A Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál a természet, a vadászati kultúra és a vadgasztronómia szerelmeseinek nemzetközi találkozója, mely kiváló lehetőséget ad a vadhús, mint konyhai alapanyag népszerűsítésére, széles körű felhasználási területeinek megismertetésére, ezzel együtt az erdőben, vadban és vadászatban rejlő lehetőségek bemutatására, mindezt tartalmas kikapcsolódási és minőségi szórakozási lehetőségek biztosításával fűszerezve.
A Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál a természet, a vadászati kultúra és a vadgasztronómia szerelmeseinek nemzetközi találkozója, mely kiváló lehetőséget ad a vadhús, mint konyhai alapanyag népszerűsítésére, széles körű felhasználási területeinek megismertetésére, ezzel együtt az erdőben, vadban és vadászatban rejlő lehetőségek bemutatására, mindezt tartalmas kikapcsolódási és minőségi szórakozási lehetőségek biztosításával fűszerezve.
A Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál a természet, a vadászati kultúra és a vadgasztronómia szerelmeseinek nemzetközi találkozója, mely kiváló lehetőséget ad a vadhús, mint konyhai alapanyag népszerűsítésére, széles körű felhasználási területeinek megismertetésére, ezzel együtt az erdőben, vadban és vadászatban rejlő lehetőségek bemutatására, mindezt tartalmas kikapcsolódási és minőségi szórakozási lehetőségek biztosításával fűszerezve.
Az immár hagyományosnak mondható Szüreti Csirkepaprikás-főző Fesztivál 2025-ben 26. alkalommal kerül megrendezésre Bólyban. A környéken élők bizonyára ismerik a híresen jó szüreti csirkepaprikást, melyet a bólyiak hosszú lével és ún. `kanalas galuskával` készítenek. Igazi szüret nincs is e nélkül a paprikás nélkül. A részvétel díjtalan!
Az immár hagyományosnak mondható Szüreti Csirkepaprikás-főző Fesztivál 2025-ben 26. alkalommal kerül megrendezésre Bólyban. A környéken élők bizonyára ismerik a híresen jó szüreti csirkepaprikást, melyet a bólyiak hosszú lével és ún. `kanalas galuskával` készítenek. Igazi szüret nincs is e nélkül a paprikás nélkül. A részvétel díjtalan!
Az immár hagyományosnak mondható Szüreti Csirkepaprikás-főző Fesztivál 2025-ben 26. alkalommal kerül megrendezésre Bólyban. A környéken élők bizonyára ismerik a híresen jó szüreti csirkepaprikást, melyet a bólyiak hosszú lével és ún. `kanalas galuskával` készítenek. Igazi szüret nincs is e nélkül a paprikás nélkül. A részvétel díjtalan!
A Bor- és Dödölle Fesztivál Nagykanizsa hagyományőrző gasztronómiai rendezvénye 2025. szeptember 12-13. között. A fesztiválon a zalai népi ételt, a dödöllét igyekszünk népszerűsíteni. A kétnapos rendezvény kiemelt programja a dödölle és egyéb tájjellegű ételek főzőversenye. A fesztivál ideje alatt kulturális programokkal, koncertekkel, kiváló borokkal, ingyenes népi játszótérrel, és gasztronómiai kínálattal várjuk a látogatókat. Jöjjön el Ön is Nagykanizsára és kóstolja meg az eredeti kanizsai dödöllét! Tervezett dátum: 2024. szeptember 13-14. A programok ingyenesen látogathatók!
Kiemelt ajánlat
A Bor- és Dödölle Fesztivál Nagykanizsa hagyományőrző gasztronómiai rendezvénye 2025. szeptember 12-13. között. A fesztiválon a zalai népi ételt, a dödöllét igyekszünk népszerűsíteni. A kétnapos rendezvény kiemelt programja a dödölle és egyéb tájjellegű ételek főzőversenye. A fesztivál ideje alatt kulturális programokkal, koncertekkel, kiváló borokkal, ingyenes népi játszótérrel, és gasztronómiai kínálattal várjuk a látogatókat. Jöjjön el Ön is Nagykanizsára és kóstolja meg az eredeti kanizsai dödöllét! Tervezett dátum: 2024. szeptember 13-14. A programok ingyenesen látogathatók!
Kiemelt ajánlat
A Bor- és Dödölle Fesztivál Nagykanizsa hagyományőrző gasztronómiai rendezvénye 2025. szeptember 12-13. között. A fesztiválon a zalai népi ételt, a dödöllét igyekszünk népszerűsíteni. A kétnapos rendezvény kiemelt programja a dödölle és egyéb tájjellegű ételek főzőversenye. A fesztivál ideje alatt kulturális programokkal, koncertekkel, kiváló borokkal, ingyenes népi játszótérrel, és gasztronómiai kínálattal várjuk a látogatókat. Jöjjön el Ön is Nagykanizsára és kóstolja meg az eredeti kanizsai dödöllét! Tervezett dátum: 2024. szeptember 13-14. A programok ingyenesen látogathatók!
Kiemelt ajánlat
2025. szeptember 12-13-án ismét megrendezésre kerül a Szolnoki Gulyásfesztivál a Tiszaligetben! Készülj fel a nagyszabású főzőversenyre, ahol a Tiszaliget hatalmas fái alatt a bográcsokban rotyognak majd a versenyzők finomabbnál finomabb gulyásai! Népzenei és néptáncbemutatók, kézművesek és minősített áruk kirakodóvására, gyerekprogramok, motorosfelvonulás, főzőverseny, gulyáskóstolás vár a kilátogatókra.
2025. szeptember 12-13-án ismét megrendezésre kerül a Szolnoki Gulyásfesztivál a Tiszaligetben! Készülj fel a nagyszabású főzőversenyre, ahol a Tiszaliget hatalmas fái alatt a bográcsokban rotyognak majd a versenyzők finomabbnál finomabb gulyásai! Népzenei és néptáncbemutatók, kézművesek és minősített áruk kirakodóvására, gyerekprogramok, motorosfelvonulás, főzőverseny, gulyáskóstolás vár a kilátogatókra.
2025. szeptember 12-13-án ismét megrendezésre kerül a Szolnoki Gulyásfesztivál a Tiszaligetben! Készülj fel a nagyszabású főzőversenyre, ahol a Tiszaliget hatalmas fái alatt a bográcsokban rotyognak majd a versenyzők finomabbnál finomabb gulyásai! Népzenei és néptáncbemutatók, kézművesek és minősített áruk kirakodóvására, gyerekprogramok, motorosfelvonulás, főzőverseny, gulyáskóstolás vár a kilátogatókra.
A krumpli alapú haluska azaz sztrapacska a `tót atyafiak` jellegzetes étele. Úgy tartja a fáma, hogy híres földink Mikszáth Kálmán is szerette, leginkább azt, amit Mauks Ilonkáéknál Csadó néni, akkor még Rozika főzött neki. Hogy ezen a napon kié lesz a legízletesebb, azt majd a zsűri dönti el. Haluskás versekkel, rigmusokkal is készülhetnek a főzőcsapatok és a vendégek egyaránt, de lesz haluskaevő verseny is. Várunk mindenkit 2025-ben is szeptember második szombatján, a 20. Haluskafesztiválon!
Kiemelt ajánlat
A krumpli alapú haluska azaz sztrapacska a `tót atyafiak` jellegzetes étele. Úgy tartja a fáma, hogy híres földink Mikszáth Kálmán is szerette, leginkább azt, amit Mauks Ilonkáéknál Csadó néni, akkor még Rozika főzött neki. Hogy ezen a napon kié lesz a legízletesebb, azt majd a zsűri dönti el. Haluskás versekkel, rigmusokkal is készülhetnek a főzőcsapatok és a vendégek egyaránt, de lesz haluskaevő verseny is. Várunk mindenkit 2025-ben is szeptember második szombatján, a 20. Haluskafesztiválon!
Kiemelt ajánlat
A krumpli alapú haluska azaz sztrapacska a `tót atyafiak` jellegzetes étele. Úgy tartja a fáma, hogy híres földink Mikszáth Kálmán is szerette, leginkább azt, amit Mauks Ilonkáéknál Csadó néni, akkor még Rozika főzött neki. Hogy ezen a napon kié lesz a legízletesebb, azt majd a zsűri dönti el. Haluskás versekkel, rigmusokkal is készülhetnek a főzőcsapatok és a vendégek egyaránt, de lesz haluskaevő verseny is. Várunk mindenkit 2025-ben is szeptember második szombatján, a 20. Haluskafesztiválon!
Kiemelt ajánlat
Zenés és táncos produkciók a Zichy ligetben felállított színpadon, játékok a sátrakban, utcazenészek a főzők között – idén is jó hangulatú bulinak ígérkezik a Fehérvári Lecsófőző Vigasság. A székesfehérvári mulatságon nemcsak finomságokat kóstolhat és kikapcsolódhat, szórakozhat a család minden tagja, de a nap végére most is kiderül majd, ki lesz 2024-ben a Lecsókirály. A hagyományoknak megfelelően új gazdára talál a Sipi Emlékkupa és díjazzák a Legdekoratívabb Főzőhelyet is.
Kiemelt ajánlat
Zenés és táncos produkciók a Zichy ligetben felállított színpadon, játékok a sátrakban, utcazenészek a főzők között – idén is jó hangulatú bulinak ígérkezik a Fehérvári Lecsófőző Vigasság. A székesfehérvári mulatságon nemcsak finomságokat kóstolhat és kikapcsolódhat, szórakozhat a család minden tagja, de a nap végére most is kiderül majd, ki lesz 2024-ben a Lecsókirály. A hagyományoknak megfelelően új gazdára talál a Sipi Emlékkupa és díjazzák a Legdekoratívabb Főzőhelyet is.
Kiemelt ajánlat
Zenés és táncos produkciók a Zichy ligetben felállított színpadon, játékok a sátrakban, utcazenészek a főzők között – idén is jó hangulatú bulinak ígérkezik a Fehérvári Lecsófőző Vigasság. A székesfehérvári mulatságon nemcsak finomságokat kóstolhat és kikapcsolódhat, szórakozhat a család minden tagja, de a nap végére most is kiderül majd, ki lesz 2024-ben a Lecsókirály. A hagyományoknak megfelelően új gazdára talál a Sipi Emlékkupa és díjazzák a Legdekoratívabb Főzőhelyet is.
Kiemelt ajánlat
XIX. Országos Román Gasztronómiai Fesztivál Gyulán, a Várkertben 2025. szeptember 13-án. Főzőversennyel, kiállítással és kulturális programokkal várják az érdeklődőket. A fesztivál célja a nemzetiségi tradíciók ápolása és a közösséghez való tartozás erősítése mellett Gyula város és a régió közéletének gazdagítása.
Kiemelt ajánlat
XIX. Országos Román Gasztronómiai Fesztivál Gyulán, a Várkertben 2025. szeptember 13-án. Főzőversennyel, kiállítással és kulturális programokkal várják az érdeklődőket. A fesztivál célja a nemzetiségi tradíciók ápolása és a közösséghez való tartozás erősítése mellett Gyula város és a régió közéletének gazdagítása.
Kiemelt ajánlat
XIX. Országos Román Gasztronómiai Fesztivál Gyulán, a Várkertben 2025. szeptember 13-án. Főzőversennyel, kiállítással és kulturális programokkal várják az érdeklődőket. A fesztivál célja a nemzetiségi tradíciók ápolása és a közösséghez való tartozás erősítése mellett Gyula város és a régió közéletének gazdagítása.
Kiemelt ajánlat
VI. Füst és Tűz - Bográcsételfőző, Grill & BBQ Smoker Fesztivál 2025. szeptember 13-án Dévaványán, a helyi gasztronómiai hagyományokra épülő, azokat népszerűsítő program, amely kikapcsolódást nyújt mind a családok, mind a baráti társaságok számára. A rendezvény meghatározó programja a főzőverseny, amelyen több kategóriában mérettethetik meg magukat a családi és baráti társaságok, munkahelyi kollektívák a szakmai zsűrik előtt. Itt a hagyományos tájjelegű ételek és az újhullámos grillen és smokerben elkészült finomságok jól megférnek egymás mellett. A főzőversenyt színpadi programok, kirakodóvásár és kísérőprogramok színesítik.
VI. Füst és Tűz - Bográcsételfőző, Grill & BBQ Smoker Fesztivál 2025. szeptember 13-án Dévaványán, a helyi gasztronómiai hagyományokra épülő, azokat népszerűsítő program, amely kikapcsolódást nyújt mind a családok, mind a baráti társaságok számára. A rendezvény meghatározó programja a főzőverseny, amelyen több kategóriában mérettethetik meg magukat a családi és baráti társaságok, munkahelyi kollektívák a szakmai zsűrik előtt. Itt a hagyományos tájjelegű ételek és az újhullámos grillen és smokerben elkészült finomságok jól megférnek egymás mellett. A főzőversenyt színpadi programok, kirakodóvásár és kísérőprogramok színesítik.
VI. Füst és Tűz - Bográcsételfőző, Grill & BBQ Smoker Fesztivál 2025. szeptember 13-án Dévaványán, a helyi gasztronómiai hagyományokra épülő, azokat népszerűsítő program, amely kikapcsolódást nyújt mind a családok, mind a baráti társaságok számára. A rendezvény meghatározó programja a főzőverseny, amelyen több kategóriában mérettethetik meg magukat a családi és baráti társaságok, munkahelyi kollektívák a szakmai zsűrik előtt. Itt a hagyományos tájjelegű ételek és az újhullámos grillen és smokerben elkészült finomságok jól megférnek egymás mellett. A főzőversenyt színpadi programok, kirakodóvásár és kísérőprogramok színesítik.