Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
Ernst Galéria
Thermal Hotel Mosonmagyaróvár
KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Ernst Galéria

Az Ernst Galéria nemzetközileg is elismert magyar és külföldi művészek munkáit kívánja bemutatni a XX. század első feléig. Emellett egyre nagyobb hangsúlyt kap az olyan alkotók kutatása, kiállítása, akik többnyire történelmi okok miatt kevés figyelemben részesülnek. A tulajdonosok több mint két évtizedes, a magyar művészeti piacon szerzett elméleti és gyakorlati tapasztalatok alapján arra törekednek, hogy értékes, átlátható, szakértő szolgáltatást nyújtsanak a magyar és külföldi gyűjtők számára.

További információk


Még több a településen (Budapest V. kerület):

Ernst Galéria ismét különleges kiállítással örvendezteti meg a művészetek iránt érdeklődő lelkes közönséget. 2012. október 19-től november 3-ig Markos Kounalakis (a jelenlegi amerikai nagykövet, Eleni Tsakopoulos Kounalakis férje), retrospektív fotókiállítását rendezik meg „Reflections: 1980–82” címmel.

A kiállítást Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója nyitja meg.

Az Ernst Galéria tulajdonosainak, Eleni Korani és Ernst Wastl munkáját mindig is a szenvedély, az kifinomult ízlés és a művészetek iránti elhivatottság jellemezte, éppen ezért vállalták, hogy ennek a nagyszabású rendezvénynek is otthont adnak a galéria Zrínyi u. 14. szám alatti kiállító termében.

A kaliforniai születésű Markos Kounalakis az 1980-as években Svédországban, New Yorkban és Kaliforniában képezte magát, majd dolgozott hivatásos fotográfusként. A ’80-as évek második felében bejárta Európa és a Közel-Kelet számos országát, ahonnan újságíróként és fotóriporterként tudósított háborúkról, forradalmakról és változásokról. A Newsweeknek dolgozva, végig követte az NDK-ban, Csehszlovákiában, Magyarországon, Romániában és Bulgáriában a kommunizmus bukását, majd a 90-es években tudósított a jugoszláviai háborúról is. Kounalakis számára megtiszteltetés, hogy képeit a fotóművészet születésének bölcsőjében, Magyarországon mutathatja be.

A fotóművész a következőképpen vélekedik a kiállításról: „Ez a tárlat egyfajta vizuális összegzése, ars poeticája eddigi életemnek és utazásaimnak. Az 1980-as években a fényképezőgépem és én elválaszthatatlanok voltunk. A bemutatott fotók is ezt tükrözik: gondolataimat és nézeteimet – még az álmaimat is – egy kevésbé összetett és talán élhetőbb világról, mint a mai”.

 

2017.01.01 - 2017.12.31

Még több a településen (Budapest V. kerület):

◄ Vissza

Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer