Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Nyári programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Nyári programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Majmok az állatkertben, ismerkedjen meg a majom- maki- és cerkóffélékkel a Pécsi Állatkertben!

2024.01.01. (hétfő) - 2024.12.31. (kedd)
7600 Pécs , Ángyán János u. 1. (46.09356 x 18.225868) Megnézem a térképen

A Pécsi Állatkertben a látogatók a majomfélék, makik és cerkóffélék több képviselőjével `vad találkozások` keretében - esetenként látványetetéssel egybekötött bemutatóval - ismerkedhetnek meg.

Majmok a Pécsi Állatkertben

Vörös vari

Madagaszkáron, a Masoala-félsziget lombhullató trópusi erdeiben őshonos makifaj. Nevét jellegzetes, vörös bundájáról kapta. Hasa, arca, kezei és lábai feketék, nyakán fehér foltot visel. Arca körül jellegzetes szőrgallér található. Korábban a közeli rokonként számon tartott fekete-fehér vari (Varecia variegata) alfajának tekintették, napjainkra azonban kiderült, hogy valójában egy külön fajról van szó.

Zászlós farkú kolobusz vagy gereza

A zászlós farkú kolobusz, más néven gereza Közép-Afrikában széles körben elterjedt majomfaj. Esőerdőkben, szárazabb vidékek erdeiben, hegyvidéki erdőkben és másodlagos, vízparti erdőkben egyaránt megtalálható.

Apella csuklyásmajom

Más néven kapucinus majom. Dél-Amerikában őshonos majomfaj, leginkább nedves szubtrópusi és trópusi erdők lakója, de előfordul ligeterdőkben, zavart és másodlagos erdőkben is. Északnyugat-Argentínában hegyvidéki erdőkben, akár 1100 méteres tengerszint feletti magasságban is megtalálható. Az erdők középső lombkoronáját és aljnövényzetét részesíti előnyben.

Szavannacerkóf

A cerkófmajomformák alcsaládjának tagjai egész Afrikában elterjedtek. A szavannacerkóf Kelet-Afrikában őshonos, Etiópia, Szudán, Eritrea és Dzsibuti területén. Több alfaja ismert, melyeket a legtöbb taxonómus napjainkban már külön fajokként tart számon. Leginkább az erdővel határolt folyómenti szavannákat kedveli, de előfordul erdőszéli területeken is.

Mókusmajom

A mókusmajmok öt fajának mindegyike Dél-Amerikában őshonos. A Pécsi Állatkertben bemutatásra kerülő közönséges mókusmajom (melyet gyakran röviden csak mókusmajomnak neveznek) a kontinens északi területein őshonos, élőhelye Dél-Kolumbiától, Dél-Ecuadortól és Észak-Perutól Guyanán át Közép-Brazíliáig terjed. Nyugat-Brazíliában az Amazonas jelenti elterjedése déli határát. Trópusi esőerdőkben, másodlagos erdőkben, illetve az erdők szélén fordul elő.

Gyapjasfejű tamarin vagy Liszt-majmocska

A gyapjasfejű tamarin, más néven Liszt-majmocska Északnyugat-Kolumbia trópusi esőerdeiben, nyílt erdeiben, illetve másodlagos bozóterdeiben fordul őshonos. A lombkoronaszint lakója, a talajra csak ritkán ereszkedik le. Az éjszakákat odúkban tölti. Hosszú fehér színű hajkorona jellemzi, amely leér egészen a válláig. A faj innen kapta magyar és német nevét, mivel a fején található szőrzet Liszt Ferenc időskori frizurájára emlékeztet.

Közönséges selyemmajom

Más néven fehérpamacsos selyemmajom. Az Újvilágban őshonos főemlős, eredetileg csak Brazília északkeleti részén fordult elő, napjainkra már az ország délkeleti részén is megtalálható. A legkülönbözőbb erdőkben megtalálható, a tengerparti esőerdőkben a leggyakoribb. Jól tűri az ember közelségét, néha még az ültetvényekre is beköltözik, melyeket előszeretettel dézsmál meg.

Gyűrűsfarkú maki

A gyűrűsfarkú maki, vagy más néven közönséges maki vagy katta Madagaszkár déli, délnyugati részén fordul elő, illetve egy populáció a sziget délkeleti részén is megtalálható, az Andringitra-hegységben. A ligeterdőkön kívül a bokros területeket is kedveli. Kiválóan mászik fára, a többi makifajhoz képest viszonylag sok időt tölt a talajon is.

Galléros pávián

A galléros pávián Afrika észak-keleti részén őshonos majomfaj, megtalálható Etiópiában, Szomáliában, Eritreában, Dzsibutiban és Szudánban  is. Az egyetlen páviánfaj, amely Ázsiában is előfordul, az Arab-félszigeten, Jemen és Szaúd-Arábia területén is élnek populációi. Ázsiába valószínűleg betelepítették. Élőhelyét tekintve sokfelé fellelhető, félsivatagokban, sztyeppéken, alpesi réteken, síkságokon, és füves szavannákon is megtalálható.

Csimpánz

A közönséges csimpánz (melyet gyakran röviden csak csimpánznak neveznek) Afrika lakója, az egyenlítői erdőkben fordul elő. Négy alfaja ismert, melyek elterjedésükben és némileg megjelenésükben is elkülönülnek egymástól. A négy alfaj a következő: nyugat-afrikai csimpánz (Pan troglodytes verus), Gambia nyugati része; közép-afrikai csimpánz  (Pan troglodytes troglodytes), Kongó középső része; kelet-afrikai csimpánz (Pan troglodytes schweinfurthi), Nyugat-Uganda és Tanzánia; kelet-nigériai csimpánz (Pan troglodytes vellerosus) Nigéria és Kamerun. Az európai állatkertek többségében (így a Pécsi Állatkertben is) nem alfajtiszta példányok élnek. A csimpánz a természetben elsősorban trópusi esőerdőkben fordul elő, de olykor megfigyelhető szavannán, illetve erdő- szavanna mozaikos élőhelyeken is.

Barnamaki

A barnamaki rendszertani besorolása  még napjainkban is vita tárgyát képezi. Egyes rendszerezők szerint a fajnak nyolc alfaja ismert, amelyek Madagaszkár más-más területein őshonosak, illetve egyes alfajok megtalálhatók a szomszédos Mayotte-szigeten és a Comore-szigeteken is. 2001-ben, több átfogó vizsgálat alapján a különböző alfajokat faji rangra emelték, a legújabb ismeretterjesztő művekben már így találkozhatunk velük.

Aranykezű tamarin

Az aranykezű tamarin, más néven vöröskezű tamarin Brazília északi részén, valamint Venezuela, Guyana, Francia Guyana és Suriname területén fordul elő. Esőerdők lakója, az alacsonyabban fekvő lombkoronában tartózkodik, a talajra csak ritkán mászik le.

Aranyfejű oroszlánmajom

Az aranyfejű oroszlánmajom (melyet olykor aranyfejű oroszlánmajmocskának is neveznek) Dél-Amerika lakója. Kizárólag Brazíliában fordul elő, az ország endemikus  (bennszülött) állatfaja. Élőhelyeinek fokozatos pusztulása miatt napjainkban már csak az ország déli, délkeleti részén található meg. A trópusi erdők lakója, a lombkoronában 3-10 méter magasságban mozog, a talajra csak ritkán ereszkedik le.


2024.01.01. - 2024.12.31.
Találatok száma: 49

Adele Hotel Pécs

Adele Hotel Pécs

Az Adele Boutique Hotel Pécs legújabb szállodája, amely 2015 júliusában nyitotta meg kapuit. A 4 csillagos hotelnek egy 19. századi műemlékvédelem alatt álló épület ad otthont Pécs történelmi belvárosában. A szobákban illetve az apartmanokban a korabeli és modern kor egyedi házassága köszön vissza ...

Arató Vendégház

Arató Vendégház

A vendégház 4 személyes apartmanjában és vendégszobáiban kényelmes szállást találnak a vendégek.

Bagolyvár Vendéglő és Fogadó Pécs

Bagolyvár Vendéglő és Fogadó Pécs

Pécs fölött a Havihegynek közismerten jó a levegője, egészséges és szép környezetben lehet itt eltölteni a pihenésre szánt időt a Bagolyvárban. A Bagolyvár különlegessége a tizenkilenc magyar népművészet elemeivel díszített szobájában rejlik, valamint abban a hat présházat mintázó lakosztályban, ...

Barbakán Hotel Pécs

Barbakán Hotel Pécs

Pécs történelmi belvárosától egy karnyújtásnyira, a Pécsi Székesegyház mögött található a Barbakán Hotel, mely 16 db ***-os két-, három-, ill. négyágyas szobával, konferenciateremmel, teremgarázzsal várja kedves vendégeit.

Boutique Hotel Sopianae*** Superior Pécs

Boutique Hotel Sopianae*** Superior Pécs

A Boutique Hotel Sopianae Pécs városközpontjában helyezkedik el. Építészete és kialakítása ellentétre épül - a kívül műemlék jellegű épület belsőépítészete a modern vonulatot tükrözi. Vendégünk minden esetben személyre szabott, magas színvonalú szolgáltatást várhat közvetlen, mégis diszkrét ...

Büdöskúti Kulcsosház

Büdöskúti Kulcsosház

A Büdöskúti kulcsosház Remete-rét és Orfű között félúton, a műúttól északnyugati irányban, mintegy 800 m-re található, a KÉK-túra és `ZÖLD KERESZT` jelzésű turistaúton haladva. A ház 12 fő elszállásolására alkalmas.

Centrum Apartmanhotel Pécs

Centrum Apartmanhotel Pécs

Apartmanhotelünk a világörökség részét képező ókeresztény emlékektől, a Székesegyháztól és Pécs belvárosának híres múzeumutcájától néhány percre található a villanegyedben.

Ciszterci Ház Pécs

Ciszterci Ház Pécs

A szálláshely a Miasszonyunk Női Kanonokrend volt rendházában található. Az 1870. körül épített, műemlékvédelem alatt álló, barokk stílusú épület teljes felújításon esett át, így a hangulatos külső mögött már teljesen modern szálláshelyet alakítottak ki Pécs belvárosában.

City Hotel Ágoston Pécs

City Hotel Ágoston Pécs

Hotelünk Pécs belvárosában, csendes helyen szép környezetben található. A történelmi városközpont pár perces sétával kényelmesen megközelíthető Pécs mediterrán hangulatú sétálóutcáin.

Corso Hotel Pécs****

Corso Hotel Pécs****

A pécsi szállodák sorában, a kultúra fővárosának szívében nyitotta meg kapuit a Corso Hotel Pécs**** 2010 májusában, mint a város legújabb és legmodernebb, négycsillagos szállodája, amely tökéletes választásnak bizonyul üzleti megbeszélések, családi ünnepek, konferenciához kapcsolódó étkezések, céges ...

1 2 3 4 5   
Találatok száma: 64

Aranygaluska Étterem Pécs

Aranygaluska Étterem Pécs

A magyar konyhaművészet legszebb hagyományait követve éttermünk megbízható minőséget, korrekt árakat, és minden igényhez alkalmazkodó ételválasztékot kínál. A belváros szívében, hangulatos környezetben várjuk minden kedves vendégünket naponta változó menü ajánlatainkkal. Ebédidőben a lendületes ...

Bagolyvár Vendéglő és Fogadó Pécs

Bagolyvár Vendéglő és Fogadó Pécs

Pécs fölött a Havihegynek közismerten jó a levegője, egészséges és szép környezetben lehet itt eltölteni a pihenésre szánt időt a Bagolyvárban. A Bagolyvár különlegessége a tizenkilenc magyar népművészet elemeivel díszített szobájában rejlik, valamint abban a hat présházat mintázó lakosztályban, ...

Ciao Pizzéria és Ristorante Pécs

Ciao Pizzéria és Ristorante Pécs

Menjünk “az olaszba” – csak így, ilyen egyszerűen hívják a visszajáró vendégek a Ciao-t egymás között. Őszintén örülünk ennek, mert úgy tűnik, a 2014-es nyitás óta eltelt évek alatt sikerült a környék egyik legjobb olasz éttermévé válnunk.

Csoko-Láda Csokibolt és Manufaktúra

Csoko-Láda Csokibolt és Manufaktúra

A Csoko-Láda Csokiboltban nemcsak a világ finom csokoládéi kaphatóak, hanem mivel Kézműves Manufaktúra is, saját kézzel készített kézműves csokoládékat is vásárolhatsz. Csokoládét lehet önteni gyerekcsoportoknak.

Diana Étterem Pécs

Diana Étterem Pécs

A hagyományos magyar konyha gazdag választékával várjuk kedves vendégeinket. Rendezvények, lakodalmak, bálok ideális helyszíne Pécs kertvárosában a Diana Vendéglő.

Elefántos Étterem és Pizzéria Pécs

Elefántos Étterem és Pizzéria Pécs

Az Elefántos Étterem és Pizzéria Pécs `legmediterránabb` terén, a Széchenyi tértől alig pár lépésnyire fekvő Jókai téren található. A langymeleg tavaszi éjek és a forró nyári esték egyik legkedveltebb, leghangulatosabb terasza, amit egyetlen Pécsre látogató sem hagyhat ki!

Eozin Corso

Eozin Corso

Pécs történelmi belvárosában, a sétálóutca közepén, a Színház Téren található a kétszintes Eozin-Corso étterem, mely olvasztótégelye és fő találkozóhelye több generációnak, és közkedvelt a turisták, külföldi diákok között is jó hangulata és magas minőségű szolgáltatása végett. Az étterem alsó és felső ...

Gilice Panzió és Étterem Pécs

Gilice Panzió és Étterem Pécs

Figyelünk az apróságokra, alkalmazkodunk vendégeink igényeihez. Az előre haladás az igények megteremtésével lehetséges. Pontosak és megbízhatóak vagyunk. Visszatérő vendégeinket családtagként fogadjuk, folyamatosan éreztetjük velük, hogy számunkra ők a legfontosabbak.

Hotel Millennium**** Pécs

Hotel Millennium**** Pécs

A Hotel Millennium**** Pécs történelmi belvárosában, a Kálvária domb déli oldalán, 5 perc sétaútra található a Széchenyi tértől. A Hotel Millennium természetvédelmi területen fekszik, környékén több múzeum és műemlék található. A szálloda 2011-ben nyerte el a 4*-os minősítést, köszönhetően ...

Ledina Cukrászda, Étterem

Ledina Cukrászda, Étterem

Megtalálhatóak vagyunk Pécsett, a Budai városrészben. Üzletünk a Zsolnay Kulturális Negyed Ledina kapujától csupán 300 méterre található, közvetlenül a Zsolnay-mauzóleum mellett.

1 2 3 4 ... 7   

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Szeretne nálunk megjelenni ajánlatával? ÚJ PROGRAMOK HIRDETÉSE
Kapcsolódó témák:

Kapcsolat, elérhetőség
Szeretné aktiválni elérhetőségeit az oldalon? Partner információ

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Megadott intervallumban:
-tól
-ig

Prémium program

Érdekelnek a hirdetési lehetőségeink ?
Kérlek, küldj e-mailt az info@programturizmus.hu címre!