MONTMARTRE-I ÉJSZAKÁK - CSERNUS ÉS A MONTMARTRE - EGY MŰTEREM TITKAI CÍMŰ KIÁLLÍTÁS FINISSZÁZSA
MONTMARTRE-I ÉJSZAKÁK - CSERNUS ÉS A MONTMARTRE - EGY MŰTEREM TITKAI CÍMŰ KIÁLLÍTÁS FINISSZÁZSA
Exkluzív gasztro program sztárséfekkel Hévízen!
Exkluzív gasztro program sztárséfekkel Hévízen!
Corvina kiállítás - A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Corvina kiállítás - A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Farsangi programajánló
Farsangi programajánló

Mosonmagyaróvári gyerekprogramok 2019

2019.01.09. - 02.28.

Gyermekprogramok Mosonmagyaróváron.

Mosonmagyaróvári gyerekprogramok 2019

Programok 

GYERMEK KÉZMŰVES SZAKKÖR
FLESCH KÖZPONT
2019. január  19., február 2., 16., március 9., 23., április 6., 20., május 4., 18.

Gyermek kézműves szakkörünkbe 6 éves kortól várjuk az alkotni vágyó gyermekeket. A foglalkozásokon Bernáth Judit textilművész vezetésével hagyományos és modern kézműves technikákkal ismerkedhetnek a gyermekek. A különböző munkadarabok elkészítése, a gyakorlás során javul a kézügyesség, élénkül a kreativitás, felébred az alkotó szellem, és a folyamatos részvétel mellett lehetővé válik egy-egy technika mélyebb elsajátítása is. Hasznos időtöltés, kellemes társaságban. Az alkalmazott technikák a teljesség igénye nélkül: szövés, fonástechnikák, papír-, gyöngy- és bőrmunkák, nemezelés, agyagozás, filcvarrás, textilfestés...
"Mert aki a kezét használja, az elméjét élesíti." Az első foglalkozás október 6-án szombaton 10 órakor kezdődik, jelentkezni  is addig lehet az intézmény portáján. A foglalkozások havonta kétszer, szombatonként 10-12 óráig tartanak. Tagsági díj: 1000 Ft/ hó, és az anyagköltség kb. 3000 Ft/félév.

BÜTYKÖLŐ SZAKKÖR
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
2019. január 11., 18., 25. 17 óra

Január 11.farsangi álarcok és díszek készítése- többféleképpen
Január 18. Hasznos tárgyak, tárolók, dobozkák színesen, viccesen!
Január 25. A hó birodalmában: dekoratív téli képek, ablakdíszek és puha figurák készítése.
A foglalkozásokon sokféle alkotás elkészítésére is van lehetőség, kreatívkodni szerető kicsiket és nagyokat egyaránt várunk! A szakköri foglalkozásokon az anyagköltség 500 Ft. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt.

MEGY A GŐZÖS
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
2019. január 10., 11.
Bérletes gyermekszínházi előadás.
Zenés utazás a Kárpát-medencében. Lehet-e a csellón lovagolni, hogyan lehet dorombolni, ha nincs macskánk? A választ a Kislaptáros Népzenekar tagjai adják meg. A Kárpát-medence tájait körbejárva megtudhatjuk hogyan és kik használják az ütőgardont, hogy nem csak az autó tud dudálni, hogy milyen az, amikor az eget nagybőgőnek nézed. Kiderül az is, hogyan fér el egy egész zenekar a nyenyerében. S akinek kedve van, együtt énekelhet a cimbalommal. Előadások: csütörtökön 9 órakor a Vasgyúró, 10.40 órakor a Kőmorzsoló bérlet, 14 órakor a Mesetár-bérlet előadásaként a Széchenyi – teremben pénteken 9 órakor a Fehérlófia, 10.40 órakor a Fehérpaci, 14.30 órakor a Csodaló – bérlet előadásaként a Fehér Ló Közösségi Házban. A pénteki előadásokra korlátozott számban belépőjegy is váltható 1200 Ft-ért.

TÜTÜ-TUTU AUTÓ – BABASZÍNHÁZ
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
2019. január 13. vasárnap 10 óra
A Vaskakas Bábszínház előadása.
Tütü-tutu autó, felharsan a dudaszó! Tütü, vigyázz, gyorsan jövök, fát, virágot kikerülök. Autóval, kishajóval, robogóval, vagy traktorral,
Én senkit el nem ütök. A Vaskakas Bábszínház legújabb Apró Színházi játéka utazásra hívja a legkisebbeket. Útra kelnek, vízre szállnak, felhők közt is kocsikáznak!
Dramaturg és rendező: Kocsis Rozi, Blattner Géza –díjas, zeneszerző: Rab Viki, játssza: Bora Levente és Vitányi-Juhász István. 20 perc + 20 perc játék. A belépőjegy ára: 800 Forint gyermek számára, 1200 Forint felnőtt kísérő számára, melyek megvásárolhatók a Fehér Ló Közösségi Ház nyitva tartási idejében. Javasoljuk, hogy a belépőjegyet elővételben vásárolják meg, mert a babaszínházi előadásokat csak korlátozott számú néző tekintheti meg!

DOROTTYA
FLESCH KÖZPONT
2019. január 17. csütörtök 14 óra

Csokonai - Csavar Társulat – Gál Tamás: Dorottya, avagy a dámák diadala a fársángon Az előadást az „Interaktív műhelyek Mosonmagyaróváron” keretében rendezik meg a programban résztvevő iskolák számára. Ezúttal Csokonai vígeposzát mutatja be a Csavar Színház két állandó tagja. Gál Tamás és Mester László előadásában 17. századi eredeti zsidó és magyar zenei motívumok elevenednek meg verbunkok felhasználásával, humorral, fiatalsággal és jókedvű játékossággal telítve. Az előadás időtartama 60-70 perc. Rendező:  Gál Tamás, jelmez és bábtervező: Őry Katalin Rozália, zene: Bodonyi András, zenész: Mester András, játékmester: Gál Tamás. Az előadás 5-től 150 éves korig ajánlott, mert ez a két pont ama epocchában, melyben van nézőkedv, nemcsak a  dámákban. Aki az időnek e két pontja közt van, annak mint megannyi angyal olyan a CSAVAR.

OVIMOZI
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
2019. január 18. péntek. 9:30

A jelentkező csoportok az általunk összeállított listából választhatják ki a számukra legmegfelelőbb alkotásokat

CSALÁDI NAP
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
2019. január 20. vasárnap 16 óra

Hagyományos programunkra szeretettel várjuk a kicsiket és nagyokat. A moziban egy igazi havas, jeges, didergő- mégis szívet melengető történet láthatnak a szeretetről, egy testvérpár történetének tükrében, és közben nem marad el a hóesés sem…  A vetítés előtt 15-16 óráig színezés és játék várja a kicsiket és a nagyokat. A részvétel ingyenes.

VUK – INVERSDANCE
FLESCH KÖZPONT
2019. január 21. hétfő 14 óra

Fodor Zoltán Társulata. Az előadást az EFOP-3.3.2-16-2016-00136 – „Interaktív műhelyek Mosonmagyaróváron” keretében rendezik meg a programban résztvevő iskolák számára. Fekete István regénye alapján (60 perc). Koreográfus: Fodor Zoltán. Társkoreográfus: Balkányi Kitty. Zene: Wolf Péter. Vuk dalszöveg: Szenes Iván. Fényterv: Stadler Ferenc. Díszlet- és jelmezterv: Iványi Árpád.

GYERMEKSZÍNHÁZI BÉRLETAJÁNLÓ 2018/2019

Bérleteink:
Csodaország bérlet (hétfő 14 óra)
Pinokkió bérlet (kedd 10 óra)
Hetedhét ország bérlet (kedd 14 óra)
Micimackó bérlet (szerda 10 óra)
Varázsceruza bérlet (szerda 14 óra)
A bérlet ára 5000 Ft, amely 2 részletben is fizethető
(határidő: október 17., február 20.)

Előadások:

Apolló Színház: Pinokkió
zenés mesejáték (60 perc)
2019. február  18. hétfő:

14 óra:  Csodaország bérlet

2019. február  19. kedd:
10 óra:  Pinokkió bérlet
14 óra:  Hetedhétország bérlet

2019. február 20. szerda:
10 óra:  Micimackó bérlet
14 óra: Varázsceruza bérlet      
Gepettó elkészítette főművét, amiről eddig csak álmodott. Azonban az álom nem úgy vált valóra, ahogy azt szerette volna. A bugyuta fabábút könnyen lépre lehet csalni, de szerencsére nem csak rosszakarói vannak, így a Tündér és a Tücsök segít megismerni Pinokkiónak „az igazi életet”.

Magyar Nemzeti Táncegyüttes: Mátyás mesék
az 5-10 éves korosztály számára (kb. 50 perc)
2019. április 15. hétfő:
14 óra:  Csodaország bérlet

2019. április 16. kedd:
10 óra:  Pinokkió bérlet
14 óra:  Hetedhétország bérlet

2019. április 17. szerda:
10 óra:  Micimackó bérlet
14 óra: Varázsceruza bérlet
A Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadása sok-sok tánc és zene kíséretében.


“MÓRA” GYERMEKSZÍNHÁZI BÉRLETAJÁNLÓ 2018/2019

2018. októbertől
Felső tagozatosoknak és középiskolásoknak
A bérlet ára 5200 Ft, amely 2 részletben is fizethető
(határidő: október  11., február 14.)

Tervezett előadások:

Mark Twain – Zalán Tibor: KOLDUS ÉS KIRÁLYFI – az Apolló Színház előadása
zenés előadás 2 részben (kb. 150 perc egy szünettel)
2019. február 14. csütörtök 15 óra    
                                                                                          
Mark Twain csodálatos története mindenki számára ismert. Adott két – egymásnak idegen- fiú, akik annyira hasonlítanak egymásra, mintha ikrek lennének. Egyikük egy herceg, Anglia trónörököse, aki arra vágyik, hogy végre megszabadulhasson az udvari kötöttségektől. A másik pedig egy koldusfiú, akinek vágya a gazdagság, és az, hogy végre jóllakhasson. Tanúi lehetünk, hogy a csoda néha megtörténik. A két fiú helyet cserél, és egymás bőrében, egymás személyiségében kell helytállniuk.
Az előadást Magyarországon először fiú ikerpár főszereplésével láthatják a nézők. A hatást fokozzák a korhű jelmezek és díszletek, a reneszánsz hangulatot a lant hangja teszi teljessé.
„Hát így esett a nagy eset, hogy ruhát cserélt a koldus és a király, és jó hogy mindez megesett, most boldog a koldus, s vele örül a király!”

A TENKES KAPITÁNYA – táncjáték Örsi Ferenc forgatókönyve nyomán, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában
(kétszer 45 perc kb., 15 perc szünettel)
2019. április  4. csütörtök 15 óra   
                                                                             
A téma a Rákóczi-szabadságharc idején, Siklós környékén folyó kuruc-labanc küzdelmeket idézi. A főszereplő Eke Máté katonája ugyan költött személy, de számos jobbágykatonából lett kuruc tiszt történelmi alakját ötvözi egybe. A történet meseszerűen, sok humorral mutatja be azokat a kuruc hősöket, akik ravaszsággal, magyaros virtussal végül is legyőzik a bugyuta labancokat.
A Tenkes kapitánya című történelmi kalandfilm meghatározó szerepet töltött be a magyar televíziózás történetében. Az 1964-ben készült fekete-fehér film – mint a Magyar Televízió első sorozata – annak idején óriási népszerűségre tett szert.
Megőrizve a film legjelentősebb, legszórakoztatóbb epizódjait, a néptáncegyüttes megidézi a kuruc kor legendás személyeit, zenei és mondavilágát. Néptáncos kincsünk segítségével felidézik nemzetünk történelmének e korszakát, teljesebb képet nyújtva a kor nevezetes és névtelen hőseiről.
Szereposztás és közreműködők:
Címszerepben: Barka Dávid
Közreműködik a Honvéd Férfikar
Örsi Ferenc regénye nyomán színpadra írta: Zs. Vincze Zsuzsa
Dalszövegek: Turczi István
Zeneszerző: Sebő Ferenc
Rendező-koreográfus: Zsuráfszky Zoltán

BÉRLETEN KÍVÜLI ELŐADÁS:

„LEGYETEK JÓK, HA TUDTOK!” – a Múzs-Art Színházi és Művészeti Műhely Egyesület és a Budaörsi Latinovits Színház koprodukciós előadása

két felvonásos (150 perc), több mint 40 szereplős zenés nagyszínpadi produkció
várhatóan 2019. március-április hónapban
„Volt egyszer egy pap, évszázadokkal ezelőtt. Nem érdekelte a pompa és a csillogás, karrier – csak az árva gyerekek nevelése és a jó keresése. Ám amióta világ a világ, az ilyen embernek meggyűlik a baja az Ördöggel…” Volt egyszer egy olasz film,évtizedekkel ezelőtt, amely közismertté tette ennek a papnak a történetét. Nagy sikert aratott Magyarországon is. És most született egy előadás Budaörsön, amely elmeséli ennek a kalandos sorsú papnak, Néri Szent Fülöpnek az életét – zenével és sok-sok gyerekszereplővel.
„Legyetek jók, legalább egyszer az életben!”
2016- ban a “Legyetek jók, ha tudtok!” című előadás a Szarvasi Vízi Színházban megtartott előadás alapján a Magyar Teátrumi Társaság  legjobb férfi főszereplő díjával jutalmazta a “Fülöp atyát” játszó Kardos Róbert színművészt.
A családi programként is ajánlott előadásra január végéig várjuk az iskolai csoportok, és az egyéni érdeklődők jelentkezését is.
Belépőjegy: 3000 Ft.

 


2019.01.09. - 2019.02.28.
Találatok száma: 1

Thermal Hotel*** superior Mosonmagyaróvár

Thermal Hotel*** superior Mosonmagyaróvár

Egészség és élmény egy helyen. Szállodánk a Szigetköz fővárosában, a történelmi hangulatú Mosonmagyaróváron található, a termálfürdő szomszédságában. Gyógyfürdőnk vize Európa öt legjobb hatású gyógyvize közé tartozik. Bővebben
Találatok száma: 1

Thermál Étterem

Thermál Étterem

A 120 fő befogadására alkalmas Thermal Étteremben vendégeinket nemzetközi, vegetáriánus és diétás ételspecialitásokkal, valamint a magyar konyha remekeivel és a híres magyar vendéglátással várjuk. Főszakácsunk kreativitásának köszönhetően minden évszakban tudunk meglepetéssel szolgálni, téli és ... Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Játékbirodalom

Szolgáltató


Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Lélegzetelállító élmény! Az óriáskerékről Budapest összes nevezetessége látható teljes panorámában.
Várjuk a kultúra fellegvárában Budapesten. Irány a Várkert Bazár!
Élményvacsora sztárséfekkel Hévízen
Egész évben, minden évszakban szeretettel várjuk tófürdőzésre Hévízen.
Hajókirándulások Budapesten minden napszakban minden korosztálynak!
Corvinák - Szenzációs kiállítás a Budai Várban
12.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket