Erdőspuszta Club Hotel - Élmények egy fenyőerdő közepén!
Erdőspuszta Club Hotel - Élmények egy fenyőerdő közepén!

A ZSUZSI ERDEI VASÚT Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának 133 éves közlekedési kulturális műemléke és egyben Magyarország legrégebben épült, működő kisvasútja. A kisvasút a nagyvárost elhagyva az Erdőspuszták világába nyújt betekintést. Homokos talajra, néhol nagyobb buckákra telepített akácosok, fenyvesek, tölgyesek között, vagy annak belsejében halad, melyeket szántóföldek, tanyák szakítanak meg. A gazdag növény- és állatvilág, az itt élő gombafajok sokszínűsége figyelemreméltó.


Nemzetünk féltve őrzött kincse: „Zsuzsi”

A Zsuzsi Erdei Vasút, Debrecen „szívétől” keletre az Erdőspuszták festői szépségű tájain kalandozva, egy páratlan élményvilággal ajándékozza meg utasait, az egy órás „időutazás” alatt. A 133 éves kisvasúti múlt, a jelen köntösét öltve édesíti meg az utazás minden egyes percét.

A nyüzsgő nagyvárosi életet hátrahagyva, az Erdőspuszták nyugodt világa, fenyvesek, tölgyesek idilli szépsége köszönt reánk. Már a felszállás pillanatában érezni, hogy egy álomvilág kapujában állunk, s a vonatkerekek csattogásával, a hangos füttyszóval egyre csak fokozódik bennünk az izgalom.

A felejthetetlen vonatozás élménye, a természet szeretete puha sálként átölelve kényeztetik a vonatimádókat!

A „természeti gyöngyszem” első szakaszát 1882-ben nyitották meg.

Kezdetben kettő mozdony üzemelt, az I. pályaszámú 107 LE fatüzelésű mozdony kapta a ZSUZSI nevet, melyet ma is büszkén visel, Magyarország legrégebben épült, működő kisvasútja!
A turisztikai vonzerő, a természet adta értékvilágban rejlik: a Természet Háza, az Erdei Iskola, a tanösvény, a közeli halastó, a kilátó, mind-mind a természet védelmére tanít.

Zsuzsi, az aktív turisztikai látogatókat is kényeztetve várja, hiszen a tradicionális programjaink, örök emlékként beivódva csábítanak, és önfeledt szórakozást ígérnek!

Ráébredve a természet adta értékvilágra, az utóbbi időkben megnőtt az érdeklődés a pihenőközpont iránt.


Forrás: a kisvasút honlapja

2017.01.01 - 2017.12.31