Óriási szerelemhétvége egy Minivilágban!
Óriási szerelemhétvége egy Minivilágban!
Sisi szívügyei - Valentin-napi séta a Várkert Bazárban
Sisi szívügyei - Valentin-napi séta a Várkert Bazárban
Valódi kikapcsolódásra vágyik? Akkor irány Gyopárosfürdő! Kedvezményes ajánlat korlátlan fürdőbelépő
Valódi kikapcsolódásra vágyik? Akkor irány Gyopárosfürdő! Kedvezményes ajánlat korlátlan fürdőbelépő
Utazás kiállítás Budapest - Aktív hétvége van
Utazás kiállítás Budapest - Aktív hétvége van
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Szerelemnapok jönnek..........
Szerelemnapok jönnek..........

Magyar Népi Iparművészeti Múzeum programok 2019

2019.02.09. - 05.28.

A Hagyományok Háza részeként működő Magyar Népi Iparművészeti Múzeum programjai, kiállításai.

Magyar Népi Iparművészeti Múzeum programok 2019

Programok

Nyitott Műhely - Palóc pásztorfurulya készítő kurzus Pál István nógrádi pásztor hagyománya alapján
2019. február 15., 22., március 1., 8., 22. 14:00-18:00

5 alkalom, 4 óra / alkalom

A tanfolyam célja: 

 • számtalan speciális technikai fogás elsajátítása
 • saját furulya elkészítése
 • Alapfokú fafaragási és zenei ismeretek ajánlottak a kurzus elvégzéséhez.

A kurzus díja: 15 000 Ft/ fő (kedvezményes ár Pál István 100. születésnapja alkalmából)
A tanfolyamhoz szükséges alapanyagokat és szerszámokat a Hagyományok Háza biztosítja.
(A kurzuson maximálisan 8-10 fő vehet részt.)

Nyitott Műhely - Babakészítő kurzus Riskó Erzsébet népi iparművésszel
2019. február 16. szombat 10:00-15:00
2019. február 17. vasárnap 10:00-15:00

Immár hagyománnyá válik a Nyitott műhelyben a babavarrás.
Idei mesterünk Riskó Erzsébet népi iparművész lesz, aki évtizedek óta foglalkozik népviseletes babák készítésével.
Foglalkozás díja: 8 500 Ft / fő / 2 nap
(A díj tartalmazza az alapanyagok és a foglalkoztató díját.)
Gyerekeket 9 éves kortól várjuk anyukájuk, nagymamájuk kísértében. (anya + gyerek díj: 12000 Ft)

Nyitott Műhely - Kézművesek a nagyvilágban
Távoli tájak szőttesei: Mexikó, Finnország, Bhután
2019. február 21., 17 óra

A téli estéken tavaszt várván jól esik trópusi tájak, meleg éghajlati országok képeit nézegetni.
Varga Anna szövő, szakmai szemmel kutakodva járt a nagyvilágban. Előadásában rengeteg gyönyörű szőttest láthatunk képen, és élőben is.

Belépőjegy:

 • 800 Ft teljes árú jegy
 • 600 Ft a kedvezményes (diák, nyugdíjas, Hagyományok Háza hallgatója)

A Magyar Népi Iparművészeti Múzeum kiállításai

Töretlen hittel - A 75 éves Gaál János bútorfestő kiállítása
Időpont: 2019. január 22. – március 9.

Helyszín: Magyar Népi Iparművészeti Múzeum

Gaál János fiatalon precizitást és nagy kézügyességet igénylő munkát végzett; vésnökként dolgozott. 1974-ben lett a Néprajzi Múzeum restaurátora, Az osztály munkáját 1976-2000 között vezette.
A múzeumban töltött 33 esztendő a magyar kultúra még megmaradt tárgyi emlékeinek helyreállításával, gyakran megmentésével telt. A múzeum bútorgyűjteményének és Egyházi Gyűjteményének relikviái mellett többek között katolikus és református templomok, valamint a Pannonhalmi Apátság és a sárospataki Rákóczi-vár berendezését is restaurálta. Műtárgyakat konzervált és rekonstrukciókat készített, a szívéhez közel került tárgyak pedig alkotásra késztették. Gaál János legkedvesebb műfaja a díszítőfestészet.

Hímzett álmok - Tóth Ágnes hímző népi iparművész emlékkiállítása
Időpont: 2019. január 31. – március 16.

Helyszín: Magyar Népi Iparművészeti Múzeum

Tóth Ágnes 1956-ban Sopronban született, súlyos mozgáskorlátozott, tolókocsihoz kötött életet élt. Vidám, szorgalmas, rendkívül tehetséges hímző volt, teli tervekkel és eredményekkel.
Édesanyja mozgássérült kislányát már öt éves korától tanítgatta a varrásra.
„Több kedves darabom van, amiket soha nem hagyok ki a kiállításokról. A Storno gyűjteményből származó ún. kétfejű sasos és a sárkányos minták, azokat szeretem legjobban, velük lettem ifjú népművész. Szintén a Soproni Múzeumból való a fehér vagdalásos, madara s munkám mintája, vertcsipke szegéllyel készült mindhárom. Öröm minden díj, visszajelzés, hogy nem csinálom rosszul. Az viszont nagyobb örömöt ad, ha egy kiállításon látom, hogy megnézik a munkámat, nézik a hátulját, megcsodálják és nem tudják, hogy én állok ott. Megmutatni a kézimunkákat az az igazi öröm, és ha én is látom, hogy másnak tetszik! A díjak is számítanak valóban, de a kiállítás nagyobb boldogság!”
Tudását, elhivatottságát életmű kiállítása bizonyítja.
A kiállítás megtekinthető 2019. március 16-ig, keddtől szombatig 10-18 óra között.

Tárlatvezetés: 2019. március 5., 14 óra Tóth Ágnes hímző nem hétköznapi életéről, sorsának hímzett lenyomatáról és átütő erejű alkotásairól beszél Bangó Alíz gyűjteménykezelő.

100 éve született Pál István
Időpont: 2019. február 20-tól

Helyszín: Magyar Népi Iparművészeti Múzeum

Pál István 1919-ben született a Nógrád megyei Kétbodonyban egy kilenc gyermekes család első fiúgyermekeként. Családja kizárólag pásztor felmenőket tartott számon, már egészen kicsi gyermekkora óta kísérte apját két öccsével együtt a legelőre, így szinte belenőtt a pásztormesterségbe.
István a három fiú közül egyedül vette át a furulyás, flótás, dudás örökséget, és édesanyja nagybátyjától a hangszerek elkészítési módját, valamint a faragást is megtanulta. Kilencéves korára már a dudát is hóna alá tudta venni és még csak tizenöt éves volt, amikor édesapja ajánlására Koós József, a Bartók Béla által is nagyra tartott muzsikus pásztor magával vitte a nógrádi várba, ahol az összegyűlteket dudajátékával mulattatta.
Pál Istvánt 1992-ben fedezték fel a népzenekutatók. Ettől kezdve rendszeresen jártak hozzá néprajzi gyűjtők, furulyázásáról, dudálásáról, énekeiről számos felvétel készült, a Pál István mesél – Egy nógrádi magyar pásztorember mesekincse című kiadványt 2017-ben a Hagyományok Háza jelentette meg.
Pál István születésének századik évfordulóján a Magyar Népi Iparművészeti Múzeum (Budapest, Fő utca 6.) kiállítást rendez, a tárlat február 20-tól látogatható.

Az intarzia mestere - Szabó László Zoltán fafaragó, népművészet mestere kiállítása
Időpont: 2019. március 14. – május 28.

Helyszín: Magyar Népi Iparművészeti Múzeum

Szabó László Zoltán bútorkészítéssel, restaurálással foglalkozik, fa- és kőszobrokat alkot. 1984-ben kapta meg a Népi Iparművész címet. Vöröstón él, ahol komoly hagyománya volt a keményfa bútorok faberakásos díszítésének. 1990 óta gyűjti ezeket a motívumokat és ezek felhasználásával készíti bútorait is. Több emlékművet és oszlopot, játszóteret is készített. Ilyen van Vöröstón, Nagyvázsonyban, Balatonfüreden, Hidegkúton, Szápáron és az országban több helyen. A kiállításon megtekinthetők intarziás népi bútorai.
Fafaragóként több nagy díjat is magáénak tudhat: 1995-ben Király Zsiga-díjat kapott, 2001-ben kiérdemelte a Népművészet Mestere. 2010-ben Ajkán Alkotói Díjat kapott. 2014-ben, a Népi Mesterségek Művészete Pályázaton alkotása Nagydíjas lett. Két éve tagja a Veszprémi Művész Céhnek, rendszeresen részt vesz egyéni és kollektív kiállításokon.
A kiállítást megnyitja: Mónus Béla Népművészet Mestere-díjas fafaragó.

Rings on water - Vízgyűrűk című nemzetközi kézműves pályázat kiállításáról
Időpont: 2019. március 22. – május 18.

Helyszín: Magyar Népi Iparművészeti Múzeum

A Vízgyűrűk kézműves-központú formatervezési pályázatot 2000 óta hirdeti meg a szlovákiai Népművészeti Központ az Úluv. Idén a Visegrádi Négyek országaiból is jelentkezhettek designerek és kézművesek a megmérettetésre. A Hagyományok Háza vállalta fel a magyarországi szakmai koordinációt. A pályázat célja volt, hogy ösztönözze olyan kézművesség alapú design kialakulását, amelynek forrása a hagyományos kézművesség és népművészet.
A nemzetközi zsűri több magyar alkotót is beválogatott a kiállításra, illetve Mosonyi Éva tojásírót és Szente Krisztina fazekast díjazásban részesítette. Az iparművészeti kiállításon a magyar alkotók mellett bemutatkoznak cseh, lengyel és szlovák kézművesek, designerek és művészeti képzőintézmények növendékei.

A kiállítás magyar kurátora: Illés Vanda művészettörténész.

Forrás: Hagyományok Háza


2019.02.09. - 2019.05.28.
Találatok száma: 7

Jagelló Business Hotel***

Jagelló Business Hotel***

A kitűnő elhelyezkedésű Jagelló Business Hotel a budai üzleti negyedben található, az M1-es és M7-es autópályák és a Budapest Congress és World Trade Center közelében. Budapest budai oldalán, a 12. kerületben zöld környezetben várja vendégeit budapesti üzleti hotelünk 24 modern szobával. A szobák ... Bővebben


Anna Hotel*** Budapest

Anna Hotel*** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben


Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST****SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és ... Bővebben


Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő ... Bővebben


Szállás Budapest Belvárosban (V. kerület)

Szállás Budapest Belvárosban (V. kerület)

Luxus kényelem a belváros szívében, 50 méterre a Vörösmarty tértől! Budapest 5. kerületének közepén,a Dunától pár perc sétára 2, 4, 6 fős teljesen felszerelt apartmanokkal várjuk! Központi elhelyezkedésű, mégis csendes, ideális pihenőhely egy hosszú, városnézéssel töltött nap után. Egyedi design, ... Bővebben


Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben


Prestige Hotel**** Superior Budapest

Prestige Hotel**** Superior Budapest

A Budapest belvárosában 2015 áprilisában megnyílt Prestige Hotel Budapest visszaidézi a boldog békeidőket. A nagypolgári épület a 19. századból Hild József építész munkáját dicséri, aki a reformkor és a klasszicizmus legnagyobb alakjaként vonult be a történelembe. Csodálatos építészet és isteni ... Bővebben




A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Rejtélyes történelem

Kiemelt ajánlatok

Hagyományok Háza programok 2019. Online jegyvásárlás
Hagyományok Háza programok 2019. Online jegyvásárlás
 • Budapest
 • I. kerület
2019. február 22 - 24.
Táncház Napja 2019
 • Budapest
 • VI. kerület
2019. május 11.

Figyelmébe ajánljuk!

Hagyományok Háza
Hagyományok Háza
 • Budapest
 • I. kerület

Érdemes felkeresni!

Hungária Koncert Programiroda
Hungária Koncert Programiroda
 • Budapest
 • V. kerület
Országos Széchényi Könyvtár
Országos Széchényi Könyvtár
 • Budapest
 • I. kerület
Duna Palota
Duna Palota
 • Budapest
 • V. kerület
Várkert Bazár
Várkert Bazár
 • Budapest
 • I. kerület

Ez is érdekelheti!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Mars küldetés, Földön kívüli szórakozás
Kirándulás a Budai Várnegyedbe a Budavári Siklóval
Magyar Nemzeti Múzeum - interaktív múzeum látogatás
Nézze meg Budapestet az Óriáskerékről! Felejthetetlen látvány, kihagyhatatlan élmény!
Libegjen velünk! Repülő székekkel Budapest felett.
Cápás állatkertünkben egy látványalagútban csodálhatják meg a tigris-, és barna cápákat.
A vezetés élménye! Várjuk a Közép-Európában egyedülálló autóverseny szimulátor központunkban!
Csobbanjon velünk a Dunába! Kétéltű buszos városnézés Budapesten.
12.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket