A Kaposfest kísérőrendezvénye az Első Kaposvári Kézműves Sörünnep.

Hauswirth Csokoládégyár Kittsee

Évente 120 dolgozó mintegy 2.000 tonna csokoládéból állít elő kiváló ízű, ellenállhatatlan finomságot a legmagasabb minőségben. Ennek 60%-a Ausztriában kerül értékesítésre, a fennmaradó mennyiség pedig az Unió országaiba, Kanadába, Dél-Afrikába, Ausztráliába és Kínába jut exportra. Belföldi vásárlóink mind ismert áruházláncok tagjai. Látogasson meg bennünket személyesen, kóstolja meg termékeinket, győződjön meg saját maga a minőségről. Örülünk, ha nálunk üdvözölhetjük!


Hauswirth Csokoládégyár Kittsee

Id. Franz Hauswirth 1949-ben a bécsi Gablenz utcában nyitotta meg cukrászdáját, a mai Hauswirth vállalat elődjét. A klasszikus cukrásztermékek mellett rövidesen csokoládéfigurák gyártásába is kezdett, melyeket más cukrászdáknak is szállított. A csokinyulak és mikulások az ebben az időben megjelenő szupermarketeket is a cég ügyfeleivé tették. A csokoládégyártás egyre nagyobb teret nyert, míg a hagyományos értelemben vett cukrászat folyamatosan veszített jelentőségéből, végül teljesen meg is szűnt. Az üzem a XVI. Kerületi Wichtel utcába költözött, ahol a termelés specializálódott az üreges csokoládéfigurák és bonbonok gyártására. A folyamatos fejlődés miatt idővel ez az üzem is kicsinek bizonyult, így a 60-as évek elején id. Franz Hauswirth szülőfalujába, a burgenlandi Kittsee-be helyezte át a termelést.

Miután fia, ifj. Franz Hauswirth átvette a cég irányítását, gépesítette a termelést. Idővel a Hauswirth vállalat Ausztria legnagyobb szezonális csokitermék előállítója lett. A szigorú gyártási előírásoknak köszönhetően – Ausztria 1995-ös EU-csatlakozása után – a külföldi konkurensekkel is lépést tart, és képes tovább fejlődni. A termékkínálat egy csokibanángyártó-gép üzembehelyezésével és egy drazsírozó részleg kialakításával tovább szélesedett. Napjainkban számos termékünk a világ szupermarketjeinek polcain egész évben megtalálható.

2006 óta már a harmadik generáció, Roman és Peter Hauswirth vezeti a céget. A folyamatos beruházások biztosítják és növelik a Hauswirth cég jelentőségét mind a régió munkaadójaként, mind pedig a határokon túl is ismert magas minőségű termékek gyártójaként.

Kóstolja meg a Rohkost-ot! Ez a finomság illatos narancs, sárgabarack, szilva, ananász, füge stb. csokoládéba mártva, csakúgy mint újdonságaink: a körtepárlatban érlelt körte és a barackpárlatban érlelt barack.

Cukrászaink kézi készítésű Pralinéval és Trüffellel várják Önt.

Címünk:
Industriestraße 1
2421 Kittsee
Austria

Megközelíthetőségeink Magyarország felől:

A hegyeshalmi-nickelsdorfi átkelő után a B10-es úton Bécs irányába haladjon. Kb. 15 km után Gattendorfban kanyarodjon le a B50-es útra Kittsee & Bratislava irányába. Ez az út Kittsee-be vezet, ott a templom felé menjen tovább.

Forrás: a gyár honlapja

Szálláscsomag Mosonmagyaróváron úton a Csokoládégyárba, vagy útban hazafelé

2017.01.01 - 2017.12.31


Megjegyzés a nyitva tartáshoz:

H-P: 08:30 -18:30
Szo: 09-17 –ig
Vasárnap: zárva

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Hauswirth Csokoládégyár Kittsee