Görög Demeter Művelődési Ház hajdúdorog
Fehérvári Advent, ünnepi programok Székesfehérváron
Fehérvári Advent, ünnepi programok Székesfehérváron
„ZENE-BOR” A 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Koncertje
„ZENE-BOR” A 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Koncertje
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Görög Demeter Művelődési Ház hajdúdorog


A Görög Demeter Művelődési Ház többfunkciós intézmény a település közművelődési feladatellátását szolgálja. Az intézmény tevékenységi köre sokrétű. A programokból: a különféle programok a művelődési ház funkcióit tükrözik: a művelődési lehetőségek biztosítását, az önképzés, az ismeretek-, a tudás növelését, fejlesztését, a szórakozást, játszást, valamint ezeken keresztül, illetve ezektől függetlenül a közösségi együttlétet szervezi, támogatja.

Intézményei:

HAJDÚDOROGI TÁJHÁZ

A helytörténeti gyűjtemény megnyitásával egyidejűleg adta át a város vezetősége a látogatóknak a Hajdúdorogi Tájházat. Az ország 243. ilyen jellegű múzeumi egységét. Egy kisparaszti lakóházat tettünk időtállóvá és azt korhűen berendeztük, hogy megőrizzük, bemutassuk sok-sok hajdúdorogi család egykori életét.

A Rózsa utca 18. szám alatt található parasztház a XIX. század végi népi építészetet reprezentálja. Nádfedeles, vertfalu lakóépület. Egyszerű emberek lakták.

A tájház előzetes bejelentkezés után az év bármely szakában látogatható.

HAJDÚDOROGI MOZI

A létesítmény a közművelődési munka zavartalan ellátása céljából nagyon fontos feladatot tölt be, hiszen a művelődési ház nagyobb létszámot eredményező programjai itt tudja megvalósítani, illetve rossz idő esetén a szabadtérre szervezett rendezvényeknek a filmszínház nagyterme nyújt védelmet.

Az épület, illetve a kiváló adottságokkal rendelkező udvar elősegíti azon kulturális szolgáltatások, programok létrejöttét, amelyek hozzájárulnak a fiatalok személyiségfejlődéséhez; az egészséges életmód kialakításához; a szabadidő tartalmas és hasznos eltöltéséhez; valamint megfelelő környezetet nyújt a családi események és civil szervezetek rendezvényeinek.

HAJDÚDÖRÖGI HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY

Hajdúdorog Város Önkormányzata 1998-ban jelölte ki a tulajdonában lévő,  Jaczkovics utca 5. szám alatti lakóházat múzeum céljára. Az épület előnyös fekvésű udvarával Hajdúdorog legszebb polgári lakóháza. Rittersporn Miklós községi orvos építette a XX. század elején. Igényesen kivitelezett, tágas szobáival kényelmes otthont teremtett családjának, és helyt adott orvosi prakszisának. Sajnos a vészkorszakban ebben az épületben volt a gettó. Ezután a ház használatát pillanatnyi szükséglet szabta meg. Működött itt iroda, raktár, diákotthon, míg múzeumi célra az épületet az önkormányzat felújította.

Az Önkormányzat tulajdonában lévő múzeum elérkezett ahhoz az állapothoz, hogy 2000. augusztus 18-án, kereszténységünk 1000-dik évfordulójához kapcsolódó ünnepség keretében hivatalosan megnyitotta kapuit a látogatók előtt.

   A gyűjtemény szerepköre a kultúra közvetítése szempontjából különleges. Először is kulturális örökséget őriz, értékek bemutatásával, múzeumi foglalkozásokkal közvetít. A múlt, a múltból ránk maradt szellemi és tárgyi javak megismertetése a fő feladata. Amilyen összetett a múlt, olyan összetett tárgykört érint a kultúra közvetítésében. A Hajdúdorogi Helytörténeti Gyűjteményben a régészeti leleteket, a néprajzi emlékeket, az egyháztörténeti tényeket és a nemzeti jelentőségű történelmi sorsfordulatok helyi sajátosságait közvetíti kiállítások segítségével. Ezen kívül hangsúlyt fektet az egyházi és társadalmi ünnepek mondanivalójára, a kellékek megismerésére. 

   Didaktikai célból iskolai időszakban a múzeumi egység kéréshez igazodva fogadja az osztályokat helytörténeti, történelmi, osztályfőnöki, környezetismereti és rajz órákon.

   A múzeum fontos kulturális intézmény a városba látogatók számára. Legyenek azok magyarok vagy külföldiek. Hiszen ez a kulturális intézmény egy helyen, több témában, kulturáltan, fi

 

2021.01.01 - 2021.12.31

Találatok száma: 1
Hajdúdorog piac 2021

Hajdúdorog piac 2021 2021.01.01. - 12.31.

A városi piac keddenként és csütörtökönként reggel 6 órától 12 óráig tart nyitva. Bővebben
Találatok száma: 3

Görög Demeter Művelődési Ház hajdúdorog

Görög Demeter Művelődési Ház hajdúdorog

A Görög Demeter Művelődési Ház többfunkciós intézmény a település közművelődési feladatellátását szolgálja. Az intézmény tevékenységi köre sokrétű. A programokból: a különféle programok a művelődési ház funkcióit tükrözik: a művelődési lehetőségek biztosítását, az önképzés, az ismeretek-, a tudás ... Bővebben


Hajdúdorogi Tájház

Hajdúdorogi Tájház

Egy kisparaszti lakóházat tettünk időtállóvá és azt korhűen berendeztük, hogy megőrizzük, bemutassuk sok-sok hajdúdorogi család egykori életét. A Rózsa utcában található parasztház a XIX. század végi népi építészetet reprezentálja. Nádfedeles, vertfalu lakóépület. Egyszerű emberek lakták. Bővebben


Helytörténeti gyűjtemény Hajdúdorog

Helytörténeti gyűjtemény Hajdúdorog

A múzeum fontos kulturális intézmény a városba látogatók számára. Ez a kulturális intézmény egy helyen, több témában, kulturáltan, figyelmet keltően mutatja be a város múltját, az itt élő emberek életmódját, szokásait, hitbéli jellegzetességeit. Bővebben

Kiemelt ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!

Érdemes felkeresni!


Pontos cím, geokód, térkép
4087 Hajdúdorog , Böszörményi út 5.
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Hajdúdorogi programturizmus

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események