Illúziók Múzeuma Budapest

Illúziók Múzeuma Budapest

Jegyvásárlás
Kiemelt partner

A budapesti Illúziók Múzeuma garantáltan élvezetes programokat kínál minden korosztálynak: élvezzétek egymás társaságát, és mi elkalauzolunk az illúziók világába! Tökéletes hely ahhoz, hogy barátaiddal, családoddal kikapcsolódj és közben új tapasztalatokat szerezz. Nem csak a gyerekek fogják élvezni a múzeumot, fantasztikus szórakozás ez szülőknek, nagyszülőknek és pároknak egyaránt.

Illúziók Múzeuma Budapest

New York, Párizs, Dubai, London, Madrid és Sanghaj után végre Budapesten is megnyitja kapuit az illúziók világa! Az Illúziók Múzeuma egy nemzetközi rendszeren alapuló, modern művészeti múzeum. Kiállításaink fő célja, hogy becsapják az érzékszerveket, ezáltal pedig meghökkentsék, összezavarják, ámulatba ejtsék, ugyanakkor izgalmas tudnivalókba is beavassák a hozzánk látogatókat.

Itt garantáltan semmi sem az, aminek látszik! Fizikaóra újragondolva. Az Illúziók Múzeuma egy innovatív, szórakoztató- és oktatási központként indult útjára 2015-ben és mára több, mint 40 városban található meg világszerte! Múzeumunk a világ számos pontján töretlen népszerűségnek örvend, hiszen a homo ludens, vagyis a játékos ember lételeme a szórakoztató játék.

A budapesti Illúziók Múzeuma érdekes vizuális, érzékletes és edukatív élményt nyújt egy maréknyi felfedezésre váró illúzióval. Az Illúziók Múzeumában mindenhol racionális, tudományos magyarázatokat találsz: fedezd fel, milyen lenyűgöző a látásunk, az érzékelésünk, az agyunk működése. Megmutatjuk, miért lát olyasmit a szemünk, amit az agyunk nem tud értelmezni.

Lépj be az illúziók hihetetlen világába, amely becsapja az érzékszerveidet, meghökkent, összezavar, ámulatba ejt, ugyanakkor izgalmas tudnivalókba is beavat. Látogass el hozzánk, hogy megtapasztald: semmi sem az, aminek látszik.

Szedd össze a bátorságod és vesd bele magad az Örvénylő alagút keltette illúzióba: szédítő és szörnyen nehéz lesz átküzdeni magad a forgó hengeren – miközben a padló a talpad alatt valójában vízszintes és mozdulatlan! Nézd meg az eltorzított tükörképed a Tükrök Szobájában, tévedj el a Végtelen szobában, dacolj a gravitáció törvényével, játssz az arányokkal és készíts magadról képet bármilyen testhelyzetben.

Csodáld meg a hologramokat, nézz meg minden optikai illúziót, vizsgálj meg alaposan minden installációt, melyek egy-egy játékos emlékeztetők arról, hogy az elképzelésünk az általunk megtapasztalt világról legtöbbször csupán illúzió. Csapd be a szemed és szórakoztasd az agyad!

A játékszobánk kihagyhatatlan amely tele van izgalmas és fejlesztő játékokkal, logikai kirakósokkal. Ezek a fejtörő játékok rendkívül szórakoztatóak, ugyanakkor időnként meglehetősen frusztrálóak tudnak lenni.

Gyere és fedezd fel az illúziók világát! Éld át a lehetetlent! Érkezés előtt pedig bizonyosodj meg arról, hogy a fényképezőgéped maximálisan fel van töltve, valamint van elegendő memória a fényképek számára. Feltétlenül hozz magaddal kamerát!

Ami fontos: az illúziók teljesen biztonságosak, és nem igényelnek semmiféle extra fizikai erőfeszítést. Látogatóink általában egy órát töltenek el az Illúziók Múzeumában, mialatt gyönyörködnek a hologram kollekciókban, az installációkban, kipróbálják agytornásztató játékainkat és közben fotózkodnak az illúziókkal berendezett termekben.

Ames Szoba
A szoba egyik sarkában egy törpét látunk, a másikban egy óriást! Figyeld meg ezt a hihetetlen érzékcsalódást: ha valaki fel-alá sétál a szobában, azt látod, hogy a szemed láttára megnyúlik, majd összemegy. A megfigyelő számára szokványosnak tűnik a szoba, de valójában mesterien megtervezett módon szabálytalan, és ezáltal lenyűgöző érzékcsalódáshoz vezet.

Fordított Szoba
Készen állsz arra, hogy radikálisan megváltoztasd a világképedet? És mit szólsz a 180 fokos fordulathoz? Készíts fényképeket hihetetlen beállásokban, melyeknek csak a képzelet szab határt.

Végtelen Szoba
Tudod hol lehet végtelenül jól szórakozni? A végtelen szobában, a tükrök szobájában.

Antigravitációs Szoba
Ez a szoba mindenkit ledöbbent, és még azokat is megzavarja, akik egyébként hisznek a fizika törvényeiben. Anélkül, hogy tudatában lennél, a szemed és az agyad próbálja megállapítani, hogy vízszintes vagy ferde felületen állsz-e. Le fog esni az állad! Senki nem hiszi el, amit lát, amíg ki nem próbálta.

Örvénylő Alagút
Mikor érezted azt utoljára, hogy forog veled a világ és mintha kirántanák a lábad alól a padlót? Biztos vagy abban, hogy forogsz, de közben tudod, hogy a híd mozdulatlan. Nem tudsz mit tenni, a tested így reagál. Ilyen érzés az is, amikor szerelembe esel valakivel. Vagy ez is csak egy illúzió? Akármelyik is legyen, fontos, hogy elengedd magad, és ne félj magad mögött hagyni mindent, amit ismersz. Vesd bele magad az Örvénylő alagútba! A világnak ezen a részén csak nálunk láthatsz Örvénylő alagutat: megáll az eszed, úgy érzed, hogy képtelenség egyensúlyban maradnod, ahogy haladsz át a forgó hengeren – annak ellenére, hogy a padló a talpad alatt valójában tökéletesen vízszintes és mozdulatlan.

Beuchet-szék Illúzió
Hihetetlen, hogy egy személy érzékelt méretét mennyire meghatározza a körülötte lévő tárgyak elhelyezése vagy távolsága. Fedezd fel az érzékelés törvényeit és játssz a méretarányokkal egyszerűen csak úgy, hogy beülsz a Beuchet-székbe.
 
Feneketlen Mélység
Olyan sok dolog van az életben, amit hajlamosak vagyunk egy végtelen mélységhez hasonlítani, annak ellenére, hogy valójában még sosem láttuk. Nos, itt az esély rá. Vesd be magad az ismeretlenbe!

Igaz Tükör
A tükrök hazudnak. Tudtad, hogy amit a tükörben látsz magadról, az nem ugyanolyan, ahogy a többiek látnak téged? Itt az ideje, hogy lásd, valójában hogyan nézel ki… Készen állsz?

Sztereogram
A sztereogram kép a képben. Minden képben rejtőzik egy tárgy, ami térbeli hatással megjelenik, ha megfelelően nézed. Vidd közel a képet a szemedhez (érjen hozzá az orrod). Ilyen távolságban a szem már nem tud fókuszálni a képre, hanem valahova a kép mögé néz. Ekkor lassan távolítsd a képet és próbáld ilyen, nem fókuszált állapotban tartani a szemedet. Egyszer csak észre fogod venni a rejtett képet. Ugye, milyen érdekes?

Kaleidoszkóp
Ó, a kaleidoszkópok csodálatos, lenyűgöző, folyton változó világa! Az Illúziók Múzeumában a vidám mintákat a látogatóink hozzák létre, színes papírok vagy gyöngyök helyett. Kaleidoszkópra fel!

Klónok Asztala
Mondták már neked, hogy mindannyiónknak van legalább egy tökéletes mása valahol a világban? Mit éreznél, ha találkoznál ötödmagaddal?

Tálcán kínált fej
Mindig is szeretted volna valaki fejét egy tálcán látni? Nos, akkor itt az ideje, hogy az álmok valóra váljanak. Fedezd fel a rejtett test illúzióját. Senkinek nem esik bántódása. Mindenki jól fog szórakozni.

Rubin Váza
Tehetsz bele virágot, ha szeretnél, de az Illúziók Múzeumában eléggé szégyellni való lenne, ha csupán erre a célra használnád.

Homorú Arc Illúzió
Az arcok felismerésének igénye olyan mélyen gyökerezik bennünk, hogy minden üreges teret kitöltünk, amit látunk, annak érdekében, hogy egy arcot lássunk. Egyszerűen megbabonáz, hogy bármilyen irányból nézed az arcot, úgy tűnik, mintha követne téged. Ez egy velünk született tudáson alapul, miszerint az arcok domborúak és nem homorúak.

Lemezjátszó
Az optikai illúzió két forgó korongból áll, amelyek hipnotikus hatást keltenek.

Kétértelmű Henger
A kétértelmű henger illúzió különleges geometriai alakot hoz létre négyzet vagy henger formában, attól függően, honnan nézzük. A tárgy egy dobozban van egy tükör előtt, tehát úgy tűnhet, mintha bármelyik pillanatban láthatóak lennének az ellenkező oldalai. A tárgy egy fogantyú segítségével 180 fokban elforgatható jobbra vagy balra.

Trükkös Bot
Ez az installáció a térérzékeléssel játszik. A bot egy vízszintes lemezhez van rögzítve, és elforgatható egy íves rés felé. Az emberi elme automatikusan azt feltételezi, hogy nem képes áthaladni rajta. Azonban a bot az átgondolt geometriai megoldás miatt gond nélkül átjut a résen.

Optikai Illúziók
Zavarba ejtő képek, amelyek megtréfálnak, összezavarva az elméd és a szemeid. Ezek a vizuális illúziók arra hívják fel a figyelmet, hogy az érzékeink nem tökéletesek és a külvilág érzékelése gyakran torzul. Gyere és nézd meg az optikai illúzióinkat …
 
Hologramok
A hologramok lenyűgöző, háromdimenziós hatást keltő képek. Leegyszerűsített változatukkal hétköznap is találkozhatunk, bankjegyeken és bankkártyákon egyaránt. De ebben a múzeumban semmi nincs leegyszerűsítve. Hologram gyűjteményünkben láthatsz hologram-portrékat és más képeket, melyek folyamatosan változnak, eltűnnek, majd újra megjelennek a szemeid előtt.
Játékok, amelyek játszanak az elméddel, ugyanakkor okosabbá tesznek.

Az Illúziók Múzeuma megmozgatja a kis szürke agysejteket, ha érted, mire gondolunk. Haza se akarnak majd menni, olyan jól fogják érezni magukat. Ezért alakítottuk ki a Múzeum ötletes játszószobáját, ahol minden korosztály játszva versenyezhet és tanulhat. A Dilemma games fából készült játékai és feladványai szórakoztatva tanítanak, stimulálják a gondolkodást, valóságos edzőterem ez itt az agytekervényeknek. Jártál már ehhez hasonló helyen, ahol a kognitív képességeidre gyúrhatsz?

Gyere és játssz a fejtörőkkel, kirakósokkal, lehetetlen hurkokkal, trükkökkel és matematikai feladványokkal valamint egyéb oktató játékainkkal, melyek megmozgatják az agyadat, ugyanakkor fejlesztenek is. Valamennyi látogatónkat bevezetjük a fejtörők világába, különösen a legkisebbeket és gyakorlatias játékokkal megtanulhatják, hogyan hozhatják ki magukból a maximumot és fejthetik meg legjobban játékaink működését.

Intelligens Bolt

Valamennyi illúziónk emlékezetes, de néhány látogató hajlamos a feledékenységre. Emellett ott vannak azok, akiknek a lelkesedése nem csökken és mindig többet és többet akarnak. Hogy mindenkit boldoggá tegyünk, létrehoztuk az ajándékboltot, szóval nem lehet bennünket elfelejteni és hazavihettek egy darabot a Múzeumból. A Dilemma games fejlesztő játékaival fantasztikus élményt vihetsz haza, ami a Múzeumtól való távozás után is veled marad. Vigyél haza egy optikai illúziót, egy fejlesztő játékot a legkisebbeknek, 3D lámpát, vagy akár egy pólót, tollat, ceruzát, jegyzetfüzetet. Számtalan Dilemma games játék közül választhatsz.

Látogass el, próbáld ki a játékokat, tegyél fel kérdéseket és válassz magadnak valamit, ami illik hozzád.

JEGYÁRAK

  • Felnőtt: 3900 HUF
  • Diák: 2700 HUF
  • Gyerek (5-15 éves korig): 2700 HUF
  • Gyerek (5 éves kor alatt): ingyenes
  • Családi (2 felnőtt+1 gyerek): 9500 HUF
  • Családi jegy mellé további gyerek belépőjegy: 2500 HUF
  • Nyugdíjas: 2700 HUF
  • Fogyatékossággal élők: 2700 HUF ( a kedvezmény egy fő kísérő számára is érvényes). *MÁK-fogyatékossági támogatásra jogosult igazolvánnyal.

NYITVATARTÁS

HÉTFŐ - KEDD - SZERDA - CSÜTÖRTÖK, VASÁRNAP 10:00 – 19:00

PÉNTEK – SZOMBAT 10:00 – 20:00

2022.01.01 - 2022.12.31
Hétfő: 10:00 - 19:00
Kedd: 10:00 - 19:00
Szerda: 10:00 - 19:00
Csütörtök: 10:00 - 19:00
Péntek: 10:00 - 20:00
Szombat: 10:00 - 20:00
Vasárnap: 10:00 - 19:00

Találatok száma: 27
Szállásfoglalás, ajánlatkérés közvetlenül a szálláshelyek elérhetőségein!

12 Revay Hotel Budapest

12 Revay Hotel Budapest

Az újonnan nyílt 12 Revay Hotel Budapest szívében helyezkedik el a főbb nevezetességek gyűrűjének ölelésében. Az Oktogon, Deák Ferenc tér, Parlament, Opera, Szent István Bazilika, Andrássy út és a Király utcai pezsgés mindössze néhány perc sétával elérhető. Bővebben


Alice Hotel Budapest

Alice Hotel Budapest

A negyvenegy szobás Alice Hotel otthona az az 1800-as évek második felében épült Kallina Mór által megálmodott villa, amely eleganciájával tökéletesen illeszkedik az UNESCO által védett Andrássy út varázsához, miközben modern felszereltségének köszönhetően korunk minden elvárásának megfelel. Bővebben


Bliss Hotel & Wellness Konferenciahotel**** Budapest

Bliss Hotel & Wellness Konferenciahotel**** Budapest

A Bliss Hotel & Wellness budapesti szálloda egy csendes mellékutcában található, csupán pár lépésre a Világörökség részét képező Andrássy úttól, a város luxus bevásárló utcájától, 1 percre a Budapest legdivatosabb éttermeit és kávézóit tömörítő Liszt Ferenc tértől, az Oktogontól, valamint az ... Bővebben


Casati Budapest Hotel*** superior

Casati Budapest Hotel*** superior

A 25 gondosan megtervezett, tágas szoba biztosítja az Ön kényelmét ebben a XVIII. századi épületben. A Budapest építészetére nagyon jellemző, fölfelé nyitott, szépen rendezett belső udvar valódi oázis vendégeink számára. Bővebben


Crowne Plaza Budapest

Crowne Plaza Budapest

Az IHG hotellánc legújabb szállodája Budapesten, kifejezetten üzleti utazóknak kialakított szolgáltatásokkal. A Crowne Plaza Budapest, az IHG Hotel épülete központi helyen, a Nyugati pályaudvar és metróállomás mellett található. A szálloda közvetlenül kapcsolódik a Westend bevásárlóközponthoz. Bővebben


Hotel Benczúr*** Budapest

Hotel Benczúr*** Budapest

Jó helyen jár, egy igazi kis zöld szigeten, a forgatag zajától elzárva, de mégis a belvárosban, jó megközelíthetőséggel. Magas színvonalon, és személyes törődéssel gondoskodunk arról, hogy jól érezze Magát és felfedezze az izgalmas Budapest klasszikus vagy trendi élménytárát. Szállás-, rendezvény- és ... Bővebben


K+K Hotel Opera**** superior Budapest

K+K Hotel Opera**** superior Budapest

A szálloda elhelyezkedése is kivételes: a város többi látnivalójához hasonlóan a bevásárló és a sétálóutcák leghíresebbje, a Váci utca csak rövid sétára van, ahogy a földalatti „Opera” megállója is a szálloda mellett található. A K+K Hotel Opera tágas és fényűző. Ez a rendkívül népszerű szálloda ... Bővebben


Mamaison Hotel Andrassy Budapest

Mamaison Hotel Andrassy Budapest

Az ötcsillagos luxus kategóriájú boutique hotel Budapest üzleti, kormányzati és turisztikai negyedében található. A Bauhaus stílusban épült egyedülálló épület csúcsminőségű szállást és egyedi, családbarát szolgáltatásokat kínál. Bővebben


Mamaison Residence Izabella Budapest****

Mamaison Residence Izabella Budapest****

Felső-középkategóriás szállodánk mindössze 20 méterre található a történelmi Andrássy úttól. A művészeti és kulturális látnivalók sokasága mellett élvezze az üzletek, éttermek, kávézók és bárok széles skáláját. A Hősök tere gyalog körülbelül 15 perc alatt elérhető, a Dunán átívelő Margit híd pedig körülbelül 2 ... Bővebben


Opera Garden Hotel & Apartments**** Budapest

Opera Garden Hotel & Apartments**** Budapest

Az Opera Garden Hotel & Apartments harmonikusan egyesíti egy négycsillagos szálloda exkluzív szolgáltatásait és egy apartman szálloda családias hangulatát. Nagyszerű választás üzleti célú utakra is, hiszen minden szoba széles-sávú internet-kapcsolattal rendelkezik, a földszinten pedig egy jól ... Bővebben


1 2 3   


Találatok száma: 83
Asztalfoglalás, bejelentkezés közvetlenül a vendéglátóhelyek elérhetőségein!

360 Bar

360 Bar

Amikor már nem elégít ki a földönjárás, és kell valami, ami az egekbe emel, akkor nézz fel hozzánk! Budapest legmagasabban berendezett rooftop bárjában 360 fokos panorámával várunk. A 360 Bár immár negyedik éve fogadja vendégeit a híres Párizsi Nagyáruház tetőteraszán, az Andrássy úton. Vendégeinket ... Bővebben


Apacuka Kávéház Étterem

Apacuka Kávéház Étterem

Van egy hely a belvárosban, ahol a nyüzsgéstől egy lépésre évezheted a mediterrán hangulatot, a friss házi tésztákat és szezonális különlegességeket, a lámpafüzéres nyárestéket, a leanderes madárcsicsergést és a legfinomabb borokat. Nálunk igazi dolce vita az élet, amibe érdemes belekóstolni! Az ... Bővebben


Ape Regina Restaurant & Bar Budapest

Ape Regina Restaurant & Bar Budapest

Vendégeink az egyedülálló látványkonyha mellett a belső terek különleges forma- és színvilágában is gyönyörködhetnek, ha ellátogatnak hozzánk. Széles választékunk magában foglalja a tradicionális, valamint a dél-olasz és mediterrán konyha remekeit is. Gazdag büféválasztékunk olasz előételeket, desszerteket, ... Bővebben


Borfalu Bortéka

Borfalu Bortéka

Természetes borok, kisüzemi sörök, kézműves párlatok és szuper árak várnak webáruházunkban vagy Szondi utcai borszaküzletünkben! Kis, családi borászatok, mikrofőzdék, limitált tételek. Csak magyar termék! Klubtagoknak kedvezmény! Bővebben


Cafe Bouchon Étterem Budapest

Cafe Bouchon Étterem Budapest

A Cafe Bouchon a múlt század Francia Bisztróit idéző kedves hangulatú hely, ahol alkalma nyílik rá, hogy megkóstolja a Magyaros, és Nemzetközi fogásainkat és a legkiválóbb borainkat rangos borászatok ajánlásával. Éttermünk egy csendes kis utcában található, a belváros szívében, pár lépésre a híres ... Bővebben


Coffee Cat

Coffee Cat

Gyere és kezd a napod a Coffeecat-ben! Finom kávézó Budapesten az Ó utcában. Bővebben


El Asador de Pata Negra Étterem Budapest

El Asador de Pata Negra Étterem Budapest

Az asadorok világában a hússütés szertartás, a vendéglátás életfilozófia. Ezt hoztuk magunkkal Spanyolországból Budapestre, otthonról haza. Spanyolországban évszázadok óta áldoznak a minőségi sült húsok oltárán. A hagyomány és a szakértelem találkozásából a spanyol gasztronómia olyan emblematikus ... Bővebben


Ezaz Bisztró

Ezaz Bisztró

Az Ezaz Bisztró közvetlenül a Szent István Bazilika szomszédságában található, a Bajcsy-Zsilinszky úton. Tágas teraszáról csodálatos panoráma nyílik a Bazilikára. Bővebben


Haldi Pakisztáni és Indiai Gyorsétterem Budapest

Haldi Pakisztáni és Indiai Gyorsétterem Budapest

Kóstolj bele a Közel-kelet varázslatos ízvilágába, melyet minden nap a Westend bevásárlóközpontban, az éttermeknél elérhetsz. Javasoljuk tégy egy próbát. Különleges, ínycsiklandó fűszerezésű ételeink között a húsimádók és vegetáriánus is megtalálják a megfelelő ételt. Folyamatos menükínálatban kedvező ... Bővebben


Hello Baby Bar & Club Budapest

Hello Baby Bar & Club Budapest

Palotahomlokzat, erkélysor, kőbábos korlát és monumentális gömbök. Izgalmasan hangzik? Az Oktogonnál az Andrássy úti villa falai között vár a sejtelmes hangulatú Hello Baby Bár két tánctérrel, 5 bárpulttal, profi személyzettel, nemzetközi fellépőkkel és változatos zenei felhozatallal! Bővebben


1 2 3 4 ... 9   


Kapcsolódó témák:

Pontos cím, geokód, térkép
1065 Budapest VI. kerület, Bajcsy – Zsilinszky út 3.

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG