Budapesti tűzijáték nézés hajóról svédasztalos vacsorával.
Budapesti tűzijáték nézés hajóról svédasztalos vacsorával.
Budapesti tűzijáték nézés hajóról svédasztalos vacsorával.
Budapesti tűzijáték nézés hajóról svédasztalos vacsorával.

Az elegáns, polgári környezetű Budai Várban már több évtizede működik Magyarország legrégebben folyamatosan működő magán galériája a Koller Galéria. A galéria már kezdetektől képviselte a kortárs művészeket, elsősorban a rézkarcolókat és a grafikusokat. A kortárs művészek támogatása immár természetes és ismert a Koller Galéria profiljában. Tudván, hogy minden művész egyszer kortárs volt, a galéria egy fiatal, éppen kibővülő művészcsapattal erősíti ezt az ágát. Ehhez nemcsak a rendszeres kiállítások szervezése tartozik, hanem az évente egyszer átadott Koller-Díj, valamint művésztelepek szervezése.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Időszaki kiállítás

Takáts Márton Budapestje - TAKÁTS MÁRTON grafikus és festőművész kiállítása
2018. február 22. - március 11.

Megnyitó: 2018. február 22. csütörtök 18.00 óra
Közreműködnek:
Tempfli Erik - zongora, Pécsváradi Attila - basszusgitár, Jancsovics Máté - dob.
A kiállítás megtekinthető: február 23-től március 11-ig.

Kiállításunkon Takáts Márton legújabb festményeit mutatjuk be. A régebbi, grafikai korszakát követöen, immár hosszabb ideje széles körben ismerté vált festményein sajátos stílust fejlesztett. E tárlaton most Budapesti helyszinekbe, utcákba és kávézókba helyezett különös felfedezendő személyiségeket, látogatókat tár elénk. Igy nemcsak átértelmezi a helyszínek hatását a látogatóra, hanem egyben megmutatja mennyire érdekes hatással lehet egy személyiség az egyes helyszínekre.

"Az alkotó és a befogadó közötti szakadék kialakulásában és abban, hogy az európai társadalom teljesen közömbös saját kortárs művészete iránt, óriási felelősség terheli azokat a kizárólagosságra törekvő aktuális művészeti irányzatokat, melyek a duchamp-i alapvetés szellemében, tagadva a hagyományos képzőművészeti formanyelvet, a néző számára értelmezhetetlenné tették a művészeti szcénában zajló eseményeket. Úgy látom, hogy a művészettörténetben zajló permanens szemléletváltozás következtében ma épp a korábban kárhoztatott figuratívitásban rejlik az a progresszív erő, mely mindig egy adott korszak avantgarde-jait jellemzi, és amely képes áthidalni az említett kommunikációs szakadékot" (Takáts Márton a kortárs művészetről).

Budai Vár, Táncsics Mihály utca 5.
Nyitvatartás minden nap: 10:00-18:00

Amerigo Tot emlékszobája és állandó kiállítása

A Koller Galéria székhelye már évtizedek óta a magyar származású szobrász, Amerigo Tot műteremházában található. Tiszteletére a galéria harmadik és legszebb szintjén egy emlékszobát létesítettünk, amelyben látogatóink személyes tárgyain kívül a művész szerszámait, számos alkotását és a róla megjelent kiadványokat is megtekinthetik. A látogatás díjmentes. Ismerje meg Ön is a nemzetközileg elismert szobrászmestert, aki nemcsak a Pápa személyes barátai közé tartozott, hanem mint színész a "Keresztapa II" című filmben is szerepelt.

Nyitvatartás:

minden nap 10:00-18:00

Forrás: A galéria sajtóanyaga, honlapja

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Koller Galéria kiállítás a Budai Várban 2018

Programajánlat

Szolgáltató

Koller Galéria
Koller Galéria
  • Budapest
  • I. kerület
Budai Vigadó
Budai Vigadó
  • Budapest
  • I. kerület
21 Magyar Vendéglő
21 Magyar Vendéglő
  • Budapest
  • I. kerület
Alabárdos Étterem
Alabárdos Étterem
  • Budapest
  • I. kerület
Arany Hordó Étterem
Arany Hordó Étterem
  • Budapest
  • I. kerület
© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket