Kutatók Éjszakája Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 2023
A Műegyetem is otthont ad a látványos ismeretterjesztésnek. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Közép-Európa és Magyarország egyik vezető felsőoktatási intézménye, 1782-es alapításával az első olyan intézmény, amely egyetemi keretek között, egyetemi struktúrában folytatott mérnökképzést. Nyolc karával és több mint 24 000 hallgatójával Magyarország egyik legnagyobb egyeteme. Munkatársai tudományos és innovációs tevékenységének köszönhetően a műszaki és természettudományok, valamint a gazdaság- és társadalomtudományok szerteágazó területein születnek új kutatási eredmények.
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.
Kutatók Éjszakája Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 2023
Programok
Színtévesztés és korrigálása - vizsgálat
Mindennap 16 millió szín a szemünk előtt
BME Szent-Györgyi Albert Szakkollégium kísérleti bemutatója
A színtévesztés oka és korrigálása színszűrős szemüveggel
3D nyomtatott mikrofluidikai megvalósítások - Nanovilág és bioérzékelők
Múlt-túra
Óránként induló bemutatók a Nagyfeszültségű Laboratóriumban
Amit a daganatokról tudni kell
Látogatás a Kármán Tódor Szélcsatorna Laboratóriumban
Milyen színben látjuk a világot?
A városi élhetőség jelentése napjainkban
Hőhullámok a városban - felkészült-e Budapest?
Oktatási célú diákműholdak a Műegyetemen, avagy BME műholdvezérlő állomás látogatás
Kvantumkommunikáció testközelből
Miért kavitál a hajócsavar és hullámzik a patak? Nézd meg csatornáinkban!
Mindennapi áramlástan, kísérletek kicsiknek és nagyoknak
A hamis műtárgyakra és azok kereskedelmére vonatkozó jogi szabályozás
Mozart dobókockájától a zenét generáló mesterséges intelligencia modellekig
V. Putyin és az orosz geopolitikai stratégiák a 2000. évtől napjainkig
Azahriah-tól a Bagossyn át Natekiig: avagy mit és hogyan hallgatunk a Spotify-on és a YouTube-on?
Víz – Közmű – Környezet. Mi a kapcsolat?
A mentési helyzetek titkai és kihívásai
KIFÜ HPC bemutató - A szuperszámítástechnika világa
"Mondd meg, mit szeretsz, megmondom, ki vagy!" Kinek van igaza az ízlésvitákban?
A BME Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnika Tanszéke Stokes Laborjának megtekintése
Mérnöki kihívások a hőtan világában
Mit rejtenek a lángok?
Építsünk fenntartható jövőt!
Téged mi hajt?
BME Ipar 4.0 Technológiai Központ
Kompozit 3D nyomtatás: játékszer vagy a jövő?
Mikroszkóp-Mikroszál; kompozit erősítőanyagok és vizsgálatuk
Hozz magaddal 10 kupakot és hasznosítsuk újra együtt!
Kompozit szendvics szerkezetek - itt nem az íz számít
A színeken innen és túl – avagy a nem látható fény varázslatos világa
AI + IoT verseny döntő
Építsünk együtt digitális dobókockát!
Ki felel a Facebookon megosztott tartalmakért?
Rossz érvek a mesterséges intelligencia filozófiájában
Szemcsék virtuális szimulációja a talajtól a vasúti zúzottkövekig
Műegyetemi marketing kulisszatitkok - Ha a BME ember lenne...
Egymásra épülő mikrotanúsítványok validált Kitűző Platformon
Dolgozó anyák
MISZ - OTIO bemutatkozó
Hogyan működik a szemmozgáskövető berendezés?
Mit árul el a szemünk az emlékezet és a figyelem működéséről?
Wigner Jenő Szakkollégium Kísérleti Körének látványos bemutatói
Forrás: az esemény honlapja
Solinfo Café Budapest
A világ legjobb olasz kávéja - Caffé Giamaica kávé, teák, gyümölcsös limonádék és frissen facsart levek, turmixok a Zsinagóga tőszomszédságában. Egész napos reggeli, heti ebédmenü, könnyű salátákkal és kényeztető süteményekkel vár barátságos személyzetünk. Mindeközben bármerre nézel mindenhol ...
Sophie Budapest
Étlapunkat jobbnál jobb olaszos fogások alkotják. Kézzel nyújtott pizzáinkkal, házi tésztából készült ételeinkkel és mennyei desszertjeinkkel mosolyt csalunk minden vendégünk arcára. Látogass el hozzánk, sok szeretettel várunk!
Sophisto Champagne Bar & Restaurant Budapest
Mesés helyen található a Sophisto bár, ahol az elképesztő pezsgőválaszték mellett olyan izgalmas ételeket kóstolhat, mint a kacsamájas zserbó vagy a körtés rizottó. A Sophisto nevében nem véletlen szerepel a „Champagne Bar”, itt megtudhatod, mi a különbség a prosecco, a champagne, a pezsgő és a cava ...
Soproni Vendéglő Budapest
A Soproni Vendéglő hangulatos étterem széles választékkal, bőséges adagokkal.
Soroksári Kifőzde
Soroksári Kifőzdénket 2008 nyarán nyitottuk meg. Mindennap megújuló ételkínálatunk sokszínű étkezési lehetőséget biztosít a naponta betérő vendégeink számára. Barátságos környezetben, hangulatos, beépített terasszal, kedvező árakkal, egyszerű és ízletes ételekkel, változatos napi menüvel várjuk Önöket. ...
Spinoza Kávéház Étterem Budapest
A zsidó negyed szívében, a Dob utcában reggeltől estig egészséges ételekkel várja kedves vendégeit a Spinoza Kávéház Étterem, ahol minden pénteken klezmer koncert, és minden este élő zongorajáték nyújt kellemes szórakozást.
Spoon The Boat Étterem Budapest
Spoon - the boat, a rendezvényhajó. A Lánchíd lábánál a Budai Várral szemben a Dunán. Télen 3 különböző hangulatú teremmel, nyáron még 2 terasszal, 3 konyhával, 1600m2-en, 5 bárpulttal szinte minden igénynek megfelelő szolgáltatást biztosítanak. A konyha magyar és európai alapokon nyugvó ízeket ...
Sport Étterem Budapest
A Sport étterem a házias ízeket részesíti előnyben. A magyar konyha jellegzetes ételei mellett néhány különlegesség is megtalálható az étlapon, mint például a kakashere vagy kakas taréj, de a kacsamáj különféle változatait is szívesen készítjük.
Sramli Csárda Budapest
Célunk, a hagyományos és sváb ételek mellett új ételek, italok és tálalási módok bevezetése. Az ételek hazai alapanyagokból, hagyományos eljárással készülnek. A csárda jellemző ételspecialitásai a sváb csirkeleves kaláccsal, sváb pecsenye, sváb libamáj és a desszertek közül a túrós smarni szilvaöntettel és ...
Stand25 Bisztró Budapest
A Stand25 Szulló Szabina & Széll Tamás lehető legkomolyabban vett örömkonyhája a város budai oldalán, sétatávolságra a Lánchídtól és a Váralagúttól. A Stand25 alig egy évvel a nyitása után Bib Gourmand minősítést szerzett. A bisztró filozófiája az alapanyag tiszteletére épül: itt minden ...
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!