A pincészet a vörösbor magyarországi fővárosában, Villányban található. Tulajdonosa, Maul Zsolt, a hagyományos kézműves borkészítést részesíti előnyben. Kedvenc fajtái a francia fajták, merlot, cabernet sauvignon, ill. a cabernet franc. Mottója: `Nem tudom, mit élvezek jobban, az élvezet hajszolását vagy a hajsza élvezetét...` A pincéhez tartozó étterme, a Lator-Bor-Bisztro a már bevált, régi fogások mellett ínycsiklandó újdonságokkal várja a betérő vendégeket. Pince látogatással egybekötött borkóstolóra is van lehetőség. Szállást is biztosítanak pihenő-és vendégházukban.
A pincészet a vörösbor magyarországi fővárosában, Villányban található. Tulajdonosa, Maul Zsolt, a hagyományos kézműves borkészítést részesíti előnyben. Kedvenc fajtái a francia fajták, merlot, cabernet sauvignon, ill. a cabernet franc. Mottója: `Nem tudom, mit élvezek jobban, az élvezet hajszolását vagy a hajsza élvezetét...` A pincéhez tartozó étterme, a Lator-Bor-Bisztro a már bevált, régi fogások mellett ínycsiklandó újdonságokkal várja a betérő vendégeket. Pince látogatással egybekötött borkóstolóra is van lehetőség. Szállást is biztosítanak pihenő-és vendégházukban.
A pincészet a vörösbor magyarországi fővárosában, Villányban található. Tulajdonosa, Maul Zsolt, a hagyományos kézműves borkészítést részesíti előnyben. Kedvenc fajtái a francia fajták, merlot, cabernet sauvignon, ill. a cabernet franc. Mottója: `Nem tudom, mit élvezek jobban, az élvezet hajszolását vagy a hajsza élvezetét...` A pincéhez tartozó étterme, a Lator-Bor-Bisztro a már bevált, régi fogások mellett ínycsiklandó újdonságokkal várja a betérő vendégeket. Pince látogatással egybekötött borkóstolóra is van lehetőség. Szállást is biztosítanak pihenő-és vendégházukban.
A Maurus Borászat borai a Lamberg pincében készülnek, mely az egyik leghíresebb és legrégebbi pince a Móri Borvidéken. A Maurus Pincében ötvözik a hagyományos borkészítést a mai modern ismeretekkel. A borok hosszú érlelést kapnak, hogy a híres móri savakat barátságosabbá tegyék. Komoly, érett, nagy fehérborok készülnek, folyamatosan szem előtt tartva a kompromisszumok nélküli magas minőséget.
A Maurus Borászat borai a Lamberg pincében készülnek, mely az egyik leghíresebb és legrégebbi pince a Móri Borvidéken. A Maurus Pincében ötvözik a hagyományos borkészítést a mai modern ismeretekkel. A borok hosszú érlelést kapnak, hogy a híres móri savakat barátságosabbá tegyék. Komoly, érett, nagy fehérborok készülnek, folyamatosan szem előtt tartva a kompromisszumok nélküli magas minőséget.
A Maurus Borászat borai a Lamberg pincében készülnek, mely az egyik leghíresebb és legrégebbi pince a Móri Borvidéken. A Maurus Pincében ötvözik a hagyományos borkészítést a mai modern ismeretekkel. A borok hosszú érlelést kapnak, hogy a híres móri savakat barátságosabbá tegyék. Komoly, érett, nagy fehérborok készülnek, folyamatosan szem előtt tartva a kompromisszumok nélküli magas minőséget.
A kézműves borászat minden jegye megtalálható borászatunkban, kizárólag saját termelésű szőlőt dolgozunk fel a közel 8 hektárnyi szőlőnkből, amelyek 100 százaléka saját telepítés. A szőlő területek jó minőségű dűlőkben fekszenek, hat különböző helyen. Az első teljes termésünket 2006-ban szüreteltük.
A kézműves borászat minden jegye megtalálható borászatunkban, kizárólag saját termelésű szőlőt dolgozunk fel a közel 8 hektárnyi szőlőnkből, amelyek 100 százaléka saját telepítés. A szőlő területek jó minőségű dűlőkben fekszenek, hat különböző helyen. Az első teljes termésünket 2006-ban szüreteltük.
A kézműves borászat minden jegye megtalálható borászatunkban, kizárólag saját termelésű szőlőt dolgozunk fel a közel 8 hektárnyi szőlőnkből, amelyek 100 százaléka saját telepítés. A szőlő területek jó minőségű dűlőkben fekszenek, hat különböző helyen. Az első teljes termésünket 2006-ban szüreteltük.
A szőlőtermesztés és a borkészítés hagyománya évszázadok óta apáról fiúra száll a Mészáros családban, amely az utóbbi években Szekszárd város egyik első számú családi pincészetévé nőtte ki magát. A tájjelegű vörösborok, amelyek a szekszárdi névvel azonosulnak megtalálhatóak Mészáros Pál pincészetében.
A szőlőtermesztés és a borkészítés hagyománya évszázadok óta apáról fiúra száll a Mészáros családban, amely az utóbbi években Szekszárd város egyik első számú családi pincészetévé nőtte ki magát. A tájjelegű vörösborok, amelyek a szekszárdi névvel azonosulnak megtalálhatóak Mészáros Pál pincészetében.
A szőlőtermesztés és a borkészítés hagyománya évszázadok óta apáról fiúra száll a Mészáros családban, amely az utóbbi években Szekszárd város egyik első számú családi pincészetévé nőtte ki magát. A tájjelegű vörösborok, amelyek a szekszárdi névvel azonosulnak megtalálhatóak Mészáros Pál pincészetében.