekvő Hilton Budapest első osztályú szolgáltatásokkal és exkluzív felszereltséggel várja a Budapestre látogatókat. A szálloda épülete egyedülálló építészeti bravúr: ... Bővebben


Hotel Castle Garden**** Budapest

Hotel Castle Garden**** Budapest

Szállodánk nyugodt pihenést és aktív kikapcsolódást biztosít a turistáknak és az üzletembereknek egyaránt. A Hotel Castle Garden**** az UNESCO Világörökség listájára felkerült Budai Várnegyed bejáratánál helyezkedik el, a páratlan szépségű látnivalók (mint a Mátyás templom, Halászbástya, Budavári Palota) ... Bővebben


Hotel Charles*** Budapest

Hotel Charles*** Budapest

Ha egy kis kikapcsolódásra vágyik, kedveli a zöld környezetet, az ízletes ételeket és a kényelmes szobákat, a legmegfelelőbb választás az Ön számára a Hotel Charles. Bővebben


Hotel Clark Budapest*****

Hotel Clark Budapest*****

A Hotel Clark Budapest boutique hotel a főváros szívében, a Duna-part budai oldalán, az ikonikus Széchényi Lánchíd szomszédságában helyezkedik el, páratlan kilátást nyújtva a folyóra, a Budai Várra és a főváros további nevezetességeire. Bővebben


Hotel Orion Várkert Budapest

Hotel Orion Várkert Budapest

Családias hangulatú szállodánk Budapest belvárosában, az Erzsébet -híd budai hídfőjénél található, egy saroknyira a Dunától. Kényelmes szobáink légkondicionáltak, ingyenes WIFI-vel, síkképernyős Tv-vel, telefonnal, minibárral és hajszárítóval felszereltek. Gondolva az üzleti utazókra, minden szobánkban ... Bővebben


1 2   


Találatok száma: 57

Aranybástya Étterem - Kávéház Budapest

Aranybástya Étterem - Kávéház Budapest

Szeretettel várjuk önt és kedves vendégeit elegáns környezetben, történelmi helyszínen, Budapest egyik legszebb panorámájával. Tőlünk nem mehet el éhesen! Páratlan ízű finom ételekkel, desszertekkel és hozzájuk illő, különleges italokkal várjuk. Bővebben

Asztalfoglalás
Kiemelt partner

21 Magyar Vendéglő

21 Magyar Vendéglő

A 21 A Magyar Vendéglő tulajdonosainak célja volt egy olyan magyar éttermet létrehozása, mely visszaadja a rég elfeledett és hiányzó Szindbádos gasztronómiai élményt. Békebeli magyar konyha 21. századi módon, minden eredeti hagyományos ízt koncentráltan megőrizve, ételeik mégis könnyebbek a régimódi ... Bővebben


Adrienne Deluxe Budapest

Adrienne Deluxe Budapest

Üdvözlet az exkluzív különlegességek birodalmában! Borok, pezsgők, gin, vodka és egyéb kézműves termékek kizárólag magyar termelőktől egy helyen. Bővebben


Alabárdos Étterem

Alabárdos Étterem

Hagyományos magyar ételek újragondolt formában, minőségi borok kíséretében. Ezt kínáljuk Önnek történelmi falak között a Budai Várnegyed szívében. Legyen a vendégünk! Bővebben


Arany Hordó Étterem

Arany Hordó Étterem

Az Arany Hordó Étterem egykor a király főpohárnokának rezidenciája volt a Budai Várnegyed szívében. Terméskövekből kirakott pinceborozónkat a már 500 éves épület alatt húzódó Budai Labirintus egyik ágából alakítottuk ki, ahol borbemutatókkal, vacsorákkal és kóstolókkal várjuk Vendégeinket. A ... Bővebben


Arany Kaviár Étterem

Arany Kaviár Étterem

Az Arany Kaviár több mint húsz éve van jelen a magyar gasztronómia palettáján. A legjobb fine dining éttermek között tartanak minket számon, a robosztus cári pompát ötvözzük a modern elegancia könnyedségével. A Gault Millau Étteremkalauz 2010 óta egy szakács sapkával jutalmazza az Arany Kaviárt, a ... Bővebben


Arriba Taqueria Széna tér

Arriba Taqueria Széna tér

Az Arriba Taqueria egy ínyenc mexikói étteremlánc Budapesten, friss, gyorsan elkészülő ételekkel. Az amerikai-magyar alapítók elkötelezettek az udvarias ügyfélkiszolgálás iránt, és célunk, hogy a fenséges mexikói ételeinket családias, barátságos környezetben szolgáljuk fel vendégeinknek. Mi lehet ... Bővebben


Corvin Kávézó Budapest

Corvin Kávézó Budapest

A Budai Vigadó és a Kapucinus-templom között fekvő hangulatos kis tér Budapest legrégebben lakott városrésze címet is elnyerhetné. Ezen a gyönyörű helyen, a tér közepén nyitotta meg kapuit a Corvin Kávézó 2006-ban. Kávézónk belső kialakítása a klasszikus kávéházi vonalat képviseli, összhangban a tér ... Bővebben


Csészényi Kávézó Budapest

Csészényi Kávézó Budapest

Kávézónk 2005. decembere óta várja kedves vendégeit Buda szívében, a Krisztinavárosban, a régi Rill órásműhely helyén. Bővebben


Déryné Bisztró Budapest

Déryné Bisztró Budapest

Sikkes, szexi, kozmopolita. Ilyennek szeretik a lokálpatrióta budaiak a Dérynét. Az ikonikus kávéház az Auguszt család gondozásában az 1910-es évek idusán nyitott és azóta írók, celebritások, balerinák, politikusok, könnyűvérű hölgyek és fess urak ezreit szórakoztatta dekadens varázsával egy évszázadon át. ... Bővebben


1 2 3 4 ... 6   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Múzeumok Éjszakája Budapest 2023
Múzeumok Éjszakája Budapest 2023
  • Budapest
  • Több kerületben
2023. június 24. (Szombat)
Magyar Nemzeti Galéria kiállítások 2023
Magyar Nemzeti Galéria kiállítások 2023
  • Budapest
  • I. kerület
2023.03.02. (Csütörtök) - 2023.06.11. (Vasárnap)

Figyelmébe ajánljuk!

Magyar Nemzeti Galéria
Magyar Nemzeti Galéria
  • Budapest
  • I. kerület

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG