Borkóstoló
Pincészet
Borpince
Borvásárlás
Bor webshop
Pincelátogatás
Palackozott bor
Borvacsora
Borászat
Borház
Borbár
Borfesztivál
Borbirtok
Borterasz
Vinotéka
Borozó
Szőlőbirtok
Bortúra
Fehérbor
Borétterem
Szüret
Borrendelés
Dűlőtúra
Kézműves bor
Borbolt
Borbemutató
Vörösbor
Borrend
Bormúzeum
Borszaküzlet
Aszúbor
Pincetúra
Bortrezor
Birtoklátogatás
Folyóbor
Présház
Borértékesítés
Borünnep
Pinceborozó
Látványpince
Nyitott pincék
Bornap
Borút
Borhajó
Borkereskedés
Borverseny
Borút állomás
Fesztivál
Újbor
Gyöngyözőbor

A Magyar-hegyi Borok Háza a szikszón újjáéledő borászatnak biztosít szakmai központot, helyet adva - a tárgyi emlékeket bemutató kiállítás mellett-a vincellérképzésnek is. A szikszói szőlőtermesztő és bortermelő kultúra központja. Az épületben található Abaúj térség régmúlt korainak szőlőtermesztését és borkultúráját idéző tárlat.
A Magyar-hegyi Borok Háza a szikszón újjáéledő borászatnak biztosít szakmai központot, helyet adva - a tárgyi emlékeket bemutató kiállítás mellett-a vincellérképzésnek is. A szikszói szőlőtermesztő és bortermelő kultúra központja. Az épületben található Abaúj térség régmúlt korainak szőlőtermesztését és borkultúráját idéző tárlat.

A Magyar-hegyi Borok Háza a szikszón újjáéledő borászatnak biztosít szakmai központot, helyet adva - a tárgyi emlékeket bemutató kiállítás mellett-a vincellérképzésnek is. A szikszói szőlőtermesztő és bortermelő kultúra központja. Az épületben található Abaúj térség régmúlt korainak szőlőtermesztését és borkultúráját idéző tárlat.

Társaságot az 1991-ben alapított Magyar Szőlő- és Borkultúra Alapítvány hozta létre. Az Alapítvány kuratóriumában, amely tulajdonosként és szakmai grémiumként ellenőrzi a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. munkáját, a borász szakma különböző területeinek - oktatás, szakmai szövetségek, érdekvédelem, kutatás - képviselői foglalnak helyet.
Társaságot az 1991-ben alapított Magyar Szőlő- és Borkultúra Alapítvány hozta létre. Az Alapítvány kuratóriumában, amely tulajdonosként és szakmai grémiumként ellenőrzi a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. munkáját, a borász szakma különböző területeinek - oktatás, szakmai szövetségek, érdekvédelem, kutatás - képviselői foglalnak helyet.

Társaságot az 1991-ben alapított Magyar Szőlő- és Borkultúra Alapítvány hozta létre. Az Alapítvány kuratóriumában, amely tulajdonosként és szakmai grémiumként ellenőrzi a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. munkáját, a borász szakma különböző területeinek - oktatás, szakmai szövetségek, érdekvédelem, kutatás - képviselői foglalnak helyet.

Majoros László a Majoros Birtok és Borbár szőlésze és borásza is egy személyben. Számára a bor az egyik legcsodálatosabb ital, hisz születik, fejlődik, alakul, nem pedig összeállítják, és ennek ő részese lehet. Törekszik a minél természetesebb, legkevésbé befolyásolt, megerőszakolt folyamatoktól mentes, természetes borkészítésre, ahol próbálja minden évjárat kiemelkedő értékeit, és dűlőjegyeit megmutatni. A bor számára névjegy.
Majoros László a Majoros Birtok és Borbár szőlésze és borásza is egy személyben. Számára a bor az egyik legcsodálatosabb ital, hisz születik, fejlődik, alakul, nem pedig összeállítják, és ennek ő részese lehet. Törekszik a minél természetesebb, legkevésbé befolyásolt, megerőszakolt folyamatoktól mentes, természetes borkészítésre, ahol próbálja minden évjárat kiemelkedő értékeit, és dűlőjegyeit megmutatni. A bor számára névjegy.

Majoros László a Majoros Birtok és Borbár szőlésze és borásza is egy személyben. Számára a bor az egyik legcsodálatosabb ital, hisz születik, fejlődik, alakul, nem pedig összeállítják, és ennek ő részese lehet. Törekszik a minél természetesebb, legkevésbé befolyásolt, megerőszakolt folyamatoktól mentes, természetes borkészítésre, ahol próbálja minden évjárat kiemelkedő értékeit, és dűlőjegyeit megmutatni. A bor számára névjegy.

Balatonlelle déli részén, a Kishegyen található a Majthényi Présház. Az egykori vincellérház ma már étteremként üzemel. Az épületet 1784-ben a Majthényi család építtette, ahogy a mellette lévő barrokk kápolnát is, amit Villámüző Szent Donát, a szőlőgazdák védőszentjének tiszteletére szenteltek fel. Már az 1300-as évek óta a szőlőművelés és a borászat volt a jellemző ezen a vidéken. Az étterem alatt található régi pincében barrique-hordókban érleljük a Konyári család legjobb vörösborait.
Balatonlelle déli részén, a Kishegyen található a Majthényi Présház. Az egykori vincellérház ma már étteremként üzemel. Az épületet 1784-ben a Majthényi család építtette, ahogy a mellette lévő barrokk kápolnát is, amit Villámüző Szent Donát, a szőlőgazdák védőszentjének tiszteletére szenteltek fel. Már az 1300-as évek óta a szőlőművelés és a borászat volt a jellemző ezen a vidéken. Az étterem alatt található régi pincében barrique-hordókban érleljük a Konyári család legjobb vörösborait.

Balatonlelle déli részén, a Kishegyen található a Majthényi Présház. Az egykori vincellérház ma már étteremként üzemel. Az épületet 1784-ben a Majthényi család építtette, ahogy a mellette lévő barrokk kápolnát is, amit Villámüző Szent Donát, a szőlőgazdák védőszentjének tiszteletére szenteltek fel. Már az 1300-as évek óta a szőlőművelés és a borászat volt a jellemző ezen a vidéken. Az étterem alatt található régi pincében barrique-hordókban érleljük a Konyári család legjobb vörösborait.

Malatinszky Csaba nemesi család sarja, a villányi borvidék kiemelkedő alakja. Művészeti pályára készült, ahonnan a történelem fordulatai sodorták a vendéglátás felé. A 80-as évek végén jött vele szembe a továbblépés lehetősége, amikor Rohály Gáborék, a Hét Borbírák rendjével megszervezték az első sommelier-kurzusokat Magyarországon. Csaba számára ekkor lett egyértelmű, mint korábban családjának is, személyes jövője összefonódik a Borral. Ígéretes tehetségére Láng Györgyék figyeltek fel, állást ajánlottak neki, így lett Malatinszky Csaba Magyarország első sommelierje a méltán híres Gundel étterem alkalmazásában. 1992-ben nyitotta meg az első hazai vinotékát Budapesten, a József Attila utcában, ahol különleges, magas minőségű, külföldi és magyar borokkal kereskedik, immáron több, mint 22 éve. Már az üzlet nyitásakor is jelen volt a gondolat, a saját borászat megépítésének ötlete, amelynek megvalósulására 1997-ig kellet várnia, amely év a borászat első évjárata is egyben.
Malatinszky Csaba nemesi család sarja, a villányi borvidék kiemelkedő alakja. Művészeti pályára készült, ahonnan a történelem fordulatai sodorták a vendéglátás felé. A 80-as évek végén jött vele szembe a továbblépés lehetősége, amikor Rohály Gáborék, a Hét Borbírák rendjével megszervezték az első sommelier-kurzusokat Magyarországon. Csaba számára ekkor lett egyértelmű, mint korábban családjának is, személyes jövője összefonódik a Borral. Ígéretes tehetségére Láng Györgyék figyeltek fel, állást ajánlottak neki, így lett Malatinszky Csaba Magyarország első sommelierje a méltán híres Gundel étterem alkalmazásában. 1992-ben nyitotta meg az első hazai vinotékát Budapesten, a József Attila utcában, ahol különleges, magas minőségű, külföldi és magyar borokkal kereskedik, immáron több, mint 22 éve. Már az üzlet nyitásakor is jelen volt a gondolat, a saját borászat megépítésének ötlete, amelynek megvalósulására 1997-ig kellet várnia, amely év a borászat első évjárata is egyben.

Malatinszky Csaba nemesi család sarja, a villányi borvidék kiemelkedő alakja. Művészeti pályára készült, ahonnan a történelem fordulatai sodorták a vendéglátás felé. A 80-as évek végén jött vele szembe a továbblépés lehetősége, amikor Rohály Gáborék, a Hét Borbírák rendjével megszervezték az első sommelier-kurzusokat Magyarországon. Csaba számára ekkor lett egyértelmű, mint korábban családjának is, személyes jövője összefonódik a Borral. Ígéretes tehetségére Láng Györgyék figyeltek fel, állást ajánlottak neki, így lett Malatinszky Csaba Magyarország első sommelierje a méltán híres Gundel étterem alkalmazásában. 1992-ben nyitotta meg az első hazai vinotékát Budapesten, a József Attila utcában, ahol különleges, magas minőségű, külföldi és magyar borokkal kereskedik, immáron több, mint 22 éve. Már az üzlet nyitásakor is jelen volt a gondolat, a saját borászat megépítésének ötlete, amelynek megvalósulására 1997-ig kellet várnia, amely év a borászat első évjárata is egyben.

A jelenlegi termőterület két hektár, mely a Badacsony-hegy déli oldalán helyezkedik el, közvetlenül a bazalt orgonák alatt. A kertben, a szőlőlugas alatt borozgatva lenyűgöző balatoni panorámában lehet gyönyörködni. Előzetes bejelentkezés alapján egész évben várjuk kedves vendégeinket borkóstolóval, étkezési lehetőséggel.
A jelenlegi termőterület két hektár, mely a Badacsony-hegy déli oldalán helyezkedik el, közvetlenül a bazalt orgonák alatt. A kertben, a szőlőlugas alatt borozgatva lenyűgöző balatoni panorámában lehet gyönyörködni. Előzetes bejelentkezés alapján egész évben várjuk kedves vendégeinket borkóstolóval, étkezési lehetőséggel.

A jelenlegi termőterület két hektár, mely a Badacsony-hegy déli oldalán helyezkedik el, közvetlenül a bazalt orgonák alatt. A kertben, a szőlőlugas alatt borozgatva lenyűgöző balatoni panorámában lehet gyönyörködni. Előzetes bejelentkezés alapján egész évben várjuk kedves vendégeinket borkóstolóval, étkezési lehetőséggel.