Magyar Zene Háza Budapest
FeHoVa, a Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek legnagyobb találkozója
FeHoVa, a Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek legnagyobb találkozója
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Ne maradj le MAGYARORSZÁG első nyári legnagyobb, legigényesebb szabadtéri fesztiváljáról!
Ne maradj le MAGYARORSZÁG első nyári legnagyobb, legigényesebb szabadtéri fesztiváljáról!
Téli programajánló
Téli programajánló

Magyar Zene Háza Budapest


Mindent a zenéről: kiállítások, koncertek és zenepedagógiai foglalkozások a zene új birodalmában, a Magyar Zene Házában. „Legyen a zene mindenkié!” Kodály Zoltán mottóját követve a Magyar Zene Háza a zene élményével ismerteti meg látogatóit. Az intézmény célja, hogy minél több család, gyerek és fiatal felnőtt életében helyet kapjon a zene, a zene szeretete.

A Magyar Zene Háza nem egy hagyományos múzeum, három vállalt feladatán keresztül - múzeum, oktatás és előadóművészet – a látogatók aktív bevonásával hozza közelebb a zenét az érdeklődők számára. Gyermekközpontú szemléletével, érdekes zenepedagógiai programkínálatával izgalmas zenei birodalmat teremt.

A Magyar Zene Háza összetett zenei kínálatát a Sou Fujimoto japán sztárépítész által tervezett épület három szintje is támogatja. A föld alatti térben egy állandó és egy időszaki kiállító tér egy átfogó zenetörténeti sétának ad helyet. A park szintjén kialakított két belső terem élőzenei programok, koncertek és workshopok szervezésére ad lehetőséget, míg a tó melletti szabadtéri kerthelyiségben baráti beszélgetések mellett élvezhetjük a szabadtéri színpad koncertjeit, előadásait. Az épület emeleti szintje az elmélyüléshez, a tanuláshoz kínál zenepedagógiai termeket.

Kiállítások

A Magyar Zene Háza föld alatti tere az állandó, az időszaki zenei kiállításoknak, illetve az úgynevezett hangdómnak ad helyet közel 2000 négyzetméteren. Az intézményben látható családbarát tárlatok eltérnek majd a hagyományos zenei kiállításoktól, a látogatók aktív bevonásával, játékosan, szórakoztatva adnak új ismereteket a zenéről. A kiállítások előszeretettel használják a technológia nyújtotta előnyöket, a hagyományos kiállítási tárgyak, az installációk, illetve az interaktív felületek egymást kiegészítve jelennek meg a tervek szerint.

Állandó kiállítás

Az állandó kiállítás hat fő témakör mentén mutatja be a magyar zene kiemelt szerepét az európai zenetörténet legfontosabb állomásainak részeként. A természet hangjaiból táplálkozó ősi ritmusoktól és a hang születésétől elindulva az élet körforgásán keresztül meséli el a magyar népzene jelentőségét. Ezt követően végighalad a legfontosabb zenetörténeti fordulópontokon, a kottaírástól a többszólamúság kialakulásán keresztül egészen a XX. századig, ahol a technológia szerepe a zenében is meghatározóvá válik.

A különböző korok hangjai és stílusai egy-egy ikonikus alkotó munkásságán és életén keresztül válik felfedezhetővé: betekintést ad például az opera mint műfaj kialakulásába Monteverdi szívhez szóló művein keresztül, bejárja az európai klasszikus zenei központokat például Mozart, Bach, Beethoven, Erkel és Liszt világának megismertetésével, feltárja Bartók és Kodály munkásságának jelentőségét, illetve megjeleníti a XX. századi kísérletezők szerepét is, mint Ligeti vagy Cage. A zenetörténeti séta korunk sokszínű könnyűzenéjének legfőbb mérföldköveinek bemutatásával zárul. A kiállítás részeként a látogató gyerekek és felnőttek különböző hangszereket is megszólaltathatnak és kipróbálhatnak.

Időszaki kiállítás

Míg az állandó kiállítás átfogó képet ad az európai zene történetéről, addig az időszaki kiállítótér lehetőséget nyújt a felmerülő zenei témakörök részletes kifejtésére: évente két-három alkalommal egy-egy korszak, műfaj vagy éppen emblematikus személy mélyebb megismertetését és bemutatását célozza meg. A Magyar Zene Háza azonban nem csak saját időszaki kiállításokban gondolkodik. Cél, hogy nagyszabású nemzetközi, zenei témájú utazó kiállítások is eljussanak hazánkba. A Magyar Zene Háza megnyitásával London, Párizs vagy Bécs mellett Budapest is bekerülhet a világ leglátogatottabb zenei tárlatait bemutató városok közé.

Elsőként az elmúlt fél évszázad hazai könnyűzenéjét bemutató tárlat szerepel az időszaki kiállítások tervei között. A kiállítás betekintést enged az 1950-1990-es évekig tartó korszak magyar könnyűzene világába, miközben kitekint a nyugati zenetörténeti fordulópontokra, mozzanatokra. A pártállami rendszer fullasztó légkörében működő zenei élet, a politika zenére gyakorolt hatása mellett a korszak legjelentősebb együtteseit, dalait hozza közel a látogatóhoz. Az időszaki kiállításon a legjelentősebb klubok és koncerthelyszínek, sőt még a házibulik a látogatók bevonásával élednek újjá.

A Nemzeti Kulturális Alap által létrehozott Hangfoglaló könnyűzenei program támogatásával neves hazai szakemberekkel közösen történik a kiállítás kidolgozása, mely a magyar popzene fejlődését a Magyar Zene Házára jellemző, élményszerű megoldásokkal mutatja majd be.

Hangdóm

A Magyar Zene Házában egy hangdóm is helyet kap, amely egy különleges félgömb alakú kupola tér, ahol különleges látvány- és hangtechnikával hozunk létre különböző hangtereket, így izgalmas helyszínek zenei és képi világát ismerheti meg a látogató, legyen az a természet hanga az Amazonas esőerdő közepén, egy tánc egy erdélyi lakodalomban vagy egy szimfonikus hangverseny élménye a new yorki Carnegie Hallban.

A hangdóm ötlete Karlheinz Stockhausentől származik, aki egy olyan gömb alakú koncerttermet épített, ami megteremtette a valódi háromdimenziós hangzásélményt. A Magyar Zene Háza hangdómjában a legmodernebb elektroakusztikai és látványtechnikai megoldásokkal, egy feszített kupola vásznon teremtünk majd különleges hang és vizuális élményt a látogatók számára.

Előadóművészet

A Magyar Zene Háza nyitott és befogadó a zene területeit, műfajait, szerzőit és előadóit tekintve. Olyan élőzenei programkínálatot szeretnénk létrehozni, mely tükrözi a sokszínűséget, így az intézmény életében a komolyzene épp oly fontos szerepet kap majd, mint a népzene, a távoli kultúrák zenéje, vagy a jazz, a kortárs, illetve a könnyűzene.

A Magyar Zene Háza földszintjén két, szinte teljesen áttetsző terem kap helyet, ahol a hallgatóság egy-egy hangverseny, táncbemutató vagy akár workshop alkalmával úgy érezheti magát, mintha a szabadban, a fák lombjai alatt üldögélne. A koncertterem 270 fő ültetett befogadására alkalmas, azonban süllyeszthető színpadtechnikájának köszönhetően ülő, illetve álló koncertek, és más előadások helyszíne is lehet. A másik terem elsősorban, előadások, workshopok, kisebb produkciók, táncházak és konferenciák auditóriuma lesz. A Városligeti-tó melletti kerthelységben egy szabadtéri színpad is helyet kap, amely napközbeni és esti koncertek, kisebb zenei programok helyszíneként szolgál majd. A programokat a domboldalon a fűben üldögélve, vagy a színpad melletti kerthelyiségben is hallgathatják majd a Magyar Zene Háza látogatói.

Zenepedagógia

Az oktatás önállóan és kiegészítő funkcióként is megjelenik majd a Magyar Zene Házában. Iskolai és gyerekcsoportok számára olyan átfogó programot kínálunk, melyben az intézmény mindhárom funkciója szerepet kap: egy zenepedagógiai ráhangolódás után a gyerekek csoportmunkával fedezik fel a kiállítás egyes részeit, hogy ezt követően az ott szerzett tapasztalatokat egy workshop keretében közösen dolgozzák majd fel a koncerttermeinkben. A gyerek csoportok mellett azonban a zene iránt érdeklődő többi korosztály is megtalálja majd a számára érdekes programot.

Zenepedagógiai programjaink támogatják és kiegészítik a köznevelési intézmények művészetoktatási tevékenységét innovatív és szemléletformáló módon. A művészet élvezetéhez szükséges kreatív gondolkodásmódot játékos, inspiratív, műfajokon átívelő megközelítésekkel segítjük elő. Olyan közösségi tér létrehozása a célunk, ahol zenei képzettségtől és korcsoporttól függetlenül minden látogató jól érezheti magát.

A Magyar Zene Háza azonban nem csak egy újabb koncerthelyszín lesz Budapesten. Az intézményben kiemelt szerepet kap az ismeretterjesztés, az oktatás, illetve a tehetséggondozás is. Zenei workshopokkal, táncházzal, múzeumpedagógiai foglalkozások várják majd a zene iránt érdeklődő felnőtt és gyerekcsoportokat. A kiállítást támogatva tematikus sorozatok is helyet kapnak, ahol megismerhető a világ sokszínű zenei kultúrája is. A Magyar Zene Háza támogatja és felkarolja az amatőr vagy kezdő zenészeket, zenei mozgalmakat, segíti a színpadra jutásukat.

Programok

A Magyar Zene Háza programjain a gyerekek és a szülők közösen fedezik fel a zenehallgatás és a zenélés élményét. Az intézmény sokszínű és összetett zenei kínálattal várja a látogatókat külső helyszíneken.

2023.01.01 - 2023.12.31

Találatok száma: 11
Szállásfoglalás, ajánlatkérés közvetlenül a szálláshelyek elérhetőségein!

Green Hotel**** Budapest

Green Hotel**** Budapest

A Green Hotel Budapest a főváros egyik egyedi stílusú szállodája, a kiemelt rendezvényközpont közelében, a Puskás Ferenc Stadionnál. Különböző, a természet meghitt nyugalmát idéző hangulatban kialakított, tágas és modern szobákkal, illetve üzleti és családi rendezvényekhez, kisebb konferenciákhoz ... Bővebben


Hotel Lucky***

Hotel Lucky***

A Hotel Lucky*** kényelmes szobáival, konyhás, légkondicionált apartmanjaival minden elvárásnak megfelel, akár üzletemberek, turisták vagy tranzit utasok veszik igénybe szolgáltatásait. Legtöbb szobánkban vezeték nélküli internet hozzáférést biztosított. Éttermünk gazdag büféreggelivel várja kedves ... Bővebben


Passzió Panzió

Passzió Panzió

A panzió Zugló zöldövezetében található. Könnyen megközelíthető a belvárostól és az M3 autópályától. Szobáiban a vendégek kényelemre lelnek, akár pihenés akár munka céljából érkeznek a családias hangulatú szálláshelyre. Minden szobához fürdőszoba, rádió, kábeltévé, ventilátoros csillár tartozik. ... Bővebben


Szőnyi Garden Hotel Pest *** Superior és Étterem

Szőnyi Garden Hotel Pest *** Superior és Étterem

A Szőnyi Hotel*** Zuglóban található, így vendégeink egyszerre élvezhetik a belváros közelségét és a zöldövezet nyugalmát. Házunk 42 szobával rendelkezik, melyekben 90 fő szállásolható el. Budapest történelmi belvárosa autóval vagy tömegközlekedéssel néhány perc alatt elérhető. Legfontosabb célunk, ... Bővebben


Ajtósi Dürer sori Kollégium

Ajtósi Dürer sori Kollégium

Az Ajtósi Dürer sori Kollégium 9 emelete otthont nyújt az Eötvös Loránd Tudományegyetem minden karáról érkező hallgatóknak. Bővebben


Danubius Hotel Arena****

Danubius Hotel Arena****

A hotel Budapest legnagyobb sport- és rendezvénycentrumainak közelében, a Puskás Ferenc Stadion és a Papp László Sportaréna közvetlen szomszédságában helyezkedik el. A hotel frissen felújított, mediterrán hangulatú, fürdőszobás, légkondicionált szobái ideális helyszínt biztosít sporteseményekre, ... Bővebben


Hotel Amadeus*** Budapest

Hotel Amadeus*** Budapest

A Hotel Amadeus Budapest zöldövezetében, Zugló kertvárosában csendes, kellemes környezetben helyezkedik el, a belvárostól és a Hungexpo területétől is csak néhány kilométerre. A szálloda 39 tágas, kényelmes szobával, valamint körpanorámás étteremmel, kerthelységgel, konferenciatermekkel és egy ... Bővebben


Hotel Romantik Panzió Budapest

Hotel Romantik Panzió Budapest

Hotelünk családias környezetben üzemel, mely Budapest belvárosától 3 km-re, a Városliget turisztikai látványosságainak közelében, az M3-as autópálya bevezető szakaszánál található. A Romantik Hotel a romantikát nemcsak a nevében viseli, hanem megjelenésében is: diófa falborítás, antik szekrények, régi ... Bővebben


Hotel Veritas Budapest

Hotel Veritas Budapest

A Hotel Veritas a Papp László Sportaréna, a SYMA kiállítási központ és az EXPO kiállítási területhez is közel található. Bővebben


Hotel Zugló Budapest

Hotel Zugló Budapest

Hotelunk Zuglóban, Pest egyik legelegánsabb, legrégebbi kerületében helyezkedik el, közel a város főbb látnivalóihoz. Légkondicionált szobáink LCD TV-vel, hűtőszekrénnyel illetve mini bárral, telefonnal, internet csatlakozási lehetőséggel vannak ellátva. Bővebben


1 2   


Találatok száma: 29
Asztalfoglalás, bejelentkezés közvetlenül a vendéglátóhelyek elérhetőségein!

Aranyhal Vendéglő Budapest

Aranyhal Vendéglő Budapest

Vendéglőnk már évtizedek óta családi vállalkozásként üzemel, ahol mindig kiemelt hangsúlyt fektettünk a színvonalas vendéglátásra és a tradicionális magyar konyha kínálta gasztronómiai élmények megőrzésére. Méltóan az Aranyhal névhez, a hazai halétel különlegességek széles választékát kínáljuk; korhely ... Bővebben


Bagolyvár Étterem és Terasz Budapest

Bagolyvár Étterem és Terasz Budapest

A Bagolyvár egy családias hangulatú étterem, amely nagyanyáink és anyáink vasárnapi ebédjeit, vacsoráit idézi és a hagyományos magyar vendégszeretet értékeit kínálja az új évezred vendégeinek. Bővebben


Bocanova Olasz Étterem és Pizzéria Budapest

Bocanova Olasz Étterem és Pizzéria Budapest

Célunk, hogy vendégeink nagyon kellemes, igényes környezetben kóstolhassák meg a tradicionális olasz régiók konyháinak ízeit. Bővebben


Pavilon Kert Budapest

Pavilon Kert Budapest

Tökéletes kikapcsolódás a város zöld szívében. Ha azt mondjuk, Városliget, szinte biztos, hogy azonnal elmosolyodsz, hiszen ez az a hely Budapesten, amit egyszerűen nem lehet nem imádni. A közvetlen közelben a Széchenyi fürdő, az imádott Állatkert és a gyönyörű Hősök tere is, így nem csoda, ha örömmel és ... Bővebben


Robinson Restaurant Budapest

Robinson Restaurant Budapest

A Robinson Restaurant 1989-ben nyitotta meg kapuit a gasztronómia kis szigetén, a Városligeti tavon, amely a Hősök terétől néhány perc sétával elérhető. A Robinson az elmúlt évtizedekben a főváros közönségének és az itt élő külföldiek kedvelt éttermévé vált. Számos világsztár (Arnold Schwarzenegger, ... Bővebben


Stefánia Pizzéria és Étterem Budapest

Stefánia Pizzéria és Étterem Budapest

Zuglóban a Városliget szomszédságában, a Stefánia és a Thököly út sarkán kellemes hangulatú éttermünkben várjuk kedves vendégeinket. Nyáron nyitott, télen zárt teraszunkról szemlélheti a Stefánia úti fasor látványát. Belső termeink kellemes hangulatát a barátságos felszolgálás a természetes anyagokból ... Bővebben


Széchenyi Kertvendéglő Budapest

Széchenyi Kertvendéglő Budapest

A Széchenyi Kertvendéglő Budapest szívében, a Széchenyi fürdő patinás épületének tövében található, és bár a belvároshoz közel van, csodálatos körpanorámájának köszönhetően mégis távol áll a sematikus belvárosi pincehelyiségektől és a régi bérházak éttermeitől. Míg nyáron az étterem nyitott, de ... Bővebben


Szőnyi Étterem Budapest

Szőnyi Étterem Budapest

Éttermünk Zuglóban, a Városliget közelében, autóval és tömegközlekedéssel egyaránt jól megközelíthető helyen, ugyanakkor csendes környezetben található. Bővebben


Trófea Grill Étterem Zugló

Trófea Grill Étterem Zugló

Az étterem, ami már a századfordulón is fogadta a budapesti polgárokat, most különleges szolgáltatásokkal várja Önöket! Varázslatos svédasztalt állítottunk fel, amelyről meghatározott összegért korlátlanul fogyaszthat, több mint 100 féle ételből és italból! Bővebben


VAN BORIS

VAN BORIS

Nyitottunk Zuglóban egy helyet, ahol lehetsz, ehetsz, ihatsz...Találsz itt teát, kávét, finom falatokat, sört a csapon, minőségi párlatokat és Van Boris! Bővebben


1 2 3   


Találatok száma: 100
Agykontroll tanfolyamok 2023. Felnőtt alapfokú agykontroll tanfolyamok és továbbképző tanfolyamok

Agykontroll tanfolyamok 2023. Felnőtt alapfokú agykontroll tanfolyamok és továbbképző tanfolyamok 2023. február 11 - 12.

4 napos alaptanfolyam

Használd ki az elmédben rejlő lehetőségeket! Az agykontroll stresszkezelő és elmefejlesztő módszer, egyszerűen alkalmazható mentális technikák összessége. A Silva-féle agykontroll egy tudományosan megalapozott, egyszerű, praktikus, könnyen elsajátítható önfejlesztő módszer, ami lehetővé teszi, hogy ennél ... Bővebben

Kiemelt ajánlat
Népszerűség

Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállítás 2023 Budapest

Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállítás 2023 Budapest 2023. február 24 - 26.

Több 100 gyártó terméke, kedvezmények, ingyenes lakberendezői tanácsadás, megoldások, ötletek, előadások – minden egy helyen bútor, lámpa és lakástextil témában. Bővebben

Kiemelt ajánlat

Tárlatvezetés a Szépművészeti Múzeumban 2023. El Greco

Tárlatvezetés a Szépművészeti Múzeumban 2023. El Greco 2023.01.31. - 02.01.

Előre meghirdetett vezetések az El Greco című kiállításban. Bővebben

Jegyvásárlás
Kiemelt ajánlat
Népszerűség

Szépművészeti Múzeum programok 2023. Események, rendezvények

Szépművészeti Múzeum programok 2023. Események, rendezvények 2023.01.31. - 02.01.

Előre meghirdetett vezetés: El Greco

Szépművészeti Múzeum programajánló. Bővebben

Kiemelt ajánlat
Népszerűség

Tárlatvezetés Szépművészeti Múzeum 2023 Budapest

Tárlatvezetés Szépművészeti Múzeum 2023 Budapest 2023.01.31. - 02.01.

Előre meghirdetett vezetés: El Greco

Tárlatvezetések a Szépművészeti Múzeum állandó és időszaki kiállításaiban. Bővebben

Kiemelt ajánlat
Népszerűség

Tárlatvezetések Budapesten a Szépművészeti Múzeum Hantai, Klee és más absztrakciók kiállításában

Tárlatvezetések Budapesten a Szépművészeti Múzeum Hantai, Klee és más absztrakciók kiállításában 2023. február 2.

A tárlatvezetés a Szépművészeti Múzeum Kamarakiállításához kapcsolódik. Bővebben

Jegyvásárlás
Kiemelt ajánlat
Népszerűség

Tárlatvezetés Szépművészeti Múzeumban 2023. Ismerje meg az ókori egyiptomi civilizációt!

Tárlatvezetés Szépművészeti Múzeumban 2023. Ismerje meg az ókori egyiptomi civilizációt! 2023. február 4.

A tárlatvezetés a Szépművészeti Múzeum Korszakok a múzeumban című sorozatának első kötetéhez kapcsolódik, amelynek különlegessége, hogy az olvasó az Egyiptomi Gyűjtemény műtárgyain keresztül ismerheti meg a több ezer évig virágzó ókori egyiptomi civilizációt. Bővebben

Jegyvásárlás
Kiemelt ajánlat
Népszerűség

Múzeum+ Szépművészeti Múzeum 2023

Múzeum+ Szépművészeti Múzeum 2023 2023. február 8.

Idén is folytatódik a nagy sikerű Múzeum+ sorozat, amely hosszabbított nyitvatartás keretében várja a látogatókat. A több mint tíz éve működő programsorozat hónapról hónapra megújult témákkal, de hasonló felépítéssel várta az érdeklődőket: tárlatvezetések, workshopok, vendégfellépők vezetései, zenei ... Bővebben

Kiemelt ajánlat
Népszerűség

Múzeumi szakkörök 2023. Felnőtteknek szóló programsorozat a Szépművészeti Múzeumban

Múzeumi szakkörök 2023. Felnőtteknek szóló programsorozat a Szépművészeti Múzeumban 2023. február 15.

A Szépművészeti Múzeum gyűjteményét tematikus foglalkozások, szakkörök kereteiben is megismerhetik. Bővebben

Kiemelt ajánlat
Népszerűség

Tárlatvezetés Budapest 2023. Remekművek tárlatvezetés-sorozat a Szépművészeti Múzeumban

Tárlatvezetés Budapest 2023. Remekművek tárlatvezetés-sorozat a Szépművészeti Múzeumban 2023. február 18.

Remekművek tárlatvezetések a Szépművészeti Múzeum állandó és időszaki kiállításaiban. Bővebben

Kiemelt ajánlat
Népszerűség

1 2 3 4 ... 10   


Találatok száma: 14
Honvéd Kulturális Központ programok 2023

Honvéd Kulturális Központ programok 2023 2023.01.20. - 02.03.

Honvéd Kulturális Központ programajánlója. Bővebben

Népszerűség

Millennium Háza programok 2023 Budapest

Millennium Háza programok 2023 Budapest 2023.01.26. - 02.15.

Jöjjön el a Millennium Házába, szeretettel várjuk! Bővebben

Népszerűség

Műcsarnok programok 2023. Események, rendezvények

Műcsarnok programok 2023. Események, rendezvények 2023.01.31. - 03.19.

Magyarországon a kortárs képzőművészet kánonformáló központja a 19. század vége óta folyamatosan működő Műcsarnok. Nemzeti intézmény, amelynek legfőbb hivatása a jelenkori magyar művészeti törekvések és a nemzetközi irányzatok legjavának bemutatása Budapesten. Meghatározó feladata a hazai képzőművészet nemzetközi ... Bővebben

Népszerűség

Magyar Zene Háza programok 2023 Budapest

Magyar Zene Háza programok 2023 Budapest 2023.01.31. - 04.12.

Programok a Magyar Zene Háza szervezésében. Bővebben

Népszerűség

Időszaki kiállítás Budapesten a Néprajzi Múzeumban: Székátiratok - Kortárs széktanulmányok

Időszaki kiállítás Budapesten a Néprajzi Múzeumban: Székátiratok - Kortárs széktanulmányok 2022.10.12. - 2023.01.31.

A Székátiratok kiállítás kiindulópontja a Néprajzi Múzeum Bútorgyűjteményének ülőbútorai, ülőalkalmatosságai, székei és sámlijai, amelyekből insprirálódva az AU Műhely, budapesti építésziroda kortárs székeket tervezett. A kiállítás a gyűjteményi tárgyak és a kortárs átiratok között teremt ... Bővebben

Jegyvásárlás
Népszerűség
Ár: 300 Ft -tól 1 300 Ft -ig JEGYVÁSÁRLÁS

El Greco kiállítás a Szépművészeti Múzeumban

El Greco kiállítás a Szépművészeti Múzeumban 2022.10.27. - 2023.02.19.

Első alkalommal láthat a magyar nagyközönség El Greco életművét átfogóan bemutató kiállítást Budapesten. A tárlat célja, hogy széles körű áttekintést adjon az európai művészet történetének egyik legkiemelkedőbb mestere, El Greco, azaz Domenikosz Theotokopulosz (1541–1614) életművéről, bemutatva a festő ... Bővebben

Kiemelt ajánlat
Népszerűség

Festmény kiállítás Budapest 2023. El Greco munkássága, életműve a Szépművészeti Múzeumban

Festmény kiállítás Budapest 2023. El Greco munkássága, életműve a Szépművészeti Múzeumban 2022.10.27. - 2023.02.19.

Első alkalommal láthat a magyar nagyközönség El Greco életművét átfogóan bemutató kiállítást Budapesten. A tárlat célja, hogy széles körű áttekintést adjon az európai művészet történetének egyik legkiemelkedőbb mestere, El Greco, azaz Domenikosz Theotokopulosz (1541–1614) életművéről, bemutatva a festő ... Bővebben

Kiemelt ajánlat
Népszerűség

Kamarakiállítás 2023. Hantai, Klee és más absztrakciók a Szépművészeti Múzeumban

Kamarakiállítás 2023. Hantai, Klee és más absztrakciók a Szépművészeti Múzeumban 2022.12.07. - 2023.03.19.

A Szépművészeti Múzeum kamarakiállítással tiszteleg a 100 évvel ezelőtt Magyarországon született, majd Franciaországban világhírűvé vált Hantai Simon festőművész emléke előtt. A mintegy hatvan alkotást bemutató tárlaton a festő eddig ismeretlen, kéttucatnyi modernista remekműve mellett az a nyolc ... Bővebben

Kiemelt ajánlat
Népszerűség

Családi vetélkedő a Szépművészeti Múzeumban. Utazó bőrönd - családi társasjáték

Családi vetélkedő a Szépművészeti Múzeumban. Utazó bőrönd - családi társasjáték 2023.01.01. - 12.31.

Miközben a csapatmunka és az eszmecsere a családi összetartást erősíti, a társasjáték fejleszti a gyerekek tájékozódási készségét, vizuális memóriáját és szókincsét. Bővebben

Kiemelt ajánlat
Népszerűség

Múzeumi lánybúcsú a Szépművészeti Múzeumban

Múzeumi lánybúcsú a Szépművészeti Múzeumban 2023.01.01. - 12.31.

A Szépművészeti Múzeum hazánk egyik első számú művészeti intézménye. Éjjel azonban elegáns, exkluzív rendezvényhelyszínekké alakulnak át, lenyűgöző hátteret biztosítva ezzel céges vagy VIP rendezvényed számára. Kisebb összejövetelek vagy nagyobb létszámú állófogadások, gálavacsorák és díjátadók, ... Bővebben

Kiemelt ajánlat
Népszerűség

1 2   


Találatok száma: 13

Szépművészeti Múzeum Budapest

Szépművészeti Múzeum Budapest

A képzőművészet remekei az ókortól napjainkig. A Szépművészeti Múzeumot Európa legjelentősebb múzeumai között tartják számon. Művészeti anyagának sokrétűsége és történeti folyamatossága, a mesterművek nagy száma méltán biztosít számára előkelő helyet a közgyűjtemények sorában. A Szépművészeti Múzeum ... Bővebben

Kiemelt partner

Fővárosi Állat- és Növénykert Budapest Zoo

Fővárosi Állat- és Növénykert Budapest Zoo

A Fővárosi Állat- és Növénykert Magyarország legrégebbi és legnagyobb gyűjteménnyel rendelkező állatkertje a Városligetben. Az állat- és növénygyűjteményen kívül számos oktatási, kulturális feladatot is ellát az intézmény. Bővebben


Liget Galéria Budapest

Liget Galéria Budapest

A progresszív művészi törekvések kelet-közép-európai diplomáciai központja a Liget Galéria. Budapesten a Városligetben található, a Zuglói Művelődési Ház művészeti galériája. Alapítása óta közel 300 kiállítást és egyéb eseményt, akciót, performanszt, koncertet, vetítést, beszélgetést mutatott be ... Bővebben


Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat

Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat

A Földtani Kiállítás alapját Magyarország legnagyobb földtani gyűjteménye képezi, amelynek létrehozását a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat alapításakor, 1869-ben Ferenc József császár és király rendelte el. A 23 tematikus gyűjtemény egyedi leltározott állománya több mint 180 ezer tétel. A ... Bővebben


Magyar Mezőgazdasági Múzeum

Magyar Mezőgazdasági Múzeum

A romantikus várkastély falai között található a Magyar Mezőgazdasági Múzeum egyedülállóan gazdag gyűjteménye, melynek több százezres muzeális tárgyállománya reprezentálja a magyar mezőgazdaság történetét. Bővebben


Millennium Háza / NEO Kortárs Művészeti Tér

Millennium Háza / NEO Kortárs Művészeti Tér

Millennium Házaként nyílt meg a Liget Budapestnek köszönhetően megújított volt Olof Palme Ház, amely a Városliget legrégebbi épülete, egyik ékköve. A ház kiállítóterében pedig a NEO Kortárs Művészeti Tér várja a látogatókat. Bővebben


Mőcsényi Mihály Botanikus Kert Budapest

Mőcsényi Mihály Botanikus Kert Budapest

Újra régi fényében csillog a botanikus kert a Városligetben. A bemutatókertnek szánt területen gyógy- és fűszernövények, konyhakerti növények, szőlő, gyümölcs, egynyári virágok, vízi-, mocsári és sziklakerti növények is helyet kaptak. A botanikus kertben 335 fajta növény 35.000 újonnan telepített ... Bővebben


Műcsarnok Budapest

Műcsarnok Budapest

A Műcsarnok Magyarország meghatározó kortárs művészeti kiállítóhelye. A Műcsarnokhoz tartozik az Ernst Múzeum és Dorottya Galéria is. A jelentős múlttal rendelkező képzőművészek mellett az ígéretes fiatal tehetségek munkáinak bemutatásával foglalkozik. Az Andrássy út teljes vonala 2002 óta szerepel ... Bővebben


Néprajzi Múzeum Budapest

Néprajzi Múzeum Budapest

A budapesti Néprajzi Múzeum a világ egyik legkorszerűbb etnográfiai intézménye. Gyűjteményében a közel 225 ezer néprajzi tárgy mellett egyedülálló fényképfelvételeket, kéziratokat, fotókat, népzenei és filmfelvételeket őriz. A Néprajzi Múzeum nyitott kulturális tér, ahol összeér a múlt a mával, a ... Bővebben


Városligeti-tó Budapest

Városligeti-tó Budapest

A Városligeti-tó egy mesterséges tó Budapesten, melyet tavasztól télig csónakázásra, egy részét pedig télen korcsolyázásra használnak. Mélysége 60–70 cm, fürdésre alkalmatlan. Bővebben


1 2   Kiemelt ajánlatok

Kiemelt ajánlatok

Bognár Szilvia koncertek 2023
Bognár Szilvia koncertek 2023
2023. február 2.
Cziffra György Fesztivál 2023
Cziffra György Fesztivál 2023
2023. február 26.
Magyar Zene Háza programok 2023 Budapest
Magyar Zene Háza programok 2023 Budapest
 • Budapest
 • XIV. kerület
2023.01.31. - 04.12.

Közeli ajánlatok

Tárlatvezetés a Szépművészeti Múzeumban 2023. El Greco
Tárlatvezetés a Szépművészeti Múzeumban 2023. El Greco
 • Budapest
 • XIV. kerület
2023.01.31. - 02.01.
Szépművészeti Múzeum programok 2023. Események, rendezvények
Szépművészeti Múzeum programok 2023. Események, rendezvények
 • Budapest
 • XIV. kerület
2023.01.31. - 02.01.
Tárlatvezetés Szépművészeti Múzeum 2023 Budapest
Tárlatvezetés Szépművészeti Múzeum 2023 Budapest
 • Budapest
 • XIV. kerület
2023.01.31. - 02.01.

Érdemes felkeresni!

Szépművészeti Múzeum Budapest
Szépművészeti Múzeum Budapest
 • Budapest
 • XIV. kerület
Bono Utazási Központ Budapest
Bono Utazási Központ Budapest
 • Budapest
 • VII. kerület
Hotel Benczúr*** Budapest
Hotel Benczúr*** Budapest
 • Budapest
 • VI. kerület

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt események