Borszerda 2022. Gasztrokulturális program a Magyar Nemzeti Galériában

Borszerda 2022. Gasztrokulturális program a Magyar Nemzeti Galériában

Kiemelt ajánlat
2022. július 6.

A bor ugyanúgy kultúránk része, mint képzőművészetünk – keresve sem találhatnánk jobb párost náluk. A mindig nagy sikerrel zajló esti programsorozat ezúttal is garantálja az egyedülálló hangulatot, a város fölé nyúló páratlan panorámát, a mennyei borokat, a csodálatos műalkotásokat, kellemes élőzenét és hiánypótló művészettörténeti érdekességeket!

Ha szerda, akkor Borszerda a Magyar Nemzeti Galériában – 2022-ben immár tizenegyedik alkalommal!

A Magyar Nemzeti Galéria egyik legnépszerűbb programsorozata idén is várja a képzőművészet és a bor iránt érdeklődő látogatókat. A rendezvény ismét színes programot kínál júliusban: szerda esténként különleges kiállítások, izgalmas tárlatvezetések és előadások, élő zene és borkóstoló várja a művészet rajongóit. Az idei Borszerdák témája a legnagyobb művészeink köré szerveződik: Csontváry és Gulácsy, Szinyei és Ferenczy, Munkácsy és Mednyánszky, illetve Courbet, Monet és Renoir áll a programok középpontjában.

A Borszerdák meghívott borászatainak képviselőit szakmai beszélgetéseken ismerhetik meg. Az idei eseményeken is a bor szerelmesei, Kocsis-M. Brigitta, Rácz Laura Rebecca és Nádasi Eszter beszélgetnek a Barta Pince, a Pannonhalmi Főapátsági Pincészet, a Laposa Pincészet és az Androsics Birtok képviselőivel.

Idén nyáron több különleges kiállítást láthat a Borszerdák közönsége: a júliusi esteken megtekinthetik az Art deco Budapest. Plakátok, tárgyak, terek (1925–1938), a Dancing 1925 – Magyar művészek a párizsi éjszakában, illetve Az Eszmény felé. Belga szimbolista szobrászat a Szépművészeti Múzeum gyűjteményéből című tárlatokat. Az esteken az előadások az Art deco Budapest kiállítás köré szerveződnek.

Borszerda | CSONTVÁRY – GULÁCSY

2022. július 06. 18:00 - 22:00

BOR | Somszög Pincészet, Tokaj Történelmi Borvidék
Friss energiák történelmi dűlőkön. Gyönyörű szőlősorok Tállya határában, ötszáz évnyi hagyomány és borkultúra a palackokban. A Somszög birtok tulajdonosa, Barta Péter szenvedéllyel dolgozik a tállyai borok népszerűsítésén a Hegyalját meghatározó és világsikerre vivő értékek mentén. A Tállya Wines közösség egyik alapítója, akik friss energiákat, programokat, fesztiváléletet hoznak a nagy múltú településre. Szőlőterületei a Somszög- és a Patócs-dűlőkben fekszenek, a birtok névadója Tállya egyik első osztályú történelmi dűlője, délnyugati kitettséggel, erősen riolitos talajjal. Hozzák is a Somszög-borok a környék nagyra becsült mineralitását – gyümölcsösséggel, finom, izgalmas fűszerességgel párosítva.

19.00 ELŐADÁS
Szórakozás és estélyi divat a húszas években | Szatmári Judit Anna divattörténész előadása
Az első világháború után új nőideál született: a garçonne, a fiús lány, aki önállóan élt, dolgozott, esténként pedig szórakozni járt. A korábbinál felszabadultabb életmódhoz új gardrób kellett, a ruhák a korábbinál jóval nagyobb mozgásszabadságot adtak viselőjüknek. A charleston, foxtrott, quick step közben megcsillanó estélyi ruhák még jobban kiemelték a mozgást, így közvetítették azt a felszabadultságot, életélvezetet, ami a korszakot jellemezte, és ami megannyi art deco műalkotáson – tárgyakon, plakátokon, grafikákon, bútorokon – megfigyelhető. A divat fővárosa Párizs volt, az innen szezononként terjesztett divatot átvették a budapesti szalonok, közvetítették a pesti divatlapok. Az elegáns szalonban varratott ruhák mellett azonban megjelent és elterjedt a konfekció is, ami jól mutatja az ipar és a technika rohamos fejlődését, ami szintén meghatározta a két világháború közti modern életet.
Az előadás várható időtartama: 50-60 perc

TÁRLATVEZETÉSEK
18.00 | 20.30 | 21.15 Itáliai utazás | Balla Enikő művészettörténész tárlatvezetése
Találkozási pont: C épület, I. emelet, 19. századi állandó kiállítás

18.30 | 19.30 | 20.30 Elképzelt tájakon – gótikus hátterek | Molnár Brigitta Blanka művészettörténész tárlatvezetése
Találkozási pont: C épület, földszint, Információs pult

18.30 | 20.00 Magányos festőzsenik – úttörő magyar művészek a 19. században | Krasznai Réka művészettörténész tárlatvezetése
Találkozási pont: C épület, I. emelet, 19. századi állandó kiállítás

18.45 | 20.00 | 21.00 A képzelet vidékei – kertek és tájak a századforduló művészetében | Király Zsuzsanna múzeumpedagógus tárlatvezetése
Találkozási pont: C épület, II. emelet, Modern idők kiállítás
A tárlatvezetések várható időtartama: 25-30 perc

18.30 Vásárol, sportol, dolgozik, fellép? Új nőkép az art deco plakátokon | Winkler Nóra és Topor Tünde tárlatvezetése
Találkozási pont: C épület, I. emelet, Art deco Budapest kiállítás
A tárlatvezetés várható időtartama: 50-60 perc

ZENE | Oláh Krisztián és Oláh Kálmán
Oláh Krisztián zongorista-zeneszerző fiatal kora ellenére a hazai jazzélet egyik legmeghatározóbb egyénisége. A kortárs jazz improvizatív sodrása mellett zenéjének fontos részét képezik a klasszikus zenei elemek is, fő zenei motivációja e két zenei világ minél szervesebb szintézise. Mindössze 20 évesen a 2015-ös Montreux Jazz Fesztivál 3. helyezettje lett, ugyanebben az évben Junior Prima díjat, Creative Art díjat és Gramofon Magyar Jazz díjat kapott. 2016-ban és 2017-ben is több szakmai elismerést vehetett át, majd 2018 decemberében – első magyar zenészként – meghívást kapott a rangos amerikai Thelonious Monk Institute nemzetközi jazzversenyére, ahol a világ 14 kiválasztott jazz-zongoristája között mérette meg magát.
Öccse, ifj. Oláh Kálmán szaxofonos a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén szerzett mesterdiplomát. Zenekarával, az Oláh Kálmán Jr. Quintettel több neves hazai fesztiválon és helyszínen játszott már. Mindketten aktívan komponálnak, így duójuk fontos részét képezik a saját szerzemények és természetesen az improvizációk is, amelyekben felszabadultan, műfaji határok nélkül tudnak együtt lélegezni.

20.15–20.45 BESZÉLGETÉS | A bor – és ami mögötte van…
A BorPortré képviselője, Kocsis-M. Brigitta vendégei között szerepelnek a tudományos, az üzleti és az innovációs szféra kiemelkedő szakemberei, akikkel kötetlen hangnemben beszélget hétről hétre egy-egy pohár magyar bor mellett. 2020 márciusa, vagyis a pandémia kezdete óta a műsor mérlege közel 150 beszélgetés, több mint 80 támogató borászat és csaknem 40 szakmai partner, valamint egy 6 fős alkotói csapat, akik az interjúk mellett teljes online jelenlétet biztosítanak, legyen szó bor tematikájú ismeretterjesztő cikkekről vagy a közösségi média felületein való aktivitásról. A műsort 2020-ban a Magyar Művészeti Akadémia támogatta, 2022-től podcast formátumban a PodPad oldalán hallgatható.
A Somszög Pincészet képviselőjével július 6-án Kocsis-M. Brigitta beszélget.

A kupola 21.30-ig látogatható.

Jegyárak:

TELJES ÁRÚ: 4400 Ft
KEDVEZMÉNYES*: 3400 Ft
(*Azon látogatóink számára, akik normál nyitva tartás alatt legalább 50% mértékű kedvezményes jegyre jogosultak.)

Borszerda | SZINYEI – FERENCZY

2022. július 13. 18:00 - 22:00

BOR | Pannonhalmi Főapátság borászata
A Pannonhalmi Főapátság borászata Magyarország legrégebbi szőlészeti-borászati hagyományokkal bíró pincészete. A 996-ban „Pannónia Szent Hegyén” letelepedett bencés szerzetesek templomuk és monostoruk felépítésével egy időben újjáélesztették a rómaiak által meghonosított, de időközben feledésbe merült szőlőművelő-borkészítő tradíciót. Jelenleg 50 hektáros összterületen saját kézben folyik a szőlőtermesztés, amely birtokrendszer 2010-ig évről évre teljesen újratelepítésre került. Az új pincészet a legmodernebb technológiával van felszerelve, míg borkészítési koncepciójának alapja a gravitációs anyagmozgatási rendszer, amelynek révén évi mintegy 400 000 palack kimagasló minőségű, a termőhely és a szőlőfajták sajátosságait magán hordozó bor készítésére nyílik lehetőség.

19.00 ELŐADÁS
A fekete szirén: Josephine Baker Budapesten | Földi Eszter művészettörténész előadása
1925-ben Josephine Baker a Revue Nègre sztárjaként Párizsban egy éjszaka alatt robbant be az európai szórakoztatóiparba, és pár éven belül Európa egyik legjobban fizetett előadóművésze, ünnepelt, körülrajongott sztárja lett. 1928-as turnéja, amelynek során Budapesten is fellépett, igazi világszenzáció volt. Az előadásban megismerhetjük Josephine Baker karrierjét, budapesti fellépéseinek történetét, és betekintést nyerhetünk a húszas évek budapesti revüéletébe is.
Az előadás várható időtartama: 50-60 perc

TÁRLATVEZETÉSEK
18.15 | 19.15 | 20.15 A természet igézetében – barangolás a nemzetközi gyűjteményben | Király Zsuzsanna múzeumpedagógus tárlatvezetése
Találkozási pont: D épület, I. emelet, 1800 utáni nemzetközi gyűjtemény

18.30 | 19.30 | 20.30 Vidékről a nagyvárosba | Mácsay Kriszta művészettörténész tárlatvezetése
Találkozási pont: C épület, II. emelet, Modern idők kiállítás

19.00 | 20.00 | 21.00 Mesterek és tanítványok | Hegedűs Alexandra képzőművész tárlatvezetése
Találkozási pont: C épület, I. emelet, északi nyaktag
A tárlatvezetések várható időtartama: 25-30 perc

18.30 Izgalmas történetek a plakátok mögött | Katona Anikó művészettörténész kurátori tárlatvezetése
Találkozási pont: C épület, I. emelet, Art deco Budapest kiállítás

19.30 Átöröklés – klasszikus művészeti szemléletmódok a második világháború utáni művészetben | Petrányi Zsolt művészettörténész kurátori tárlatvezetése
Találkozási pont: C épület, III. emelet, Lépésváltás – frissítve! kiállítás
A tárlatvezetések várható időtartama: 50-60 perc

ZENE | Gáspár Károly Trió
Fellép: Gáspár Károly: zongora, Horváth Balázs: bőgő, Bágyi Balázs: dob
Gáspár Károly zongorista a hazai jazzélet egyik meghatározó, több szakmai díjjal elismert szereplője, aki „Az év zongoristája” is lett 2020-ban a JazzMa.hu olvasói szavazólistája alapján. Triójával saját kompozíciókat és jazz standardeket egyaránt műsoron tartanak. Zenéjük friss és progresszív, ugyanakkor tiszteletben tartják a mainstream jazz hagyományait. 2017 óta több albumuk is megjelent, nemrég, 2022 márciusában pedig Gáspár Károly szólólemeze látott napvilágot Centuries Suite címmel.

20.15–20.45 BESZÉLGETÉS | A bor – és ami mögötte van…
A BorPortré képviselője, Kocsis-M. Brigitta vendégei között szerepelnek a tudományos, az üzleti és az innovációs szféra kiemelkedő szakemberei, akikkel kötetlen hangnemben beszélget hétről hétre egy-egy pohár magyar bor mellett. 2020 márciusa, vagyis a pandémia kezdete óta a műsor mérlege közel 150 beszélgetés, több mint 80 támogató borászat és csaknem 40 szakmai partner, valamint egy 6 fős alkotói csapat, akik az interjúk mellett teljes online jelenlétet biztosítanak, legyen szó bor tematikájú ismeretterjesztő cikkekről vagy a közösségi média felületein való aktivitásról. A műsort 2020-ban a Magyar Művészeti Akadémia támogatta, 2022-től podcast formátumban a PodPad oldalán hallgatható.
A Pannonhalmi Főapátság borászatának képviselőjével július 13-án Kocsis-M. Brigitta beszélget.

A kupola 21.30-ig látogatható.

Jegyárak:

TELJES ÁRÚ: 4400 Ft
KEDVEZMÉNYES*: 3400 Ft
(*Azon látogatóink számára, akik normál nyitva tartás alatt legalább 50% mértékű kedvezményes jegyre jogosultak.)

Borszerda | MUNKÁCSY – MEDNYÁNSZKY

2022. július 20. 18:00 - 22:00

BOR | Laposa Pincészet
Egy család, egy borászat, egy birtok és sok-sok gasztronómiai élmény a beach foodtól a modern bisztrókonyháig. A Laposa-birtok mára Badacsony egyik legkedveltebb borászatává vált, bemutatva a borvidék minden ízét és értékét. Családjuk alapvetően tradicionális, helyi szőlőfajtákkal foglalkozik, amelyek a vulkanikus eredetű tanúhegyek legjobb területein teremnek. Fontosnak tartják, hogy Badacsonyt és a Badacsonyi borvidéket megismertessék a világgal, és olyan fenntartható fejlődésre törekszenek, amely összhangban van a természet ritmusával. Fontos céljuk, hogy igazi életpályamodellt biztosítsanak a helyi fiatalok számára, példázva, hogy vidéken is nagyszerűen lehet boldogulni.

19.00 ELŐADÁS
Nagyvárosi társadalom és tömegkultúra – Budapest a két háború között | Gyáni Gábor történész előadása
Az előadás azt a sajátos világot mutatja be, amely az első világháborút követő két évtized Budapestjét jelenti. Az európai metropoliszként ható Budapest, amely ekkor egy konzervatív tekintélyuralmi politikai rendszer fővárosaként is szolgált, tág teret adott a modern életérzés kifejezésének és élvezésének. Ennek egyrészt a népes középosztályi társadalom itteni koncentrálódása, másrészt a fogyasztói és tömegkultúra intézményes térfoglalása volt az elengedhetetlen feltétele.
Az előadás várható időtartama: 50-60 perc

TÁRLATVEZETÉSEK
18.15 | 19.15 | 20.15 Lelazulós, görcsoldó tárlatvezetés Mednyánszky tájaiban, Munkácsy csendjében | Koós Nikolett múzeumpedagógus tárlatvezetése
Találkozási pont: B épület, I. emelet, Munkácsytól Mednyánszkyig kiállítás
18.30 | 19.30 | 20.30 Női művészek a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményében | Balla Enikő művészettörténész tárlatvezetése
Találkozási pont: C épület, II. emelet, Modern idők kiállítás
18.45 | 21.00 Nagyhatású Barbizon | Hegedűs Alexandra képzőművész tárlatvezetése
Találkozási pont: D épület, I. emelet, 1800 utáni nemzetközi kiállítás
A tárlatvezetések várható időtartama: 25-30 perc

19.45 Influential Barbizon | Guided tour with Alexandra Hegedűs
How could a charming village and an enchanting forest in France effect the history of Hungarian Painting? Let’s glimpse into the stories of Gustave Courbet, Pál Szinyei Merse, Géza Mészöly and László Paál, to unravel their connection to The Barbizon school of painters!
Meeting point: From Delacroix to Vasarely – Highlights from the Collection of International Art after 1800

18.30 Art deco a nagy Gatsbyn túl | Bárdi Sára művészettörténész tárlatvezetése
Találkozási pont: C épület, I. emelet, Art deco Budapest kiállítás

19.30 Dancing 1925 – Magyar művészek a párizsi éjszakában | Csizmadia Krisztina és Drienyovszki Zsófia művészettörténészek kurátori tárlatvezetése
Találkozási pont: B épület, I. emelet, grafikai kabinet
A tárlatvezetés várható időtartama: 50-60 perc

ZENE | Tálas Áron Trió
Fellép: Tálas Áron: zongora, ifj. Tóth István: nagybőgő, Csízi László: dob
Tálas Áron a magyar jazzélet kiugróan tehetséges fiatal előadója, Junior Prima, Gramofon- és Artisjus-díjas jazz-zongorista, zeneszerző, aki káprázatosan sokszínű előadó: fő hangszere mellett dobon és nagybőgőn is játszik. 2015-ben alapította meg trióját; eddigi két lemezükön a fiatal zenekarvezető saját szerzeményei hallhatók. Első lemezükről így írt Zipernovszky Kornél kritikus a Magyar Narancsban: „Rengeteg finom utalás hallható ki Tálas játékából, de ez mellékes. A lényeg, hogy ezen a ma már szinte elvárható virtuozitáson túl eredetisége, közlékenysége, elképesztően kifejlett formaérzéke és muzikalitása valami olyat produkált ezen a lemezen, aminek saját világa van.” Második lemezük, a Little Beggar 2018-ban az „Év Jazzlemeze” lett a Gramofon magazinban. Július 20-án a régi szerzemények mellett új számok is elhangzanak majd a nagyszerű trió előadásában.

20.15–20.45 BESZÉLGETÉS | A bor – és ami mögötte van…
Nádasi Eszter tavaly doktorált az ELTE Film-, Média- és Kultúraelmélet Doktori Programjában. Újságíróként elsősorban ismeretterjesztő és kulturális témákról ír, több piacvezető kiadó megbízásából – egészségügyi témájú cikkéért 2017-ben a Dr. Szegő Tamás Díj Alapítvány elismerésben részesítette. A borok iránti érdeklődését 2020 óta a BorPortré csapatának tagjaként is meg tudja élni – szerzőként és tavasztól a BorPortré Blog főszerkesztőjeként.
A Laposa Pincészet képviselőjével július 20-án Nádasi Eszter beszélget.

A kupola 21.30-ig látogatható.

Jegyárak:

TELJES ÁRÚ: 4400 Ft
KEDVEZMÉNYES*: 3400 Ft
(*Azon látogatóink számára, akik normál nyitva tartás alatt legalább 50% mértékű kedvezményes jegyre jogosultak.)

Borszerda | COURBET – MONET – RENOIR

2022. július 27. 18:00 - 22:00

BOR | Androsics Birtok
Az Androsics Birtok első szőlőültetvényét Androsics Ferenc 1980-ban vásárolta Szőlősgyörökön. „A föld szeretetét nem lehet megtanulni. Csak az tudja becsülni és értékelni igazán, aki beleszületett ebbe a környezetbe, aki már gyerekkorában felismeri és meglátja benne a szépséget, a föld adta lehetőséget és értéket.” Az Androsics Birtok szőlőültetvényei szépen lassan 60 hektárra bővültek. Amellett, hogy jelentős méretű szántóföldbirtok alakult ki, 13 hektár diót és 6 hektár mogyorót ültettek. 2019-ben közel negyvenéves szőlészeti gyakorlatra támaszkodva megkezdődött a borászat fejlesztése, ahol méltó helyszínt tudtak biztosítani az Androsics-borok születéséhez. 2021-ben készültek el az első tételek.

19.00 ELŐADÁS
Nagyvárosi élet Budapesten | Ferkai András építészettörténész előadása
„Selyemzuhatagokkal s kényes luxustárgyakkal megtömött, párásfényű kirakatok, hangtalan, elegáns privátautók, korzózó, fecsegő belvárosi nép, drágabundás, ködtől és púdertől pasztellszínűre pácolt női jelenségek lebegnek […]. Kaleidoszkóp, tarka nagyvárosi fényjáték, ha megállsz egy utcasarkon s félig behunyod a szemed, a decemberi esti ködben csillogó homályos, temperált színek mögött hallod a nagyváros szimfóniáját” – lelkendezett egy tárcaíró 1929-ben. E színpompás, luxusos világ megteremtésében a kereskedelemnek, a vendéglátásnak és a szórakoztatóiparnak volt döntő szerepe. A modern üzletportálok, presszók és bisztrók gyökeresen átformálták a város földszintjét, a mozik és mulatók, az esti fényreklámözön pedig a főútvonalak képét. Ez a korszerű réteg eltakarni, meghaladni igyekezett a főváros eklektikus karakterét, s amit hozzátett, az valóban Párizs és Berlin világvárosi színvonalához közelített. Az előadás ezt a rég tovatűnt életet kívánja felidézni.
Az előadás várható időtartama: 50-60 perc

TÁRLATVEZETÉSEK
18.00 | 20.30 | 21.15 Bárányfelhők és pipacsok | Balla Enikő művészettörténész tárlatvezetése
Találkozási pont: C épület, I. emelet, 19. századi állandó kiállítás

18.15 | 19.30 | 20.45 Nemzetközi vizeken | Sepsey Zsófia művészettörténész tárlatvezetése
Találkozási pont: D épület, I. emelet, 1800 utáni nemzetközi kiállítás

18.15 | 19.30 | 20.15 Monet-n innen, Courbet-n túl: Munkácsy Mihály és a francia festészet | Krasznai Réka művészettörténész tárlatvezetése
Találkozási pont: B épület, I. emelet, Munkácsytól Mednyánszkyig kiállítás

18.30 | 20.00 | 21.00 Másszuk meg a hegyeket! | Molnár Brigitta Blanka művészettörténész tárlatvezetése
Találkozási pont: C épület, I. emelet, 19. századi állandó kiállítás
A tárlatvezetések várható időtartama: 25-30 perc

18.30 Kulisszatitkok – így készült az Art Deco Budapest kiállítás | Katona Anikó művészettörténész-kurátor, illetve Albert Ádám és Lepsényi Imre látványtervezők tárlatvezetése
Találkozási pont: C épület, I. emelet, Art deco Budapest kiállítás
A tárlatvezetés várható időtartama: 50-60 perc

ZENE | Gyárfás Trió
Fellép: Gyárfás István: gitár, Molnár Enikő: ének, Oláh Zoltán: bőgő
A Szabó Gábor-díjas, többszörösen az év jazzgitárosa címmel kitüntetett Gyárfás István a szombathelyi Lamantin Jazz Táborban figyelt fel egyik énekes tanítványára, a kiemelkedően tehetséges Molnár Enikőre. Azóta számos közös koncerten léptek fel együtt. Enikő a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-ének tanszékén végezte tanulmányait, előadói stílusát a dalok érzékeny, finom megformázása mellett bájos visszafogottság jellemzi. A zenekar harmadik tagja Oláh Zoltán, az egyik legkeresettebb hazai bőgős. A trió repertoárján könnyed jazzörökzöldek, kevésbé ismert latin melódiák és gyönyörű balladák szerepelnek, levegős improvizációkkal, kreatív kamara-megszólalásban.

20.15–20.45 BESZÉLGETÉS | A bor – és ami mögötte van…
Nádasi Eszter tavaly doktorált az ELTE Film-, Média- és Kultúraelmélet Doktori Programjában. Újságíróként elsősorban ismeretterjesztő és kulturális témákról ír, több piacvezető kiadó megbízásából – egészségügyi témájú cikkéért 2017-ben a Dr. Szegő Tamás Díj Alapítvány elismerésben részesítette. A borok iránti érdeklődését 2020 óta a BorPortré csapatának tagjaként is meg tudja élni – szerzőként és tavasztól a BorPortré Blog főszerkesztőjeként.
Az Androsics Birtok képviselőjével július 27-én Nádasi Eszter beszélget.

A kupola 21.30-ig látogatható.

Jegyárak:

TELJES ÁRÚ: 4400 Ft
KEDVEZMÉNYES*: 3400 Ft
(*Azon látogatóink számára, akik normál nyitva tartás alatt legalább 50% mértékű kedvezményes jegyre jogosultak.)


2022.07.06.
2022.07.13.
2022.07.20.
2022.07.27.
További ajánlataink

2022.07.06. Magyar Nemzeti Galéria programok 2022. Események, rendezvények, kiállítások
Borszerda | CSONTVÁRY – GULÁCSY
2022.07.07. Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetések 2022
2022.07.07. Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetés 2022. Art deco Budapest. Plakátok, tárgyak, terek (1925–1938)
2022.07.07. Magyar Nemzeti Galéria programok 2022. Események, rendezvények, kiállítások
Tárlatvezetés - Art deco Budapest. Plakátok, tárgyak, terek
2022.07.09. Tárlatvezetések angolul a Magyar Nemzeti Galériában 2022
2022.07.09. Angol nyelvű előadások és tárlatvezetések a Magyar Nemzeti Galériában 2022
2022.07.09. Magyar Nemzeti Galéria programok 2022. Események, rendezvények, kiállítások
Guided Tour | Monet, Gauguin, Pissarro in the Gallery
2022.07.13. Magyar Nemzeti Galéria programok 2022. Események, rendezvények, kiállítások
Borszerda | SZINYEI – FERENCZY
2022.07.14. Múzeumi programok gyerekeknek 2022. Foglalkozások, tárlatvezetések, programok a Nemzeti Galériában
2022.07.14. Magyar Nemzeti Galéria programok 2022. Események, rendezvények, kiállítások
Képtelen képrablás
2022.07.19. Magyar Nemzeti Galéria programok 2022. Események, rendezvények, kiállítások
Online tárlatvezetés az Art deco-kiállításban
2022.07.19. Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetések 2022
2022.07.19. Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetés 2022. Art deco Budapest. Plakátok, tárgyak, terek (1925–1938)
2022.07.20. Magyar Nemzeti Galéria programok 2022. Események, rendezvények, kiállítások
Borszerda | MUNKÁCSY – MEDNYÁNSZKY
2022.07.21. Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetés 2022. Art deco Budapest. Plakátok, tárgyak, terek (1925–1938)
2022.07.21. Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetések 2022
2022.07.21. Magyar Nemzeti Galéria programok 2022. Események, rendezvények, kiállítások
Tárlatvezetés - Art deco Budapest. Plakátok, tárgyak, terek
2022.07.22. Tárlatvezetés diákoknak a Magyar Nemzeti Galériában 2022
2022.07.22. Magyar Nemzeti Galéria programok 2022. Események, rendezvények, kiállítások
Amikor a filmek még némák voltak – Tárlatvezetés gyerekeknek az Art deco-kiállításban
2022.07.22. Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetés 2022. Art deco Budapest. Plakátok, tárgyak, terek (1925–1938)
2022.07.27. Magyar Nemzeti Galéria programok 2022. Események, rendezvények, kiállítások
Borszerda | COURBET – MONET – RENOIR
2022.07.28. Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetések 2022
2022.07.28. Magyar Nemzeti Galéria programok 2022. Események, rendezvények, kiállítások
Dancing 1925 – Magyar művészek a párizsi éjszakában
2022.07.28. Múzeumi programok gyerekeknek 2022. Foglalkozások, tárlatvezetések, programok a Nemzeti Galériában
2022.07.28. Magyar Nemzeti Galéria programok 2022. Események, rendezvények, kiállítások
Képtelen képrablás
2022.07.31. Tárlatvezetések angolul a Magyar Nemzeti Galériában 2022
2022.07.31. Magyar Nemzeti Galéria programok 2022. Események, rendezvények, kiállítások
Guided tour | Art Deco Budapest. Posters, Lifestyle and the City (1925–1938)
2022.07.31. Angol nyelvű előadások és tárlatvezetések a Magyar Nemzeti Galériában 2022
2022.08.04. Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetések 2022
2022.08.04. Magyar Nemzeti Galéria programok 2022. Események, rendezvények, kiállítások
Tárlatvezetés - Art deco Budapest. Plakátok, tárgyak, terek
2022.08.04. Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetés 2022. Art deco Budapest. Plakátok, tárgyak, terek (1925–1938)
2022.08.18. Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetések 2022
2022.08.18. Magyar Nemzeti Galéria programok 2022. Események, rendezvények, kiállítások
Tárlatvezetés - Art deco Budapest. Plakátok, tárgyak, terek
2022.08.18. Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetés 2022. Art deco Budapest. Plakátok, tárgyak, terek (1925–1938)
2022.10.27. - 2023.02.19. Festmény kiállítás Budapest 2022. El Greco munkássága, életműve a Szépművészeti Múzeumban
2022.01.01. - 2022.12.31. Bécsi kapu séta a Budai várban
2022.01.01. - 2022.12.31. A 20. század művészete 1945 előtt, állandó kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában
2022.01.01. - 2022.12.31. 19. század festészete állandó kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában
2022.01.01. - 2022.12.31. Munkácsy Mihály és a századvég realizmusa, állandó kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában
2022.01.01. - 2022.12.31. Aktszobrok a századfordulóról, a Magyar Nemzeti Galéria 19-20. századi állandó kiállítása
2022.01.01. - 2022.12.31. A magyar művészet 1945 után, újrarendezett állandó kiállítás Lépésváltás címmel a Nemzeti Galériában
2022.01.01. - 2022.12.31. Modern idők - Magyar művészet a millennium és a második világháború között
2022.01.01. - 2022.12.31. Reneszánsz kőtár állandó kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában
2022.01.01. - 2022.12.31. Gótikus táblaképek állandó kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában
2022.01.01. - 2022.12.31. Gótikus szárnyasoltárok állandó kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában
2022.01.01. - 2022.12.31. Magyar Nemzeti Galéria rendezvényhelyszínei és bérelhető termei
2022.01.01. - 2022.12.31. 19. századi magyar szobrászat állandó kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában
2022.01.01. - 2022.12.31. Programok a Budai Várnegyedben 2022
Programok a Budai Várnegyedben
2022.04.12. - 2022.08.28. Art deco kiállítás 2022 Budapest. Plakátok, tárgyak, terek (1925–1938) a Magyar Nemzeti Galériában
2022.04.12. - 2022.08.28. Magyar Nemzeti Galéria kiállítások 2022
2022.04.30. - 2022.08.28. Kamarakiállítás 2022. Dancing 1925 – Magyar művészek a párizsi éjszakában
2022.04.30. - 2022.08.28. Magyar Nemzeti Galéria kiállítások 2022
2022.06.15. - 2023.01.29. Magyar Nemzeti Galéria kiállítások 2022
2022.06.15. - 2023.01.29. Kamarakiállítás Budapest 2022. Az Eszmény felé. Belga szimbolista szobrászat a Nemzeti Galériában
Találatok száma: 14

Boutique Hotel Victoria Budapest****

Boutique Hotel Victoria Budapest****

A Budai Vár lábánál, közvetlenül a Duna partján fekvő, 4 csillagos butikhotel 27 panorámás szobát kínál Budapest szívében. A szálloda mindössze 10 perces sétára található a Budai Vártól, a Mátyás-templomtól és a Halászbástyától, melyek nem csak a város legnépszerűbb látványosságai, hanem az UNESCO ... Bővebben


Buda Castle Hotel****

Buda Castle Hotel****

A Buda Castle Hotel a Duna budai oldalán található gyönyörű Várnegyedben helyezkedik el közel a turisztikai látnivalókhoz, egy mégis csendes mellékutcában. A csodálatos helyszín amellett, hogy a Világörökség része 1987 óta, számos érdekességgel, gasztronómiai különlegességgel, kulturális élménnyel és ... Bővebben


Budavár Panzió

Budavár Panzió

A Budavár Panzió Buda szívében, a történelmi Várnegyedben fekszik exkluzív, csendes, de központi helyen. Panziónkban Ön az UNESCO világörökség területén lakik a Halászbástya lábánál, csak néhány lépésre a Mátyás templomtól. Bővebben


Exe Carlton Budapest

Exe Carlton Budapest

A Budapest szívében helyet kapott Exe Carlton Budapest barátságos és békés szállást biztosít a vendégek számára – ideális választás kikapcsolódni vágyók és üzleti úton lévők számára egyaránt. Bővebben


Gold Hotel Budapest

Gold Hotel Budapest

Ha Ön kedvező ár-érték arányú szállás ajánlatot keres Budapest centrumában, akkor a legjobb helyen jár. A Gold Hotel Budapest otthonos, elegáns, minőségi szobái klímával, LCD TV-vel, minibárral, hajszárítóval és ingyenes WiFi internet kapcsolattal felszereltek. Bővebben


Hilton Budapest Hotel

Hilton Budapest Hotel

Az UNESCO Világörökség listáján szereplő Budai Várnegyed szerves részeként a romantikus Halászbástya és a Mátyás templom szomszédságában fekvő Hilton Budapest első osztályú szolgáltatásokkal és exkluzív felszereltséggel várja a Budapestre látogatókat. A szálloda épülete egyedülálló építészeti bravúr: ... Bővebben


Hotel Castle Garden**** Budapest

Hotel Castle Garden**** Budapest

Szállodánk nyugodt pihenést és aktív kikapcsolódást biztosít a turistáknak és az üzletembereknek egyaránt. A Hotel Castle Garden**** az UNESCO Világörökség listájára felkerült Budai Várnegyed bejáratánál helyezkedik el, a páratlan szépségű látnivalók (mint a Mátyás templom, Halászbástya, Budavári Palota) ... Bővebben


Hotel Charles*** Budapest

Hotel Charles*** Budapest

Ha egy kis kikapcsolódásra vágyik, kedveli a zöld környezetet, az ízletes ételeket és a kényelmes szobákat, a legmegfelelőbb választás az Ön számára a Hotel Charles. Bővebben


Hotel Orion Várkert Budapest

Hotel Orion Várkert Budapest

Családias hangulatú szállodánk Budapest belvárosában, az Erzsébet -híd budai hídfőjénél található, egy saroknyira a Dunától. Kényelmes szobáink légkondicionáltak, ingyenes WIFI-vel, síkképernyős Tv-vel, telefonnal, minibárral és hajszárítóval felszereltek. Bővebben


Lánchíd 19 Design Hotel**** Budapest

Lánchíd 19 Design Hotel**** Budapest

Többszörösen díjnyertes design hotel Budapest belvárosában, a Duna-parton; gyönyörű panorámával a pesti Duna-partra és a Budai Várra, Budapest UNESCO Világörökségeire! A Lánchíd 19-ben nincs két egyforma szoba, a modern design székek által ’inspirált’ kreatív megoldások minden szobába egyedi hangulatot ... Bővebben


1 2   


Találatok száma: 53

21 Magyar Vendéglő

21 Magyar Vendéglő

A 21 A Magyar Vendéglő tulajdonosainak célja volt egy olyan magyar éttermet létrehozása, mely visszaadja a rég elfeledett és hiányzó Szindbádos gasztronómiai élményt. Békebeli magyar konyha 21. századi módon, minden eredeti hagyományos ízt koncentráltan megőrizve, ételeik mégis könnyebbek a régimódi ... Bővebben


Alabárdos Étterem

Alabárdos Étterem

Hagyományos magyar ételek újragondolt formában, minőségi borok kíséretében. Ezt kínáljuk Önnek történelmi falak között a Budai Várnegyed szívében. Legyen a vendégünk! Bővebben


Arany Hordó Étterem

Arany Hordó Étterem

Az Arany Hordó Étterem egykor a király főpohárnokának rezidenciája volt a Budai Várnegyed szívében. Terméskövekből kirakott pinceborozónkat a már 500 éves épület alatt húzódó Budai Labirintus egyik ágából alakítottuk ki, ahol borbemutatókkal, vacsorákkal és kóstolókkal várjuk Vendégeinket. A ... Bővebben


Arany Kaviár Étterem

Arany Kaviár Étterem

Az Arany Kaviár több mint húsz éve van jelen a magyar gasztronómia palettáján. A legjobb fine dining éttermek között tartanak minket számon, a robosztus cári pompát ötvözzük a modern elegancia könnyedségével. A Gault Millau Étteremkalauz 2010 óta egy szakács sapkával jutalmazza az Arany Kaviárt, a ... Bővebben


Arriba Taqueria Széna tér

Arriba Taqueria Széna tér

Az Arriba Taqueria egy ínyenc mexikói étteremlánc Budapesten, friss, gyorsan elkészülő ételekkel. Az amerikai-magyar alapítók elkötelezettek az udvarias ügyfélkiszolgálás iránt, és célunk, hogy a fenséges mexikói ételeinket családias, barátságos környezetben szolgáljuk fel vendégeinknek. Mi lehet ... Bővebben


Corvin Kávézó Budapest

Corvin Kávézó Budapest

A Budai Vigadó és a Kapucinus-templom között fekvő hangulatos kis tér Budapest legrégebben lakott városrésze címet is elnyerhetné. Ezen a gyönyörű helyen, a tér közepén nyitotta meg kapuit a Corvin Kávézó 2006-ban. Kávézónk belső kialakítása a klasszikus kávéházi vonalat képviseli, összhangban a tér ... Bővebben


Csészényi Kávézó Budapest

Csészényi Kávézó Budapest

Kávézónk 2005. decembere óta várja kedves vendégeit Buda szívében, a Krisztinavárosban, a régi Rill órásműhely helyén. Bővebben


Déryné Bisztró Budapest

Déryné Bisztró Budapest

Sikkes, szexi, kozmopolita. Ilyennek szeretik a lokálpatrióta budaiak a Dérynét. Az ikonikus kávéház az Auguszt család gondozásában az 1910-es évek idusán nyitott és azóta írók, celebritások, balerinák, politikusok, könnyűvérű hölgyek és fess urak ezreit szórakoztatta dekadens varázsával egy évszázadon át. ... Bővebben


Főőrség Étterem és Kávéház Budavári Palota

Főőrség Étterem és Kávéház Budavári Palota

A Főőrség ékköve a földszinten található kávéház. Századfordulós hangulat modern köntösben tálalva, melyet visszafogott, könnyed elegancia jellemez. Impozáns teraszunk a felújított Mátyás kútra néz, ahol vendégeink a lágy háttérzene mellett a kút nyugtató csobogását is hallgathatják. Bővebben


Halászbástya Étterem Budapest

Halászbástya Étterem Budapest

A Halászbástya Étterem egész évben várja kedves vendégeit változatos szolgáltatásaival. Asztalaink mellől jól látható a méltán híres budapesti panoráma. Bővebben


1 2 3 4 ... 6   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!

Magyar Nemzeti Galéria
Magyar Nemzeti Galéria
  • Budapest
  • I. kerület

Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG