A Programturizmus portál folyamatosan frissülő toplistát tesz közzé a legnépszerűbb megjelenésekről a Programturizmus.hu portál megelőző 30 napi látogatottsági adatai alapján.
Találatok száma: 50
Családi birtokunkon jelenleg 7 hektáron gazdálkodunk és kézműves borok készítésével foglalkozunk, főként vörösborokra specializálódva. A borok széles palettáján túl fehér, rozé és vörös mustot, valamint frissen préselt gyümölcsleveket is készítünk. Néhány éve megvásároltuk a pusztulásnak indult Kerámiaüzemet, így a feldolgozó-palackozó mellett elkészült borkóstolótermünk, három vendégszobánk, idén pedig megnyitottuk borboltunkat és kávézónkat.
Családi birtokunkon jelenleg 7 hektáron gazdálkodunk és kézműves borok készítésével foglalkozunk, főként vörösborokra specializálódva. A borok széles palettáján túl fehér, rozé és vörös mustot, valamint frissen préselt gyümölcsleveket is készítünk. Néhány éve megvásároltuk a pusztulásnak indult Kerámiaüzemet, így a feldolgozó-palackozó mellett elkészült borkóstolótermünk, három vendégszobánk, idén pedig megnyitottuk borboltunkat és kávézónkat.
Családi birtokunkon jelenleg 7 hektáron gazdálkodunk és kézműves borok készítésével foglalkozunk, főként vörösborokra specializálódva. A borok széles palettáján túl fehér, rozé és vörös mustot, valamint frissen préselt gyümölcsleveket is készítünk. Néhány éve megvásároltuk a pusztulásnak indult Kerámiaüzemet, így a feldolgozó-palackozó mellett elkészült borkóstolótermünk, három vendégszobánk, idén pedig megnyitottuk borboltunkat és kávézónkat.
A bor lényegét megfogalmazni és azt a borban kifejezni, megmutatni, szép szakmai feladat. Számunkra a természethű borok készítése nem alternatíva, hanem az egyetlen követhető módszer. A borász számára jó kiindulási pont lehet az az időtálló pasteur-i gondolat, miszerint: a bor a világ legegészségesebb itala. Boraink: cabernet franc, kékfrankos siller, kékfrankos rosé, chardonnay, cserszegi fűszeres, rajnai rizling, generosa.
A bor lényegét megfogalmazni és azt a borban kifejezni, megmutatni, szép szakmai feladat. Számunkra a természethű borok készítése nem alternatíva, hanem az egyetlen követhető módszer. A borász számára jó kiindulási pont lehet az az időtálló pasteur-i gondolat, miszerint: a bor a világ legegészségesebb itala. Boraink: cabernet franc, kékfrankos siller, kékfrankos rosé, chardonnay, cserszegi fűszeres, rajnai rizling, generosa.
A bor lényegét megfogalmazni és azt a borban kifejezni, megmutatni, szép szakmai feladat. Számunkra a természethű borok készítése nem alternatíva, hanem az egyetlen követhető módszer. A borász számára jó kiindulási pont lehet az az időtálló pasteur-i gondolat, miszerint: a bor a világ legegészségesebb itala. Boraink: cabernet franc, kékfrankos siller, kékfrankos rosé, chardonnay, cserszegi fűszeres, rajnai rizling, generosa.
Látogasson el Villányba, a Bock Borászat pincerendszerébe, ahol a már jól ismert borok kóstolásán kívül, betekintést nyerhet a borkészítés fortélyaiba. A pince mellett található Bock Óbor Étterem révén lesz teljes a villányi-gasztronómiai élmény, ahol mindenki találhat kedvére való fogást Ugyancsak Villány szívében, a Bock Hotel Ermitage**** várja minőségi pihenés keretében a borkultúra, a gasztronómia és a wellness rajongóit.
Látogasson el Villányba, a Bock Borászat pincerendszerébe, ahol a már jól ismert borok kóstolásán kívül, betekintést nyerhet a borkészítés fortélyaiba. A pince mellett található Bock Óbor Étterem révén lesz teljes a villányi-gasztronómiai élmény, ahol mindenki találhat kedvére való fogást Ugyancsak Villány szívében, a Bock Hotel Ermitage**** várja minőségi pihenés keretében a borkultúra, a gasztronómia és a wellness rajongóit.
Látogasson el Villányba, a Bock Borászat pincerendszerébe, ahol a már jól ismert borok kóstolásán kívül, betekintést nyerhet a borkészítés fortélyaiba. A pince mellett található Bock Óbor Étterem révén lesz teljes a villányi-gasztronómiai élmény, ahol mindenki találhat kedvére való fogást Ugyancsak Villány szívében, a Bock Hotel Ermitage**** várja minőségi pihenés keretében a borkultúra, a gasztronómia és a wellness rajongóit.
A 100 hektáros Bodri Pincészet, mely turisztikai központ is egyben, hisz borászatot, rendezvénycentrumot, éttermet, látványkonyhát és vendégházakat is működtetünk, Szekszárd déli határában, egy festői szépségű völgyben várja vendégeit. Az 1800 négyzetméteres alapterületű nagypincénk belső terét tizenkét kupola teszi változatossá. 300 négyzetméteres érlelő pincénk pincetúrák alkalmával tekinthető meg. Az 1400 négyzetméteres rozéüzemünk nagyobb mennyiségű, kitűnő minőségű bor készítésére is lehetőséget ad. A Bodri Birtok igényes kialakítású vendégszobáiban 61 ember tud egyszerre megpihenni. Termálvizes földalatti kupolás római fürdő, jacuzzi és szauna is szolgálja a vendégeink kényelmét. Optimus Éttermünkben a magyar konyha sokszínűségét mutatjuk be, kissé modernizálva.
A 100 hektáros Bodri Pincészet, mely turisztikai központ is egyben, hisz borászatot, rendezvénycentrumot, éttermet, látványkonyhát és vendégházakat is működtetünk, Szekszárd déli határában, egy festői szépségű völgyben várja vendégeit. Az 1800 négyzetméteres alapterületű nagypincénk belső terét tizenkét kupola teszi változatossá. 300 négyzetméteres érlelő pincénk pincetúrák alkalmával tekinthető meg. Az 1400 négyzetméteres rozéüzemünk nagyobb mennyiségű, kitűnő minőségű bor készítésére is lehetőséget ad. A Bodri Birtok igényes kialakítású vendégszobáiban 61 ember tud egyszerre megpihenni. Termálvizes földalatti kupolás római fürdő, jacuzzi és szauna is szolgálja a vendégeink kényelmét. Optimus Éttermünkben a magyar konyha sokszínűségét mutatjuk be, kissé modernizálva.
A 100 hektáros Bodri Pincészet, mely turisztikai központ is egyben, hisz borászatot, rendezvénycentrumot, éttermet, látványkonyhát és vendégházakat is működtetünk, Szekszárd déli határában, egy festői szépségű völgyben várja vendégeit. Az 1800 négyzetméteres alapterületű nagypincénk belső terét tizenkét kupola teszi változatossá. 300 négyzetméteres érlelő pincénk pincetúrák alkalmával tekinthető meg. Az 1400 négyzetméteres rozéüzemünk nagyobb mennyiségű, kitűnő minőségű bor készítésére is lehetőséget ad. A Bodri Birtok igényes kialakítású vendégszobáiban 61 ember tud egyszerre megpihenni. Termálvizes földalatti kupolás római fürdő, jacuzzi és szauna is szolgálja a vendégeink kényelmét. Optimus Éttermünkben a magyar konyha sokszínűségét mutatjuk be, kissé modernizálva.
Hangulatos, családias környezetben, pincelátogatással és borkóstolással várják a régi és új vendégeket a Kökény és Fia Családi Borászatban. Borászatunk ideális helyszíne baráti találkozóknak, családi és céges rendezvényeknek. Éttermünkben főként a saját gazdaságunkban megtermelt, illetve helyi termelőktől beszerzett alapanyagok felhasználásával készülő fogásokat szolgáljuk fel, melyekhez szívesen ajánljuk a hozzájuk illő borokat. Készételeink megvásárolhatóak a borkimérésünkben vagy rendelhetőek házhoz szállítással is. Borászatunkban 5 mesébe illő Szőlős kunyhó és hangulatos Wellness kunyhó várja a vendégeket.
Hangulatos, családias környezetben, pincelátogatással és borkóstolással várják a régi és új vendégeket a Kökény és Fia Családi Borászatban. Borászatunk ideális helyszíne baráti találkozóknak, családi és céges rendezvényeknek. Éttermünkben főként a saját gazdaságunkban megtermelt, illetve helyi termelőktől beszerzett alapanyagok felhasználásával készülő fogásokat szolgáljuk fel, melyekhez szívesen ajánljuk a hozzájuk illő borokat. Készételeink megvásárolhatóak a borkimérésünkben vagy rendelhetőek házhoz szállítással is. Borászatunkban 5 mesébe illő Szőlős kunyhó és hangulatos Wellness kunyhó várja a vendégeket.
Hangulatos, családias környezetben, pincelátogatással és borkóstolással várják a régi és új vendégeket a Kökény és Fia Családi Borászatban. Borászatunk ideális helyszíne baráti találkozóknak, családi és céges rendezvényeknek. Éttermünkben főként a saját gazdaságunkban megtermelt, illetve helyi termelőktől beszerzett alapanyagok felhasználásával készülő fogásokat szolgáljuk fel, melyekhez szívesen ajánljuk a hozzájuk illő borokat. Készételeink megvásárolhatóak a borkimérésünkben vagy rendelhetőek házhoz szállítással is. Borászatunkban 5 mesébe illő Szőlős kunyhó és hangulatos Wellness kunyhó várja a vendégeket.
Pincészetünk a hét mindennapján nyitva tart, így vendégeink bármikor betérhetnek egy kis borozásra, amit a hangulatos tufába vájt borozónkban vagy a teraszon ücsörögve fogyaszthatnak el. Amennyiben szervezett borkóstolón és pincelátogatáson szeretnének részt venni, ahhoz előzetes bejelentkezés szükséges.
Pincészetünk a hét mindennapján nyitva tart, így vendégeink bármikor betérhetnek egy kis borozásra, amit a hangulatos tufába vájt borozónkban vagy a teraszon ücsörögve fogyaszthatnak el. Amennyiben szervezett borkóstolón és pincelátogatáson szeretnének részt venni, ahhoz előzetes bejelentkezés szükséges.
Pincészetünk a hét mindennapján nyitva tart, így vendégeink bármikor betérhetnek egy kis borozásra, amit a hangulatos tufába vájt borozónkban vagy a teraszon ücsörögve fogyaszthatnak el. Amennyiben szervezett borkóstolón és pincelátogatáson szeretnének részt venni, ahhoz előzetes bejelentkezés szükséges.
A pincetulajdonos Léhárt Tamás a hajdani pincemester édesapjától vette át a borászatot és a hozzá tartozó terület művelését. Láthatunk itt különféle szőlő művelési módokat, a csavart, az egyes függöny, valamint ernyős művelés módot is bemutatja. A vendéglátás során helyi, táj jellegű ételeket és saját borokat kínál.
A pincetulajdonos Léhárt Tamás a hajdani pincemester édesapjától vette át a borászatot és a hozzá tartozó terület művelését. Láthatunk itt különféle szőlő művelési módokat, a csavart, az egyes függöny, valamint ernyős művelés módot is bemutatja. A vendéglátás során helyi, táj jellegű ételeket és saját borokat kínál.
A pincetulajdonos Léhárt Tamás a hajdani pincemester édesapjától vette át a borászatot és a hozzá tartozó terület művelését. Láthatunk itt különféle szőlő művelési módokat, a csavart, az egyes függöny, valamint ernyős művelés módot is bemutatja. A vendéglátás során helyi, táj jellegű ételeket és saját borokat kínál.
A Pincefalu szélén található Wein&Speiz Fogadónk a modern, mégis falusias hangulatot ötvözi. Az egységet őseinktől tanult sváb ételek teszik egésszé. A györkönyi Pincehegy közepén két présházban és a présházakat összekötő pincében készítjük, érleljük és tároljuk borainkat. Fehér szőlőből irsai olivért és cserszegi fűszerest készítünk. Vörösboraink nagy része kékfrankos. Természetesen a rosé sem maradhat ki, mely szintén kékfrankosból készül. Rendezünk csoportoknak borkóstolót és borvacsorát. Panziónkban akár 43 főnek is tudunk szállást biztosítani. Wein&Speiz Fogadónkban 10-110 főig várjuk családi, baráti, üzleti rendezvényekre.
A Pincefalu szélén található Wein&Speiz Fogadónk a modern, mégis falusias hangulatot ötvözi. Az egységet őseinktől tanult sváb ételek teszik egésszé. A györkönyi Pincehegy közepén két présházban és a présházakat összekötő pincében készítjük, érleljük és tároljuk borainkat. Fehér szőlőből irsai olivért és cserszegi fűszerest készítünk. Vörösboraink nagy része kékfrankos. Természetesen a rosé sem maradhat ki, mely szintén kékfrankosból készül. Rendezünk csoportoknak borkóstolót és borvacsorát. Panziónkban akár 43 főnek is tudunk szállást biztosítani. Wein&Speiz Fogadónkban 10-110 főig várjuk családi, baráti, üzleti rendezvényekre.
A Pincefalu szélén található Wein&Speiz Fogadónk a modern, mégis falusias hangulatot ötvözi. Az egységet őseinktől tanult sváb ételek teszik egésszé. A györkönyi Pincehegy közepén két présházban és a présházakat összekötő pincében készítjük, érleljük és tároljuk borainkat. Fehér szőlőből irsai olivért és cserszegi fűszerest készítünk. Vörösboraink nagy része kékfrankos. Természetesen a rosé sem maradhat ki, mely szintén kékfrankosból készül. Rendezünk csoportoknak borkóstolót és borvacsorát. Panziónkban akár 43 főnek is tudunk szállást biztosítani. Wein&Speiz Fogadónkban 10-110 főig várjuk családi, baráti, üzleti rendezvényekre.
A Thummerer Pince 1984 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal. A borászat központja Egertől 12 km-re, Noszvajon található. Az Egri Borvidéken elhelyezkedő 90 hektár saját telepítésű szőlőterület terméséből készítik boraikat a legkorszerűbb, világszínvonalú felszerelésekkel, gépekkel. Ez nem csak a borászatra, de a szőlészetre is vonatkozik. Boraik mind a hazai, mind nemzetközi borversenyeken elnyert értékes díjakkal büszkélkedhetnek. Pincelátogatásra és borkóstolásra csak előzetes bejelentkezés alapján van lehetőség.
A Thummerer Pince 1984 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal. A borászat központja Egertől 12 km-re, Noszvajon található. Az Egri Borvidéken elhelyezkedő 90 hektár saját telepítésű szőlőterület terméséből készítik boraikat a legkorszerűbb, világszínvonalú felszerelésekkel, gépekkel. Ez nem csak a borászatra, de a szőlészetre is vonatkozik. Boraik mind a hazai, mind nemzetközi borversenyeken elnyert értékes díjakkal büszkélkedhetnek. Pincelátogatásra és borkóstolásra csak előzetes bejelentkezés alapján van lehetőség.
A Thummerer Pince 1984 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal. A borászat központja Egertől 12 km-re, Noszvajon található. Az Egri Borvidéken elhelyezkedő 90 hektár saját telepítésű szőlőterület terméséből készítik boraikat a legkorszerűbb, világszínvonalú felszerelésekkel, gépekkel. Ez nem csak a borászatra, de a szőlészetre is vonatkozik. Boraik mind a hazai, mind nemzetközi borversenyeken elnyert értékes díjakkal büszkélkedhetnek. Pincelátogatásra és borkóstolásra csak előzetes bejelentkezés alapján van lehetőség.
A Mátrai Borvidék második legnagyobb szőlőtermelő települése Gyöngyössolymos, melynek meghatározó szőlészeti és borászati egysége a 220 hektáron gazdálkodó Nyilas Pincészet. A családi vállalkozást Dr. Nyilas János agrármérnök és lánya Nyilas Ilona szőlész borász szakmérnök alapította. Az idők során a család többi tagja is bekapcsolódott a munkába. A borokat irányított erjesztéssel készítik, hangsúlyozva a gyümölcsös aromákat. A pincészetbe ellátogató vendégek 11 féle bort kóstolhatnak.
A Mátrai Borvidék második legnagyobb szőlőtermelő települése Gyöngyössolymos, melynek meghatározó szőlészeti és borászati egysége a 220 hektáron gazdálkodó Nyilas Pincészet. A családi vállalkozást Dr. Nyilas János agrármérnök és lánya Nyilas Ilona szőlész borász szakmérnök alapította. Az idők során a család többi tagja is bekapcsolódott a munkába. A borokat irányított erjesztéssel készítik, hangsúlyozva a gyümölcsös aromákat. A pincészetbe ellátogató vendégek 11 féle bort kóstolhatnak.
A Mátrai Borvidék második legnagyobb szőlőtermelő települése Gyöngyössolymos, melynek meghatározó szőlészeti és borászati egysége a 220 hektáron gazdálkodó Nyilas Pincészet. A családi vállalkozást Dr. Nyilas János agrármérnök és lánya Nyilas Ilona szőlész borász szakmérnök alapította. Az idők során a család többi tagja is bekapcsolódott a munkába. A borokat irányított erjesztéssel készítik, hangsúlyozva a gyümölcsös aromákat. A pincészetbe ellátogató vendégek 11 féle bort kóstolhatnak.
Pincészetünk a Mátrai történelmi borvidék egyik legjelentősebb borászati központja maradt. Boraink döntő többsége a szőlő kíméletes feldolgozásából nyert, és flotációs eljárással tisztított mustból, szabályozott hűtött erjesztési technológiával előállított, ún. elsődleges illat, zamattal rendelkező gyümölcsös típusú borok. Ugyanakkor a hagyományos eljárásra és a szelektált nagy minőséget adó szőlőfajtákból nyert borkülönlegességek előállítására is nagy gondot fordítunk.
Pincészetünk a Mátrai történelmi borvidék egyik legjelentősebb borászati központja maradt. Boraink döntő többsége a szőlő kíméletes feldolgozásából nyert, és flotációs eljárással tisztított mustból, szabályozott hűtött erjesztési technológiával előállított, ún. elsődleges illat, zamattal rendelkező gyümölcsös típusú borok. Ugyanakkor a hagyományos eljárásra és a szelektált nagy minőséget adó szőlőfajtákból nyert borkülönlegességek előállítására is nagy gondot fordítunk.
Pincészetünk a Mátrai történelmi borvidék egyik legjelentősebb borászati központja maradt. Boraink döntő többsége a szőlő kíméletes feldolgozásából nyert, és flotációs eljárással tisztított mustból, szabályozott hűtött erjesztési technológiával előállított, ún. elsődleges illat, zamattal rendelkező gyümölcsös típusú borok. Ugyanakkor a hagyományos eljárásra és a szelektált nagy minőséget adó szőlőfajtákból nyert borkülönlegességek előállítására is nagy gondot fordítunk.
A Jóisten hat nap alatt teremtette meg a Földet. Aztán a hetedik napon megpihent, megivott két liter bogácsi bort, s onnantól kezdve rózsaszínben látta mindazt, amit teremtett. Akarja Ön is rózsaszínben látni a világot? Ha Bogácson jár, térjen be Csáter Apó Pincéjébe, s cselekedjen hasonlóképpen, mint a Jóisten.
A Jóisten hat nap alatt teremtette meg a Földet. Aztán a hetedik napon megpihent, megivott két liter bogácsi bort, s onnantól kezdve rózsaszínben látta mindazt, amit teremtett. Akarja Ön is rózsaszínben látni a világot? Ha Bogácson jár, térjen be Csáter Apó Pincéjébe, s cselekedjen hasonlóképpen, mint a Jóisten.
A Jóisten hat nap alatt teremtette meg a Földet. Aztán a hetedik napon megpihent, megivott két liter bogácsi bort, s onnantól kezdve rózsaszínben látta mindazt, amit teremtett. Akarja Ön is rózsaszínben látni a világot? Ha Bogácson jár, térjen be Csáter Apó Pincéjébe, s cselekedjen hasonlóképpen, mint a Jóisten.
Családi vállalkozásunkat 1991-ben alapítottuk. Pincészetünk jelenleg 25 ha szőlőterületen gazdálkodik. Nem tömegborokat, hanem inkább különlegességeket készítünk, kis tételekben. Termékeink között megtalálhatóak a friss, fiatalos, illatos borok, száraz, félszáraz, félédes borok és borkülönlegességek. A közel 300 éves pincékben a fiatalabb évjáratú boraink mellett kezeljük, érleljük és forgalmazzuk a bortörténeti értékű móri muzeális borkészletet. Egész évben várjuk vendégeinket Bormúzeumunkban, ahol kellemes környezetben, borkóstoló keretében ismerkedhetnek a szőlő- és borkultúra hagyományaival, a borvidék nevezetes boraival. Megtekinthetik borászati eszköz-kiállításunkat és borospincéinket is.
Családi vállalkozásunkat 1991-ben alapítottuk. Pincészetünk jelenleg 25 ha szőlőterületen gazdálkodik. Nem tömegborokat, hanem inkább különlegességeket készítünk, kis tételekben. Termékeink között megtalálhatóak a friss, fiatalos, illatos borok, száraz, félszáraz, félédes borok és borkülönlegességek. A közel 300 éves pincékben a fiatalabb évjáratú boraink mellett kezeljük, érleljük és forgalmazzuk a bortörténeti értékű móri muzeális borkészletet. Egész évben várjuk vendégeinket Bormúzeumunkban, ahol kellemes környezetben, borkóstoló keretében ismerkedhetnek a szőlő- és borkultúra hagyományaival, a borvidék nevezetes boraival. Megtekinthetik borászati eszköz-kiállításunkat és borospincéinket is.
Családi vállalkozásunkat 1991-ben alapítottuk. Pincészetünk jelenleg 25 ha szőlőterületen gazdálkodik. Nem tömegborokat, hanem inkább különlegességeket készítünk, kis tételekben. Termékeink között megtalálhatóak a friss, fiatalos, illatos borok, száraz, félszáraz, félédes borok és borkülönlegességek. A közel 300 éves pincékben a fiatalabb évjáratú boraink mellett kezeljük, érleljük és forgalmazzuk a bortörténeti értékű móri muzeális borkészletet. Egész évben várjuk vendégeinket Bormúzeumunkban, ahol kellemes környezetben, borkóstoló keretében ismerkedhetnek a szőlő- és borkultúra hagyományaival, a borvidék nevezetes boraival. Megtekinthetik borászati eszköz-kiállításunkat és borospincéinket is.
A Halasi család azért hozta létre ezt az általuk megálmodott és megvalósított pincészetet, hogy Villány legkiválóbb minőségű prémium borkultúráját, és a tradicionális magyar konyha hagyományait féltett kincseként megőrizze az utókor számára. A hagyomány és a modernitás ötvözése, a villányi borvidékhez való ragaszkodás, a személyes hitelesség és a Halasi család több generációját érintő vállalkozói bátorság eredménye ez a gasztronómiai fellegvár.
A Halasi család azért hozta létre ezt az általuk megálmodott és megvalósított pincészetet, hogy Villány legkiválóbb minőségű prémium borkultúráját, és a tradicionális magyar konyha hagyományait féltett kincseként megőrizze az utókor számára. A hagyomány és a modernitás ötvözése, a villányi borvidékhez való ragaszkodás, a személyes hitelesség és a Halasi család több generációját érintő vállalkozói bátorság eredménye ez a gasztronómiai fellegvár.
A Halasi család azért hozta létre ezt az általuk megálmodott és megvalósított pincészetet, hogy Villány legkiválóbb minőségű prémium borkultúráját, és a tradicionális magyar konyha hagyományait féltett kincseként megőrizze az utókor számára. A hagyomány és a modernitás ötvözése, a villányi borvidékhez való ragaszkodás, a személyes hitelesség és a Halasi család több generációját érintő vállalkozói bátorság eredménye ez a gasztronómiai fellegvár.
Pincészetünk teljes mértékben családi vállalkozás, amelyet folyamatosan próbálunk fejleszteni. Jelenleg folyó és palackos borok értékesítésével, csoportok és baráti társaságok vendéglátásával, valamint a szőlőtermesztés és borkészítés eszközeinek bemutatásával várjuk kedves vendégeinket. Családi vállalkozásunk Siklóson található, Baranya megyében, Villány-Harkány-Pécs között egy történelmi városkában. Hegyvidéki területeinken saját termelésű szőlőinkből készítjük kézműves borainkat.
Pincészetünk teljes mértékben családi vállalkozás, amelyet folyamatosan próbálunk fejleszteni. Jelenleg folyó és palackos borok értékesítésével, csoportok és baráti társaságok vendéglátásával, valamint a szőlőtermesztés és borkészítés eszközeinek bemutatásával várjuk kedves vendégeinket. Családi vállalkozásunk Siklóson található, Baranya megyében, Villány-Harkány-Pécs között egy történelmi városkában. Hegyvidéki területeinken saját termelésű szőlőinkből készítjük kézműves borainkat.
Pincészetünk teljes mértékben családi vállalkozás, amelyet folyamatosan próbálunk fejleszteni. Jelenleg folyó és palackos borok értékesítésével, csoportok és baráti társaságok vendéglátásával, valamint a szőlőtermesztés és borkészítés eszközeinek bemutatásával várjuk kedves vendégeinket. Családi vállalkozásunk Siklóson található, Baranya megyében, Villány-Harkány-Pécs között egy történelmi városkában. Hegyvidéki területeinken saját termelésű szőlőinkből készítjük kézműves borainkat.
Kovács Ottó Nagyrada falu neves borásza, közel 10 hektár szőlőültetvényt művel magas színvonalon. Nagyrada szőlőhegye, a Szelemi-hegy kiváló program egy túrához, bortúrához, kinek-kinek ízlése szerint. A hely különlegessége, hogy nem elkülönített területén található a hegynek, hanem beolvad a szelemi-hegyi gazdák pincéi közé, így komplett programot kínál a kirándulóknak: hegyi séta és pincelátogatás kettősét.
Kovács Ottó Nagyrada falu neves borásza, közel 10 hektár szőlőültetvényt művel magas színvonalon. Nagyrada szőlőhegye, a Szelemi-hegy kiváló program egy túrához, bortúrához, kinek-kinek ízlése szerint. A hely különlegessége, hogy nem elkülönített területén található a hegynek, hanem beolvad a szelemi-hegyi gazdák pincéi közé, így komplett programot kínál a kirándulóknak: hegyi séta és pincelátogatás kettősét.
Kovács Ottó Nagyrada falu neves borásza, közel 10 hektár szőlőültetvényt művel magas színvonalon. Nagyrada szőlőhegye, a Szelemi-hegy kiváló program egy túrához, bortúrához, kinek-kinek ízlése szerint. A hely különlegessége, hogy nem elkülönített területén található a hegynek, hanem beolvad a szelemi-hegyi gazdák pincéi közé, így komplett programot kínál a kirándulóknak: hegyi séta és pincelátogatás kettősét.
Egerben a borok bástyájának számít, a borászat kultikus központja a Dobó téren található Bikavér Borház. Borkóstoló és kávéház is, melyet az Ország Első Borbárjának neveztek el. Itt mintegy 50 különböző borászat boraival és kávéházi különlegességekkel találkozhat a betérő vendég. A téli időszakban pedig a forralt bor sem hiányozhat palettájukról.
Egerben a borok bástyájának számít, a borászat kultikus központja a Dobó téren található Bikavér Borház. Borkóstoló és kávéház is, melyet az Ország Első Borbárjának neveztek el. Itt mintegy 50 különböző borászat boraival és kávéházi különlegességekkel találkozhat a betérő vendég. A téli időszakban pedig a forralt bor sem hiányozhat palettájukról.
Egerben a borok bástyájának számít, a borászat kultikus központja a Dobó téren található Bikavér Borház. Borkóstoló és kávéház is, melyet az Ország Első Borbárjának neveztek el. Itt mintegy 50 különböző borászat boraival és kávéházi különlegességekkel találkozhat a betérő vendég. A téli időszakban pedig a forralt bor sem hiányozhat palettájukról.
Balf-Fertőrákos legjobb dűlőien, környezetkímélő technológiával termesztett szőlőinket Sopronban dolgozzuk fel , és az 1863-ben épített pincénkben neveljük borrá. Stílusunkban a hagyomány és a modern szemlélet ötvöződik. Soproni Öregpincénkben - csoportos formában (10 főtől) előzetes bejelentkezést követően - borkóstolóinkon szívesen látjuk az érdeklődőket.
Balf-Fertőrákos legjobb dűlőien, környezetkímélő technológiával termesztett szőlőinket Sopronban dolgozzuk fel , és az 1863-ben épített pincénkben neveljük borrá. Stílusunkban a hagyomány és a modern szemlélet ötvöződik. Soproni Öregpincénkben - csoportos formában (10 főtől) előzetes bejelentkezést követően - borkóstolóinkon szívesen látjuk az érdeklődőket.
Balf-Fertőrákos legjobb dűlőien, környezetkímélő technológiával termesztett szőlőinket Sopronban dolgozzuk fel , és az 1863-ben épített pincénkben neveljük borrá. Stílusunkban a hagyomány és a modern szemlélet ötvöződik. Soproni Öregpincénkben - csoportos formában (10 főtől) előzetes bejelentkezést követően - borkóstolóinkon szívesen látjuk az érdeklődőket.
Közel 500 éves, több, mint 350 m hosszú pincénkben kóstolhatják meg vendégeink Tokaj-Hegyalja kincseit. A borkóstolást követően vendégeinknek előzetes bejelentkezés esetén hideg és meleg tájjellegű ételeket kínálunk, melyeket egytől-egyig frissen, saját konyhánkon készítünk el. Vendégeink kényelmét és igényeit szem előtt tartva nyitottuk meg a pincészetünk szomszédságában álló Jónap Vendégházunkat, amelyben 5 szobában összesen 15 főnek tudunk szállást biztosítani.
Közel 500 éves, több, mint 350 m hosszú pincénkben kóstolhatják meg vendégeink Tokaj-Hegyalja kincseit. A borkóstolást követően vendégeinknek előzetes bejelentkezés esetén hideg és meleg tájjellegű ételeket kínálunk, melyeket egytől-egyig frissen, saját konyhánkon készítünk el. Vendégeink kényelmét és igényeit szem előtt tartva nyitottuk meg a pincészetünk szomszédságában álló Jónap Vendégházunkat, amelyben 5 szobában összesen 15 főnek tudunk szállást biztosítani.
Közel 500 éves, több, mint 350 m hosszú pincénkben kóstolhatják meg vendégeink Tokaj-Hegyalja kincseit. A borkóstolást követően vendégeinknek előzetes bejelentkezés esetén hideg és meleg tájjellegű ételeket kínálunk, melyeket egytől-egyig frissen, saját konyhánkon készítünk el. Vendégeink kényelmét és igényeit szem előtt tartva nyitottuk meg a pincészetünk szomszédságában álló Jónap Vendégházunkat, amelyben 5 szobában összesen 15 főnek tudunk szállást biztosítani.
Gondolkozott e már azon, hogyan lehetne a borkóstolást élménnyé varázsolni? Ha igen, mi úgy gondoljuk, hogy itt az ideje valóra váltani, mégpedig : velünk! Mi a zászlónkra írtuk az `élmény borkóstolás` intézményét kialakítani és meghonosítani. Legyen a bor szeretete mellett a táj, a helyi kultúra és az élő zene élvezete egy -egy indok arra, hogy hozzánk ellátogassanak.
Gondolkozott e már azon, hogyan lehetne a borkóstolást élménnyé varázsolni? Ha igen, mi úgy gondoljuk, hogy itt az ideje valóra váltani, mégpedig : velünk! Mi a zászlónkra írtuk az `élmény borkóstolás` intézményét kialakítani és meghonosítani. Legyen a bor szeretete mellett a táj, a helyi kultúra és az élő zene élvezete egy -egy indok arra, hogy hozzánk ellátogassanak.
Gondolkozott e már azon, hogyan lehetne a borkóstolást élménnyé varázsolni? Ha igen, mi úgy gondoljuk, hogy itt az ideje valóra váltani, mégpedig : velünk! Mi a zászlónkra írtuk az `élmény borkóstolás` intézményét kialakítani és meghonosítani. Legyen a bor szeretete mellett a táj, a helyi kultúra és az élő zene élvezete egy -egy indok arra, hogy hozzánk ellátogassanak.
A Grand Tokaj pincészetnél található a Tokaji borvidék és egyben Közép-Kelet Európa legnagyobb méretű pincéje. A borászat több mint negyedszázada alakította ki a Hatalos-hegyen, Szegi és Szegilong határában lévő, a közel négyszáz éves kőfejtőből létrehozott pincét. Az öt kilométernyi, kétszintes pincerendszer négy földalatti kőporbányát köt össze.
A Grand Tokaj pincészetnél található a Tokaji borvidék és egyben Közép-Kelet Európa legnagyobb méretű pincéje. A borászat több mint negyedszázada alakította ki a Hatalos-hegyen, Szegi és Szegilong határában lévő, a közel négyszáz éves kőfejtőből létrehozott pincét. Az öt kilométernyi, kétszintes pincerendszer négy földalatti kőporbányát köt össze.
A Grand Tokaj pincészetnél található a Tokaji borvidék és egyben Közép-Kelet Európa legnagyobb méretű pincéje. A borászat több mint negyedszázada alakította ki a Hatalos-hegyen, Szegi és Szegilong határában lévő, a közel négyszáz éves kőfejtőből létrehozott pincét. Az öt kilométernyi, kétszintes pincerendszer négy földalatti kőporbányát köt össze.
Pincészetünk a Tolna megyei Györköny Pincefaluban található. Az itt szüretelt szőlőt saját pincészetünkben, a mai kornak megfelelő technológiával erjesztjük, majd fahordókban érleljük és palackozzuk. Fő szőlőfajtáink: kékfrankos, rubintos, cabernet savignon. A pincénktől 200 méteres sétával érhető el újonnan épült borház és kiállítótermünk, ahol a borkóstoló után megéhezett vendégeinket szívesen látjuk. A borház 150 főig alkalmas családi rendezvények, borkóstolók, csapatépítések lebonyolítására.
Pincészetünk a Tolna megyei Györköny Pincefaluban található. Az itt szüretelt szőlőt saját pincészetünkben, a mai kornak megfelelő technológiával erjesztjük, majd fahordókban érleljük és palackozzuk. Fő szőlőfajtáink: kékfrankos, rubintos, cabernet savignon. A pincénktől 200 méteres sétával érhető el újonnan épült borház és kiállítótermünk, ahol a borkóstoló után megéhezett vendégeinket szívesen látjuk. A borház 150 főig alkalmas családi rendezvények, borkóstolók, csapatépítések lebonyolítására.
Pincészetünk a Tolna megyei Györköny Pincefaluban található. Az itt szüretelt szőlőt saját pincészetünkben, a mai kornak megfelelő technológiával erjesztjük, majd fahordókban érleljük és palackozzuk. Fő szőlőfajtáink: kékfrankos, rubintos, cabernet savignon. A pincénktől 200 méteres sétával érhető el újonnan épült borház és kiállítótermünk, ahol a borkóstoló után megéhezett vendégeinket szívesen látjuk. A borház 150 főig alkalmas családi rendezvények, borkóstolók, csapatépítések lebonyolítására.
A 600 éves történelmi pincénk több mint 1 kilométer hosszan, öt szint mélységségben található a Dereszla dűlői alatt, ahová szeretettel várjuk vendégeinket pincelátogatásra és borkóstolásra. Vendégeink megismerkedhetnek a pince történelmével, a borászati technológiákkal, a feldolgozás folyamatával is. Kóstolótermeink kiváló atmoszférát biztosítanak a tokaji borok megismeréséhez. A kis kóstolóterem 20 férőhelyes, míg a 60 fős nagy kóstoló helyiségben étkezésre is van mód.
A 600 éves történelmi pincénk több mint 1 kilométer hosszan, öt szint mélységségben található a Dereszla dűlői alatt, ahová szeretettel várjuk vendégeinket pincelátogatásra és borkóstolásra. Vendégeink megismerkedhetnek a pince történelmével, a borászati technológiákkal, a feldolgozás folyamatával is. Kóstolótermeink kiváló atmoszférát biztosítanak a tokaji borok megismeréséhez. A kis kóstolóterem 20 férőhelyes, míg a 60 fős nagy kóstoló helyiségben étkezésre is van mód.
A 600 éves történelmi pincénk több mint 1 kilométer hosszan, öt szint mélységségben található a Dereszla dűlői alatt, ahová szeretettel várjuk vendégeinket pincelátogatásra és borkóstolásra. Vendégeink megismerkedhetnek a pince történelmével, a borászati technológiákkal, a feldolgozás folyamatával is. Kóstolótermeink kiváló atmoszférát biztosítanak a tokaji borok megismeréséhez. A kis kóstolóterem 20 férőhelyes, míg a 60 fős nagy kóstoló helyiségben étkezésre is van mód.
Borászatunk az ország legnagyobb borvidékének egyik központjában, Soltvadkerten készíti borait, jelenleg 60 hektár szőlőültetvényen gazdálkodunk. A Borházban látványpincével és 50 fős borkóstoló teremmel várjuk a családokat, párokat, baráti társaságokat, csoportokat előre egyeztetett időpontban. Shopunk kínálata: minőségi palackos borok, gyöngyöző borok, pezsgő pince áron, ajándék tárgyak, díszcsomagolások. A Frittmann Panzióban 12 fő részére tudunk szállást biztosítani.
Borászatunk az ország legnagyobb borvidékének egyik központjában, Soltvadkerten készíti borait, jelenleg 60 hektár szőlőültetvényen gazdálkodunk. A Borházban látványpincével és 50 fős borkóstoló teremmel várjuk a családokat, párokat, baráti társaságokat, csoportokat előre egyeztetett időpontban. Shopunk kínálata: minőségi palackos borok, gyöngyöző borok, pezsgő pince áron, ajándék tárgyak, díszcsomagolások. A Frittmann Panzióban 12 fő részére tudunk szállást biztosítani.
Borászatunk az ország legnagyobb borvidékének egyik központjában, Soltvadkerten készíti borait, jelenleg 60 hektár szőlőültetvényen gazdálkodunk. A Borházban látványpincével és 50 fős borkóstoló teremmel várjuk a családokat, párokat, baráti társaságokat, csoportokat előre egyeztetett időpontban. Shopunk kínálata: minőségi palackos borok, gyöngyöző borok, pezsgő pince áron, ajándék tárgyak, díszcsomagolások. A Frittmann Panzióban 12 fő részére tudunk szállást biztosítani.
Közép-Európa egyik legmodernebb pezsgőgyára, amely a nagy múltú izsáki pezsgőüzemet felvásárolva 2009-ben jött létre. A pincészet Európa egyik legnagyobb ilyen üzeme. Kizárólag magyar alapanyagot használ fel, a több évszázados izsáki szőlő- és borkultúra hagyományaira támaszkodva működik. A pezsgők őshazájában, Franciaországban aratott sikert a pincészet a Szent István muskotályos pezsgőjével. A nevében királyi ital a zsűri értékelése szerint is kiváló kvalitásokkal rendelkezik, ezüstéremmel jutalmazták.
Közép-Európa egyik legmodernebb pezsgőgyára, amely a nagy múltú izsáki pezsgőüzemet felvásárolva 2009-ben jött létre. A pincészet Európa egyik legnagyobb ilyen üzeme. Kizárólag magyar alapanyagot használ fel, a több évszázados izsáki szőlő- és borkultúra hagyományaira támaszkodva működik. A pezsgők őshazájában, Franciaországban aratott sikert a pincészet a Szent István muskotályos pezsgőjével. A nevében királyi ital a zsűri értékelése szerint is kiváló kvalitásokkal rendelkezik, ezüstéremmel jutalmazták.
Közép-Európa egyik legmodernebb pezsgőgyára, amely a nagy múltú izsáki pezsgőüzemet felvásárolva 2009-ben jött létre. A pincészet Európa egyik legnagyobb ilyen üzeme. Kizárólag magyar alapanyagot használ fel, a több évszázados izsáki szőlő- és borkultúra hagyományaira támaszkodva működik. A pezsgők őshazájában, Franciaországban aratott sikert a pincészet a Szent István muskotályos pezsgőjével. A nevében királyi ital a zsűri értékelése szerint is kiváló kvalitásokkal rendelkezik, ezüstéremmel jutalmazták.
Érkezhetsz családdal, baráti társasággal, kedveseddel vagy magányosan, számunkra fontos, hogy jól érezd magad. Szervezünk borkóstolókat, dűlőtúrát, akár nagyobb csoportoknak is, előzetes bejelentkezéssel, valamint kiváló helyszínül szolgálunk lánybúcsúra, születésnapra, házassági évfordulóra, osztálytalálkozóra és céges rendezvényre egyaránt.
Érkezhetsz családdal, baráti társasággal, kedveseddel vagy magányosan, számunkra fontos, hogy jól érezd magad. Szervezünk borkóstolókat, dűlőtúrát, akár nagyobb csoportoknak is, előzetes bejelentkezéssel, valamint kiváló helyszínül szolgálunk lánybúcsúra, születésnapra, házassági évfordulóra, osztálytalálkozóra és céges rendezvényre egyaránt.
Érkezhetsz családdal, baráti társasággal, kedveseddel vagy magányosan, számunkra fontos, hogy jól érezd magad. Szervezünk borkóstolókat, dűlőtúrát, akár nagyobb csoportoknak is, előzetes bejelentkezéssel, valamint kiváló helyszínül szolgálunk lánybúcsúra, születésnapra, házassági évfordulóra, osztálytalálkozóra és céges rendezvényre egyaránt.
Balatonlelle déli részén, a Kishegyen található a Majthényi Présház. Az egykori vincellérház ma már étteremként üzemel. Az épületet 1784-ben a Majthényi család építtette, ahogy a mellette lévő barrokk kápolnát is, amit Villámüző Szent Donát, a szőlőgazdák védőszentjének tiszteletére szenteltek fel. Már az 1300-as évek óta a szőlőművelés és a borászat volt a jellemző ezen a vidéken. Az étterem alatt található régi pincében barrique-hordókban érleljük a Konyári család legjobb vörösborait.
Balatonlelle déli részén, a Kishegyen található a Majthényi Présház. Az egykori vincellérház ma már étteremként üzemel. Az épületet 1784-ben a Majthényi család építtette, ahogy a mellette lévő barrokk kápolnát is, amit Villámüző Szent Donát, a szőlőgazdák védőszentjének tiszteletére szenteltek fel. Már az 1300-as évek óta a szőlőművelés és a borászat volt a jellemző ezen a vidéken. Az étterem alatt található régi pincében barrique-hordókban érleljük a Konyári család legjobb vörösborait.
Balatonlelle déli részén, a Kishegyen található a Majthényi Présház. Az egykori vincellérház ma már étteremként üzemel. Az épületet 1784-ben a Majthényi család építtette, ahogy a mellette lévő barrokk kápolnát is, amit Villámüző Szent Donát, a szőlőgazdák védőszentjének tiszteletére szenteltek fel. Már az 1300-as évek óta a szőlőművelés és a borászat volt a jellemző ezen a vidéken. Az étterem alatt található régi pincében barrique-hordókban érleljük a Konyári család legjobb vörösborait.
Pincészetünk családi vállalkozás. 1994 előtt, jó magyar család lévén Dédapám, Nagyapám saját maguknak, kis mennyiségben mindig készítettek bort. Ők csak saját tapasztalataikra hagyatkoztak , érzésből, saját ízlésüknek megfelelően borászkodtak. 1994 után Országh Zoltánt (Édesapámat) érintette meg a szakma szeretete és indult el a minőségi borászkodás útján. Akkor még 3 ha szőlőterülettel rendelkeztünk, legfőképpen Olaszrizlingre és Királyleánykára hagyatkoztunk, ezek a fajták alapozták meg a jövőnket. Édesapám fektette le az alapköveket és az alapelveket, melyek a mai napig jellemeznek minket. Egész gyermekkoromat a Bor mellet töltöttem, és ennek köszönhetően különleges kapcsolat alakult ki „Kettőnk” között.
Pincészetünk családi vállalkozás. 1994 előtt, jó magyar család lévén Dédapám, Nagyapám saját maguknak, kis mennyiségben mindig készítettek bort. Ők csak saját tapasztalataikra hagyatkoztak , érzésből, saját ízlésüknek megfelelően borászkodtak. 1994 után Országh Zoltánt (Édesapámat) érintette meg a szakma szeretete és indult el a minőségi borászkodás útján. Akkor még 3 ha szőlőterülettel rendelkeztünk, legfőképpen Olaszrizlingre és Királyleánykára hagyatkoztunk, ezek a fajták alapozták meg a jövőnket. Édesapám fektette le az alapköveket és az alapelveket, melyek a mai napig jellemeznek minket. Egész gyermekkoromat a Bor mellet töltöttem, és ennek köszönhetően különleges kapcsolat alakult ki „Kettőnk” között.
Pincészetünk családi vállalkozás. 1994 előtt, jó magyar család lévén Dédapám, Nagyapám saját maguknak, kis mennyiségben mindig készítettek bort. Ők csak saját tapasztalataikra hagyatkoztak , érzésből, saját ízlésüknek megfelelően borászkodtak. 1994 után Országh Zoltánt (Édesapámat) érintette meg a szakma szeretete és indult el a minőségi borászkodás útján. Akkor még 3 ha szőlőterülettel rendelkeztünk, legfőképpen Olaszrizlingre és Királyleánykára hagyatkoztunk, ezek a fajták alapozták meg a jövőnket. Édesapám fektette le az alapköveket és az alapelveket, melyek a mai napig jellemeznek minket. Egész gyermekkoromat a Bor mellet töltöttem, és ennek köszönhetően különleges kapcsolat alakult ki „Kettőnk” között.
A Polgár Pincészet és Panzió Villány több mint 20 éve működő vállalkozás. Főként a borturizmusra épülve a pincészeten belül megalakult a Polgár Pince Panzió, mely 30 szobájával tökéletes kikapcsolódást nyújt a pihenni vágyóknak. Szeretettel várjuk Villányban az ódon hangulatú pincénkben, a régmúltat idéző Bortrezorban, a családias hangulatú, mediterrán panziónkba távol a városok, a főutcák zajától, hogy feltöltődjön, hogy felfrissüljön, hogy új barátokra leljen, hogy elfelejtetett ízekkel ismerkedjen.
A Polgár Pincészet és Panzió Villány több mint 20 éve működő vállalkozás. Főként a borturizmusra épülve a pincészeten belül megalakult a Polgár Pince Panzió, mely 30 szobájával tökéletes kikapcsolódást nyújt a pihenni vágyóknak. Szeretettel várjuk Villányban az ódon hangulatú pincénkben, a régmúltat idéző Bortrezorban, a családias hangulatú, mediterrán panziónkba távol a városok, a főutcák zajától, hogy feltöltődjön, hogy felfrissüljön, hogy új barátokra leljen, hogy elfelejtetett ízekkel ismerkedjen.
A Polgár Pincészet és Panzió Villány több mint 20 éve működő vállalkozás. Főként a borturizmusra épülve a pincészeten belül megalakult a Polgár Pince Panzió, mely 30 szobájával tökéletes kikapcsolódást nyújt a pihenni vágyóknak. Szeretettel várjuk Villányban az ódon hangulatú pincénkben, a régmúltat idéző Bortrezorban, a családias hangulatú, mediterrán panziónkba távol a városok, a főutcák zajától, hogy feltöltődjön, hogy felfrissüljön, hogy új barátokra leljen, hogy elfelejtetett ízekkel ismerkedjen.
Családi pincészetünk, melyben törekedtünk arra hogy az idelátogató borkedvelő emberek a borkészítés modern és hagyományos technológiájával is megismerkedhessenek. Fakultatív borkóstoló programjaink mellett megtekinthetik pincészetünket, és bemutatjuk a pincefalut. Emellett helyi jellegzetességként is helytálló sváb és magyaros ételekkel igyekszünk kényeztetni látogatóinkat.
Családi pincészetünk, melyben törekedtünk arra hogy az idelátogató borkedvelő emberek a borkészítés modern és hagyományos technológiájával is megismerkedhessenek. Fakultatív borkóstoló programjaink mellett megtekinthetik pincészetünket, és bemutatjuk a pincefalut. Emellett helyi jellegzetességként is helytálló sváb és magyaros ételekkel igyekszünk kényeztetni látogatóinkat.
Családi pincészetünk, melyben törekedtünk arra hogy az idelátogató borkedvelő emberek a borkészítés modern és hagyományos technológiájával is megismerkedhessenek. Fakultatív borkóstoló programjaink mellett megtekinthetik pincészetünket, és bemutatjuk a pincefalut. Emellett helyi jellegzetességként is helytálló sváb és magyaros ételekkel igyekszünk kényeztetni látogatóinkat.
Borászatunk a dombokkal körülölelt Pécselyi-medencében, a Megyehegyen fekszik csodás balatoni panorámával. Jelenleg 10 hektáron gazdálkodunk. Legfőbb fajtánknak a borvidéket is meghatározó olaszrizlinget tekintjük, ez teszi ki területeink közel felét. Két eltérő karakterű változatot is készítünk belőle. A kékfrankosból a rozénk és a gyöngyözőnk mellett vörösbort is készítünk. Akár körülnézni és beszélgetni, akár kóstolni vagy bort vásárolni jönnétek hozzánk, szőlőbirtokunkon várunk mindenkit szeretettel. 25 fős kóstolóhelyiségünkben nagyobb társaságokat is tudunk fogadni. A látogatás bejelentkezés alapján lehetséges.
Borászatunk a dombokkal körülölelt Pécselyi-medencében, a Megyehegyen fekszik csodás balatoni panorámával. Jelenleg 10 hektáron gazdálkodunk. Legfőbb fajtánknak a borvidéket is meghatározó olaszrizlinget tekintjük, ez teszi ki területeink közel felét. Két eltérő karakterű változatot is készítünk belőle. A kékfrankosból a rozénk és a gyöngyözőnk mellett vörösbort is készítünk. Akár körülnézni és beszélgetni, akár kóstolni vagy bort vásárolni jönnétek hozzánk, szőlőbirtokunkon várunk mindenkit szeretettel. 25 fős kóstolóhelyiségünkben nagyobb társaságokat is tudunk fogadni. A látogatás bejelentkezés alapján lehetséges.
Borászatunk a dombokkal körülölelt Pécselyi-medencében, a Megyehegyen fekszik csodás balatoni panorámával. Jelenleg 10 hektáron gazdálkodunk. Legfőbb fajtánknak a borvidéket is meghatározó olaszrizlinget tekintjük, ez teszi ki területeink közel felét. Két eltérő karakterű változatot is készítünk belőle. A kékfrankosból a rozénk és a gyöngyözőnk mellett vörösbort is készítünk. Akár körülnézni és beszélgetni, akár kóstolni vagy bort vásárolni jönnétek hozzánk, szőlőbirtokunkon várunk mindenkit szeretettel. 25 fős kóstolóhelyiségünkben nagyobb társaságokat is tudunk fogadni. A látogatás bejelentkezés alapján lehetséges.
Családi pincészet vagyunk. Több, mint 40 év kitartó munkájának hála ma már egy 27 hektáros csodálatos birtokon gazdálkodunk és egy különleges ötágú pincerendszerben érleljük borainkat. Négy évtizede már, hogy minden évjáratban finomítjuk borainkat, amihez a régió legszebb dűlőiben rendelkezünk szőlőterületekkel, beleértve az ikonikus Síkhegy- és Nagy-Eged dűlőket is. Közösségi feladatunk az Egri Bikavér és Egri Csillag tökéletesítése, egyéni célkitűzésünk pedig, hogy a Leányka, Kadarka és Kékfrankos fajtákat a borkedvelőkkel méltó módon megismertessük.
Kiemelt partner
Családi pincészet vagyunk. Több, mint 40 év kitartó munkájának hála ma már egy 27 hektáros csodálatos birtokon gazdálkodunk és egy különleges ötágú pincerendszerben érleljük borainkat. Négy évtizede már, hogy minden évjáratban finomítjuk borainkat, amihez a régió legszebb dűlőiben rendelkezünk szőlőterületekkel, beleértve az ikonikus Síkhegy- és Nagy-Eged dűlőket is. Közösségi feladatunk az Egri Bikavér és Egri Csillag tökéletesítése, egyéni célkitűzésünk pedig, hogy a Leányka, Kadarka és Kékfrankos fajtákat a borkedvelőkkel méltó módon megismertessük.
Kiemelt partner
Családi pincészet vagyunk. Több, mint 40 év kitartó munkájának hála ma már egy 27 hektáros csodálatos birtokon gazdálkodunk és egy különleges ötágú pincerendszerben érleljük borainkat. Négy évtizede már, hogy minden évjáratban finomítjuk borainkat, amihez a régió legszebb dűlőiben rendelkezünk szőlőterületekkel, beleértve az ikonikus Síkhegy- és Nagy-Eged dűlőket is. Közösségi feladatunk az Egri Bikavér és Egri Csillag tökéletesítése, egyéni célkitűzésünk pedig, hogy a Leányka, Kadarka és Kékfrankos fajtákat a borkedvelőkkel méltó módon megismertessük.
Kiemelt partner
Miskolcon egy 17. századi műemléki borház alapjainak megtartásával és a 21. századi technikák felhasználásával kialakított több funkciós épület az Avasi Cellarium. Az itt megvalósuló projekt célja többek között, hogy példát mutasson a miskolci Avason található pincék megújulásához. A Cellarium pince természetesen az önfeledt szórakozás színtere is. Hangulatos kamarakoncertekkel és gasztrokulturális rendezvényekkel igyekszik az Avasi Pincesort népszerűsíteni és egykori fényét visszaadni.
Miskolcon egy 17. századi műemléki borház alapjainak megtartásával és a 21. századi technikák felhasználásával kialakított több funkciós épület az Avasi Cellarium. Az itt megvalósuló projekt célja többek között, hogy példát mutasson a miskolci Avason található pincék megújulásához. A Cellarium pince természetesen az önfeledt szórakozás színtere is. Hangulatos kamarakoncertekkel és gasztrokulturális rendezvényekkel igyekszik az Avasi Pincesort népszerűsíteni és egykori fényét visszaadni.
Miskolcon egy 17. századi műemléki borház alapjainak megtartásával és a 21. századi technikák felhasználásával kialakított több funkciós épület az Avasi Cellarium. Az itt megvalósuló projekt célja többek között, hogy példát mutasson a miskolci Avason található pincék megújulásához. A Cellarium pince természetesen az önfeledt szórakozás színtere is. Hangulatos kamarakoncertekkel és gasztrokulturális rendezvényekkel igyekszik az Avasi Pincesort népszerűsíteni és egykori fényét visszaadni.
A Herold Pince a Pannonhalmi borvidék legfiatalabb borászata. A Herold pince az apátság lábánál, a Gesztenyés-horogban található, a régi-új apátsági pincék közvetlen szomszédságában. A pince kb. 800 éves múltra tekint vissza, a bencések dézsmapinceként használták. A család 2010-ben vásárolta meg a pincét, mely akkor már évek óta kihasználatlanul állt. A kézzel vájt lösz és homokkő pince egy keresztmetszet bővítés után közel 100.000 db slittertégla gondos egymásra rakásával került kialakításra, így nyerte el 2014-ben végleges formáját. Az állandó 13 fok körüli hőmérséklet - megfelelő klímával párosulva – kiváló helynek bizonyul a reduktív eljárással készülő bornak, melyet aztán a legmodernebb technológiával felszerelt rozsdamentes acéltartályokban tárolnak. A szőlő minőségétől függően néhány tétel fahordós érlelésével is foglalkoznak.
A Herold Pince a Pannonhalmi borvidék legfiatalabb borászata. A Herold pince az apátság lábánál, a Gesztenyés-horogban található, a régi-új apátsági pincék közvetlen szomszédságában. A pince kb. 800 éves múltra tekint vissza, a bencések dézsmapinceként használták. A család 2010-ben vásárolta meg a pincét, mely akkor már évek óta kihasználatlanul állt. A kézzel vájt lösz és homokkő pince egy keresztmetszet bővítés után közel 100.000 db slittertégla gondos egymásra rakásával került kialakításra, így nyerte el 2014-ben végleges formáját. Az állandó 13 fok körüli hőmérséklet - megfelelő klímával párosulva – kiváló helynek bizonyul a reduktív eljárással készülő bornak, melyet aztán a legmodernebb technológiával felszerelt rozsdamentes acéltartályokban tárolnak. A szőlő minőségétől függően néhány tétel fahordós érlelésével is foglalkoznak.
A Herold Pince a Pannonhalmi borvidék legfiatalabb borászata. A Herold pince az apátság lábánál, a Gesztenyés-horogban található, a régi-új apátsági pincék közvetlen szomszédságában. A pince kb. 800 éves múltra tekint vissza, a bencések dézsmapinceként használták. A család 2010-ben vásárolta meg a pincét, mely akkor már évek óta kihasználatlanul állt. A kézzel vájt lösz és homokkő pince egy keresztmetszet bővítés után közel 100.000 db slittertégla gondos egymásra rakásával került kialakításra, így nyerte el 2014-ben végleges formáját. Az állandó 13 fok körüli hőmérséklet - megfelelő klímával párosulva – kiváló helynek bizonyul a reduktív eljárással készülő bornak, melyet aztán a legmodernebb technológiával felszerelt rozsdamentes acéltartályokban tárolnak. A szőlő minőségétől függően néhány tétel fahordós érlelésével is foglalkoznak.
Családi pincészetünk a Hajós-Bajai és a Szekszárdi borvidéken elhelyezkedő 23 hektárnyi területen gazdálkodik. Szőlőfajtáink: Cserszegi fűszeres, Irsai Olivér, Chardonnay, Olasz rizling, Sauvignon blanc, Kékfrankos, Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Merlot, Pinot noir. Örömmel fogadjuk a látogatócsoportokat, akik betekinthetnek a borászat mindennapjaiba.
Családi pincészetünk a Hajós-Bajai és a Szekszárdi borvidéken elhelyezkedő 23 hektárnyi területen gazdálkodik. Szőlőfajtáink: Cserszegi fűszeres, Irsai Olivér, Chardonnay, Olasz rizling, Sauvignon blanc, Kékfrankos, Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Merlot, Pinot noir. Örömmel fogadjuk a látogatócsoportokat, akik betekinthetnek a borászat mindennapjaiba.
Családi pincészetünk a Hajós-Bajai és a Szekszárdi borvidéken elhelyezkedő 23 hektárnyi területen gazdálkodik. Szőlőfajtáink: Cserszegi fűszeres, Irsai Olivér, Chardonnay, Olasz rizling, Sauvignon blanc, Kékfrankos, Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Merlot, Pinot noir. Örömmel fogadjuk a látogatócsoportokat, akik betekinthetnek a borászat mindennapjaiba.
A családi vállalkozás alaptevékenysége a szőlőoltvány termesztés, de pincészetünkben megtalálhatóak tájjellegű boraink is. 60 ha-os szőlőbirtokunkon olaszrizling, cserszegi fűszeres, szürkebarát, tramini, cabernet sauvignon és chardonnay szőlőfajtát termelünk. Tájjellegű borainkat kannás és palackozott formában értékesítjük. Három szintes pincészetünkben 6-8 fajta ízletes bor kóstolására van lehetőség 8-50 fős csoportoknak. A pince melletti falusi apartmanházunkban szállást is biztosítunk.
A családi vállalkozás alaptevékenysége a szőlőoltvány termesztés, de pincészetünkben megtalálhatóak tájjellegű boraink is. 60 ha-os szőlőbirtokunkon olaszrizling, cserszegi fűszeres, szürkebarát, tramini, cabernet sauvignon és chardonnay szőlőfajtát termelünk. Tájjellegű borainkat kannás és palackozott formában értékesítjük. Három szintes pincészetünkben 6-8 fajta ízletes bor kóstolására van lehetőség 8-50 fős csoportoknak. A pince melletti falusi apartmanházunkban szállást is biztosítunk.
A családi vállalkozás alaptevékenysége a szőlőoltvány termesztés, de pincészetünkben megtalálhatóak tájjellegű boraink is. 60 ha-os szőlőbirtokunkon olaszrizling, cserszegi fűszeres, szürkebarát, tramini, cabernet sauvignon és chardonnay szőlőfajtát termelünk. Tájjellegű borainkat kannás és palackozott formában értékesítjük. Három szintes pincészetünkben 6-8 fajta ízletes bor kóstolására van lehetőség 8-50 fős csoportoknak. A pince melletti falusi apartmanházunkban szállást is biztosítunk.
A Lázók Birtok Tápiószecsőn, az úgynevezett „Szőlőhegyen” található, ahonnan lebilincselő kilátás nyílik a Tápió-vidékre. A birtok, szőlő- és levendula termesztéssel foglalkozik családias környezetben. Üzemünkben fehér, rozé és vörösbort állítunk elő. Kézműves borainkat megvásárolhatják személyesen, vagy kérhetik házhoz szállítással. Természetesen boraink kóstolására is van lehetőség előzetes egyeztetéssel.
A Lázók Birtok Tápiószecsőn, az úgynevezett „Szőlőhegyen” található, ahonnan lebilincselő kilátás nyílik a Tápió-vidékre. A birtok, szőlő- és levendula termesztéssel foglalkozik családias környezetben. Üzemünkben fehér, rozé és vörösbort állítunk elő. Kézműves borainkat megvásárolhatják személyesen, vagy kérhetik házhoz szállítással. Természetesen boraink kóstolására is van lehetőség előzetes egyeztetéssel.
A Lázók Birtok Tápiószecsőn, az úgynevezett „Szőlőhegyen” található, ahonnan lebilincselő kilátás nyílik a Tápió-vidékre. A birtok, szőlő- és levendula termesztéssel foglalkozik családias környezetben. Üzemünkben fehér, rozé és vörösbort állítunk elő. Kézműves borainkat megvásárolhatják személyesen, vagy kérhetik házhoz szállítással. Természetesen boraink kóstolására is van lehetőség előzetes egyeztetéssel.