Gasztronómiai élmények, ínyenc programok sokasága.
A régi szokás szerint a szőlősgazdák Szent Vince napján pincéről – pincére járva kóstolták meg egymás borait, valamit az aznapi időjárásból és a metszett „Vince vesszők” állapotából jósolták meg a következő szüret gazdagságát! Egész napos exkluzív vezetett pincejárásra invitálunk Palkonya Gasztrofalu pincesorára, illetve a palkonyai szőlőhegyre, mely során helyi pincészetek borait kóstolhatják a program résztvevői 2026. január 24-én.
A régi szokás szerint a szőlősgazdák Szent Vince napján pincéről – pincére járva kóstolták meg egymás borait, valamit az aznapi időjárásból és a metszett „Vince vesszők” állapotából jósolták meg a következő szüret gazdagságát! Egész napos exkluzív vezetett pincejárásra invitálunk Palkonya Gasztrofalu pincesorára, illetve a palkonyai szőlőhegyre, mely során helyi pincészetek borait kóstolhatják a program résztvevői 2026. január 24-én.
A régi szokás szerint a szőlősgazdák Szent Vince napján pincéről – pincére járva kóstolták meg egymás borait, valamit az aznapi időjárásból és a metszett „Vince vesszők” állapotából jósolták meg a következő szüret gazdagságát! Egész napos exkluzív vezetett pincejárásra invitálunk Palkonya Gasztrofalu pincesorára, illetve a palkonyai szőlőhegyre, mely során helyi pincészetek borait kóstolhatják a program résztvevői 2026. január 24-én.
Minden évben február 9-én a világ egyik legkedveltebb ételét, a pizzát ünnepeljük, amely az olaszok kezdeményezésére mára az UNESCO világörökség részévé vált. Kezdetben a pizza egy feltétekkel gazdagon megrakott lepénykenyérként jelent meg, míg a klasszikus nápolyi változat a 17. század környékén nyerte el mai formáját. A legenda szerint I. Bourbon Ferdinánd, Szicília és Nápoly királya rajongott a pizzáért, ám felesége nem osztotta lelkesedését. Emiatt a király gyakran hétköznapi emberként álcázta magát, hogy titokban pizzériába járhasson.
Minden évben február 9-én a világ egyik legkedveltebb ételét, a pizzát ünnepeljük, amely az olaszok kezdeményezésére mára az UNESCO világörökség részévé vált. Kezdetben a pizza egy feltétekkel gazdagon megrakott lepénykenyérként jelent meg, míg a klasszikus nápolyi változat a 17. század környékén nyerte el mai formáját. A legenda szerint I. Bourbon Ferdinánd, Szicília és Nápoly királya rajongott a pizzáért, ám felesége nem osztotta lelkesedését. Emiatt a király gyakran hétköznapi emberként álcázta magát, hogy titokban pizzériába járhasson.
Minden évben február 9-én a világ egyik legkedveltebb ételét, a pizzát ünnepeljük, amely az olaszok kezdeményezésére mára az UNESCO világörökség részévé vált. Kezdetben a pizza egy feltétekkel gazdagon megrakott lepénykenyérként jelent meg, míg a klasszikus nápolyi változat a 17. század környékén nyerte el mai formáját. A legenda szerint I. Bourbon Ferdinánd, Szicília és Nápoly királya rajongott a pizzáért, ám felesége nem osztotta lelkesedését. Emiatt a király gyakran hétköznapi emberként álcázta magát, hogy titokban pizzériába járhasson.
A Taste of Transylvania rendezvény szombati napján Trucza Adorján, a gasztrófesztivál megálmodója és dr. Cseri Miklós, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum főigazgatója ünnepélyes keretek között bejelentette, hogy a térség egyik legkülönlegesebb gasztronómiai fesztiváljának 2026-ban a szentendrei Skanzen Erdély Tájegysége ad majd otthont.
Kiemelt ajánlat
A Taste of Transylvania rendezvény szombati napján Trucza Adorján, a gasztrófesztivál megálmodója és dr. Cseri Miklós, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum főigazgatója ünnepélyes keretek között bejelentette, hogy a térség egyik legkülönlegesebb gasztronómiai fesztiváljának 2026-ban a szentendrei Skanzen Erdély Tájegysége ad majd otthont.
Kiemelt ajánlat
A Taste of Transylvania rendezvény szombati napján Trucza Adorján, a gasztrófesztivál megálmodója és dr. Cseri Miklós, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum főigazgatója ünnepélyes keretek között bejelentette, hogy a térség egyik legkülönlegesebb gasztronómiai fesztiváljának 2026-ban a szentendrei Skanzen Erdély Tájegysége ad majd otthont.
Kiemelt ajánlat
2026. május 21-31. között a magyar borászok ismét Szegedre költöznek és számos híres borász kínálja majd legfinomabb nedűit. A 30. Szegedi Borfesztiválon a finom borok, pálinkák és sajtok mellett természetesen gasztronómiai különlegességek is szerepelnek a kínálatban. A Széchenyi téren felállított két pódium színpadon a jazz, blues és folk formációk mellett sztárfellépők gondoskodnak a jó hangulatról.
2026. május 21-31. között a magyar borászok ismét Szegedre költöznek és számos híres borász kínálja majd legfinomabb nedűit. A 30. Szegedi Borfesztiválon a finom borok, pálinkák és sajtok mellett természetesen gasztronómiai különlegességek is szerepelnek a kínálatban. A Széchenyi téren felállított két pódium színpadon a jazz, blues és folk formációk mellett sztárfellépők gondoskodnak a jó hangulatról.
2026. május 21-31. között a magyar borászok ismét Szegedre költöznek és számos híres borász kínálja majd legfinomabb nedűit. A 30. Szegedi Borfesztiválon a finom borok, pálinkák és sajtok mellett természetesen gasztronómiai különlegességek is szerepelnek a kínálatban. A Széchenyi téren felállított két pódium színpadon a jazz, blues és folk formációk mellett sztárfellépők gondoskodnak a jó hangulatról.
Szeretettel várjuk kedves vendégeinket a XXVI. Kevi Juhászfesztiválra! A Kevi Juhászfesztivál a térség kiemelkedő hagyományőrző, gasztronómiai és turisztikai rendezvénye. Országosan ismert népszerű esemény. Aki ide látogat, bizonyosan egy életre szóló élménnyel lesz gazdagabb. Bográcsban főtt feledhetetlen ízű kevi birkapörkölt és más tájjellegű ételek, főzőverseny, népművészeti- és kézműves vásár, népi játszótér, színpadi programok várják a kedves vendégeket Túrkevén.
Szeretettel várjuk kedves vendégeinket a XXVI. Kevi Juhászfesztiválra! A Kevi Juhászfesztivál a térség kiemelkedő hagyományőrző, gasztronómiai és turisztikai rendezvénye. Országosan ismert népszerű esemény. Aki ide látogat, bizonyosan egy életre szóló élménnyel lesz gazdagabb. Bográcsban főtt feledhetetlen ízű kevi birkapörkölt és más tájjellegű ételek, főzőverseny, népművészeti- és kézműves vásár, népi játszótér, színpadi programok várják a kedves vendégeket Túrkevén.
Szeretettel várjuk kedves vendégeinket a XXVI. Kevi Juhászfesztiválra! A Kevi Juhászfesztivál a térség kiemelkedő hagyományőrző, gasztronómiai és turisztikai rendezvénye. Országosan ismert népszerű esemény. Aki ide látogat, bizonyosan egy életre szóló élménnyel lesz gazdagabb. Bográcsban főtt feledhetetlen ízű kevi birkapörkölt és más tájjellegű ételek, főzőverseny, népművészeti- és kézműves vásár, népi játszótér, színpadi programok várják a kedves vendégeket Túrkevén.