Gasztronómiai élmények, ínyenc programok sokasága.
Találkozzunk 2025-ben is! 2025. szeptember 27-én szombaton érkezik a XI. Zúzós Zúzapörkölt és Zúza Étel Fesztivál & Őszi Vásár! A fesztivál egyik kiemelt programja a főzőverseny, ahol a résztvevők különféle zúzából készült ételekkel versenyeznek. A legjobbakat díjazzák, és a látogatók megkóstolhatják a finomságokat. A Zúzós Zúzapörkölt és Zúza Étel Fesztivál kiváló lehetőség a hagyományos magyar ételek és a jó hangulat kedvelőinek egyaránt.
Találkozzunk 2025-ben is! 2025. szeptember 27-én szombaton érkezik a XI. Zúzós Zúzapörkölt és Zúza Étel Fesztivál & Őszi Vásár! A fesztivál egyik kiemelt programja a főzőverseny, ahol a résztvevők különféle zúzából készült ételekkel versenyeznek. A legjobbakat díjazzák, és a látogatók megkóstolhatják a finomságokat. A Zúzós Zúzapörkölt és Zúza Étel Fesztivál kiváló lehetőség a hagyományos magyar ételek és a jó hangulat kedvelőinek egyaránt.
Találkozzunk 2025-ben is! 2025. szeptember 27-én szombaton érkezik a XI. Zúzós Zúzapörkölt és Zúza Étel Fesztivál & Őszi Vásár! A fesztivál egyik kiemelt programja a főzőverseny, ahol a résztvevők különféle zúzából készült ételekkel versenyeznek. A legjobbakat díjazzák, és a látogatók megkóstolhatják a finomságokat. A Zúzós Zúzapörkölt és Zúza Étel Fesztivál kiváló lehetőség a hagyományos magyar ételek és a jó hangulat kedvelőinek egyaránt.
Az Orsolya-napi vásár minden évben az Orsolya naphoz legközelebb eső hétvégén kerül megrendezésre Kőszegen. A rendezvényen kirakodóvásárt tartanak a natúrpark településének kézművesei: borászok, méhészek, virágkötők, fafaragók, gyöngyfűzők, fazekasok, csuhé-báb- és terményjáték készítők, tojásfestők, szalmafonók, az érdeklődők pedig kóstolhatnak, vásárolhatnak.
Az Orsolya-napi vásár minden évben az Orsolya naphoz legközelebb eső hétvégén kerül megrendezésre Kőszegen. A rendezvényen kirakodóvásárt tartanak a natúrpark településének kézművesei: borászok, méhészek, virágkötők, fafaragók, gyöngyfűzők, fazekasok, csuhé-báb- és terményjáték készítők, tojásfestők, szalmafonók, az érdeklődők pedig kóstolhatnak, vásárolhatnak.
Az Orsolya-napi vásár minden évben az Orsolya naphoz legközelebb eső hétvégén kerül megrendezésre Kőszegen. A rendezvényen kirakodóvásárt tartanak a natúrpark településének kézművesei: borászok, méhészek, virágkötők, fafaragók, gyöngyfűzők, fazekasok, csuhé-báb- és terményjáték készítők, tojásfestők, szalmafonók, az érdeklődők pedig kóstolhatnak, vásárolhatnak.
Gyulai kolbász kóstolás keddtől vasárnapig a Gyulai Kolbász Múzeumban. Múzeumlátogatással egybekötött gyulai kolbász kóstolásra van lehetőség keddtől vasárnapig a Gyulai Kolbász Múzeumban. A belépő tartalmazza a kiállítás megtekintését tárlatvezetéssel és kóstolót az Egyesület által készített Hagyományőrző Gyulai kolbászból. (3-4 falatka)
Kiemelt ajánlat
Gyulai kolbász kóstolás keddtől vasárnapig a Gyulai Kolbász Múzeumban. Múzeumlátogatással egybekötött gyulai kolbász kóstolásra van lehetőség keddtől vasárnapig a Gyulai Kolbász Múzeumban. A belépő tartalmazza a kiállítás megtekintését tárlatvezetéssel és kóstolót az Egyesület által készített Hagyományőrző Gyulai kolbászból. (3-4 falatka)
Kiemelt ajánlat
Gyulai kolbász kóstolás keddtől vasárnapig a Gyulai Kolbász Múzeumban. Múzeumlátogatással egybekötött gyulai kolbász kóstolásra van lehetőség keddtől vasárnapig a Gyulai Kolbász Múzeumban. A belépő tartalmazza a kiállítás megtekintését tárlatvezetéssel és kóstolót az Egyesület által készített Hagyományőrző Gyulai kolbászból. (3-4 falatka)
Kiemelt ajánlat
A Debreczeni ZAMAT Fesztivál 2025-ben is várja vendégeit, a finom ízek és a minőségi szórakozás kedvelőit a Nagyerdei Stadionnál szeptember 12 és 14. között. Debrecen legismertebb éttermeivel, ízletes pálinkákkal, borokkal, kézműves sörökkel, országunk jellegzetes ételeivel és egész napos színes programokkal várunk mindenkit! A páratlan gasztronómiai élményekről a város legjobb éttermei és az ország legnagyobb pálinkaházai gondoskodnak. Az eseményen idén is jelen lesznek hazánk méltán híres gasztroarcai, a hangulatról pedig sztárfellépők gondoskodnak majd, várnak minden korosztályt Debrecenben a Nagyerdőn!
A Debreczeni ZAMAT Fesztivál 2025-ben is várja vendégeit, a finom ízek és a minőségi szórakozás kedvelőit a Nagyerdei Stadionnál szeptember 12 és 14. között. Debrecen legismertebb éttermeivel, ízletes pálinkákkal, borokkal, kézműves sörökkel, országunk jellegzetes ételeivel és egész napos színes programokkal várunk mindenkit! A páratlan gasztronómiai élményekről a város legjobb éttermei és az ország legnagyobb pálinkaházai gondoskodnak. Az eseményen idén is jelen lesznek hazánk méltán híres gasztroarcai, a hangulatról pedig sztárfellépők gondoskodnak majd, várnak minden korosztályt Debrecenben a Nagyerdőn!
A Debreczeni ZAMAT Fesztivál 2025-ben is várja vendégeit, a finom ízek és a minőségi szórakozás kedvelőit a Nagyerdei Stadionnál szeptember 12 és 14. között. Debrecen legismertebb éttermeivel, ízletes pálinkákkal, borokkal, kézműves sörökkel, országunk jellegzetes ételeivel és egész napos színes programokkal várunk mindenkit! A páratlan gasztronómiai élményekről a város legjobb éttermei és az ország legnagyobb pálinkaházai gondoskodnak. Az eseményen idén is jelen lesznek hazánk méltán híres gasztroarcai, a hangulatról pedig sztárfellépők gondoskodnak majd, várnak minden korosztályt Debrecenben a Nagyerdőn!
A krumpli alapú haluska azaz sztrapacska a `tót atyafiak` jellegzetes étele. Úgy tartja a fáma, hogy híres földink Mikszáth Kálmán is szerette, leginkább azt, amit Mauks Ilonkáéknál Csadó néni, akkor még Rozika főzött neki. Hogy ezen a napon kié lesz a legízletesebb, azt majd a zsűri dönti el. Haluskás versekkel, rigmusokkal is készülhetnek a főzőcsapatok és a vendégek egyaránt, de lesz haluskaevő verseny is. Várunk mindenkit 2025-ben is szeptember második szombatján, a 20. Haluskafesztiválon!
Kiemelt ajánlat
A krumpli alapú haluska azaz sztrapacska a `tót atyafiak` jellegzetes étele. Úgy tartja a fáma, hogy híres földink Mikszáth Kálmán is szerette, leginkább azt, amit Mauks Ilonkáéknál Csadó néni, akkor még Rozika főzött neki. Hogy ezen a napon kié lesz a legízletesebb, azt majd a zsűri dönti el. Haluskás versekkel, rigmusokkal is készülhetnek a főzőcsapatok és a vendégek egyaránt, de lesz haluskaevő verseny is. Várunk mindenkit 2025-ben is szeptember második szombatján, a 20. Haluskafesztiválon!
Kiemelt ajánlat
A krumpli alapú haluska azaz sztrapacska a `tót atyafiak` jellegzetes étele. Úgy tartja a fáma, hogy híres földink Mikszáth Kálmán is szerette, leginkább azt, amit Mauks Ilonkáéknál Csadó néni, akkor még Rozika főzött neki. Hogy ezen a napon kié lesz a legízletesebb, azt majd a zsűri dönti el. Haluskás versekkel, rigmusokkal is készülhetnek a főzőcsapatok és a vendégek egyaránt, de lesz haluskaevő verseny is. Várunk mindenkit 2025-ben is szeptember második szombatján, a 20. Haluskafesztiválon!
Kiemelt ajánlat
Etyek vibráló hangulata minden évszakban, borok, dallamok, ízek, illatok, ez Etyek. A Gasztrosétány szolgáltatói hétvégenként állandó rendszerességgel kínálják termékeiket a pincészetek, a borokon, házi sajton, vajon, süteményen, csokoládén és sonkán keresztül a meleg ételekig.
A Fügefeszt szervezői szerint nem szezon van, hanem szezonok, a Balaton pedig egész évben tartogat olyan izgalmakat, amiért érdemes a tó partján kikötni. 2025 őszén másodszor jelentkezik a különleges, közvetlen Balaton parti helyszínen megrendezett Fügefeszt, ami bár az ilyenkor mindenhol fellelhető zamatos fügét nevezte ki házigazdának, valójában sokkal többről szól: Vincze Péter és csapata újra szeretné bemutatni a régió kulturális és gasztronómiai fejlődését, és kinyitva a meghívottak körét, olyan hazai vendéglátóhelyeket is, akik hasonló értékeket képviselnek.
Kiemelt ajánlat
A Fügefeszt szervezői szerint nem szezon van, hanem szezonok, a Balaton pedig egész évben tartogat olyan izgalmakat, amiért érdemes a tó partján kikötni. 2025 őszén másodszor jelentkezik a különleges, közvetlen Balaton parti helyszínen megrendezett Fügefeszt, ami bár az ilyenkor mindenhol fellelhető zamatos fügét nevezte ki házigazdának, valójában sokkal többről szól: Vincze Péter és csapata újra szeretné bemutatni a régió kulturális és gasztronómiai fejlődését, és kinyitva a meghívottak körét, olyan hazai vendéglátóhelyeket is, akik hasonló értékeket képviselnek.
Kiemelt ajánlat
A Fügefeszt szervezői szerint nem szezon van, hanem szezonok, a Balaton pedig egész évben tartogat olyan izgalmakat, amiért érdemes a tó partján kikötni. 2025 őszén másodszor jelentkezik a különleges, közvetlen Balaton parti helyszínen megrendezett Fügefeszt, ami bár az ilyenkor mindenhol fellelhető zamatos fügét nevezte ki házigazdának, valójában sokkal többről szól: Vincze Péter és csapata újra szeretné bemutatni a régió kulturális és gasztronómiai fejlődését, és kinyitva a meghívottak körét, olyan hazai vendéglátóhelyeket is, akik hasonló értékeket képviselnek.
Kiemelt ajánlat