Július 19. és 21. között újra csúcsra járatjuk a bulit a 26. Harkányi Fürdőfesztiválon!
Július 19. és 21. között újra csúcsra járatjuk a bulit a 26. Harkányi Fürdőfesztiválon!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Tisza-tavi nyári kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tisza-tavi nyári kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Melyek idén a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek idén a legnépszerűbb fesztiválok?

Óbudai Társaskör programok 2019. Online jegyvásárlás

2019. július 24 - 26.

Az Óbudai Társaskör épületének múltja, mint Óbudáé, a római korig nyúlik vissza. Ezen a középkorban is lakott helyen a 19. században a Koronához és az Oroszlánhoz címzett fogadó és kávéház nyílt. Ezek a falak állnak ma is, amelyeket az 1980-as években értő szemmel és szívvel Korompay Katalin építész feltárt, rekonstruált, újjáteremtett. A régi falak között mozgalmas, pezsgő kulturális élet zajlik, gazdag programok várják a kultúrszeretőket. A zene folyamatos jelenléte inspiráló, a Társaskör fő profilját jelentik a klasszikus és kortárs zenei koncertek. A társművészetek találkozása is sok éve nyújt örömteli élményt: művészeti szalonok keretében a vers, a próza épp oly otthonos, mint az élő zene a felolvasószínházi esteken.

Programok az Óbudai Társaskörben 2019 - Koncertek, zenei események

2019. június 19., szerda 19.00
MELODIKA CINEMATIQUE
A Melodika Project filmzenei koncertje

Antal Gábor – melodika, zongora
Csernus Katalin – gitár, ukulele
Pödör Bálint – ütőhangszerek

Chaplin: Smile
Mancini: Pink Panther
Morricone: Once Upon a Time in the West
Piazzolla: Libertango
Barber: Adagio, op. 11
Sosztakovics: Jazz-Suite, nr. 2 - Keringő
Gardel: Por una Cabeza, Volver
Mission Impossible
Fényes Szabolcs: 2x2 néha 5
Seress Rezső: Szomorú vasárnap
Nino Rota: Otto e mezzo (Nyolc és fél)
Harnick-Bock: Hegedűs a háztetőn
Ederlezi
Djawadi: Trónok harca
Lalo Schifrin: Mission Impossible

A Melodika Project legújabb műsorán klasszikussá vált filmzenék és filmzenévé lett klasszikusok szerepelnek, a triótól megszokott egyedi hangszerelésben és feldolgozásban. A legkülönbözőbb zenei stílusokból alkotott fúzióban Fellini, Kusturica, Ridley Scott vagy Almodovar filmjeinek jól ismert dallamai, Nino Rota, Chaplin és Morricone szerzeményei szólalnak meg különleges hangzásban. A koncertet a zenék által ihletett háttérvideók vetítése teszi még színesebbé.
A Melodika Project 2014 óta aktív szereplője a hazai zenei életnek. Koncepciójuk innovatív, klasszikus zenei alapokról kiinduló fúziós stílus megszólaltatása, izgalmas zenei összefüggéseket teremtve.
A trió 2016-ban az amerikai SAVVY Chamber Competition kamarazenei verseny közönségdíjasa lett.

Belépőjegy:1600 Ft, senior és diákjegy: 800 Ft

2019. június 20., csütörtök 19.00
9 ÉVES AZ ANIMA MUSICAE - Összművészeti előadás

Közreműködik:
Fejérvári Zoltán – zongora
Lackfi János költő
Borbély Károly festőművész

Schmelzer: Vivóiskola
Varga Judit: Mosi
Beethoven: B-dúr zongoraverseny, No. 2, op. 19
***
Schönberg: Verklärte Nacht (A megdicsőült éj), op. 4

Igazi szülinapi koncert barátokkal. A változatos műsort hol maga az ünnepelt játssza, hol régi barát zongorázik, hol régi barát – rokon versel, s mindehhez egy kiállítás ad majd hátteret. A zeneszerzők között is van barát, Varga Judit, akinek érdekes című darabját izlandi mohák inspirálták, s a cím is erre utal. Az ősbemutatót az Anima Musicae játszotta. Borbély Károly festőművésszel is régebbi a kapcsolat, a Belső hallás című nagyothallóknak és siketeknek rendezett koncerten működött közre, s csodálatos képek születtek a zenekar muzsikálása közben. Most korábban elkészült festményeit hozza magával, amit ugyancsak a Zene lelke inspirált. Lackfi János költő – rokon írt már verset a zenekar 3. születésnapjára, talán ő is hoz magával ajándékot?
Szőke Cecília

Belépőjegy: 2000 Ft, diákjegy: 1000 Ft
16 éven aluliaknak ingyenes
Támogató: Budapest Főváros Önkormányzata, Emberi Erőforrások Minisztériuma

2019. július 5., péntek 19 óra
IN MEMORIAM FISCHER ANNIE
Fischer Annie-ösztöndíjasok koncertje

Korossy-Khayll Csongor – hegedű
Hartmann Domonkos Péter – gordonka
Kovács Gergely – zongora

Műsorvezető: Dr. Székely György
Mozart: E-dúr trió, K. 542
Kodály: Duó
Rachmaninov: b-moll szonáta, op. 36 (1913-as verzió)
Sosztakovics: c-moll trió, No. 1, op. 8.

Számára egyetlen egy dolog volt fontos, és azzal kellett foglalkozni: mire gondolt a zeneszerző, mit érzett, miért írta le ezt vagy azt a darabot, mi a mondanivalója. (…) Mindig is abban hitt, hogy ennek van értelme, ennek van jövője, ezt érdemes csinálni, erre van szükség. Ebben élt, ezt közvetítette egész életében. Ez jóval több, mint amit egy zenésznek egy „tanár” adhat, ezzel a „növendéknek” már emberi tartást, emberi példát is mutat.
Csoba Tünde visszaemlékezése – Fischer Annie

Több mint húsz éve Csengery Adrienne kezdeményezésére alapította az akkori Oktatási és Kulturális Minisztérium a harminc év alatti zenei előadóművészek számára a Fischer Annie-ösztöndíjat. Az ifjú tehetségek támogatását hosszú élete során mindvégig fontosnak tartotta Fischer Annie, aki a legfiatalabbakat is szívesen meghallgatta. Elmeséltette velük koncertélményeiket, akadémiai óráikat, meghallgatta véleményüket.

Belépőjegy: 1400 Ft, senior és diákjegy: 700 Ft


Nyár van, nyár!

Hangversenyre, operába, jazz koncertre vagy régi pesti kabaréba menne nyáron? Gesztenyefák alatt üldögélve Örkény egyperceseket hallgatna cimbalom szólóval körítve vagy inkább reneszánsz slágerlistára vágyik? A Társaskör kertjében jó helyen jár, nálunk mindezt megtalálja. Sőt, itt tölthet egy nyári estét családi körben, kaphat „valami mást”, nem is szólva a zenei stand upról, a kifejezetten boldog szerelmes dalestről, a nagyvárosi éjszakák hangjairól, arról, hogy az élet egy tangó és köszönettel tartozunk mindenért.

Lehet, hogy mindez kicsit talányos, de ha végignézik nyári kínálatunkat, minden a helyére kerül. Akkor tudni fogják, hogy mindhárom zenekarunk, a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Budapesti Vonósok és az Anima Musicae koncertjében is gyönyörködhetnek, várjuk Frenket, a Wolf-családot, Harcsa Veronikát, Miquéu Montanarot és barátait.  Szilágyi Enikő, Mácsai Pál, Lukács Miklós, Pápai Erika, Benedek Miklós, Kerekes József és Fesztbaum Béla ugyanúgy vendégeink lesznek, mint Mycheller Myrtill, Pintér Tibor és Csányi István. Philipp György Lachegyi Mátéval és Dénes Ábellel jön hozzánk, Snétberger Ferenc és Bősze Ádám más-más műfajban, de szóló produkcióval lép fel. Jókedvet, színes műsort hoz magával ismét a Szent Efrém Férfikar, a Fehér András Operatársulat pedig nálunk debütál, és azt énekli majd: Viva La Mamma!

Jó böngészést, válogatást, választást kívánunk! Július 1. és augusztus 4. között találkozzunk a Kertben!

MUZSIKA A KERTBEN - (Rossz idő esetén a nagyteremben)
2019. július 1., hétfő 20 óra


A LISZT FERENC KAMARAZENEKAR KONCERTJE

Koncertmester: Tfirst Péter

Közreműködik:
Klenyán Csaba – klarinét

Mozart: Egy kis éji zene, G-dúr, K. 525
Dohnányi: C-dúr szerenád, op. 10
Bartók: Román tánc, Sz. 56, BB 68
***
Wolf Péter: Klarinétverseny
Liszt-Wolf: 6. magyar rapszódia, 106/6, S. 244, Desz-dúr
Holst: Szent Pál-szvit, op. 29, részlet – Jig
Britten: Simple Symphony, részlet – Sentimental Sarabande
Sosztakovics: 2. keringő

A megújulását élő Liszt Ferenc Kamarazenekar hűen hagyományaihoz népszerű klasszikusok műveit éppúgy műsoron tartja, mint névadójának egyik legismertebb kompozícióját – egy régi barát, Wolf Péter átiratában. Évtizedeken átívelő sikeres könnyűzenei munkássága után Wolf Péter mostanában a klasszikus zene felé fordul és sorra komponálja az úgynevezett komolyzene területén is nagy elismerést arató darabjait, így természetes, hogy meghallgathatunk tőle egy klarinétversenyt is, melyről a szerző így ír:
„Klenyán Csabát sokszor hallottam, játéka minden alkalommal elbűvölt. Érzékeny művész, nyitott minden műfajra, hangszeréből gyönyörű hangokat csal elő. Reméltem, hogy egyszer összehoz minket a sors. Így is történt. Klenyán Csaba kérésére néhol pici igazítást végeztem a darabon és egy kadenciával bővítettem. Szeretném, ha a közönség is átélné azt az élményt, ami nekem jutott a klarinétversenyemmel való foglalkozás minden percében.”
Szőke Cecília

Belépőjegy: 3500 Ft
A koncert kétrészes, vége körülbelül 22 órakor

MUZSIKA A KERTBEN - (Rossz idő esetén a nagyteremben)
2019. július 3., szerda 20 óra

NAGYVÁROSI ÉJSZAKÁK

Frenk akusztikus koncertje

A multi instrumentalista zenész (ének, dob, gitár, billentyűk) különleges alkalmakkor „egyszálgitáros” koncerteket is ad. Frenk a Hiperkarma tagjaként tűnt fel, de emellett több formációban is játszott, kezdetektől fogva a Budapest Bár oszlopos tagja. Nagyvárosi éjszakák, David Bowie, Zappa, Elvis, korábbi saját dalok és feldolgozások is szerepelnek a koncert repertoárján. A ritkán játszott dalok ezúttal nemcsak gitáron, hanem zongorán is megszólalnak.

Belépőjegy: 2500 Ft
A koncert kétrészes, vége körülbelül 22 órakor

MUZSIKA A KERTBEN - (Rossz idő esetén a nagyteremben)
2019. július 4., csütörtök 20 óra

EGY NYÁRI ESTE CSALÁDI KÖRBEN

Wolf Kati – ének
Neumann Balázs, Wolf Péter – zongora

Valamikor a lányomra mondták: a zeneszerző Wolf Péter lánya. A helyzet az, hogy mostanra én lettem a Wolf Kati apukája. Egyáltalán nem bánom, sőt nagyon örülök neki. Büszke vagyok rá. Természetes, hogy az előadókat sokkal jobban ismeri a közönség, mint a szerzőket.
Ezen a koncerten nem azt méricskéljük, hogy ki kinek a kicsodája, hanem élve a lehetőséggel, hogy előadó is és szerző is van a családban, megmutatjuk a közönségnek zenéinket. Azt is, amit én írtam, azt is, amit Katinak írtak (vagy írtam). Részemről van ilyen is, olyan is. Kati fog énekelni a számára készült dalaimból és olyanokat is, amiket másnak írtam.
A kollégáim által neki komponált dalok kísérésére felkértük Neumann Balázst, aki gyakran lép fel Katival. Emellett számtalan formáció megbecsült tagja.
Nagyon személyes: a Társaskörben szinte ugyanolyan régen érzem/élvezem a családias légkört, mint otthon. Ez az este most sokszoros öröm lesz számunkra. Legyenek részesei!
Wolf Péter

Belépőjegy: 3000 Ft
A koncert egyrészes, körülbelül 75 perc

MUZSIKA A KERTBEN - (Rossz idő esetén a nagyteremben)
2019. július 8., hétfő 20 óra

A BUDAPESTI VONÓSOK KONCERTJE

Koncertmester: Pilz János
Művészeti vezető: Botvay Károly

Közreműködik:
Harcsa Veronika – ének

Hacsaturján: Álarcosbál, részlet – Keringő
Debussy: g-moll vonósnégyes, op. 10 – 2. tétel
Debussy: Bilitis dalok
(Pán fuvolája, A hajkoszorú, A najádok sírja)
Martinu: Saltimbanque
Ravel: Don Quichotte a Dulcinée
***
Schönberg: Walzer
Gershwin: Lullaby
Gershwin: Someone To Watch Over Me
It Ain't Necessarily So
Do It Again
Duke Ellington: Caravan
In a sentimental mood

„A Budapesti Vonósok a pódiumon nagyszerűen megjelenítik egy kis köztársaság ideális modelljét.”
Ez a hasonlat egy koncertlátogatótól származik, aki nem mellesleg az EU magas beosztású tisztségviselője volt, s épp konferencia helyszínt keresett néhány évvel ezelőtt. A Kanári-szigetek egy kis városában a Budapesti Vonósok koncertjét hallgatva meg is találta, Budapestre szervezte a tanácskozást.  Az urat az győzte meg, hogy minden muzsikus olyan lelkesedéssel és intenzitással muzsikált, mintha egyedül ő játszaná a darabot, miközben figyelték a szólamvezetőket és legfőképpen a koncertmestert.
A Botvay Károly művészeti vezető visszaemlékezésében felidézett történet manapság is ismerősnek tűnhet a kiváló együttes hangversenyeit látogatóknak.  Ezen a nyári estén igazán színes műsort kínálva várják az újdonságokra is nyitott közönséget. Harcsa Veronikát, a kísérletező kedvű dzsesszénekesnőt, dalszerzőt hívták szólistának, akivel nem először lépnek fel, együtt indították ezt az évet egy nagy sikerű koncerttel. Most a Társaskör gesztenyefái alatt csendülnek fel a népszerű késő romantikus, impresszionista és modern klasszikus dallamok dzsessz örökzöldek társaságában. 
Szőke Cecília

Belépőjegy: 3500 Ft
A koncert kétrészes, vége körülbelül 22 órakor

MUZSIKA A KERTBEN - (Rossz idő esetén a nagyteremben)
2019. július 10., szerda 20 óra

AZ ÉLET EGY TANGÓ

Miquèu Montanaro – harmonika
Móser Ádám – harmonika
Ökrös Csaba – hegedű
Geröly Tamás Sándor – ütőgardon, ütőhangszerek

Az élet egy tangó. Két lépes előre, egy vissza… Erős, vidám és szomorú egyszerre! Tragikus, romantikus, sötét, fényes… Tánc és séta, szerelem és félelem, régi és mai érzések, régi és mai zene.

Miquèu Montanaro zenei világa nem ismer határokat, gyökerei a provanszáli muzsikához kötik, de számos más stílusban is otthonosan mozog. Ezúttal zenész barátaival lép fel az Óbudai Társaskör kertjében. A koncert első részében magyar és provenci népdalok alapján mai improvizatív zenét hallhat a közönség, hegedű, furulyák és ütőhangszereken előadva Montanaro, Ökrös Csaba és Geröly Tamás Sándor előadásában.
A második részben két harmonika és két lélek fonódik össze, Montanaro az általa komponált tangókat Móser Ádámmal adja elő.

Ökrös Csaba több mint 30 éven keresztül tanulmányozta, játszotta és terjesztette a hangszeres magyar népzenét. Hegedűjátékának egyedi hangvételét az erdélyi hangszeres népzene autentikus játékmódja határozza meg. Jelenleg színházi zeneszerzőként dolgozik és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének hegedűtanára.
Geröly Tamás Sándor a Bartók Béla Konzervatórium tanára. A magyar szellemiségű dzsessz és improvizatív zene veteránja. Szabados György, Dresch Mihály, Grencsó István együtteseiben eltöltött hosszú évek után saját formációkat vezet. Népzenei kötődése meghatározza játékát. A legendás Kassák Klub utolsó büfése.
Móser Ádám muzsikáját áthatja az improvizáció szabadsága, harmonikajátéka egyedi, körbejárhatjuk a világot általa.

Belépőjegy: 3000 Ft
A koncert kétrészes, vége körülbelül 22 órakor

MUZSIKA A KERTBEN - (Rossz idő esetén a nagyteremben)
2019. július 11., csütörtök 20 óra


KÖSZÖNET MINDENÉRT

Szilágyi Enikő sanzonestje

Zongorán közreműködik:
Alceo Passeo

Liszt: Szerelmi álmok
Deák Tamás – Bradányi Iván: A szívemmel látlak téged
Szentimrei Jenő: Falak
Bari Károly: Szép éjszakát
Negrelli Henrik – Konsztantyin Szimonov: Várj reám
Aldobolyi Nagy György – Mészöly Dezső: Köszönet mindenért 
Tomsits Rudolf – Vass Valéria: Fátyolos a szemed
Farkas Árpád: Dúdoló
Selmeczi György – Maár Gyula: Ez csak színjáték
Selmeczi György – Maár Gyula: Valóra vált
Lajtai Lajos – Békeffi István: Az én mamám
Lajtai Lajos – Békeffi István: Hol van az a nyár?
Wass Albert: Imádság
Boros Zoltán – Kányádi Sándor: Volna még

***
Hubert Giraud – Jean Dréjac: Párizsi égbolt (Le ciel de Paris)
Andre Bernheim: Párizs (Paris)
Henri Alexandre Contet - Norbert Glanzberg: Padam, Padam, Padam
Michel Emer: A tangóharmonikás (L'accordeoniste)
Charles Dumont – Michel Vaucaire: Istenem (Mon Dieu)
Barbara: A fekete sas (L'aigle noir)
Jacques Brel: Az alföld (Le plat pays)
Jacques Brel: Gyermekkor (L'enfance)
Jacques Brel: Az öreg szerelmesek dala (La chanson des vieux amants)
Jacques Brel: Ne hagyj el (Ne me quitte pas)
Jacques Brel: Amsterdam
Charles Dumont – Michel Vaucaire: Nem bánok semmit sem (Non, je ne regrette rien)

A Társaskör közönségének egyik legkedveltebb művésze, a Párizsban élő Szilágyi Enikő tavaly megígérte, hogy francia nyelvű sanzonestjei után magyar programmal tér vissza.  A februárban beváltott ígéret most kibővül: kétnyelvű estet kapunk. Az első részben magyar színészóriások előadása által ismertté vált sanzonokat hallunk: A szívemmel látlak téged, Várj reám, Köszönet mindenért, Fátyolos a szemed, Ez csak színjáték, Az én mamám, Hol van az a nyár?, Volna még.

A koncert második felében híres francia sanzonokat hallgatva – Padam, Padam, Padam, Ne me quitte pas, Amsterdam, Non, je ne regrette rien – körbenézünk Párizsban, és bekukkantunk Amszterdamba is.

A Kolozsvárról indult színésznő Magyarországon az év legjobb színésznőjeként négyszer lett nívódíjas, magkapta a szép magyar beszédért járó Kazinczy-díjat és kitüntették a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével. Útja magyarországi évei után Párizsba vitte tovább, ahol ugyancsak elismert énekes-előadóművész lett, s ahol maradandó értékű ének- és előadóművészi tevékenységéért a Francia Köztársaság Kulturális Minisztériuma a „Művészet és Irodalom Lovagrend” megtisztelő kitüntetést adományozta Szilágyi Enikőnek 2017-ben.

Belépőjegy: 3000 Ft
A koncert kétrészes, vége körülbelül 22 órakor

SZÍNHÁZ A KERTBEN - (Rossz idő esetén a Nagyteremben)
BEMUTATÓ: 2019. július 17., szerda 20 óra

További előadások:
2019. július 18. csütörtök, 19. péntek, 20. szombat, 21. vasárnap, 22. hétfő 20 óra
CAFÉ MENNYORSZÁG
régi pesti kabaré 2 részben

Játsszák:
PÁPAI ERIKA
BENEDEK MIKLÓS
KEREKES JÓZSEF
FESZTBAUM BÉLA

Zenei vezető: Termes Rita
Zenekar: Termes Rita, Farkas Izsák, Simkó-Várnagy Mihály, Weisz Nándor
Díszlet: Enyvári Péter
Jelmez: Balai Zsuzsanna
Szerkesztette és rendezte: Fesztbaum Béla

„A pesti kabaré a szatíra. Az a cukrozott epe, hitetlenség és finom rosszmájúság öltött benne testet, amely minden pesti emberben bennlakozik, az az okosság teremtette meg, mely ennek a városnak egyik fontos jellemvonása.”
Kosztolányi Dezső

A pesti kabaré bohózatai, viccei, sanzonjai, szellemes konferanszai, irodalmi és színházi ambíciói mögött mindig ott állnak a kabaré igazi hősei, az esendő kisemberek, akik állandóan elkeseredett, tragikomikus harcot vívnak magán- és közéletük visszásságaival. Néha túlélik, néha belehalnak. De másnap újra bejönnek és kezdik elölről. Kezdjük elölről, mert a Café Mennyország ismerős asztalánál ott ülünk mindannyian. Évtizedek óta...
Az Óbudai Társaskör Café Mennyország című előadása a régi pesti kabaré klasszikusainak (Nóti Károly, Vadnai László, Békeffi László, Gábor Andor, Karinthy Frigyes, Molnár Ferenc, sőt Ady Endre) megidézésével kínál a mai nézőnek is tartalmas színházi estét és kellemes szórakozást.

Belépőjegy: 4000 Ft
Az előadás kétrészes, vége körülbelül 22 órakor

MUZSIKA A KERTBEN - (Rossz idő esetén a Nagyteremben)
2019. július 24., szerda 20 óra

VALAMI MÁS
Duets

Micheller Myrtill, Csányi István – ének
Pintér Tibor – gitár

Micheller Myrtill és Pintér Tibor 2005-ben alapították duójukat, azóta négy CD-jük és koncert DVD-jük is megjelent. 2006-ban és 2010-ben is a legjobb nyolc között díjazták a formációt a németországi Völklingenben megrendezett Voice & Guitar nemzetközi versenyen. 2009-ben híres londoni dzsessz-klubokban mutatkoztak be nagy sikerrel. Tizedik születésnapjukat a Katona József Színházban telt házas, fergeteges koncerttel ünnepelték 2015-ben.

Tavaly új és izgalmas műsort állítottak össze. Csatlakozott Myrtillhez és Tiborhoz Csányi István nagyszerű énekes-szaxofonos barátjuk és elkészítettek egy lemezre való anyagot duettekből: swingek és popdalok egyedi átirataival.

Belépőjegy: 3000 Ft
A koncert kétrészes, vége körülbelül 22 órakor

MUZSIKA A KERTBEN - (Rossz idő esetén a Nagyteremben)
2019. július 25., csütörtök 20 óra

WILDistheWIND
kifejezetten boldog szerelmes dalest
bossa nova és jazz-standardek, átdolgozások, nyáresti bor és fröccs

Philipp György – ének
Lachegyi Máté – zongora
Dénes Ábel – bőgő

A WILDistheWIND ötletét egy korábbi performansz adta, melyet az Artus Stúdióban készítettem szélgépekkel és egy óriási papírral kirakott mandalával. Nina Simone Wild is the wind című dalát énekeltem, s a dal egy pontján a szélgépek örvényszerűen felkapták a sok papírdarabkát és mindent beborítottak. Gondosan felépített, egyetlen pillanat alatt megsemmisített alkotás volt, ugyanúgy tönkretehető, mint bármilyen zenemű vagy emberi nexus. Persze tojásokon egyensúlyozni sem biztos, hogy jó, talán a legjobb benne lenni minden pillanatban. Ez az est ilyen perceket tartalmaz.
Philipp György

Belépőjegy: 2500 Ft
A koncert egyrészes, körülbelül 90 perc

MUZSIKA A KERTBEN - (Rossz idő esetén a Nagyteremben)
2019. július 26., péntek 19 óra és 21 óra

SNÉTBERGER FERENC GITÁRKONCERTJE

Az Óbudai Társaskörben nincs nyár Snétberger-koncert nélkül! A nagyszerű gitárművész-zeneszerző, aki természetes könnyedséggel lép át műfaji határokat, minden évben telt házas koncertet ad a kertben. Hogy idén ne kelljen sokaknak csalódottan olvasni a „Minden jegy elkelt” feliratot, két előadást is kapunk Anna-napon. Snétberger Ferenc zenéjére a magyar cigányzene éppúgy inspirálólag hat, mint a brazil zene, a flamenco vagy a klasszikus zene és a dzsessz. A koncertezés mellett – gyökereit nem feledve – csodálatos missziót teljesít a művész a Snétberger Zenei Tehetség Központ működtetésével. Az intézmény nyolcadik éve keresi és gyűjti össze határainkon innen és túl a hátrányos helyzetű, különleges zenei tehetségeket, akik személyre szabott dzsessz- és klasszikus zenei képzést kapnak a Balaton-felvidéken, Felsőörsön lévő központban. A Spanyol Roma Kulturális Intézet 2019. április 8-án a Nemzetközi Roma Világnap alkalmából az Új Alkotók kategória díját adományozta Snétberger Ferencnek, melyet a művész a madridi Prado Múzeumban vett át.

Belépőjegy: 3500 Ft
A koncert egyrészes, körülbelül 70 perc

MUZSIKA A KERTBEN - (Rossz idő esetén a Nagyteremben)
2019. július 29., hétfő 20 óra


AZ ANIMA MUSICAE KAMARAZENEKAR KONCERTJE

Művészeti vezető: G. Horváth László

Közreműködik:
Kai Frömbgen – oboa

Boccherini: Éjjeli őrjárat Madridban, op. 30/6
Mozart: C-dúr oboaverseny, K. 314 (285d)
***
Rossini: A-dúr vonósszonáta, No. 2
Haydn: f-moll „La Passione” szimfónia, No. 49, Hob. I:49

Mondd, van-e a zenének lelke?
Ha van, belé csimpaszkodom,
S megtanulok tőle repülni,
Nem középiskolás fokon.

Lackfi János köszöntötte többek között ezekkel a verssorokkal az akkor 3. születésnapját ünneplő Anima Musicae Kamarazenekart. Az idén már 9 éves együttes tavaly óta a Nemzeti Ifjúsági Zenekar megtisztelő címet viseli. Mindig kiváló szólistákat hívnak koncertjeikre, így van ez most is: Kai Frömbgen, a Düsseldorfi Zeneművészeti Főiskola fiatal professzora játssza Mozart kalandos utat bejárt oboaversenyét, melyet sokáig elveszettnek hittek, s melyre 1920-ban találtak rá újra Salzburgban. A koncert többi darabja is egy-egy gyöngyszem. Akárcsak Boccherini műve – egy 9 tételes szerenád, mely a Madrid utcáin vonuló őrség útját írja le az indító dobpergéstől az őrjáratot záró dobpergésig. Rossini A-dúr vonósszonátájának kamarazenei változata sem kevésbé érdekes, értékes darab. Haydn a legszomorúbbnak tartott hangnemben, f-mollban komponált La Passione szimfóniájának fájdalmasan gyönyörű kezdőhangjaitól változatos érzelmi utazás során jutunk el a lendületes befejezésig. Ezen a koncerten biztosan találkozunk az Anima Musicae-val, a Zene Lelkével.
Szőke Cecília
Belépőjegy: 3500 Ft
A koncert kétrészes, vége körülbelül 22 órakor

SZÍNHÁZ A KERTBEN - (Rossz idő esetén a Nagyteremben)
2019. július 31., szerda 20 óra

BŐ SZEKUND | BŐSZE ÁDÁM MÁSODIK ZENEI STAND UPJA

A #szeretnekahallgatók című stand up sikere után 2019-ben útjára indul a második, melynek címe Bő szekund. A tartalom teljesen új, a formátum viszont nem változik. 1 óra 20 perces, a szó szoros értelmében is szünet nélküli nevetésre van kilátás.
Bősze Ádám előadása gyökeresen különbözik a megszokott stand up comedyktől. Alapvetően a klasszikus zenéhez, tágabb értelemben a kultúrtörténethez kapcsolódó poénok hangoznak el, és néha az abszurd humor is megjelenik.

Belépőjegy: 3000 Ft
Az előadás egyrészes, körülbelül 80 perc

MUZSIKA A KERTBEN - (Rossz idő esetén a Nagyteremben)
2019. augusztus 1., csütörtök 20 óra

RENESZÁNSZ FM – KÍVÁNSÁGMŰSOR A XVI. SZÁZADBÓL

A Szent Efrém Férfikar koncertje
Művészeti vezető: Bubnó Tamás

Műsorvezető: Gherijt Van De Minek (Bubnó Lőrinc)

Josquin des Prez: El Grillo
Vangelis: A paradicsom meghódítása – Bubnó Márk feldolgozása
Orlande de Lassus: Matona Mia Cara – Bubnó Lőrinc szövegére
Máté Péter: Elmegyek
Heinrich Isaac: Innsbruck, ich muss dich lassen
Tinódi Lantos Sebestyén: Egervár viadaljáról
Wolfgang Amadeus Mozart – Tarkan – Bubnó Lőrinc: Török-induló
2 Unlimited/Alice Deejay mashup – Bubnó Lőrinc feldolgozása

A Reneszánsz FM egy képzeletbeli esti adásába csöppenünk bele a Szent Efrém Férfikar koncertjén, ez a 16. század elejének legmenőbb slágerlistaműsora... A gond csak az, hogy ekkor még nem találták fel a rádióhullámokat, ezért hogyha valaki meg akarja hallgatni a kedvenc slágerét, akkor be kell mennie a stúdióba és el kell játszania, énekelnie. A kor legdivatosabb és legnépszerűbb dallamai csendülnek fel egy pörgős rádióműsor keretein belül, a legváltozatosabb előadók tolmácsolásában, akiket minden esetben a Szent Efrém Férfikar testesít meg.

Belépőjegy: 3500 Ft
A koncert egyrészes, körülbelül 75 perc

OPERA A KERTBEN - (Rossz idő esetén a nagyteremben)
2019. augusztus 3. szombat, 4. vasárnap 19.30 óra

DONIZETTI: VIVA LA MAMMA!
kétfelvonásos vígopera magyar nyelven

Fehér András Operatársulat

Corilla: Bolya-Papp Nikoletta
Stefano: Kóbor Tamás/Frech Zoltán
Luigia: Busa Gabriella
Donna Agatha: Konkoly Balázs
Dorotea: Gémes Katalin
Guglielmo: Hajdu András
Biscroma: Fülep Máté
Prospero: Bánky Mátyás
Impresario: Gaál Csaba

Holló Mariann – zongora

Rendező munkatársa: Marton-Kovács Katalin
Rendező: Aczél András

A Viva la mamma! egyfajta „opera az operában”, eredeti olasz címe is ezt sugallja: Le convenienze ed inconvenienze teatrali, (Színházi illőségek és illetlenségek). Bepillantást enged az operajátszás belső világába, kifigurázza a rendezőt, a pökhendi énekeseket, akiknek az a legfontosabb, hogy ki hogyan szerepel a színlapon, valamint a zeneszerző és a szövegíró perlekedő párosát. A viták közepén érkezik a hír: nincs pénz az előadás megtartására. A városi vezetők félnek a bukástól, ezért inkább nem támogatják a színházat. Erre a művészek összedobják a pénzt, csak azért, hogy felléphessenek, s a gyűjtés élére ki más állhatna, mint a másodprimadonna mamája, Agatha asszony, akit a szerző szándékai szerint férfi énekel!

Ezt a remek vígoperát mutatja be először a Fehér András Operatársulat, amely 2018 őszén alakult. Az énekesek a névválasztással néhai mentoruk, rendezőjük emléke előtt tisztelegnek, akivel több opera-keresztmetszet bemutatásával szereztek tartalmas szép perceket a Társaskör nézőinek a Miből lesz a cserebogár? sorozatban. A társulat elkötelezett híve a közönségbarát operajátszásnak, ezt bizonyítja választásuk is, mellyel felhőtlen nyáresti szórakozást kívánnak nyújtani a Társaskör kertjében helyet foglaló publikumnak.

Belépőjegy: 3500 Ft
Az előadás kétrészes, vége körülbelül 22 órakor

Forrás: Szervezők


2019.07.24. - 2019.07.26.
2019.07.29.
2019.07.31. - 2019.08.01.
2019.08.03. - 2019.08.04.
Találatok száma: 5

Jagelló Business Hotel***

Jagelló Business Hotel***

A kitűnő elhelyezkedésű Jagelló Business Hotel a budai üzleti negyedben található, az M1-es és M7-es autópályák és a Budapest Congress és World Trade Center közelében. Budapest budai oldalán, a 12. kerületben zöld környezetben várja vendégeit budapesti üzleti hotelünk 24 modern szobával. A szobák ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Anna Hotel*** Budapest

Anna Hotel*** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST****SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kiemelt ajánlatok

Krúdy-negyed programok 2019 Budapest
Krúdy-negyed programok 2019 Budapest
 • Budapest
 • III. kerület
2019. október 13.
Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2019
Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2019
 • Budapest
 • Több kerületben
2019.01.01. - 12.31.
Budapesti színházi előadások 2019. Műsor és online jegyvásárlás
Budapesti színházi előadások 2019. Műsor és online jegyvásárlás
 • Budapest
 • Több kerületben
2019.01.01. - 12.31.

Közeli ajánlatok

Budapesti nyári tábor a Vasarely Múzeumban 2019
Budapesti nyári tábor a Vasarely Múzeumban 2019
 • Budapest
 • III. kerület
2019. július 22 - 26.
Vasarely Múzeum Budapest programok 2019
Vasarely Múzeum Budapest programok 2019
 • Budapest
 • III. kerület
2019. július 22 - 26.
Óbudai Blues Fesztivál 2019
Óbudai Blues Fesztivál 2019
 • Budapest
 • III. kerület
2019. július 21 - 25.

Hasonló ajánlatok

Alma Együttes koncertek 2019
Alma Együttes koncertek 2019
2019. augusztus 2.
Hétvégi családi programok a Várkert Bazárban
Hétvégi családi programok a Várkert Bazárban
 • Budapest
 • I. kerület
2019. július 20 - 21.

Figyelmébe ajánljuk!

Óbudai Társaskör
Óbudai Társaskör
 • Budapest
 • III. kerület

Érdemes felkeresni!

Vasarely Múzeum Budapest
Vasarely Múzeum Budapest
 • Budapest
 • III. kerület
Budapest Galéria
Budapest Galéria
 • Budapest
 • III. kerület
39-esek Étterme Flórián Udvar
39-esek Étterme Flórián Udvar
 • Budapest
 • III. kerület

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Kirándulás a Budai Várnegyedbe a Budavári Siklóval
Magyar Nemzeti Múzeum - interaktív múzeum látogatás
Nézze meg Budapestet az Óriáskerékről! Felejthetetlen látvány, kihagyhatatlan élmény!
A Csodák Palotája élmény minden korosztálynak!
Libegjen velünk! Repülő székekkel Budapest felett.
Cápás állatkertünkben egy látványalagútban csodálhatják meg a tigris-, és barna cápákat.
Csobbanjon velünk a Dunába! Kétéltű buszos városnézés Budapesten.
14.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket