Sándor-Metternich-kastély Bajna
Megnyílt a Brigetio Öröksége Látogatóközpont Komáromban!
Megnyílt a Brigetio Öröksége Látogatóközpont Komáromban!
Veresegyházi Medveotthon látogatás: erdei bányavasút, predátor program, ragadozó madár program
Veresegyházi Medveotthon látogatás: erdei bányavasút, predátor program, ragadozó madár program
Wellness pihenés Hévíz felnőttbarát szállodájában  - BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Wellness pihenés Hévíz felnőttbarát szállodájában  - BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Sándor-Metternich-kastély Bajna

2525 Bajna , Rákóczi Ferenc utca 1. (47.652985 x 18.60295) Megnézem a térképen

Kívül-belül újjászületve, a hazai klasszicista építészet kiemelkedő alkotásához méltó külsővel várja látogatóit a bajnai Sándor-Metternich-kastély. A kastély egykor az Ördöglovas, vagyis gróf Sándor Móric és családja otthonául szolgált. A megszépült főépület új, élményalapú, interaktív tárlata modern szimulációs eszközök segítségével vonja be a látogatót Sándor Móric hajmeresztő lovas ugratásaiba és kalandjaiba. A kastély későbbi örököse, Metternich-Sándor Paulina is apja nyomdokaiba lépett hírnévszerzés tekintetében. Ő diktálta a divatot a 19. századi Párizsban, divatklubot alapított Bécsben, Richard Wagner neki ajánlotta egyik darabját, és Edgar Degas is megfestette őt. A bajnai kastély felújított termeiben beleshetünk Paulina elegáns ruhatárába is.

Sándor-Metternich-kastély

Állandó kiállítások

FÖLDSZINT
A kastély feltárt barokk falfestményei.
 
Iparművészeti jelentőségű Miseruhák, melyeket a kastélykápolnának és a bajnai plébániának Mária Terézia királynő lánya, valamint a kastély úrnői adományoztak.
 
Az épület történetének, valamint annak kialakításában részt vevő jelentős művészeket bemutatása archív fényképek, tervek, festmények és interjúk segítségével.
A kastély történetét animációs filmek is bemutatják érthető és szórakoztató formában.
 
EMELET
Az emeleten berendezett kiállításban Sándor Móricot és lányát, Matternich-Sándor Paulinát ismerheti meg több aspektusból is a látogató. Mindketten a 19. századi Európa hírességei voltak.
 
Sándor Móric, a hajmeresztő lovasbravúrjairól elhíresült gróf volt a kastély leghíresebb tulajdonosa és ő alakíttatta át az egykori barokk épületet a ma is látható klasszicista stílusú műremekké.
Az északi traktus első terme Sándor Móricot, az érzékeny, művészlelkű magánembert mutatja be, aki kiválóan citerázott, s maga is írt kisebb zeneműveket, amelyek először szólalnak meg a nagyközönség számára e teremben.
A ház egykori urát, mint anglomán grófot is megismerhetjük, aki szeretett vadászni, lóversenyezni, és kastélya berendezése is ezt az ízlésvilágot tükrözte.
 
A gróf lánya és örököse, Metternich-Sándor Paulina hercegné, aki korának igazi divatdiktátora volt, aki élénk és szerteágazó társadalmi életet élt.
A női szárny első terme a fiatal Paulina drezdai és párizsi éveit eleveníti fel. A teremben megjelenik a Metternich házaspár (Richard von Metternich és Paulina von Metternich) nagyvonalú párizsi otthona is. A következő teremben a bécsi éveket mutatjuk be.
Egy kiállításrész  Paulina von Metternichet, mint a modern, „sokdimenziós”, összetett személyiségű nő életét összegzi, és ad a látogatónak egy összképet.
 
Tárlatvezetések (magyar nyelven)
Keddtől vasárnapig naponta kétszer – 11.30 órakor, illetve 15.30 órakor indulnak – maximum 15 fős csoportokban,
a regisztráció érkezési sorrendben történik a jegypénztárnál.
 
Szolgáltatások
 
Kávézó
A Metternich családról elnevezett fantázia édességekkel, az Ördöglovas szelettel, a Paulina pohárkrémmel, valamint egyedi kézműves süteményekkel várják a látogatókat a kávézóban, ahol kávékülönlegességek is kóstolhatók.
 
Rendezvények helyszíne
A kastély főépülete, díszudvara és kastélyparkja színvonalas rendezvényhelyszínné vált.
A kültéri helyszínek igény szerint sátorral lefedhetőek, így nagyobb létszámú események lebonyolítására is alkalmasak, előadások, céges rendezvények, kamarazenei koncertek, családi események, esküvői szertartások, exkluzív, akár nemzetközi jelentőségű rendezvények tarthatók meg itt. 
A kápolna kisebb keresztelők, esküvői szertartások tökéletes helyszíne lehet.
 
TÉLI NYITVATARTÁS

November 1. – Március 31.
Keddtől vasárnapig 10-17 óráig
Hétfőn zárva

NYÁRI NYITVATARTÁS

Április 1. – Október 31.
Keddtől vasárnapig 10-18 óráig
Hétfőn zárva

Forrás: a kastély honlapja

2023.01.01 - 2023.12.31

Találatok száma: 2
Szállásfoglalás, ajánlatkérés közvetlenül a szálláshelyek elérhetőségein!

Marót-hegyi Sólyomfészek Bajna

Marót-hegyi Sólyomfészek Bajna

Ha túrázni szeretne olyan kiépített turista útvonalon, mint amilyen a Kék túra vagy csak nagyokat kirándulni a Gerecse erdeiben vagy a szállásra visszatérve sportolni, focizni, strand röplabdázni, tollas labdázni, pingpongozni, akkor válasszon minket! Bővebben


Virág Vendégház Bajna

Virág Vendégház Bajna

A vendégházban két apartman található. Mindkét apartman fürdőszobával és komplett konyhával felszerelt. TV, DVD lejátszó, internet és WiFi minden helyiségben biztosított. A háziak ott laknak, így kívánság szerint betekintést engednek a falusi élet mindennapjaiba. Bővebben
Találatok száma: 1
Asztalfoglalás, bejelentkezés közvetlenül a vendéglátóhelyek elérhetőségein!

Hugo & Hilda Pince Bajna

Hugo & Hilda Pince Bajna

Rendezvény helyszín és szállás. Fedett teraszunk, a présház és a kert kiváló választás kertiparti, lány- és legénybúcsú, céges csapatépítés, szűk körű borkóstoló, vagy akár egy kisebb eljegyzés, esetleg esküvő utáni összejövetel helyszínének is. Présházunk teljesen autentikus, melynek emeletén jelenleg ketten ... Bővebben
Találatok száma: 1
Herendi porcelán kiállítás az `Ördöglovas` tiszteletére a bajnai Sándor-Metternich-kastélyban

Herendi porcelán kiállítás az `Ördöglovas` tiszteletére a bajnai Sándor-Metternich-kastélyban 2023.03.24. (Péntek) - 2023.06.25. (Vasárnap)

“Lendület és ragyogás” című Herendi porcelán kiállítás nyílt a bajnai Sándor-Metternich-kastélyban. A kiállítás 2023. június 25-ig látogatható. Bővebben

Kiemelt ajánlat
NépszerűségTalálatok száma: 1

Sándor-Metternich-kastély Bajna

Sándor-Metternich-kastély Bajna

Kívül-belül újjászületve, a hazai klasszicista építészet kiemelkedő alkotásához méltó külsővel várja látogatóit a bajnai Sándor-Metternich-kastély. A kastély egykor az Ördöglovas, vagyis gróf Sándor Móric és családja otthonául szolgált. A megszépült főépület új, élményalapú, interaktív tárlata modern ... Bővebben
Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Ez is érdekelheti!


Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Kiemelt ajánlatok