Múzeum gyerekeknek Nyíregyháza 2021. Múzeumi órák óvodástól középiskolás korig

Múzeum gyerekeknek Nyíregyháza 2021. Múzeumi órák óvodástól középiskolás korig

Kiemelt ajánlat
2021.01.01. - 12.31.

A múzeumi órák célja: hogy a múzeumot megszerettessük a gyermekekkel, megtanítsuk őket megfelelő módon használni annak titokzatosan sajátos eszközeit érdeklődésük, kiapadhatatlan kíváncsiságuk kielégítésére, tudásuk gyarapítására. Az órák vetítéssel, játékos feladatokkal egybekötött érdekes előadások, eredeti tárgy vagy tárgymásolattal, mímes, szituációs- és szerepjátékkal, a téma feldolgozásától függően. A múzeumi órákat korosztályi megjelöléssel ajánljuk, de természetesen ettől eltérően más korosztály számára is „testre szabjuk”.

Múzeumpedagógia

Óvodásoknak

ANDRIS BÁCSI KUTYÁJA

Jósa András bácsi állatszeretete híres volt, különösen a kutyák lopták be magukat a szívébe. Egyik jó barátja viccesen meg is jegyezte, hogy szívesen lenne a Jósa háznál kutya, mert annyira jól megy soruk. Lányai nagy örömére ezek a kutyusok olykor még a paplanos ágyba is befeküdhettek. Andris bácsi bútorokat és játékokat is faragott hat lányának, együtt muzsikáltak, színházi előadásokat álmodtak meg, no és díszleteket is készítettek. Vajon mi köze lehetett egyik kedvenc kutyájának egy színházi díszlet elkészítésében? Nyomozzunk, s készítsünk mi is közösen egy darabka díszletet.

A FOGLALKOZÁS ÁRA: 500 FT/FŐ

TARTSD KEZEDBEN A FÉNYT

„Gyertek, gyertek, gyújtsunk fényt, pici gyertyalángot…” – felfedezzük együtt a múzeumban rejtőző ragyogó vagy éppen halovány fényeket? Ha szemfülesek vagytok, számtalan fényforrást találhattok a festményeken, a dísztárgyakon, amelyekről annyi mindent kideríthetünk. Ha pedig van kedvetek, egyet ti is mártogathattok. Kitaláljátok, mit készítünk?

A FOGLALKOZÁS ÁRA: 500 FT/FŐ

EMLÉKFOLTOZÓK

Szeretitek a meséket? Szívesen lennétek mesehősök? Szeretnétek bátor tündérek lenni? Tudtátok, hogy a fiúk is lehetnek tündérek? Legyünk emlékfoltozó tündérek, válasszunk magunknak nevet, készítsünk szerencsehozó talizmánt, s 7 próbát kiállva barangoljuk be a múzeumot. Küldetésünk pedig, hogy emlékeket, tárgyakat, történeteket mentsünk meg, s megállítsuk a Radír nevű varázsló pusztító fondorlatait. Indulhatunk?

A FOGLALKOZÁS ÁRA: 500 FT/FŐ

KRAJCÁR GARAS LYUKAS GARAS, AVAGY CSEREBERE FOGADOM...

Kaptatok már vásárfiát? Tudjátok milyen portékákat árultak régen a vásárokon? „Én elmentem a vásárba fél pénzzel…”, de hogyan, és mivel fizettek régen? Dalokkal, mondókákkal színesítve mindezekre közösen megkeressük a válaszokat, miközben megismerkedünk a nyíregyházi vásár jellegzetes árusaival: a mézeskalácsos bácsival, a gyékényárus asszonnyal vagy a tirpák lánnyal, ezután elkészítjük a saját vásárfiánkat.

A FOGLALKOZÁS ÁRA: 500 FT/FŐ

BÉRLET ÁRA: 1200 FT/FŐ/3 ALKALOM

A BÉRLET 3 SZABADON VÁLASZTOTT FOGLALKOZÁST TARTALMAZ, MELY EGY TANÉV SORÁN HASZNÁLHATÓ FEL. BÉRLETTEL EGYARÁNT VÁLASZTHATÓ AZ IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁSOKHOZ KAPCSOLÓDÓ FOGLALKOZÁS.
A BÉRLET A MÚZEUM PÉNZTÁRÁBAN VÁSÁROLHATÓ MEG.

1-4. osztályosoknak

A MI ANDRÁS BÁCSINK – IDŐGÉPPEL A NYOMÁBAN

„…egy magam fajta vén embernek annyi emlék torlódik össze pennája hegyére, hogy a papiros azokat onnan kicsiklandozza.” – írta Jósa András. Írásait böngészve rájöhetünk, hogy ezzel is milyen kincset adott a kezünkbe. Pattanjunk be egy időgépbe és legyünk társai Andris bácsinak, mintha ott kíváncsiskodnánk mellette, így kicsit lehetünk orvosok, régészek, zenészek, utazunk többek között Németországba, Svájca, Párizsba, és az oldalbordáját – mert így nevezte élete párját – Olga nénit is megismerhetjük, ó és a két kedvenc kutyájáról se feledkezzünk meg, mert ők még a paplanos ágyba is befeküdhettek. Ó de még annyi felfedezni való vár ránk. Ki szeretne jegyet váltani az időgépre, tessék csak tessék, van még hely.

A FOGLALKOZÁS ÁRA:700 FT/FŐ

EMESE ÁLMA

Kíváncsiak vagytok, miről álmodott Emese? Visszarepülnétek egy turulmadár szárnyán az időben? Kalandozzunk Emesével és az ő kisfiával, Álmossal, s ha szemfülesek vagyunk és követjük a nyomokat, megtudjuk, hogyan jutottak el a magyarok „végtelen síkságokon és hólepte hegyeken át a hunok hajdani hazájába, ahol még ma is élnek”. Alkotó foglalkozáson nemezlabdát gyúrunk.

A FOGLALKOZÁS ÁRA: 800 FT/FŐ

TARTSD KEZEDBEN A FÉNYT

A múzeum kiállításaiban fellelhető műtárgyakon szereplő fényforrásokon keresztül ismerkedünk a fénnyel, a tűzzel, a fényforrásokkal. A tűz megszelídítését, a keletkezésétől napjainkig követjük nyomon. Hogyan lett a tűzből fényforrás? Minderre fény derül a foglalkozás során.

A FOGLALKOZÁS ÁRA: 800 FT/FŐ

EMLÉKFOLTOZÓK

A múzeum kiállításaiban lévő tárgyak üzennek nekünk, sok-sok történet tudói, melyeket nekünk kell előcsalogatni. Mit kell tennünk, s milyen képességek birtokában kell lennünk, hogy igazán jó emlékfoltozók legyünk, s kik lesznek a társaink ezen az úton? Kutassunk, barangoljunk, s közben tárjunk fel saját történeteket is.

A FOGLALKOZÁS ÁRA: 700 FT/FŐ

KRAJCÁR GARAS LYUKAS GARAS, AVAGY CSEREBERE FOGADOM...

Mely városokban rendeztek vásárokat? Milyen napra esett? Mi árulkodik ezekről? Milyen portékákat árultak ott? Ezekre a kérdésekre kaphatunk választ a foglalkozás során. Ha kíváncsivá tettünk, s te is felfedeznéd a vásári sokadalom sokszínűségét, gyere, látogass el a múzeumi vásárunkba, vigyél te is vásárfiát az otthon maradottaknak!

A FOGLALKOZÁS ÁRA: 800 FT/FŐ

JÓSA DOKTOR PATIKÁJA I. - HOVÁ LETT A MÚZEUMI RIGÓ HANGJA?

„Rigó Rozi naphosszat vidáman trillázott a múzeumkert termetes fáinak ágai között, ám egy ködös reggelen Galamb Gizi keserves sírdogálásra lett figyelmes…” Vajon mi történhetett a kis sárgacsőrűvel? Nyomozzuk ki együtt! Szimatolás közben találkozhattok Menta Matyival, Kamilla Katával, Zsálya Zsuzsival és gyógyító társaikkal, akik izgalmas feladványokkal segítenek megfejteni a rejtélyes csönd okát.

A FOGLALKOZÁS ÁRA: 700 FT/FŐ

BÉRLET ÁRA: 1800 FT/FŐ/3 ALKALOM

5-8. osztályosoknak

Érdeklődjön nálunk!

Középiskolásoknak

ÚTIKALAUZ MARSLAKÓKNAK

Szerb Antal: Budapesti kalauz: Marslakók számára című elbeszélése alapján csöppenünk bele a turizmus világába, s formálódunk idegenvezetőkké. Legyünk merészek, kreatívak, s minél izgalmasabb programot, s látnivaló-kavalkádot állítsunk össze, mely Nyíregyházához és a Jósa András Múzeumhoz kapcsolódik, akár Marslakók számára is.

A FOGLALKOZÁS ÁRA: 700 FT/FŐ

BEVÁLLALÓS VAGY?- IRÁNY AZ AMAZONAS

Tisztelt Uraim!

Jelen levelemmel szeretném megpályázni az Önök által meghirdetett lehetőséget, amely az Amazonas vidékére utazó expedícióval kapcsolatos. Szeretnék a kutatócsapat része lenni, mert…” S mire van szükség, hogy a csapat tagja legyél? Többek között arra, hogy írj egy jó motivációs levelet, s bújj Jósa András bőrébe.

A FOGLALKOZÁS ÁRA: 700 FT/FŐ

Speciális igényű gyermekeknek

Szeretettel ajánljuk múzeumpedagógiai foglalkozásainkat speciális igényű – látássérült, hallássérült, mozgáskorlátozott, értelmi akadályozott – gyermekek részére.

Előzetes egyeztetés során részletesen megbeszéljük az igényeket és a lehetőségeket, hogy minél több élménnyel gazdagodjanak a gyerekek.


2021.01.01. - 2021.12.31.
További ajánlataink

2021.09.24. 16:30 Sóstói Múzeumfalu programok 2021. Események, rendezvények, foglalkozások
Kutatók éjszakája - Programok a Sóstói Múzeumfaluban
2021.09.24. - 2021.10.24. Nyíregyházi kiállítások 2021. Várjuk a Jósa András Múzeumban, és a Kállay Gyűjtemény Múzeumban
2021.09.25. Sóstói Múzeumfalu programok 2021. Események, rendezvények, foglalkozások
Szüreti családi nap
2021.09.30. - 2021.10.01. Sóstói Múzeumfalu programok 2021. Események, rendezvények, foglalkozások
A magyar népmese napja - TŰZPRÓBÁK
2021.05.15. - 2021.11.14. Jósa András Múzeum kiállítások, programok, események 2021
2021.01.01. - 2021.12.31. Interaktív régészeti kiállítás Nyíregyházán. Ősi mesterségek nyomában a Jósa András Múzeumban
2021.01.01. - 2021.12.31. Nyíregyházi Krúdy Gyula kiállítás „A Nyírség álmodója” címmel a Jósa András Múzeumban
2021.01.01. - 2021.12.31. Benczúr Gyula kiállítás Nyíregyházán a Jósa András Múzeumban
2021.01.01. - 2021.12.31. Jósa András Emlékkiállítás Nyíregyházán, bepillantás egy polihisztor világába
2021.01.01. - 2021.12.31. Néprajzi kiállítás Nyíregyházán “Én elmentem a vásárba…” címmel a Jósa András Múzeumban
2021.01.01. - 2021.12.31. Katona kiállítás Nyíregyházán az I. és II. világháborús huszárezredről a Jósa András Múzeumban
2021.01.01. - 2021.12.31. Múzeumi tárlatvezetés Nyíregyházán, csoportos és rendhagyó tárlatvezetések a Jósa András Múzeumban
2021.01.12. - 2021.12.31. Arany ékszerek és kincsek: Sárga ördög - állandó kiállítás a nyíregyházi Jósa András Múzeumban
Találatok száma: 34

Barbizon Hotel Nyíregyháza-Sóstófürdő

Barbizon Hotel Nyíregyháza-Sóstófürdő

Nyíregyháza büszkesége a város üdülőövezetének, egyszersmind „tüdejének” számító Sóstó-gyógyfürdő. A strand közvetlen szomszédságában, 1000 négyszögöles parkban, igazi „barbizoni” hangulatot idéz Nyíregyháza legextravagánsabb szállodája, a Hotel Barbizon. Bővebben


Bessenyei Hotel Nyíregyháza

Bessenyei Hotel Nyíregyháza

Szállodánk Nyíregyháza frekventált részén a Nyíregyházi Egyetem területén helyezkedik el. Kellemes környezetben, kitűnő infrastruktúrával várjuk kedves vendégeinket! Szállodánk 2006-ban került átadásra 40 db 2 ágyas, 2 db 3 ágyas és 8 db mozgáskorlátozott szobával, melyek között családi szobák és franciaágyas ... Bővebben


Bihari Lovas Panzió

Bihari Lovas Panzió

A Bihari Lovastanya egész évben vendégei rendelkezésére áll. 20-30 fő részére tudnak kényelmes fekvő helyet biztosítani vályogból kőből és fából épül vendégházainkban. Bővebben


Blaha Panzió és Étterem Nyíregyháza

Blaha Panzió és Étterem Nyíregyháza

A várostól elválasztó tölgyeserdő szélén, a tótól 50 méterre található, családias hangulatú panzió. A szállás közvetlenül a Sóstói tó partján, illetve Európa egyik leglátogatottabb állatkertje, a Nyíregyházi Állatpark szomszédságában fekszik! Bővebben


Continent Hotel és Étterem Nyíregyháza

Continent Hotel és Étterem Nyíregyháza

A szálloda Nyíregyházán a városközponttól néhány percnyire, a Sóstói erdő ölelésében, a villanegyed közepén található. Az eklektikus stílusú épület látványa már a megérkezés pillanatában elfelejteti a túlhajszolt élet okozta stresszt. A színvonalas és egyedi módon berendezett, légkondicionált szobák, ... Bővebben


Európa Hotel és Étterem Nyíregyháza

Európa Hotel és Étterem Nyíregyháza

Szállodánk Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelyén, Nyíregyházán a Hunyadi u. 2. szám alatt található. Elhelyezkedése igen kedvező, hisz az M3 autópálya Nyíregyháza-Dél kijáratától 7 km-re, illetve a városközpontban helyezkedik el. Szállodánk igen könnyen megközelíthető mind gépjárművel, mind tömegközlekedési ... Bővebben


Gabriel Apartmanház

Gabriel Apartmanház

A panziónk Nyíregyháza- Sóstó üdülőövezetben, a strandtól 600 méterre található. Sóstó a vizek szerelmeseinek is kikapcsolódást kínál. Panziónk családias környezetben, parkosított udvarral, zárt parkolóval áll a kedves vendégek rendelkezésére napi 24 órában. Bővebben


Hotel Aventinus**** Nyíregyháza Sóstógyógyfürdő

Hotel Aventinus**** Nyíregyháza Sóstógyógyfürdő

Szállodánk Nyíregyháza- Sóstógyógyfürdő szívében található, kb. 5 km-re a városközponttól. 20 kétágyas szobával, 5 db háromágyas szobával 3 db lakosztállyal és 1 db mozgáskorlátozottak részére kialakított szobával rendelkezünk. Az épület nemcsak a jelenlegi formájában szemet gyönyörködtető, további ... Bővebben


Hotel Bíbic****

Hotel Bíbic****

Nyíregyháza külvárosában, Sóstóhegyen található a Bibíc Hotel és a hozzá tartozó Tüskevár Panzió és Horgásztó. Az egyedülálló adottságoknak köszönhetően a szállás és étterem mellett tökéletes rendezvényhelyszínt kínálunk családi és céges rendezvényekhez valamint számos kikapcsolódási és szórakozási lehetőség ... Bővebben


Hotel Dzsungel**

Hotel Dzsungel**

Páratlan, semmihez sem hasonlítható körülmények közé kerül az a vendégünk, aki a Nyíregyházához közeli Sóstógyógyfürdőn álló Hotel Dzsungelt választja pihenő-helyéül. Szállodánk a Nyíregyházi Állatparkban áll, ötezer kisebb-nagyobb lakótárs él a hotel közvetlen szomszédságában, így korántsem legenda, hogy ... Bővebben


1 2 3 4   


Találatok száma: 19

Eperjes Étterem

Eperjes Étterem

Éttermünk megújult környezetben várja régi és új vendégeit, magyaros, házias ízekkel, tájjellegű ételek kínálatával. Hetente változó napi menünket, kedvező áron, kínáljuk gyors és színvonalas kiszolgálással. Specialitásaink, közé tartozik az ízletes csülöktál, valamint hidegtálaink. Bővebben


Görömbei Cukrászda

Görömbei Cukrászda

Legyen születésnap, névnap, ballagás, diplomaosztó, esküvő, keresztelő, elsőáldozás, nálunk minden alkalomra található dísztorta. Bővebben


Krúdy Vigadó Nyíregyháza

Krúdy Vigadó Nyíregyháza

A Krúdy Vigadó 2003-ban újonnan felújított szecessziós épülete Nyíregyháza-Sóstófürdő központjába, festői környezetbe, Sóstói tóra néző legszebb fekvésű, nemzetközileg is elismert Vendéglátó és Rendezvényközpontjában várjuk Önt és kedves vendégeit. A Krúdy Terasz 800 négyzetméteren 300 fő ... Bővebben


Sziklakert Étterem Panzió Nyíregyháza

Sziklakert Étterem Panzió Nyíregyháza

Éttermünk 110 fő, a különtermünk 30 fő, a rönkfából épített fedett teraszunk 50 fő befogadására alkalmas. A panziónk 10 szobával áll vendégeink rendelkezésére. A gépkocsiknak zárt udvaros parkolót tudunk biztosítani. Éttermünk á la carte-os , menüs és rendezvényes vendéglátást is szolgáltat. Bővebben


Tara Hotel és Étterem

Tara Hotel és Étterem

A Tara Hotel és Étterem a csodás Sóstón található, a Fürdő és a Berenát utca sarkán, a Parkfürdőtől 200 méterre. A szálloda az elmúlt 15 évben családok és üzleti vendégek számára egyaránt kedvelt szálláshellyé vált, köszönhető ez kiváló éttermének is, mely szeretettel várja az oda betérőket. Bővebben


Tirpák Csárda

Tirpák Csárda

Éttermünkben egész évben szeretettel várjuk kedves vendégeinket 10-22 h-ig, ahol kisebb esküvőket és családi rendezvényeket is lebonyolítunk 200 főig! Bővebben


Anno 1366 Középkori Étterem

Anno 1366 Középkori Étterem

Hangulatos, korhű, középkori lovagi étterem Nyíregyházán. Bővebben


Borostyán Vendéglő Nyíregyháza

Borostyán Vendéglő Nyíregyháza

Családias környezetben, barátságos kiszolgálással, házias ízekkel várjuk kedves vendégeinket. Különtermünkben családi, baráti, céges rendezvények lebonyolítását vállaljuk. Bővebben


Celentano Pizzéria Nyíregyháza

Celentano Pizzéria Nyíregyháza

Felejthetetlen ízek a megújult Celentano Pizzériában. Gyere el és kóstold meg pizzáinkat, frissen sültjeinket vagy ízletes leveseinket. Itáliai hangulatot idéző éttermünkben, eredeti olasz receptek alapján készítjük el kedvenc pizzáját. Bővebben


Kemence Csárda

Kemence Csárda

Éttermünk Nyíregyházán, a 41-es fő út mentén, a városközponttól 3 és fél km-re található. A csárda befogadó képessége 450 fő, amely 2 rendezvényteremből áll a nagyobb 230 fő a kisebb 130 fő befogadására alkalmas. 3 apartman szobával ezen felül 2, 3 és 4 ágyas szobákkal, zuhanyzóval állunk szálló vendégeink ... Bővebben


1 2   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:
Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG