Gasztronómiai fesztivál kínálatunk folyamatosan frissül a kulináris élményekre vágyók nagy örömére. Válogasson kedvére a népszerű ínyenc gasztro programok és helyszínek között!
Ahány évszak, annyi gyümölcs. Már tavasszal elkezdődnek a gyümölcsfesztiválok a gyümölcsfák virágzásának idején. Nyáron beérnek a gyümölcsök, már lehet kóstolni is őket. Az őszi gyümölcs fesztiválok már a gyümölcsök téli tárolásáról is szólnak. Indulnak a lekvárfőzős fesztiválok. Ahány gyümölcs, annyi fesztivál. Főszerepben az alma, a meggy, a szilva, a ribizli, az eper, a cseresznye és még sok ízletes gyümölcs.
Ahány évszak, annyi gyümölcs. Már tavasszal elkezdődnek a gyümölcsfesztiválok a gyümölcsfák virágzásának idején. Nyáron beérnek a gyümölcsök, már lehet kóstolni is őket. Az őszi gyümölcs fesztiválok már a gyümölcsök téli tárolásáról is szólnak. Indulnak a lekvárfőzős fesztiválok. Ahány gyümölcs, annyi fesztivál. Főszerepben az alma, a meggy, a szilva, a ribizli, az eper, a cseresznye és még sok ízletes gyümölcs.
Gyümölcsfesztivál ajánló
Ahány évszak, annyi gyümölcs. Már tavasszal elkezdődnek a gyümölcsfesztiválok a gyümölcsfák virágzásának idején. Nyáron beérnek a gyümölcsök, már lehet kóstolni is őket. Az őszi gyümölcs fesztiválok már a gyümölcsök téli tárolásáról is szólnak. Indulnak a lekvárfőzős fesztiválok. Ahány gyümölcs, annyi fesztivál. Főszerepben az alma, a meggy, a szilva, a ribizli, az eper, a cseresznye és még sok ízletes gyümölcs.
Találkozzunk 2025-ben is! 2025. szeptember 27-én szombaton érkezik a XI. Zúzós Zúzapörkölt és Zúza Étel Fesztivál & Őszi Vásár! A fesztivál egyik kiemelt programja a főzőverseny, ahol a résztvevők különféle zúzából készült ételekkel versenyeznek. A legjobbakat díjazzák, és a látogatók megkóstolhatják a finomságokat. A Zúzós Zúzapörkölt és Zúza Étel Fesztivál kiváló lehetőség a hagyományos magyar ételek és a jó hangulat kedvelőinek egyaránt.
Találkozzunk 2025-ben is! 2025. szeptember 27-én szombaton érkezik a XI. Zúzós Zúzapörkölt és Zúza Étel Fesztivál & Őszi Vásár! A fesztivál egyik kiemelt programja a főzőverseny, ahol a résztvevők különféle zúzából készült ételekkel versenyeznek. A legjobbakat díjazzák, és a látogatók megkóstolhatják a finomságokat. A Zúzós Zúzapörkölt és Zúza Étel Fesztivál kiváló lehetőség a hagyományos magyar ételek és a jó hangulat kedvelőinek egyaránt.
Találkozzunk 2025-ben is! 2025. szeptember 27-én szombaton érkezik a XI. Zúzós Zúzapörkölt és Zúza Étel Fesztivál & Őszi Vásár! A fesztivál egyik kiemelt programja a főzőverseny, ahol a résztvevők különféle zúzából készült ételekkel versenyeznek. A legjobbakat díjazzák, és a látogatók megkóstolhatják a finomságokat. A Zúzós Zúzapörkölt és Zúza Étel Fesztivál kiváló lehetőség a hagyományos magyar ételek és a jó hangulat kedvelőinek egyaránt.
Az Orsolya-napi vásár minden évben az Orsolya naphoz legközelebb eső hétvégén kerül megrendezésre Kőszegen. A rendezvényen kirakodóvásárt tartanak a natúrpark településének kézművesei: borászok, méhészek, virágkötők, fafaragók, gyöngyfűzők, fazekasok, csuhé-báb- és terményjáték készítők, tojásfestők, szalmafonók, az érdeklődők pedig kóstolhatnak, vásárolhatnak.
Az Orsolya-napi vásár minden évben az Orsolya naphoz legközelebb eső hétvégén kerül megrendezésre Kőszegen. A rendezvényen kirakodóvásárt tartanak a natúrpark településének kézművesei: borászok, méhészek, virágkötők, fafaragók, gyöngyfűzők, fazekasok, csuhé-báb- és terményjáték készítők, tojásfestők, szalmafonók, az érdeklődők pedig kóstolhatnak, vásárolhatnak.
Az Orsolya-napi vásár minden évben az Orsolya naphoz legközelebb eső hétvégén kerül megrendezésre Kőszegen. A rendezvényen kirakodóvásárt tartanak a natúrpark településének kézművesei: borászok, méhészek, virágkötők, fafaragók, gyöngyfűzők, fazekasok, csuhé-báb- és terményjáték készítők, tojásfestők, szalmafonók, az érdeklődők pedig kóstolhatnak, vásárolhatnak.
A krumpli alapú haluska azaz sztrapacska a `tót atyafiak` jellegzetes étele. Úgy tartja a fáma, hogy híres földink Mikszáth Kálmán is szerette, leginkább azt, amit Mauks Ilonkáéknál Csadó néni, akkor még Rozika főzött neki. Hogy ezen a napon kié lesz a legízletesebb, azt majd a zsűri dönti el. Haluskás versekkel, rigmusokkal is készülhetnek a főzőcsapatok és a vendégek egyaránt, de lesz haluskaevő verseny is. Várunk mindenkit 2025-ben is szeptember második szombatján, a 20. Haluskafesztiválon!
Kiemelt ajánlat
A krumpli alapú haluska azaz sztrapacska a `tót atyafiak` jellegzetes étele. Úgy tartja a fáma, hogy híres földink Mikszáth Kálmán is szerette, leginkább azt, amit Mauks Ilonkáéknál Csadó néni, akkor még Rozika főzött neki. Hogy ezen a napon kié lesz a legízletesebb, azt majd a zsűri dönti el. Haluskás versekkel, rigmusokkal is készülhetnek a főzőcsapatok és a vendégek egyaránt, de lesz haluskaevő verseny is. Várunk mindenkit 2025-ben is szeptember második szombatján, a 20. Haluskafesztiválon!
Kiemelt ajánlat
A krumpli alapú haluska azaz sztrapacska a `tót atyafiak` jellegzetes étele. Úgy tartja a fáma, hogy híres földink Mikszáth Kálmán is szerette, leginkább azt, amit Mauks Ilonkáéknál Csadó néni, akkor még Rozika főzött neki. Hogy ezen a napon kié lesz a legízletesebb, azt majd a zsűri dönti el. Haluskás versekkel, rigmusokkal is készülhetnek a főzőcsapatok és a vendégek egyaránt, de lesz haluskaevő verseny is. Várunk mindenkit 2025-ben is szeptember második szombatján, a 20. Haluskafesztiválon!
Kiemelt ajánlat
A Fügefeszt szervezői szerint nem szezon van, hanem szezonok, a Balaton pedig egész évben tartogat olyan izgalmakat, amiért érdemes a tó partján kikötni. 2025 őszén másodszor jelentkezik a különleges, közvetlen Balaton parti helyszínen megrendezett Fügefeszt, ami bár az ilyenkor mindenhol fellelhető zamatos fügét nevezte ki házigazdának, valójában sokkal többről szól: Vincze Péter és csapata újra szeretné bemutatni a régió kulturális és gasztronómiai fejlődését, és kinyitva a meghívottak körét, olyan hazai vendéglátóhelyeket is, akik hasonló értékeket képviselnek.
Kiemelt ajánlat
A Fügefeszt szervezői szerint nem szezon van, hanem szezonok, a Balaton pedig egész évben tartogat olyan izgalmakat, amiért érdemes a tó partján kikötni. 2025 őszén másodszor jelentkezik a különleges, közvetlen Balaton parti helyszínen megrendezett Fügefeszt, ami bár az ilyenkor mindenhol fellelhető zamatos fügét nevezte ki házigazdának, valójában sokkal többről szól: Vincze Péter és csapata újra szeretné bemutatni a régió kulturális és gasztronómiai fejlődését, és kinyitva a meghívottak körét, olyan hazai vendéglátóhelyeket is, akik hasonló értékeket képviselnek.
Kiemelt ajánlat
A Fügefeszt szervezői szerint nem szezon van, hanem szezonok, a Balaton pedig egész évben tartogat olyan izgalmakat, amiért érdemes a tó partján kikötni. 2025 őszén másodszor jelentkezik a különleges, közvetlen Balaton parti helyszínen megrendezett Fügefeszt, ami bár az ilyenkor mindenhol fellelhető zamatos fügét nevezte ki házigazdának, valójában sokkal többről szól: Vincze Péter és csapata újra szeretné bemutatni a régió kulturális és gasztronómiai fejlődését, és kinyitva a meghívottak körét, olyan hazai vendéglátóhelyeket is, akik hasonló értékeket képviselnek.
Kiemelt ajánlat
A XXIII. Vecsési Káposztafeszten ismét színvonalas programok várják az érdeklődőket. 2025. szeptember 20-21-én, az egyedülálló gasztronómiai fogások mellett hagyományőrző kulturális csoportok és népszerű zenei előadók szórakoztatják a közönséget. A rendezvény középpontjában a híres vecsési savanyúságok és a káposzta, valamint az abból készült ételek állnak. A sváb hagyományokat énekkel, tánccal, zenével és a népviselet bemutatásával tárjuk a nagyközönség elé.
A XXIII. Vecsési Káposztafeszten ismét színvonalas programok várják az érdeklődőket. 2025. szeptember 20-21-én, az egyedülálló gasztronómiai fogások mellett hagyományőrző kulturális csoportok és népszerű zenei előadók szórakoztatják a közönséget. A rendezvény középpontjában a híres vecsési savanyúságok és a káposzta, valamint az abból készült ételek állnak. A sváb hagyományokat énekkel, tánccal, zenével és a népviselet bemutatásával tárjuk a nagyközönség elé.
A XXIII. Vecsési Káposztafeszten ismét színvonalas programok várják az érdeklődőket. 2025. szeptember 20-21-én, az egyedülálló gasztronómiai fogások mellett hagyományőrző kulturális csoportok és népszerű zenei előadók szórakoztatják a közönséget. A rendezvény középpontjában a híres vecsési savanyúságok és a káposzta, valamint az abból készült ételek állnak. A sváb hagyományokat énekkel, tánccal, zenével és a népviselet bemutatásával tárjuk a nagyközönség elé.