Borkóstoló
Pincészet
Borvásárlás
Borpince
Pincelátogatás
Bor webshop
Palackozott bor
Borvacsora
Borászat
Borfesztivál
Borház
Borbár
Borterasz
Borbirtok
Vinotéka
Bortúra
Borozó
Szőlőbirtok
Fehérbor
Szüret
Borétterem
Borrendelés
Dűlőtúra
Kézműves bor
Borbolt
Borbemutató
Vörösbor
Borrend
Bormúzeum
Borszaküzlet
Aszúbor
Pincetúra
Bortrezor
Birtoklátogatás
Borünnep
Folyóbor
Présház
Borértékesítés
Pinceborozó
Látványpince
Bornap
Nyitott pincék
Borút
Borhajó
Borverseny
Újbor
Borkereskedés
Borút állomás
Fesztivál
Gyöngyözőbor
A Mátra dombjainak déli fekvése kedvező a mezőgazdasági kultúrák, főleg a szőlő és gyümölcstermesztés számára. Ezen a déli lankán, a Mátra lábánál helyezkedik el a Mátravin Borház Kft pincészete. A borvidék jellemző szőlőfajtái közül a hagyományos olaszrizlingen, leánykán és muscat ottonelen túl a szürkebarát, a sauvignon blanc és a chardonnay is kiváló minőségű borokat ad. A borok jól illeszkednek, simulnak tájjellegű ételeinkhez, erősítve egymás ízét, zamatát, finomságát.
A Mátra dombjainak déli fekvése kedvező a mezőgazdasági kultúrák, főleg a szőlő és gyümölcstermesztés számára. Ezen a déli lankán, a Mátra lábánál helyezkedik el a Mátravin Borház Kft pincészete. A borvidék jellemző szőlőfajtái közül a hagyományos olaszrizlingen, leánykán és muscat ottonelen túl a szürkebarát, a sauvignon blanc és a chardonnay is kiváló minőségű borokat ad. A borok jól illeszkednek, simulnak tájjellegű ételeinkhez, erősítve egymás ízét, zamatát, finomságát.
A Mátra dombjainak déli fekvése kedvező a mezőgazdasági kultúrák, főleg a szőlő és gyümölcstermesztés számára. Ezen a déli lankán, a Mátra lábánál helyezkedik el a Mátravin Borház Kft pincészete. A borvidék jellemző szőlőfajtái közül a hagyományos olaszrizlingen, leánykán és muscat ottonelen túl a szürkebarát, a sauvignon blanc és a chardonnay is kiváló minőségű borokat ad. A borok jól illeszkednek, simulnak tájjellegű ételeinkhez, erősítve egymás ízét, zamatát, finomságát.
Matyisák-Vízkeleti Pincészet egy kézműves családi pincészet Tarcalon. A pincészetet jómagam, Matyisák Gábor és feleségem, Vízkeleti Anikó alapítottuk 2010-ben. Célunk egy olyan kézműves családi pincészet létrehozása volt, amely Tokaj hagyományos értékeit szeretné a borokon keresztül megmutatni, s kompromisszumok nélkül képes prémium borok készítésére.
Matyisák-Vízkeleti Pincészet egy kézműves családi pincészet Tarcalon. A pincészetet jómagam, Matyisák Gábor és feleségem, Vízkeleti Anikó alapítottuk 2010-ben. Célunk egy olyan kézműves családi pincészet létrehozása volt, amely Tokaj hagyományos értékeit szeretné a borokon keresztül megmutatni, s kompromisszumok nélkül képes prémium borok készítésére.
Matyisák-Vízkeleti Pincészet egy kézműves családi pincészet Tarcalon. A pincészetet jómagam, Matyisák Gábor és feleségem, Vízkeleti Anikó alapítottuk 2010-ben. Célunk egy olyan kézműves családi pincészet létrehozása volt, amely Tokaj hagyományos értékeit szeretné a borokon keresztül megmutatni, s kompromisszumok nélkül képes prémium borok készítésére.
A pincészet a vörösbor magyarországi fővárosában, Villányban található. Tulajdonosa, Maul Zsolt, a hagyományos kézműves borkészítést részesíti előnyben. Kedvenc fajtái a francia fajták, merlot, cabernet sauvignon, ill. a cabernet franc. Mottója: `Nem tudom, mit élvezek jobban, az élvezet hajszolását vagy a hajsza élvezetét...` A pincéhez tartozó étterme, a Lator-Bor-Bisztro a már bevált, régi fogások mellett ínycsiklandó újdonságokkal várja a betérő vendégeket. Pince látogatással egybekötött borkóstolóra is van lehetőség. Szállást is biztosítanak pihenő-és vendégházukban.
A pincészet a vörösbor magyarországi fővárosában, Villányban található. Tulajdonosa, Maul Zsolt, a hagyományos kézműves borkészítést részesíti előnyben. Kedvenc fajtái a francia fajták, merlot, cabernet sauvignon, ill. a cabernet franc. Mottója: `Nem tudom, mit élvezek jobban, az élvezet hajszolását vagy a hajsza élvezetét...` A pincéhez tartozó étterme, a Lator-Bor-Bisztro a már bevált, régi fogások mellett ínycsiklandó újdonságokkal várja a betérő vendégeket. Pince látogatással egybekötött borkóstolóra is van lehetőség. Szállást is biztosítanak pihenő-és vendégházukban.
A pincészet a vörösbor magyarországi fővárosában, Villányban található. Tulajdonosa, Maul Zsolt, a hagyományos kézműves borkészítést részesíti előnyben. Kedvenc fajtái a francia fajták, merlot, cabernet sauvignon, ill. a cabernet franc. Mottója: `Nem tudom, mit élvezek jobban, az élvezet hajszolását vagy a hajsza élvezetét...` A pincéhez tartozó étterme, a Lator-Bor-Bisztro a már bevált, régi fogások mellett ínycsiklandó újdonságokkal várja a betérő vendégeket. Pince látogatással egybekötött borkóstolóra is van lehetőség. Szállást is biztosítanak pihenő-és vendégházukban.
A Maurus Borászat borai a Lamberg pincében készülnek, mely az egyik leghíresebb és legrégebbi pince a Móri Borvidéken. A Maurus Pincében ötvözik a hagyományos borkészítést a mai modern ismeretekkel. A borok hosszú érlelést kapnak, hogy a híres móri savakat barátságosabbá tegyék. Komoly, érett, nagy fehérborok készülnek, folyamatosan szem előtt tartva a kompromisszumok nélküli magas minőséget.
A Maurus Borászat borai a Lamberg pincében készülnek, mely az egyik leghíresebb és legrégebbi pince a Móri Borvidéken. A Maurus Pincében ötvözik a hagyományos borkészítést a mai modern ismeretekkel. A borok hosszú érlelést kapnak, hogy a híres móri savakat barátságosabbá tegyék. Komoly, érett, nagy fehérborok készülnek, folyamatosan szem előtt tartva a kompromisszumok nélküli magas minőséget.
A Maurus Borászat borai a Lamberg pincében készülnek, mely az egyik leghíresebb és legrégebbi pince a Móri Borvidéken. A Maurus Pincében ötvözik a hagyományos borkészítést a mai modern ismeretekkel. A borok hosszú érlelést kapnak, hogy a híres móri savakat barátságosabbá tegyék. Komoly, érett, nagy fehérborok készülnek, folyamatosan szem előtt tartva a kompromisszumok nélküli magas minőséget.
A kézműves borászat minden jegye megtalálható borászatunkban, kizárólag saját termelésű szőlőt dolgozunk fel a közel 8 hektárnyi szőlőnkből, amelyek 100 százaléka saját telepítés. A szőlő területek jó minőségű dűlőkben fekszenek, hat különböző helyen. Az első teljes termésünket 2006-ban szüreteltük.
A kézműves borászat minden jegye megtalálható borászatunkban, kizárólag saját termelésű szőlőt dolgozunk fel a közel 8 hektárnyi szőlőnkből, amelyek 100 százaléka saját telepítés. A szőlő területek jó minőségű dűlőkben fekszenek, hat különböző helyen. Az első teljes termésünket 2006-ban szüreteltük.
A kézműves borászat minden jegye megtalálható borászatunkban, kizárólag saját termelésű szőlőt dolgozunk fel a közel 8 hektárnyi szőlőnkből, amelyek 100 százaléka saját telepítés. A szőlő területek jó minőségű dűlőkben fekszenek, hat különböző helyen. Az első teljes termésünket 2006-ban szüreteltük.