Azaum Római Tábor
Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár Budapesten.
Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár Budapesten.
Irány a Balaton! Őszköszöntő retro fesztivál lesz Siófokon!
Irány a Balaton! Őszköszöntő retro fesztivál lesz Siófokon!
Ingyenes családi napra hívjuk és várjuk sok-sok érdekes programmal!
Ingyenes családi napra hívjuk és várjuk sok-sok érdekes programmal!
Zsolnay Fényfesztivál Pécsen
Zsolnay Fényfesztivál Pécsen
Budapest Varieté 2021 Dinner & Show
Budapest Varieté 2021 Dinner & Show
Oldtimer Show veteránjármű kiállítás Budapest
Oldtimer Show veteránjármű kiállítás Budapest
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Azaum Római Tábor


Izgalmas időutazás Almásfüzitőn! Rómaiak a Duna mentén - ókori hagyományőrzés. Azaum az ókori Római Birodalom határvidékén csábít kalandra. A felépült erőd őrtornyával és kézműves műhelyeivel a letűnt ókori történelem egy életre kelt darabkája. Megismerheti az ókor varázslatos világát, a légió katonáinak életét, ruháit, fegyvereit, ételeit.

Azaum Római Tábor

Az Azaum, Magyarországon egyedülálló módon, mutatja be a római világot a VR (virtual reality) és az AR (Augmented Reality) technológia segítségével.

A felépült erőd őrtornyával és kézműves műhelyeivel igazi különlegesség, a letűnt ókori történelem egy életre kelt darabkája. Fontosnak tartjuk az ókori katonák életének, mindennapjainak bemutatását. A Legio Brigetio tagjai házigazdaként fogadják a hozzánk érkező vendégeket. A csapat fellépésein bemutatja a római katonák életét, kiképzését, fegyvereit, csatáit. Látogatásuk során Önök a korhű kézműves foglalkozásoktól a kemencés sütés-főzésen át a rekonstruált fegyverekig, felszerelésekig és csatákig mindent kipróbálhatnak. Midemellett a tábor számos közösségi program színtere, különleges rendezvényhelyszín! Színes, érdekes, élménydús programokkal várjuk a látogatókat! A gyermekek szórakoztató, játékos szabadidős tevékenység során élhetik át a római kor hangulatát.

Új interaktív élménytár, a római villa épülete

A római kori katonai táborok építészetét és hangulatát felidéző már megépült tábor új épületének akadálymentesített többfunkciós kiállító- és bemutató, vendégfogadó terei javítják az turistafogadás feltételeit, továbbá időjárás-független turisztikai élményt biztosítanak. Az épület hangsúlyos eleme a tornác, mely a szezonalitás és a kedvezőtlen időjárás oldását segíti, esőmentes gyülekezési helyet biztosítva. Az átriumban az ókorban jól bevált vízmedencét találunk, amely segíti a belső udvar mikroklímájának kedvező alakulását a nyári időszakban. A római villa mellett a gyógynövény- és fűszerkert teszi élővé az ókori élményt.

A domusba lépve a látogatót egyszerre fogadja a fizika tér és a virtuális interaktív tér. Az ide látogatók bemutatókon, filmvetítésen vehetnek részt, megtekinthetik állandó kiállításunk, interaktív foglalkozások részeseivé válhatnak, animátor segítségével beöltözhetnek római katonának, kipróbálhatják a római kor találmányait. Minden teremben hangsúlyos a látogató személyes részvétele a programban.

A főbejáraton belépve egy impozáns átriumba egy különleges kincsnek számító díszálarc és más, a területen talált régészeti leletegyüttes másolata fogadja a látogatókat, amelyeket kipróbálhatnak. Az átriumba helyezett érintőképernyős terminálokon lesznek elérhetőek a különféle szakmai ismeretterjesztő anyagok, amelyek végén interaktívan, játékos kvíz formájában lehet ellenőrizni a tudást.

Az Azaum, Magyarországon egyedülálló módon, mutatja be a római világot a VR (virtual reality) és az AR (Augmented Reality) technológia segítségével. A résztvevők kiterjesztett valóságban építhetik fel az ARkhé Római Tábort, a virtuális valóságba belépve járhatják végig a római kori labirintust, hogy megtudják az Azaum maszkjának a titkát; vagy ismerhetik meg a római formák történetét a 3D kirakó segítségével. Óriás interaktív 3D érintő kijelző az épület központi helyén helytörténeti áttekintőt mutat be látványos megoldással, képek, videók megjelenítésével.

A számítógépes terminálok és az izgalmas installáció az Azaumban állomásozó lovas katonák megjelenését és hadijelvényeit mutatja be. Itt nyílik lehetőség korhű ruhákba történő beöltözésre, fényképezésre.

A kiállítás elemei és az Azaum honlapja egy összefüggő rendszert alkotnak, így a kiállótérben megjelenő információkon túl a QR kódok segítségével további tudás bírtokába juthatnak a látogatók. További funkció, hogy az interaktív ismeretszerzés során a részvevők egyedileg vagy egy csoport tagjaként vehetnek részt a játékban, ahol egymással „harcolhatnak” a legjobb teljesítményért a résztvevők.

A CaFeAzaum büfé, kávézóban az ide látogatók római ételeket vásárolhatnak, amelyeket egyedi cserépedényekben fogyaszthatnak el. A turisztikai információs irodában könyveket, képeslapokat, bélyegeket, érméket és egyéb emléktárgyakat vásárolhatnak emlékül.

Az erőd épületének kibővített szárnyában kapnak méltó helyet az Almásfüzitő régészeti feltárása során előkerült római leletek, közöttük a korábban is említett díszálarc, további interaktív élményekkel. Az erőd bővítésével egy új, minden igényt kielégítő látványkonyha is helyet kapott, ahol hagyományos módon, a modern ízvilágra szerelt hagyományos római ételeket lehet kipróbálni, a kávézóhoz hasonló egyedi cserépedényekből fogyasztva.

Forrás: Sajtóanyag és a tábor honlapja

2021.06.15 - 2021.12.31


Kiemelt ajánlatok

Érdemes felkeresni!


Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Almásfüzitői programturizmus

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események