Élménymedence, pihenőmedence, jacuzzi, gyermekmedence, infraszauna és két csúszda várja vendégeit.
Élménymedence, pihenőmedence, jacuzzi, gyermekmedence, infraszauna és két csúszda várja vendégeit.
Akkor és Most Járműkiállítás és Majális Esztergom
Akkor és Most Járműkiállítás és Majális Esztergom

A különleges missziójú Ház köré olyan közösség csoportosult, akik hasonlóan gondolkodtak a város helyzetéről, és a művészet, illetve a közösség tisztító erejéről. Az ideológia egy romos, közel 200 éves épületben született meg. A különleges missziójú Ház köré olyan közösség csoportosult, akik hasonlóan gondolkodtak a város helyzetéről, és a művészet, illetve a közösség tisztító erejéről. Festőművészek, szobrászok, iparművészek, fotográfusok, ruha- és ékszer­tervezők, grafikusok, bölcsészek és pedagógusok, természetgyógyászok és pszichológusok, orvosok és szerzetesek, zenészek mind azon dolgoznak, hogy Esztergomban újra legyen hite az embereknek, és egy élhető, nyitott, befogadó városban élhessenek, alkothassanak.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Programok   

2018. MÁRCIUS 22. CSÜTÖRTÖK 18:00
FÉNYKLUB: KONTROLL

Várunk minden érdeklődőt a Kaleidoszkóp Házban a Fényklub utolsó vetítésére! A film előtt Hegedűs Roberta beszél röviden az általa választott, Kontroll c. filmről.

Hegedűs Roberta az esztergomi Dobó Katalin Gimnázium magyar, német, mozgókép- és médiaismeret tanára. Éveken keresztül tartott filmklubot az iskolában. 2005-től egyedül, majd az utóbbi három évben két kollégájával felváltva hozták a személyiségük és ízlésük diktálta filmeket a diákoknak.

Kontroll
(magyar thriller, 107 perc, 2003)
Ki ne érezte volna már úgy egy adott pillanatban, rövid vagy hosszabb élete során, hogy ki kell lépnie megszokott környezetéből. El kell bújnia a világ elől. Menekülni a múlt elől, saját maga elől és a jelenből egyaránt. "Eltűnni a föld színéről". Bulcsú (Csányi Sándor) életében is elérkezett ez a pillanat.

A film a mese és a valóság speciális keveréke. Történet egy furcsa fiatalemberről, Bulcsúról, az ellenőr társakról egy rivális ellenőr csapatról, és mindarról, ami körülöttük van. Az utazók és a jegyellenőrök -jól ismert- drámai, de legtöbbször komikus viszonyáról. Egy kegyetlen gyilkológépről, aki utasokat lök a metró elé, és a metróvezetőség embereiről, akik számára csak egyetlen fontos szempont létezik az utasok metróba vetett hite. Egy időről-időre feltűnő különös alakról, a Gyalogkakukkról akinek kedvenc szórakozása, hogy magára haragítja az ellenőröket, hogy azok heves izgalmak közepette üldözni kezdjék a folyosókon, a peronokon, a mozgólépcsőn és a sínek között. Béláról, a bukott mozdonyvezetőről, aki most "csak" metrókocsi vezető. Szofiról, - Béla lányáról, akinek kedvenc időtöltése, hogy naphosszat metrózik. Ő lesz a "nagy ő", akibe Bulcsú első látásra beleszeret. A véletlenek furcsa sorozata Bulcsúra tereli a vezetők gyanúját. Vajon nem ő az a rémalak, akitől rettegniük kell az utazóknak? Pedig az új szerelemmel, Bulcsú számára megint értelmet nyert az élet... Csak egyetlen út marad nyitva: Bulcsúnak el kell kapnia az utazók gyilkosát.

A Fényklubról:
A Kaleidoszkóp Ház egy a városban egyedülálló art bisztró, ahol már hét éve mindig egyszerre több művészeti ágazat képviselteti magát. Itt, Esztergomban nálunk találkozik többek között a zene, az irodalom a képző- és iparművészet a gasztronómiával és a filmmel is. Az intézményt üzemeltető Eurohíd Alapítvány csapata januárban indította harmadik tematikus filmklubját.
A vetítéssorozat hiánypótló szerepet tölt be a város életében, ahol hosszú évek óta nincs már mozi. Most tervezett projektünket a közösségépítés szándéka motiválja. A 2018 januárjában kezdődő "Fényklub" célja, hogy az ünnepeket követő és a derűs tavaszt megelőző három sötét, hideg hónapban menedéket nyújtson a szürke, borongós télben az esztergomiak (és környékbeliek) életkedvének. A meghívott előadók egy-egy általuk választott, "családi" kategóriás, széles körben befogadható filmet mutatják be a vetítések előtt.

A részvétel ingyenes!

2018. MÁRCIUS 23. PÉNTEK 18:00
BAKSAI JÓZSEF: ETŰDÖK - KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ A RONDELLA GALÉRIÁBAN

A megnyitó alkalmából Baksai József beszél majd alkotásairól.

A kiállítás március 24-től, április 8-ig tart majd nyitva, 11:00-16:00 óra között.

2018. MÁRCIUS 23. PÉNTEK 21:00
LADO & Friends 004

Egy hónap pihenő után megint visszatérünk a barlangba és egy egész estén át technozunk!

Vendégünk az A C I D W I T C H lesz Yinna és Alexandr társaságában. A duó tagjai külön-külön is nagyot szólnak és meghatározó részei a budapesti éjszakának, de együtt valami nagyon különleges boszorkánykodásra készülnek, amiben várhatóan a house, techno és acid fog keveredni.

A Bee 2 Bee név alatt Laller és Dani fognak egy órát örömzenélni, amire mind nagyon kíváncsiak vagyunk, hiszen még sosem láttuk őket együtt tekergetni a potikat!

A megszokott módon pedig marcell és Doraxplorer fogják még szolgáltatni a jobbnál jobb zenéket.

Mindenkit szeretettel várunk! 

2018. MÁRCIUS 24. SZOMBAT 21:00
FOLKFONICS KONCERT

A Folkfonics zenekart konzervatóriumot és zeneakadémiát végzett művészek alapították, akik mindannyian sajátos, olykor eltérő, mégis egyedi stílust visznek a formáció hangzásvilágába. Különleges zenei világukban a népdal, az irodalom és saját dallamaik keverednek alternatív pop-funk-swing köntösbe bújtatva.
A finom vonós hangzás vagy a fingerstyle gitárjáték éppúgy jellemző dalaikra, mint a fúvósokkal tűzdelt funky, vagy az elektormos gitár dominálta rock. Veres Ida, a zenekar állandó énekesnőjének egyedülálló, mélyen búgó hangja egyszerre érinti meg a szíveket a líraibb művek során és táncoltatja meg a lábakat a ritmikusabb szerzemények alatt. A formáció az utóbbi két évben négyszer volt a Petőfi Rádió vendége, dalaikat több rádió játssza, klipjeik több zenei újságban megjelentek. (Lángoló Gitárok, Recorder, Fidelio.) 2016-ban a Fidelio De szeretnék című számukat a 10 eddigi legjobb József Attila feldolgozás közé válogatta.
Koncertjeikre éppúgy jellemző a megihletett, csendesülős jelleg, mint a koncert második felére beinduló, pörgős, bulizós dallamok.

A koncerteken Veres Ida énekel. (Császári Pillanatművek, Spacetaxi, Lovelaces)

2018. MÁRCIUS 30. PÉNTEK 19:00
NYUSZIKÖSZÖNTŐ AKUSZTIK

Soha véget nem érő raveparty sorozatunk ismét új dátummal bővül, nagyon megszerettük a kis barlangunkat, így amíg nem fővünk meg benne addig még menjünk le mulatni! Ez alkalommal a megváltó, a megmentő, avagy az I. Szerengeti Vérnyúl feltámadása alkalmából jövünk össze, hogy kellemes punk dalokkal kedveskedjünk hőn szeretett Urunknak!

Támogatás: 500 ft
Kezdés: max 20.00

LACI AKUSZTIK BAND
A “The Buttholes” kapitánya igazi szikla a hazai punk szcénában, saját dalokkal és kedves mátkájával érkezik hozzánk.

ZSÁKUTCA
A lassan Klezmer bandává avanzsáló csapat trióként támad, lesz klarinét, gitár, cajun és Gusztávunk angyali hangja!

SKYLINE AVENUE
Új fellépőnk is van, a fővárosi fiatalember a punkrock, poprock vonalon alkot és hoz pár covert is.

BORHI DANI
A jól bevált nóták néhány új coverrel és saját dalokkal megküldve, a szokásos agresszív módon előadva.

SKOLÁK PETI
Péter cár visszatér közénk! Jó ideje nem járt erre, reméljük hoz pár új dalt is a kiváló humorérzékén kívül!

PÁL ZSOMBOR
A néhai “Kozmosz” vége után Zsombor főleg akusztikus performanszaiban örökíti tovább a dalokat, amik magyar nyelvű punk szerzemények.

BÚS TIBI
Megint lesz “Bústibi” örülhetnek a csajok és a rajongók, meg mindenki mert most is fasza lesz!

2018. április 7., 21:00
Cats in da Cave vol.10

Ahogy már megszokhattátok az estén a DRUM&BASS kap majd főszerepet!
- Természetesen a rezidens DJ-ken (GYSTORE,BRANDO,ZOLTA) kívül jön pár vendég fellépő is, ezen felül pedig a Castlenick-Zolta-Brando trió b3b szettjéből Castlenick és Zolta szülinapi szettel készül! Az estét a barlangunkban debütáló FOUR20 nyitja meg. Visszatér hozzánk a THE GROVE live act formáció, akik új trackeikkel és trashbeat cirkuszukkal biztosítják a kellő hangulatot! Az i-re SAINTONE teszi fel a pontot, egy kemény, zúzós neuro-crosbreed szettel! A pesti úr most tér vissza másodszor hozzánk. A szövegelést pedig bízzuk SOLDIERR-re!

Belépés ingyenes!

2018. május 12., 20:00
TÖRZS X FERKO

Forrás: a Kaleidoszkóp Ház honlapja és FB oldala


2018.03.22. - 2018.03.24.
2018.03.30.
2018.04.07.
2018.05.12.

Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

Találatok száma: 1

Kökörcsin Erdei Iskola Esztergom

Kökörcsin Erdei Iskola Esztergom

Az Erdei Iskola Esztergom mellett található a 117. számú főút és az úgynevezett `Suzuki`-út kereszteződésében. Ez a Duna-Ipoly Nemzeti Park `nyugati kapuja`. Keletről idáig érnek a Pilis (mészkő) és a ...
KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Kaleidoszkóp Ház programok 2018 Esztergom

Programajánlat

Fesztiválsziget Esztergom 2018
Fesztiválsziget Esztergom 2018
  • Esztergom
2018. március 24.
Hittan foglalkozás az Esztergomi Bazilikában
Hittan foglalkozás az Esztergomi Bazilikában
  • Esztergom
2018. március 24.
Esztergomi Bazilika koncertek 2018
Esztergomi Bazilika koncertek 2018
  • Esztergom
2018. március 24. 11:30
Esztergomi Bazilika programok 2018
Esztergomi Bazilika programok 2018
  • Esztergom
2018. március 24. 11:30
Főpásztori szentmisék az Esztergomi Bazilikában
Főpásztori szentmisék az Esztergomi Bazilikában
  • Esztergom
2018. március 25. 10:30