Óbudai Társaskör programok 2019 / 2020. Online jegyvásárlás
Lipcsei fények - orgonakoncert fényjátékkal Veresegyházon
Lipcsei fények - orgonakoncert fényjátékkal Veresegyházon
Adventi programajánló
Adventi programajánló

Óbudai Társaskör programok 2019 / 2020. Online jegyvásárlás

Jegyvásárlás
2019. december 7 - 9.

Az Óbudai Társaskör épületének múltja, mint Óbudáé, a római korig nyúlik vissza. Ezen a középkorban is lakott helyen a 19. században a Koronához és az Oroszlánhoz címzett fogadó és kávéház nyílt. Ezek a falak állnak ma is, amelyeket az 1980-as években értő szemmel és szívvel Korompay Katalin építész feltárt, rekonstruált, újjáteremtett. A régi falak között mozgalmas, pezsgő kulturális élet zajlik, gazdag programok várják a kultúrszeretőket. A zene folyamatos jelenléte inspiráló, a Társaskör fő profilját jelentik a klasszikus és kortárs zenei koncertek. A társművészetek találkozása is sok éve nyújt örömteli élményt: művészeti szalonok keretében a vers, a próza épp oly otthonos, mint az élő zene a felolvasószínházi esteken.

Óbudai Társaskör novemberi programok

2019. november 28., csütörtök 19.30 óra
GITÁRMUZSIKA ÓBUDÁN

Nemzetközi sikerek!
A DuoCorde és a Tritonus Guitar Trio koncertje

A DuoCorde műsora:
Granados: Oriental (Szeghy Eszter átirata)
Castelnuovo-Tedesco: a-moll prelúdium és fúga
Mertz: Unruhe, op. 13/2
de Falla: La vida Breve
Stummer Márton: Öt portré
Bartók: 5 dal a Gyermekeknek c. kötetből (Szeghy Eszter átirata)

A Tritonus Guitar Trio műsora:
Bartók: Szonatina (Sz. 55, BB 69), 15 parasztdal (Sz. 71, BB 79)
Royer: La marche des Scythes
de Cabezón: Diferencias sobre el Canto del Caballero
Farkas: Csángó Sonatina, Ricordo di Somogy, Három régi dallam
Duplessy–Molnár: Cavalcade

Sorozatszerkesztő, házigazda: Roth Ede

A DuoCorde gitárduót 2017 őszén alapította  Szeghy Eszter és Szűcs Renáta. A Széchenyi István Egyetem végzős hallgatói  számos rendezvényen, koncerten és külföldi megmérettetésen vettek már részt. Repertoárjuk folyamatosan bővül: eredeti gitárduóra írt darabokkal és saját átiratokkal  a reneszánsztól a kortárs zenéig. Ebben az évben két nemzetközi versenyen is részt vettek, Belgrádból a Guitar Art Festivalról egy különdíjat hoztak  el,  a horvátországi Omisban pedig  nyáron 2. helyezést értek el. Céljuk, hogy minél több fesztiválra és mesterkurzusra eljussanak  és olyan műveket szólaltassanak meg két gitáron, amelyeket a közönség ritkán hallhat.

A Tritonus Guitar Trio tagjai Molnár Levente, Szurgyi Gergely és Varga Bálint első alkalommal 2015. január 10-én  játszottak ezen a  néven. Ebben az évben mindhárman a győri Széchenyi István Egyetemen folytatták zenei tanulmányaikat, Roth Ede és Arnóth Balázs szakmai irányításával. Az együttes rendszeresen fellép a hazai és külföldi közönség előtt. Országos és nemzetközi versenyeken is eredményesen szerepelnek. Első helyezést értek el a Győri Egyetemi Versenyen és a Szegedi Országos Gitárversenyen. A 2016 novemberében, Pozsonyban megrendezett L. Luthier kamarazene verseny győztesei. 2018-ban a Braga-i kamarazene verseny közönségdíját és a Bratislava Guitar Competition kamaraszekciójának első díját nyerték el. 2019-ben első díjat nyertek a Miamiban megrendezett Guitar Foundation of America gitárverseny kamara kategóriájában. Az együttes folyamatosan bővíti repertoárját, különféle zenei korszakokból válogatnak darabokat és saját átiratokat is készítenek három gitárra.  

Belépőjegy: 1500 Ft, diákjegy: 750 Ft
Társrendező: Üveghang Bt.

2019. november 29., péntek 19 óra
KALEIDOSZKÓP

A Swing à la Django koncertje

Az együttes tagjai:
Dani János – gitár, hegedű
Dani Norbert – gitár
Csurkulya József – cimbalom
Lombos Pál – bőgő
Nagy Zsolt – dobok
Seres Vilmos – klarinét
Gazda Bence – hegedű

A Swing à la Django együttes egy innovatív, a világon egyedülálló hangszeres felállásban játszó  héttagú zenekar. Különleges stílusötvözetet teremtettek, zenéjük hangzásában harmóniára talál a magyar autentikus folklór zene, a francia manouche swing és a sanzonok világa, a tangó, a jazz és a bossa nova, ennek eredménye az általuk Hungarian django swingnek nevezett egyedi stílus.
Koncertfelkérésekhez alkalmazkodóan játszanak autentikus gipsy swinget, django popot, new wave popot, django swinget vagy a közönség számára kedves dalokat Swing à la Django stílusban feldolgozva. Legnagyobb ihletőjük Django Reinhardt, a belga származású, műfajteremtő gipsy-jazz gitáros, valamint Roby Lakatos, akivel egyre több közös produkcióban és koncerten vesznek részt az utóbbi években.
A django stílus ilyen módon való interpretálása hazánkban igazi unikum, de még külföldön is különlegességnek számít.

Belépőjegy: 2000 Ft, diákjegy: 1000 Ft

2019. november 30., szombat 19 óra
TAKÁCS ZOLTÁN 60

Takács Zoltán (hegedű) születésnapi koncertje zenésztársak körében

Közreműködik:
Balogh Ádám – zongora
Fejérvári János – brácsa
Éder György – gordonka
Tóth István – nagybőgő

Beethoven: A-dúr, Kreutzer szonáta, op. 47
***
Schubert: Pisztrángötös, A-dúr, op. post. 114, D 667

Nagy öröm és megtiszteltetés a Társaskör számára, hogy napjaink jelentős muzsikusai egyre gyakrabban választják születésnapi koncertjük helyszínéül az Óbudai Társaskört. 
A Finn Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertmestere, Takács Zoltán is így döntött. A Budapestről indult művész 60. születésnapját megünnepelni szülővárosába tér vissza, hogy régi barátaival, zenésztársaival együtt, igazi örömkoncerttel várja a közönséget.  
Takács Zoltán a budapesti Zeneakadémián végzett 1983-ban. Tanárai voltak: Vermes Mária, Pallagi János, Tátrai Vilmos, valamint Semyon Issaewits Snitkovsky. Részt vett Ruggiero Ricci és Gertler Endre mesterkurzusain és meghatározó szakmai élmény volt számára a Baseli Kamarazenekar és a London Filharmonikusok koncertmestereivel, Brenton Langbeinnel és Christopher Warren-Greennel való együttműködés. Zenekari vezénylést Atso Almila (Sibelius Akadémia) es Fürst János (Conservatoire de Paris) osztályaiban tanult. A hegedű- és kamaraművész szólistaként és kamarazenei formációk tagjaként megfordult Európa országain kívül az Egyesült Államokban, Venezuelában, Peruban, Dél Koreában, Japánban és Ausztráliában.
A művész két népszerű remekművet hoz a születésnapi koncertre. Zenésztársai között üdvözölhetjük a közelmúltban szintén nálunk ünneplő Fejérvári Jánost és a Bartók Világverseny idei második helyezettjét, Balogh Ádámot.

Belépőjegy: 1800 Ft, diákjegy: 900 Ft

Óbudai Társaskör novemberi programok

2019. december 1., vasárnap 11 óra
A BUDAPEST RAGTIME BAND MŰSORA GYEREKEKNEK

Művészeti vezető: Gayer Ferenc

A Budapest Ragtime Band a gyerek közönség soraiban is ugyanolyan jó hangulatot tud teremteni, mint az esti felnőtt koncerteken. Sőt! Még több mókára, játékra van lehetőség, ismerkedésre a hangszerek világával. Koncertek során járják az országot, viszik a jókedvet az ország minden tájára. Szerencsére ezen a decemberi vasárnapon jut belőle az Óbudai Társaskör ifjú közönségének is.
A koncerten vendégül látunk közel 20 gyermeket a Gyógyító Jószándék – DMD Izombeteg Gyermekek Alapítványától, hogy együtt legyünk részesei az ünnepi várakozásnak.

Belépőjegy: 1000 Ft, diákjegy: 500 Ft
6 éves kor alatt ingyenes

2019. december 1., vasárnap 17 óra
A FÖLD HÁTÁN, S AZ ÉG ALATT

20 éves Csíkszereda–Óbuda-Békásmegyer testvérvárosi kapcsolata

Székelyföldi népzene az elmúlt 120 évből

Közreműködik:
Nyitrai Marianna – ének
Juhász Zoltán – furulya
Üsztürü Zenekar

Hogyan, kitől tanult furulyázni? – kérdeztük Szőcs János orotvai székely furulyástól 2016-ban. Az első ember hogyan, kitől tanult furulyázni? – kérdezett vissza.
Így, az idők kezdetétől meglevő örökségként látja a hagyományos paraszti kultúra embere saját zenéjét. E zene első hangzó felvételen rögzített példái 1898, Vikár Béla majd Bartók Béla és Kodály Zoltán fonográfos gyűjtései óta ismertek. Ez a 120 év kevésnek tűnhet az idők kezdetéhez képest, ám sajnos éppen elég a paraszti kultúra máig tartó hanyatlásának átfogására. A hanyatlás oka, hogy a természetes körfolyamatokat működtető, Teremtés-központú hagyományos paraszti kultúrát pénz-központú árutermelő rendszer szorítja ki. Az első világháború előtti felvételek tehát még egy sokkal teljesebb zenei hagyományt tükröznek, mint a maiak – gondolhatnánk. Valóban, a régi fonográffelvételek sok estben olyan ősi dallamokat, eladásmódokat, belső azonosulást villantanak fel, melyek a későbbi idők gyűjtéseiben már nem köszönnek vissza. A dolog másik oldala viszont az, hogy a mai napig találkozhatunk falusi énekesek, hangszeresek előadásában ilyen, az „aranykort” idéző dallamokkal – olyanokkal is, amelyeket a legrégibb felvételeken már rögzítettek, de olyanokkal is, amelyek csak jóval későbbi időkben bukkantak fel. Az előbbiek a fonográfos „pillanatfelvételek” valós életét mutatják meg ma is élő változatok, vagy akár rokon tulajdonságokat hordozó más dallamok tükrében. A koncert összes előadója igazolhatja, hogy ezek a későbbi felvételek, vagy akár mai személyes élmények aligha nélkülözhetők a legrégibb, recsegő és behatárolt idejű felvételek értelmezéséhez. Az pedig, hogy az eltelt 120 év későbbi gyűjtőmunkája még értékes és ősi dallamok tömkelegével bővítette és bővíti ma is a magyar népzenéről szerzett ismereteinket, mutatja, hogy a népzene szívósan ragaszkodik alapértékeihez, a Teremtés rendjét tükröző szépségeszméjét nem rendítik meg tartósan sem történelmi katasztrófák, sem a média divatzenéi.
A koncert előadói szinte mind székelyek. Nyitrai Marianna Magyarországra települt bukovinai székely nagyszülők unokája, az Üsztürü Együttes minden tagja és András Orsolya is székely vagy erdélyi származású, de még a budapesti őshonos Juhász Zoltán is büszkélkedhet „Tiszteletbeli Székely” címmel, melyet a székelyföldi furulyazene tanulmányozásának köszönhet.

A belépés díjtalan.

2019. december 2., hétfő 19 óra
JAPÁN – MAGYAR KAMARAEST

A japán-magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének
150. évfordulója alkalmából

Haydn: G-dúr trió, op. 82, Hob. XV:25
Andante
Poco Adagio
Finale: Rondo all’Ongarese, Presto
Nagao Haruka – hegedű, Onczay Zoltán – gordonka, Narihito Mukeda – zongora

Liszt: Szerelmi álmok, R. 211
Fejes Krisztina – zongora

Senju Akira: Shukumei (Elmúlás)
Narihito Mukeda – zongora

Weiner Leó: Lakodalmas – Incselkedő – Rókatánc
Narihito Mukeda, Fejes Krisztina – zongora
***

Toru Takemitsu: “Between Tides”
Nagao Haruka – hegedű, Onczay Zoltán – gordonka, Fejes Krisztina – zongora

Nakada Yoshinao: Sakura alley (sakura yoko-cho)
Nobunaga Takatomi: Smile (hoh-emi)
Toru Takemitsu: Small Sky (chiisana-sora)
Kálmán Imre: Csárdáskirálynő – Sylvia belépője
Katoh Hiroko – ének
Yamagami Souhei – zongora

Brahms: Magyar táncok, No. 1, No. 5 (H. Nakamura átirata)
Nagao Haruka – hegedű, Onczay Zoltán – gordonka, Fejes Krisztina – zongora

Műsorvezető: Tóth Endre, Keijiro Takaku 

Idén ünnepeljük a japán-magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének 150. évfordulóját.
A 2019-es jubileumi év alkalmából nagyon sokan és sokféleképpen ünnepelnek. Az általunk szervezett kamaraest egy olyan zenei csemegét ígér, ami a két nép közötti zenei és baráti kapcsolatokra épül – illeszkedve a kulturális diplomácia által körvonalazott eszmei közegbe.
Az esten magyar és japán előadóművészek lépnek majd színpadra, akik valamilyen módon kötődnek a másik országhoz, és nem mellesleg baráti kapcsolatokat ápolnak.
A japán előadóművészek mindegyike Magyarországon, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanult, vagy tanul most is, a magyar művészek pedig rendszeres és visszajáró, meghívott előadók a szigetországban.

A japán-magyar zenei kapcsolatokban nagyon fontos, hogy a magyar zeneszerető és értő közönség megismerje a japán zenei kultúrában jelentős szerepet játszó kortárs zeneszerzők műveit. Ezen a koncerten Nakada Yoshinao, Nobunaga Takatomi és Toro Takemitsu világhírű japán zeneszerzők művei szólalnak meg.

Rendkívül érdekes és egyedülálló, hogy a japán komolyzene az európai zenetörténet idejének töredéke alatt érte el a mai zeneszerzés világszínvonalát és rövid idő alatt vált a világ kortárs zenei kultúrájának részévé, ezért is tud teljesen illeszkedni a klasszikus (Liszt, Brahms, Haydn, Weiner) zeneszerzők mellé.

Belépőjegy: 2000 Ft, diákjegy: 1000 Ft
A koncertet a Japán Nagykövetség a jubileumi év hivatalos projektjeként ismeri el.

2019. december 4., szerda 17 óra
JÁTÉKOS MUZSIKA 7X10 PERCBEN

Közreműködnek:
Iván Ildikó és tanítványai (ének)

Műsorvezető: Czigány György

„Sok újdonságot nem mondunk, ezeknek utána lehet mindenütt nézni, de ebben a szituációban, ebben az élő közegben, ebben a zenélő, házi muzsika hangulatban, ebben a közvetlen légkörben azért más a lexikális tudás lehetősége. Itt semmilyen feszes műsorrend nincsen, nagyon spontán, családias az együttlét, és én igyekszem mindig az élmény, az öröm felé vinni az embereket.”

Czigány György – Óbudai Anziksz

Belépőjegy egységesen: 500 Ft

2019. december 7., szombat 19 óra
FEHÉREN FEKETÉN

Zongorás estek négy kézre

Bizják Dóra és Zentai Károly

Bevezetőt mond: Tóth Endre

Schubert: a-moll Allegro "Lebensstürme", D. 947
Mendelssohn: Andante és variációk, op. 83a
Moscheles: Rondo brillant, op. 30
Mendelssohn: Allegro brillant, op. 92
***
Válogatás Moszkowski: Lengyel táncok, Spanyol táncok, Dvořák: Szláv táncok és Brahms: Magyar táncok című sorozataiból

Az előző évadban nagy sikernek örvendett az új, Steinway D-modellünket népszerűsítő zongorakoncert sorozatunk. Idén duplázunk, vagyis minden alkalomra két kiváló zongoraművészt kértünk fel, hogy mutassák meg a közönségnek a zeneirodalom négykezes darabjainak gyöngyszemeit.
Bizják Dóra és Zentai Károly zongoraművészek 1996-ban diplomáztak a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián Hambalkó Edit, Kemenes András és Némethy Attila tanítványaiként.
A négykezes-kétzongorás irodalommal Gulyás Márta irányítása alatt kezdtek el foglalkozni.
Az Illinois State University-n (USA) folytatták tanulmányaikat, ahol 1999-ben vették át mesterdiplomáikat. A 2000 áprilisában Padovában megrendezett II. Nemzetközi „Silvio Omizzolo” Négykezes Zongoraversenyen megnyerték az első díjat, valamint a különdíjat. Első önálló lemezük 2001 őszén jelent meg Olaszországban Four hands dancin’ címmel. A művész házaspár Duo Klavi-Art néven ad hangversenyeket külföldön és itthon egyaránt.
Koncerttevékenységük mellett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen és a Nemzeti Filharmonikus Énekkarnál folytatnak zongorakísérői és korrepetitori munkát.

Belépőjegy: 1600 Ft, senior és diákjegy: 800 Ft

2019. december 8., vasárnap 11 óra
ADVENTI HARANGKONCERT

Szironta Együttes – handbells
Miskolc Bells – handbells
Kisharang Együttes – melodychimes
Színes Harangok Együttes – csengettyűk

Advent második vasárnapján csengettyű- és harangmuzsika varázsa járja át az Óbudai Társaskör koncerttermét. Az adventi várakozás időszakában első alkalommal szólalnak meg itt Óbudán ezek a különleges hangszerek, melyek hangja megállásra késztet, elcsendesít.

A koncerten a kézi harangok (Handbells) és a magyar csengettyűk mellett az orgonasípokhoz hasonló hangzásvilágú Melodychime-ok is felcsendülnek. Az óbudai Színes Harangok Együttes, a miskolci Kisharang Együttes és a Miskolc Bells repertoárjában ismert, közkedvelt karácsonyi dalok szerepelnek. A besnyői Szironta Együttes klasszikus zeneművek átiratai és adventi dalok segítségével teremt meghitt, ünnepi hangulatot, melyben az egészen fiatal és az idősebb korosztály tagjai egyaránt örömüket lelik majd.

Belépőjegy: 1500 Ft, gyermek- és diákjegy: 750 Ft

2019. december 9., hétfő 19 óra
A MUZSIKA VALÓDI HANGJA

Zenés könyvbemutató a jövőre 100 éves Salzburgi Ünnepi Játékokról

A könyv szerzője: Dr. Székely György

Közreműködik:
Rolla János, Gertler Teo – hegedű
Konrád György – brácsa
Hábetler András, Kálmán Péter – ének
Tóth Marianna – zongora

Semmelweis Vonósnégyes
Kelemen László, Székely György, Ostoros Gyula, Asbót Richard

Beszélgetőpartner: Hábetler András

Bartók, Donizetti, Mozart, Rossini, Sarasate, Smetana és Vivaldi művei

Egy főorvos „másodállásban”, zenei újságíróként került 1993-ban Salzburgba, ahol a nyári Ünnepi Játékok izgalmas reformidőszakába csöppent bele. Az azóta eltelt több mint 25 év alatt Salzburg a zenei világ csodált központja lett. A modern művészetek is megtalálták itt helyüket, és az évszázadok mestereinek, nem utolsósorban természetesen Mozartnak köszönhetően a zenekedvelők Mekkájává vált. Immár több mint negyedévszázados anyag gyűlt össze azokból a tudósításokból és riportokból, melyeket Dr. Székely György a nyári és pünkösdi fesztiválon, valamint a Mozart Héten készített. 
Egy orvos-zenész szemüvegén át követhetjük végig a salzburgi zenei rendezvényeken érvényesülő trendeket, újításokat. Bepillanthatunk az ünnepelt vagy éppen kevésbé sikeres, olykor akár botrányos, de mindenképpen figyelmet érdemlő produkciók kulisszatitkaiba, közelebbről ismerhetjük meg korunk legnagyobb előadóművészeit, rendezőit. A könyv egyúttal zenetörténeti kalandozás is. Változatos interjúkon, beszámolókon keresztül élhetjük át a 2020-ban 100. születésnapját ünneplő fesztivál eddigi megannyi különleges művészeti eseményét.

Belépőjegy: 1800 Ft, diákjegy: 900 Ft
A könyv a helyszínen megvásárolható.

2019. december 12., csütörtök 19 óra
ÉN ÉS JAPÁN

Szabadi Vilmos kalandjai a zene szárnyán az álomsziget fölött és lakóival, multimédiás és analóg módon elmondva és eljátszva, Mohácsi Szilvia kérdéseivel fűszerezve, japán teával megillatosítva, origamiból kihajtogatva, a mese és valóság világából.

Közreműködik:
Szabadi Vilmos – hegedű
Nagao Haruka – hegedű, brácsa
Kanon Aoki – hegedű
Hernádi Hilda – zongora
Eri Furuguchi – hegedű
Aya Matsuda – hegedű
Yui Shimizu – zongora

Beszélgetőtárs: Mohácsi Szilvia

Dvořák: Terzetto C-dúr op. 74 (1887)
Sosztakovics: 5 darab
Ysaÿe: Szólószonáta op. 27 no. 6
Pleyel: F-dúr duo op 23 n4
Mozart: e-moll szonáta k304
Kodály: Szerenád

Belépőjegy: 1600 Ft, senior és diákjegy: 800 Ft

2019. december 13., péntek 19 óra
A MEDICI UDVAR ZENÉJE

Custos Consort Régizene Együttes:
Király Nóra – középkori hárfa, ének
Szászvárosi Sándor – viola da gamba
Tokodi Gábor – lant
Sipos Csaba – ütőhangszerek

Filippo Azzaiolo, Joan Ambrosio Dalza, Stefano Landi, Francesco Santacroce Patavino, Gaspar Sanz, Bartolomeo Tromboncino, Anonymus, Guillaume Dufay, Claude Gervaise,  Guillaume de Chastillon de La Tour és más szerzők dalai és táncai elevenítik fel Itália és Franciaország e fennkölt korát

A Medici család támogatásával számtalan műalkotás született a reneszánsz évtizedeiben. Toszkána hegyek-völgyek között fekvő városaiban az építészeti alkotások mellett megszületik az új reneszánsz életérzést megszemélyesítő zene is. Új kompozíciós technikák, zenei formák, hangszerelések jelentik az újdonságot a zenében.
A koncert első fele két emblematikus Medici személyére fókuszál: Lorenzo de' Medicire és Medici Mária francia királynőre. A műsor a korai itáliai reneszánsztól indul, a "Csodálatosnak" (Il Magnifico) nevezett Lorenzo de' Medici korától. Ebben a korban jelennek meg a világi témák és megszületik az első opera is.
A hangverseny végére az idén 500 éve született Medici Katalinnal – aki II. Henrik oldalán Franciaország királynője lett – elhagyjuk Itáliát és a  királynővel a koncert programja is elutazik Franciaországba, Európa másik politikailag és művészeteket tekintve is meghatározó pontjára. A vallásháborúk sújtotta országban az uralkodói osztály pompájához a forrongások ellenére is hozzátartozott a művészetek pártolása, támogatása. Medici Katalin tragikusnak mondható élete ellenére is patrónusa volt a művészeteknek.

Belépőjegy: 1600 Ft, diákjegy: 800 Ft

2019. december 14., szombat 15 óra
MOZART KLUB

Karácsony a Mozart Klubban – a gyerekek játszanak
Lakatos György vezetésével

Tiszteletbeli elnök: Varga Károly

Zongorán kísér: Balog Zsolt

Talán ezen a szombaton épp szállingózik majd a hó, amikor Mozart C-dúr szonátájának (KV. 309) első tétele megszólal, melyben a francia gyerekdal Hull a pelyhes fehér hó szöveggel idéződik föl a magyar gyerekek számára. Ami biztos: a klubra összegyűlő gyerekek tarsolyukban hoznak szép dallamokat, amit szívesen eljátszanak társaiknak, szüleiknek, nagyszüleiknek. A hangszer lehet bármi: gitár, zongora, hegedű, furulya, hárfa vagy akár trombita, kürt, sőt fagott! Ha már a klubot egy fagottművész vezeti. Bátor vállalkozó énekesek előadhatják kedvenc karácsonyi dalukat, nem kell félniük, nem maradnak egyedül, a decemberi Mozart Klubon hagyomány a közös éneklés.

Belépőjegy felnőtteknek: 500 Ft, gyermekeknek és diákoknak: 300 Ft

2019. december 14., szombat 19 óra
ELJÖTT A NAP

Kiss Gy. László Liszt-díjas tárogatóművész és barátai karácsonyi koncertje

Közreműködik:
Csoóri Julianna – ének
Csoóri Sándor – ének, brácsa
Bucz Hunor Jászai Mari-díjas színházi rendező – próza
Árendás Péter – brácsa
Lelkes András – nagybőgő
Zimber Ferenc – cimbalom

Köszöntő
Magyar népdal
Karácsonyi dal
Bach–Gounod: Ave Maria
Karácsonyi énekek
Bucz Hunor: Volt karácsonyok
Bach: Air a III. D-dúr szvitből, BWV 1068
Bucz Hunor: Igeidők
Erdőszombattelki népzene
***

Hajnalfelé – Kalotaszegtől Nagysajóig
Marosszéki táncok
Gyergyói táncfantázia
Rábaközi verbunk és lakodalmas frissek
Mezőkölpényi és nagysajói táncok
Sárközi József lassúja és régi táncmuzsikák

Kedves Koncertlátogató!

„Eljött a nap, mit várva vártunk” – szól egy ritka dunántúli, karácsonyt köszöntő ének az adventi várakozás beteljesüléséről. Teljes szövegét hallhatjuk az est folyamán. Talán legszebb lelki ünnepünk a karácsony, amit ezen az estén ünnepelni fogunk.
Formabontó első félidőnket teljes egységben játsszuk, mint egy színházi felvonást. Próza, ének, hangszeres zene koszorúként fonódik egymásba, így jut el a várakozás beteljesülését jelentő erdőszombattelki örömzenébe. Gyermekkorom havas karácsonyait köszöntő énekek csengenek fülembe, melyeket féltve őrzök, nehogy ez a világ elvegye tőlem, ahol vásár lett a szeretet ünnepe. Az ének, a tárogató, a cimbalom visszahozzák a régi karácsonyok illatát, békéjét, hogy a második félidőt kedves, örömteli együttlétben töltsük el. „Eljött a nap, mindenkit várva várunk.”
Kiss Gy. László

Belépőjegy: 1600 Ft, diákjegy: 800 Ft

2019. december 15., vasárnap 19 óra
AZ ÓBUDAI KAMARAZENEKAR ADVENTI HANGVERSENYE

Közreműködik:
Bódiss Miklós – gordonka

Vezényel: Gazda Péter

Elgar: Szerenád, op. 20.
Haydn: C-dúr gordonkaverseny, Hob. VIIb:1.
***

Haydn: C-dúr (Medve) Szimfónia, No.82, Hob. I:82

A Társaskör blogjának adott interjúban Gazda Péter úgy nyilatkozott, hogy ”… az Óbudai Kamarazenekar nem egy vérprofi együttes, de nagyon jól dolgozunk együtt és a mi színvonalunkon a maximum mindig megszületik. Az adott programot kell megtanulni és én azt úgy választom ki, hogy icipicivel nehezebb legyen, mint amire pillanatnyilag képesek vagyunk. S ha azt mégis el tudjuk játszani, akkor azt mondom: fejlődtünk. Ez a fejlődés élteti a zenekart remélem még sokáig. Azt szokták mondani, hogy mindig 130 %-ra kell megtanulni a darabot, hogy a koncert 90%-ra sikerüljön. Ez az egyetlen együttes a világon, amit én ismerek, ahol ez fordítva van. A koncert mindig a legjobb! Ez fantasztikus!” – kacagott szívből a karmester, akinek pálcája alatt népszerű dallamok szólalnak meg az adventi hangversenyen. A zenekari tagok ünneplőbe öltöztetett lélekkel játsszák majd Elgar keserédes hangulatú szerenádját, Haydn mindössze néhány évtizede megtalált gyönyörű csellóversenyét a zenekar egyik profi zenész tagja, Bódiss Miklós művész-tanár szólójával. A hangverseny második felében benéz majd a koncertre a Medve is. Legalábbis a róla elnevezett szimfónia zárótételének jellegzetes brummogó bőgő-dudabasszusa megidézi a Társaskörbe a szimfónia névadóját.
Szőke Cecília

Belépőjegy egységesen: 800 Ft

2019. december 16., hétfő 19 óra
KARÁCSONYI ÉNEK

Közreműködik:
Rácz János – fuvola
Várnai Beáta – klarinét
Polonkai Judit – fagott
Szélpál Krisztina – oboa
Tóth Gábor – kürt

Verbőczi Noémi – tánc
Kóbor Demeter – tánc

Az est házigazdája: Tóth Endre zenetörténész

A karácsonyi verseket, novellákat válogatta és előadja:
Hirtling István
Jászai Mari-díjas magyar színész, érdemes művész

Dvořák: Szláv tánc, No. 8
Csajkovszkij: Diótörő szvit, op. 71a
Jingle Bells – New Orleans Style
La Paloma
***
Bach: D-dúr szvit, BWV 1068 - Air, Gigue
Sosztakovics: 2. keringő
Delibes: Sylvia – Pizzicato
Abreu: Tico-Tico

A Filharmóniai Társaság karácsonyi koncertjén kivételesen táncosokat is láthat a közönség. Ennek oka, hogy a népszerű Diótörő dallamai is felcsendülnek, de számos izgalmas, szórakoztató zenével is készül a zenekar fúvósötöse, melyek a táncprodukcióval vállnak teljessé.
Ahogy a közönség már megszokhatta, most sem maradhat el a szavak varázsa, Hirtling István Jászai Mari-díjas színművész tolmácsolásában hallunk majd adventhez kötődő verseket, novellákat.
Elgondolkodtak már azon, miért is fontos szimbólum a diótörő a világ legismertebb balett művében? A diótörő egy német legenda szerint szerencsét hoz a családnak, és megvédi az otthont; ezért e háztartási eszköz sokáig népszerű karácsonyi ajándék volt gyerekek számára, mely szokás azóta kikopott a köztudatból. A zenekar A diótörő egy kis darabkájával kíván kellemes ünnepeket, és boldog új évet a közönségnek!

Belépőjegy: 2200 Ft senior és diákjegy: 1500 Ft
Rendező: Budapesti Filharmóniai Társaság

2019. december 18., szerda 19 óra
NAGY ZENÉSZEK, NAGY SZERELMEK

#WAGNER

Bősze Ádám előadássorozata

A zenetörténet legismertebb zeneszerzői és az ő szerelmi életük. Illetve nem is: a legvonzóbb nők és férfiak, akikbe a legnagyobb zeneszerzők lettek szerelmesek.
Wagner, Mendelssohn, Puccini, Mozart, Brahms, Schumann, Britten, Liszt, Mahler és Beethoven – lehetnének ezek akár a főszereplők nevei is, de most csupán vezetéknevek, hiszen az általuk legvonzóbbnak tartott hölgyeken és férfiakon keresztül mutatja be Bősze Ádám a zenerajongók által oly kedvelt komponisták néha egyáltalán nem vonzó tulajdonságait.

Belépőjegy egységesen: 2500 Ft

A HÓNAP ESEMÉNYE
2019. december 19., csütörtök 19 óra

TÁRSASKÖRI KARÁCSONY A MEZEI ÉS A BUBNÓ CSALÁDDAL

A Bubnó és a Mezei család szakmai és magánéleti hátterét alkották-alkotják annak a kísérleti műhelynek, amely 1984-ben született meg Óbudán – itt a Társaskör mellett, az akkori Leövey Klára Általános Iskolában, Dobszay László ötlete nyomán –, Budapesti Énekes Iskola néven. A két művészeti vezető több mint 35 éves együttműködése ékes példája annak, hogy mégiscsak megfér két dudás egy csárdában, valamint, hogy egy jó ügy megvalósítása „egyedül nem megy.” Magától értetődően e két család gyermekei időről időre kapcsolatban voltak és vannak a fentnevezett együttessel, ám ugyanakkor természetesen a maguk zenei és attól többé-kevésbé eltérő útjait is követik. A december 19-i koncert oldott, baráti találkozó formájában ennek bemutatására szolgál – együttesen és egyénileg, sőt a közönség részvételére is számítva –, amelyen ki-ki számot ad arról szóban és zenében, ami éppen motiválja, s ami számára fontos és érdekes.

Belépőjegy: 1500 Ft, diákjegy: 750 Ft

ÓBUDAI TÁRSASKÖR GALÉRIA

November 20-tól december 15-ig
FELFÜGGESZTVE
Koller Margit szobrászművész kiállítása

Megtekinthető hétfő kivételével naponta 15 és 19 óra között

Forrás: Sajtóanyag


2019.12.07. - 2019.12.09.
2019.12.12. - 2019.12.16.
2019.12.18. - 2019.12.19.
2020.01.11.
2020.01.15.
További ajánlataink

2019.12.16. 19:00 Óbudai Társaskör koncertek 2019 / 2020. Online jegyvásárlás
Karácsonyi ének
2019.12.20. 19:00 Óbudai Társaskör koncertek 2019 / 2020. Online jegyvásárlás
Az Anima Musicae Kamarazenekar exkluzív karácsonyi koncertje
2019.01.01. - 2019.12.31. Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2019
2019.01.01. - 2019.12.31. Budapesti színházi előadások 2019 / 2020. Műsor és online jegyvásárlás
2019.01.01. - 2019.12.31. Koncertek Budapesten 2019. Online jegyvásárlás
2019.01.01. - 2019.12.31. Budapesti koncert programok 2019. Helyszínek, műsor, online jegyvásárlási lehetőség
2020.01.01. - 2020.12.31. Budapesti színházi előadások 2019 / 2020. Műsor és online jegyvásárlás
2020.01.11. 11:00 Óbudai Társaskör koncertek 2019 / 2020. Online jegyvásárlás
Gyerekkoncertek a Liszt Ferenc Kamarazenekarral 2.
2020.01.15. 19:30 Óbudai Társaskör koncertek 2019 / 2020. Online jegyvásárlás
Társas-játék – a Liszt Ferenc Kamarazenekar sorozata 3/2.
2020.05.25. 19:00 Zsidó Művészeti Napok 2020 Budapest. Programok és online jegyvásárlás
Időutazás - Náray Erika estje - the Oscar goes to - Dalok és történetek az Oscar díj történetéből
2020.05.25. 19:00 Zsidó Művészeti Napok 2020 Budapest. Programok és online jegyvásárlás
Imagine - fenegyerekek, akik... Horgas Eszter estje, vendég: Falusi Mariann, Fesztbaum Béla
2020.05.26. 19:00 Zsidó Művészeti Napok 2020 Budapest. Programok és online jegyvásárlás
Május éjszakán - a MAO Big Band koncertje
2020.05.27. 19:00 Zsidó Művészeti Napok 2020 Budapest. Programok és online jegyvásárlás
Budapest Bár koncert - vendég: Grecsó Krisztián
2020.05.28. 19:00 Zsidó Művészeti Napok 2020 Budapest. Programok és online jegyvásárlás
Legyen úgy! - Dés László és Szinetár Dóra estje
Online jegyvásárlás
Találatok száma: 6

Anna Hotel*** Budapest

Anna Hotel*** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben

Kiemelt partner

Hotel Memories Budapest**** Rumbachspace Event & Conference

Hotel Memories Budapest**** Rumbachspace Event & Conference

A Hotel Memories Budapest**** 2018 októberében nyitotta meg kapuit, később 2019-ben pedig 4 rendezvényhelyszínnel bővült. A hotel a VII. kerület szívében, a Dohány utcai Zsinagógától 30 méterre, a Deák Ferenc téri metrómegállótól pedig 100 méterre található a Wesselényi utcában található. Bővebben

Kiemelt partner

Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST****SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és business ... Bővebben

Kiemelt partner

Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő jótékony ... Bővebben

Kiemelt partner

Szállás Budapest Belvárosban (V. kerület)

Szállás Budapest Belvárosban (V. kerület)

Luxus kényelem a belváros szívében, 50 méterre a Vörösmarty tértől! Budapest 5. kerületének közepén,a Dunától pár perc sétára 2, 4, 6 fős teljesen felszerelt apartmanokkal várjuk! Központi elhelyezkedésű, mégis csendes, ideális pihenőhely egy hosszú, városnézéssel töltött nap után. Egyedi design, tágas ... Bővebben

Kiemelt partner

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben

Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Lap tetejére
Ár: 1 000 Ft -tól 10 000 Ft -ig Online jegyvásárlás

Budapest éjjel

Budapest nappal

Mikulásgyár

Kiemelt ajánlatok

Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2019
Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2019
 • Budapest
 • Több kerületben
2019.01.01. - 12.31.
Koncertek Budapesten 2019. Online jegyvásárlás
Koncertek Budapesten 2019. Online jegyvásárlás
 • Budapest
 • Több kerületben
2019.01.01. - 12.31.

Közeli ajánlatok

Esernyős programok 2019. Online jegyvásárlás
Esernyős programok 2019. Online jegyvásárlás
 • Budapest
 • III. kerület
2019. december 10.
Vasarely Múzeum Budapest programok 2019/2020
Vasarely Múzeum Budapest programok 2019/2020
 • Budapest
 • III. kerület
2019. december 13.
Óbudai Társaskör koncertek 2019 / 2020. Online jegyvásárlás
Óbudai Társaskör koncertek 2019 / 2020. Online jegyvásárlás
 • Budapest
 • III. kerület
2019. december 16. 19:00

Hasonló ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!

Óbudai Társaskör
Óbudai Társaskör
 • Budapest
 • III. kerület

Érdemes felkeresni!

Budapest Galéria
Budapest Galéria
 • Budapest
 • III. kerület
39-esek Étterme Flórián Udvar
39-esek Étterme Flórián Udvar
 • Budapest
 • III. kerület
Óbudai Kristálysó Barlang
Óbudai Kristálysó Barlang
 • Budapest
 • III. kerület

Jegyet online? Gyorsan és egyszerűen!
Ár: 1 000 Ft -tól 10 000 Ft -ig Online jegyvásárlás
Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Jégkaland a jégpályákon! Regisztrálj és érezd a mozgás pozitív energiáját!
Várjuk gyerek- és családi programjainkra! Aki tud támogassa jótékonysági akciónkat felajánlásaival!
Milyen autót vegyek? Ismerje meg a A Volkswagen SUV modelljeit!
SZUBJEKTÍV - Az Iparművészeti Múzeum új szerzeményei a Várkert Bazárban
Tekintse meg a kiemelt események listáját!

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás