A Dunántúl egyik legszebb tájegysége a Dunakanyar. Három régiót is érint. Közép-Dunántúlt, Közép-Magyarországot, és Észak-Magyarországot. Magában foglalja Budai-hegységet, a Visegrádi-hegységet, a Pilist, és a Börzsönyt. A tájegység Pest megye és Komárom-Esztergom megye területén található. A Dunakanyar települési közül néhány: Szentendre, Pomáz, Pilisvörösvár, Visegrád, Tahitótfalu.
2025. augusztus 20-án tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Kenyérlelke Fesztivál, amely a kézműves pékszakma legrangosabb hazai eseménye. A Kenyérlelke Fesztivál a Skanzenben várja mindazokat, akik hisznek a tiszta élelmiszer erejében. Az esemény középpontjában a hagyományos, adalékmentes kenyérkészítés áll, amelyben külön figyelmet kapnak az „őseink gabonáiból, nagyanyáink receptjei alapján” készült kenyerek. A fesztivál szakmai fórumokkal, kézműves pékversennyel, kemencés bemutatókkal, gyerekprogramokkal és a Zöld Fesztiválhoz kapcsolódó fenntartható élményekkel kínál tartalmas kikapcsolódást családoknak, otthonsütőknek és élelmiszerszakembereknek egyaránt.
2025. augusztus 20-án tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Kenyérlelke Fesztivál, amely a kézműves pékszakma legrangosabb hazai eseménye. A Kenyérlelke Fesztivál a Skanzenben várja mindazokat, akik hisznek a tiszta élelmiszer erejében. Az esemény középpontjában a hagyományos, adalékmentes kenyérkészítés áll, amelyben külön figyelmet kapnak az „őseink gabonáiból, nagyanyáink receptjei alapján” készült kenyerek. A fesztivál szakmai fórumokkal, kézműves pékversennyel, kemencés bemutatókkal, gyerekprogramokkal és a Zöld Fesztiválhoz kapcsolódó fenntartható élményekkel kínál tartalmas kikapcsolódást családoknak, otthonsütőknek és élelmiszerszakembereknek egyaránt.
2025. augusztus 20-án tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Kenyérlelke Fesztivál, amely a kézműves pékszakma legrangosabb hazai eseménye. A Kenyérlelke Fesztivál a Skanzenben várja mindazokat, akik hisznek a tiszta élelmiszer erejében. Az esemény középpontjában a hagyományos, adalékmentes kenyérkészítés áll, amelyben külön figyelmet kapnak az „őseink gabonáiból, nagyanyáink receptjei alapján” készült kenyerek. A fesztivál szakmai fórumokkal, kézműves pékversennyel, kemencés bemutatókkal, gyerekprogramokkal és a Zöld Fesztiválhoz kapcsolódó fenntartható élményekkel kínál tartalmas kikapcsolódást családoknak, otthonsütőknek és élelmiszerszakembereknek egyaránt.