Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
Resident Art Budapest
Thermál Hotel*** Superior Mosonmagyaróvár
KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Resident Art Budapest

A magyar kortárs képzőművészet bemutatását szolgálja a Resident Art Showroom, azaz bemutatóterem melyben Budapesten alkotó fiatal képzőművészek munkáiból látható szubjektív válogatás. Bemutatótermünk az Andrássy út 33. számú házban, az Operaház közelében található egy galériaként berendezett lakásban. A kiállítótérben a magyar kortárs művészet fiatalabb generációjának művei közül látható szubjektív válogatás, melynek szempontjai a sokféleség mellett a minőség volt. Művészeink rendszeresen állítanak ki magyar és nemzetközi színtéren egyaránt. A művek, többségükben fiatal, feltörekvő, pályájuk kezdetén álló alkotóktól származnak, de több közismert művész művét is rendszeresen kiállítjuk. Minden művészt 1-2 alkotása, a katalógusa és a portfóliója képviseli, melyet igény szerint bemutatunk. A bemutatóterem bejelentkezés alapján látogatható, valamint a sétáink is itt érnek véget. A bemutatóterem tárgyalások, megbeszélések, találkozók, üzleti reggelik lebonyolítására is alkalmas.

További információk

Info:


Bemutatóterem

Schneller Jánosnak hívnak, művészettörténész, tanár és festménybecsüs vagyok, a Resident Art Budapest ötletgazdája és vezetője. Személyes ízlésemet tükrözi az a válogatás, amelyet a Resident Art Budapest showroomban, azaz a bemutatótermemben láthatnak. Galéria-, műterem látogatásokat mellett egyéni igényekre szabott művészeti szolgáltatásokat is kínálok. Célom, hogy szakértőként a hazai  képzőművészeti törekvéseket a laikusok és műkedvelők, valamint a Budapestre látogató külföldiek számára is érthetővé és hozzáférhetővé tegyem.

Az Resident Art Budapest művészeti szolgáltatást a vizuális művészet népszerűsítésének és mélyebb megértésének céljából hoztam létre. Művészettörténészként, tanárként, majd később műkereskedőként szerzett tapasztalataim szerint egyre többen foglalkoznak vizuális művészettel, és egyre több képi inger vesz körül minket, ugyanakkor hiányolom a megfelelő képzőművészeti nevelést és az értő látás tanítását az oktatásból. Célom, hogy a vizuális művészeteket egyrészt emberközelbe hozzam, másrészt értően bemutassam azoknak, akikhez és akikről szól.

Művészeti túrák

A Resident Art Budapest szolgáltatás fő profiljaként vizuális-, és képzőművészeti témájú túrákat szervezek Budapest belvárosában, melyeken a város galériáit, műkereskedéseit, kiállítóhelyeit és kortárs alkotóit mutatom be az érdeklődőknek. Vendégeim vezetett séták során bepillantást nyerhetnek a budapesti művészeti élet kulisszái mögé; műkereskedőkkel, galeristákkal, művészekkel találkozhatnak.

Projektemet azzal a céllal hoztam létre, hogy a helyiek és a Budapestre látogató turisták számára a vizuális művészetek területén könnyen elérhető, képzőművészeti sétákat szervezzek. A műkereskedelemben és a vizuális művészetek területén szerzett sokéves tapasztalatomat, valamint helyismeretemet felhasználva állítottam össze azokat a sétákat, melyek során galériákba, kortárs kiállítóhelyekre és üzletekbe vezetem a vendégeimet.

Túráimat 5-8 fős csoportoknak, 3-3,5 óra hosszan tartom Budapest belvárosában, továbbá egyedi igények, privát túrák szervezését is vállalom. Túráim a bemutatóteremben végződnek,  ahol a művek és a portfóliók megtekintése mellett megpihenni és beszélgetni lehet a látottakról.

Találkozás művészekkel

Ha kíváncsi, hogyan készülnek a művek, vagy egy művész műtermét közelebbről is megnézné, esetleg szívesen találkozna egy művésszel személyesen, küldjön emailt és megpróbáljuk megszervezni a találkozót. Műterem látogatás, akár privát túra keretében is lehetséges.

Képek bérbeadása

Vannak helyek, melyek különlegesen fontosak számunkra. Egy-egy festmény, szobor teljesen átformálhatja egy tér atmoszféráját, legyen szó irodáról, tárgyalóról, étteremről, szállodai szobáról, vagy egy tágas nappaliról. Kérésre személyre szabott ajánlatot készítünk. Vállaljuk a műtárgy szállítását, installálását és biztosítását, valamint időről-időre cseréjét.

Műtárgyszállítás

Ha intézni kell egy műalkotás szállítását, kiviteli engedélyeztetését, biztosítását. Segítünk! Szolgáltatásunk magában foglalja a szállítás teljeskörű lebonyolítását, csomagolást, biztosítást, kiviteli engedélyeztetést és postázást.

Művek felkutatása

Ha kíváncsi egy művész munkáira, akit ismer, de nem tudja, hol keresse…, vagy egy konkrét műalkotás, vagy egy téma érdekelné… Mi segítünk felkutatni és megszerezni, legyen szó kortárs, vagy klasszikus képekről. Igényeit itt küldheti el hozzánk.

2017.01.01 - 2017.12.31

Kapcsolatfelvétel, elérhetőségek ◄ Vissza

Programajánlat

Kortárs művészeti kiállítások a Resident Art Galériában 2017
Kortárs művészeti kiállítások a Resident Art Galériában 2017
 • Budapest
 • VI. kerület
2017. február
2 - 24.

Gödör Klub programok 2017
Gödör Klub programok 2017
 • Budapest
 • VI. kerület
2017. február
13 - 23.

Tokaj Grand 2017. Tokaji Március Nagykóstoló
Tokaj Grand 2017. Tokaji Március Nagykóstoló
 • Budapest
 • VII. kerület
2017. március 25.
14:00

Heller Ágnes - estek a Spinoza Színházban
Heller Ágnes - estek a Spinoza Színházban
 • Budapest
 • VII. kerület
2017. március 26.
19:00

Kékfrankos Április Nagykóstoló 2017
Kékfrankos Április Nagykóstoló 2017
 • Budapest
 • VII. kerület
2017. április 22.
14:00

Szolgáltató

City Tour Hop on Hop off Utazási Iroda
Városnézés Budapest
 • Budapest
 • VI. kerület

Virágh András orgonaművész
Virágh András orgonaművész
 • Budapest
 • V. kerület

Miniversum Ajándékbolt
Miniversum Ajándékbolt
 • Budapest
 • VI. kerület

Miniversum Játszóház
Miniversum Játszóház
 • Budapest
 • VI. kerület

Miniversum Kávéház
Miniversum Kávéház
 • Budapest
 • VI. kerület

Bácskai Juli Pszichoszínháza
Bácskai Juli Pszichoszínháza
 • Budapest
 • VI. kerület

Hírlevél

E-mail cím:
Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer