ÚJ PROGRAM HIRDETÉS

Múzeum+ Magyar Nemzeti Galéria 2023

Jegyvásárlás
Kiemelt ajánlat

Múzeum+ idén utoljára a Galériában! Kiállítások, tárlatvezetések, DJ-szettek, workshop november 22-én este! A Múze. 2023-ban a Magyar Nemzeti Galéria MÚZEUM+ esti programjait az OTP Bank és az MVM támogatjam+ programon két új időszaki kiállításunk - a TechnoCool és a Budapest. Az első aranykor tárlat - is 22 óráig látogatható!

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Múzeum+

2023. november 22. 18:00 - 22:00

A november 22-i Múzeum+ programon megismerhetik a TechnoCool. Új irányok a kilencvenes évek magyar képzőművészetében (1989–2001), valamint a Budapest. Az első aranykor. Sztereoképek és képeslapfotók a Fortepan és a Deutsche Fotothek gyűjteményéből (1903–1912) című időszaki kiállításokat. A TechnoCool kiállításban részt vehetnek Petrányi Zsolt művészettörténész kurátori tárlatvezetésén, valamint Csepelyi Adrienn író és újságíró is kalauzolja az érdeklődőket a tárlatban. Virágvölgyi István, a fotókiállítás kurátora Winkler Nóra művészeti menedzserrel közösen tart vezetett sétát. A látogatók részt vehetnek továbbá egy kerekasztal-beszélgetésen, amelyen Török András, a Fortepan munkatársa, a Budapest Könyv szerzője, Fónagy Zoltán történész és Bellák Gábor művészettörténész mesélnek a főváros titkairól. Az egész estés DJ-szetteket DJ Crimson, DJ Mintaka és DJ Longman biztosítja. A múzeum állandó gyűjteményében is számos tárlatvezetés közül választhatnak, a kreatív szellemek pedig egy workshopon különleges kollázsokat készíthetnek.

RENDHAGYÓ TÁRLATVEZETÉSEK

18.00 Kilencvenes évek, miért most és miért így? | Petrányi Zsolt művészettörténész, a TechnoCool kiállítás kurátorának tárlatvezetése
A TechnoCool című kiállítás a korszak művészetét az akkor fiatal generáció szemszögéből prezentálja. Olyan alkotók munkáit ismerhetjük meg, akik az új lehetőségeket és technikákat keresték a kilencvenes években. Az akkor megjelenő elméleti könyvek és a felfrissülő popkultúra hatására az alkotók is sokoldalú műformákat kerestek, aminek eredménye egy mai szemmel is friss és inspiratív művészet lett. Milyen hatások mentén vált karakteressé és nemzetközi szinten is érvényessé és értékelhetővé a kilencvenes évek művészete? A kurátori tárlatvezetésből kiderül.
Találkozási pont: főépület, földszint, a TechnoCool kiállítás bejárata

19.00 A kilencvenes évek ritmusa | Csepelyi Adrienn író, újságíró szubjektív tárlatvezetése a TechnoCool kiállításban
A rendszerváltás utáni Magyarországra olyan erővel rontott rá a Nyugat zenei hedonizmusa, hogy hirtelen azt sem tudtuk, a gengszterrapet, a trance-t vagy a nu metalt honosítsuk. Miközben világszerte tombolt a rave-kultúra, idehaza a rádiókból nem fogyott ki az eurodance – a felszínen úgy tűnt, hozzánk csak finomítva jut el minden. Az undeground azonban soha nem látott intenzitással fogadta magába és szórta szét az ország legtávolabbi csücskébe is az újabbnál újabb műfajokat. 4/4 és tört ütem, neonszínekkel átfújt szocreál városkép, bő nadrágok és Buffalo-cipők, MTV és VIVA TV, Supra Hits és Bravo magazin – az irónia és a szekunder szégyen után végre ideje meglátnunk a ’90-es években a lényeget: egy szabadságtól, szintetizátorhangoktól és szubsztanciáktól kábult ország káoszában is fontos és szeretni való időpillanatát. S mi lehetne ehhez jobb kapaszkodó, mint a képzőművészet?
Találkozási pont: főépület, földszint, a TechnoCool kiállítás bejárata

20.00 Szubjektív budapesti séta | Virágvölgyi István, a fotókiállítás kurátora és Winkler Nóra művészeti menedzser közös tárlatvezetése a Budapest. Az első aranykor kiállításban
Lehet-e nosztalgiánk egy olyan kor Budapestje iránt, amiben nem is éltünk? Megdobban-e a szív, ha saját városunk ismerős szegleteit ismeretlen lakóival látjuk? Budapest dinamikus, méltán büszke metropolisz a 20. század első éveiben, és közben kapualjaiban személyes történeteket rejtő nagy hálózat is. Házak, amelyekhez ezer emlékkel, elevenen kötődünk, és házak, amelyeket még az előtt daráltak le a háborúk, hogy ismerhettük volna őket. Mit ad a múlt, a rátalálások, meglepetések és ismerősségek ahhoz a bonyolult, gazdag szövethez, amit úgy nevezünk: szülőváros?
Találkozási pont: főépület, III. emelet, a Budapest. Az első aranykor kiállítás bejárata

A tárlatvezetések várható időtartama: 45-60 perc

KEREKASZTAL-BESZÉLGETÉS

19.00 Egy útikönyvíró vallomása Budapest aranykorairól | Könyvbemutatóval egybekötött kerekasztal-beszélgetés Török Andrással, a Fortepan menedzserével, Fónagy Zoltán történésszel, valamint Bellák Gábor művészettörténésszel
Török Andrással, a népszerű és újszerű Budapest-útikönyvek szerzőjével és Fónagy Zoltánnal, a mindennapok története iránt is különös érdeklődést mutató történésszel a most megnyílt fotókiállítás kapcsán arról beszélget Bellák Gábor művészettörténész, hogy mit is jelentenek a régi, archív fényképek a város életét kutató történész számára. Szóba kerül sok minden egyéb mellett az is, hogy mitől izgalmas egy fénykép; hogy vajon az épületeket vagy az embereket nézik-e meg először a régi fotókon. Mit látnak ott, ahol az átlagember talán semmi érdekeset nem lát, illetve mi az, amit legszívesebben megnéznének a régi, 1900 körüli Budapesten, és mi az, amiről úgy érzik, hogy végérvényesen eltűnt a városból.
Helyszín: főépület, III. emelet, előadóterem

A program várható időtartama: 45-60 perc

TÁRLATVEZETÉSEK

18.00 | 19.15 | 20.45 Hantai, Reigl, Vasarely. Témák, formák és technikák | Király Zsuzsanna múzeumpedagógus tárlatvezetése
A 18.00-kor kezdődő tárlatvezetéshez siketek és nagyothallók is csatlakozhatnak jelnyelvi tolmácsunk segítségével.
Találkozási pont: főépület, I. emelet, 1800 utáni nemzetközi kiállítás

18.00 | 19.30 | 20.30 Tér/Erő. Terek, alkotások, hangok több szólamban | Koós Nikolett múzeumpedagógus tárlatvezetése
Találkozási pont: főépület, III. emelet, Lépésváltás – frissítve! kiállítás

18.15 | 19.30 | 20.45 A gótikus is lehet cool! | Molnár Brigitta művészettörténész tárlatvezetése
Találkozási pont: főépület, I. emelet, Késő gótikus szárnyas oltárok kiállítás

18.30 Tapints! | Balla Enikő művészettörténész tárlatvezetése vak és gyengénlátó látogatóink számára
Találkozási pont: főépület, I. emelet, 1800 utáni nemzetközi kiállítás

20.15 Wild Wild West. Artworld of the nineties in the West | Guided tour for our English-speaking guests with Alexandra Hegedűs visual artist
Meeting point: Main building, first floor, Collection of International Art after 1800

A tárlatvezetések várható időtartama: 25-30 perc

ZENE | DJ-szettek

Mintaka | Mintaka, azaz Timár Csaba szenvedélyes régi iskolás lemezgyűjtő, aki főleg, de nem kizárólag az ambient, electronica, dub és jazz világában mozog. A Lyka kiadó alapítója és társvezetője, a Beyond the Notes klubsorozat oszlopa, valamint a Szoba Studio kollektíva tagja.

Crimson | Fenyvesi Dávid a hazai underground dj-berkek huszonöt éve aktív szelektora. Bár neve sokaknak a Lick the Click! Sunburst mosolygós house-bulijairól lehet ismerős, pályája tele van kísérletező, beidegződéseken túllépő projektekkel. Közreműködője, szervezője volt az ikz, a korai LtC!, majd a dansmusiq és a Szép Booking / Férfimunka hol kevésbé, hol radikálisan újvonalas tánczenei kezdeményezéseinek. A közelmúltban a Kimitrak, aktuálisan az Amour De Vacances, a Beyond The Notes, illetve az Ideal Fears és a Crimson & Kiss címkék alatt válogat, elsősorban dub, goth, wave, acid, cosmic post disco és house megjelenésekre építve.

Longman | Czigány Dániel a hazai jungle, illetve drum and bass szubkultúra egyik kulcsfigurája. Az 1997-től aktív lemezlovas rendkívül sokat tett a műfaj hazai felfutásáért. 1999-től az Airbag című, Tilos Rádión futó műsor társalapítója, majd 2003-tól a Tactile dj-producer ötösfogat egyik tagja. A Deep hanglemezbolt legendás „törtütem” szekciója is az ő érdeme, amelyet közel húsz éven át gondozott. Ma az eklektikus, a dub-downtempo-hiphop-dnb tengelyen mozgó, egész estés szettek híve és művelője.

Helyszín: főépület, Csontváry-forduló

19.00–21.00 WORKSHOP | Cool kollázskészítés
Változatos, elgondolkodtató, humoros! A te fantáziádat is beindította a ’90-es évek művészete? Csatlakozz kreatív workshopunkhoz, ahol a TechnoCool kiállításra reflektálva saját korunk vizuális ingerhalmazát kíséreljük meg feldolgozni. Magazinok, különféle printek, színes papírok és filctollak felhasználásával alkotjuk meg a saját gondolatainkat kifejező kollázsainkat.
Helyszín: főépület, II. emelet, déli nyaktag

TEAHÁZ | Big Ben Teaház
November 22-én a Big Ben Teaház biztosítja a forró italokat a művészetkedvelők számára! Egy klasszikus gyümölcsteára vagy különlegesebbre vágyik? Válogasson kedvére és élvezze az íz- és vizuális harmóniát!
Helyszín: főépület, III. emelet, kupolatér

A programváltozás jogát fenntartjuk!

RÉSZVÉTELI INFORMÁCIÓK

A rendezvény érvényes Múzeum+ jeggyel látogatható.
Az eseményre helyszíni jegypénztárainkban is lehet belépőjegyet váltani.

A rendezvényen kép- és hangfelvétel készülhet, amelyet a Galéria saját felületein, kiadványaiban, illetve promóciós anyagain felhasználhat. A látogatók ennek kapcsán semmilyen követeléssel nem élhetnek a Galériával, a felvétel készítőivel, illetve jogos felhasználójával szemben.

Jegyárak:
TELJES ÁRÚ: 5800 Ft
KEDVEZMÉNYES*: 4200 Ft (Azon látogatóink számára, akik normál nyitvatartás alatt legalább 50%-os kedvezményes jegyre jogosultak illetve Pártoló Baráti Kör tagok.)

Múzeum+ ideje alatt nem érvényesek a rendes nyitva tartási idő alatti kedvezmények. Díjtalan belépő nem igényelhető – kivéve a Baráti kör Mecénás tagokat, akik 2023-ban is ingyenesen vehetnek részt a Múzeum+ eseményeken a Baráti Kör felé történő előzetes regisztrációt követően.

Pártoló tagok kedvezményesen vehetnek részt az eseményen.

További ajánlataink

2024.04.13.
2024.04.13.
2024.04.16.
2024.04.16.
Magyar Nemzeti Galéria programok 2024. Események, rendezvények, kiállítások
Mama nézd! - A festőnő múzsája – Anna Margit művészete
2024.04.17.
2024.04.17.
2024.04.17.
2024.04.18.
2024.04.20.
Magyar Nemzeti Galéria programok 2024. Események, rendezvények, kiállítások
Keserü Ilona 90. Önerejű képek | Csizmadia Krisztina művészettörténész kurátori tárlatvezetése
2024.04.20.
2024.04.20.
2024.04.20.
2024.04.20.
2024.04.24.
2024.04.24.
2024.04.24.
2024.04.24.
2024.04.24.
2024.04.25.
Magyar Nemzeti Galéria programok 2024. Események, rendezvények, kiállítások
Mama, nézd! - A festőnő múzsája – Anna Margit művészete
2024.04.25.
2024.04.25.
2024.04.25.
2024.04.26.
2024.04.26.
Magyar Nemzeti Galéria programok 2024. Események, rendezvények, kiállítások
A bábu megszólal – Anna Margit művészete I Kurátori tárlatvezetés
2024.04.27.
2024.04.27.
2024.04.27.
2024.04.27.
2024.04.27.
2024.04.27.
2024.04.28.
2024.04.28.
2024.05.18.
2024.06.15.
2024.07.20.
2024.08.17.
2024.08.20.
2024.09.21.
2024.10.19.
2024.10.23.
2024.11.16.
2024.12.21.
2023.11.30. - 2024.04.21.
2023.11.30. - 2024.04.21.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
Programok a Budai Várnegyedben 2024
Programok a Budai Várnegyedben
1 500 Ft - 15 890 Ft Jegyvásárlás
2024.04.10. - 2024.09.01.
2024.04.10. - 2024.09.01.
Találatok száma: 14

Boutique Hotel Victoria Budapest****

Boutique Hotel Victoria Budapest****

A Budai Vár lábánál, közvetlenül a Duna partján fekvő, 4 csillagos butikhotel 27 panorámás szobát kínál Budapest szívében. A szálloda mindössze 10 perces sétára található a Budai Vártól, a Mátyás-templomtól és a Halászbástyától, melyek nem csak a város legnépszerűbb látványosságai, hanem az UNESCO ...

Buda Castle Hotel****

Buda Castle Hotel****

A Buda Castle Hotel a Duna budai oldalán található gyönyörű Várnegyedben helyezkedik el közel a turisztikai látnivalókhoz, egy mégis csendes mellékutcában. A csodálatos helyszín amellett, hogy a Világörökség része 1987 óta, számos érdekességgel, gasztronómiai különlegességgel, kulturális élménnyel és ...

Budavár Panzió

Budavár Panzió

A Budavár Panzió Buda szívében, a történelmi Várnegyedben fekszik exkluzív, csendes, de központi helyen. Panziónkban Ön az UNESCO világörökség területén lakik a Halászbástya lábánál, csak néhány lépésre a Mátyás templomtól.

Exe Carlton Budapest

Exe Carlton Budapest

A Budapest szívében helyet kapott Exe Carlton Budapest barátságos és békés szállást biztosít a vendégek számára – ideális választás kikapcsolódni vágyók és üzleti úton lévők számára egyaránt.

Gold Hotel Budapest

Gold Hotel Budapest

Ha Ön kedvező ár-érték arányú szállás ajánlatot keres Budapest centrumában, akkor a legjobb helyen jár. A Gold Hotel Budapest otthonos, elegáns, minőségi szobái klímával, LCD TV-vel, minibárral, hajszárítóval és ingyenes WiFi internet kapcsolattal felszereltek.

Hilton Budapest

Hilton Budapest

Az UNESCO Világörökség listáján szereplő Budai Várnegyed szerves részeként a romantikus Halászbástya és a Mátyás templom szomszédságában fekvő Hilton Budapest első osztályú szolgáltatásokkal és exkluzív felszereltséggel várja a Budapestre látogatókat. A szálloda épülete egyedülálló építészeti bravúr: ...

Hotel Castle Garden**** Budapest

Hotel Castle Garden**** Budapest

Szállodánk nyugodt pihenést és aktív kikapcsolódást biztosít a turistáknak és az üzletembereknek egyaránt. A Hotel Castle Garden**** az UNESCO Világörökség listájára felkerült Budai Várnegyed bejáratánál helyezkedik el, a páratlan szépségű látnivalók (mint a Mátyás templom, Halászbástya, Budavári Palota) ...

Hotel Charles*** Budapest

Hotel Charles*** Budapest

Ha egy kis kikapcsolódásra vágyik, kedveli a zöld környezetet, az ízletes ételeket és a kényelmes szobákat, a legmegfelelőbb választás az Ön számára a Hotel Charles.

Hotel Clark Budapest*****

Hotel Clark Budapest*****

A Hotel Clark Budapest boutique hotel a főváros szívében, a Duna-part budai oldalán, az ikonikus Széchényi Lánchíd szomszédságában helyezkedik el, páratlan kilátást nyújtva a folyóra, a Budai Várra és a főváros további nevezetességeire.

Hotel Orion Várkert Budapest

Hotel Orion Várkert Budapest

Családias hangulatú szállodánk Budapest belvárosában, az Erzsébet -híd budai hídfőjénél található, egy saroknyira a Dunától. Kényelmes szobáink légkondicionáltak, ingyenes WIFI-vel, síkképernyős Tv-vel, telefonnal, minibárral és hajszárítóval felszereltek. Gondolva az üzleti utazókra, minden szobánkban ...

1 2   
Találatok száma: 57

Aranybástya Étterem - Kávéház Budapest

Aranybástya Étterem - Kávéház Budapest

Szeretettel várjuk önt és kedves vendégeit elegáns környezetben, történelmi helyszínen, Budapest egyik legszebb panorámájával. Tőlünk nem mehet el éhesen! Páratlan ízű finom ételekkel, desszertekkel és hozzájuk illő, különleges italokkal várjuk.

Asztalfoglalás
Kiemelt partner
21 Magyar Vendéglő

21 Magyar Vendéglő

A 21 A Magyar Vendéglő tulajdonosainak célja volt egy olyan magyar éttermet létrehozása, mely visszaadja a rég elfeledett és hiányzó Szindbádos gasztronómiai élményt. Békebeli magyar konyha 21. századi módon, minden eredeti hagyományos ízt koncentráltan megőrizve, ételeik mégis könnyebbek a régimódi ...

Adrienne Deluxe Budapest

Adrienne Deluxe Budapest

Üdvözlet az exkluzív különlegességek birodalmában! Borok, pezsgők, gin, vodka és egyéb kézműves termékek kizárólag magyar termelőktől egy helyen.

Alabárdos Étterem

Alabárdos Étterem

Hagyományos magyar ételek újragondolt formában, minőségi borok kíséretében. Ezt kínáljuk Önnek történelmi falak között a Budai Várnegyed szívében. Legyen a vendégünk!

Arany Hordó Étterem

Arany Hordó Étterem

Az Arany Hordó Étterem egykor a király főpohárnokának rezidenciája volt a Budai Várnegyed szívében. Terméskövekből kirakott pinceborozónkat a már 500 éves épület alatt húzódó Budai Labirintus egyik ágából alakítottuk ki, ahol borbemutatókkal, vacsorákkal és kóstolókkal várjuk Vendégeinket. A ...

Arany Kaviár Étterem

Arany Kaviár Étterem

Az Arany Kaviár több mint húsz éve van jelen a magyar gasztronómia palettáján. A legjobb fine dining éttermek között tartanak minket számon, a robosztus cári pompát ötvözzük a modern elegancia könnyedségével. A Gault Millau Étteremkalauz 2010 óta egy szakács sapkával jutalmazza az Arany Kaviárt, a ...

Arriba Taqueria Széna tér

Arriba Taqueria Széna tér

Az Arriba Taqueria egy ínyenc mexikói étteremlánc Budapesten, friss, gyorsan elkészülő ételekkel. Az amerikai-magyar alapítók elkötelezettek az udvarias ügyfélkiszolgálás iránt, és célunk, hogy a fenséges mexikói ételeinket családias, barátságos környezetben szolgáljuk fel vendégeinknek. Mi lehet ...

Corvin Kávézó Budapest

Corvin Kávézó Budapest

A Budai Vigadó és a Kapucinus-templom között fekvő hangulatos kis tér Budapest legrégebben lakott városrésze címet is elnyerhetné. Ezen a gyönyörű helyen, a tér közepén nyitotta meg kapuit a Corvin Kávézó 2006-ban. Kávézónk belső kialakítása a klasszikus kávéházi vonalat képviseli, összhangban a tér ...

Csészényi Kávézó Budapest

Csészényi Kávézó Budapest

Kávézónk 2005. decembere óta várja kedves vendégeit Buda szívében, a Krisztinavárosban, a régi Rill órásműhely helyén.

Déryné Bisztró Budapest

Déryné Bisztró Budapest

Sikkes, szexi, kozmopolita. Ilyennek szeretik a lokálpatrióta budaiak a Dérynét. Az ikonikus kávéház az Auguszt család gondozásában az 1910-es évek idusán nyitott és azóta írók, celebritások, balerinák, politikusok, könnyűvérű hölgyek és fess urak ezreit szórakoztatta dekadens varázsával egy évszázadon át. ...

1 2 3 4 ... 6   

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!

Magyar Nemzeti Galéria Magyar Nemzeti Galéria
  • Budapest
  • I. kerület
Kapcsolat, elérhetőség
Szeretné aktiválni elérhetőségeit az oldalon? Partner információ

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megadott intervallumban:
-tól
-ig