Egri Vár
Új autó nagycsaládos támogatássa? Touran már 5 915 000 Ft-tól Porsche Bónusz finanszírozással!
Új autó nagycsaládos támogatássa? Touran már 5 915 000 Ft-tól Porsche Bónusz finanszírozással!
Új autó jó áron! SUV modellek már 5 912 000 Ft-tól!
Új autó jó áron! SUV modellek már 5 912 000 Ft-tól!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!

Egri Vár


Az Egri vár Eger nagy történelmi múltú vára. A hozzá fűződő leghíresebb történelmi esemény az 1552-es ostrom. Az egri vár ma védett műemlék, melyben a Dobó István Vármúzeum működik. Az állandó kiállításokon bemutatjuk a vár történetét, föld alatti erődrendszerét, a középkori büntetési módokat és ezek eszközeit. A kőtárban megtekinthetők az elpusztult katedrálisok maradványai, a hősök termében az 1552-es várvédelmet irányító várkapitány, Dobó István márvány síremlékének fedőlapja. A várban található Egri Képtár hazánk egyik jelentős képzőművészeti gyűjteménye, mely németalföldi, itáliai, osztrák és magyar festményeket őriz. A vár történelmi hagyományait a kiállítások mellett programokkal is igyekszünk feleleveníteni. Az állandó kiállításokon bemutatjuk a vár történetét, föld alatti erődrendszerét, a középkori büntetési módokat és ezek eszközeit.

Eger Magyarország egyik legkedveltebb idegenforgalmi célpontja. A műemlékekben gazdag északkelet-magyarországi település gyógyvizei és borai is világhírűek.

Már az első magyar király, Szent István püspökséget alapított itt 1001-1009 között, melynek védelmére 1248-tól kezdődően kővár épült. Az elpusztult román stílusú templom helyére a várdombon gótikus majd későgótikus stílusban építettek katedrálist. A várban kiépült püspöki székhely fénykorát a XV. században – a reneszánsz korban – élte. Ekkor az ország egyik meghatározó kulturális központjaként tartották számon. A XVI. században a török hódítások Magyarországot is elérték, melynek az ország fővárosa is áldozatul esett. A törökök 1552-ben fordulnak az országrész egyik legnagyobb erőssége, Eger ellen. A kétezer fős védősereg közel negyvenszeres túlerővel szemben, öt heti ostromban védte meg a várat. A hősies helytállás a magyar történelem egyik kiemelkedő eseménye, s híre – Gárdonyi Géza történelmi regénye révén – a világ minden részébe eljutott.

Az egri vár ma védett műemlék, melyben a Dobó István Vármúzeum működik. Az állandó kiállításokon bemutatjuk a vár történetét, föld alatti erődrendszerét, a középkori büntetési módokat és ezek eszközeit. A kőtárban megtekinthetők az elpusztult katedrálisok maradványai, a hősök termében az 1552-es várvédelmet irányító várkapitány, Dobó István márvány síremlékének fedőlapja. A várban található Egri Képtár hazánk egyik jelentős képzőművészeti gyűjteménye, mely németalföldi, itáliai, osztrák és magyar festményeket őriz. A vár történelmi hagyományait a kiállítások mellett programokkal is igyekszünk feleleveníteni.

Rendezvények

Esküvő

Amit biztosítunk:

- 8 különleges, egyedi hangulatú rendezvényhelyszín,
- Anyakönyvvezetői asztal, terítővel
- Felszoknyázott szék az esküvői párnak, tanúiknak, és az anyakönyvvezetőnek
- Székek/padok a násznép számára a létszámhoz igazodva
- Hangosítás

Extra szolgáltatásaink:

- Tűzijáték
- Korhű viseletbe öltözött Egri végvári vitézek jelenléte

Kérje egyedi ajánlatunkat, és tegye még különlegesebbé élete legboldogabb napját!

Rendezvényhelyszínek

Dobó-bástya

A modern és középkori stílust vegyítő rendezvényterem egyaránt alkalmas esküvői szertartások, valamint kisebb létszámú lakodalmak lebonyolítására. A Dobó-bástya légkondicionált rendezvénytermének egyedi berendezését a mobil válaszfalak teszik lehetővé. A résztvevők kényelméről egy, a teremhez kapcsolódó konyha, külön ruhatár, mosdó gondoskodik. A helyiség egyik oldalán természetes mészkő fal látható, mely a bástya építészeti különlegessége.

A terem 100 fő befogadására alkalmas.

Dobó-bástya terasz

A Dobó-bástya terasza pazar kilátást biztosít Eger belvárosára. A csendes, látogatóforgalom elől elszigetelhető teraszon nem kell attól tartani, hogy bármi is megzavarja a szertartást. A terasz nyugati fekvésű, ideális kültéri helyszíne lehet egy csodás esküvőnek.

A terasz befogadó képessége 100 fő.

Szép bástya

A Szép bástya az Egri vár legmagasabb pontja, tetejéről páratlan, 360°-os kilátás nyílik a nemzeti emlékhelyre, a városra, valamint a Bükkre egyaránt. Tökéletes helyszín azoknak, akik a nagy napot a friss levegőn, verőfényes napsütésben, és az egész városban egyedülálló panorámával képzelik el.

Maximális befogadóképesség 120 fő.

Török-kert

A vár mai főkapuja mellett, jobb oldalon emelkedik az előugró, sokszögletű, lőréses kapuvédő bástya. Városszerte közismert elnevezése a Török-kert, mely a bástya építtetőire utal. Az árnyékos, zöld ligettel rendelkező, teraszos elrendezésű helyszín ideális azon párok számára, akik csendes, meghitt körülmények között szeretnék élvezni a ceremóniát.

Romkert

A több évszázados múltra visszanyúló egykori székesegyház felszentelt falai között különös ereje van a  kimondott IGENNEK. Európa második legnagyobb székesegyháza lévén, a 16. századig minden előkelőség itt tartotta esküvői szertartását. Ha ezt a helyszínt választja, Ön és párja is közéjük tartozhat!

Zárkándy-bástya

A Zárkándy-bástya, a folyamatosan szépülő Egri Vár legújabb attrakciója. Pazar kilátást biztosít a városra és különleges helyszíne lehet egy esküvői ceremóniának is.  A több mint egy évszázadig, a vár testéből kiszakított bástya lángja sosem hunyt ki, s immáron erősebben ég. Akár csak az itt megköttetett házasságoké…

Kovácsok-Lakatosok bástyája

A Kovácsok-Lakatosok bástyája a legjobb választás, ha kis létszámú szertartást szeretne. A meghitt hangulatú bástya csodás kilátást biztosít a belvárosra. Zárt felépítése miatt pedig a pároknak nem kell aggódniuk, hogy az időjárási viszonyok tönkre tennék a szertartást.

Gárdonyi-kerti pavilon

Gárdonyi Géza, a nagysikerű Egri csillagok című regény írójának otthona egy gyönyörű ligetben található, az Egri Vár tőszomszédságában. Ha természetközeli esküvőre vágyik, a kertben kialakított faszerkezetű pavilon kis létszámú szertartások tökéletes helyszíne lehet.

Konferencia

A rendezvényterem felszereltsége:

 • Vetítővászon
 • Pódium
 • Variálható asztalok
 • 160 db szék
 • 6 körasztal
 • Légkondicionált helységek
 • Szekciónként szabályozható fényforrások
 • Konyha
 • Ruhatár
 • Akadálymentesített mosdó
 • Lift
 • Stúdió

Csapatépítő tréning

Vitézi próba felnőtteknek

Csapatépítő események teljes körű szervezése és lebonyolítása, melyek egy életre összekovácsolják a hősies résztvevőket.

Igény szerint:

 • helyszín biztosítása csapatépítő rendezvények megtartására
 • a vár teljes területének kibérlése adott napra
 • a Vármúzeum által összeállított teljes körű csapatépítő feladatsorok lebonyolítása
 • korosztálynak megfelelő program összeállítása
 • az Egri Vár történelmére reflektáló feladatsorok
 • virtuskodás és hagyományőrző bemutatók
2021.01.01 - 2021.12.31

Találatok száma: 1
Szállásfoglalás, ajánlatkérés közvetlenül a szálláshelyek elérhetőségein!

Imola Hotel Platán

Imola Hotel Platán

Magyarország első felnőttbarát szállodája, így kizárólag 16 éven felüli vendégeket fogad. Szállodánk hitvallása, hogy minden szülő, nagyszülő megérdemli a kényeztetést. A gyógyászati és wellness egységek kiváló lehetőséget teremtenek reumatológiai és mozgásszervi betegségek kezelésére. A helyi, minősített ... Bővebben

TOP 10-es programgazda
Kiemelt partnerTalálatok száma: 1
Asztalfoglalás, bejelentkezés közvetlenül a vendéglátóhelyek elérhetőségein!

Palota Kávézó

Palota Kávézó

A Palota kávézó szeretettel várja kedves vendégeit, ahol megízlelhetik az utánozhatatlan olasz kávé aromáját és megkóstolhatják a Stühmer cukrászda által készített süteményeket is. Bővebben

Kiemelt partnerTalálatok száma: 2
Egri vár programok 2021

Egri vár programok 2021 2021. augusztus 13 - 15.

Végvári Vigasságok

Az egri vár védett műemlék, melyben a Dobó István Vármúzeum működik. A vár történelmi hagyományait a kiállítások mellett programokkal is igyekszünk feleleveníteni. Bővebben


Végvári Vigasságok Történelmi Fesztivál és Ostromjáték 2021 Eger

Végvári Vigasságok Történelmi Fesztivál és Ostromjáték 2021 Eger 2021. augusztus 13 - 15.

A Végvári Vigasságok Történelmi Fesztivál tervezett időpontja: 2021. augusztus 13-14-15. Bővebben
Találatok száma: 1

Egri Csillagok túra állandó program az Egri várban 2021.01.01. - 12.31.

Egri csillagok túra - Állandó program az Egri várban egyéin vendégeknek és csoportoknak. Korhű ruhába öltözött hagyományőrzők mutatják be a végvári vitézek életét és az egri hősök mindennapjait. Csoportszervezés az Információs Pontban! Bővebben
Találatok száma: 4

Dobó István Vármúzeum Eger

Dobó István Vármúzeum Eger

A Dobó István Vármúzeum, mint Nemzeti Emlékhely és kultuszhely, feladatának tekinti Eger és Heves megye régészeti, történeti, numizmatikai, néprajzi, képzőművészeti, iparművészeti és irodalomtörténeti örökségének gyűjtését, megőrzését, feldolgozását és sokoldalú, élményszerű bemutatását, kiemelten ... Bővebben


Egri Vár

Egri Vár

Az Egri vár Eger nagy történelmi múltú vára. A hozzá fűződő leghíresebb történelmi esemény az 1552-es ostrom. Az egri vár ma védett műemlék, melyben a Dobó István Vármúzeum működik. Az állandó kiállításokon bemutatjuk a vár történetét, föld alatti erődrendszerét, a középkori büntetési módokat és ezek ... Bővebben


Ziffer Sándor Galéria

Ziffer Sándor Galéria

Az egri ortodox hívők zsinagógájának felépítéséről pontos adataink nincsenek, de valószínűsíthető, hogy 1889-től 1902-ig épült, 1910-1911-ben pedig nagyarányú felújításon esett át. Az istentisztelet idején itt is el voltak különítve a nők és a férfiak: a nők a karzaton, a férfiak a földszinten ... Bővebben


Gárdonyi Géza Emlékház Eger

Gárdonyi Géza Emlékház Eger

A Gárdonyi Géza Emlékház az író egykori lakóházában került kialakításra, ahol az író 1897 és 1922 között élt. Itt írta több regényét is, de a legkiemelkedőbb mind közül az 1901-ben elkészült Egri csillagok című történelmi regény, mely a XVI. századi törökellenes harcokat eleveníti fel. Az emlékházban ... Bővebben

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt ajánlatok

Hasonló ajánlatok

Arany Sas Patikamúzeum Budapest állandó kiállítás 2021
Arany Sas Patikamúzeum Budapest állandó kiállítás 2021
 • Budapest
 • I. kerület
2021.05.01. - 12.31.
Semmelweis Orvostörténeti Múzeum Budapest programok 2021
Semmelweis Orvostörténeti Múzeum Budapest programok 2021
 • Budapest
 • I. kerület
2021.05.01. - 06.30.

Figyelmébe ajánljuk!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események