Ismerje meg a Velencei-tó környéki szőlészeti-, és borkultúrát!
Ismerje meg a Velencei-tó környéki szőlészeti-, és borkultúrát!
Bálint Borárium Borház és Múzeum

Pázmándon elragadó természeti környezetben található, a Velencei-tó környéki szőlészeti-, és borkultúrát bemutató Bálint Borárium és Múzeum. A kézműves kovácsmester által készített bortárlókban a környékbeli borászatok minőségi nedűi, míg az ország más vidékeiről kizárólag minősített bioborok kerültek elhelyezésre. Itt nem csak a borkedvelők, de az alkoholt nem fogyasztó családtagok is tartalmasan múlathatják az idejüket. Jeles ünnepek alkalmából színes programokat szervez a borárium.


A háromszintes építmény kényelmesen nagyméretű - 80 fő befogadására alkalmas – teraszáról - melynek egy része téli időszakban is működik - gyönyörű panoráma tárul a látogatók elé. A földszinten sparhelten és annak sütőjében készülő házias ételkülönlegességek, kínálatával várják a vendégeket. A pince első szintjén a gyermekek részére himalájai só-homokozót, míg a felnőttek számára hang-, fényterápiás só pihenőt alakítottak ki. A Borárium alsó szintjén  a történelmi múltú dézsma pince és annak továbbgondolt pincerendszere található az impozáns trezorteremmel.

Hagyomány

A több mint 200 éves történelmi múltú Jezsuita rendház – felújított - dézsmapincéjében és annak tovább bővített pincerendszerében kialakított Boráriumunkban a Velencei-tavi térség borászatai mellett az országban elsőként kívánjuk bemutatni hazánk különböző borvidékeiről származó minősített bio borait, valamint a környék szőlőtermesztő és borkészítő múltját, hagyományait. A látogatókat a minőségi borok kóstoltatásán túl - a tradicionális vidéki életet felidéző – sparhelten és kemencében készült – ételekkel kínáljuk, melyek készítéséhez elsődlegesen a környéken fellelhető helyi alapanyagokat használunk fel.

Család

A gyermekek és szüleik felhőtlen szórakozásához kívánunk hozzájárulni a folyamatosan bővülő – hagyományos játékokból kialakított – játékterünkkel. Szívesen otthont adunk - az egyéni elképzelések mentén szervezendő - családi, baráti eseményeknek az év bármely napján.

Egészség

Az egészség megőrzése érdekében a csemeték a Himalája sóterápiás szoba só-homokozójában játszhatnak, míg a pihenésre és feltöltődésre vágyó felnőttek a hang-fényterápiás sópárás szobában relaxálhatnak.

2017.01.01 - 2017.12.31