Egri Vár
Ingyenes családi napra hívjuk és várjuk sok-sok érdekes programmal!
Ingyenes családi napra hívjuk és várjuk sok-sok érdekes programmal!
Tök jó fesztivál Budapesten!
Tök jó fesztivál Budapesten!
Zsolnay Fényfesztivál Pécsen
Zsolnay Fényfesztivál Pécsen
Villányi Vörösbor Napok 2021. október 1-3.
Villányi Vörösbor Napok 2021. október 1-3.
Oldtimer Show veteránjármű kiállítás Budapest
Oldtimer Show veteránjármű kiállítás Budapest
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Egri Vár


Az Egri vár Eger nagy történelmi múltú vára. A hozzá fűződő leghíresebb történelmi esemény az 1552-es ostrom. Az egri vár ma védett műemlék, melyben a Dobó István Vármúzeum működik. Az állandó kiállításokon bemutatjuk a vár történetét, föld alatti erődrendszerét, a középkori büntetési módokat és ezek eszközeit. A kőtárban megtekinthetők az elpusztult katedrálisok maradványai, a hősök termében az 1552-es várvédelmet irányító várkapitány, Dobó István márvány síremlékének fedőlapja. A várban található Egri Képtár hazánk egyik jelentős képzőművészeti gyűjteménye, mely németalföldi, itáliai, osztrák és magyar festményeket őriz. A vár történelmi hagyományait a kiállítások mellett programokkal is igyekszünk feleleveníteni. Az állandó kiállításokon bemutatjuk a vár történetét, föld alatti erődrendszerét, a középkori büntetési módokat és ezek eszközeit.

Eger Magyarország egyik legkedveltebb idegenforgalmi célpontja. A műemlékekben gazdag északkelet-magyarországi település gyógyvizei és borai is világhírűek.

Már az első magyar király, Szent István püspökséget alapított itt 1001-1009 között, melynek védelmére 1248-tól kezdődően kővár épült. Az elpusztult román stílusú templom helyére a várdombon gótikus majd későgótikus stílusban építettek katedrálist. A várban kiépült püspöki székhely fénykorát a XV. században – a reneszánsz korban – élte. Ekkor az ország egyik meghatározó kulturális központjaként tartották számon. A XVI. században a török hódítások Magyarországot is elérték, melynek az ország fővárosa is áldozatul esett. A törökök 1552-ben fordulnak az országrész egyik legnagyobb erőssége, Eger ellen. A kétezer fős védősereg közel negyvenszeres túlerővel szemben, öt heti ostromban védte meg a várat. A hősies helytállás a magyar történelem egyik kiemelkedő eseménye, s híre – Gárdonyi Géza történelmi regénye révén – a világ minden részébe eljutott.

Az egri vár ma védett műemlék, melyben a Dobó István Vármúzeum működik. Az állandó kiállításokon bemutatjuk a vár történetét, föld alatti erődrendszerét, a középkori büntetési módokat és ezek eszközeit. A kőtárban megtekinthetők az elpusztult katedrálisok maradványai, a hősök termében az 1552-es várvédelmet irányító várkapitány, Dobó István márvány síremlékének fedőlapja. A várban található Egri Képtár hazánk egyik jelentős képzőművészeti gyűjteménye, mely németalföldi, itáliai, osztrák és magyar festményeket őriz. A vár történelmi hagyományait a kiállítások mellett programokkal is igyekszünk feleleveníteni.

Rendezvények

Esküvő

Amit biztosítunk:

- 8 különleges, egyedi hangulatú rendezvényhelyszín,
- Anyakönyvvezetői asztal, terítővel
- Felszoknyázott szék az esküvői párnak, tanúiknak, és az anyakönyvvezetőnek
- Székek/padok a násznép számára a létszámhoz igazodva
- Hangosítás

Extra szolgáltatásaink:

- Tűzijáték
- Korhű viseletbe öltözött Egri végvári vitézek jelenléte

Kérje egyedi ajánlatunkat, és tegye még különlegesebbé élete legboldogabb napját!

Rendezvényhelyszínek

Dobó-bástya

A modern és középkori stílust vegyítő rendezvényterem egyaránt alkalmas esküvői szertartások, valamint kisebb létszámú lakodalmak lebonyolítására. A Dobó-bástya légkondicionált rendezvénytermének egyedi berendezését a mobil válaszfalak teszik lehetővé. A résztvevők kényelméről egy, a teremhez kapcsolódó konyha, külön ruhatár, mosdó gondoskodik. A helyiség egyik oldalán természetes mészkő fal látható, mely a bástya építészeti különlegessége.

A terem 100 fő befogadására alkalmas.

Dobó-bástya terasz

A Dobó-bástya terasza pazar kilátást biztosít Eger belvárosára. A csendes, látogatóforgalom elől elszigetelhető teraszon nem kell attól tartani, hogy bármi is megzavarja a szertartást. A terasz nyugati fekvésű, ideális kültéri helyszíne lehet egy csodás esküvőnek.

A terasz befogadó képessége 100 fő.

Szép bástya

A Szép bástya az Egri vár legmagasabb pontja, tetejéről páratlan, 360°-os kilátás nyílik a nemzeti emlékhelyre, a városra, valamint a Bükkre egyaránt. Tökéletes helyszín azoknak, akik a nagy napot a friss levegőn, verőfényes napsütésben, és az egész városban egyedülálló panorámával képzelik el.

Maximális befogadóképesség 120 fő.

Török-kert

A vár mai főkapuja mellett, jobb oldalon emelkedik az előugró, sokszögletű, lőréses kapuvédő bástya. Városszerte közismert elnevezése a Török-kert, mely a bástya építtetőire utal. Az árnyékos, zöld ligettel rendelkező, teraszos elrendezésű helyszín ideális azon párok számára, akik csendes, meghitt körülmények között szeretnék élvezni a ceremóniát.

Romkert

A több évszázados múltra visszanyúló egykori székesegyház felszentelt falai között különös ereje van a  kimondott IGENNEK. Európa második legnagyobb székesegyháza lévén, a 16. századig minden előkelőség itt tartotta esküvői szertartását. Ha ezt a helyszínt választja, Ön és párja is közéjük tartozhat!

Zárkándy-bástya

A Zárkándy-bástya, a folyamatosan szépülő Egri Vár legújabb attrakciója. Pazar kilátást biztosít a városra és különleges helyszíne lehet egy esküvői ceremóniának is.  A több mint egy évszázadig, a vár testéből kiszakított bástya lángja sosem hunyt ki, s immáron erősebben ég. Akár csak az itt megköttetett házasságoké…

Kovácsok-Lakatosok bástyája

A Kovácsok-Lakatosok bástyája a legjobb választás, ha kis létszámú szertartást szeretne. A meghitt hangulatú bástya csodás kilátást biztosít a belvárosra. Zárt felépítése miatt pedig a pároknak nem kell aggódniuk, hogy az időjárási viszonyok tönkre tennék a szertartást.

Gárdonyi-kerti pavilon

Gárdonyi Géza, a nagysikerű Egri csillagok című regény írójának otthona egy gyönyörű ligetben található, az Egri Vár tőszomszédságában. Ha természetközeli esküvőre vágyik, a kertben kialakított faszerkezetű pavilon kis létszámú szertartások tökéletes helyszíne lehet.

Konferencia

A rendezvényterem felszereltsége:

 • Vetítővászon
 • Pódium
 • Variálható asztalok
 • 160 db szék
 • 6 körasztal
 • Légkondicionált helységek
 • Szekciónként szabályozható fényforrások
 • Konyha
 • Ruhatár
 • Akadálymentesített mosdó
 • Lift
 • Stúdió

Csapatépítő tréning

Vitézi próba felnőtteknek

Csapatépítő események teljes körű szervezése és lebonyolítása, melyek egy életre összekovácsolják a hősies résztvevőket.

Igény szerint:

 • helyszín biztosítása csapatépítő rendezvények megtartására
 • a vár teljes területének kibérlése adott napra
 • a Vármúzeum által összeállított teljes körű csapatépítő feladatsorok lebonyolítása
 • korosztálynak megfelelő program összeállítása
 • az Egri Vár történelmére reflektáló feladatsorok
 • virtuskodás és hagyományőrző bemutatók
2021.01.01 - 2021.12.31

Találatok száma: 1
Asztalfoglalás, bejelentkezés közvetlenül a vendéglátóhelyek elérhetőségein!

Palota Kávézó Eger

Palota Kávézó Eger

A Palota kávézó szeretettel várja kedves vendégeit, ahol megízlelhetik az utánozhatatlan olasz kávé aromáját és megkóstolhatják a Stühmer cukrászda által készített süteményeket is. Bővebben

Kiemelt partnerTalálatok száma: 4
Egri Vár Napja 2021

Egri Vár Napja 2021 2021. október 17.

1552. október 17-én a törökök feladták az Egri vár ostromát és elhagyták Egert. A győzelem emlékére október 17-e minden évben az Egri Vár Napja. Idén ezt az emlékezetes napot múzeumpedagógiai és kézműves foglalkozásokkal, haditorna bemutatókkal, történelmi játszóházzal és szakmai programokkal ünnepli a ... Bővebben


Múzeumok Őszi Fesztiválja Eger 2021. Dobó István Vármúzeum

Múzeumok Őszi Fesztiválja Eger 2021. Dobó István Vármúzeum 2021.09.28. - 11.11.

Az egri Dobó István Vármúzeum is csatlakozott a Múzeumok Őszi Fesztiválja országos programsorozathoz, különböző programokkal várják a múzeumbarát érdeklődőket Egerbe. Bővebben


Egri vár programok 2021. Fesztiválok, események, rendezvények

Egri vár programok 2021. Fesztiválok, események, rendezvények 2021.09.28. - 11.11.

Múzeumok Őszi Fesztiválja

Az egri vár védett műemlék, melyben a Dobó István Vármúzeum működik. A vár történelmi hagyományait a kiállítások mellett programokkal is igyekszünk feleleveníteni. Bővebben


Gárdonyi Emléknap 2021 Eger

Gárdonyi Emléknap 2021 Eger 2021. november 11.

A Gárdonyi emléknapon nem csak az olvasást és a Gárdonyi életművet népszerűsítjük, hanem méltó módon ápoljuk Gárdonyi emlékét. Gárdonyi emlékkonferencia, koszorúzás és irodalmi teadélután várja az érdeklődőket. Gárdonyi Géza író halálának évfordulójához kapcsolódóan megkoszorúzzuk az Egri várban ... Bővebben
Találatok száma: 8
Országos Könyvtári Napok Eger 2021

Országos Könyvtári Napok Eger 2021 2021. október 4 - 10.

A programsorozattal az a célunk, hogy a hét során bemutatásra kerüljenek a könyvtárak sokszínű szolgáltatásai, amelyek az emberek tájékozódásához, tanulásához, kulturált szabadidős és közösségi tevékenységéhez nyújtanak segítséget, kapaszkodót. Együttműködő partnereink, rendszeres könyvtárhasználóink ... Bővebben


Egri kiállítások - Ismerje meg az egri érsekek világát az Érseki Palotában

Egri kiállítások - Ismerje meg az egri érsekek világát az Érseki Palotában 2021.01.01. - 12.31.

Egri kiállítások - A Széchenyi utca 5. sz. alatt található az Érseki palota, amely 1740-től az egri érsek rezidenciája. Ebben az épületben nyílt meg 2016-ban az Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpont, ahol különlegesen szép, autentikus környezetben ismerhető meg az egri érsekek világa. Bővebben

Kiemelt ajánlat

Idegenvezetés Egerben csoportoknak az Egri Érseki Palotában

Idegenvezetés Egerben csoportoknak az Egri Érseki Palotában 2021.01.01. - 12.31.

Az Egri Érseki Palota Kulturális Turisztikai Látogatóközpontban csoportok részére lehetőség van idegenvezetést kérni előzetes bejelentkezéssel nyitva tartási időben! Bővebben

Kiemelt ajánlat

Belvárosi Piac Eger 2021

Belvárosi Piac Eger 2021 2021.01.01. - 12.31.

A piaccsarnok Eger belvárosában, jól megközelíthető helyen, a Katona István téren található. A piaccsarnok napi élelmiszer, zöldség, gyümölcs és virágpiacként üzemel, helyet adva hús, baromfi, hal, pékáru, sütemény, édesség, savanyúság, gyógynövény, büfé, tejtermék és vegyes üzleteknek is. A ... Bővebben


Egri Csillagok panoptikum kiállítás Egerben

Egri Csillagok panoptikum kiállítás Egerben 2021.01.01. - 12.31.

Hippolit-kapu tőszomszédságában található Fegyvertárban kapott új helyet a Panoptikum az Egri várban. Itt tekinthető meg a Gárdonyi Géza regényének alakjait bemutató kiállítás. A vendégek az életnagyságú szobrok között sétálva nem csak a regényből ismert alakokat, de korabeli használati eszközöket is ... Bővebben


Egri bor vásárlás, borrendelés webáruházon keresztül házhozszállítással

Egri bor vásárlás, borrendelés webáruházon keresztül házhozszállítással 2021.01.01. - 12.31.

Rendeljen bort házhozszállítással az Egri Korona Borház webáruházából. Bővebben


Érseki pincerendszer látogatás vezetéssel, a város alatti egykori egri érseki pincerendszerben

Érseki pincerendszer látogatás vezetéssel, a város alatti egykori egri érseki pincerendszerben 2021.01.01. - 12.31.

Érseki pincerendszer. Pincelátogatás vezetéssel, a város alatti egykori egri érseki pincerendszerben. Föld alatti séta a város alatti pincevárosban Egerben. A pincét 2007-ben a 7 legismertebb magyar `építészeti csoda` közé választották. Bővebben


Babszem Jankó Gyermekszínház programok Eger

Babszem Jankó Gyermekszínház programok Eger 2021.01.01. - 12.31.

Az egri Babszem Jankó Gyermekszínház műsora. Bővebben
Találatok száma: 4

Dobó István Vármúzeum Eger

Dobó István Vármúzeum Eger

A Dobó István Vármúzeum, mint Nemzeti Emlékhely és kultuszhely, feladatának tekinti Eger és Heves megye régészeti, történeti, numizmatikai, néprajzi, képzőművészeti, iparművészeti és irodalomtörténeti örökségének gyűjtését, megőrzését, feldolgozását és sokoldalú, élményszerű bemutatását, kiemelten ... Bővebben


Egri Vár

Egri Vár

Az Egri vár Eger nagy történelmi múltú vára. A hozzá fűződő leghíresebb történelmi esemény az 1552-es ostrom. Az egri vár ma védett műemlék, melyben a Dobó István Vármúzeum működik. Az állandó kiállításokon bemutatjuk a vár történetét, föld alatti erődrendszerét, a középkori büntetési módokat és ezek ... Bővebben


Ziffer Sándor Galéria

Ziffer Sándor Galéria

Az egri ortodox hívők zsinagógájának felépítéséről pontos adataink nincsenek, de valószínűsíthető, hogy 1889-től 1902-ig épült, 1910-1911-ben pedig nagyarányú felújításon esett át. Az istentisztelet idején itt is el voltak különítve a nők és a férfiak: a nők a karzaton, a férfiak a földszinten ... Bővebben


Gárdonyi Géza Emlékház Eger

Gárdonyi Géza Emlékház Eger

A Gárdonyi Géza Emlékház az író egykori lakóházában került kialakításra, ahol az író 1897 és 1922 között élt. Itt írta több regényét is, de a legkiemelkedőbb mind közül az 1901-ben elkészült Egri csillagok című történelmi regény, mely a XVI. századi törökellenes harcokat eleveníti fel. Az emlékházban ... Bővebben

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események