Haraszthy Pincészet
A Haraszthy Pincészet tökéletes hely a bor és gasztronómia kedvelőinek. Kapcsolódjon ki egy pohár borral a gyönyörű táj látványa mellett. A Haraszthy Pincészet nem csak a borról szól, hanem annál sokkalta többről; a kikapcsolódásról, a változatos programokról, a feledhetetlen élményekről. Matador néven forradalmian megújult éttermünk. Az idei szezonban rengeteg új dologgal és különlegességgel várjuk kedves vendégeinket Etyeken mind ételek, mind borok tekintetében.
A pincészetről
Pincészetünket 1996-ban alapították, de a teljes borászat csak 2003-ban lett kész. A kezdetektől fogva szerettük volna, ha a bor élmény mellett, a gasztronómia remekeit is közvetíthetnénk, ezért nyitottuk meg Cinnamon éttermünket.
A célunk természetesen a kiváló borok készítése évről évre, illetve a magyar fajták mellett a burgundiai fajták helyi tökéletesítése. Főbb szőlőfajtáink az Irsai Olivér, Sauvignon Blanc, Chardonnay és a Pinot Noir. Emellett van még Szürkebarát, Királyleányka és Zenit, amik cuvée-kben köszönnek vissza.
Hisszük, hogy úgy lehet egyedi, karakteres jó borokat létrehozni, ha a modern technológiát vegyítjük a hagyományos eljárásokkal.
Borászunk, Pázmányi Dániel óriási figyelmet szentel annak, hogy csak tökéletesen érett, egészséges szőlőszemek kerüljenek a borba.
1996-ban alapítottuk a pincészetet. A borászati feldolgozó üzem 2003-ban készült el. A borkészítés mellet komoly hangsúlyt kap a gasztronómia. Éttermünk 2006 óta üzemel. Célunk évről évre magas minőségű borok készítése, a burgundi fajták minél magasabb szintű kibontása, illetve a bor és gasztronómia kapcsolatának bemutatása.
Modern és kíméletes feldolgozási technológiával dolgozunk. Borászunk, Pázmányi Dániel különös gondot fordít arra, hogy csak tökéletesen beérett, egészséges szőlőből készüljön bor. A bogyózást válogatási fázis előzi meg, így csak tökéletesen érett, egészséges szőlővel dolgozunk. A kíméletes préselést követően irányított technológiával erjednek boraink. Csak kazein mentes kezelőanyagokat alkalmazunk a borkészítés során.
Jelenleg 120 000 palackot készítünk évente, melyek 3 különböző borcsaládban kerülnek piacra.
Az alap – Haraszthy – borcsalád 4 tagja minden esetben reduktív technológiával készül. Könnyed, de jól strukturált borok. Közös jellemzőjük a primer aroma gazdagság és lendületesség.
A Virtuoso borcsalád tagjai tölgyfa hordós érlelést kapnak. Testesebb, komplexebb borok. Jellemzően 1,5-2 éves korukban kerülnek a fogyasztók elé.
Fantástico borcsaládunk borai csak a kiemelkedő évjáratban készülnek válogatott alapanyagból. Általában 3 éves korukra válnak fogyasztásra éretté.
Matador Étterem
Az egykori Cinnamon étterem kívül-belül teljesen megújult, mostantól egész éves nyitva tartással Matador néven nyitja meg újra kapuit. Új névvel, fine diningos bisztróvonallal, de a megszokott steakhouse-ként hétvégi nyitva tartással várjuk vendégeinket. A korábbi, félig nyitott teraszos megoldás helyett vadonatúj étterem…
Egyedülálló, exkluzív környezettel és modern ételkölteményekkel készülünk.
Az Etyek szívében található éttermünk tökéletesen visszaadja a környék vibráló energiáit mediterrán hangulatával, az elegáns pincészettel és a mindig nyüzsgő terasszal és medencével. Az étterem széles borválasztéka remekül kiegészíti a nemzetközi konyha remekeit felsorakoztató étlapot. Az újonnan kialakított bár a medence partján kiváló választás egy kis felfrissülésre a forró nyári napokon.
2019.01.01 - 2019.12.31 |
2019.12.13. 18:30 | Borvacsora Budapesten, borvacsora a Haraszthy Pincészet boraival a Remma`s Bistroban | |
2019.12.14. - 2019.12.15. |
Etyeki programok 2019. Fesztiválok, rendezvények, események Etyeken
Megújult őszi-téli étlappal várjuk vendégeinket hétvégente a Matador Étteremben |
|
2019.12.14. - 2019.12.15. | Haraszthy Pincészet program 2019. Megújult őszi-téli étlappal várjuk a vendégeket hétvégente | |
2019.12.21. - 2019.12.22. |
Etyeki programok 2019. Fesztiválok, rendezvények, események Etyeken
Megújult őszi-téli étlappal várjuk vendégeinket hétvégente a Matador Étteremben |
|
2019.12.21. - 2019.12.22. | Haraszthy Pincészet program 2019. Megújult őszi-téli étlappal várjuk a vendégeket hétvégente | |
2019.01.01. - 2019.12.31. | Etyeki bortúra a Haraszthy Pincészetnél |

Haraszthy Pincészet program 2019. Megújult őszi-téli étlappal várjuk a vendégeket hétvégente 2019. december 14 - 15.
Megérkeztek az őszi ízek a Haraszthy Pincészet Matador éttermébe. Októbertől megújult őszi/téli étlappal és módosított nyitva tartással várjuk vendégeinket Etyeken. Az év hátralevő részében szombat-vasárnap 12:00-20:00 között kóstolhatjátok az amerikai-mexikói séfünk ételkülönlegességeit! Bővebben

Etyeki bortúra a Haraszthy Pincészetnél 2019.01.01. - 12.31.
Fedezze fel velünk a borok varázslatos világát! Izgalmas és interaktív bortúráink keretében megismerheti a borkészítés állomásait és megtanulhatja a borkóstolás művészetét: hogyan lehet megkülönböztetni a különféle ízeket és illatokat, melyek finom elegye adja a bor egyedi ízét és karakterét. Célunk, hogy ... Bővebben