FitBalance ingyenes őszi sport- és életmód fesztivál Budapesten a Papp László Sportarénában!
FitBalance ingyenes őszi sport- és életmód fesztivál Budapesten a Papp László Sportarénában!
Hagyományőrző disznóvágás bemutatók, óriási kolbászvásár, családi programok!
Hagyományőrző disznóvágás bemutatók, óriási kolbászvásár, családi programok!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!

Óbudai Társaskör programok 2019 / 2020. Online jegyvásárlás

2019. október 3.

Az Óbudai Társaskör épületének múltja, mint Óbudáé, a római korig nyúlik vissza. Ezen a középkorban is lakott helyen a 19. században a Koronához és az Oroszlánhoz címzett fogadó és kávéház nyílt. Ezek a falak állnak ma is, amelyeket az 1980-as években értő szemmel és szívvel Korompay Katalin építész feltárt, rekonstruált, újjáteremtett. A régi falak között mozgalmas, pezsgő kulturális élet zajlik, gazdag programok várják a kultúrszeretőket. A zene folyamatos jelenléte inspiráló, a Társaskör fő profilját jelentik a klasszikus és kortárs zenei koncertek. A társművészetek találkozása is sok éve nyújt örömteli élményt: művészeti szalonok keretében a vers, a próza épp oly otthonos, mint az élő zene a felolvasószínházi esteken.

Élmények és értékek! Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Óbudai Társaskör októberi programok

A HÓNAP ESEMÉNYE
2019. október 1., kedd 19 óra
A ZENE VILÁGNAPJA
B. A. C. H.
B koncert – Zeneművek B hangnemben

Az Anima Musicae Kamarazenekar sorozatának első koncertje
Művészeti vezető: G. Horváth László

Műsorvezető: Dinyés Soma

Johann Christoph Bach: Mein Freund ist mein
Közreműködik: Szili Gabriella – ének
Carl Philipp Emanuel Bach: B-dúr fagottverseny
Közreműködik: Lakatos György – fagott
Johann Bernhard Bach: B-dúr chaconne
Johann Christian Bach: B-dúr csembalóverseny, op. 13/4
Közreműködik: Dinyés Soma – csembaló
Carl Philipp Emanuel Bach: B-dúr vonósszimfónia, Wq 182/2

B. A. C. H. címmel rendez sorozatot a 2019/20-as koncertévadban az Óbudai Társaskör és az Anima Musicae Kamarazenekar, Dinyés Soma közreműködésével. A négy hangversenyből álló klasszikus zenei kalandozás a zenetörténet legnagyobb hatású családját, a Bach famíliát állítja középpontjába. A család zeneszerzőtagjainak műveiből összeállított műsorok reflektálnak a saját maguk által is oly gyakran használt zenei-névbeli párhuzamra: a B-A-C-H hangok egy-egy koncert kiinduló harmóniai alapját is jelentik majd. A felcsendülő zenéket Dinyés Soma zenetörténeti érdekességekben bővelkedő, rövid bevezetői tagolják. Az első koncerten a B hang, valamint a B-tonalitás színei, zeneművei jelennek meg.

Belépőjegy: 2000 Ft, diákjegy: 1000 Ft

2019. október 3., csütörtök 19.30 óra
TÁRSAS-JÁTÉK
A Liszt Ferenc Kamarazenekar sorozata 3/1

Koncertmester: Tfirst Péter

Sammartini: F-dúr concerto furulyára, vonósokra és basso continuóra
Kovács Bálint – barokk furulya
Liszt Ferenc Kamarazenekar

Torelli: e-moll hegedűszonáta
Király-Domány Bernadett – hegedű, Miski Anett – gordonka, Péteri Dóra – csembaló

Mozart: G-dúr hegedű–brácsa duó, K. 423
Tfirst Péter – hegedű, Várnagy Mihály – brácsa

Vivaldi: a-moll concerto csellóra és vonószenekarra, RV 422
Kertész Ottó – gordonka
Liszt Ferenc Kamarazenekar

***
Kodály: Intermezzo
Tfirst Péter – hegedű, Várnagy Mihály – brácsa, Miski Anett – gordonka

Dvořák: Esz-dúr vonósötös, op. 97
Hutás Gergely, Pintér Attila – hegedű, Várnagy Mihály, Lezsák Attila – brácsa, Kertész Ottó – gordonka

A Liszt Ferenc Kamarazenekar új sorozatában a társas muzsikálás különböző formációit, a közös hangszer-megszólaltatás összehangolódó fázisait mutatja be, a legkisebb „együttestől”, a duótól, egészen addig a változatig, amikor a kamarazenekar szólóhangszer(ek) játékát, vagy éppen egy kórus csodálatos hangzását fonja körül.
Műsoraikban a zenei stílusoknak nem szabnak határt, a főirány persze a törzsközönség által nagyon várt barokk muzsika, de a duók/triók/négyesek/ötösök tarka válogatást adnak a barokk utáni korszakokból, egészen napjainkig.

Belépőjegy egységesen: 3500 Ft
Rendező: Liszt Ferenc Kamarazenekar

2019. október 4., péntek 19 óra
FANTÁZIADARABOK

Kállai Ernő – hegedű
Czene Rudolf – zongora

Corelli: La Folia (arr. Kreisler)
Schumann: Fantasiestücke, op. 73
Brahms: c-moll Scherzo (Sonatensatz), WoO 2
Csajkovszkij: Andante Cantabile, op. 11 (arr. Kreisler)
Kreisler: La chasse (Caprice Cartier stílusában)
Dvořák: Songs my mother taught me (Gypsy Song) op. 55/4 (arr. Kreisler)
Kreisler: Sicilienne and Rigaudon (Francoeur stílusában)
Bazzini: Manók tánca, op. 25

Két fényes tehetségű fiatal művész estje a mai. A híres Kállai muzsikus dinasztia legfiatalabb tagja, a Magyar Állami Operaház koncertmestere, a Kállai Vonósnégyes primáriusa szólóestre várja a Társaskör közönségét. Kállai Ernő 12 évesen nyert felvételt a Liszt Ferenc Zeneakadémia Különleges tehetségek osztályába, majd 2006-ban teljes ösztöndíjat kapott a New York-i Juilliard Egyetemre, ahol Itzhak Perlman fogadta tanítványának.  2014-ben Junior Prima Díjat, 2016-ban Fischer Annie-ösztöndíjat kapott. Az egyik legnagyobb tekintélyű zenei lap, a The Strad Kállai Ernő „kifinomult és elegáns” játékát dicséri.
Partnere, Czene Rudolf generációjának egyik legtehetségesebb zongoraművésze. A Zeneakadémián Dráfi Kálmán volt mestere, ma már ő is ott tanít, a Jazz Tanszék növendékeit oktatja klasszikus zongorára.  A fiatal művész pályakezdésének két meghatározó élménye, hogy diplomakoncertjét Kocsis Zoltán vezényelte és egy olaszországi koncerten Martha Argerich partnere lehetett és négykezest játszhattak.

Szőke Cecília
Belépőjegy: 1600 Ft, diákjegy: 800 Ft

2019. október 6., vasárnap 17 óra
A CAPELLA SAVARIA KONCERTJE

Művészeti vezető: Kalló Zsolt

Händel: g-moll concerto grosso, op. 6/6, HWV 324                      
Benda: A-dúr szimfónia, No. 8, L1.8
Benda: e-moll fuvolaverseny, L2.4
Közreműködik: Bertalan Andrea – fuvola            
C. Ph. E. Bach: h-moll szimfónia, No. 5, Wq 182/5, H 661

A Capella Savaria a legrégebbi, korhű hangszereken játszó kamarazenekar Magyarországon. A 38 éve folyamatosan működő együttes több mint 80 hanglemezt készített. A felvételek több mint kétharmada világelső felvétel, ezért ezek zenetörténeti jelentőségét nemzetközi szinten is elismerik.
Kalló Zsolt, Liszt-díjas hegedűművész, az együttes művészeti vezetője a koncert alkalmával röviden ismerteti is a műsort, amivel még közelebb hozza a közönséghez ezeket a remekműveket.

Georg Friedrich Händel 1740-ben írta meg zenetörténeti jelentőségű, tizenkét darabból álló op. 6-os concerto grossóját vonósokra. A sorozatot Bach hat Brandenburgi versenyével együtt a barokk zenekari darabok csúcspontjának tekintik. Ezen az estén a sorozat 6. darabját adja elő a Capella Savaria.       

Franz Benda 1709-ben született Csehországban. Művei átmenetet képeznek a barokk és a klasszicista zene között. A folyamatos dallamvezetés mellett már megfigyelhető a visszatérő motívumok periodikus ismétlődése is. Az A-dúr szimfónia (No. 5, L1.8) után Bertalan Andrea fuvolaművész közreműködésével az e-moll fuvolaversenyt (L2.4) hallhatja a közönség.

Carl Philipp Emanuel Bach (vagy más néven Hamburgi Bach) Weimarban született 1714-ben, Johann Sebastian Bach második fia.  Zeneszerző, orgonista, csembalista, a zenei klasszicista stílus megalkotója, csaknem harminc évig állt Nagy Frigyes szolgálatában. 1755-1762 között vetette papírra kilenc, Berlinben vonósokra és fúvósokra írt szimfóniáját, melyek három tételesek. A h-moll szimfónia (No. 5, Wq 182/5, H 661) ennek a sorozatnak az egyik gyöngyszeme.

Belépőjegy: 2000 Ft, senior és diákjegy: 1000 Ft

2019. október 7., hétfő 19 óra
FEHÉREN FEKETÉN
Zongorás estek négy kézre

Fejérvári Zoltán és Villányi Dániel

Bevezetőt mond: Bolla Milán

Schubert: Bevezetés és variációk, B-dúr, op. post. 82,2 D 968 A
f-moll fantázia, op. 103 D 940
Nyolc variáció egy francia dalra, op. 10 D 624
C-dúr karakterisztikus induló, D 968 B
Divertissement egy francia témára. 2. Andantino e-mollban, D 823//II.

Az előző évadban nagy sikernek örvendett az új, Steinway D-modellünket népszerűsítő zongorakoncert sorozatunk. Idén duplázunk, vagyis minden alkalomra két kiváló zongoraművészt kértünk fel, hogy mutassák meg a közönségnek a zeneirodalom négykezes darabjainak gyöngyszemeit.

Fejérvári Zoltán a fiatal zongorista-nemzedék kiemelkedően tehetséges tagja, több nemzetközi verseny díjazottja, a 2017-es Montreali Nemzetközi Zongoraverseny győztese. 2015-ben Junior Prima Díjban részesült, 2016-ban pedig elnyerte a londoni Borletti-Buitoni Trust Fellowship díját. A Zeneakadémia Kamarazene Tanszékének oktatója, a nemzetközi koncertélet rendszeres szereplője Európában, az Egyesült Államokban és Kanadában egyaránt.
Villányi Dániel briliáns fiatal zongoraművész a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett BA diplomát 2010-ben, ahol mesterei Dráfi Kálmán, Kemenes András, Wágner Rita és Gulyás Márta voltak. Ezt követően tanulmányait a weimari Hochschule für Musik Franz Liszt falai között Szokolay Balázs és Larissa Kondrateva növendékeként és a tel-avivi Buchmann-Mehta School of Music intézményében Prof. Emanuel Krasovsky mellett folytatta, majd 2013-ban Weimarban megszerezte MA diplomáját is. Napjainkra már számos nagy sikerű szóló, nagyzenekari és kamarazenei koncertfellépést tudhat maga mögött. Többek között fellépett Németországban, Ausztriában és Svájcban is.

Belépőjegy: 1600 Ft, diákjegy: 800 Ft

2019. október 9., szerda 17 óra
JÁTÉKOS MUZSIKA 7X10 PERCBEN

Közreműködnek:
a Budapesti Vonósok tagjai

Műsorvezető: Czigány György

„Sok újdonságot nem mondunk, ezeknek utána lehet mindenütt nézni, de ebben a szituációban, ebben az élő közegben, ebben a zenélő, házi muzsika hangulatban, ebben a közvetlen légkörben azért más a lexikális tudás lehetősége. Itt semmilyen feszes műsorrend nincsen, nagyon spontán, családias az együttlét, és én igyekszem mindig az élmény, az öröm felé vinni az embereket.”

Czigány György – Óbudai Anziksz

Belépőjegy egységesen: 500 Ft

2019. október 10., csütörtök 19 óra
BACH IN BLUE
Káel Norbert zongoraestje

Bach: c-moll prelúdium, (Das Wohltemperierte Klavier I/2, BWV 847)
Cisz-dúr prelúdium, (Das Wohltemperierte Klavier II/3, BWV 872)
Kern–Hammerstein: All the things you are
Coltrane: Giant steps
Bach: e-moll prelúdium, (Das Wohltemperierte Klavier II/10, BWV 879)
Bach: d-moll kétszólamú invenció, No. 4, BWV 775
Miles Davis: Solar
Sosztakovics: g-moll prelúdium, op. 87/22

A művész Bach in blue szólóestjén a zeneszerző géniusz ismert darabjaiból és ismert jazz-standardekből válogatott. Az utóbbiakat rendkívül izgalmas módon, barokk stílusban szólaltatja meg. A programot Sosztakovics g-moll prelúdiuma zárja, amely szintén Bach-i utalás, hiszen a mű a barokk mester hatására íródott.

Káel Norbert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszakán Binder Károlynál és Oláh Kálmánnál tanult, majd a világhírű Berklee College-ban folytatta tanulmányait Laszlo Gardonynál és Joe Lovanonál. A tanulást New Yorkba költözése után is folytatta, de emellett számos helyen koncertezett világszerte és Magyarországon egyaránt. Itthon többször fellépett a Művészetek Palotájában és gyakran játszik a legrangosabb jazzklubokban.

Káel Norbert zongoraművész, a crossover zenei stílus egyik kiemelkedő, hazánkban és nemzetközileg is elismert képviselője. Egyedülálló módon fuzionálja a különböző zenei stílusokat, különleges, egyéni hangzást teremtve, elsősorban a klasszikus zene és a jazz elemeit felhasználva zenei ötleteinek interpretálásához.
Egyéni hangzásvilág és komplex ritmikai, valamint harmóniai elemek jellemzik a művész zongorajátékát, amelyben Keith Jarrett, Chick Corea, Bach és Bartók, Chopin és Szkrjabin zenei világa egyesül egy teljesen egyéni hangzássá.

Belépőjegy: 1500 Ft, diákjegy: 750 Ft

2019. október 11., péntek 19 óra
ÖTÖS!
Romantikus kamarazene Ábrahám Márta növendékei és barátai előadásában

Ábrahám Márta – hegedű
Hévizi Virág – hegedű
Eveline Meier – brácsa
Devich Gergely – gordonka
Schweigert György – nagybőgő
Kovalszki Mária – zongora

Műsorvezető: Ábrahám Márta

Schumann: Esz-dúr zongoraötös, op. 44
***
Schubert: Pisztrángötös, op. post. 114 D 667

Belépőjegy: 1600 Ft, diákjegy: 800 Ft

2019. október 12., szombat 11 óra
HANG-VARÁZSKASTÉLY
A Liszt Ferenc Kamarazenekar gyerekkoncert-sorozata

Közreműködnek:
a Liszt Ferenc Kamarazenekar tagjai
Szerkesztő-műsorvezető és zongorán közreműködik: Simon Izabella

Együtt szőjük, fonjuk, kerekítjük a történetet, meséből mesébe lépegetve. A népmesék és a népzene világából indulva a kastélyban rendezett bálon át a csodás, mesebeli lények elvarázsolt zenei birodalmába jutunk. A három szombat délelőtt az Óbudai Társaskörben ebben az évadban igazi meglepetéseket tartogat a gyerekek és kísérőik számára. A kalandos úton a vezetőnk: Simon Izabella zongoraművész.
Bár az előadások tematikájukban részben egymásra épülnek, a gyerekkoncertek külön-külön is élményt jelentenek majd. 

A vándortarisznya – a népmesék és a népzene
Elindulunk szerencsét próbálni, de előtte a vándortarisznyába csodás muzsikát gyűjtünk össze. Zenével, képekkel, varázslatokkal felvértezve az előadás végén megérkezünk a Hangvarázskastély kapujához.
Hogy a következő előadáson milyen segítséggel tudunk belépni a titokzatos kastély kapuján? Kiderül a koncert utáni kézműves foglalkozáson.

Belépőjegy egységesen: 1000 Ft
Rendező: Liszt Ferenc Kamarazenekar

2019. október 12., szombat 19 óra
HAZAFELÉ
Tóth Péter zongoraestje

Händel: G-dúr Chaconne, HWV 435
Mozart: D-dúr szonáta, K. 311/284c
     1. Allegro con spirito
     2. Andante con espressione
     3. Rondeau (allegro)
Schubert: f-moll Impromptu, op. 142/1
Beethoven: “God Save the King” variációk, WoO 78

***
Liszt: Weinen Klagen Sorgen Zagen variációk, S. 180
Megyeri Lajos: Szvit
Chopin: Andante spianato et Grande polonaise brillante, op. 22

Békéscsabán kezdtem zongorát tanulni Csontos Józsefnél 1996-ban, ekkor 11 éves voltam, két évvel később felvételt nyertem a budapesti Zeneakadémia előkészítő tagozatára, ahol Nádor György és Réti Balázs tanítványaként folytattam tanulmányaimat. A mesterdiploma megszerzése után az Egyesült Államokba mentem továbbtanulni, először a Texas Christian University-n Ungár Tamással, majd a University of Texas at Austin egyetemen Anton Nellel, ahol megszereztem a doktori címet 2015-ben. Jelenleg két egyetemen tanítok zongorát az Egyesült Államokban (New Jersey), és emellett gyakran koncertezek. Eddig a világ 19 országában fordultam meg és adtam szólóesteket, illetve zenekari fellépéseket mint szólista, évi rendszerességgel hívnak meg Hollandiába és Franciaországba zenei fesztiválokra és szólóestekre.
Fontosabb eredményeim közé tartozik a weimari, budapesti és Los Angeles-i Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyek győzelme, illetve a Los Angeles-i Paderewski Nemzetközi Zongoraverseny első helyezése.
A 2000-es évek elején meglehetősen sokszor léptem fel Budapesten, többek között a Zeneakadémia Nagytermében, a Vigadóban, a Vakok Intézetének Nádor Termében, sőt az Óbudai Társaskörben is volt szerencsém együtt próbálni a Liszt Ferenc Kamarazenekarral és a Budapesti Vonósokkal. Terveim között szerepel a budapesti zenei életbe való fokozatos visszatérés.

Belépőjegy: 1400 Ft, senior és diákjegy: 700 Ft

2019. október 16., szerda 19 óra
SCHUBERTIÁDA
A dal mint műfaj különböző korokban
Zenés, prózai este zeneakadémistákkal

Közreműködnek:
Meláth Andrea tanszékvezető növendékei

Topolánszky Laura, Fenyvesi Gabriella, Erdős Róbert, Gulyás Bence, Katoh Hiroko, Finszter Eszter, Tuznik Natália

Zongorán közreműködnek:
Alter Katalin, Harazdy Miklós, Szabó Ferenc János

A zongorakíséretes dal az egyik legközvetlenebb műfaj a zenében. Itt kerül legközelebb egymáshoz zene és költészet, zeneszerző és közönség, előadó és hallgatósága, énekes és zongoraművész. Nem véletlen, hogy a dalok eredeti közege nem a nagy színpad reflektorfénye, hanem az otthon, a szalon, a szoba intim tere. Ez a sajátos hangulat tette legendássá az egykori Schubertiádákat, s ezt idézik meg hangversenyükön Meláth Andrea és zeneakadémista növendékei.

Belépőjegy: 1400 Ft, diákjegy: 700 Ft
Társrendező: A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Ének Tanszéke

2019. október 17., csütörtök 19.30 óra
GITÁRMUZSIKA ÓBUDÁN

Az arTpeggio gitárduó koncertje
Kohut Petra, Kató Árpád

Sorozatszerkesztő, házigazda: Roth Ede

Dowland:
My Lord Chamberlain, His Galliard
My Lord Willoughby's Welcome Home
Anonymus: La Rosignoll
Robinson: A Plaine Song
Johnson: The Flat Pavan
Robinson: Twenty Ways Upon The Bells
Händel: g-moll Passacaglia, HWV 432
D. Scarlatti: f-moll szonáta, L. 118
d-moll „Pastorale” szonáta, L. 413
C-dúr szonáta, L. 104

***
Beethoven: Adagio WoO 43/2
Sor: Souvenir de Russie, op. 63
Piazzolla: Adios Nonino
       Lo Que Vendra

Az arTpeggio klasszikus gitárduó tagjai, Kohut Petra és Kató Árpád 2017-ben hozták létre a formációt. A Weiner Leó Katolikus Zeneiskola és Zeneművészeti Szakgimnázium művésztanárai többek között olyan tekintélyes koncerttermekben és fesztiválon játszottak, mint a Nádor Terem, a Müpa Üvegterem, a Győri zsinagóga és a Harmonia Cordis Nemzetközi Gitárfesztivál.
Koncertjeiken elhangzó művekkel kapcsolatosan a közönség érdekes háttér-információkat tudhat meg, mely információk hozzásegíthetik a művek jobb megértéséhez, értelmezéséhez.
Repertoárjuk minden zenei korszakból ízelítőt ad, változatosan végigvezetve a hallgatót a reneszánsztól a XX. századig, a Shakespeare korabeli dallamoktól egészen az argentin tangóig.

Belépőjegy: 1500 Ft, diákjegy: 750 Ft

2019. október 19., szombat 15 óra
MOZART KLUB
Hangszerek tánca
A hegedű és a táncoló vonó

Lakatos György vezetésével

Tiszteletbeli elnök:
Varga Károly

Vannak kis hangszerek és vannak nagyok, van húros, és van fúvós, sőt van ütős, meg billentyűs. Mind-mind más, de mégis mind zenél, énekel, melódiát játszik, harmóniát ad, ritmust zörget, mind ugyanaz, és mind különböző. Négy húros, sőt öt, de van hat is, 88 billentyű, vagy 47 húr, nádas, duplanádas, fúvókás, 20 centis, vagy 6 méteres, 1 tonnás és tenyérben elférő. Hihetetlen kavalkád. Ezer éves és mai, népi és klasszikus, ébenfa és réz, fenyőfa és fém, állatbőr és lószőr. A hangszerek arzenálja. Ez az új évad kihívása. Hangszerek és táncok, táncoló hangszerek és táncoló zenék, sőt táncosok.
Lakatos György

Belépőjegy felnőtteknek: 500 Ft, gyermekeknek és diákoknak: 300 Ft

2019. október 19., szombat 19 óra
HOMMAGE À VERNE GYULA
Technikatörténeti szalon

Zene, irodalom és a fizika csodái

Közreműködik:
Horváth Anikó, Elek Szilvia – zongora
Mécs Károly színművész

Szerkesztő, műsorvezető: Dr. Jeszenszky Sándor technikatörténész

Verne Gyula! Nemzedékek nőttek fel könyvein, amelyeket az első sci-fiknek tartanak. Verne művei azonban ennél sokkal többet adnak, természettudományi, földrajzi, néprajzi ismereteket és egyes könyveiben műszaki, technikai leírásokat is. Ezekhez kapcsolódóan általa elgondolt eszközökről – újfajta járművekről, repülőgépről, tengeralattjáróról, űrhajóról – olvashatunk. Utóbbiak azonban nem csupán a képzelet szüleményei, könyveiben a kor csúcstechnikái jelennek meg, esetenként pedig azok Verne fantáziája által továbbfejlesztett változatai. Sok elképzelése később tényleg megvalósult, ha nem is pontosan olyan formában, ahogy ő leírta. Könyvei olvasmányosak, szórakoztatók, műszaki magyarázatai az olvasókat innovatív gondolkodásra tanítják. Annyira magunkénak érezzük, hogy nekünk ő nem Jules Verne, hanem Verne Gyula.
Életműve hatalmas, 80 könyvéből néhány részlettel tisztelgünk emléke előtt. Mód nyílik jövőbe mutató gondolkozásának, írói képességeinek, sőt humorának bemutatására is.
A Technikatörténeti Szalon hagyományaihoz híven az előadást irodalmi idézetek és zeneművek egészítik ki.
Dr. Jeszenszky Sándor

Belépőjegy: 1800 Ft, diákjegy: 900 Ft

2019. október 20., vasárnap 10-20 óráig
ŐSZ A KRÚDY-NEGYEDBEN

„A lábad elé hullott falevél csak egy kis sóhajtás, amely után nemsokára nevetés is hangzik a lombok közül.”
Krúdy Gyula

Zene, irodalom, gyerekprogram, kiállítás, vendéglátás, verklimuzsika, fiáker utazás, sakk, újságok várják a Krúdy-negyedbe látogatókat

A programok, valamint a múzeum kiállításai ingyenesen látogathatók.

Rendező:
Óbudai Társaskör, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Óbudai Népzenei Iskola
A vendéglátásról a Kéhli Vendéglő, valamint az Óbudai Társaskör kávézója gondoskodik

2019. október 21., hétfő 19 óra
„…VARÁZS VOLT SZEMÉLYE KÖRÜL!”
Márai Sándor Krúdy Gyuláról

Krúdy Gyula (1878-1933)

Hirtling István felolvasóestje Márai Sándor írásaiból

Bevezetőt mond Mészáros Tibor irodalomtörténész, a Márai-hagyaték kezelője

Közreműködik: Berki Sándor – hegedű

Az est címe azt sejteti, hogy a Szindbád hazamegy című kultikus regény feldolgozását élvezheti a közönség. Ez részben igaz is, hiszen e könyv nélkül nem érthetjük meg a két író kapcsolatát, ugyanakkor e műnél jóval több szállal kötődik Krúdyhoz Márai, akinek életmódjában ugyanúgy megjelenik mestere, mint ahogyan sok más, kevésbé ismert írásában. Az emigrációban is számos Krúdyról szóló írása született és, ahogy élete vége felé naplójában lejegyezte, „…már csak Krúdyt olvasok…”.  Márai Krúdy-rajzain keresztül azt is láthatjuk, mi volt számára érték és megörökítendő emberi tulajdonság.

Az est előtt 18 órától mécseseket gyújtunk Krúdy Gyula szobránál, emlékezve az író születésének 141. évfordulójára

A Krúdy-falatokról, fröccsökről (melyek nincsenek benne a jegyárban) a Kéhli Vendéglő gondoskodik.

Belépőjegy: 1600 Ft, diákjegy: 800 Ft

2019. október 26., szombat 19 óra
TANGÓ – VOLVER LA VIDA
A Besame mucho-tól a Libertango-ig

Bojta Zsuzsanna – mezzoszoprán
Manuel B. Camino – bassz-bariton
Csáki András – gitár
Miskolczi Anita – gordonka
Szatzker Zsanett – harmonika

Műsoron Astor Piazzolla, Carlos Gardel, Carlos Guastavino, Carlos Eleta Almarán, Consuelo Velázquez és Isaac Albeníz legkedveltebb dalai

Carlos Gardel: Volver
Carlos Eleta Almarán: Historia de un Amor
La Llonora
Joaquin Rodrigo: Concierto de Aranjuez, Fantasía Para un Gentilhombre
Carlos Guastavino: La rosa y el sauce
Isaac Albeníz: Granada
Villa-Lobos: Bachianas Brasileiras, No.5.
Carlos Gardel: Por una cabeza
Consuelo Velázquez Besame mucho
Augustin Barrios: La catedral
Astor Piazzolla: Oblivion
Astor Piazzolla: Los Pajaros perdidos
Astor Piazzolla: Café 1930
Astor Piazzolla: Libertango
Astor Piazzolla: Fuga y misterio

Csáki András Junior Prima Díjas gitárművész, Miskolczi Anita csellóművész, Manuel B. Camino mexikói bassz-bariton és Bojta Zsuzsanna Bach Mindenkinek Fesztiváldíjas mezzoszoprán a latin zene iránt érzett szenvedélyes szerelem és az eddigi közös munkák során kialakult harmónia kapcsán döntöttek úgy, hogy 2018 tavaszán megalapítják a Volver La Vida nevű latin együttest. Zenéjük felöleli a latin népek zenéjét Dél-Amerikától Spanyolországig és a mexikói daloktól a forró tangókig. Mindezeket saját hangszerelésben és az alkalomhoz illő összeállításban adják elő koncerttermektől fesztiválokon át világszerte, a latin zene szabadságát élvezve és kifejezve. Az együttes állandó vendégművésze, Szatzker Zsanett harmonikaművész is közreműködik ezen a programon. A csapat tagjait képezik még: Jeszenszky-Böhm Attila argentin-magyar zeneszerző és Riederauer Richárd zenei vezető.

Belépőjegy: 1800 Ft diákjegy: 900 Ft

2019. október 28., hétfő 19 óra
ŐSZI TÁNC

Somogyvári Csilla – fuvola, piccoló
Rácz János – fuvola
Gjorgjevic Dóra – piccoló
Várnai Beáta – klarinét
Szélpál Krisztina – oboa
Bodnár Judit – fagott
Kassai István – zongora

Műsorvezető: Tóth Endre

Burose: Duó
Brahms: Magyar táncok, No. 7, 8, 14, 1
Dohnányi: Ária fuvolára és zongorára, op. 48/1
Brahms: Magyar táncok, No. 2, 9, 19, 20
***
Lajtha: Quatre Hommages, op. 42
III. Hommage á Ravel. Adieu pastourelles
IV. Hommage á Colas Breugnon. Parade
Brahms: Magyar táncok, No. 3, 13, 5
Françaix: Quartet
Brahms: Magyar táncok, No. 6, 21

Évadnyitó hangversenyünkön a fafúvósok különleges világába kalauzoljuk közönségünket. Ritkán hallhatjuk az egyik legkisebb fafúvós hangszert, a piccolót szólózni. Koncertünkön megmutatjuk Önöknek, hogy szakavatott kezekben fantasztikus virtuozitással tud megszólalni. A fafúvós kvartett – fuvola, oboa, klarinét, fagott – az egyik legizgalmasabb hangzásvilág a kamarazene világában, és a szórakoztató, "táncos" művek – melyeket zenészeink válogattak –, valamint Tóth Endre tolmácsolásában elhangzó vidám versek is garantálják, hogy könnyed, felejthetetlen estében lesz részük az Óbudai Társaskörben.

Belépőjegy: 2200 Ft senior és diákjegy: 1500 Ft
Rendező: Budapesti Filharmóniai Társaság

2019. október 30., szerda 19 óra
FRANCIA ÉJ*
Házimuzsika Bolla Milánnal, a Bartók Rádió műsorvezetőjével

Quartetto Speranza
G. Horváth László, Szabó Tamás – hegedű
Fajd Gergő – brácsa
Háry Péter – gordonka

Csordás Klára – ének

Berlioz: Nyári éjszakák, op. 7
Debussy: g-moll vonósnégyes, op. 10
Holdfény
Lenhajú lány
Fauré: Álom után
Mandoline

Csordás Klára énekművészi pályáját szólistaként a Nemzeti Filharmóniánál, operaénekesként pedig Bécsben kezdte. A jelenleg Párizsban élő, Cziffra-díjas művésznő fellépett többek között az Opera Bastilleban, a Herkulessaalban, a Wigmore Hallban, a Teatro Colónban, Buenos Airesben. Szólóesteket adott számos nagyvárosban, például New Yorkban, Frankfurtban, Párizsban, Stuttgartban, Bécsben, Montrealban, Phoenixban.
A Quartetto Speranza frissen alakult formáció, ám tagjainak kamarázása már a Liszt Ferenc Zeneakadémián folytatott tanulmányaik alatt kezdődött. Primáriusuk, G. Horváth László, a Junior Prima Díjas, Nemzeti Ifjúsági Zenekar címmel kitüntetett Anima Musicae Kamarazenekar művészeti vezetője, számos verseny díjazottja, aki hivatásának a kamarazenélést tartja. A kvartett belső szólamai, Szabó Tamás hegedűművész és Fajd Gergő brácsaművész az Attitude Quartet tagjaiként 2014-2018 között több kamarazenei verseny díjazottjai. Szabó Tamás az Anima Musicae Kamarazenekar alapító tagja, Fajd Gergő jelenleg a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának brácsása. Az együttes csellistája, Háry Péter 2015 óta a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarában dolgozik szólamvezetőként.

Belépőjegy: 1600 Ft diákjegy: 800 Ft

ÓBUDAI TÁRSASKÖR GALÉRIA

Szeptember 4-től október 6-ig
MESTERSÉGES EVOLÚCIÓ
Szabó Ottó ROBOTTO szobrászművész kiállítása

Október 16-tól november 10-ig 
KORLÁTOK A FEJÜNKBEN
Molnár Judit Lilla festőművész kiállítása
Megtekinthető hétfő kivételével naponta 15 és 19 óra között

Forrás: Sajtóanyag


2019.10.03.
2019.10.12.
2019.10.28.
2019.11.25.
2019.12.16.
2020.01.11.
2020.01.15.
Találatok száma: 5

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Anna Hotel*** Budapest

Anna Hotel*** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST****SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és business ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő jótékony ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Szállás Budapest Belvárosban (V. kerület)

Szállás Budapest Belvárosban (V. kerület)

Luxus kényelem a belváros szívében, 50 méterre a Vörösmarty tértől! Budapest 5. kerületének közepén,a Dunától pár perc sétára 2, 4, 6 fős teljesen felszerelt apartmanokkal várjuk! Központi elhelyezkedésű, mégis csendes, ideális pihenőhely egy hosszú, városnézéssel töltött nap után. Egyedi design, tágas ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Lap tetejére
Ár: 1 000 Ft -tól 3 500 Ft -ig Online jegyvásárlás

Kiemelt ajánlatok

Krúdy-negyed programok 2019 Budapest
Krúdy-negyed programok 2019 Budapest
 • Budapest
 • III. kerület
2019. október 13.
Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2019
Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2019
 • Budapest
 • Több kerületben
2019.01.01. - 12.31.
Budapesti színházi előadások 2019. Műsor és online jegyvásárlás
Budapesti színházi előadások 2019. Műsor és online jegyvásárlás
 • Budapest
 • Több kerületben
2019.01.01. - 12.31.

Közeli ajánlatok

Múzeumok Őszi Fesztiválja Budapest Galéria 2019
Múzeumok Őszi Fesztiválja Budapest Galéria 2019
 • Budapest
 • III. kerület
2019. október 10.
Esernyős programok 2019. Online jegyvásárlás
Esernyős programok 2019. Online jegyvásárlás
 • Budapest
 • III. kerület
2019. szeptember 24 - 25.

Hasonló ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!

Óbudai Társaskör
Óbudai Társaskör
 • Budapest
 • III. kerület

Érdemes felkeresni!

Budapest Galéria
Budapest Galéria
 • Budapest
 • III. kerület
39-esek Étterme Flórián Udvar
39-esek Étterme Flórián Udvar
 • Budapest
 • III. kerület
Óbudai Kristálysó Barlang
Óbudai Kristálysó Barlang
 • Budapest
 • III. kerület

FitBalance ingyenes őszi sport- és életmód fesztivál Budapesten a Papp László Sportarénában!
Hagyományőrző disznóvágás bemutatók, óriási kolbászvásár, családi programok!
SZUBJEKTÍV - Az Iparművészeti Múzeum új szerzeményei a Várkert Bazárban
Tekintse meg a kiemelt események listáját!
Jegyet online? Gyorsan és egyszerűen!
Ár: 1 000 Ft -tól 3 500 Ft -ig Online jegyvásárlás
Szállásra van szüksége? Foglaljon online!

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG