Magyarország 365 Országos Fotópályázat
Magyar Kultúra Napja - „Valaki útravált…” – Ady 100 az OSZK-ban
Magyar Kultúra Napja - „Valaki útravált…” – Ady 100 az OSZK-ban
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Űzzük el a telet vidámsággal, fergeteges télbúcsúztató mulatság kabaréműsorral és élőzenével!
Űzzük el a telet vidámsággal, fergeteges télbúcsúztató mulatság kabaréműsorral és élőzenével!
Kezdődjön a programokban gazdag új esztendő!
Kezdődjön a programokban gazdag új esztendő!

Magyarország 365 Országos Fotópályázat

A Magyarország 365 fotópályázat célja, hogy bemutassa az ország értékeit. A pályázatot Magyarország Kormánya kezdeményezi a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, a Nagycsaládosok Országos Egyesületével és a Magyar Természetjáró Szövetséggel együttműködésben. A pályázatra amatőr és hivatásos fotósok is nevezhetnek.

Magyarország 365 fotópályázat

A Magyarország 365 fotópályázat célja, hogy bemutassa az ország értékeit.

A pályázatot Magyarország Kormánya megbízásából a Miniszterelnöki Kabinetiroda kezdeményezi a Magyar   Turisztikai   Ügynökséggel,   a   Nagycsaládosok   Országos Egyesületével és   a Magyar  Természetjáró  Szövetséggel együttműködve. 

A  kezdeményezés célja magas színvonalú alkotások bemutatásán keresztül erősíteni a hazaszeretetet, a közösségeket és a generációk közötti kötelékeket.

Pályázati feltételek:

A pályaműveket –kizárólag online regisztrációt követően –elektronikus úton lehet feltölteni a fotopalyazat.magyarorszag.hu oldalra.

A pályázaton 16. életévüket betöltött magyar állampolgárok és az Európai Gazdasági Térség tagállamainak állampolgárai vehetnek részt.

A pályázatra amatőr és hivatásos fotósok is nevezhetnek.

Pályázni  2019.  január  1. napján  vagy  azt  követően készült,  Magyarország  értékeit  bemutató fotókkal lehet 3  kategóriában:  Természet  és  táj, Épített  és  tárgyi  örökség, Városi  és  vidéki közösségi és életképek.

Az alkotásoknak eredeti tartalmaknak kell lenniük. Csak saját, a pályázó által készített alkotás nevezhető.   A   pályázót   terheli   annak   felelőssége,   hogy   a fotón szereplő   személyek hozzájárulásukat adták a felvétel elkészítéséhezés felhasználásához. Korábbi pályázatokon díjat nyert képek nem adhatók be. Egy pályázó maximum 25 pályaművet küldhet be, kategóriától függetlenül, amelyek lehetnek egyedi fotók vagy  legfeljebb  10  képből  álló  sorozatok. Egy  kép nem  szerepelhet  több kategóriában,    illetve    nem    szerepelhet    egyedi    képként    és    sorozat    részeként    is. A  sorozatok  elbírálásakor  a  zsűri  kihagyhat  képeket,  illetve  átemelheti  azokat  egyedi  kép értékelésére.

Amennyiben fotósorozat kerül feltöltésre, annak részét képezhetik korábban készült képek, de a sorozatnak tartalmaznia kell legalább egy, a megadott időszakból származó fotót is. Manipulált  képek  nem  indulhatnak  a  pályázaton,  de  nem  számít  manipulációnak  a  szokásos fotográfiai korrekció (színek, tónusok, fényerő beállítása).

A képek 5-20 MB méretűek lehetnek, JPG formátumban. Rövidebbik oldaluk minimum 2100 pixel,a hosszabbik pedig nem haladhatja meg a 6000 pixelt. A képtömörítési minőség 100%-os. Az   internetes közönségszavazásra   bocsátott,   illetve   a nyertes   pályaművekre   vonatkozó felhasználási jogokat a pályázók a Miniszterelnöki Kabinetirodára ruházzák annak érdekében, hogy ezen pályaművek  a  nagyközönség  számára  is  bemutatásra  kerülhessenek,  a  pályázó nevének feltüntetésével.

Kategóriák:

1. Természet és táj

2. Épített és tárgyi örökség

3. Városi és vidéki közösségi és életképek

Díjazás kategóriánként:

1.helyezett: nettó 1 millió forint

2.helyezett: nettó 500000 forint

.helyezett: nettó 300000 forint

A  díjazáson  felül  az  internetes  szavazás  alapján  minden  kategóriában  kiosztásra  kerül egy közönségdíj is, amelyeknek értéke nettó 1 millió forint.

A pályázat értékelése:

A pályaműveket 5 tagú szakmai  zsűri  bírálja  el. A  zsűri  a  nyertes  pályaműveket  többségi szavazással választja ki a formai és tartalmi előírásoknak megfelelő pályaművek közül. A  legjobbnak  ítélt  alkotásokból  minden  kategóriában  közönségdíj  is  kiosztásra  kerül  a fotopalyazat.magyarorszag.hu oldalon meghirdetésre kerülő internetes szavazás alapján. A zsűri döntése ellen jogorvoslatnak nincs  helye. 

A  döntés a fotopalyazat.magyarorszag.hu honlapon közzétételre kerül.

A zsűri tagjai:

  • Kaiser Ottó fotográfus
  • Keleti Éva fotográfus
  • Kerekes Emőke fotográfus
  • Szarka Klára fotótörténész
  • Tassy Márk, a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója

Határidők:

Pályázati időszak: 2019. szeptember 3–2019. október 18.

Beadási határidő: 2019. október 18. 24:00

Az eredményhirdetés 2019 decemberében várható.

 

2019-09-27 23:04:24


Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Online jegyvásárlás


Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG