Országos Széchényi Könyvtár programok 2020. Könyvtár látogatás Budapesten

Országos Széchényi Könyvtár programok 2020. Könyvtár látogatás Budapesten

Kiemelt ajánlat
2020.06.16. - 08.31.

Az Országos Széchényi Könyvtár 1802-ben jött létre gróf Széchényi Ferenc munkásságának köszönhetően. A nemzeti könyvtár a magyar kulturális örökség hagyományos (papíralapú) és modern (elektronikus) könyvtári dokumentumainak megőrző és közvetítő intézménye, egyben változatos programokat kínáló közösségi tér is. Kiállítások, ismeretterjesztő- és színházi előadások, előadássorozatok, konferenciák, koncertek, fesztiválok, tematikus programok és családi napok szerepelnek az Országos Széchényi Könyvtár programkínálatában.

Újra vár az OSZK!
2020. június 16-ától (keddtől) – a járványügyi szabályok betartása mellett – újra fogadjuk olvasóinkat.

A 279/2020. (VI. 13.) Korm. rendelet alapján az Országos Széchényi Könyvtár és a Könyvtári Intézet Könyvtártudományi Szakkönyvtára 2020. június 16-ától (keddtől), a koronavírus-fertőzés miatt kialakult járványügyi szabályok betartása mellett újra fogadja olvasóit.

A könyvtár törzsgyűjteményi olvasóterme és a Könyvtártudományi Szakkönyvtár további intézkedésig keddtől péntekig 10 és 17 óra között várja az olvasókat.

Különgyűjteményi olvasótermeink későbbi időpontban nyitnak.

A járványügyi szabályok értelmében a megfelelő társadalmi távolság betartása miatt 50 főben korlátozzuk a könyvtárban egyszerre tartózkodó olvasóink számát. A könyvtárba történő belépéskor kérjük, minden esetben használják a főbejáratnál elhelyezett érintésmentes kézfertőtlenítő automatákat. Az épületben való tartózkodás teljes időtartama alatt ajánlott, az olvasói terekben kötelező a maszk viselése.

A járványügyi szabályok betartása érdekében az olvasói nyilvános terek használatában bevezetett változtatások:

Az olvasói terek létszámkorlátozása miatt megnyitjuk az előzetes helyfoglalás lehetőségét, így biztosítva a konkrét időpontra (akár távolról vagy más városból) érkező olvasóink számára a helyet. A foglaláshoz kérjük, a tervezett látogatást megelőző nap e-mailben jelezzék igényüket az inform@oszk.hu, a Könyvtártudományi Szakkönyvtár esetében pedig a kszk@oszk.hu címen.
A ruhatárban egyszerre egy olvasót tudunk fogadni, javasoljuk a zárható értékmegőrző szekrények használatát.
Minden olvasónknak díjmentesen 3 hónappal meghosszabbítjuk az olvasójegyét.
A félretett könyvek megvárták olvasóinkat: a március 15. után lejárt félretételek idejét június 15-i dátummal újraindítottuk.
Könyvtári beiratkozásra keddtől péntekig 16.30-ig van lehetőség. A havi, a féléves vagy éves olvasójeggyel rendelkező olvasók részére biztosított nejlontáskákat távozáskor nem kell leadni, elhasználódás esetén újakra cseréljük őket. A napijeggyel rendelkező olvasók esetében a nejlontáskát kérjük visszaadni, csak fertőtlenítés után adjuk ki őket újra.
A Könyvtártudományi Szakkönyvtárban lehetőség van a kölcsönzött könyvek visszavételére és könyvek kölcsönzésre is. A kszk@oszk.hu címre előzetesen elküldött kéréseiket összekészítjük, hogy a zárt térben való tartózkodást minimalizálni tudjuk. A kölcsönzött könyvek hosszabbítása egyaránt lehetséges e-mailben (kszk@oszk.hu) és telefonon (06 1/224-3725) keresztül is. A visszavett könyvek 72 órás karanténba kerülnek, olvasóink védelme érdekében ez idő alatt nem áll módunkban azok forgalmazása.
A könyvkiadó állomáson a helyszámkérés rendje nem változik: a helyszám alapján értesítjük az olvasót a megérkezett raktári dokumentumról, illetve így tudjuk biztosítani a létszámkorlátozás betartását.
Az Általános Olvasóteremben és a Könyvtártudományi Szakkönyvtárban egymástól biztonságos távolságban alakítottunk ki egyéni olvasói helyeket. Az olvasók a szabad helyek függvényében választhatják ki a számukra megfelelő asztalt.
A szabadpolcról levett könyvet használat után kérjük, hogy az erre a célra kihelyezett könyvbölcsőre tegyék, hogy a könyvtár biztosíthassa azok elkülönítését.
A fokozott biztonság érdekében átmeneti időre szüneteltetjük az Olvasói Professzionális Munkaállomások (OPM) és minden egyéb számítógép használatát, ezért kérjük, lehetőség szerint saját eszközt hozzanak magukkal. A saját mobil informatikai eszközzel nem rendelkező olvasóink számára a Központi Tájékoztatóban, illetve az Általános Olvasóterem és a Könyvtártudományi Szakkönyvtár tájékoztató pultjánál kikeressük a kért raktári jelzetet.
A könyvtár nyilvános területein olvasóink számára elérhető a wifiszolgáltatás.
A mikrofilm-olvasóteremben korlátozott számban rendelkezésre állnak a munkaállomások, amelyeket használat után fertőtlenítünk.
A fizikai érintkezés minimalizálása érdekében átmenetileg szüneteltetjük mikrofilmmásolat készítése, gyorsmásoló és önkiszolgáló reprográfiai szolgáltatásainkat. A dokumentummásolásra irányuló kéréseket 6 munkanapon belül elektronikus formában vagy postai úton teljesítjük. A kéréseket papíralapon a mikrofilm-olvasóteremben kérjük leadni vagy elektronikusan a masolatkeszites@oszk.hu címre elküldeni. A szolgáltatás díjának kiegyenlítése átutalással vagy utánvéttel lehetséges.
A katalógustérben kihelyezett fotelekben az olvasásra és a társalgásra a korábbinál kényelmesebb lehetőséget biztosítunk.
Kérjük, a könyvkiadó állomáson tartsák be a 1,5 m-es várakozási távolságot. A raktári kérések leadása és a kérések teljesítésének kiértesítése változatlan formában történik. Továbbra is biztosítjuk a raktári könyvek félretételi lehetőségét, azonban a fizikai érintkezés minimalizálása érdekében a könyvek olvasók közötti cseréjére nincs lehetőség.
A visszaadott raktári dokumentumok 72 órás karanténba kerülnek, olvasóink védelme érdekében ez idő alatt nem áll módunkban azok forgalmazása.
Raktári kéréseiket 16 óráig fogadjuk.
Szeretettel várjuk Önöket újra az OSZK-ban!


2020.06.16. - 2020.08.31.
További ajánlataink

2020.06.01. - 2020.12.31. Corvina kiállítás 3D-ben - A Corvina Könyvtár budai műhelye
Találatok száma: 5

Hotel Memories Budapest**** Rumbachspace Event & Conference

Hotel Memories Budapest**** Rumbachspace Event & Conference

A Hotel Memories Budapest**** 2018 októberében nyitotta meg kapuit, később 2019-ben pedig 4 rendezvényhelyszínnel bővült. A hotel a VII. kerület szívében, a Dohány utcai Zsinagógától 30 méterre, a Deák Ferenc téri metrómegállótól pedig 100 méterre található a Wesselényi utcában található. Bővebben

Kiemelt partner

Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST**** SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és business ... Bővebben

Kiemelt partner

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben

Kiemelt partner

Anna Hotel**** Budapest

Anna Hotel**** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben

Kiemelt partner

Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő jótékony ... Bővebben

Kiemelt partnerTalálatok száma: 1

Láng Bistro & Grill Étterem Budapest

Láng Bistro & Grill Étterem Budapest

Modern és stílusos éttermünk minden érzékét elvarázsolja! Mialatt a hazai és nemzetközi gasztronómia ínycsiklandó fogásaiból válogat, a hatalmas ablakokon kinézve gyönyörködhet a Parlament, a Duna, a Halászbástya és a Budai Várnegyed parkjainak látványában. Modern bisztró a Budai Várnegyed szívében. Bővebben

Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Corvina kiállítás 3D-ben - A Corvina Könyvtár budai műhelye
Corvina kiállítás 3D-ben - A Corvina Könyvtár budai műhelye
  • Budapest
  • I. kerület
2020.06.01. - 12.31.

Figyelmébe ajánljuk!

Országos Széchényi Könyvtár
Országos Széchényi Könyvtár
  • Budapest
  • I. kerület

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
1014 Budapest I. kerület, Szent György tér 4-5-6., Budavári Palota, F épület
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG