Vaszary Galéria programok 2021. Események, rendezvények, kiállítások

Vaszary Galéria programok 2021. Események, rendezvények, kiállítások

Kiemelt ajánlat
2021.12.02. - 2022.01.09.

Az ország egyik legrangosabb képzőművészeti bemutató helye Balatonfüreden a Vaszary Villa, a város egyik legjelentősebb épülete. A főként képzőművészeti alkotásokat bemutató galériában a kiállításokat irodalmi, zenés és előadói estek kísérik, sőt, egy-egy alkalommal neves közéleti személyiségek, művészek vezetésével haladhatunk végig a villa csodálatosan felújított épületében. A Vaszary Galéria kiállításain első osztályú képzőművészeti élményekben lehet részünk.

Program, kiállítás

2022. január 8-9.
Finisszázsünnep

Január 8. szombat 

11:00-13:00 Vaszary Alkotóműhely
Lantos Ferenc: Cím nélkül műalkotását vizsgálva a Praeludium kiállításon készíts papírszobrot!
Előzetes regisztráció szükséges.
A programon való részvétel a Vaszary Galéria belépőjegyének megváltásához kötött.

16:00 Záró tárlatvezetés a Balatonfüred 50 fotókiállításban
Tárlatvezető: Virágvölgyi István, a kiállítás kurátora
A programon való részvétel a Vaszary Galéria belépőjegyének megváltásához kötött.

Január 9. vasárnap

11:00-13:00 Vaszary Alkotóműhely
Készíts Ikarosznak dobozszobrot!
Mese, Mítosz, História kiállításhozhoz kapcsolódóan
Előzetes regisztráció szüksége.
A programon való részvétel a Vaszary Galéria belépőjegyének megváltásához kötött.

16:00 Záró tárlatvezetés a Mese, mítosz, história kiállításban
Tárlatvezető: Révész Emese, a kiállítás kurátora
A programon való részvétel a Vaszary Galéria belépőjegyének megváltásához kötött.

2022. január 21. péntek 17:00
Tárlatvezetés a Praeludium kiállításban

 Vaszary Galéria - Széchenyi terem
Tárlatvezetők: Szöllősi-Nagy András, Nemes Judit gyűjteménytulajdonosok

KIÁLLÍTÁS

Praeludium
2021. augusztus 21 - 2022. január 9.

A tárlat – ahogy a cím is sugallja – voltaképpen egy nagyobb lélegzetű kezdeményezés és kiállítás-sorozat előjátéka, a Balatonfüreden tervezett MOdern MŰtár (MOMŰ) induló eseménye. A MOMŰ a Szöllősi-Nagy – Nemes Gyűjtemény képzőművészeti és fotográfiai anyagából áll. A modern és kortárs, zömében a nemzetközi geometrikus, ill. a konkrét művészetet reprezentáló gyűjtemény harminc év után került haza Párizsból és kerül Balatonfüredre, részeként az Európai Kulturális Főváros rendezvénysorozat eseményeinek.

Szöllősi-Nagy András (hidrológus, egyetemi tanár) és Nemes Judit (festőművész) a hetvenes évek elején kezdtek képzőművészeti gyűjteményük felépítésébe Budapesten. A szerény kezdetben az Európai Iskola néhány, akkor még élő művészétől szereztek néhány művet.  A nyolcvanas évek végén a házaspár Párizsba költözött. Akkori gyűjtői koncepciójuk és célkitűzésük a XX. században Franciaországban élt magyar művészek - ideértve a fotográfusokat is - még fellelhető munkáinak gyűjtése volt. A kilencvenes évek közepén megváltozott a gyűjtés elve: a nemzetközi konstruktivista – geometrikus - konkrét művészet került a gyűjtemény homlokterébe,. Elsőként a francia geometrikus művészet képviselői, majd a svájci, holland, német, svéd, észak- és latin-amerikai konkrét és geometrikus művészek alkotásai kerültek a magyar művészek alkotásai mellé a több ezer műből álló gyűjteménybe.

A bemutatkozó tárlat a képzőművészeti gyűjtemény szűkített keresztmetszetét adja hazai és nemzetközi művészek alkotásaiból: Bob Bonies, Botos Péter, Gael Bourmaud, Jean-François Dubreuil, Ézsiás István, Gáyor Tibor, Haász István, Hans-Jörg Glattfelder, Gerhard Hotter, Lantos Ferenc, Maurer Dóra, Molnár Vera, Claude Pasquet, Torsten Ridell, Sigurd Rompza, Albert Rubens, Sanchez és Zalavári József műveivel.
Köszöntőt mond: Dr. Bóka István, Balatonfüred Város polgármestere.                       
A tárlatot Geskó Judit művészettörténész, Szépművészeti Múzeum, nyitotta meg.

A kiállítás megtekinthető:2021.augusztus 21-től 2022. január 9-ig.

MESE, MÍTOSZ HISTÓRIA
Archaizálás és mágikus realizmus az 1960-70-es évek magyar művészetében
2021. augusztus 21. – 2022. január 9.

A kiállítás kurátora: Révész Emese

A kiállítás a Kádár-kor magyar művészetének egy eddig kevéssé feltárt és méltányolt szeletét mutatja be. Ezek az alkotások a hivatalos művészet és az avantgárd köztes terében születtek, sem az ideológiailag elkötelezett drámai pátosz vagy plein air realizmus, sem a direkten politizáló, nyugati trendekhez igazodó avantgárd látásmód nem jellemző rájuk. Ezzel szemben figurális, részletező elbeszélő kedv hatja át műveiket, amely magasfokú mesterségbeli kidolgozottsággal társul. E kör alkotói a szocializmus szürke hétköznapjaival szemben egy álomvilágot, mítoszok és mesék világából szőtt alternatív valóságot teremtettek műveiken. Előszeretettel archaizálnak, azaz követik a művészet klasszikus történeti
korstílusait, főként a középkor és reneszánsz látásmódját. Ideáljuk Dürer grafikája és VanEyck és Bosch festészete. Mágikus realista műveiken kaput nyitnak a valóság és képzeletközött, a hétköznapi valóságot átjárják a csodaszerű elemek. 

A tárlat három témakörre szervezve ad áttekintést e tendenciákról. A mítosz kapcsán az antik és keresztény mitológiához kapcsolódó feldolgozásokat láthatunk, köztük olyan műveket, amelyek (némi aktuális áthallással) Daidalosz és Ikarosz mítoszán keresztül a művész helyzetét és a menekülés lehetőségét gondolják újra (Hajnal Gabriella, Kondor Béla, Rékassy Csaba, Molnár Gabriella, Berki Viola, Pekáry István).

A második nagy témakör, a história arról ad áttekintést, hogyan viszonyultak e művészek a történeti múlthoz, annak olyan átpolitizált hőseihez mint Dózsa, Zrínyi vagy Petőfi (Kondor Béla, Gácsi Mihály, Szemethy Imre, Somogyi Győző, Tulipán László) vagy Dürer művészeti örökségéhez (Gyulai Líviusz, Würtz Ádám). A válogatás kitér a a művész korabeli szerepére, megidézve a mesterember művész és a varázsló művész szerepeit (Szabó Vladimir, Gross Arnold, Kass János).

Ez kapcsolódik a tárlat harmadik témájához, a meséhez, ami a mágikus realista művészek által teremtett alternatív kisvilágokból mutat be ízelítőt, ilyenek a színház, bábszínház, cirkusz és a vásári mutatványosok varázslatos közege (Ágotha Margit, Anna Margit, Galambos Tamás, Engel Tevan István) és a magánmitológiák utópisztikus világa (Kovács Tamás, Badacsonyi Sándor).

A tárlaton a hatvanas-hetvenes évek művészi grafikáinak legkiválóbb alkotói vonulnak fel, de a rézmetszetek, rézkarcok, fametszetek és linómetszetek mellett festmények, kárpitok és ritkán látható, egyedi tárgyalkotások is láthatóak.

Balatonfüred 50 – Fotókiállítás
2021. június 5 – 2022. január 9. között látogatható a Vaszary Galériában

A kiállításról

Képek Balatonfüred várossá válásának első évtizedeiből. Hírügynökségi és privát fotók az 1970-80-as évekből, amelyek megmutatják, Balatonfüred nemcsak a Tagore-sétány, az Anna-bál és a vitorlázás, hanem egy furcsa, kettős identitású település. Balatonfüred 50 címmel nyílik fotókiállítás a Vaszary Galériában.

Hírügynökségi és privát fotók az 1970-80-as évekből, amelyek megmutatják, Balatonfüred nemcsak a Tagore-sétány, az Anna-bál és a vitorlázás, hanem egy furcsa, kettős identitású település.

1971-ben nyilvánították várossá Balatonfüredet, az ötvenéves évforduló apropóján a Vaszary Galériában nyíló archív fényképekből álló kiállítás igyekszik képet adni arról, milyen volt a hetvenes-nyolcvanas években a település. Egy nagyrészt csatornázatlan falu, két négyszáz szobás, országos hírű szállodával, szívkórházzal, indiai Nobel-díjas költő kultuszával, buja bárokkal, szépségversenyként funkcionáló Anna-bállal. Tízezer helyi lakos, és többtízezer idelátogató, más-más kultúrával és igényekkel.

A 120 darab fényképet tartalmazó tárlaton korabeli MTI fotók illetve a Fortepan révén privát felvételek idézik meg a várost. Láthatók lesznek egykor és most képpárok, korabeli illusztrált újságcikkek, beszámolók a várossá nyilvánítás miatt erőltetett tempóban zajló beruházásokról, plakátok, részletek dokumentumfilmekből.

– A kor fénykép-dokumentációját végig nézve szembeötlő, hogy Balatonfüred az ellentétek városa volt, az ellentétek és végletek találkozásának helyszíne. Ahol Anna-bált és a rendőrség által megfigyelt punkfesztivált rendeztek két hét eltéréssel, ahol 1969-ben megépül a nagyvárosias léptékű Annabella és Marina, miközben maga a település sok tekintetben még mindig faluként éli a mindennapjait. A Balaton, mint egy nagy mágnes vonzotta ide a történéseket – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Virágvölgyi István, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ kurátora, a füredi tárlat rendezője.

Az eltérő szemléletük miatt a kiállításon érdekes elegyet alkotnak majd a hivatalos hírügynökségi fotók és azok témái illetve a privát szférát ábrázoló civilfotók. Megjelenik a mindenki által ismert város, a vitorlásokkal, a sétánnyal, az Anna-bállal, a jól ismert strandi jelenetekkel, de a toposzok mellett látható lesz Füred más arca is. A Tagore-sétányt 140 km/órás széllel letaroló, 1972-es tornádó, a befagyott Balatonon a fakutyázás, a hajógyári élet, különböző átadó-ünnepségek és konferenciák, mint például az 1972-ben rendezett diabetikus üdítőitalokról vagy az 1988-ban a juhtenyésztéssel kapcsolatos tanácskozás.

– A legtöbben a kétszeresére-háromszorosára duzzadt nyaralóvárost ismerjük, a strandokkal, a szívkórházzal, a borokkal, ez ugrik be Balatonfüredre gondolva. De ez csak egy szelete. Egyik kedvenc fotóm a tárlaton például azt ábrázolja, ahogy az őszi-téli hónapokban üresen álló Annabella éttermében szilvásgombócot készítenek a győri hűtőházak számára. Naponta hatvanezer gombócot gyártottak itt. De érdekes képek készültek a hajógyár szerelőcsarnokában 1982-ben megrendezett Új Hullám Fesztiválról, amelyen fiatal rock- és punkbandák hörögtek a mikrofonba a rendőrség árgus szemeitől kísérve. Több kép is látható lesz a koncertről. Az eseményről Almási Tamás rendező és Antal Imre riporter készített dokumentumfilmet, ebből egy három perces részletet is megnézhetnek a látogatók, akiket egy nagyméretű képpár fogad majd a tárlaton, egy-egy 1971-ben illetve 2018-ban készült légifelvétel a városról. Árulkodó képek, mi is zajlott le itt az elmúlt ötven évben – így Virágvölgyi István, aki szerint a várost a balatoni térség más települései közül már akkor is a kultúrához való viszonya különböztette meg, tette sajátossá, így vált a művészek, a különböző kulturális események iránt érdeklődők kedvelt helyévé.

Balatonfüred 1920-as évekbeli kétezres lakosságszáma, követve a XX. században világszerte felgyorsult városiasodás trendjét, 1971-re 10 ezer állandó lakosra duzzadt. Ehhez ugyanennyi idénylakó csatlakozott nyaranta és a főszezon csúcshétvégéin további néhány ezer ember kereste fel Füredet (1971-ben összesen 133 ezren üdültek a városban). Az állandó lakosok száma ugyan tovább nőtt, de csak az 1980-as évekig, amikor a 12-13 ezres csúcsnál megállt.


2021.12.02. - 2022.01.09.
További ajánlataink

2021.12.05. Advent Balatonfüred 2021
2021.12.05. Reformkori séta Balatonfüreden 2021 / 2022. Városnéző séta idegenvezetővel előzetes bejelentkezéssel
2021.12.05. Gyerekprogramok Balatonfüreden 2021
2021.12.05. Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
XVII. Advent fényei táncgála a FüredTV-n - A Csolnoky Mozgásművészeti Stúdió műsora
2021.12.05. 15:00 Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
Reformkori GasztroSéta forralt borral
2021.12.05. 16:00 Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
Arácsi Mikulás - Arácsi Népház
2021.12.05. 10:00 - 2021.12.05. 12:00 Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
Mikulás-fogat
2021.12.07. 20:00 Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
Filmklub: Tükör - Tarkovszkij önéletrajzi elemekkel átszőtt alkotása
2021.12.10. Advent Balatonfüred 2021
2021.12.10. 15:30 Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
I. Lakótelepi karácsony - Köztársaság lakótelep
2021.12.11. Advent Balatonfüred 2021
2021.12.11. Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
Karácsony vásár - Zelna Borbár és Vinotéka
2021.12.11. Gyerekprogramok Balatonfüreden 2021
2021.12.11. 10:30 Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
Füred Séta gyerekeknek
2021.12.11. 15:00 Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
Nyílt nap és kiállításmegnyitó a Zsidó Kiválóságok Házában
2021.12.11. 16:00 Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
VillaSéta forralt borral
2021.12.11. 14:00 - 2021.12.11. 16:00 Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
Pólófestés „Füred50 témában” - Arácsi Népház
2021.12.12. Advent Balatonfüred 2021
2021.12.12. Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
XVII. Advent fényei táncgála a FüredTV-n - Rábaközi Rita énekesei
2021.12.12. Vaszary Alkotóműhely programok 2021 / 2022
2021.12.12. Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
24. Acro Dance Karácsony / Balaton Szabadidő és Konferencia Központ
2021.12.12. Reformkori séta Balatonfüreden 2021 / 2022. Városnéző séta idegenvezetővel előzetes bejelentkezéssel
2021.12.12. Balatonfüredi koncertek 2021
2021.12.12. 11:00 Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
Vaszary Alkotóműhely - Készítsd el saját nyomatodat, amely ajándék képeslap is lehet!
2021.12.12. 15:00 Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
Reformkori GasztroSéta forralt borral
2021.12.12. 16:00 Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
Adventi hangverseny - A Vox Harmonia kórus adventi hangversenye
2021.12.12. 10:00 - 2021.12.12. 18:00 Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
Zsidók és művészetek - Chagalltól Kertészen át Spielbergig - A Zsidó Kiválóságok Háza új kiállításának nyílt napja balatonfüredi lakosok számára
2021.12.14. Advent Balatonfüred 2021
2021.12.14. 17:00 Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
Adventi fényfestés a balatonfürerdi Református Általános Iskola épületén
2021.12.17. Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
Városi karácsony - Vaszary kert
2021.12.17. Advent Balatonfüred 2021
2021.12.18. Gyerekprogramok Balatonfüreden 2021
2021.12.18. Advent Balatonfüred 2021
2021.12.18. Vaszary Alkotóműhely programok 2021 / 2022
2021.12.18. 10:30 Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
Füred Séta gyerekeknek
2021.12.18. 11:00 Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
Vaszary Alkotóműhely - Mozgasd a térbe Maurer Dóra: Overlapping műalkotását!
2021.12.18. 16:00 Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
Arácsi karácsony
2021.12.18. 17:00 Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
Diótörő - Mesés tánc-show a Sárközi Gyula Társulat és a Madách Művészeti Iskola növendékeinek előadásában
2021.12.19. Reformkori séta Balatonfüreden 2021 / 2022. Városnéző séta idegenvezetővel előzetes bejelentkezéssel
2021.12.19. Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
XVII. Advent fényei táncgála a FüredTV-n - Sparkle Dance School műsora
2021.12.19. 15:00 Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
Reformkori GasztroSéta forralt borral
2021.12.24. Advent Balatonfüred 2021
2021.12.24. 16:00 Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
Szeretet ünnep a Zsidó Kiválóságok Házában
2021.12.28. Balatonfüredi koncertek 2021
2021.12.28. Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
A téli szünet túrája diákoknak a Szentgáli tiszafás örökzöldjeinek világába
2021.12.28. 18:00 Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
Érdi Tamás koncert / Anna Grand Hotel
2021.12.29. 20:00 Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
KETTEN AZ ÚTON 2. - Aranyosi Péter és Dombóvári István közös estje
2021.12.30. Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
Szilveszteri Rímhányó - Rádiószínház
2021.12.30. Gasztronómiai programok Balatonfüred 2021
Forralt bor főzőverseny Balatonfüreden
2021.12.30. Kisfaludy Galéria programok 2021 Balatonfüred
Szilveszteri Rímhányó - Rádiószínház
2021.12.30. 12:00 Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
Forralt bor főzőverseny / Vitorlás tér
2022.01.01. 16:30 Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
VillaSéta forralt borral
2022.01.02. Reformkori séta Balatonfüreden 2021 / 2022. Városnéző séta idegenvezetővel előzetes bejelentkezéssel
2022.01.02. 15:00 Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
Reformkori GasztroSéta forralt borral
2022.01.08. Vaszary Alkotóműhely programok 2021 / 2022
2022.01.08. 11:00 Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
Vaszary Alkotóműhely - Lantos Ferenc: Cím nélkül műalkotását vizsgálva a Praeludium kiállításon
2022.01.08. 16:00 Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
Záró tárlatvezetés a Balatonfüred 50 fotókiállításban
2022.01.09. Vaszary Alkotóműhely programok 2021 / 2022
2022.01.09. 11:00 Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
Vaszary Alkotóműhely - Készíts Ikarosznak dobozszobrot!
2022.01.09. 16:00 Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
Záró tárlatvezetés a Mese, mítosz, história kiállításban
2022.01.23. Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
Vince-napi borünnep
2022.01.23. Gasztronómiai programok Balatonfüred 2021
Vince-napi borünnep Balatonfüreden
2022.01.29. Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
Grecsó Krisztián: Megyek utánad - Orlai produkció - Anna Grand Hotel Díszterem
2022.02.13. Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
6. Szerelmes Füred futóverseny
2022.02.21. 17:00 Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
Tárlatvezetés a Praeludium kiállításban
2022.05.14. Balatonfüredi eseménynaptár 2021. Programok, rendezvények, fesztiválok
Pünkösdi I Love RETRO Fesztivál - Balatonfüred
2021.01.01. - 2021.12.31. Vitorlázeum programok Balatonfüred 2021
2021.06.05. - 2022.01.09. Balatonfüredi kiállítások 2021
Balatonfüred 50 – Fotókiállítás
2021.08.21. - 2022.01.09. Balatonfüredi kiállítások 2021
PRAELUDIUM – MOdern MŰtár
2021.08.21. - 2022.01.09. Balatonfüredi kiállítások 2021
MESE, MÍTOSZ, HISTÓRIA - Archaizálás és mágikus realizmus az 1960-70-es évek magyar művészetében
2021.11.27. - 2022.01.15. Balatonfüredi kiállítások 2021
Fritz Béla kiállítása
Találatok száma: 48

Astoria Hotel*** Balatonfüred

Astoria Hotel*** Balatonfüred

Az Astoria Hotel a Balaton északi partján, Balatonfüred központjában - a Balaton parttól 150 méterre -, a Reformkori városrészben található. A hotel épülete műemlék jellegű. A patinás megjelenés Balatonfüred egyik jellegzetes épületei közé emeli. A szálloda épületét a Dőry család építette – romantikus ... Bővebben

Szállásfoglalási lehetőség
Kiemelt partner

Gold Haus Panzió Balatonfüred

Gold Haus Panzió Balatonfüred

Panziónk Balatonfüreden, a Móricz Zsigmond utcában található, ahonnan a strand közel 15, a Tagore sétány pedig nagyjából 10 perces sétával közelíthető meg. Klímás kétágyas (franciaággyal, külön ággyal), családi és földszinti superior szobáink vannak. A kétágyas szobákhoz erkély, míg a földszinti superior ... Bővebben

Szállásfoglalási lehetőség
Kiemelt partner

Academy Dog Kennels Kutyaiskola és Panzió Balatonfüred

Academy Dog Kennels Kutyaiskola és Panzió Balatonfüred

A családokkal élő kutyáknak sok mindent meg kell tanulniuk, hogy családtagként békésen, kiegyensúlyozottan tudjanak élni. A kutyák az életük kezdeti szakaszában, amikor a környezetükkel ismerkednek, mindenképpen tanulnak, és ha ezt a tanulási folyamatot a gazda irányítja, akkor a kutya hasznos, ... Bővebben


Akadémia Hotel**** Balatonfüred

Akadémia Hotel**** Balatonfüred

Az Akadémia Hotel a Balaton északi partjának fővárosában Balatonfüreden a Tihanyi Apátságra lenyűgöző kilátással rendelkező szállodánk csendes környezetben, közvetlen az uszoda mellett a városközponttól csupán 10 perc sétára található. A szálloda 50 szobája, mintegy 120 fő elhelyezését teszi lehetővé. ... Bővebben


Anna Grand Hotel Wine & Vital

Anna Grand Hotel Wine & Vital

Az Anna Grand Hotel Wine & Vital Közép-Európa legnagyobb édesvízi tavának északi partján, Balatonfüred történelmi belvárosában helyezkedik el. Az Anna Grand Hotel Wine & Vital régmúltat idéző patinájával tökéletes választás konferenciája számára is. Vállalati rendezvény, partnertalálkozó vagy ... Bővebben


Anna Villa Vendégház Balatonfüred

Anna Villa Vendégház Balatonfüred

A Balatonfüred szívében található, egyedülálló Anna Villa Füred tökéletes egy pihentető nyaraláshoz pár percre a Balatontól, mégis csendes, nyugodt környezetben. A szállás üzleti filozófiája és adottságai okán felnőttbarát hely, ahol elsődleges a csend és nyugalom biztosítása a felnőtt vendégek ... Bővebben


Apartman Bruckner Villa

Apartman Bruckner Villa

A 2004-ben épült Bruckner Villa Apartman-ház Balatonfüred-Arácson, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park határában a Péter-hegyen, az erdő közelségében helyezkedik el. Gyönyörű körpanoráma nyílik a tóra és a Tihanyi-félszigetre. A tágas, ápolt kert napozásra és sportolásra is lehetőséget nyújt kedves ... Bővebben


Apartmanházak Balatonfüred

Apartmanházak Balatonfüred

Családunk három házat üzemeltet, amelyeknek mindegyike különféle szolgáltatásokkal várja vendégeit. A házainkban két-három és négyágyas elhelyezésre van lehetőség, amelyekhez saját konyhát, illetve svédasztalos reggelit biztosítunk. Bővebben


Aqua Ház Balatonfüred

Aqua Ház Balatonfüred

Az Aqua Ház Balatonfüred üdülőcentrumában, zöldövezetben, nyugodt környezetben fekszik. A házban 2-3-4 ágyas szobák állnak a vendégek rendelkezésére. A szobák modern berendezésűek, teraszosak, színes TV-vel felszereltek. Bővebben


Aura Hotel Balatonfüred

Aura Hotel Balatonfüred

Töltődj fel és érezd jól magad! Élvezd az Aura Hotel Balatonfüred nyújtotta exkluzív kényelmet: king size méretű franciaágyaink, ergonomikus matracaink valamint párna menünk a pihentető alvást garantálják, esőerdő zuhanyunk és organikus fürdőszobai bekészítünk a frissítő élményeket biztosítják. Ingyenes ... Bővebben


1 2 3 4 5   


Találatok száma: 40

Astoria Étterem Balatonfüred

Astoria Étterem Balatonfüred

Konyhaművészeti remekek a reformkortól napjainkig. Éttermünk nemzetközi és hazai ételkínálattal várja kedves vendégeit, külön kívánságra vegetáriánus és diétás ételeket is készítünk. Jó idő esetén a mediterrán hangulatú, leanderekkel díszített 100 fős kerthelyiségünk nyújt kellemes felüdülést egy frissítő ital ... Bővebben

Asztalfoglalás
Kiemelt partner

Anna Grand Hotel Étterem és Kávéház

Anna Grand Hotel Étterem és Kávéház

Az Anna Grand Hotel 180 fős étterme, a balatonfüredi Anna-bálok helyszíne, egyszerre otthona a tradicionális magyar konyha különlegességeinek a svédasztalos étkezések keretén belül, valamint kreatív, ínyenc konyhát mutat meg az a’la carte étkezések esetében. Balatonfüred reformkori belvárosában, az ... Bővebben


Balatonvin Borlovagrend

Balatonvin Borlovagrend

Célunk és filozófiánk, a szakmai érdekek képviseletén túl a civil társadalom részére kiterjeszteni a lehető legszélesebb körben, a bornak, ennek a csodálatos italnak a szeretetét, a kulturált borfogyasztás propagálást kiterjeszteni, összetartó ereje révén egyre újabb borbaráti társaságok, borrendek ... Bővebben


Bergmann Cukrászda Balatonfüred

Bergmann Cukrászda Balatonfüred

Balatonfüred egyik gasztronómiai nevezetességévé nőtte ki magát az 1992-ben megnyitott Petőfi Sándor u. 64. szám alatti Bergmann Cukrászda. Az igényesség és a békebeli elegancia ölt testet a kedves Vendég előtt, mikor ide belép. A tradicionális hagyományok ápolása és megőrzése mögött egy valóban XXI. századi ... Bővebben


Bistro Sparhelt Balatonfüred

Bistro Sparhelt Balatonfüred

Gondosan válogatott borlappal és az évszaknak megfelelő ételkínálattal várunk Benneteket! A chef, Elek Balázs havonta változó étlappal örvendezteti meg vendégeinket. A nagy körültekintéssel válogatott alapanyagok, a szakma mély ismerete, konyhai fortélyok sora és a főzés szeretete teszik felejthetetlenné a ... Bővebben


Blaha Lujza Hotel és Étterem Balatonfüred

Blaha Lujza Hotel és Étterem Balatonfüred

Balatonfüred a tó északi partjának legrégebbi gyógy- és üdülővárosa. Szerencsés földrajzi és éghajlati adottságai miatt kedvelt üdülőhely. A Hotel Blaha Lujza a Balatontól 200 m-re, a reformkori Füred belvárosában található. A klasszicista stílusú épületrészből alakítottuk ki az éttermet, a hozzá csatlakozó ... Bővebben


Borcsa Étterem

Borcsa Étterem

Balatonfüreden, a Balaton legszebb sétánya, a romantikus és egyben idilli Tagore-sétány keleti végénél található a népszerű vendéglátó komplexum: a Borcsa Étterem. Működését 1984-ben kezdte meg, 2000. augusztusától pedig teljesen megújulva, töretlen és egyre nagyobb népszerűséggel várja vendégeit: a sétányról ... Bővebben


Brada Faloda Balatonfüred

Brada Faloda Balatonfüred

Éttermünk tálcás rendszerű, önkiszolgáló jellegű, ahol a választott ételt kényelmes barátságos környezetben fogyaszthatják el. Amennyiben vendégeink nem a helyszínen kívánnak ebédelni, lehetőség van a választott ételt jól zárható műanyag edényben elvinni. Az étlapon változatos, a tradicionális , és a reform ... Bővebben


Bökő Pince

Bökő Pince

Pincénk Balatonfüreden, a Bocsár dűlőn található. Minden borunk tartályos és reduktív kivéve a vörösek, melyek spontán, fahordóban erjednek, valamint szűretlenül, derítetlenül kerülnek a palackokba. A többi bornál bentonitos derítést és szűrést alkalmazunk, más beavatkozás nincs a borokba. Bővebben


Cafe Amaryllis és Prosecco Bar

Cafe Amaryllis és Prosecco Bar

Exkluzív kávézó a sétányon. Cafe Amaryllis! `A sokszínű fekete`. Dallmayr kávé és teakülönlegességekkel, a Szamos Marcipán házi süteményeivel, és hűsítő-frissítő koktélokkal várjuk kedves vendégeinket! Bővebben


1 2 3 4   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Vaszary Alkotóműhely programok 2021 / 2022
Vaszary Alkotóműhely programok 2021 / 2022
  • Balatonfüred
2021. december 12.

Figyelmébe ajánljuk!

Vaszary Galéria
Vaszary Galéria
  • Balatonfüred

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG