Egri wellness pihenés - közvetlen és ingyenes átjárás a Városi Strandra
Egri wellness pihenés - közvetlen és ingyenes átjárás a Városi Strandra
A város szívében, az Egri Termál Fürdő szomszédságában, exkluzív környezetben várjuk Vendégeinket.
A város szívében, az Egri Termál Fürdő szomszédságában, exkluzív környezetben várjuk Vendégeinket.

A Szépasszony-völgyi pincészetek, Eger város és a Márai Rendezvényközpont összefogásával jön létre az ország legnagyobb pincefesztiválja az I. Szépasszony-völgy Weekend hagyományteremtő jelleggel. A rendezvény az egri szüret köré épül izgalmas programokkal, széles étel és italkínálattal. A helyi borok kóstolgatása, szüreti ételek falatozása közben színpadi programok, koncertek, gyermekprogramok szórakoztatják a családokat. Természetesen idén is lesz szüreti felvonulás és táncház. A háromnapos szüreti program bepillantást enged a hagyományos szüretek hangulatába és a borkészítés folyamataiba Eger borvölgyében, a Szépasszonyvölgyben.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

- A ma közel 200 pincét számláló Szépasszony-völgy az elmúlt évszázadokban szorosan összekapcsolódott az egri borok hírnevével.
A völgy nevéhez legendák sora fűződik:
- Néprajzkutatók szerint a „Szépasszony" az ősvallás egyik istenasszonya volt, Vénuszhoz hasonló alak, a szerelem istennője.
- A földművesek egy híresen szép asszonyról mesélnek, aki itt árusította az egyik pincében a jó egri bort
- Mások szerint egy úri villa kikapós szép asszonyáról kapta nevét a völgy.

Program

2017. SZEPTEMBER 8. PÉNTEK

Márai Központ
19.30 Benght Ahlfors: Színházkomédia – vígjáték két részben

Rendező: Koltai Róbert, szereplők: Ivancsics Ilona és Színtársai
Jegyárak: elővételben 1990 Ft, a helyszínen 2500 Ft

A darab a színházi világ mindennapjaiba kalauzolja a nézőket. Egy vidéki társulat premier előtti munkáját mutatja be. A kapkodó próbafolyamat feszültségeit, a vezetők, alkotók, színészek harcait, kompromisszumait, sikertelenségeit és a boldog beteljesülés pillanatait rengeteg humorral, helyzet- és jellemkomikummal, mély, alapos környezet- és emberismerettel tarkítva. Az előadásban Ivancsics Ilona mellett Kertész Péter, Farkasházi Réka, Nemcsók Nóra, Szirtes Balázs, Nagy Enikő, Király Adrián, Szalma Tamás és Ábrahám Edit játszik.

Szépasszonyvölgy Színpad
18.00 Megnyitó - A szüreti koszorú átadása – Szőlőáldás - A szüret kihirdetése
21.30 Compact Disco

A Compact Disco az eurovíziós szereplés után is lendületben maradt. The Storm címmel megjelent albuma érett zenei látásmódról tesz bizonyságot, és tempós, slágeres dallamokkal ajándékozza meg lelkes hazai és külföldi rajongóikat. A fiúkhoz 2013 őszén csatlakozott Lahucsky Kriszta gitáros, aki azóta a zenekar állandó vendégzenésze, így Török Emese dobossal már két hölgy kíséretében koncerteznek. Műsoruk egyszerre diszkó és elektro, ugyanakkor koncert és parti is.

2017. SZEPTEMBER 9. SZOMBAT

Márai Központ
20.00 Charlie Band koncert

Horváth Károly, ismertebb nevén Charlie, Liszt-díjas magyar énekes, könnyűzenész, a rock, jazz, blues, funky jellegzetes rekedt hangú előadóművésze. Eredetileg balett táncosnak készült, később még színészként is feltűnt, és színházban is szerepelt. Székesfehérvári gimnazista évei során alapította első rockegyüttesét.

Jegyárak: elővételben 2990 Ft, a helyszínen 4000 Ft
Kapunyitás: 19.00

Szépasszonyvölgy
16.00 Székelyföld Gyöngyszemei rendezvény megnyitója a három megye képviselőinek közreműködésével; vendégünk Hargita és Kovászna megye
16.15 Heves Megye Nagykövete díjak átadása
16.30 Zugtánc Néptánccsoport – felcsíki és mezőségi táncok előadása
17.45 Égvilág – népzenei, szabad zenei koncert
19.00 Innefable – jazz átdolgozások
22.00 Cimbaliand feat Danics Dóra

"A népzene tehát a természet tüneménye" - mondta Bartók, és ez az állítás a mai világban is megállja a helyét, vallják a Cimbaliband tagjai. Zenéjükben a modern kelet európai életérzés keveredik a népzenével, viszont mindez természetes formában történik, mert ők egy igazi "multikulti" zenekar. Zenéjük forrásai különböző helyekről fakadnak: magyar népzene, klasszikus zene, jazz, balkáni népzene, rock'n'roll, de két dolog mégis összetartja a bandát, a barátság, és egy igazi varázslatos magyar hangszer: a cimbalom.
Könnyed borhoz könnyed beszélgetések / Téma: Hagyományok

13.00 Dáni Ildikó, kürtőskalács készítő - az igazi székely kürtős, mint a Székelyföld szimbólum értékű ünnepi és vásári süteménye - Juhász Péter Pincészet
13.30 Ségercz Ferenc, zenész - székely népzenei hagyományból áthozott hangszer és hangszerhasználat - Sike Pincészet
14.00 Hargita megye képviseletében - A népzene - Ostorosbor Pince
14.30 Berzeviczy-Fehér Jánosné, a népművészet mestere, Csokonai- és Király Zsiga-díjas népi iparművész¬ - viseletek, amelyek a múltból merítenek, de a mának szólnak - Petrény Winery
15.00 Dr. Lőrincz György, borász, Egri Borút Egyesület elnöke - Borkészítés hagyománya - Kedves Bisztró
10.00-18-00
Székelyföld Gyöngyszemei népművészeti forgatag: kézművesek bemutatója: bútorfestő, szőtteskészítő, szalmafonó, székely könyvtár, székelység története könyvbemutató, Székelyföld értékeinek bemutatása, székely termékek bemutatója és kóstolója: kürtős kalács, borvíz, Etédi szilvapálinka, lekvárok, szörpök, pityókás házi kenyér, képzőművészeti kiállítások: Szent László legenda falképei, Tájak és emberek – fotókiállítás a Hargita Megyei Kulturális Központ anyagából, Oroszhegyi szilvanapos kiállítás

2017. SZEPTEMBER 10. VASÁRNAP

Szépasszonyvölgy Színpad
10.15 Farkasházi Réka és a tintanyúl

A Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar fő küldetése a kortárs versek népszerűsítése - hogy a gyerekek a családjukkal együtt éljék át az élményt, amit az élő zene varázsa ad. Kizökkenünk a megszokott kerékvágásból, álarc és jelmez nélkül bújunk Sárkány vagy Tündér bőrbe. Úgy szerzünk új ismereteket, hogy észre sem vesszük. Az interaktív koncerten Réka és a gyerekek egy elkóborolt tündér keresésére indulnak. Útközben varázslényekkel találkoznak, és megismerhetik Csöpp Katát, a tengerek lányát.

Szombaton és vasárnap 10.00-18.00 Hagyományőrző Népi Ügyességi Játszótér, Csúzlizda

Mindhárom napon szüreti játékok a pincékben:

Lopótök játék, Kiss Pincészet 14-es pince
Szüretszelfi, Molnár László 16-os pince
Mini keresztrejtvény, Farsang Pincészet 27-es pince
Zsákbamacska, Ostorosbor Pince 33-as pince
Szüretszelfi, Kiss Krisztina Pincészete 37-es pince
Szőlőrakodás, Juhász Péter Pincészete 40-es pince
Kvízjáték, Sike Pince 43-as pince
Dugózsonglőr, Hagymási Pincészet 45-ös pince
Célzóbajnok, Tóth Ferenc Pincészete 46-os pince
Célba dobás, Petrény Winery 47-es pince
Illatjáték, Kedves Bisztró
Célba dobás, Édeskert Étterem
Szüreti ételkvíz, Butykos Vendéglő

Kapcsolódó időpontok

2018.09.01. - 2018.10.31. Szüreti fesztiválok, mulatságok 2018
Találatok száma: 2

Hunguest Hotel Flóra Eger***

Hunguest Hotel Flóra Eger***

Hunguest Hotel Flóra*** a gyógyvízforrások központjában, a városi strand és a versenyuszoda közvetlen szomszédságában található. A vendégek a szálloda halljából közvetlenül és díjtalanul mehetnek át a ...


Imola Hotel Platán

Imola Hotel Platán

Magyarország első felnőttbarát szállodája, így kizárólag 16 éven felüli vendégeket fogad. Szállodánk hitvallása, hogy minden szülő, nagyszülő megérdemli a kényeztetést. A gyógyászati és wellness ...
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Szüreti Mulatság Eger 2017. Szépasszony-völgy Weekend

Eger