Turizmus Program

Libabőr Fesztivál

SióFok Gasztro

HorgászShow

Márton-nap

Kastély élmények

Csoki workshop

Kék Zónák

TOP 100 úticél

Jegyvásárlás

Étel

Időrend

VI. Nyárzáró Vidéki Gasztroprogram és Csipketalálkozó Hövejen falunapi programokkal 2026. augusztus 28-án és 29-én. Hagyományőrző program koncertekkel, zenés szórakoztató műsorokkal, előadásokkal. Népi játékok, étel-ital, főzőverseny és vásár is várja az érdeklődőket és a látogatókat a höveji falunapon.

VI. Nyárzáró Vidéki Gasztroprogram és Csipketalálkozó Hövejen falunapi programokkal 2026. augusztus 28-án és 29-én. Hagyományőrző program koncertekkel, zenés szórakoztató műsorokkal, előadásokkal. Népi játékok, étel-ital, főzőverseny és vásár is várja az érdeklődőket és a látogatókat a höveji falunapon.

VI. Nyárzáró Vidéki Gasztroprogram és Csipketalálkozó Hövejen falunapi programokkal 2026. augusztus 28-án és 29-én. Hagyományőrző program koncertekkel, zenés szórakoztató műsorokkal, előadásokkal. Népi játékok, étel-ital, főzőverseny és vásár is várja az érdeklődőket és a látogatókat a höveji falunapon.

A Sóletfesztivál immár hagyományosan a Zsinagógák Hetének nagyszabású nyitóprogramja 2026-ban szeptember 6-án. A tematikus gasztrofesztiválon évről évre sok ezer adag sóletet vonultatunk fel, ám sosem ugyanúgy, sosem ugyanazt. A sólet, a zsidó konyha ikonikus étele, lassan megfőzött bab, árpa és füstölt hús különleges keveréke, amely a tradíciók szerint szombatra készül.

Kiemelt ajánlat

A Sóletfesztivál immár hagyományosan a Zsinagógák Hetének nagyszabású nyitóprogramja 2026-ban szeptember 6-án. A tematikus gasztrofesztiválon évről évre sok ezer adag sóletet vonultatunk fel, ám sosem ugyanúgy, sosem ugyanazt. A sólet, a zsidó konyha ikonikus étele, lassan megfőzött bab, árpa és füstölt hús különleges keveréke, amely a tradíciók szerint szombatra készül.

Kiemelt ajánlat

A Sóletfesztivál immár hagyományosan a Zsinagógák Hetének nagyszabású nyitóprogramja 2026-ban szeptember 6-án. A tematikus gasztrofesztiválon évről évre sok ezer adag sóletet vonultatunk fel, ám sosem ugyanúgy, sosem ugyanazt. A sólet, a zsidó konyha ikonikus étele, lassan megfőzött bab, árpa és füstölt hús különleges keveréke, amely a tradíciók szerint szombatra készül.

Kiemelt ajánlat

2026. szeptember 11-12-én ismét megrendezésre kerül a Szolnoki Gulyásfesztivál a Tiszaligetben! Készülj fel a nagyszabású főzőversenyre, ahol a Tiszaliget hatalmas fái alatt a bográcsokban rotyognak majd a versenyzők finomabbnál finomabb gulyásai! Népzenei és néptáncbemutatók, kézművesek és minősített áruk kirakodóvására, gyerekprogramok, motorosfelvonulás, főzőverseny, gulyáskóstolás vár a kilátogatókra.

2026. szeptember 11-12-én ismét megrendezésre kerül a Szolnoki Gulyásfesztivál a Tiszaligetben! Készülj fel a nagyszabású főzőversenyre, ahol a Tiszaliget hatalmas fái alatt a bográcsokban rotyognak majd a versenyzők finomabbnál finomabb gulyásai! Népzenei és néptáncbemutatók, kézművesek és minősített áruk kirakodóvására, gyerekprogramok, motorosfelvonulás, főzőverseny, gulyáskóstolás vár a kilátogatókra.

2026. szeptember 11-12-én ismét megrendezésre kerül a Szolnoki Gulyásfesztivál a Tiszaligetben! Készülj fel a nagyszabású főzőversenyre, ahol a Tiszaliget hatalmas fái alatt a bográcsokban rotyognak majd a versenyzők finomabbnál finomabb gulyásai! Népzenei és néptáncbemutatók, kézművesek és minősített áruk kirakodóvására, gyerekprogramok, motorosfelvonulás, főzőverseny, gulyáskóstolás vár a kilátogatókra.

2026. szeptemberében sok szeretettel várjuk ismét a haluska-sztrapacska kedvelőket VANYARCRA, immáron a 21. HALUSKAFESZTIVÁLRA. A fesztivál továbbra is a folklór, a kézművesség és természetesen a régióra jellemző étel, a finom haluska / sztrapacska köré szerveződik. Idén készülünk pár meglepetéssel is, reméljük sikerül. Várjuk Önöket sok szeretettel! A krumpli alapú haluska azaz sztrapacska a `tót atyafiak` jellegzetes étele. Úgy tartja a fáma, hogy híres földink Mikszáth Kálmán is szerette, leginkább azt, amit Mauks Ilonkáéknál Csadó néni, akkor még Rozika főzött neki. Hogy ezen a napon kié lesz a legízletesebb, azt majd a zsűri dönti el. Haluskás versekkel, rigmusokkal is készülhetnek a főzőcsapatok és a vendégek egyaránt, de lesz haluskaevő verseny is. Várunk mindenkit 2026-ban is szeptember második szombatján, a 21. Haluskafesztiválon!

2026. szeptemberében sok szeretettel várjuk ismét a haluska-sztrapacska kedvelőket VANYARCRA, immáron a 21. HALUSKAFESZTIVÁLRA. A fesztivál továbbra is a folklór, a kézművesség és természetesen a régióra jellemző étel, a finom haluska / sztrapacska köré szerveződik. Idén készülünk pár meglepetéssel is, reméljük sikerül. Várjuk Önöket sok szeretettel! A krumpli alapú haluska azaz sztrapacska a `tót atyafiak` jellegzetes étele. Úgy tartja a fáma, hogy híres földink Mikszáth Kálmán is szerette, leginkább azt, amit Mauks Ilonkáéknál Csadó néni, akkor még Rozika főzött neki. Hogy ezen a napon kié lesz a legízletesebb, azt majd a zsűri dönti el. Haluskás versekkel, rigmusokkal is készülhetnek a főzőcsapatok és a vendégek egyaránt, de lesz haluskaevő verseny is. Várunk mindenkit 2026-ban is szeptember második szombatján, a 21. Haluskafesztiválon!

2026. szeptemberében sok szeretettel várjuk ismét a haluska-sztrapacska kedvelőket VANYARCRA, immáron a 21. HALUSKAFESZTIVÁLRA. A fesztivál továbbra is a folklór, a kézművesség és természetesen a régióra jellemző étel, a finom haluska / sztrapacska köré szerveződik. Idén készülünk pár meglepetéssel is, reméljük sikerül. Várjuk Önöket sok szeretettel! A krumpli alapú haluska azaz sztrapacska a `tót atyafiak` jellegzetes étele. Úgy tartja a fáma, hogy híres földink Mikszáth Kálmán is szerette, leginkább azt, amit Mauks Ilonkáéknál Csadó néni, akkor még Rozika főzött neki. Hogy ezen a napon kié lesz a legízletesebb, azt majd a zsűri dönti el. Haluskás versekkel, rigmusokkal is készülhetnek a főzőcsapatok és a vendégek egyaránt, de lesz haluskaevő verseny is. Várunk mindenkit 2026-ban is szeptember második szombatján, a 21. Haluskafesztiválon!

2026.09.18. (péntek) - 2026.09.20. (vasárnap)

Bor- és Gasztrofesztivál

Gasztrofesztiválok Hajdúszoboszlón 2026-ban.

Kiemelt ajánlat

2026.09.18. (péntek) - 2026.09.20. (vasárnap)

Bor- és Gasztrofesztivál

Gasztrofesztiválok Hajdúszoboszlón 2026-ban.

Kiemelt ajánlat

2026.09.18. (péntek) - 2026.09.20. (vasárnap)

Bor- és Gasztrofesztivál

Gasztrofesztiválok Hajdúszoboszlón 2026-ban.

Kiemelt ajánlat

A Fügefeszt szervezői szerint nem szezon van, hanem szezonok, a Balaton pedig egész évben tartogat olyan izgalmakat, amiért érdemes a tó partján kikötni. 2026 őszén harmadszor jelentkezik a különleges, közvetlen Balaton parti helyszínen megrendezett Fügefeszt, ami bár az ilyenkor mindenhol fellelhető zamatos fügét nevezte ki házigazdának, valójában sokkal többről szól: Vincze Péter és csapata újra szeretné bemutatni a régió kulturális és gasztronómiai fejlődését, és kinyitva a meghívottak körét, olyan hazai vendéglátóhelyeket is, akik hasonló értékeket képviselnek.

A Fügefeszt szervezői szerint nem szezon van, hanem szezonok, a Balaton pedig egész évben tartogat olyan izgalmakat, amiért érdemes a tó partján kikötni. 2026 őszén harmadszor jelentkezik a különleges, közvetlen Balaton parti helyszínen megrendezett Fügefeszt, ami bár az ilyenkor mindenhol fellelhető zamatos fügét nevezte ki házigazdának, valójában sokkal többről szól: Vincze Péter és csapata újra szeretné bemutatni a régió kulturális és gasztronómiai fejlődését, és kinyitva a meghívottak körét, olyan hazai vendéglátóhelyeket is, akik hasonló értékeket képviselnek.

A Fügefeszt szervezői szerint nem szezon van, hanem szezonok, a Balaton pedig egész évben tartogat olyan izgalmakat, amiért érdemes a tó partján kikötni. 2026 őszén harmadszor jelentkezik a különleges, közvetlen Balaton parti helyszínen megrendezett Fügefeszt, ami bár az ilyenkor mindenhol fellelhető zamatos fügét nevezte ki házigazdának, valójában sokkal többről szól: Vincze Péter és csapata újra szeretné bemutatni a régió kulturális és gasztronómiai fejlődését, és kinyitva a meghívottak körét, olyan hazai vendéglátóhelyeket is, akik hasonló értékeket képviselnek.

2026.10.22. (csütörtök) - 2026.10.25. (vasárnap)

2026. október 22-25. között rendezik meg a Csabai Kolbászfesztivált, már 29. alkalommal. Békéscsabán a négynapos gasztrokaland az ország legfinomabb kolbászaival, kolbászgyúró versennyel, disznótorral, előadásokkal, koncertekkel várja az érdeklődőket. Az ízekben, ételekben és mulatságban gazdag békéscsabai fesztiválon több megmérettetésre is lehet jelentkezni, a versenykiírások a honlapon tekinthetők meg.

Kiemelt ajánlat

2026.10.22. (csütörtök) - 2026.10.25. (vasárnap)

2026. október 22-25. között rendezik meg a Csabai Kolbászfesztivált, már 29. alkalommal. Békéscsabán a négynapos gasztrokaland az ország legfinomabb kolbászaival, kolbászgyúró versennyel, disznótorral, előadásokkal, koncertekkel várja az érdeklődőket. Az ízekben, ételekben és mulatságban gazdag békéscsabai fesztiválon több megmérettetésre is lehet jelentkezni, a versenykiírások a honlapon tekinthetők meg.

Kiemelt ajánlat

2026.10.22. (csütörtök) - 2026.10.25. (vasárnap)

2026. október 22-25. között rendezik meg a Csabai Kolbászfesztivált, már 29. alkalommal. Békéscsabán a négynapos gasztrokaland az ország legfinomabb kolbászaival, kolbászgyúró versennyel, disznótorral, előadásokkal, koncertekkel várja az érdeklődőket. Az ízekben, ételekben és mulatságban gazdag békéscsabai fesztiválon több megmérettetésre is lehet jelentkezni, a versenykiírások a honlapon tekinthetők meg.

Kiemelt ajánlat

érdekelnek a hirdetési lehetőségeink?

Kérlek, küldj e-mailt az info@programturizmus.hu címre!

Black Friday akció -30% kedvezmény, Hévíz Bonvital Gastro & Wellness Hotel
Black Friday akció -30% kedvezmény, Hévíz Bonvital Gastro & Wellness Hotel

Legjobb élmények