Egy éves a Shopmark, nyerd meg Te az egyik Fiatot!
Egy éves a Shopmark, nyerd meg Te az egyik Fiatot!
Nemzetközi robotépítési- és programozási verseny Győrben
Nemzetközi robotépítési- és programozási verseny Győrben
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Tóparti wellness pihenés kedvező árakon - Irány Gyopárosfürdő!
Tóparti wellness pihenés kedvező árakon - Irány Gyopárosfürdő!
Advent Bécsben és Sopronban: Hangolódjon az ünnepekre a karácsonyi pompába öltözött császárvárosban!
Advent Bécsben és Sopronban: Hangolódjon az ünnepekre a karácsonyi pompába öltözött császárvárosban!
Gasztrohegy Gasztrokalandok - Exkluzív gasztrotúrák hétvégente
Gasztrohegy Gasztrokalandok - Exkluzív gasztrotúrák hétvégente
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!

Összművészeti Találkozó 2018 Budapest


Középkori forgatag tölti be a Fonót, visszarepülünk pár száz évet az időben! Középkori Összművészeti Találkozó, egy minifesztivál a Fonó Budai zeneházban, Budapesten 2018. november 10-én.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.
Élmények és értékek! Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Középkori Összművészeti Találkozó

2018. november 10., szombat, 17:00–23:30

Helyszín: Fonó Budai Zeneház
Sztregova u. 3., Budapest, 1116

A teljes rendezvény alatt kézműves vásár!

A résztvevő zenekar muzsikájával újjáélednek a középkori mulatságok, lesz lovagi párviadal, középkori divatbemutató, keleti hastánc, gólyalábasok, és kézműves vásár is. Közreműködnek a Sub Rosa zenekar, Sárkánykönny zenekar, Hollóének Hungarica Régizene Együttes, Szelindek, Anno Musica és a Bordó Sárkány Régizene Rend. Délután megnyitjuk Both Theodóra festőművész kiállítását, majd Fekete Dávid bábművész előadása szórakoztatja a gyerekeket, hogy aztán az esti koncertek első sorban a felnőtteknek nyújtsanak felhőtlen, évszázadokat átlépő szórakozást.

A részletes program:

17.00 Kiállításmegnyitó-Both Teodóra festőművész kiállítása

Debrecen mellett egy tanyán élek és festek. Gyerekkoromban tehetséges rajzosnak bizonyultam, később az ecset felváltotta a ceruzát . A debreceni Medgyessy kör tagjaként csiszoltam tudásomat. Mesterem volt Bíró Lajos, Baráth Pál, Potyók Tamás. A nagybányai Prof. Dr. Nicolae Suciu mellett volt szerencsém több-kevesebb időt tölteni. Az ő stílusa van rám a legnagyobb hatással.
Számos csoportos és egyéni kiállítást tudhatok magam mögött. Utóbbi évek nagy kiállításai: Mór Lamberg Kastély, Gyulai Várszínház, Budapest LOOK Gallery, a Lengyelországi Nemzetközi Triennálé, az "Ezüst Négyszög". Bejutottam a szegedi biennálé egy korábbi előzsűrijébe és több Hajdú - Bihar Megyei Őszi tárlaton is szerepeltem.
Kísérletező alkat vagyok, mind technikai téren, mind pedig az anyagok felhasználása területén is.".
Minden kiállításom kedvenc idézetemmel nyílik: " MERJ ÉBREN ÁLMODNI ".

17.30 Bábelőadás Fekete Dávid-Törökvész Vitéz, avagy Vitéz László és a török

Réges-régen, hajdanában, mikoron még a török uraskodott a kicsi Magyarországon, élt egy legény, kit csak úgy emlegettek, hogy a Törökvész Vitéz. Bizony még az öreg ördög is kéthetes búskomorságba esett, ha meglátta vitézünk piros sipkás kobakját dalolva közeledni. Mert jaj volt annak, aki valamely gonosz fondorlat elkövetésén mesterkedve találkozott az igazságosság hétmázsás pofonjaival.
19.00 Sub Rosa zenekar
A Sub Rosa 1999-ben alakult Törökbálinton. Az együttes középkori, azon belül is legfőképpen 13. századi, európai hangszeres zenét játszik. A több száz éves darabokat a középkorban használt hangszereken, korabeli kosztümben szólaltatják meg, főleg történelmi tematikájú rendezvények alkalmával. Hangszeres műsoruk leginkább vásári hangulatba illő „középkori térzene”.
Nagyterem:

18.00 Sárkánykönny zenekar

A Sárkánykönny akusztikus folk-fantasy zenekar 2007-ben alakult. Zenéjük a középkori/reneszánsz régizenéből, a pagan folkból, a világzenéből és a rockzenéből egyaránt merít. Szövegeikben nagy hangsúlyt kapnak a misztikus elemek: tündérek, manók, törpék. Az általuk megálmodott mesevilágot igyekeznek a közönségnek is bemutatni.

19.00 Hollóének Hungarica Régizene Együttes

A Hollóének középkori zenét játszó zenekar. Eredeti középkori dallamok mellett modern átdolgozásokat is előadnak népzenei, világzenei stílusban. Az együttes hagyományőrző eseményeken lépnek fel Európa-szerte. A zenekar egyik meghatározó karaktere, a középkori, vagy középkori hangzást utánzó hangszerek választása. Ezek a régimódi hangszerek nem tömegtermelésben, hanem mesterek felkérésével, egyedileg készültek.
20.00 Szelindek Régi-Világzenei Forgatag
A Szelindek a mesés kelettől, az jó magyar végeken át, egészen a viking vizekig szól. A zenekar 9 éve alakult és azóta járja a nagyvilágot és annak szebbnél szebb várait, kastélyait. Zenei stílusát tekintve régi-világzenét játszik, korhű hangszereken, úgymint: töröksíp, tekerőlant, duda, mandolin, koboz, nagydob. Mottójuk: "Életünk a hagyományőrzés, a hagyományőrzőkért!"

21.00 Anno Musica

A 2014 nyarán alakult ANNO Musica együttes hidat kíván teremteni régi és modern muzsika, a klasszikus és újszerű hangzásvilág között. Az együttes instrumentáriumában egyaránt megtalálhatóak történelmileg hiteles hangszerek (pl. görbekürt, shalmei) és népi hangszerek (koboz, citera, tekerőlant, duda, sípok, furulyák, stb.). Különlegessége a zenekarnak, hogy a régizenét az autentikus népzene irányából közelíti meg. A koncerteken felhangzó egyházi és világi zene hiteles középkori forrásokból származik. Az ismert és ritkán felhangzó európai dallamokon kívül magyar historikus énekek is helyet kapnak a repertoárban. Az ANNO Musica önálló koncertek mellett történelmi fesztiválokon, vásárokon, karneválokon, ünnepségeken is közreműködik.

22.00 Bordó Sárkány Régizene Rend

Bordó Sárkány Régizene Rend, saját meghatározása szerint „középkori világzenét” játszik. Ezalatt azt értik, hogy a középkori táncokat és dalokat önkifejező módon közelítik meg, a saját szerzemények pedig magukon viselik a középkori zene stílusjegyeit. Igazi fúziós zenéről van szó. Fontos az autentizmus, mégis, az eredeti dallamot és szöveget bátran ötvözik saját alkotói elképzeléseikkel. A zenekar saját szerzeményei mellett magyar táncokat és dalokat ad elő, illetve más népek világi és egyházi zenei világából merít (skót, ír, breton, német, szefárd zsidó, kasztíliai, francia, provanszál, katalán).
A zenekar, megalakulásától számítva, az elmúlt 8 évben 13 különböző külföldi országból kapott meghívást.A csapatnak 3 nagylemeze jelent meg, 2010-ben „Világfa”, 2013-ban „Óperencia”, valamint idén tavasszal „A Lány és a Sárkány” címmel.

Kísérő rendezvények:

- Hősök kapuja - lovagi párviadalok, középkori divatbemutató
- Kis Aletta „Amaya” – keleti hastánc
- Szárnyas Sárkányok – gólyalábas zenés vásári örömködés
A teljes rendezvény alatt kézműves vásár
Jegy: Elővételben: 1000.-Ft, A rendezvény napján: 1500.-Ft

Forrás: Szervezők

Találatok száma: 2

Anna Hotel*** Budapest

Anna Hotel*** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő jótékony ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partnerTalálatok száma: 4

Mimama Konyhája Budapest

Mimama Konyhája Budapest

A hagyományos magyar ízvilág és a különleges alapanyagok találkozásából olyan ételek születnek Mimama Konyhájában, amelyekkel a legdrágább belvárosi éttermek sem tudják felvenni a versenyt. Az étterem kialakításánál különös figyelmet fordítottunk arra, hogy a vendégek az itt töltött idő alatt ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Gellért Söröző & Brasserie

Gellért Söröző & Brasserie

Egy söröző, ami nem akar több lenni, de az, nagyon.
... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Panoráma Étterem Budapest

Panoráma Étterem Budapest

A Gellért szálloda Panoráma Étterme egyaránt elismert és híres kiváló konyhájáról. Pincészetek nagyszerű borai, egyedülálló kilátás teszik egésszé a gasztronómiai élményt. Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Törley Bár

Törley Bár

A Törley Bár a több, mint százéves múlttal rendelkező Törley Pezsgő Pincészet pezsgőit és nemzetközi italkínálatot vonultat fel a kiváló ízeket kedvelők részére. Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Látvány és élmény!

Budapest éjjel

Budapest nappal

Közeli ajánlatok

Hasonló ajánlatok

Érdemes felkeresni!

Analog Music Hall
Analog Music Hall
  • Budapest
  • XI. kerület
Artus Kortárs Művészeti Stúdió
Artus Kortárs Művészeti Stúdió
  • Budapest
  • XI. kerület
Terasz Étterem és Kávézó
Terasz Étterem és Kávézó
  • Budapest
  • XI. kerület

Egy éves a Shopmark, nyerd meg Te az egyik Fiatot!
SZUBJEKTÍV - Az Iparművészeti Múzeum új szerzeményei a Várkert Bazárban
Tekintse meg a kiemelt események listáját!
Szállásra van szüksége? Foglaljon online!

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Pontos cím, geokód, térkép
1116 Budapest XI. kerület, Sztregova u. 3., Fonó Budai Zeneház
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG