Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
Gyukli Pince
Thermál Hotel*** Superior Mosonmagyaróvár
KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Gyukli Pince

Borainkat eleinte a Balaton északi partján levő éttermek és borozók árulták. Nem sokkal később a Balatonfüredi Borhetek kiállítójaként rohamosan bővült fogyasztóközönségünk. Az első években még egy Pinceszövetkezet színeiben képviseltettük magunkat, de 1995-től már egyedi készítésű borokkal álltunk a fogyasztók elé. Az ezt követő években nemcsak a fogyasztók ismerték meg egyre jobbak borainkat, hanem nekünk is sikerült egyre jobban megismerni, megérteni a helyi borivási szokásokat. Ezalatt több helyi, területi, sőt országos rendezvényen mutattuk be a különböző szőlőfajtákból a saját elgondolásunk szerint készített borokat. Palackba először az 1996-os évjárat termése került.

További információk

Info:


Még több a településen (Balatonfüred):

A siker magáért beszélt, így ez a forma szépen lassan leváltotta a folyóbort az eladási lista élén. Barrique fahordóban a 2007-es évjárat vörösborát érleltük elsőként, ami szintén helyes döntésnek bizonyult.

Pannoniában a szőlőtermesztés és a borkészítés mellett az új fajták előállításának is nagy múltja van. Kevesen tudják, hogy egy új szőlőfajta megszületése és piacra kerülése között 25-30 év telik el. A bor iránti megnövekedett kereslethez igazítani kellett az azt megtermelő növény bizonyos adottságait. A magyarországi szakemberek folyamatosan javították és javítják a szőlőnövény olyan tulajdonságait, mint a termésbiztonság, fagytűrés, gombás betegségekkel szembeni ellenállóság, laza fürtstruktúra, a zöldmunkákat és a metszést megkönnyítő növényszerkezet. Emellett a szőlőből készíthető bor beltartalmi értékei (szín-, íz-, zamatanyagok) és eltarthatósága is fontosak. Az áldozatos keresztezési, klónozási és szelekciós munkák során figyelembe kell venni a helyi adottságokat és a fogyasztók szokásait. Az így született szőlők kitűnő adottságait nemzetközi intézetek oltványtermesztési osztályai használják keresztezéskor saját fajtáik előállításához.

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a Balaton turisztikai értéke miatt a magyar és külföldi vendégek ezrei látogatnak el a Balatonfüred-Csopaki borvidékre. A Gyukli Pince a világfajták mellett hangsúlyt fektet a magyar fajtákból készülő borokra is. A 2010-es kísérleti telepítéseinkkel pedig olyan új fajtákat, szőlő- és talajművelési módokat tervezünk megvalósítani, melyek az ökológiai szőlészet jegyében a borvidékben rejlő adottságokhoz még jobban illeszkedve, a jövőben emelhetik a térség idegenforgalmi jelentőségét.

Forrás: A pincészet honlapja

2017.01.01 - 2017.12.31


Megjegyzés a nyitva tartáshoz:

A téli időszakban telefonos egyeztetéssel fogadunk csoportokat és érdeklődőket.

Még több a településen (Balatonfüred):

◄ Vissza

Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer